BröstKom precis hem från ett härligt bröstpass på gymmet.


Övningarna som kördes idag var:

Chestpress:
5 set
Lutande bänk: 4 set
Pec fly (armar 90 grader): 4 set
Vertical press: 4 set
Flyes i freemotion: 4 set
Pec fly (raka armar): 4 set

Hur mina bröstpass är upplagda är lite olika för varje gång. På senaste tiden har det blivit mycket maskiner och freemotion.  Ibland är det mer hantlar. Ibland mer stänger. Bra med variation!

Kör inte många övningar eller set, varför? Joo, kvalitet är bättre än kvantitet. Under varje set ska man ta i så mycket att man inte orkar utföra en enda till korrekt repetition. Sedan kort vila och fortsätta med nästa set. Om man har kört 8 reps första setet, men inte orkar mer än 7 på andra så vet man att man har tagit i ordentligt så att musklerna är trötta. Man kan med andra ord sträva efter att orka mindre istället för att orka mer.
Orkar du mer andra setet har du inte tagit i tillräckligt mycket på första. Men det bästa är ju om man pushar sig själv till att klara tex 8 reps varje set, det blir tyngre och tyngre för varje set som går.


Dag 02 - Min första kärlek

Ska strax fara mot gymmet. Ska träna bröst idag - det gillas!

Men först tänkte jag göra bort "Dag 2" på bloggutmaningen:


Dag 02 - Min första kärlek.

Min allra första kärlek var barndomsvännen Erik Lennahl. Vi umgicks sen vi var riktigt små eftersom våra föräldrar känner varandra, osv. Var inte alls gammal när jag frågade honom om vi skulle gifta oss och han svarade: "Kanske när vi blir lite äldre..".

Dock lär ju inte det hända efter som han inte är min stora kärlek idag ;) Men vi är fortfarande vänner i alla fall. Men han bor i Stockholm nu och jag i Umeå, så vi träffas alldeles för sällan numera.

Här är en bild från i våras när jag var i Sthlm och hälsade på honom:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


En pluggdag väntar

Usch vad det var segt att ta sig upp imorse. Snoozade tre gånger innan jag till slut kände att jag inte hade tid att ligga kvar i sängen nå mer.

Ska plugga nu. Fortsätta där jag slutade igår. Och jag lär hinna lära mig en hel del idag!

Sen nån gång ska jag även ta mig iväg till gymmet. Bröst ska tränas idag!
Och jag ska inte vara på gymmet halv fem, som jag var igår. Fullt med folk överallt!


Bloggutmaningen

Det är ju en massa bloggare nu som har börjat med den här "bloggutmaningen". Så varför inte jag?

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Okej! Dag ett idag då, "om mig"!

Hmm. Vart ska man börja?

Jag kommer från lilla Älvsbyn i norrbotten, men är numera Umeåbo. På gymnasiet läste jag estet-musik. Hade pluggat så mycket under hela högstadiet (MVG-barn) och kände att jag bara behövde ha roligt ett tag, så därför blev det musik.

För övrigt så har jag ALLTID tyckt om musik. Blrjade sjunga ungefär när jag började prata. Jag sjöng om det jag gjorde, osv. Har sedan alltid fortsatt sjunga för att jag tycker att det är kul. Har varit med i olika körer sedan jag var liten, har spelat in några låtar i studio och under gymnasiet lärde jag mig att spela piano, bas, altflöjt och lite gitarr.

Har även lyssnat på mycket olika sorters musik. När jag var liten var Carola den stora idolen. Nu är jag dock mer av en rocktjej och några favoritband är; Megadeth, Edguy, AC/DC, Airborne och så självklart sångarna Jorn Lande och Ronnie James Dio.

För tillfället studerar jag vid Umeå Universitet. Jag läser turism. Visste egentligen inte säkert vad jag ville plugga eftersom jag inte har någon klar bild på vad jag vill arbeta med i framtiden. Men turism kändes som ett bra val, och hittills har jag inte ångrat mig!

Saker som gör mig glad i vardagen är såklart min älskling Linus (som tyvärr bor 30 mil härifrån. Eller det kanske är jag som bor 30 mil ifrån honom eftersom det är jag som har flyttat?), mina vänner, min lilla kattunge Dio och självklart träningen!

Jag älskar att träna. Målet med träningen är att bygga muskler.
Jag ska bli stark, och det ska synas! När jag bodde i Älvsbyn fick jag ofta höra av killar och gubbar på gymmet att jag var stark, men det kanske mest berodde på att det inte är alltför många tjejer där som lyfter tunga vikter, osv? När jag flyttade till Umeå och började träna på IKSU slutade jag vara stark, haha. Mer konkurrens här! ;)

Vet inte riktigt om jag ska skriva något mer. Finns hur mycket som helst som jag skulle kunna berätta om, men ingen skulle orka läsa. Så vi lämnar det så. Om ni undrar något är det bara att fråga. Kommentera eller mejla; Emma-nyman91@hotmail.com

Gonatt allihopa!

Förra veckans träning

Så här tränade jag under förra veckan:

Måndag:
* Gym: Biceps, tirceps

Tisdag:
* Gym: Bröst

Onsdag:
* Bodypump

Torsdag:
* Axlar, mage

Fredag:
* Ben
* Aqua 2

Lördag:
* VILA

Söndag:
* Bodypump x2


Helt okej träningsvecka! Dock ingen konditionsträning.
Måste börja ta tag i det igen! Eftersom det är för halkigt för att springa utomhus (enligt mig) så har jag inte motivationen. Det är inte så kul att springa på löpband, osv. Men jag ska försöka göra det! För konditionsträning är viktigt!


Grönsaksdipp!

Nu får det räcka med pluggande för idag! Är för trött för att lära mig något nytt. Kommer knappt ihåg vad jag läser. Men en ny dag imorgon, och då väntar en massa mer plugg! Morgondagen kommer mest troligt bara bestå av plugg och träning. En ganska vanlig dag i mitt liv, med andra ord ;)


Nu ska jag skära upp lite grönsaker och göra en dipp! Det förtjänar jag efter allt pluggande ;)


Bild: Google


Tentaplugg pågår

Har precit tagit en snabb paus för att göra kaffe. 0.75 liter är kokat. Jag ska hålla mig pigg ikväll så jag orkar plugga länge ;)

Det ska bli skönt när den här tentan är över. Då är vi "lediga" fram till efter jul. En exkursion till Haparanda, några föreläsningar och en kort redovisning (på 5 min) ska göras. Och så ska jag och Elin göra våran del i konferensen som vi ska ha efter jul. Men att slippa ha någon mer tenta den här terminen känns väldigt skönt!Aja, back to anteckningarna!


Triceps

Redovisningen gick väl rätt bra. Kunde ha gått bättre! Men whatever. Nu är den bortgjord i alla fall och jag kan tänka på tentan istället. Har bokat in en pluggdejt med Anna och Elin på onsdag också, så vi kan diskutera kunskaper ;)


Efter föreläsning gick jag till gymmet. Tränade triceps idag!Nu ska jag diska och sedan blir det plugg i ett par timmar! :)


Dags för redovisning!

Gjorde pasta och skinksås till lunch. Det blev rätt smaklös, även om jag använde en hel del salt och peppar. Får väl se om det går att göra något mer med den till nästa gång!

Nu ska jag strax fara iväg mot skolan. Dags för redovisning!

Jag har aldrig varit så här nervös inför en redovisning tidigare, men jag hoppas att det ska gå bra.
Kraven är ju så mycket högre på universitetet. På gymnasiet övade jag inte ens inför en redovisning, men nu känner jag att det har varit välbehövligt!

Monday morning

Ooooh. Träningsvärk. Me like!

Hade tänkt att vakna lite tidigare imorse och gå ut på en morgonpromenad.
Men sängen kändes betydligt mer lockande än kylan utomhus, så jag låg kvar och snoozade istället. Ooops!

Ska plugga ett par timmar innan jag ska fara till skolan. Redovsining idag!

Tar med mig gymväskan så att jag kan fara till gymmet efter skolan och jag inte har fått mer träningsvärk :)
Brukar ju som komma efter något dygn, så det återstår att se!


Söndagkväll

Ska börja förflytta mig mot sängen. Se lite Vänner och prata lite mer med Linus. Jag älskar våra långa telefonsamtal om kvällarna! Vi tog nyss en telefon-paus för tandbortsning osv, men strax ska vi surra och svamla lite mer. :)

Jag har lite ont i magen efter all pepparkaksdeg.. Jag är bra på att tänka i efterhand när det gäller sånt ;) Men pepparkaksdeg är ju gott!

Vi hade förresten väldigt trevlig vid pepparkaksbaket tidigare idag. Först lite julfika med bröd och glögg och sedan bakning.

 Julkänslan kommer mer och mer! :)


Bodypump x2

Dubbelpass i bodypump - CHECK!

Det gick bra att köra bodypump i två timmar.
Kändes helt okej i koppen ändå! Första passet ökade jag lite i vikter, andra passet minskade jag lite. Det kändes rejält i rumpan under ben-låtarna. Har fortfarande lite träningsvärk sen fredagens benpass. Men det är ju bara gött när benen blir skakiga och man känner att man håller på att falla ihop. Då vet man att man har tagit i så mycket man orkar!

Idag var dessutom första gången jag körde de nya programmet. De hade release på ett nytt bodypump-pass fredagkväll och sedan dess har jag ju inte kört något pass. Kul med lite nya låtar och övningar! Känns som att det nya är liiite jobbigare. Framförallt biceps och triceps låtarna. Men det är ju bara bra! Det ska vara jobbigt!
 Man ska ta i, få upp pulsen ordentligt och svetten ska rinna. ;)

Nu är hela jag trött och slut. Får se hur det är med träningsvärken imorgon. Har inte bestämt vad jag ska träna de kommande dagarna, utan får utgå från hur kroppen känns. Men det blir braaa! Och på onsdag är det bodypump igen. Men bara ett pass. Och så 40 min spinning efter det. Blir nice!
 


Redovisning: Ö-turism

Sitter och filar på redovisningen. Känns som att det kommer gå jättedåligt imorgon. Ha ha ha. Jag har aldrig tidigare övat inför en redovisning, men nu känner jag att det behövs, för jag kan nästan ingenting av det jag ska prata om och ska undvika stödord så mycket som möjligt.
 Men det får gå som det går! Känns som att jag har lite mer koll nu i alla fall.

Väntar på att Annica ska höra av sig, för snart är det dags för PEPPARKAKSBAK!


Nu är det första advent, och första ljuset är täntHoppas att alla börjar få in julstämningen på riktigt nu!

Idag ska jag baka pepparkakor med ett gäng och sedan träna dubbelpass i bodypump.
Och efter det blir det plugg, som vanligt! Kanske till och med kan hinna plugga lite nu.. Måste bara äta frukost och vika tvätt först.. Och vi börjar baka 12.. Vi får se om jag hinner!

Men ha en bra första advent allihopa!


