Tips på magövningar med pilatesboll

Här ser ni ett par övningar som tränar magen:


Crunches på pilatesboll är effektivare än vanliga crunches eftersom man kan utföra rörelsen bättre. Dessutom aktiveras också de inre magmusklerna som hjälper en att hålla balansen.

Man kan göra både raka och sneda crunches. När man gör sneda är det lite svårare att hålla balansen.


"Plankan" är en effektiv övning. Med hjälp av en pilatesboll kan man göra den ännu mer effektiv. Ett alternativ är att man lyter ett ben i taget samtidigt som man står i samma position som på bilden ovanför. (Bollens placering ändrar man efter sin egen styrka och förmåga. Det är lättare om man har bollen under låren och det blir tyngre och tyngre ju längre bak bollen är. Om man är van vid dessa övningar och har en stark mage kan man placera bollen under fötterna).

En annan övning som har denna startposition är "Planka med armgång". Det innebär att man går framåt med armarna tills bollen är under fötterna och sedan går man tillbaka igen. Om man inte är säker på att ryggen är i rak linje och man inte lutar för mycket när man går, kan man lägga en liten skumgummiboll eller liknande i svanken.

Alla dessa övningar blir svårare om bollen är hårt pumpad. Ju hårdare bollen är desto svårare är det att hålla balansen, och då får musklerna jobba mer. Därför kan det vara smart att inte ha bollen sprängfull om man är nybörjare. Det är bättre att öka svårighetsgrad när man känner att man klarar av det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0