Du är så duktig..

Hur ofta har inte folk sagt "du är så duktig som tränar så mycket" eller "du är så duktig som lagar egen mat". Såna där saker som jag ser som en självklarhet. Men vet ni? Jag är inte alltid duktig! Haha. I helgen ska jag inte vara duktig för fem öre! Vi har våran semesterhelg nu i Byske och ska släppa på tyglarna rejält, haha.

Just nu håller jag på att baka en chokladkaka som ska tas med. Bella ska också baka något och så blir det massor av god mat! Funderar på att köpa årets första mjukglass också ;) Och så blir det skräpmat och öl. Det är ytterst sällan jag dricker alkohol eftersom jag inte har något behov av det. Ibland kan det vara kul, men jag förstår inte hur man orkar festa varenda helg? Senaste två gångerna jag har druckit var jul och påsk. Innan dess minns jag inte ;PGodmorgon!

Jaa, det är faktiskt morgon för mig nu, haha. Sällan jag sover bort halva dagen, men ibland måste man få göra det när man ska sova bort en förkylning. Skönt var det! Idag känner jag mig mycket piggare och friskare, men fortfarande inte 100%. Det blir alltså ingen träning idag, men kanske någon lättare promenad eller så för jag klarar inte av att göra ingenting i två dagar ;)

Idag har Linus nått sitt viktmål! Helt otroligt superduktig har är! På måndag får han börja kriga mot vikterna på gymmet med mig! Då ska det byggas muskler! Gruvar dock lite för det eftersom styrkan ökar så fort i början.. Han kommer ju att bli starkare än mig på nolltid, haha ;)
RastlöshetUsch vad jag hatar att vara sjuk! Trött och energilös och kan inte träna. Boring! Jag är ingen som kan ligga stilla i en soffa hela dagen. Jag vill hitta på grejer och fara ut och röra på mig! Idag har jag motvilligt stannat inomhus och försökt få i mig så mycket mat som möjligt så att jag kan bli frisk snabbt. Totalvila behövs om man snabbt vill vara tillbaka på banan igen.

Detta för mina tankar till alla de miljontals människorna som kan leva så här varje dag! Ligga i soffan och slöa hela dagen framför dator och tv, med lite avbrott för fysiologiplugg och kortspelande. Ingen fysisk aktivitet what so ever. Hur klarar man det? Hur går det att ha ett liv utan träning? Ofattbart för mig!


Sjukling

Igårkväll fick jag något akut anfall av förkylning. Började nysa, det rann från ögonen och jag blev täppt i näsan. Ibland kan det vara pollen, men nu lutar det faktiskt åt att det är riktig förkylning. Är dock inte säker. Svårt att veta ibland!

Idag blir det i alla fall totalvila. Sitter inne i soffan och försöker kurera mig med c-vitaminer!Ryggpass

Tidigare har det bara varit ben som jag kört få övningar och många set på, men i söndags körde jag ju samma koncept när jag tränade bröst. Eftersom jag fick en härlig träningsvärk av det så bestämde jag mig för att köra det idag också, när jag tränade rygg. Jag körde 10 set latsdrag, 10 set chins, 10 set rodd och sedan körde jag några superset bellyback och latsdrag i CC. Kändes superbra!När vi var klara for vi vidare till folkhögskolan och körde ett intropass med Susanne. Första steget mot toppformen! Hennes diet började igår och nu kickar vi sakta men säkert igång med träningen. Det blev ett helkroppspass med två set per övning, för att känna på lite olika övningar.


Övningsbeskrivning, latsdrag i CC:Sätt dig på knä i en kryssdragsmaskin, med händerna i handtag i övre trissorna.
Börja lätt och känn in övningen om du inte kört den tidigare!
Dra ner så att du har armarna i ca 90 graders vinkel från kroppen
Fortsätt dra neråt! Stanna när du har armarna vid kroppen och händerna vid axelhöjd!


Har ni förresten sett att det har hänt lite grejer med min rygg? Blev lite förvånad när jag såg hur bred jag var, haha. Men allt ätande tycks ha gett resultat! ;)


Linus diet

Det ser ut som att Linus kommer att nå sin målvikt innan helgen! Igår var det bara två hekto kvar, men han måste ha samlat på sig lite vätska eftersom vågen pekade UPPÅT idag. Men eftersom det bara är vätska så släpper det lika snabbt igen. Riktigt spännande så här på slutet. Och grymt att han är så målmedveten! Hade jag fått bestämma hade han slutat med dieten för några veckor sedan och börjat bygga muskler istället för att sedan deffa med mig, men han är fast besluten om att nå målvikten nu. Duktigt, tycker jag!

Något som jag dock blir väldigt ledsen över är att vissa tycks tro att det är jag som tvingar honom till att gå på diet för att han inte duger för mig som han är/var. Det stämmer inte över huvudtaget! Jag har aldrig någonsin klagat på hans vikt och jag har alltid tyckt att han har varit världens snyggaste. För mig kan han väga 60 eller 120 och jag älskar honom lika mycket för det. Om jag älskat honom precis som han är i tre år, varför skulle jag sluta göra det nu? Det var helt och hållet hans eget beslut och jag hakade på som coach, vilket han har behövt. Det är inte alla som klarar av att gå på diet utan att få något stöd från någon annan. Speciellt inte när de i hans omgivning äter väldigt onyttigt, festar väldigt mycket och försöker trycka i honom mat. Klart man behöver någon som stöttar och hjälper då! Ifall jag kan hjälpa någon att nå sitt mål, må bättre och leva hälsosammare så gör jag det. Men man måste vilja det själv. Ifall någon kommer till mig och vill ha hjälp så hjälper jag till, men jag skulle aldrig säga till någon "du behöver gå ner i vikt". Det är upp till var och en hur man vill leva!

Och en fråga till de som tror att Linus går ner i vikt för min skull; hur fasen ska man ha karaktär till att gå ner 22 kilo om man inte vill det själv? Tror ni att man skulle kämpa och slita i ett halvår om man inte själv hade motivationen och ambitionen att göra det? Speciellt svårt hade det ju varit eftersom jag bor i Umeå och han i Älvsbyn. Tror ni att han hade kämpat så här hårt på veckodagarna när jag inte umgås med honom ifall han inte hade velat det? Nää, då hade han kunnat fuska hur mycket som helst. Jag har lagt upp kostschema, träningsschema, m.m. åt honom som han kan följa, men ifall han väljer att inte följa det så är det helt och håller upp till honom. Det är hans val. Han hade kunnat välja att hoppa av dieten precis när som helst. Han kan fuska när han vill. Jag kan inte styra över honom utan det är han själv som bestämmer. Ibland frågar han mig ifall han får äta något speciellt och jag säger nej eftersom han har bett mig göra det. Det är väl inte så konstigt? Med en omgivning som försöker trycka i en onyttig mat och sluta upp med sånt där svammel som att gå ner i vikt så kan det, speciellt som kille, vara skönt att ha någon att skylla på. Det är klart att det är lättare att säga "Jag får inte äta chips för Emma" än att säga "Nää, jag försöker gå ner i vikt" i flera sammanhang och därför låter jag honom säga det, även om han självklart har en fri vilja. Ber han mig att säga nej och stötta honom så gör jag det så gott jag kan.

Så sammanfattningsvis; det är en stor grej att gå ner 22 kg och man gör inte det om man inte själv är motiverad till det. Det är svårt med omgivningens påtryckningar, speciellt om man är kille och vill gå ner i vikt och ens vänner tycker om att äta skräp och dricka öl. Jag stöttar honom och det är han som bestämmer.

En annan sak är att jag fått klagomål över att jag kan äta onyttigt men inte tillåter honom att göra det. För det första; han vill inte äta onyttigt för han är fast besluten om att nå sitt mål. För det andra; jag går inte på diet. Jag äter som en tok för att bygga muskler. Och även om jag skulle gå på diet, ska jag då äta samma saker som Linus? Behöver jag gå ner 20 kg? Nej. Jag skulle försvinna. Så sluta klaga på det! Jag lagar god, hälsosam mat åt oss. Jag exprimenterar med recpet och varje gång som Linus gått in i en ny fas i dieten har jag hakat på i ett par dagar för att se vad som händer med kroppen (tex trötthet, energi, hunger) för att veta vad det är han går igenom. Mer än så kan jag inte göra.


Vardagsmotion!

Igår hanns det inte med någon träning, men en hel del vardagsmotion. Jag promenerade omkring på IKEA hela dagen, haha. Hittade lite smgrejer som kan vara bra att ha i köket. Tex en ny stekpanna eftersom jag nött ut min gamla. Vid tio kom vi hem och eftersom gymmet stänger nio var det rätt kört på den fronten.

Svärmor började sin diet igår och jag har lagt upp ett kostschema åt henne. Ska bli kul att följa utvecklingen! Idag ska vi ta med henne och träna på folkhögskolan. Hon ska få kämpa rejält! Men vi trappar upp träningen steg för steg. Går man ut för hårt direkt är det lätt att man tröttnar!

Jag hade även planer på att springa idag, men det är så fruktansvärt varmt ute så ifall det inte blir svalare ikväll kommer jag aldrig palla, haha.IKEA!