Lördagkväll

Har haft en lugn och skön hemmakväll. Har blivit lite plugg, lite tittande på Vänner och så mera tvätt. Har kört 6 eller 7 maskiner idag. Blir en hel del när jag bara tvättar varannan vecka.. Ungefär.. Det varierar!

Right Menthol väntar på mig, och sedan ska jag bara ta det lugnt lite mer. Vila upp mig och inte tänka på all stress. Det blir morgondagens problem istället!


I min fruktkorg finns nu apelsiner med nejlikor i. Det doftar LJUVLIGT JULIGT!


08.34.1

08.32.1. Så många minuter är min redovisning just nu. Den ska vara tio. Jag pratar lite långsammare så ska det nog gå bra så här ;)


Någon som vill resa till Bonaire med mig?

(Om någon undrar så hjälper staten till att reglera turism så att ön kan få en stadig ekonomisk tillväxt samtidigt som de minskar på det negativa effekterna, som miljöförstöringar och påverkan på den kulturella och sociala livsstilen. )


Längtar till imorgon

Ska göra klart min redovisning nu, för imorgon blir det inte mycket tid över för plugg. Ska baka pepparkakor med några och sedan ska jag köra dubbelpass i bodypump. Japp, du läste rätt: dubbelpass!

Tänkte att jag måste utmana mig själv lite.
Det är ju egentligen inte bra för kroppen med två timmars styrketräning eftersom musklerna behöver återhämta sig efter ca 60 minuter. Men någon gång kan man träna längre för att chocka kroppen lite. När musklerna tror att de är klara får det jobba lika mycket till.
Tänkte satsa på att köra fullt ut på första passet, och sedan minska vikterna liiiite till nästa pass. Ooooh, vad jag längtar! Träningssugen är jag. Men man behöver minst en vilodag per vecka, och idag är det min vilodag. Så jag får ladda upp inför morgondagen! ;D


Promenix

Nu är lägenheten julstädad och julpyntad. Det luktar underbart här inne! Julstämning på hög nivå. Myyys.

Har även hunnit vara ute på promenad.
Tyra ville ut och gå och jag hänger alltid på om jag har någon att gå med ;) Dock ingen lång promenad idag. 40 minuter kanske? Det är så kallt ute!


Julstädning!

Wiihoo. Har hunnit läsa tre kapitel i Tourism and Tourism Spaces nu. Senare ska jag översätta från de kapitlena också så att jag förstår lite mer ;P

Men nu är det paus från pluggandet för nu ska jag JULSTÄDA! Funderar lite på vilket fönster jag ska ha ljusstaken i. Köket? Hallen? Vardagsrumme´t? Har bara en ljusstake än så länge, så det är ju lite svårt att välja.

Nu ska julmusiken dras igång på högsta volym! Eller ja, så högt som det går att ha på datorn min.I'm dreamin of a white christmas... lalalalalaa!


Lördagmorgon!

Nu är lördagsmorgonen här. Hur många vaknade halv åtta? Haha. Här hos mig är tvätt och städning i full gång, men nu ska jag ta paus för frukost och sedan plugga ett par timmar innan jag fortsätter. Städningen blir dagens pauser från pluggandet ;)

Ha en trevlig lördag, allihopa!


Fredagkväll

Hade en trevlig kväll hos Helena. Massa nytt folk! Pratade bland annat med några killar som läste biomedecin (?). Kul att träffa folk utanför turismprogrammet och samhällsplanerarna ibland!

Dock blev det en tidig kväll för mig. Har inte råd att gå ut. Eller jaa, pengar har jag ju, men jag känner att det finns viktigare saker att lägga dem på - som julklappar!

Och så ska jag upp tiiiiidigt imorgon och tvätta. Känner peppen! Haha. Men jag har inga rena sockar (förutom såna där korta som slutar vid fotleden) och så är det en massa annat som behöver tvättas. Så jag ska väl sova på ett tag så att jag orkar upp imorgon. Tvätta, städa, julpynta och plugga står på morgondagens schema.

 Ingen träning imorgon eftersom det är denna veckas vilodag.Jag saknar min älskling, även om jag var väldigt sur på honom inatt (i drömmen), haha. Det kan hända att han kan komma hit nästa vecka. När han sa det blev jag så glad att jag nästan började gråta. Klarar inte att vara ifrån honom i tre och en halv vecka. Även om det "bara" är 19 dagar kvar av den perioden nu så känns det väääldigt jobbigt. Behöver honom här. Behöver kramar, närhet och kärlek.


Alltid vi, älskling. Alltid vi.


Neonrosa

Nu ska jag börja fara mot Ålidhem. Inflyttningsfest/korridorsfest hos Helena!

Ska bara överleva bilfärden dit först... Vädret är inte kul att köra bil i! Men det ska väl gå! :)
Syns inte så bra på bilden eftersom det ä r dåligt ljus, men mitt linne är NEONROSA.
Och jag skiter i att jag har rött hår, hehe.

Okej, dags att fara!


Dags för matlagning!

Har ägnat ett par timmar åt plugg. Snart klar med presentationen! Ska fixa resten imorgon!

Nu ska jag laga mat.
Dagens middag blir kasslergratäng. Mmmmm! Kommer att få äta det i ett par dagar eftersom jag alltid lagar mycket mat på en gång, så att jag slipper laga mat varje dag och har mer tid till att göra annat (läs plugga!).

Jag tycker att det ser ut som att snöstormen har lugnat sig lite. Skönt. Blev lite orolig över att jag inte skulle kunna ta mig till Helena ikväll, men det ska nog gå bra! :)


En skön stickad tröja är på! Kallt idag ju!


Gym och aqua

Underbar träning idag med. Även om jag inte hann träna så mycket på gymmet eftersom snöstormen stal en massa tid av mig på vägen dit. Men jag tränade väldigt effektivt och benen kändes riktigt skakiga när jag gick ner till omklädningsrummet för att byta om till bikini.

Aquan var också rolig! Men jag tycker att man blir så seg efteråt.. Jag blir alltid trött av att vara i vatten. Liksom vattengympa, simning eller vad man än gör. Känns så avslappnande!


Nu: gymmet!

Har hunnit göra lite m er på min presentation till redovisningen på måndag. Hitills har jag skrivit ihop till tre och en halv minut och det ska vara tio. Men det kommer kanske gå eftersom jag har massor av material kvar. Har liksom bara börjat ;)NU: GYMMET!

Ska börja med att träna ben. OOOOOOOOH YEAH. Om jag hinner blir det även någon övning för ländryggen. Sedan blir det Aqua 2 med Jennie. Det var längesedan jag var på Aqua eftersom jag har tatuerat mig. Men nu har det gått fyra veckor och tatueringen känns läkt så då är det bara att börja om. Har saknat dessa vattenaktiviteter ;)


Ajajaj

Godmorgon! Jag har redan varit vaken ett tag och fixat och donat lite här.
Imorgon blir det storstädning och julpyntning! :)

Ajajajaj
. Så fort jag vaknade kände jag träningsvärken i axlarna. Jag tycker att det är en jobbigt muskelgrupp att ha träningsvärk i eftersom det påverkar vardagen rätt mycket. För man använder ju axlarna rätt ofta. En annan muskelgrupp som jag tycker att det är lite jobbigt att ha träningsvärk i är benen. Det är ju lite begränsande när man knappt tar sig upp för trappor ;)
Vi får se hur det känns imorgon då - för idag står ben på schemat!


Ha en bra dag!


Torsdagkväll

Nu slutar jag plugga för idag. Eller jag slutade för ett litet tag sedan när älsklingen ringde.

Ska se ett par avsnitt av världens bästa serie och sedan sova.Imorgon har jag inte så mycket planer. Ska träna på gymmet och sedan blir det Aqua 2 med Jennie.
19.00 ska jag på fest hos Helena.
Dock väldigt nyktert för min del eftersom jag måste ta mig hem på kvällen.

För övrigt finns inga planer! Bara plugga plugga plugga! Men jag känner mig liiite mindre stressad nu. Stressen kommer och går!


Pluggsällskap har jag då ;)


Stress

Jag är stressad. Fruktansvärt stressad. Jag har alltid stressat upp mig över allt. Alla småsaker som andra tycker är obetydliga har kunnat utgöra en massa stress för mig, trots att jag vet att det inte behöver vara så. Men jag oroar mig helt enkelt över allt.

Det som är jobbigt nu är först och främst skolan. Att studera på universitet är jobbigare än jag trodde. Det tar mycket mer energi än jag nånsin har anat. Men det behöver kanske inte vara så heller? Jag pluggar jämt. Hinner jag bara plugga tre timmar en dag får jag nästan panik för jag känner att jag borde plugga mer. Och jag får dåligt samvete. Och detta kan vara när det är tre veckor kvar till nästa tenta. Det spelar liksom ingen roll. Jag känner att jag behöver all tid jag kan få för jag har alltid velat lära mig ALLT. Men det går inte.. Hur ska man kunna lära sig två böcker utantill + en massa anteckningar från föreläsningarna? Det går inte. Det gör mig stressad. För jag vill kunna allt. Jag vill känna mig säker på att jag klarar tentorna. Och den säkerheten finns inte nu, eftersom jag inte hinner lära mig allt hur mycket jag än pluggar.

En annan sak som gör allt värre just nu är att jag inte har tid att fara till Älvsbyn nå mer den här terminen. Och min älskling har inte tid att komma och hälsa på mig. Det är på ett sätt skönt att slippa planera inför sånt eftersom det också innebär stress, men samtidigt så har jag mina lugna helger när jag är med Linus. Då känner jag att jag kan slappna av. Inte till 100%, men mycket mer än annars. Tre veckor kvar av terminen.
 Jag får härda ut och sedan ta det riktigt lugnt i jul. Vila upp mig inför ytterligare två och ett halvt år av stress..
Min dag

Jag blev visst borta hela dagen!

Dagen började med en föreläsning.
Sista föreläsningen innan tentan nästa fredag. Om man inte räknar med måndag, men då har vi bara redovisning och inge nytt att lära oss till nästa veckas tenta. Känns skönt!

Sedan drog jag ut på stan med några classmates. Älskar att det är den 25e och att mina pengar har kommit. Köpte ett par svarta leggins. Mina har varit trasiga i en månad, men har inte haft råd att köpa nya. Men nu så!

Efter shoppandet drog jag iväg till gymmet och tränade mage och axlar. Nice nice!

När tränandet var klart drog jag iväg och handlade en massa gott! Handlade för nästan 800 kr! Det var dock inte bara mat. Köpte shampoo och balsam (mina små flaskor som jag brukar ha till gymmet har varit slut i ett par veckor), julpynt (bland annat en adventsljusstake! Det måste man ha så att man kan tända ett ljus varje advent!) och så köpte jag ett klösträd åt katten. Har velat göra det ett tag, men har inte haft råd med det heller.

Nu: MIDDAG


Snooze

Jag tyckte att snooze var en jättebra idé imorse. Tills efter en stund när jag kom på att jag måste sätta in motorvärmaren. Min söta gamla bil brukar inte bli varm så fort. Har man i den en timme är den ändå segstartad, så jag undrar hur det ska gå nu?

