Hur blir man av med fett på armarna?

har en fråga om träning :) hur gör man för att bli av med fett på armarna? :) genom träning då.. ;p


Tyvärr går det inte att punktförbränna. Du kan alltså inte träna för att enbart bli av med fettet på armarna. Hade varit rätt praktiskt om det gick! På samma sätt går det inte att få plattare mage genom att göra en massa situps. Det du kan göra är att träna armarna (biceps och triceps) för att få fylligare och större muskler, vilket gör att man ser mer vältränad ut. Sedan är det konditionsträning och en bra kosthållning som gäller för att tappa fett. Enkelt sett handlar det om att göra av med mer kalorier än man äter. Som tjej har man i snitt en grundförbrukning på 1700-2000 kalorier om dagen, men detta är självklart indivuellt. Tränar man mycket kan man ligga på betydligt högre kaloriförbrukning. Du behöver dock inte räkna alla kalorier du äter, utan lyssna på kroppen. Testa dig fram och se vad som fungerar bäst för just dig! Träningsmässigt skulle jag rekommendera att träna armarna 2 ggr i veckan, men glöm inte bort de andra muskelgrupperna! Det är viktigt för hållningen att vara någorlunda jämstark i kroppen. En grundregel är att ju större muskelgrupper som tränas desto mer kalorier förbrukas under tiden. Det går till exempel åt mer energi när du tränar ben än biceps eftersom det då är stora muskelgrupper som arbetar. Kombinera styrketräningen med konditionsträning!

Du skulle till exempel kunna träna styrketräning varannan dag och konditionsträning varannan. Ett annat koncept är att träna konditionsträning efter styrketräningen, eftersom kroppen har en högre förbränning efter ett styrkepass. Det skulle exempelvis kunna handla om att träna på en crosstrainer eller spinningcykel i 30 minuter direkt efter styrketräningen. Även morgonpromenader är bra! Lågintensiv träning direkt på morgonen kan göra underverk för fettförbränningen och är dessutom ett underbart sätt att starta dagen på. En morgonpromenad på 45 minuter hjälper till med förbränningen samtidigt som den ger energi för resten av dagen. Man blir både piggare och gladare! Sedan får du inte glömma bort att vila! Ifall du inte är van vid att träna hårt är det bra om du har ett par vilodagar per vecka. Vilodag behöver dock inte betyda att du ligger stilla i soffan hela dagen, utan du kan ta en långpromenad eller liknande. Något som inte är för ansträngande för kroppen.

Ifall du inte har tillgång till gym kan du köpa ett par hantlar som du tränar med. Även gummiband kan fungera bra! Om du inte vill lägga ut pengar på det kan du köra övningar så som dips mot en stol, smala armhävningar och curls med tyngder som tex kan utgöras av mjölkpaket, vattenflaskor eller liknande. Bara fantasin sätter gränser! Lycka till! :)




Så här gör du dips mot en stol/bänk. Sätt upp fötterna på en annan stol eller lägg en vikt i knät för tyngre utmaning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0