Jag är faktiskt rätt nyvaken nu. Sitter här och ska äta frukost innan jag ska följa med mamma till IKEA. Det lär ta några timmar, haha. Det finns ju så mycket att se! Jag har ingenting som jag behöver, men lär väl hitta en hel del ändå.

Jag vet inte hur träning kommer att hinnas med idag, men jag får ju i alla fall minst sagt mycket vardagsmotion av att vandra omkring på IKEA hela dagen ;) En löptur skulle vara skönt att ta ikväll ifall gymmet hinner stänga. We'll see!Slutkörd

Bröstpasset gick superbra! Jag började med 10 set flyes i CC, sedan 10 set bänkpress vilket faktiskt gick oväntat bra, även om jag är pinsamt svag, haha. Jag fortsatte med 10 set pecdec och sedan 10 set lutande press med hantlar, vilket var ytterst tungt. Fick sänka vikterna en hel del eftersom jag var så pass slutkörd! Men det kändes superbra!

Något som jag tycker är kul med att träna i Älvsbyn är stämningen på gymmet. Alla hälsar på varandra och hjälper varandra. Man kan köra mellan någon annans set och det är allmänt kul! Sådant finns inte på IKSU. Idag var det ett gäng på tre stora killar som var hur trevliga som helst! Det blir lite roligare att träna när stämningen på gymmet är bra :)

När gympasset var över for vi bara hem och bytte gymskorna till inlines och for ut på en runda. Det gick rätt tungt eftersom jag var trött redan när vi for ut, men det var samtidigt väldigt skönt. 1 timme och 23 minuter stannade tiden på pulsklockan på! Pulsen låg på ett steady state på 170, men pendlade lite beroende på uppförsbackar och nerförsbackar.

Nu är jag supertrött och ska fixa mig något och äta. Myspys framför tv:n med älsklingen väntar!Bänkpress

På någon timme ska jag iväg till gymmet med honey. Troligtvis följer även pappa med. Skoj! Jag ska träna bröst idag och tror faktiskt att jag ska ge mig på lite bänkpress nu när jag har två starka karlar med mig som kan passa. Jag är fruktansvärt svag i bänkpress eftersom jag aldrig tränar det. Men jag ska försöka köra det någon gång lite då och då nu under sommaren då jag tränar i Älvsbyn.

Idag funderar jag på att köra ett lite annat koncept. Få övningar och många set. Jag ligger i vanliga fall kring 4-6 set per övning, men nu tänkte jag köra upp mot 10 set per övning. De övningar jag planerar att köra är bänkpress, bröstpress med hantlar, flyes i cc och pecdec. Gött!

Sedan får vi se ifall jag orkar med lite magträning också. Eller kanske lite crosstrainer? Eller ska vi åka inlines ikväll? Ingen aning. Får ta det som det kommer helt enkelt! Det känns som att det kan bli väldigt smärtsamt med kardio nu när träningsvärken i mina baksidor inte är speciellt nådig, men samtidigt skulle det vara nice att få igång blodcirkulationen i benen lite!Dagen efter

Idag vaknade jag upp med världens träningsvärk. Inte i armarna, utan i rumpan och vaderna. Jag sa ju att de där backintervallerna skulle ta rejält ;) Lite träningsvärk har jag i armarna också. Dock blev det ett lite ofokuserat armpass igår eftersom jag träffade min gymnasievän Cecilia på gymmet och vi surrade ikapp förlorad tid, haha. Riktigt kul att träffa henne! Hon är grym på att träna :)

Efter gympasset fortsatte kvällen med grillat, poker och en sväng till Piteå. Vid fem var vi hemma så idag är jag trött och känner mig lite bakis trots att jag inte druckit en enda droppe alkohol ;PDags för gym!

Dagens tredje träningspass väntar på mig! Jag ska börja bege mig mot gymmet där jag ska pumpa biceps och triceps innan vi far iväg på middag och pokerkväll.


Så här tänkte jag lägga upp dagens pass:

* Hantelcurls
* Skivstångscurls
* Bamsecurls
* Pushdowns m rep
* Press m rep ovanför huvudet
* Hantelpress bakom huvudet
* Smala dips mot bänk


Time to go!


Löptur i värmen

Pappa pratade igår om att han ville ha med mig ut och springa. Och brorsan ville ha med mig ut och cykla, haha. Det är ju inte direkt så att man blir lat bara för att man har semester i Älvsbyn. Har en rätt aktiv familj så! Men jag skippade cyklingen idag eftersom min cykel måste repareras (har för tillfället inget framhjul, haha). Det blev löpning med pappa!

Idag sprang jag först 4,6 km som uppvärmning för att sedan köra 10 mördarintervaller. Pain in the ass. På riktigt. Det brände goooode rejält i rumpan. Men samtidigt som det är jobbigt så är det så fruktansvärt härligt och när man väl är klar så är ju känslan obeskrivlig. Backintervaller is the shit ;)

Nu äter jag en banan och ska strax hoppa i duschen. Sedan läsa på lite mer anatomi innan jag sticker iväg till gymmet och pumpar armarna :)
Gammal bild


Midsommardagen!

Godmorgon allihopa! Jag somnade sent igår, men var uppe halv nio - pigg som en lärka! Jag började dagen med en härlig inlinesrunda, precis som igår. Riktigt skönt! Medelintensiv morgonkardio när den är som bäst! Roligt att byta ut morgonpromenaderna ibland, för det kan bli lite långtråkigt att göra samma sak varenda morgon!

Nu ska jag äta frukost och ladda inför en pluggdag. Jag har en mindre hemtenta som ska göras klar. Sen blir det även ett gympass, såklart! Och det kan även hända att det blir någon liten löprunda med pappa, för han verkade vara sugen på det!Midsommar!Årets midsommar firas utan min fina älskling! Han jobbar ett 25-timmars pass nu. Men jag klagar inte, för det är bra med pengar ;) Jag har firat midsommar med delar av min familj. Sällan vi är samlade allihopa. Men god mat och god efterätt har det blivit! Och så har jag hunnit hälsa på Linus på jobbet två gånger för att glömt diverse grejer hemma som jag snällt har kommit med.

Imorgon fortsätter midsommarfirandet, men då med Linus familj. Då blir det grillat och pokerspelande! Jag ska till och med vara med och spela lite. Sist tittade jag på, men jag känner mig redo att göra ett försök ;)

Den första gång jag såg dig, då glänste sommarskyn,
så bländande som svanen i sin skrud.
Då kom det ifrån skogen, från skogens gröna bryn
liksom ett jubel utav fåglars ljud.
Då ljöd en sång från himmelen så skön som inga flera;
Det var den lilla lärkan grå, så svår att observera.
Den första gång jag såg dig, då glänste sommarskyn,
så bländande och grann som aldrig mera.


Axlar!Fick till en bild innan jag började träna, men inte efter för det glömde jag bort, haha. Men jag lovar att ta nån bild med pump nån gång! Axlarna växer ju som tusan en bit in i passet ;)


Idag tränade jag med pappa. Han hade också axlar på schemat, så det passade ju bra! Kände dock att det inte var mitt bästa pass. Gick rätt bra, men inte superbra om man säger så. Men skönt i alla fall! Det var bara jag och pappa på gymmet idag, haha. Sånt gillas! Man kan lyssna på vilken musik man vill och man kan ta hur mycket plats man vill ;)


Morgoncardio

När vi är ute och går är det jag som håller ett högt tempo och Linus som sackar efter. När vi springer är vi faktiskt någorlunda jämnsnabba. Men alltså. Inlines. Testa åka inlines med en hockeyspelare! Det är ine det lättaste! Men vi tog oss runt. Drygt 30 minuter var vi ute och svettades. Skönt med lite variation till morgonpromenaderna :)Vilodag

Idag är det vilodag som gäller. Lite tråkigt, haha. Jag är alltid så träningssugen! Men med tanke på hur slutkörd min kropp är så känns det välbehövligt med vila. Kunde knappt köra bil idag för jag har träningsvärk i hela överkroppen, haha. Men det är ett kvitto på att man har kört på bra!

Imorgon funderar jag på ett nytt koncept. Inlinesrunda istället för promenad. Kul med variation och lite mer tidseffektivt! Jag orkar ju inte springa eller åka inlines lika länge som jag kan promenera på morgonen eftersom det är mer energikrävande och lite svårt att lyckas få till nå bra innan frukost! Men en kort härlig inlinesrunda a la 30 minuter borde väl gå att få till imorgonbitti? Sedan blir det gym här i Älvsbyn. Axlarna ska pumpas. Guuud vad jag längtar efter att kriga mot hantlarna ;)Vem har sagt att gröt är tråkigt?Nu äter jag havregrynsgröt till frukost för första gången på evigheter. Fruktansvärt gott faktiskt! Jag blev lite less på det tidigare eftersom jag åt det varenda morgon, men nu är det gott igen! Jag har slängt ihop lite av allt möjligt och har lyckats få mig en riktigt god gröt. Kylen är rätt tom nu eftersom vi far till Älvsbyn idag och blir borta i sex veckor, men lite härliga ingridienser hittade jag allt :)
Havregryn, jordgubbar, äpple, kanel, solroskärnonr och pumpakärnor. Gött!