Nu ska jag äta frukost och piggna till lite innan jag ska på dagens föreläsning. Övriga planer för dagen är att träna (mage, axlar), handla och plugga, såklart.
Idag har jag på mig detta.
Blått linne, vitt linne och svart kofta.
Känns som att det inte passa så bra ihop. Det känns som att jag behöver tvätta snarast så att jag har något vettigt att ha på mig!


KärlekVad skulle jag vara utan dig?


Less. Väldigt less.

Inte alls taggad på att plugga mer idag. Så då gör jag inte det! Pluggar ju ändå en massa timmar varenda dag. och även helgerna. Ingen dag är ledig. Men nu ska resten av kvällen vara ledig, så det så!Ska mysa lite med jul-te. Fick ett te av Linus som heter Cozy Christmas och det ger verkligen julkänsla! Lovely!

Imorgon ska jag storhandla. Och då ska jag köpa apelsiner och nejlikor och skapa ännu mer julkänsla :)


Gaaaaaaah

Usch. Sitter här och översätter från dagens föreläsning. En del ord finns varken på google eller tyda. Hur ska man kunna översätta då? Gaaaah. Blir galen. Ska försöka plugga med något annat ett tag och se om det går bättre sen.


Cause I'm stronger than yesterday

Nu är jag hemma!

Bodypumpen var lika underbar som vanligt. Jag ökade lite, men inte så mycket. Känner att jag kör på samma vikter nästa pass som troligtvis blir på söndag. Sedan är det ökning som gäller!

Har förresten träningsvärk i bröstmusklerna idag.
Och självklart var jag ju smart och ökade i bröstövningarna idag.
 Smart tänkt Emma, smart tänkt! Det kändes kan jag ju säga.Dags att laga mat! Var ju borta över lunchen idag, och eftersom jag inte har några pengar tog jag med mig en macka med äggvitor på. Bra med protein! Men det håller jag inte mätt på länge.
 Jag är hungrig jämt ;)
 Så nu kokas det fullkornsris för fullt. Till det blir det kyckling!


Next: Bodypump!

Nu ska jag börja röra mig mot gymmet.
Bodypump ska köras idag. Älskar bodypumpen! Blir helt koncentrerad på träningen och allt runt omkring bara försvinner för ett tag. När jag tränar själv på gymmet uppnår jag inte alltid det, eftersom då hinner jag tänka i vilan mellan seten. Men nu ska allt annat bara försvinna och jag ska PUMPA!

Har på mig Linus skjorta idag. Stor, mjuk och mysig är den! LOVE!


Early one morning

Godmorgon alla!

Sovit rätt dåligt inatt igen. Men jag överlever!

Är fruktansvärt sugen på frukt. Ska fara å handla imorgon, för då är det den 25e, alltså får jag pengar då!
Like like like it! Nu är jag fattig. Söker småpengar i väskor och fickor för att ha de 12 kronorna till parkeringen (har parkeringstillstånd, så behöver bara betala 12 kr per dag). Det är inte lätt att vara student!Dio är såklart med!

Min kattunge är en liten förföljare. Han ska alltid vara där jag är och sova så nära som möjligt (helst gosa in sig i mitt ansikte).
Men han är söt! Fruktansvärt söt!


Trötthet och saknad

Är fruktansvärt trött. Känns att det blev alldeles för lite sömn inatt. Så snart ska jag krypa till kojs och försöka ta igen lite förlorad sömn.

Imorgon väntar följande:
* Bodypump 11.15
* Föreläsning 13.15-15.00
* Plugg, plugg, plugg!
* Körövning 19.00

Det räcker bra för mig ;)


Blir väldigt stressad av att ha mycket inplanerat. Därför är tre fasta tider ganska tillräckligt för en dag :)Nu sitter jag här med Linus t-shirt och kalsonger. Saknar honom otroligt mycket.
Och ännu värre känns det när jag vet att vi troligtvis inte kommer ses förrän 15 december. 22 dagar kvar.
Var tänkt att jag skulle fara till honom nästa fredag efter tentan, men tiden har blivit ändrad så vi har tenta 16-20 istället. Då missar jag sista bussen till Älvsbyn. Och han måste betala trafikförsäkring och sånt till sin nya bil, så han har inte råd att komma hit. Jobbigt när tid och pengar hindrar oss från att träffas.
 Men vi får väl härda ut. Tre veckor. Borde gå! Sedan får vi ju nästan en månad på oss att träffas hur mycket som helst.

 Och vi får fira jul och nyår tillsammans. Bara att blicka framåt alltså. Längta till 15 december helt enkelt!


Inside outI wanna know you,
like I know myself
I'm waiting for you,  
there ain't no one else

Talk to me baby,
scream and shout

I want to know you inside out
Booobies!

Kom nyss hem från gymmet efter att ha tränat bröst!

I början var jag alldeles för seg och koncentrerad.
Hittade inte riktigt kontakten. Men efter en stund gick det hur bra som helst! Körde dessutom en maskin som jag aldrig har provat tidigare. Det är alltid så fullt vid de fria vikterna, så ibland går det inte att göra de övningar som man har planerat. För mina träningspass ska inte gå ut på att stå och vänta på rätt hantlar/stänger och bänkar. Nix pix. Men det gick ju bra ändå!

På slutet hade jag lite energi kvar, så jag körde tre set mage också. Inte mycket alls, men det var skönt ändå! Mer mage ska ju tränas senare i veckan.. Torsdag, tror jag?
Nu blir det mellanmål och sedan tillbaka till pluggandet! :)


Julklappsidéer

Lite piggare, lite gladare, lite bättre, lite effektivare.

Har nyss telefonerat med Linus. Vi håller på att planera vad vi ska köpa för julklappar till våra familjer. Vi ska köpa julklapparna gemensamt i år hade vi tänkt. Det är ett tag kvar innan vi har tid och råd att fara på julshopping, men lika bra att ha lite idéer i förväg på vad man kan köpa!

Tills vidare får jag fundera på vad älsklingen ska få av mig. Har lite olika idéer där också.

Åh, jag älskar julen! Måste snart börja julpynta. Har inte mycket julpynt. En ljusstake och lite rött glitter är i princip allt. Så jag får väl köpa lite tomtar eller nåt också så att jag får in julstämningen ordentligt ;) Ska även köpa apelsiner och nejlikor. Luktar ju så underbart juligt! Och kanske pepparkaksdeg också? :)Så här vackra var jag och syrran julen 2008.


Dålig sömn

Usch vad jobbigt. Det var längesen jag sov så här dåligt! Har nog varit vaken mer inatt än jag har sovit. Legat och vridit och vänt mig. Och det värsta är att det inte finns någon anledning till det. Jag vet ju att det kan bli så om jag är nervös inför något jag ska göra dagen efter, men det var det ju inte. Kunde bara inte sova helt enkelt. Vaknade flera gånger och senaste gången jag vaknade var klockan sex och så sov jag ingenting tills larmet ringde åtta. Hmm..

Jaja, får göra det bästa av situationen! Ska börja dagen med havregrynsgröt och så hoppas jag att det hjälper mig att komma igång!


Mitt mål med träningen?

Tröttheten smyger sig på mer och mer. Snart är det dags att slå igen de blå och sooova.

Imorgon väntar plugg, städning och träning. Händelserik dag? Njaa, not really. Men sånt som behöver göras!

Nu ska jag läsa favorittidningen; Fitness Magazine! Även om det inte står så mycket om träning som jag inte redan vet, så är det en grym inspirationskälla och jag blir lika träningssugen varenda gång ;) Får tagga till morgondagens pass då bröst står på schemat!


Detta är målet med min träning!

Eller nja. Inte riktigt!
Vill inte ha stora muskler och vara så nerdeffad efter att gått på stenhård diet i ett år. Inte min grej! Men musklerna mina ska fortsätta växa i alla fall, det kan jag lova er ;)


Hola!

Börjar få ont i ryggen av att sitta still och plugga. Så vi kanske kan säga att det räcker för idag då? Är nästan lite svårt att sluta när jag väl kommit igång. Vill bara få allt klart! ;)


Myströja och mysbyxor är på!

Älskar för övrigt mina lila mjukisbyxor
. Problemet är bara att de är för korta. Köpte dem på nån barnavdelning (billigare ju ;P) i storlek 164 och fattar inte i efterhand hur jag tänkte eftersom jag är 172. Haha, men sköna är de ändå!


Pluggpaus!

Har ägnat eftermiddagen åt att plugga. Nu tar jag paus för bloggande och middag. Ska äta kycklinggryta idag och funderar på vad jag ska göra till det. Ris? Pasta?

Sen blir det mer plugg. Känns bra att göra bort lite nu. Inlämning, redovisning och tenta nästa vecka, så lika bra att plugga redan nu så man slipper stressa på slutet ;)
Träning och jordgubbar

Är hemma efter föreläsning, träning och handling.

Träningen gick bra! Biceps och triceps! Älskar att träna armarna. Och axlar, bröst, lår, vader... Typ allt, haha! Har faktiskt märkt att mina armar har blivit lite större. Det gillas! Mitt mål är ju att få större muskler. Det ska synas att jag tränar mycket! ;)


Har även köpt jordgubbar. Behöver det i gröten på morgnarna. Och hade pengar så att det räckte precis! Tur att jag har mycket mat i frysen så att jag inte svälter ihjäl ;)
Dio vilar på min arm :)


Morgonpromenad

Godmorgon!

Vaknade halv åtta och gick ut på en morgonpromnad på ca 40 minuter
. Skönt att komma igång lite på morgonen! Är så trött och seg på vintern så jag kände att det behövdes. Får liksom mera energi av att vara ute en stund!

Nu ska jag strax bege mig mot skolan för föreläsning. Sedan blir det träning. Har saknat gymmet! Idag blir det biceps och triceps som ska pumpas. Det gillas!
Ser ni vem som myser hos mig nu? :)


Lite Emma-tid är viktigt ibland!

Jag brukar inte tycka om söndagskvällar.
Brukar må dåligt över att jag har lämnat min älskling i Älvbyn.

Men ikväll tänkte jag att jag måste blicka framåt istället. För hur hjälper det mig att sitta hemma och vara ledsen över att jag inte kan träffa älsklingen varje dag? Det hjälper ingenting alls. Blir bara värre.

Så nu har jag passat på att ha en massa Emma-tid.
Jag har tränat till favoritmusiken,
 läst mina favoritbloggar,
sett ett avsnitt av Vänner,
 läst favorittidningen och
målat naglarna.

Nu mår jag bra!


Hemmaträning!

Orkade inte ta mig iväg till gymmet ikväll.
Eller rättare sagt orkade jag inte sätta in motorvärmaren och vänta på att bilen blir varm. Så istället blev det hemmaträning! Lite egenkombinerad cirkelträning. Mycket nice! Dock skulle jag vilja ha lite hantlar att arbeta med. För tillfället har jag en pilatesboll. Tränar ju inte ofta hemma, men det skulle vara bra att ha lite hantlar vid såna här tillfällen! Annars måste man ju köra så många reps av de övningarna man kan göra med bara pilatesboll och kroppsvikt.


Den här finns att köpa på Stadium.
7 kg väger den (2x2,5+stången)
och dessa kostar 299 kronor.
 Ett par såna skulle jag vilja ha i julklapp.
Tomten?


Yttertavle

Nu är jag hemma igen!

Innan jag for hem var jag och min älskling hemma hos mina föräldrar och målade lite med vattenfärger med Erika. Linus målade mig i min vita bil bredvid en skylt där det står Yttertavle. Sötnosen min!
Den bilden kom upp på mitt kylskåp så fort jag kom hem! :)


Du och jag mot världen!


Godmorgon!

Idag ska jag fara hem. Blandade känslor inför det.

Men ska börja dagen med en dusch med Linus!


Gonatt!

Efter en lugn kväll med film, mys och lite styrketräning är det dags att sova.

Känner mig lite nere, som alltid kvällen innan jag ska lämna Linus här för att fara hem till Umeå. Men som tur är så är det snart 15 december. That's keeps me going!


Du är den finaste som finns!


Färdigpluggat!

Nu får det vara färdigpluggat för idag!
Har ändå lärt mig en del. Det är bra! Så nu känner jag mig lite lugnare ;)

På ungefär en timme är älsklingen hemma, så jag ska snart gå dit. Då blir det myskväll! Typ film och ostbågar.


Plugg at föräldrarnas place

Sitter hemma hos mina föräldrar och pluggar.

Nu har jag tagit en kort paus för kaffe. Trött och seg efter gårdagen, så kaffe behövs!

Jag kan nästan LÄNGTA efter att plugga efter två dagars plugguppehåll. Inte för att jag tycker att själva pluggandet är roligt, utan för att jag känner mig stressad när jag vet hur mycket jag har att lära mig och jag känner mig lugn när jag har lyckats lära mig något. Ett steg närmare målet liksom.

Så det jag längtar efter är väl egentligen den där sköna känslan av att man har lärt sig något och känner sig säker på det, och därmed slipper stressa upp sig över det.
Min stora sköna Megadeth-tröja är på!


Trött!

Kul kväll igår, även om det var väääldigt lugnt. Vi spelade pratmakarna och drack diverse groggar till det. Trevligt!

Har ganska nyligt vaknat.
Behövde en rejäl sovmorgon idag. Men  planerna är att jag snart ska vara tillräckligt igång för att plugga. Sedan väntar träning med Christoffer och under kvällen blir det myskäll med älsklingen.
Men först av allt ska jag få i mig frukost!

 


Friday

Nu är vi hemma från byn!

Snart ska vi gå hem till mina föräldrar. Hoppas att syrran eller mamma har nå kläder som jag kan låna till festen ikväll. Har inte så mycket kläder med mig nämligen ;)

Vid sex bär det av mot Piteå. Ska bli kul att träffa vännerna från Älvsbyn och Piteå. Har ju inte varit i Älvsbyn på snart en månad.. Så jag saknar dem!

Min lilla Dio får stanna hos svärmor ikväll. Då får han leka och busa med de andra katterna! Lite söt är han då han alltid vill sova MELLAN mig och Linus. Där finns det ju inte mycket plats ;P


Min fina familj :)

Godmorgon (eller förmiddag?)

Har varit vaken sen tio ungefär. Brjade dagen med att köra lite styrketräning med Linus skivstång och lite skräp-vikter. (fyra 2kg, två 1 kg och två 0,5 kg). Lite olika övningar. Inget superseriöst pass kanske, men jag var träningssugen och kände att jag behöde lyfta lite skrot ;)

Nu ska vi uträtta lite ärenden på byn.
Eller det är älsklingen som har ärenden, jag hänger bara på.


Brist på nya bilder!


En sån där torsdagkväll

Nu är vi hemma efter att ha varit hos Mange och sett hockey. Och jag har faktiskt fått lite plugg gjort! Kollat igenom anteckningarna och markerat viktiga saker och så. Inte mycket, men sånt man hinner på två timmar. Och jag känner att jag är säkrare på allt nu! Dock är det ju några föreläsningar kvar och varje förläsning ger ungefär 4 dataskrivna sidor, så det är fortfarande mycket som ska in i huvudet!

Resten av kvällen tar vi det lugnt.
Imorgon ska vi ut på byn en sväng å så. Sedan ska vi nog hem till mina föräldrar och äta middag. De vill ju också träffa oss lite när jag är i Älvsbyn ;)

Och efter det bär det av mot Piteå för fest. Lite drygt och tråkigt dock att Linus inte får följa eftersom det bara får vara åtta med på festen. (Vad hände med "Finns det hjärterum så finns det stjärterum" liksom?) Men det kanske blir kul ändå, även om det är ytterst lite folk!


Jag älskar dig!

We are family, I got all my sisters with me.

Tjohoo! Nu har vi lagat mat och ätit tillsammans med mina systrar. Ibland finns det tendens till att bli en aning för mycket svammel när mina syskon äter tillsammans. Men skratt förlänger livet ju ;)

Ikväll är det hockey.
Blir väl det gamla vanliga då - älsklingen ser på matchen medan jag sitter brevid i soffan och pluggar lite medan jag tittar lite förstrött på matchen och pussar på mannen min lite emellanåt.


Lillasyster med hennes kanin Strumpan


Förmiddag in the Älvsbyn

Har haft en riktig lugn förmiddag. Pluggandet har jag inte ens tänkt på. Tar ledigt från det i ett par dagar! Sen på lördag hinner jag plugga hela dagen när älsklingen jobbar.

Nu har vi löst sudoku. Det är lite pensionärsvarning på oss ibland ;)


Godmorgon

Nu har vi vaknat! Eller jag iaf. Linus ligger kvar i sängen och drar sig, men jag var sugen på att blogga och äta frukost.

Det finns inga planer för dagen. Mamma ville att jag skulle kika förbi dem en sväng och städa i mitt gamla rum. Varför ska jag städa när jag inte ens bor där? ;) (För visst var det INTE jag som stökade ner innan jag flyttade? ;P)


Tror att jag ska krypa ner hos älsklingen igen. Finns inget bättre än att ligga på hans arm! :)

Mot Älvsbyn!

Snart åker jag in mot busstationen. Saknar min älskling så fruktansvärt mycket och längtar efter att få kramas med honom och pussa en massa på honom.

Sen kommer jag ju att få träffa min familj och några älvsby-vänner också! Alltid trevligt det med :)You are the sunshine in my life, that's why I'll always stay around.


BODYPUMP!

Tänkte ju ta det lugnt på bodypumpen idag eftersom jag fick diverse nysattacker imorse.
Tog jag det lugnt? Neej. Fylldes av den där träningsenergin och pumpade på ordentligt.

Ökade vikter i rygg, triceps och biceps.
Nice nice! Dock tog jag knappt nå vikter alls när vi körde ben. Träningsvärk från gårdagens benpass ;)


Read between the lines of what's fucked up and everything's alright

Har hunnit läsa lite, packat lite kläder och städat lite snabbt.
Nu ska jag börja fara mot gymmet för pumpa min muskler lite med bodypump. Yääääy!

Sedan föreläsning och vid halv fyra är jag tillbaka här. Har en massa mat som jag ska hinna äta upp på två timmar innan jag far. Filmjölk, tre apelsiner, två mandariner, en banan, kött, ris och en massa mjölk. Något säger mig att jag kommer att få slänga något. För jag kommer aldrig orka äta så mycket på två timmar ;)Har jag någon gång sagt att jag är normal?


Morgonstund

Jag känner mig så fruktansvärt stressad. Över allt. Därför ska det bli så otroligt skönt att få fara till älsklingen ikväll. Han lyckas få mig att slappna av, och det behövs.

Kaffet är snart klart
och jag ska strax kicka igång dagen på riktigt. Några lugna minuter när jag är nyvaken uppskattar jag dock!


Sweet dreams

Ögonlocken känns tunga. Dags att sova! Känns väldigt tidigt att gå och lägga sig före elva. Inte ofta det händer!

Imorgon väntar ungefär det här:
*
Vakna, städa, plugga
* 11.15 - Bodypump
* 13-15 - Föreläsning
* Hem, packa, äta
* 18.15 - Buss till Piteå (passar på att plugga med på bussen)
* 21.30 - Hämtning i Piteå av någon av mina familjemedlemmar
* 22.15 - Framme! Träffa familjen snabbt och sedan fara till honey.


Imorgon ses vi äntligen igen! Massa kärlek till dig!


Trevlig kväll och lite skelett!

Nu har jag kommit hem efter ett par trevliga timmar hos Kerstin och Bertil.
De bjöd på mackor, tårta och te! Äldre människor ska alltid lyckas bjuda på en massa fast man säger att man inte vill ha något, haha. Tänkte ju passa på att äta upp lite som jag har hemma så jag inte behöver slänga något imorgon när jag far. Men men, får väl försöka äta en massa imorgon istället då! ;)


I brist på nya bilder får ni den här från i somras.

Har ju jobbat som vägarbetare
och skulle ut på lite grusvägar och sätta upp käppar vid vägtrummor så att det går att hitta dem när snön smälter så att de går att gräva fram så vattnet inte far över vägen.

Då hittade jag detta skelett vid en vägtrumma. Det var läskigt. Jag vågade inte gå dit, så det blev ingen käpp där.

Kommer iaf ihåg hur jag ringde till pappa och sa:

E: Jag har hittat ett skelett!
P: Jaha, är det stort eller litet?
E: Det är ett dinosaurieskelett! Det är jättestort!
P: Är det en ren-dinosaurie eller en älg-dinosaurie?


Pluggpaus!

Ska ta en till paus i pluggandet (haha, många pauser idag!) och gå till "farfar" på besök en sväng. Sedan återvänder jag hit till översättande och sånt ett tag till. Längtar INTE :PDock blev jag glad idag när jag insåg att det var den 16:e. Det innebär att på en månad har vi inte några föreläsningar förrän 10 jan. Vi är "lediga" 15 dec-10 jan. Dock en tenta, en inlämning och en redovisning veckan vi kommer tillbaka, så ledig kanske är fel ord? Hemmastudier.

Men jag kan vara hos min älskling i Älvsbyn iaf. Så det ser jag fram emot!


Benpass!

Fick till ett very nice benpass!

Benpress, abductor, benspark och lårcurl
gjordes, med några set på varje. Sedan några set för vaderna också. Skönt vare!

Jag har väldigt lätt för att bygga muskler på låren. Önskar att det var lika lätt för mig att bygga biceps och axlar också ;) Men de muskelgrupper som tar längre tid på sig att växa tränar jag lite oftare. Benpass kör jag inte lika ofta. Brukar köra någon benövning på slutet av andra pass ibland så att de inte tror att de får vila helt, och så ÄLSKAR jag att träna ben. Kanske därför jag är så stark i benen? Haha ;)Lite kaffe på det och sedan kör jag igång med pluggandet igen!
 (Som ni ser lockar sig mitt hår lite som det vill när jag inte borstar det efter att ha duschat ;P)


Gymtajm!