Det kändes förresten lite tungt att larmet ringde halv sex min första "lediga" dag.
Men ibland måste man offra lite sömn för att hinna med att gå på morgonpromenad :) Benen kändes riktigt tunga idag. Kroppen är trött. Skönt då att jag har vilodag idag ;)


Sista dagen

Idag är det sista dagen i Umeå för en tid framöver. Den här utbildningsperioden avslutades med att vi fick göra lite tester - Åstrandstestet på cykel samt YO-YO-testet. Jag blev faktiskt väldigt taggad på att köra lite olika tester och se vart jag ligger på olika skalor osv. Intressant att veta!

Jag har även hunnit träna. Bröst och mage! När jag for till gymmet var jag seg och omotiverad, men hoppades på att det skulle vända, vilket det gjorde rätt fort. Fick ihop ett härligt pass med bra tryck och bra kontakt :)


Dagens pass:

* Bröstpress med hantlar
* Flyes med hantlar
* Lutande press
* Flyes i CC
* Pecdec


Sedan körde jag 10 stycken rest-pause-set för magen. Jobbigt? Öh, jaa. Trodde att jag skulle dö ibland! Förväntar mig lite härlig träningsvärk imorgon ;)Paniken som uppstår..

Jag HATAR min telefon. Ställde två larm imorse eftersom det händer att den tjorvar och inte ringer. Inget av dem ringde. Istället vaknade jag halv nio och drabbades direkt av panik. Tur då att detta är enda dagen hittills på utbildningen som vi inte har någon föreläsning på förmiddagen. Börjar klockan ett. Fanns dock mycket jag ville göra innan, men det kommer att hinnas med senare under dagen! Har åtminstone hunnit med morgonpromenaden!


Nu har jag träningsvärk i hela kroppen känns det som, haha. Nämen i rumpan, triceps och latsen. Jag älskar när det känns att man har tränat ;) Träningsvärken från söndagens benpass verkar för övrigt förbli på grund av alla långa cykelturer. Men jag klagar inte! Lite tungt att cykla kanske, men inget att gnälla över ;)

Idag ska jag träna bröst och något set mage på det också. Sista passet på IKSU på sex veckor! Drar till Älvsbyn under min hemmastudie-period och ska träna där istället. Blir säkert bra det med!

Dagens ryggpass

Idag tränade jag rygg med Sofia. Gissa om det gick bra? Haha, vi öste på som bara den och kämpade för fullt! Mycket supersetande och lite vila. Vi hann med riktigt mycket!


Dagens pass:

* Latsdrag - smalt grepp
* Rodd i cable
* Chins utan assist
* Negativa chins
* T-bar-row
* Chins med assist
* Rodd i maskin
* Kryssdrag i CC (baks. axl.)
* Latsdrag i CC
* Bellyback


Massa övningar och massa set! Var helt slutkörd i ryggen sen, haha. Det är så det ska vara!
Är förresten lite småsugen på att ta nya formbilder! Vill se ifall det har hänt något under senaste veckorna :)


Godmorgon!

Jag har hunnit vara ute på en morgonpromenad i det soliga vädret. Det är riktigt skönt ute idag! Jag hoppas att mitt huvud kan ta åt sig av all solenergi som finns, haha. Är inte direkt på topp efter ännu en natt av för lite sömn!

Idag ska jag träna rygg under lunchen. Ett helt grymt ryggpass ska det bli! Jag längtar efter att svettas, kämpa och växa ;)


NU: MORGONKAFFE!För att jag ska klara mig i skolan ända till fyra behövs många mellanmål ;)


Minus 20,2

Gissa lyckan idag när jag var på skolan och Linus ringde. Han har nu tappat 20 kg sedan nyår! 20,2 för att vara exakt! 1,8 kg kvar till målvikten.

Jag är så fruktansvärt stolt över honom som lyckas åstadkomma det här.
Han har kämpat galet mycket! Jag måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv också som har varit hans coach och hjälpt honom på vägen. Det är minsann ingen lätt resa! Det kan tära väldigt mycket på förhållandet att en ska bestämma helt över den andres kost och motion. En del morgnar har jag fått slita av honom täcket och i princip bära honom upp ur sängen för att han ska ta sig ut på sin morgonpromenad. En del gånger har jag inte orkat bry mig om att han vill fuska med maten utan har sagt; "Ditt val - dina konsekvenser". Men det har faktiskt gått riktigt bra! Vi har klarat det, haha. Ur ett helhetsperspektiv har han låtit mig bestämma väldigt mycket, han har litat på mina kunskaper, har varit väldigt tacksam och han är nu fruktansvärt nära målvikten.


Igår tog vi nya formbilder på honom. Slänger upp ett par bilder här så att ni kan se skillnaden!
-20,2 kg och -20 cm runt midjan. Grymt!Januari


Juni


Januari


Juni


Det känns som att vi nu är på slutet på en lång resa och det känns nästan lite nostalgiskt, haha. Men när målvikten är nådd påbörjas nästa projekt - muskelbyggande. Det är dags för honey att bli lite biffig!

Under den här resan har jag blivit väldigt sugen på att fortsätta hjälpa människor att nå sina mål. Svärmor vill ha hjälp med att komma igång med träningen och tappa några kilo, så i sommar ska hon får kämpa rejält med hjälp av mig. Sedan pratade Jessika om att hon vill ha hjälp med att komma i form efter graviditeten, vilket blir ett projekt som jag får ta mig an när deras lilla bebis kommit. Sedan får vi se om det finns fler som jag kan hjälpa.

Det är ju bara att ni hör av er om ni har några hälsomål och vill ha lite coaching!


Bic/tric

Vi blev klara lite tidigare med eftermiddagsföreläsningen idag. Skönt! Kan lova att man inte har speciellt mycket energi till att sitta och lyssna tre timmar i sträck på en måndagseftermiddag. Dock har dagen varit intressant! Vi har gått igenom ryggskador, hjärnskakningar och olika konditionstester under dagens föreläsningar.

Under lunchen var jag, Sofia och Barbro på gymmet och pumpade musklerna. Jag hann faktiskt med både biceps och triceps och det gick superbra! Bra tryck, bra kontakt och snygga ådror ;)


Dagens pass:

* Hantelcurls
* Liggande curls
* Bamsecurls

* Pushdowns med rep
* Press m rep ovanför huvudet
* Pushdowns med rakstång
* Hantelpress bakom huvudet


Sedan reppade jag ur det sista i mina stackars triceps i en extensionsmaskin medan Sofia körde klart sitt!


Lite motivation och inspiration på det då:
Müsli?

Äter du müsli till frukost? Eller andra frukostflingor? Special K? Jag måste börja med att säga att Special K har en väldigt missvisande reklam där de framstår som hälsosamma, nyttiga frukostflingor. Men de har dock rätt i att "goda vanor ger goda former". Det är superviktigt att äta frukost om man vill hålla sig i form, samt kunna ha energi under dagen. Nu kommer säkert vissa att argumentera för att "ju mindre man äter desto bättre" och därmed fortsätta skippa frukosten. Men det gäller att tänka ett steg längre. Äter du frukost har du börjat dagen på ett bra sätt, och dagens start ger grunden för fortsättningen, eller hur? äter man inte frukost kan vara småhängig hela dagen, vilket kan leda till sämre val senare. Det kan till exempel vara fikabröd på eftermiddagen för att blodsockerkurvan svänger kraftigt. Detta kan hindras genom att äta frukost!

Vad ska man äta då? Tycker man om flingor så anser jag att det bästa alternativet är att göra egen müsli. De varianterna som man kan köpa färdiga innehåller massor av dolt socker och tom energi, vilket gör att man inte håller sig mätt speciellt länge. Ibland gör jag egen müsli, men just nu kör jag bara med olika nötter och frön, vilket är tusen gånger godare än all müsli som finns att köpa.Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön. Hackade cashew och valnötter.


Det är såklart superviktigt med proteiner även till frukost!
 Ät ägg, skinka eller liknande på mackan!


05.30

Halv sex skuttade jag upp ur sängen, pigg och glad. Eller? Njaa, sådär superpigg var jag väl inte, men jag tog mig upp med siktet inställt på att få energi genom en härlig morgonpromenad. När jag hade tagit på mig alla kläderna och gått ut genom dörren såg jag att det regnade. Kul? Det regnade inte mycket, så jag gick faktiskt en promenad på ca 20 minuter trots allt. Sedan har jag ägnat morgonen åt att attackera ett diskberg. Då blir Linus glad när han vaknar, för att diska är egentligen hans uppgift nu när han är "hemmafru" åt mig ;)

Förresten, det där benpasset utomhus igår som gick skitdåligt måste trots allt ha gått bra på något sätt. Jag har träningsvärk idag! Så underbart! Då känns det inte lika värdelöst längre, haha.