Dags för ytterligare en paus från pluggandet. Nu väntar... GYMMET!

Har lite träningsvärk axlarna från gårdagens pass. Alltid skönt med lite träningsvärk, så man vet att musklerna kämpar och växer ;)

Idag borde jag träna ben.
Men jag kommer ju inte att ha tillgång till gym på hela helgen eftersom jag är i Älvsbyn då. Så jag kan träna egentligen träna lite av varje idag.. Så vi får se vad jag blir mest sugen på när jag kliver in i gymlokalerna!

See ya later!


Effektiv förmiddag!

Har hunnit göra klart SWOT-analysen, läsa hälften av det jag har planerat att läsa idag och så har jag varit ute på en powerwalk med Tyra i ca 40 minuter.

Eftermiddagen kommer att se ungefär likadan ut. Ska läsa klart resten och när jag är klar med det beger jag mig till gymmet.


SWOT

Klockan åtta vaknade jag och gjorde klart SWOT-analysen helt. (Hade källförteckningen och lite sånt småfix att göra) Nu ska jag äta frukost innan jag fortsätter med pluggandet. Ska läsa en massa och översätta en massa. Nu när vi har haft en bok på svenska har jag kommit bort lite från det där med engelsk litteratur. Så det är väl bara att vänja sig vid det då! För vi lär inte bli bortskämda med fler svenska böcker..Aja, frukost var det nu ja!
 Magen ropar på maaaat.

Sen läsa ett par kapitel innan jag och Tyra ska ut på promenad :)


Singer/songwriter?

Sitter här och lyssnar på mina låtar. Eller inte mina. Det är lite covers som jag har spelat in. En del låter bra, andra låter mindre bra. Liksom, vad tänkte jag när jag valde soundet på pianot på en del låtar? Aja. Det funkar iaf!
Gillar covern jag och Linus gjorde på Stad i Ljus. Kul med lite stämmor och sånt!
Skulle vilja spela in någon av de låtar jag skrivit själv också i framtiden. Måste bara skriva ihop några fler först! Kul att ha som minne när man blir äldre!


Måndagkväll

Nu får det vara färdigpluggat för idag! Är ju ledig hela dagen imorgon så har mycket tid till pluggandet. Det enda som är inplanerat imorgon är träning och sen på kvällen ska jag hälsa på "farfar". (Inte min egen farfar, men närmaste grannen som är Sofias farfar och som är som en farfar för mig också^^)

Nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen! Ett besök hos Annica och Anders blir det också. Ska höra om någon av dem har lust att skjutsa in mig till busstationen på onsdagkväll.
Ska till Älvsbyn och träffa mina familjer!


Från MVG till G?

Eftermiddagen har bestått av pluggande. Plötsligt känns det som att det är jättemycket att plugga och att det är omöjligt att hinna lära sig allt. Men det ska nog gå bra..

Kommer ihåg på grundskolan när jag var ett "MVG-barn" som strävade efter högsta betyg hela tiden och blev missnöjd om jag fick VG. Saker har ändrats med åren kan jag ju säga. Under gymnasiet fick jag fler VG än MVG och var nöjd med det. Nu pluggar jag mer än någonsin med mål att få godkänt. Det är med andra ord mycket högre press nu än vad jag nånsin har utsatts för under min skoltid. Men jag gör så gott jag kan och så får vi se var det leder!Har läst drygt halva den här boken nu. Lite mer att läsa då med andra ord!

Men det ska jag fixa! Har gjort upp mål på hur mycket jag ska läsa varje dag och då får jag helt enkelt se till att hinna det!


Axlar

Idag på gymmet tränades som sagt axlar. Superskönt, som vanligt! Dock blev det inget springande efteråt. Känner att jag behöver ta det lite lugnt för att inte bli mer förkyld.Under dagens pass använde jag mig av maskiner, hantlar och CC. Variation behövs!


Godmorgon!

Hoppas att alla ha sovit gott!

Idag väntar föreläsning, träning och pluggande. Det blir bra!

På gymmet ska jag moooosa axlarna. Och så nån övning för ländryggen också såklart. Sen får vi se hur det känns i halsen. Kanske orkar springa en stund på löpbandet också? Har helt tappat suget för löpningen nu. Mycket roligare att springa ute, men nu är det så halkigt. Får plåga mig på löpband några gånger under vintern och sedan tagga inför sommaren ;)


Veckans träning
Veckans träning:

Måndag:
Gym: Axlar
Kondition: 20 min löpband

Tisdag:
VILA
(Promenad ca 30 min)

Onsdag:
Core
Bodypump

Torsdag:
Gym: Bic/tric

Fredag:
Bodypump

Lördag:
VILA
(Promenad ca 20 min)

Söndag:
Powerwalk 2 tim


Så har jag tränat den här veckan. Lite mer vila än under mina optimala träningsveckor pga diverse förkylningssymptom. Men jag tycker att jag har kämpat på rätt bra ändå!

Efter en vecka med mycket vila är jag taggad att köra igång nästa vecka. Full av ny träningsenergi!

Dock kommer även nästa vecka att bli lite lidande eftersom jag kommer att spendera torsdag-söndag i Älvsbyn och mitt gymkort där har gått ut. Så vi får se vad vi kan hitta på för träning under nästa helg!


Sick and tired of you. Of everything.

Shiiit.
Är fruktansvärt trött.


Kvällen har spenderats med pluggande, pianospelande och telefonpratande. Nu ska jag göra lite mer nytta och diska. Har nämligen inte gjort det på hela dagen, so it's about time!


Dags att rycka upp sig lite nu och bli GLAD och full av ENERGI!


Ooops!

Jag tänkte ju bara ta en powerwalk på ungefär 45 minuter. Men jag gick vilse. Det blev två timmars powerwalkande istället. Men jag hittade ju i alla fall hem till slut, och det var ju huvudsaken! ;)


Trött och hungrig!
 Ska ta å fixa nå middag innan jag fortsätter plugga!


Om du var här, om du var här hos mig

Har läst Utveckla turistdestinationer: Ett svenskt perspektiv under dagen. Ska läsa ca 40 sidor till innan dagen är slut. Men först ska jag försöka få mig lite frisk luft innan det blit alltför mörkt.


Jag är jättebra på att vara seriös på bilder!


No one in your life is with you constantly

Godmorgon! Underbart med sovmorgon idag. Vaknade dock mitt i natten av att Dio spelade piano. Ni vet - musiker ;)

Sitter här och äter kiwi för att bli friskare. Om jag klarar av att träna idag vet jag inte än. Men jag hoppas hoppas hoppas!Övrigt som ska göras idag är plugg. Mestadels läsa kurslitteratur.


Goodnight sweetheart, goodnightNu ska jag gå och lägga mig efter en väldans lugn kväll. Har mest bara varit hemma. En sväng till Grubbe blev det också.

Hoppas att huvudet och halsen mår bättre imorgon! Vill träna ;)


Plugg och halsont

Nu känns det helt okej med alla arbeten. Två PM på ca 1000 ord ska skrivas. Jag har hunnit få ihop 975 ord på ena och 925 ord på det andra. Nu ska det bara kollas, redigeras lite och kanske läggas till något.

Ska börja läsa kurslitteraturen nu då. Älskar att vi har en bok på svenska! Blir ju 1000 gånger lättare att läsa svensk litteratur. Speciellt när de använder så formella och annorlunda ord som man inte är van vid ;P

Varför har jag bara dåliga halstabletter? ZYX ska det vara! Måste införskaffa sådana för det här funkar ju inte..
 Eller så får jag äta mera apelsiner så att jag blir 100% frisk NU!


All by myself

Nu har pappa och Lina farit. Känns alltid som mest ensamt när jag har haft besök och de far. Då märker jag liksom hur ensamt det kan vara. Men jag behöver lite lugn och ro nu, för jag måste fortsätta med SWOT-analysen.

Sen har jag ju även fått min kurslitteratur, och eftersom kursen har pågått i en vecka redan så antar jag att det är några kapitel som behöver läsas.


Lina har använt min webcam :)


Det känns som att jag blir mer och mer förkyld. Har ont i halsen och får nysattacker då och då. Inte roligt!
Jag vill ju vara igång en massa, men inte går det nu.


Doftgranar

Nu har vi kommit hem från stan! Jag måste spara pengar så kunde bara titta på en massa fina saker. Och så köpte jag två doftgranar.Stan idag!

Godmorgon! Inte ofta jag är vaknen halv åtta en LÖRDAG. Men har man sällskap av två morgonpigga så är det bara att försöka ta sig upp ;)

Nu har vi precis ätit frukost och ska snart ut på stan.
Dock öppnar ju inte butikerna förrän tio ;)


Gästinlägg : Lina B-)

Tjabbaaaaaaaaaaaaaahhh!!! .........// Jag o Emma leker med Dio....Jag kanske tog lite för stor bild.....

Systermys!

Nu är det myspys här hemma hos mig! Lina och pappa är här. Jag har bjudit på middag; kyckling och ris. Sen har jag och pappa spelat lite musik (jag piano och han bas) och så har vi varit på Maxi och handlat lite frukt och godis och sånt.

Så nu sitter jag och Lina här i soffan och ser Robinsson på tv4play, för jag har ju fortfarande ingen TV ;)


Färdigpluggat!

Har hunnit få ner hälften av de ord vi ska ha med i PM:et och har en massa mer att skriva! Måste bara komma på svagheter med Luleå, så att jag vet hur mycket det blir på den punkten innan jag kan skriva vidare på något annat. Någon som vet om Luleå har några svagheter?

Ska nog ringa till Luleå Turistbyrå på måndag och höra om de har några förslag.


Luleå

Nu ska jag laga middag så att det finns mat när mitt besök kommer. Kyckling och ris blir det! Och morotsstavar till det, för några andra grönsaker finns inte hemma!
SWOT-analys

Har börjat lite smått med våran nya uppgift. Vi ska skriva ett till PM, men denna gången är det en SWOT-analys av en stad, och jag har valt Luleå.

Ska spåna lite på det genom att samla ihop fakta och sedan skriva ihop det till något bra. Har än så länge bara hunnit skriva en inledning, så nu ska jag fortsätta med det tills pappa och Lina kommer hit!
(Hoppas att Lina är godissugen så vi kan fara och köpa godis. I wan't candyyy!)


Söt syster och söt katt!

Gissar att någon vill leka mycket med Dio? ;)


Fredag förmiddag

Känner mig lite piggare nu. Man klarar sig rätt bra på lite sömn när man väl kommer igång!

Hade föreläsning imorse och passade på att gå och kolla resultatet till tentan som har kommit upp. Ingen hade fått VG på den här tentan, så det visar ju att den helt klart var svårare än den förra. Jag var dock bara två poäng ifrån, vilket var typ topp tre av alla. Så jag är rätt nöjd ändå ;)

Sedan BODYPUMP! Tränade med Helena, Sofia, Magdalena och Linnea idag. Superkul! GJorde några ökningar också. Haha, jag gör verkligen ökningar varje bodypump-pass, och det gillas!