Idag ska jag försöka hinna träna på lunchen. Biceps och triceps står på schemat, men blir det för tajt om tid så kör jag bara triceps idag och tar biceps imorgon. We'll see! Grymt taggad är jag då i alla fall, som vanligt! ;)

25 km

Försöker räkna ihop hur mycket vi har cyklat i veckan. Förutom mina 16 km varje vardag har vi farit ut på milslånga turer, samt några vändor till stranden som är några kilometer bort. Jag gissar att vi snittar på minst 25 km per dag, vilket faktiskt inte känns så dumt. Cykling är en underbar kardio-form där man kan njuta av naturen och upptäcka nya saker i omgivningen samtidigt som man får motion och frisk luft. I like it! 

Att cykla dit man ska istället för att ta bilen ger mycket. Inte bara träningsmässigt, utan det ger även energi och mer pengar i plånboken, dessutom är det ju miljövänligt - tänk på det! Alla sträckor under en mil går ju lätt som en plätt att cykla. Men har man envisheten och träningsglädjen som vi har så är det inga problem med sträckor som är ett par mil. Superhärligt att cykla ju! 


 


Vill ni läsa mer om varför det är bra att cykla kan ni gå in på hemsidan: Cykelsmart :)


Skitpass

Det där benpasset utomhus gick inget vidare. Jag hade energi, men motivationen var i botten. Vet inte varför egentligen. Jag hade inte den där glöden som jag brukar ha, som gör att jag kämpar in till det sista. Och jag blev bara sur på Linus när han försökte pressa mig. Nää, inte bra alls. Men man måste ha dåliga pass också för att kunna uppskatta de bra!

Nu ska jag läsa lite fysiologi medan vi smälter maten. Sedan far vi ut och cyklar och hoppas att min dåliga humör vänder. Lite frisk luft och kardio brukar ju göra susen!Mycket cyklade!

Igår cyklade vi väldigt många mil sammanlagt. På kvällskvisten cyklade vi i två timmar. Vi for till Täfteå och irrade omkring en stund där innan vi for på Täfteå-festivalen. På vägen hem gjorde det riktigt ont i rumpan, i sittbenen. Misstänker att min damcykel inte är gjord för att man ska cykla långa sträckor? Och så kanske min cykelteknik är fel också? Jaja, vi tog oss hem i alla fall!

Idag ska vi mest troligt köra utomhusträning. Ett skönt benpass ute i skogen skulle inte vara så dumt, så det blir nog något sånt. Och kanske lite core-träning inomhus också, för det var Linus sugen på idag.


Morgonpromenadbilder:
Snart -20

Linus fortsätter starkt med slutfasen på dieten, men jag tycker att det går lite för fort nu. Han har snart lyckats gå ner 20 kilo sedan dietstarten vid nyår. Fyra ynka hekto kvar!  Han har blivit riktigt smal nu och många kläder har blivit för stora.

Två och ett halvt kilo kvar till mål, och då börjar vi trappa upp maten steg för steg igen för att stagnera vikten. Planen är att han ska äta mer kolhydrater och börja lite smått med styrketräning då. Han ska dock få en helgs frihet från kostschema och träning. Vi ska iväg på kortsemester första helgen i juli och då ska han få äta precis vad han vill hela helgen. Kan vara bra för motivationen till att fortsätta sedan. Men jag räknar med att han hinner ner till sin målvikt innan dess, så det blir inte lika stenhårt efter semestern som det är nu.


Gympass!

Efter ett par timmar på stranden for jag iväg till gymmet och pumpade mina axlar rätt ordentligt!
Jag körde lite mer rotationsövningar än jag brukar och supersetatade en massa. Jag brukar ju alltid bli varm och får upp pulsen när jag tränar, men idag rann svetten, vilket inte händer varje gång, haha. Körde på rätt bra med andra ord! Hade dock velat köra lite kryssdrag i cc för baksida axlar, men de blev aldrig lediga, så jag skippade det. Brukar ju kasta in den övningen i mina ryggpass också, så jag hinner med det senare!
Dille på jordgubbarJordgubbar är det godaste och somrigaste jag vet! Efter en vinter med ICAs frusna jordgubbar är jag nu barnsligt galen i de färska. Jag har hunnit köpa ett par förpackningar i veckan - 20 kr/st.

En annan idé som funkade riktigt bra var att frysa ner Funlight Jordgubb i isformar och sätta i ett glas med vatten. Supergott!


Ta mig till havet och gör mig till kung
Igårkväll for vi ut till havet en sväng. Vi satt på en brygga och läste lite och hade det allmänt mysigt. Dock blev det lite blåsigt, så kvällen fick avslutas hemma i tv-soffan.

Inatt har jag sovit riktigt riktigt länge. Efter att ha sovit 5-6 timmar varje natt denna vecka kände jag att en sovmorgon skulle vara på sin plats. Resultatet? 11 timmars sömn. Haha, men både kroppen och huvudet behöver vila ibland!

Imorse var vi ute på en härlig strospromenad. Inget högre tempo, utan bara för att få lite frisk luft. Efter det har en goood lördagsfrukost avnjutits och nu ska vi börja packa ihop oss och fara till stranden. Fysiologiboken hänger med!


Magrutor på tjejer
Fick en lite intressant fråga som har disskuterats mycket här hemma, därför väljer jag att svara på den i ett inlägg.


vad tycker du om magrutor på tjejer? :)


Jag ser inget fel rent utseendemässigt med att tjejer har magrutor. En stark vältränad kropp är sjukt snyggt! Jag har tänkt satsa på magrutor senare, men ska bygga mer muskler först. Problemet är bara att det är svårare för tjejer än killar att ha magrutor. Detta beror på att vi tjejer behöver ha en högre fettprocent för att våra kroppar ska fungera som de ska. Det är därför inte alla tjejer som kan ha magrutor eftersom andelen fett som behövs är individuellt.

Jag anser att man kan testa och se ifall det funkar, men det är inte värt att riskera hälsan för att ha magrutor. Man kan deffa lite, men det finns varningstecken som man inte ska ignorera. Ett tydligt exempel för tjejer är att mensen uteblir eller helt plötsligt blir väldigt oregelbunden. Det betyder att kroppen inte mår bra och detta kan ske om fettprocenten blir för låg.

Jag vill som sagt försöka skrapa fram lite magrutor någon gång i framtiden, men Linus är lite emot det. Han tycker att det är snyggt med magrutor men vill inte att jag ska riskera min hälsa. Det tänker jag inte göra heller. Vi får se hur det går helt enkelt, men jag tänker sluta dirket ifall kroppen inte mår bra av det. Detta är något jag planerar att testa på ett par år. Nu ligger fokus på uppbyggande, inte deff!


Heaven

Idag hade vi bara föreläsning på förmiddagen i tre och en halv timme, men ingenting på eftermiddagen. Skönt att få sluta lite tidigare! Jag, Sofia och Beatrice gick till det idrottsmedicinska bilioteket för att spana in utbudet där och jag måste säga att jag blev väldigt förvånad. Hade förväntat mig ett litet rum med några böcker, men det var ju ett bibliotek som var ungefär lika stor som Älvsbyns kommunbibliotek, men bara böcker om idrott, hälsa och träning. Himmelriket? Oh, yes. Där kommer jag hänga rätt mycket framöver!

Jag fick med mig två stora tjocka böcker hem. En som är rekommenderad för kursen, men den är på engelska. Känns lite knepigt att lära sig alla begrepp på tre språk (svenska, engelska och latin), men jag ska försöka! En annan bok kändes relevant för kursen och är på svenska. Den ska lusläsas! Igår beställde jag en tredje bok som heter: Männisokroppen: Fysiologi och anatomi. Det känns som att jag kommer att ha mycket intressnt läsning för hela sommaren ;)
Dessutom lånade jag en bok som jag tänker läsa för nöjes skull. Sockerbomben heter den. Jag är själv en beroendepersonlighet som har lätt för att bli beroende av olika saker och däribland socker. Jag tycker mig dock ha övervunnit mitt enorma sockersug nu, men det är ju intressant att få lite mer grund i det hela så att jag kan hjälpa andra. Det finns så fruktansvärt många i dagens samhälle som är sockerberoende, vilket kan vara ett lika farligt missbruk som exempelvis alkohol. Det är mer lättillgängligt, billigt och finns i nästan allt vi äter. Ett sockerberoende leder lätt till övervikt och vi vet väl alla hur farligt det är för kroppen? Så ifall jag kan hjälpa andra att bli av med ett enormt sötsug så gör jag det! Kommer med konkreta tips senare! (Skrev förresten ett inlägg om hur man kan bli av med sötsuget för ett tag sedan. Bläddra i arkivet om ni är intresserade!).Aktiv vilaGodmorgon! Idag är det vilodag som gäller. Hela kroppen känns slutkörd och är full av träningsvärk. Gött! Dock blir det vardagsmotion ändå - aktiv vila. Jag har varit ute och promenerat 35-40 minuter imorse och jag ska cykla in till stan så fort jag ätit upp frukosten. Undrar hur det kommer gå att cykla? Känns som att det kommer att bli tungt med mina trötta ben ;)

Jaja, ha en bra dag allihopa!


Torsdag

Tekniken är väl för underbar ibland. Internet startade inte imorse, därav inget blogginlägg och ingen bloggläsning som frukostsällskap. Men nu är det igång igen!

Jag startade dagen med att vakna i tid, haha, och klokcna sex var jag ute på morgonpromenad.
45 minuter hann jag gå. Riktigt skönt! Jag älskar mina morgonpromenader! Sedan cyklade jag iväg till IKSU där vi hade undervisning i idrottslabbet. Idag arbetade vi praktiskt om hur man lindar skador enigt PRICE. Intressant och det gjorde ont, haha. Fick vara "försökskanin".

Under lunchen idag tränade jag med tjejerna. Imorse funderade jag starkt på att skippa träningen idag eftersom jag vaknade och hade träningsvärk i princip överallt. Skulle egentligen träna axlar, men med träningsvärk i lats och bröst kändes det inte optimalt. Det som kommer efter axlar på schemat är ben, men dom är grymt trötta efter all cykling. Det fick helt enkelt bli ett mixpass för min del där jag kombinerade de enda muskelgrupper som jag inte har någon träningsvärk i; biceps, vader och ländrygg. Det funkar det med! Jag tar vilodag imorgon och kämpa vidare med axlarna på lördag :)Nu ska jag äta mellanmål och läsa bloggarna som jag inte hann läsa imorse. Behöver en liten lugn stund för att kunna landa ordentligt efter en fartfylld dag :)


Cyklat till Holmsund

Eftersom jag inte hann med varken morgonpromenad eller att cykla till stan idag på grund av försovning så kände jag behovet av frisk luft. Det blev enklare att motivera sig till att fara ut eftersom vi behövde mjölk så Linus tänkte cykla iväg och köpa det och jag har saknat honom hela dagen och hängde på.

Närmaste affären ligger 8 km bort, men det kändes tråkigt att cykla dit eftersom det är den vägen som jag cyklar nästan varje dag. Vi funderade på Täfteå som ligger 11 km bort, men enligt vår kära vän Google hade affären där hunnit stänga. Alternativet var Holmsund, lika långt bort som Täfteå fast åt motsatt håll. Dit har vi cyklat ikväll! För att köpa mjölk. Haha. Men riktigt skönt var dett att få lite frisk luft och cykla drygt två mil så här på kvällskvisten. Nu kommer vi sova gott inatt :)

Det är nu dags för mina älskade äggmackor!Vart tog energin vägen?

Idag är jag fruktansvärt trött och energilös. Skippar till och med sista föreläsningen eftersom jag känner att jag inte har energi till att sitta och lyssna. Det går liksom bara in och sen ut direkt igen. Så jag ska dricka en massa kaffe nu och läsa in det hemma istället. Det känns som att jag inte kan någonting och som att jag inte lär mig något. Jobbigt. Men jag ska försöka fokusera så mycket som möjligt och lära mig så mycket som möjligt idag. Linus har lovat att hjälpa mig och förhöra mig, så det ska nog gå bra :) Men nu behöver jag först en kaffepaus!


Under lunchen idag hann jag med ett träningspass. Den här gången tränade jag själv. Jag körde fyra bröstövningar med 4-6 set i varje och sedan blev det 15 set mage. Snabbt och effektivt pass! Bröst och mage! Jag hoppas att det känns imorgon ;) Älskar att ha träningsvärk i magen! Förresten så har jag en rätt härlig träningsvärk i ryggen idag, från gårdagens pass. Det är också gött!
PS. Imorgon får jag inte försova mig! Behöver mina morgonpromenader för att få energi!!


Oooops, I did it again!

Jag har försovit mig, idag igen. Kan dock konstatera att det inte är mitt fel. Har upptäckt att larmet inte ringer när telefonen är på ljudlöst (nää, den vibrerar inte ens!) och att snooze-funkltionen inte fungerar. Kasst? Japp. Tur att jag är bra på att vakna tidigt utan larm. Men precis som igår har jag inte hunnit med någon morgonpromenad, vilket känns rätt tråkigt eftersom jag har sett fram emot att få promenera. Behöver komma igång. Dagarna blir så sjukt mycket lättare och bättre om man startar dem med en promenad!

Imorgon ställer jag Linus larm och promenerar extra långt, bara som protest mot min telefon som inte vill låta mig vakna!Ätstörningar

Under eftermiddagen har vi pratat om ätstörningar, vilket jag tycker är ett väldigt intressant ämne eftersom det drabbar så många. Jag kände igen mig i mycket eftersom jag själv varit nere i träsket när jag var 14-15 år. Jag planerade allt jag skulle äta och det var jobbigt att bli bortbjuden på mat osv eftersom tryggheten försvann. Som tur är så vände detta för mig och nu är det snarare tvärtom - jag äter vääääldigt mycket. Men det behöver jag eftersom jag tränar så pass hårt. Ibland kan jag få lite dåligt samvete när jag ätit för mycket skräp, men då tänker jag bara "Nu kommer jag få extra mycket pump imorgon på träningen", eller "Musklerna behöver mycket energi för att växa".


Att ha ångest över något så naturligt som att äta är så fruktansvärt dumt
och så fruktansvärt onödigt, men ändå är det många som är inne i det. Den enda ångest jag har nu är att jag inte vill bli hungrig. Jag packar med mig otroligt mycket ätbart när jag ska iväg nånstans. Flera mellanmål ifall hungern skulle smyga sig på. Jag behöver ständigt veta att jag kan få i mig energi ifall det behövs. Jag hatar att vara hungrig!


Trots att jag i nuläget väger 20 (!) kg mer än jag gjorde när jag hade problem med maten så har jag aldrig varit mer nöjd med min kropp än jag är nu. Den funkar bra, den är fin och jag bryr mig bara om vad jag själv tycker. Jag struntar fullständigt i andras åsikter (sanning med modifikation; Jag vill ju att Linus ska tycka om min kropp också, men han tycker att jag kan gå upp ett tiotal kilo och ändå se bra ut. Han har inga som helst krav på mig!).


Här får ni en bild på mig när jag är lite uppsvälld, vilket jag alltid blir i PMS-tider (kan bevisa det nu eftersom till och med förlovningsringen sitter betydligt hårdare). Men vet ni, jag är nöjd ändå. Skit samma om man sväller upp lite ibland, är man tjej så är man!

Jag tycker att min mage är alldels lagom platt och fin. Någon gång ska jag satsa på magrutor, men nu bryr jag mig inte mycket om estetiken just där. Något som dock är GRYMT (ger mig själv tillåtelse att skippa jante-lagen) är mina ben. Ser ni mina benmuskler? Framsida lår är minsann inte att leka med ;) (Stolt tjej!).


PB i chins!

Innan dagens muskellabb hann jag med att träna rygg i ca 45 minuter. Började med chins med siktet mot ett PB - och jag lyckades! När jag siktar mot PB värmer jag först upp och kör lite lätt. Det setet avslutas innan jag hinner köra slut på musklerna. När jag känner mig uppvärmd går jag på tyngre vikter, eller i detta fall chins utan assist, och kör så många jag orkar med målet att slå mitt förra personbästa!

Det hann förstås bli en del andra ryggövningar också, samt lite baksida axlar, innan dagens föreläsning började. Den hölls på gymmet där vi gick runt bland maskinerna och skulle skriva ner exakt vilka muskler maskinen tränade (tex skriva alla muskler som aktiveras i framsida lår, inte bara samlingsnamnet quadriceps), ifall det var flexion, extension, abduktion eller adduktion, samt vilket ursprung och fäste muskeln har. Kul var det! Svårt med alla latinska namn eftersom jag inte hunnit plugga in alla små muskler och deras ursprung och fäste, men det kommer! :)

Efter föreläsningen stannade jag kvar på gymmet och tränade tillsammans med tre andra. Jag och Sofia samarbetade och köra superset för att vara tidseffektiva. Vi bytte alltså övning med varandra så fort ett set var klart. Även detta pass blev rygg, då jag kände att jag inte riktigt var klar. Efter ca en timme behöver ju musklerna återhämta sig, men jag var lite elak mot dem idag eftersom det fick drygt en timmes paus under muskellabben. Huvudsaken är att man inte gör så jämt! :)
Försovning

Det är sällan jag lyckas försova mig. Är jag extra trött ställer jag ofta två larm, för säkerhetsskull. Men imorse hade jag bara ett och jag måste ha stängt av det istället för att snooza. Farligt farligt! Kanske säger något om hur trött jag var igår?
Någon morgonpromenad har det inte blivit. Fick panik när jag vaknade och trodde att jag skulle få stressa sönder, men insåg sedan att jag faktiskt börjar föreläsningen lite senare idag eftersom vi har muskellaboration i grupper. Skönt!  Tror dessutom att det kommer bli grymt kul! På eftermiddagen ska vi lära oss om ätstörningar inom idrotten. Jag tror att det kommer vara jätteintressant! Det är nog fler än man tror som är drabbade av sånt i dagens samhälle!

Gårdagens benpassNackskyddet är på och det är dags att lassa på en massa vikter!


Vila mellan seten i benpressen


Och så en liten film på ett set:När jag tränar tycker jag om variation, vilket ni som följer min blogg troligtvis redan vet, haha. Här kör jag benpress med fötterna placerade långt ut och högst upp på plattan. Ibland kör jag med fötterna i mitten och smalt.