Nu har jag ätit lunch och ska städa och plugga innan jag får besök. Lika bra att sätta gång direkt då så att man får något gjort! :)


Jag är inte pigg när jag vaknar halv sju

Trött och sliten. Ojaaa.

Ska strax börja fara mot skolan. Har föreläsning från åtta till tio idag. Sedan bodypump 11.15. Och någon gång på eftermiddagen kommer pappa och Lina hit :)


I'm here without you baby


Dags att göra kväll! Ligger i sängen och ska bara läsa lite innan jag och Dio ska sova. Eller han sover redan här bredvid mig. Sötisen!


En sån där torsdagkväll

Sitter här i soffan och myser med Dio. Te och mackor finns med också ;) Ska försöka satsa på en tidig kväll eftersom det blir en tidig morgon imorgon.

Vet inte om Lina och pappa kommer och hälsar på mig imorgon eller på lördag. Men kul med lite sällskap iaf! Och mamma skulle skicka med nån lampa som hon inte behövde som jag kan ha i fönstret i hallen. Min gamla rev ju katten ner. Dessutom får jag min kurslitteratur och kanske en bred luftmadrass också. Känns väldigt nice! Då slipper jag och älsklingen trängas i min 90-säng och kan campa på sovrumsgolvet istället!


Här är det inte lätt att sova två alltså. Vi ryms lätt när vi bara myser, men när vi väl ska sova vill vi ha lite mer space. Och så sparkas jag i sömnen också ;)


Kan ni tänka er att jag har sett ut så här?


2007


2007


931 ord

Nu är 931 ord av 1000 skrivna på PMet. Så det räcker för idag! Behöver tänka lite på vad som behöver läggas till och så :)

Nu ska jag laga mat! Det bli korv i ugn. Blev inspirerad när Anna sa att hon hade ätit det. Så det ska ordnas nu!


Jaa, jag är vuxen. Jag lovar!


You'll never be alone

Dagens träningspass blev superbra! Biceps och triceps tränades. Mest triceps. Börjar dock känna av att jag har ont i halsen. Och innan jag for iväg och tränade fick jag akut ont i huvudet. Men några multivitaminer och en alvedon gjorde susen! Hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Har ju hållit mig frisk nu hela hösten och är inte sugen på en förkylning. Vill ju kunna träna ;)Efter dagens träning drog jag och Anna iväg till Maxi och handlade. Jag köpte en massa gott! Och så mat till katten, säkringar (proppar), kylskåpsmagneter och sånt. Känns som att jag klarar mig ett tag nu!  :)


Lite av frukten som köptes idag! Har mer i en skål på vardagsrumsbordet. Älska frukt!Ska fortsätta plugga en stund nu innan jag ska laga middag. Känns som att lite kaffe skulle sitta fint nu också! Tycker att man blir så trött när det är mörkt ute...Island Tourism

Nu behöver jag ca 200 ord till på mitt PM. Men det är så svårt att veta vad man ska skriva om då! Om man ska utveckla det man redan har skrivit eller om man ska börja på något helt nytt, för nackdelen med det är ju att det ofta blir mer än 200 ord. Så vi får se! Har hittills bara jobbat med lite små ändringar idag. Lagt till, tagit bort, omformulerat.

Nu ska jag se om det finns något ätbart här! Ska äta lunch, sedan fara å träna och efter det ska jag handla. Så på ett tag finns det lite fler alternativ till mat ;)


Island Tourism

Nu behöver jag ca 200 ord till på mitt PM. Men det är så svårt att veta vad man ska skriva om då! Om man ska utveckla det man redan har skrivit eller om man ska börja på något helt nytt, för nackdelen med det är ju att det ofta blir mer än 200 ord. Så vi får se! Har hittills bara jobbat med lite små ändringar idag. Lagt till, tagit bort, omformulerat.

Nu ska jag se om det finns något ätbart här! Ska äta lunch, sedan fara å träna och efter det ska jag handla. Så på ett tag finns det lite fler alternativ till mat ;)


PM:et väntar!

Nu ska jag ta tag i pluggandet!

Har ätit frukost och hunnit vara ut på en kort promenad i den friska vinterluften. Ca 20 minuter var jag ute. Skönt att få vakna till lite i alla fall!Älsklingen glömde sin skjorta här. Den luktar Linus. Mmmmm.
 Så den har jag på mig nu, för jag saknar honom!


Kärlek

Vad heter ni?
Emma&Linus

Hur träffades ni? På skolan. Han gicken klass över mig i gymnasiet.
Hur länge har ni varit tillsammans? Drygt två år.
När blev ni tillsammans?  17 september 2008
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej, 1 km kanske?
Är ni förlovade? Nej
Bor ni ihop? Nej, nu bor vi 27 mil ifrån varandra..
Har ni barn?  Nej

Har båda körkort? Japp!
Isåfall, vem kör bäst? Jag kör mycket försiktigare. Linus kör för snabbt. Men rent generellt så är han nog bättre på att köra bil för han är säkrare. Jag kör försiktigt för att jag är osäker. Speciellt i Umeå!
Kommer du ihåg er första kyss? Japp! Vi satt på min säng och hade precis sjungit och spelat Sweet Home Alabama!
Vem skrattar mest? Jag såklart! Jag skrattar jämt ;)
Vem sa "Jag älskar dig" först? Linus. Han ringde till mig när han var på väg hem till sig sent en kväll. Linnea skulle sova hos mig, så han fick sova hos sig. Han bad mig gå ut och titta på stjärnorna och sa "Jag ville bara säga att jag älskar dig".

Vem är äldst? Linus är två år äldre än mig.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är tvilling. Och Linus är född i slutet av april. Vad är man då?
Vem är längst? Linus.
Vem sjunger bäst? Jag såklart! Nää, vet inte. Båda sjunger mycket! Jag är bättre på piano och han är bättre på gitarr.
Håller ni i handen på stan?  Ibland, ibland inte!

Kände ni varann innan ni blev ihop? Jaa, litegrann,. Vi hade ju haft lektioner tillsammas på gymnasiet under drygt ett år innan vi blev tillsammans.
Har ni någon speciell låt? Många speciella låtar! Hihi. Men iofs så tänker ju jag på honom så fort jag hör någon gullig ballad.
Har ni stora framtidsplaner? Jaa, vi ska erövra världen!

Har ni gråtit i varandras armar? Ja. Eller jag har gråtit iaf. Jag är lite bättre på sånt än gubben min ;)
Har ni varit utomlands tillsammans? Nää, men det finns planer på att resa till London. Behövs bara pengar!
Vilket är ert bästa minne? Vet inte.. Finns så många underbara minnen! Hur ska man kunna avgöra vilket som är bäst?
Vem lagar bäst mat? Jag. Linus kan inte laga mat, så han får diska istället ;)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Myser, promenerar, spelar musik, spelar kort, läser. Lite allt möjligt.

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Jaa, alltid! Flera pussar! :)
Ringer eller SMS:ar ni mest? Vi ringer varandra flera gången per dag och smsar kanske en gång i veckan. Men typ mest "Ring mig när du kommer hem från jobbet, har något roligt att berätta!" å sånt, så inte mycket sms-konversationer där inte!
Brukar nån av er prata i sömnen?  Inte vad jag vet ;) Dock brukar både jag och Linus snarka.

Tror du att ni kommer leva resten av ert liv med varann? Jag hoppas det! Jag vill då spendera resten av mitt liv med världens underbaraste man :)<3

Träning och körsång

Nu är jag hemma igen! Sex och en halv timme har jag varit borta. Men det är skönt att komma iväg lite efter en hel dags pluggande och städande.

Träningen gick bra! Ökade lite vikter på bodypumpen! Nästa gång får jag nog öka ytterligare :) Och sen var det ju en trevlig överaskning att Therese och Mathilda också skulle köra core, så jag fick göra det med dem :)

Efter träningen bar det av mot Vasakyrkan för körsång. Det var jag, Helena och Anna som for idag. Kändes mycket lättare nu än första gången. Stämmorna blev lite lättare att komma ihåg, osv. Känns att det var ett halvår sedan jag sjöng i en massa körer. Men man kommer snabbt in i det! :)

Nu blir det bara chill resten av kvällen
. Och imorgon väntar plugg. Sedan måste jag även handla och tanka. Och jag kanske skulle få sällskap av Anna. Alltid trevligt! :)
Lånade en bild på kören från körens hemsida.


Nu drar jag ut på dagens äventyr!

Nu ska jag dra iväg till gymmet. Core och bodypump blir det idag! Har fortfarande träningsvärk i vissa muskler, så vi får se hur det går ;)

Sedan är det körövning som gäller! Blir superroligt!
Dimma

Håller på med svenska översättningen nu av min sammanfattning av boken. Ska skriva 397 ord till och jag gick precis in i någon slags tjock dimma som gör att jag inte alls vet vad jag ska skriva längre, trots att jag har material till det. Känns som att jag mest bara upprepar en massa självklara saker.

Men men.. Ska fortsätta strax, måste bara rensa huvudet lite först för att kunna få nytt perspektiv på allt.Pluggsällskap har jag då iaf! :)


Plugg!

Tar en kort paus i pluggnadet för lite kaffe och bloggande. Eftersom vi bara har tre böcker under den kursen har vi även temalitteratur, så alla ska läsa ytterligare en bok var och skriva en sammanfattning på 1000 ord och dessa sammanfattningar kommer att vara en del av examinationen.

Vi fick uppgiften igår och jag har snart läst ut boken och har hunnit skriva 2210 ord. Dock har jag skrivit av direkt från boken, så när jag har läst ut boken ska jag översätta till svenska och sammanfatta lite mer. Vi ska även ha en kort redovisning på ca 10 minuter om våra böcker. Så jag ska göra en presentation också.

Så det håller jag på med idag! Och imorgon och på fredag. För på lördag får jag min kurslitteratur (som förtillfället är i Älvsbyn, men pappa och Lina kommer nog och hälsar på mig och tar med lite grejer åt mig) och då ska jag kunna ägna mig helt åt att läsa den. Och på fredag får vi en övning som ska vara inne på onsdag.

Så lika bra att göra klart det här nu då! :)


Godmorgon!

Utvilad efter en lång natt. Vaknade för någon timme sen och hämtade upp all tvätt från tvättstugan. Så den ska vikas när jag har fått i mig frukosten :)

Övrigt som väntar idag är plugg, träning (core och bodypump), körsång.

Hoppas alla får en bra dag! :)


I miss you, babe. And I don't wanna miss a thing.I could stay awake just to hear you breathing

Watch you smile while you are sleeping

Far away and dreaming

I could spend my life in this sweet surrender

I could stay lost in this moment forever

Well, every moment spent with you

Is a moment I treasureI don't wanna close my eyes

I don't wanna fall asleep

'Cause I'd miss you, babe

And I don't wanna miss a thing

'Cause even when I dream of you

The sweetest dream will never do

I'd still miss you, babe

And I don't wanna miss a thing


Tisdagkväll

Har inte hunnit göra mycket hittills ikväll. Typ pratat i telefon ;)

Ska läsa lite, se nåt avsnitt av Vänner och bara ta det lugnt resten av kvällen.

 Måla naglarna skulle också behövas :)


Någon som vill ge mig dessa nagellack? Vill ha alla ;)


Effektiv eftermiddag!

Eftermiddagen har bestått av plugg, hårfärgning, tvättning och kaffedrickande. Nu är det dags för middag! Måste bara komma på vad jag ska laga för gott :)

No more utväxt:


Röd blir rödare

Detta gör jag nu:Färgar håret! Samma färg som vanligt, såklart!

Trivs som rödhårig ;)


Hemma!

Nu är jag hemma efter dagens föreläsning och ska äta lunch. Orkade inte fara på gymmet idag. Eller orkade kanske är fel ord.. Jag kände helt enkelt att kroppen inte skulle klara av mer styrketräning nu.
 För mycket träningsvärk i hela kroppen!

Men vi får se sedan om det blir en promenad eller springtur senare idag :)


Godmorgon!Har föreläsning klockan tio idag, men vaknade ändå vid halv åtta för att börja tvätta. Känner mig duktig! ;) Men jag har så sjukt mycket tvätt, så det tar ett tag!

Har inte mycket andra planer för dagen. Ska färga håret. Skulle ha gjort det för ett par veckor sedan, men då blev det inte av. Tre veckor sen kanske det till och med var? Aja. Utväxten är kring en mil lång nu, so it's about time!
Och hur blir det med träning idag då?

Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag har träningsvärk i nästan hela kroppen; Vader, mage, rygg, axlar, bröst, biceps, triceps. Så jaaa, vad kör man då? Ett pass med lår och rumpa i fokus kanske? :)Jag har hittat webbkameran!

Efter att ha haft den här datorn i ett halvår har jag lärt mig att hitta webbkameran.
 (Bra jobbat, Emma! Tur att du är teknisk!)Sådär! Nu har ni fått några riktigt vackra bilder! (Elleeeer?)
Men det bjuder jag på!


I'll love you 'till the end


Dagens träning

Nu har jag varit på gymmet. Underbart pass idag! Kände dock att tröttheten sinkade mig lite.

Men jag hade bra
styrka och bra kontakt
och körde på en massa ändå.

Axlar och biceps idag. Och lite lats blev det också!
En av bicepsövningarna som kördes.


Taggar för träningen!

Strax ska jag iväg på gymmet. Ska skjutsa Fanny till skolan vid ett och fara och träna samtidigt. Blir gött!

Idag står biceps och axlar på schemat. Frågan är bara hur mycket axlar jag kan köra. Är lite öm i dem. Tror att jag har sovit konstigt. (Blir lätt så när man ska sova i 90 säng - man får inte riktigt till sin normala sovställning).

Men vi får se hur det går! Hur som helst så ska jag springa lite också. På löpband! Orkar nämligen inte ta mig ut i halkan och kylan idag.Idag ska det pumpas i bland annat en CC.


Färdigstädat!

Nu har jag städat! Dammsugit, dammtorkat, städat köket, kattlådan och toaletten. Och gjort portionsförpackningar med mat som ska frysas ner. Gillar att tillaga allt samtidigt eftersom det blir mindre disk då ;)


Vi är alltid så här snygga!


För att hålla mig vaken nu dricker jag en massa kaffe. Utan mjölk dessutom. För mjölken tog slut igår. Men det funkar ändå!


Måste ju ha energi till att TRÄNA på ett par timmar.


I'm back

Jahapp. Då var man tillbaka hemma då. Dagens föreläsning var mest bara introduktion till den nya kursen. Vi fick lite papper och fick träffa lärarna vi ska ha under kursen. Vi kommer att ha två svenska och en från Kanada. Skönt att de flesta föreläsningarna blir på svenska under den här kursen!

Är så sjukt trött och slut. Och vad gör man då för att inte somna? Startar peppande musik på hög volym och storstädar lägenheten!

Oh, yeees!


Min familj :)


Godmorgon!

Pigg och glad är man när man vaknar klockan sex efter fem timmars sömn... Men vi är uppe i alla fall!

Ska äta frukost, sen skjutsar jag älsklingen till bussationen och far själv iväg till skolan. PN när jag kommer hem? I guess ;)

För övrigt har jag suttit i fängelse inatt. Det var hemskt. Inte främst för att jag var i fängelse, utan för att de tog fast mig när jag var med Lina och hon blev helt ensam. Och så skulle jag ha tenta dagen efter.
 Jaaa, så kan det gå!


Veckans träning

Så här har jag tränat under den här veckan:


Måndag:
Löpning 30 min
Gym: Rygg och Biceps

Tisdag:
PW 40 min
Bodypump

Onsdag:
Löpning 30 min

Torsdag:
Bodypump

Fredag:
Vila
(Promenad i ca 30 min)

Lördag:
Promenad 30 min
Löpning 30 min

Söndag:
Gym: Bröst och Triceps


Ibland har man det bra! :)

Vi har busat lite med världens sötaste Dio. Och som han har växt! Tre månader är han nu och han har växt jättemycket senaste månaden. Men fortfarande liten och söt, såklart ;)


Så här liten var han när han först kom hit. Kass bild,  I know, men han sprang omkring så mycket så det gick inte att få någon bra bild ;)

Nu står älsklingen i köket och diskar. Hehe, I love it! Jag lagar maten och han diskar. Och jag älskar att laga mat (för det mesta) så det passar ju rätt bra för mig ;)


Bakning pågår!

Nu bakas det för fullt här! Har en kladdkaka i ugnen. Söndagsfika! Mums!

Imorgon ska det bakas mera bröd. Förhoppningsvis blir de lite mer lyckade är förra omgången ;)


Nåt sånt här ska det bli! Bild:Google


Nu ska vi fortsätta spela kort :)


Bröst och triceps

Underbart att vara tillbaka på gymmet igen efter två dagars gym-uppehåll!

Idag tränades bröst och triceps. Körde ett par maskiner för bröst som jag aldrig har kört tidigare. Spännande med lite variation. Annars kör jag mest bröst i CC och med hantlar.
Godmorgon!

Vi har tagit oss en rejäl sovmorgon. Riktigt skönt att kunna göra det. Ingenting att stressa till, ingenting att plugga. Frågan är bara hur det går att vakna tidigt imorgon? Då ska jag släppa av Linus på busstationen 8.oo och min föreläsning börjar 8.15. Så vi måste vakna tiiiiidigt.

Idag har vi inte mycket planer. Vi ska kolla in stadsbiblioteket i stan. Har inte hunnit vara där något än. Och sedan ska Linus se Arsenal på Allstar medan jag drar och tränar.


Linus älskar Arsenal och Linus älskar mig. Borde han inte se detta som perfekt då? ;)


Jag ska ägna min eftermiddag åt att lyfta såna här.

Som jag har längtat efter gymmet! Inte varit där sen i torsdags!Sen blir det myyyyyys! Sista dagen nu på två veckor.

Så vi får passa på att ta vara på tiden!


I love you, Phillip Morris!

Har varit ute på stan och träffat Linda som jag gick hela grundskolan med. Vi har varit vänner sedan vi var riktigt små och lekte med Barbie-dockor och sånt, men efter nian har vi tyvärr inte träffats så mycket. Synd! Vi har alltid mycket att prata om när vi väl träffas och det är superkul! :)

Vi tänkte ju se på hockeyn också, men älsklingen fick ont i huvudet och jag var trött, så vi for hem och har börjat se en film istället.

Den här ser vi på nu:Riktigt härlig faktiskt! Jim Carrey spelar huvudrollen, som är gay. Love it!


Nu drar vi ut på stan!

Nu ska vi strax ut på stan! Älsklingen ska bara diska klart först ;)

Vi har ätit en god lunch i form av potatismos och köttbullar. Och en massa peppar!


Bild: Google


Favoritlampan är i bitar

Katten har rivit ner favoritlampan :( Men det är första grejen han har förstört för mig. Linus säger att jag är "sur som ett bi" nu, haha.

På ett par timmar ska vi in till stan där jag ska träffa en gammal klasskompis och sen blir det match på Allstar. Måste ju ställa upp för pojken min också ;)Hemma efter en springtur

Nu har jag precis kommit hem från en springtur. Benen kändes väääldigt sega eftersom jag i princip bara klev upp ut sängen och stack iväg. Men efter ett tag kom dom igång och det gick nästan lite bättre än vanligt. En halvtimme idag med. En ny runda som kändes lite roligare! Ska göras om fler gånger!

Nu ska havregrynsgröten intas innan jag och älsklingen hoppar in i duschen och blir lite fräscha för lördagens äventyr.


Min älskade havregrynsgröt!


Trevlig fredagkväll allihopa!

Hoppas att alla har och fortsätter ha en trevlig kväll!

 Det har vi iaf :) Hela familjen är samlad; Jag, Linus och Dio :)

Vi har hunnit vara ute och gå en sväng och sedan har vi sett på film och ätit gott; godis och ostbågar. (Jaa, ostbågar är min drog. Äter det näääästan varje helg ;P). Vi har kvar halva ostbågspåsen till imorgon också. Blir gottit två dagar (y).


Mysdag med älsklingen

Vi har varit och handlat en massa gott!
Nu finns det mat i kylen och skafferiet igen. Superbra! Har dessutom köpt korv för första gången sen jag flyttade hit. Och köttbullar. Enkelt och inte så dyrt. Och man kan ha det på mackor också!

Till lunch åt vi mjökstuvade makaroner och stekt korv. Husmanskost!

Nu står älsklingen och diskar medan jag sitter här
. Hehe, man har det bra ibland! Borde vara så här varje dag ;)Ikväll blir det bara MYYYS! Imorgon ska vi nog hitta på något här i stan. Kanske fara till Allstar och se nån match eller så :)


Lite smått och gott

Detta hade älsklingen med sig till mig när han kom igår:Mitt nya VISA-kort. Gillas starkt! Undrar om jag ska våga använda det när vi far och handlar idag? :)


Favorittidningen! Och som ni ser så är det jag på omslaget! Eller??

Har fortfarande inte ändrat min folkbokföring så all min post (föutom studenttidningen) kommer fortfarande till Älvsbyn. Har fått en telia-räkning och ett brev om att ändra folkbokföringen också. Haha, kanske är dags nu då? ;)


Godmorgon!

Nu är denna underbara, fina människa hos mig:Han kom hit igår klockan 21 och blir kvar resten av helgen. Puss på det!

Nu sitter jag med havregrynsgröten. Blev en lång sovmorgon idag för båda var trötta och slitna. När vi kommer igång lite ska vi fara och storhandla. Har ingen mat hemma, det sista tog slut igår.

 Och jag är en sån som vägrar leva på student-dieten (nudlar). Bra mat ska det vara!