Näringslära

Trots alldeles för lite sömn inatt så lyckades jag vara någorlunda fokuserad hela dagen idag.
Under eftermiddagen gick pratade vi om näringslära, vilket var superintressant! Det finns ju så många som säger "så här ska man äta", så till slut vet man ju varken ut eller in. Jag brukar prova mig fram. Testa lite olika saker för att se var just min kropp tycker bäst om, eftersom detta är väldigt individuellt. Jag tycker att jag har en väldigt bra balans nu. Jag äter till 80% bra och känner mig pigg, frisk och glad!

Det vi har gått igenom idag är lite mer fördjupat. Vad händer i kroppen när man får i sig olika näringsämnen? Vilka näringsämnen behövs? Vad händer i cellerna? Just det där med cellerna har jag inte haft koll på tidigare. Vilka celler som behöver vad och var nedbrytningen av olika ämnen sker. Så det är ju jätteroligt att få lära sig mer om det och inte bara vad man behöver äta när man tränar mycket, för det har jag ju koll på sedan tidigare.
Under lunchen gick jag och Sofia upp till gymmet och rev av ett supersnabbt träningspass a la biceps och triceps. Alldeles för kort egentligen, men vi körde på allt vi hann med. Mycket kort vila mellan seten samt en del superset och dropset för att effektivisera. Känner dock att jag ska komplettera med ett par övningar till senare i veckan! Imorgon står på rygg på schemat, men innan träningen ska vi ha muskellaboration. Intressant!


Ännu en måndag

Jag tänkte ju lägga ut nån film från mitt benpass igår, men det blev så sent så jag orkade inte.
När jag åkte hem blev det fel på bussen, så vi var drygt en halvtimme sena. Sedan cykla en mil för att ta sig hem från stan. Var inte hemma förrän vid elva och då skulle jag laga lunchen som jag ska ta med idag och koka frukostägg. Sedan hamnade jag direkt i sängen!

Efter nästan sex timmars sömn vaknade jag idag. Jag har varit ute på morgonpromenad. Det är riktigt svalt och uppfriskande ute idag! Värmeböljan tycks vara över. Skönt!

Idag har jag utbildning hela dagen och ikväll kommer förhoppningsvis Linus hit. Han har jobbmöte i Älvsbyn hela dagen men kommer ikväll eller imorgonbitti. Saknar honom!


Benpasset from hell

Kom precis hem från gymmet. Jag ÄLSKAR att träna ben i Älvsbyn. Inte för att det finns speciellt mycket redskap eller så, utan för att Linus kan följa med mig och pressa mig till max, vilket jag har lite svårt för att göra själv just när det gäller benträningen.

Idag kördes bara fyra övningar, men sjukt många set på varje. Benböj i smith, benpress, lårcurl, benspark och sedan lite mer lårcurl. I benböjen och benpressen arbetade jag mig uppåt med tyngre och tyngre vikter samtidigt som repsantalet minskar för varje set. Benspark och lårcurl har jag ett helt annat system för. Där börjar jag med ett ben i taget och sedan kör jag dropset med lågreps och kring 10 steg. Jobbigt? Japp.

Linus fick i princip bära mig ner till omklädningsrummet sen. Kunde knappt stå på benen!


Eftersom jag har min dator hemma hos mig så blir det lite tråkiga inlägg, utan bilder. Men Linus tog ett par bilder och filmade ett benpress-set idag, så det kan hända att något av det kommer upp ikväll när jag kommer hem ;)


Värmebölja

Alltså värmen här uppe i norr är helt otrolig. Det är FÖR varmt! Jag har gått två halvtimmar idag och höll på att svettas ihjäl. Man får vätskebrist nästan direkt!

Jag önskar nästan att jag var i Umeå nu. Det är i och för sig lika varmt där, men det finns ju åtminstone luftkonditionering på gymmet, vilket ör minst sagt bristfälligt här i Älvsbyn. Eftersom jag så väl minns alla dessa träningspass jag försökt utföra i värmen här i Älvsbyn som har slutat med att jag mår illa och blir fruktansvärt orkeslös och knappt orkar köra ett ordentligt set, så känns det som att det inte är någon större idé att ens försöka idag. Ifall det blir svalare ikväll kanske det blir träning då. Jag hoppas på det, eftersom jag sett fram emot ett tungt och grymt benpass :)


Me love styrketräning!

Idag hade vi knälab och sedan gick jag direkt upp till gymmet där jag pumpade axlarna. Jag fick ett supergrymt tryck en bit in i passet. Goooode nice alltså! Jag började passet med att köra lite chins, bara för att jag måste öva mer på det. Och vet ni? Jag lyckades med PB! Inte långt ifrån mitt delmål nu, där slutdatum för att ha uppnått det är 5 juli. Yäääy. Den första axelövningen som kördes vad axelpress med hantlar. PB där med!

Grymt pass med andra ord!

Mellis!


Dietdag 5

Idag är det femte dagen av Linus fjärde fas i dieten. Han ligger dock fortfarande och sover sött, så någon morgonvikt har jag inte för dagen. Men igårmorse uppnådde han en sammanlagd viktnedgång på 2,5 kilo denna vecka. Grymt! Dessutom blev gårdagens vägning fyra timmar tidigare än vanligt eftersom han steg upp Emma-tidigt. Hade han vägt sig samma tid som vanligt hade nog nedgången kunnat vara något till hekto.

Man ska ju väga sig samma tidpunkt på dygnet för att få så rättvisande resultat som möjligt. Tex så hinner du ju smälta maten mer om det är någon timme senare och du kanske hinner kissa en gång till, vilket självklart påverkar. Inte fettprocenten, men ni fattar va? För att få en översikt över hur det går så är det bäst att väga sig samma tidpunkt varje dag. Så det ska han få göra idag och så ska vi se hur det går. Håller tummarna!Sovmorgon!Igår cyklade vi ut till Holmsjön och badade igen. Sååå skönt. Lite badkruka blev jag dock och vågade inte doppa mig. Men ändå härligt, haha. Linus simmade till och med! Strongt!


Idag har jag sovmorgon. Jag sov ända till halv sju, vilket känns som väääärldens lyx i nuläget!
Har hunnit vara ute och promenera i 50 minuter och sedan har jag befunnit mig i tvättstugan och plockat ner all torr tvätt. Nu ska jag ÄNTLIGEN äta frukost! Frukost är det godaste som finns! Direkt när jag ätit upp frukosten längtar jag till nästa frukost, haha :)


Sommarvärme

Värmen tar kol på oss här. En bra bit över 30 grader är det går knappt att leva, varken inomhus eller utomhus, haha. Men på något sätt har vi ändå lyckats ta oss igenom den varmaste delen av dagen! Föreläsningarna var dock fruktansvärt jobbiga eftersom det blev lite växthuseffekt i föreläsningssalen.

Idag har vi gått igenom alla kroppens muskler och dess ursprung och fästen. Detta ska vi kunna på latin och på svenska. Känns dock inte lika svårt som skelettdelarna vi gick igenom igår. Musklerna kan jag ju redan! Ursprungen och fästena till musklerna är dock lite svårare.. Sedan har vi även haft en föreläsning och neurologi, vilket jag tyckte var lite svårare. Det är så sjukt mycket som vi ska lära oss! Men jag tror att allt känns lättare när man lärt sig grunderna :)


Idag har jag vilodag från träningen. Helt och hållet. Lite vardagsmotion blir det ju, såsom en cykeltur till stranden efter middagen, men det går ju inte att undvika. är helt slutkörd efter all denna värme + alldeles för lite sömn. Men imorgon har jag sovmorgon en timme, så då ska jag träna på för fullt!Coca cola till frukost!

Godmorgon allihopa! Vi har varit vakna sedan halv sex och jag fick faktiskt med mig Linus upp då också. När larmet ringde imorse slog jag honom istället för att stänga av larmet. Jag kanske förknippar allt oljud med honom, haha? :)

Vi har varit ute och promenerat och kastat in en omgång tvätt i maskinen. Nu sitter vi här och ska äta frukost. Jag har färska jordgubbar i min kesella idag. Älsklingen var söt och köpte det åt mig igår, trots att han inte får äta bär själv nu. Ett annat ovanligt inslag i fruksten är cola light, haha. Inte varje dag man dricker det ;)

Kvällsdopp!

Efter middagen (omelett med kalkon, gott!) cyklade vi till Holmsjön för att kirra årets första dopp. Lite småkallt var det och vi är badkrukor båda två, men vi lyckades doppa oss till slut och cyklade nöjda och glada hemåt!

Det blev alltså lite kvällsmotion a la cykling 6-7 km för mig, men Linus drog vidare och cyklar till Täfteå och tillbaka = drygt två mil. För mig fick det räcka eftersom jag redan tränat idag. Stannade hemma och håller på att baka kolhydratsfria bröd. Kul att experimentera med recept. Linus borde gå på diet oftare, för jag måste använda min fantasi och kommer på underbara idéer ;)Idrottsmedicin

Guuud, vilken tung dag det har varit! Korvstoppning? Öh, jaaa. Idag har vi gått igenom alla skelettets delar, vilket vi ska kunna på latin och lite på engelska också, samt vilka funktioner de har och vart musklerna har sina fästen osv. Sedan har vi även gått igenom mer om celler, samt haft en föreläsning om kemiska reaktioner och molekyler och sånt. Kroppen består ju av en massa sånt. SJUKT mycket som vi ska lära oss, men det hade jag ju väntat mig också. Jag tror att allt detta kommer att behövas någon gång i framtiden, så det är väl bara att plugga in det då.