Ronnie James Dio

Ronnie James Dio är artisten jag har döpt min katt efter. Blev lite förvånad när en kompis inte visste vem han var, så jag tänkte att jag måste ju göra ett litet inlägg om honom.

Så här såg han ut:

Han höll på för fullt ändå upp i åren. Dock dog han i våras!

Några av hans låtar är:
* Holy Diver
* Rainbow In The Dark
* Don't Talk To Strangers

Ni kan ju söka på Spotify och njuta av lite härlig musik!

Ett annat tips; Ni som gillar Dio kommer garanterat gilla Jorn Lande också. Norsk sångare som sjunger låtar i Dio-stil. SUperbra tycker jag! En av mina favoritlåtar med honom är "I Walk Alone".

Så in på Spotify och bli lite allmänbildade kära vänner ;)


Dagens träning

Idag körde jag BODYPUMP igen. Och guuud vad jag pumpar. Haha! Ökade vikter idag på biceps och bröst. Kändes bra! Man måste ju kunna ta ut sig så mycket att man knappt orkar en enda till ;)

Det gick snabbt på banken imorse, men eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta så tog jag bilen ner till stan för att kunna hinna till IKSU i tid. Men eftersom det gick snabbare än jag trodde så kom jag till IKSU en halvtimme innan och hann träna tre benövningar och en ländryggs-övning mellan byta-om-tiden och plocka-fram grejer-till-bodypump-tiden. Kändes bra!


Knäböj är veeery nice för låren. Tar på rejält om man gör rätt! :)

Snart har jag lika mycket benmuskler som denna brud:

I helgen blir det mycket vila eftersom min älskling kommer hit. Kanske någon springtur någon dag. Men när vi träffas vill jag ju umgås med honom varje sekund, helst. Det gäller att ta vara på tiden! :)


Tenta

Nu är tentan över. Nu blir det en LUGN helg utan plugg! Me liiiike!

Jag hoppas att tentan gick bra. Finns inte mycket man kan göra nu när den är inlämnad iaf. Så jag hoppas att jag klarade den! :)


Förresten så hann jag ju hem en stund också, som ni kanske märker. Skönt skönt! Då kan jag få i mig lite middag också innan nästa happening!


Godmorgon!

Har sovit dåligt för att jag har varit så stressad. Kunde inte somna igår. 5-6 timmars orolig sömn har det kanske blivit. Men jag ska klara mig igenom dagen på det. Mycket som ska göras, så I have to!

Dagens frukost blev köttfärs och makaroner. Hehe, tänkte att jag behövde få i mit ett "riktigt" mål mat idag, eftersom jag kommer ju att vara på vift resten av dagen.

Nu ska jag köra en snabb sväng med dammsugaren och sedan sticka!

Ha en bra dag!


Imorgon väntar en lång dagDags att göra kväll!

En lååång dag väntar imorgon. Men lite sovmorgon hinner jag få iaf; larmet är ställt på åtta.

Saker jag ska hinna med imorgon:
* Banken klockan tio (när de öppnar)
* Bodypump 11.15 (om det inte är jättelång kö på banken så hinner jag)
* Träffa Elin utanför IKSU 13.15 för att gå mot tentasalarna
* Tenta 14.00-18.00
* Tentafest
* Busstationen 21.00 (om allt går som det ska!)
* Sedan antingen fara ut på Krogen Krogen eller fara hem. We'll see.

Rätt så fullspäckat schema iaf. Inte många döda sekunder!

Borde handla och städa också. När ska jag hinna det?! Städa på morgonen kanske?


Första körövningen med Umeå-kören

Nu har jag precis kommit hem från körövningen. Det var roligt! Har saknat att sjunga i kör. För ja, jag har liksom gjort det hela livet. Nästan. Från "Näktergalen" när jag var liten :)

Hur som helst så träffade vi på en massa trevliga människor som alla tyckte att det var kul att vi var där. Känns riktigt kul! Kan säkert få några nya vänner där också.

Man kan aldrig ha för många vänner, eller hur? ;)


Men det här är fortfarande favoritkören!


Sprängfull

Dagens middag: Pasta och köttäfrssås. Och jag lyckades till och med få till köttfärsåsen bra den här gången ;) Känns dock som att jag har ätit alldeles för mycket, haha. Magen känns sprängfull! Men så länge den inte sprängs på riktigt - who cares? ;D


Strax ska jag och Anna iväg på körövning! Kommer bli superkul! Vi ska sjunga julsånger. Underbart! Längtar verkligen till julen. Inte bara för att det är jul, utan för att jag kan vara i Älvsbyn från 15 dec till 10 jan med min daaaarling!Tentaångest

Tentaångesten börjar infinna sig. Men jag pluggar inte mer nu. Det får gå som det går! Får jag ingen total black-out borde jag klara mig. I hope!En positiv och glad bild på det då!


Less

TRÖTT PÅ ATT PLUGGA!

Ska ta en kort paus nu. I need some nikotin.

Ska bara plugga någon timme till idag, sedan får det räcka. Det jag inte kan nu kommer jag inte att lära mig. Så är det!Dags för dagens lunch

Sådär! Nysprungit, nyduschat och nybörjat med lunchen.

Idag sprang jag 40 minuter, men jag gick även en del sträckor. Benen kändes trötta och sega. Men dom fick röra på sig iaf!  :)

Dagens lunch blir samma som gårdagens; lax och potatis. Potatisen är i ugnen och snart ska laxen in. Och när maten är färdig ska bröden in i ugnen. Blir superduper!

Ska även plugga lite mer efter lunchen. Just nu håller jag bara på att repetera det jag kan. Ingen idé att försöka lära sig något nytt så här nära inpå tentan. Men det känns som att jag har någorlunda koll på läget iaf! :)
Vet ni vad jag har gjort?

Jag har ganska nyligt vaknat och ställde mig ganska direkt i köket och började med lite brödbakning. Nu har jag lite olika ingridienser på svällning. Hoppas att det blir bra!

Känner mig ju nämligen lite fattig nu. Inte lätt att vara student! Så varför inte bara kasta ihop lite bröd av ingridienser man har hemma? :)


Nu har jag (eller vi?) pluggat klart för idag!

Färdigpluggat för idag! Har ägnat några timmar åt att repetera en massa inför torsdagens tenta. Räknade att jag hade skrivit 17 sidor för hand - front and back. Alltså 34 handskrivna sidor. Plus några sidor på datorn. Eeeey, nu blir det lugnt resten av kvällen vaa? ;)

För övrigt så är det inte alltid lätt att plugga med en otroligt sällskapssjuk kattunge:

Lite ivägen är han allt! Men han för söt och charmig för att jag ska kunna lyfta bort honom ;)

Undrar om han lär sig något? ;)


Bodypump!

Nu är jag hemma från en underbart pass - BODYPUMP! Känns så roligt att kunna köra styrketräning i grupp. Dessutom kör vi ju en del övningar som jag inte brukar köra annars. Känns som ett rätt så perfekt komplement till min egen styrketräning. Och jag tog mer vikter nu än förra gången! Yäääy :)Det här är en övning som jag inte kör annars. Frivändning alltså (om ni inte ser det på bilden ^^)

Musklerna känns lite möra nu. Kroppen är trött.
And that's the way it should be! :D


Paus från pluggandet

Nu har jag pluggat en massa. Skrivkramp! Nu ska jag äta något och sedan tagga för träning med Helena. Vi ska köra Bodypump klockan 18. Blir GRYMT!Sen får vi se om jag orkar plugga mera ikväll. Ska vara inställd på det iaf ;)


Lunchdags!

Har tagit en liten paus från pluggandet och varit på en liten promenad på 40 min (?). Something like that! Nu håller jag på med lunchen. Lax och potatis. Kommer bli SÅ GOTT! Lax är den enda fisken jag äter, haha. Så därför blir det just lax och potatis några gånger i veckan. För fisk är ju bra. Sägs att man blir smart av fisk. Kanske jag behöver? ;)


Känner mig fin. Eller??Så här vacker är jag idag:Har sovit med toffs på huvudet och inte orkat göra något åt det. Linus tröja har jag på mig också. Men för en pluggdag hemma blir det perfekt ju! ;P


Tisdagmorgon!

Godmorgon på er allihopa! Hoppas att alla har sovit gott :)

Funderar på om jag ska fara till skolan och plugga med några classmates idag. Men det känns lite som att jag får mer gjort om jag pluggar själv. Liksom alla har ju sitt sätt att lära sig och jag behöver hinna med mitt sätt lite innan torsdag då vi har tenta ;P Och så hoppas jag att jag träffar på Anders idag så jag kan fråga om jag kan tvätta. Tvättkorgen börjar bli full nu igen!Tentaplugg väntar idag!


Goodnight sweetheart, goodnight

Nu börjar det bli läggdags! Ska se lite Vänner och sedan sova. Imorgon får vi se vad som händer! Kanske pluggar med några tjejer på skolan, eller så pluggar jag hemma. Och på kvällen blir det bodypump med Helena. Alltid lika kul! :)


Jag saknar dig älskling!


Hemma efter en trevlig dag

Tjohoo! Nu är jag hemma igen. Det blev plugg med tjejerna först på skolan och sedan på Wayne's. Mycket trevligt! Frågan är bara hur mycket vi pluggade egentligen? ;)

Sedan for jag till gymmet. Det var fullt med folk så jag körde lite andra övningar än vanligt. Man får liksom ta det som är ledigt. Sjukt att i princip alla maskiner, hantlar och CC kan vara upptagna när det ändå är ett så pass stort gym! Men hur som helst så tränade jag rygg och lite biceps idag. Samt en övning för vaderna på slutet. Veeery niice!Nu ska jag äta en macka med ÄGG! Och så en kopp te till det :)


Ready to go

Sådär! Har hunnit städa lite, äta lunch, sminkat mig. Ready to go go go!

Nu ska det pluggas med flickorna. Ska packa gymväskan också, så får vi se om jag har energi till att träna efter allt pluggande. See yaa!


Intervaller

Sådär! Har nyss duschat efter en skön springtur. Idag kördes lite intervaller i 30 minuter. Alldeles lagom för mig idag! :)

På ett par timmar ska jag träffa tjejerna på skolan och sedan gå ner till stan för lite plugg. Feels good!


Träning v 43


Förra veckans träning:

* Måndag
 Bodypump 60 min
  Spinning 40 min

* Tisdag
  Aqua 2 60 min

* Onsdag
Löpning ca 30 min

* Torsdag - VILA
  (Promenad ca 30 min)

* Fredag
Promenad 60 min
Bic/tric

* Lördag 
 Step muscel 60 min

* Söndag - VILA


Äntligen måndag?

Godmorgon!

Vaknade vid sex av ett par tassar som strök på mitt huvud, haha. Lyckades dock somna om och vaknade för ett tag sedan.

Idag ska jag träffa några fina classmatesWaynes och plugga. Alltid kul att plugga med någon annan ju! :)


Söta Anna och Elin! :)


RSS 2.0