Under lunchen hann jag med ett supersnabbt ryggpass. 35 minuters träning blev det. Jag skippade att träna ländryggen och baksida axlar idag och fokuserade bara på latsen. Hann inte med något annat, så då är det gäller det att prioritera!
Det får räcka som träning för idag. Har ju även cyklat 16 km, så jag är rätt nöjd. Kan dock hända att jag far ut på en inlinesrunda ikväll när det blivit lite svalare. Just nu är det 34 grader varmt och utomhuskardio känns i princip omöjlgt.


Godmorgon!

Halv sex ringde larmet, men jag snoozade till kvart i. Passade på att krama och pussa på min fina älskling ett tag! Sedan var det bara att bege sig ut på promenad. 30 minuter blev det idag också. Jag är helt enkelt för trött för att gå längre så tidigt på morgonen, men det är skönt att promenera bara för att få lite frisk luft och vakna till. Gör underverk! :)


Dagens utbildning består av två pass. Ett pass på förmiddagen på 3,5 timmar och ett på eftermiddagen på 3 timmar. Känns som att det kommer att bli mycket korvstoppning, men det kommer säkert inte vara några större problem när man väl börjar plugga på det. Jag ska även försöka mig på ett träningspass på lunchen. Vi har bara lunch i en timme, så det får bli ett supersnabbt pass men det är ju bättre än ingenting. Ifall vi går övertid hinner jag dock inte både träna och äta, så då tränar jag hemma ikväll istället. We'll see!Dietdag 2

Nu går andra dagen på Linus diet snart mot sitt slut. Vi kör ju en kickstart nu, vilket verkar funka rätt bra. Han har fått väga sig samma tid igår och idag. Efter morgonpromenaden och före frukosten. Från igår till idag skiljde det exakt 2 kilo. Dock är det ju självklart vätska, inte fett, som försvunnit. Men ändå. Grymt! 5 kilo kvar till målet och vilken dag som helst kommer nog ett delmål att vara uppnått.

Han är duktig!


Första dagen avklarad!

Lite nervös var jag imorse när jag skulle bege mig till IKSU för att påbörja utbildning i idrottsmedicin. Helt ny klass, helt nytt ämne och ingen som helst trygghet. Jag gillar trygghet och rutiner, haha. Jag vill veta vad som händer och vad jag kan vänta mig. Men efter några hejdå-pussar av Linus och orden: "Lycka till gumman! Ta världen med storm!", så tänkte jag att det är ju ingen big deal och det gick faktiskt jättebra! Utbildning känns intressant och väldigt relevant för den utbildning till PT som jag troligtvis kommer att gå i framtiden.

Vi har långa dagar i skolan. Föreläsningar från 08.30 till 16.00 i princip varje dag. Men det känns intressant, så det kommer nog att gå bra. Verkar dessutom inte vara så mycket som man behöver plugga på kvällarna. Inte hittills i alla fall. Idag hade vi två grundläggande föreläsningar, introduktion till en analys som vi ska göra och så pratade vi om celler och vävnader. Det känns lite svårt, eftersom jag inte kan någonting om cellers uppbyggnad osv. Men det känns som att det är jättebra att kunna! Senare i veckan ska vi gå in mer på muskler, vilket känns mer inom mitt intresseområde.Under lunchen idag hann jag köra ett träningspass a la bröst och triceps. Jag kämpade på så gott jag kunde, men hade ett litet handikapp. Måste ha sovit jättekonstigt inatt eftersom jag vaknade med nackspärr, som sedan sökte sig neråt mot vänstra axeln också litegrann. Därför skippade jag övningar som dips och sånt och körde mer på isolerade övningar och det funkade rätt bra!

Efter dagens föreläsningar kom Linus och plockade upp mig och så for vi in till stan. Fick två presentkort på H&M när jag fyllde år så jag utnyttjade det ena till att köpa lite träningskläder. Kände verkligen att jag behövde en uppdatering av träningsgarderoben! Nu är jag ett par tights och två linnen rikare! Skall invigas imorgon :)


Tidigt!

Imorse klev jag upp kvart i sex. Kändes nästan omänskligt tidigt. Men jag kände att jag behövde en promenad på morgonen för att rensa tankarna lite. Är nämligen lite smånervös eftersom jag börjar min nya utbildning i en ny klass idag. Så en halvtimmes promenad blev det imorse, vilket kändes betydligt bättre än ingen alls.

Nu ska jag äta frukost och dricka mitt älskade morgonkaffe. Sedan cyklar jag in till IKSU, där utbildningen kommer att hållas. Spännande!
Ha en bra dag allihopa!


Gympass

Jag blev tvungen att fara in till stan för att veta var jag ska befinna mig imorgon 08.30. Då börjar nämligen utbildningen i idrottsmedicin! Jag kommer att lära mig anatomi och en massa om idrottsskador och sånt, så när den utbildningen är klar kan jag lite mer inom träningsämnet.

När jag ändå var där så passade jag på att köra ett litet träningspass. Det blev bål (mage, ländrygg) och vader. Tänkte egentligen träna rygg (snackar alltså om lats nu!), men med träningsvärk i biceps kändes det inte optimalt. Blir väl rygg imorgon istället. Eller bröst och triceps. Jag tränar det jag känner för helt enkelt! Har blivit lite skumt i träningsschemat nu!


Matsedel för veckanDagens lunch: Kyckling, minikeso och ägg.


Kulturminne
Vi tog oss en cykeltur till Holmsjön. Det är rätt nära Yttertavle, ca 3 km från min lägenhet.
Vi satt på en brygga där i ca 5 minuter innan vi drabbades av rastlöshet och bestämde oss för att cykla runt sjön istället.Vi följde några skyltar till ett kulturminne. Det är stenrösen vid Sveriges nordligaste skeppsättning. Tidigare var havet vid Holmsjön och Mjösjön, där man kan finna detta. Det är gravar som skulle synas när folk reste på havet.En stor grav byggd som ett skepp med styrning mot söder. Teorin är att skeppet ska segla mot solen och dödsriket.När vi sett alla stenrösen promenerade vi runt på skogsstigar och sedan cyklade vi omkring i solen och mådde gott ett tag innan vi begav oss hemåt igen! Härlig dag!


Glass!Inga kolhydrater är tillåtna närmaste dagarna, men sötningsmedel är inga problem. Därför kan man en somrig dag som denna avnjuta hemmagjorda isglassar av funlight och vatten. Denna gång med smak av Strawberry Watermelon - en av favriterna!Svar på kommentar


Jenny om "Magdödare":

Jag är av åsikten att magen är en muskelgrupp precis som vilken annan och jag ser inte fördelen av att köra sjukt många reps på just magen! Släng på vikt istället och gör färre! :) har du testat det? Känns som att det ger bra mycket bättre resultat dessutom :)


Jag brukar inte köra så många reps. Varken för magen eller för någon annan muskelgrupp heller för den delen. Men jag är inne i en period då jag försöker variera mycket och chocka kroppen med lite nytt, eftersom det är så lätt att fastna i "gamla hjulspår". Dock kör jag ofta lite fler reps för magen än för andra muskelgrupper i vanliga fall också. Tränar oftast med lågreps, men när det gäller magövningar tycker jag att det tar bäst när jag ligger kring 8-12 reps. Förutom att det är bra med lägre repsantal vid muskelbyggande så är det ju även mer tidseffektivt, men som sagt så försöker jag just nu att variera så mycket som möjligt, därav fredagens extremt höga repsantal.

Men du har helt rätt i att magen ska tränas precis som alla andra och jag kan till exempel inte förstå varför vissa tränar magen varje dag. Magmusklerna behöver också vila! Och man får varken plattare mage eller magrutor av att köra 1000 situps om dagen.

Just nu har jag inget större mål med magträningen, utan tränar mest magen för att underhålla den, därför funkar det att köra högreps någon gång. Att skrapa fram magrutor blir ett projekt som jag ska ta tag i på ett par år!
Dag 1 på nya kostupplägget

Jag höll på att skriva "godmorgon", men halva dagen har ju typ redan gått! Jag fick gå själv på morgonpromenaden imorse. Linus var för lat för att ta sig upp, så han är ute och promenerar nu istället.

Idag börjar nya kostupplägget. Det börjar med tre dagar med bara proteiner för att bli av med överflödig vätska, sedan lägger vi till grönsaker i kosten varannan dag. Just nu har vi alltså varken frukt, bär eller grönsaker hemma eftersom Linus inte får äta det de här första dagarna på sista fasen i viktminskningen. Det tycker jag är lite jobbigt, för jag äter massor av grönsaker i vanliga fall. Och frukt och bär också, för den delen. Men nu ska jag stötta och då ska det inte finnas en massa hemma som han inte får äta.Kesella och ägg = dagens frukost!


Fullt upp!

Har knappt suttit ner någonting idag! Förutom vid måltiderna då. Dagen började med morgonpromenad, sedan matshopping, frukost, cykeltur, loppmarknad, storkok, middag, träning och nu sitter jag slutligen här, haha. Skönt att äntligen få andas lite!

Dagens storkok tog några timmar. Två kilo köttfärs stektes med två olika kryddningar, sedan blev det även chili con carne och köttfärsbiffar av köttfärsen. Vi gjorde även två kilo kyckling med fyra olika kryddningar och så blev det en hel ugnsform med lax, men där hade vi samma kryddning på allt. Ett gäng ägg kokades också! Jag var helt slut efter all denna matlagning.
Dagens träning blev högreps här hemma med 5-kiloshantlara. Måste verkligen införskaffa tyngre vikter om vi ska träna hemma i framtiden! Men det blev ett gäng rest-pause-set upp till 100 reps och det brände rätt rejält i musklerna!

När styrkedelen var över blev det en inlinesrunda. Jag ¨åkte inlines och Linus cyklade, eftersom han inte har några inlines här nu. Fick kämpa mycket med en skrikande och peppande pojkvän bakom mig, haha. Det blev ingen lång runda. Vi var väl ute 35-40 minuter skulle jag tro.Söndag

Vi hade en supertrevlig kväll igår i Jävre. Alltid lika kul att umgås med Älvsby- och Piteåvännerna. Vi spelade kubb och sällskapsspel, surrade och åt. En del såg ju nästan förvånade ut över att jag åt två tredjedelars flintastek med diverse tillbehör, haha. Men tränar man mycket så måste man äta mycket!


Vid tio nån gång drog jag och honey vidare mot Umeå. Bilfärden bestod av diverse billekar och lite
vacker(?) stämsång. Tur att ingen behövde höra oss ;)

Imorse blev det sovmorgon till klockan nio. Har dessutom sovit ovanligt bra inatt! Vi har ingen katt här som ska springa ut och in hela nätterna. Dio är hos svärmor en vecka.

När jag vaknade gick jag ut på morgonpromenad och jag måste ju säga att det är helt underbart väder ute! Sommarvärme! Kan hända att vi packar ihop lite matsäck senare idag och cyklar iväg till Nydalasjön på picknick. Men det första som händer idag är matshopping. Kylen behöver en rejäl uppdatering! Har inte ens frukost hemma och ingen mjölk till kaffet. Så vi äter typ vad som helst nu så att vi pallar att fara iväg och handla den riktiga frukosten.

Senare blir det såklart träning också! Sitter och funderar på nåt hemmapass som man kan köra. Brukar ju alltid träna mage när jag tränar hemma, för det är så enkelt att träna med bara sin egen kroppsvikt som motstånd, men jag har fortfarande träningsvärk, så det blir lite knepigt..
Intresserade av viktminskning?Sitter här och känner mig supersnygg med hårhärg i håret och en fiiin klänning som jag gjort av en plastsäck. Vackert!

På måndag börjar hårddieten för Linus del. Det dags för slutspurten nu. Det ska bli jättespännande att se hur det går för honom! Tror minsann att jag ska hålla er uppdaterade om vad som händer i princip varje dag, så att ni får följa hans utveckling. Min blogg är ju främst till för att inspirera andra till att träna och ha en hälsosam livsstil, men eftersom många är överviktiga i dagens Sverige så finns det säkert en hel del som kan vara intresserade av att läsa om viktminskning också. Därför ska jag försöka blogga så mycket som möjligt om slutspurten på Linus diet. Ifall det är någonting speciellt som ni undrar över så är det ju självklart bara att fråga!

Träningsvärk

Alltså... Det är nästan lättare att säga var jag inte har träningsvärk än var jag har träningsvärk. Hehe. Magen är det nya tillskottet i träningsvärken. Den där magdödarövningen tog rätt rejält igår, vilket känns rätt rejält idag ;) Men idag har jag vilodag, så musklerna ska få vila upp sig ordentligt.

Igårkväll blev det kortspelande och lite fotbollssparkande med älsklingen, Daniel, Jessika, Jonas och Tommy. Sedan film och sedan sova. Lugn kväll för våran del!

Dagens planer är inte så många. Jag ska försöka färga håret och så ska vi fara och grilla hos Linus farfar. Sedan under eftermiddagen ska vi till Jävre där min och Christoffers födelsedag ska firas med våra fina vänner. När vi varit där drar vi direkt vidare hem till mig, eftersom det känns onödigt att köra fram och tillbaka. Jävre ligger ju liksom en bit på vägen till Umeå.Magdödare

Under dagens gympass körde jag en riktig magdödare. Jag körde vanliga situps, vilket jag inte gjort på vääääldigt länge. Föredrar crunches då man lättare får kontakt och det isolerar övningen bättre. Jag har haft lite svårt för situps tidigare, men nu har jag betydligt lättare för att isolera muskler, så idag funkade det riktigt bra!

Jag har ju en tendens att tycka att det är fruktansvärt tråkigt att träna mage eftersom man måste göra så många repetitioner innan musklerna är trötta. Jag är ju liksom en lågreps-människa. Men idag satte jag upp ett mål som gjorde att det blev kul med högreps. Först skulle jag klara 100, i andra setet 90, tredje 80, osv osv, ner till 10 stycken. Kan säga att det kändes rätt rejält ;) Hoppas på träningsvärk imorgon!Händelserik dag

Igår hade vi fullt upp hela tiden! När vi hade varit i Skellefteå hade vi en och en halv timme på oss att landa, träna, äta, byta om och sticka iväg igen, haha. Vi fick nämligen för oss att vi skulle fara till Piteå Havsbad och lyssna på ett band som våra gamla musiklärare spelar i. Superkul att träffa dom!


Idag är träningsvärken i benen värre, men jag ska försöka mig på typ 20 minuter på en crosstrainer. Det borde gå! Dagens morgonpromenad gick bättre och bättre när blodcirkulationen sattes igång så jag hoppas på att kunna köra lite kardio idag. Sedan ska jag träna mage också, eftersom jag bara hann träna bröst igår. Lite triceps kanske det också blir under dagens pass!Träningsvärk
Mina ben är inte att leka med idag alltså. Träningsvärk som gör att jag gruvar för att röra på mig. Blev dock liiite bättre när vi gick imorse. Fick igång blodcirkulationen en aning. Men benen känns så där tunga och stela som de brukar göra efter ett hårt benpass i alla fall. Och jag vet att det kommer bli värre mot kvällen och imorgon. Men då vet man att har kämpat ;)

Godmorgon förresten!


På några timmar ska vi iväg till Skellefteå.
Jag, älsklingen, mina syskon och pappa. Vi ska fira min kusin som fyllt år och ska ta studenten i år. Det var längesen vi träffade de släktingarna, så det kommer säkert bli jättekul!


Mer död har jag nog aldrig varit

För ett tag sedan kom jag hem från det värsta benpasset på länge. Eller bästa kanske man ska säga? Haha. Det gick superbra. Jag blev svimfärdig, illamåendet var mycket påtagligt och jag ville nästan kräkas. jag tog med andra ord i en hel del, haha! Jag vågar köra lite hårdare när linus står bakom mig i tex benböj. För då vet jag att han tar emot om jag inte orkar själv. Då är det bara att lassa på med massa tunga viktskivor och kämpa för livet ;)

Jag började med benböj. Räknade inte set, men tror jag hamnade på 6-7 set där. Sedan vidare till den liggande benpressen där jag körde 8-10 reps riktigt tungt. Därefter benspark och lårcurl som både började med att köra ett ben i taget, sedan lågreps och dropset. Kunde knappt gå när jag var klar där, haha. Ändå lyckades jag med lite utfallsgång ala 50-60 utfall sammanlagt. Men en paus mitt i där det svartnade för ögonen och jag ville spy, haha. Men jag slutförde det! Linus fick hjälpa mig till bilen sen. Kunde inte gå själv ;)

Snart ser mina ben ut så här ;)


Träning?

Jag är för tillfället helledig och har inte något att göra på ett par timmar. Frågan är då om jag ska bege mig iväg till gymmet och träna lite bröst och mage nu? Ska träna ben med Linus när han kommer hem, så ifall jag tränar nu så blir det två pass idag. Ska jag orka med det eller ska jag spara bröst och mage till morgondagen? Hmmm.

Tränade förresten rygg igår. Det var jag, tonårskillar och några biffiga killar på gymmet. Alla verkade träna rygg, haha. Men det gick bra ändå! Fick till bra övningar utav det som fanns ledigt och fick rejält med kontakt :)Födelsedag

Idag blir jag ytterligare lite mer vuxen och får ytterligare lite mer åldersnoja. Jag tycker att jag kan sluta fylla år nu, haha :)


Imorse blev det ingen morgonpromenad. Jag fick nämligen frukost på sängen av min älskling. Första gången på våra snart tre år tillsammans, haha. Han är väldigt gullig och romantisk annars också, men riktigt morgontrött så jag brukar ju skutta upp ett par timmar innan honom. Men det var i alla fall mysigt att han fixade frukost till mig :)

Dagens planer är att baka, handla och träna. Sedan ska vi äta middag hos mina föräldrar och ikväll kommer det nog att droppa in lite släktingar som är tårtsugna :)RSS 2.0