Gott nytt år!

Är i princip färdigfixad för kvällen nu. Väntar bara på att naglarna ska torka. Och bloggar samtidigt. Undrar hur naglarna ser ut efter det här? ;)

Det blir ett lugnt nyårsfirande i år. Jag och Linus firar nyår med Jessiska och William. Det blir superbra! Trerätters blir det också ;) Och så tar jag med lite spel och en gitarr och vips har vi en helkväll!



Same dress as christmas day. (Fattig student ;P)


Kärleksballader

Har tillbringat några timmar pluggandes varvat med övandes och sökandes efter låtar. Jag ska sjunga på ett bröllop till våren. Det ska bli roligt! Har hittills fått sjunga vid begravningar och nåt dop tror jag också det har blivit, men det är första gången jag blir tillfrågad att sjunga på ett bröllop. Känns lite mysigare än begravningar. Jag är ltie svag för såna där blödiga romantiska ballader. Så sånt har jag kikat på idag och har hittat en fin låt som väntar på godkännande från brudparet. :)


Nyårsafton

Har tillbringat morgonen i köket och bakat cheesecake. Linus gjorde botten och jag gjorde resten. Hoppas den blir god, annars blir vi utan efterrätt vid nyårsmiddagen ;P

Idag är ju en sån där dag då man ska fundera på vad man har gjort under året. Jag har gjort en massa faktiskt! Och jag orkar inte gå in på något nu, men kan ju säga att det har varit ett bra år. Men 2011 blir ÄNNU bättre, eller hur? ;)


En riktig vänner-dag

Har haft en trevlig kväll med vänner jag inte träffat på länge. Och några som jag har hunnit träffa redan under denna tid i Älvsbyn. Kvällen avslutades hos Josefina tillsammans med Linnea, Erik, Viktor och Samuel. Prat, kaffe, mackor och mys!

Nu har jag precis kommit till älsklingen som jag knappt har hunnit träffa idag. Har haft en vänner-dag, helt enkelt. Men jag har saknat min Linus supermycket! Har blivit så van vid att träffa honom hela tiden ju. Hur ska det gå när jag komemr tillbaka till Umeå? Not easy.

Imorgon ska vi vakna tidigt för att baka inför kvällen.
Sedan ska mycket plugg hinnas med! Träning också, ifall jag tar mig in på gymmet. Det är inte öppet nyårsafton så man måste ha passerkort. Det löser sig ifall pappa far och tränar! Annars blir morgondagen en vilodag och så blir det hårdkörning i helgen istället!


A never ending story

Morgonens träning gick gode bra! Tränade bröst och det gick väl ungefär som det brukar. Inga PB, men helt okej styrka ändå!




Sedan for jag och Jessika till stan och shoppade lite. Var i behov av lite nya kläder. Två nya tröjor, en kofta, ett par nya träningsbyxor och ett träningslinne blev det i klädesväg - och allt på rea. 50 spänn för en tröja är inte dåligt ;)

Sen har jag även köpt ingridienser till morgondagens cheesecake som ska tas med till Jess och Wille till nyårsmiddagen. Har även köpt kattmat, shampoo, balsam, duschcreme och sånt på Dollar Store. Får passa på eftersom det inte finns i Umeå. Bara att hamstra schampoo och sånt, med andra ord!

På en stund ska jag och Linnea iväg till Folkhögskolan och träffa lite folk där. Det blir trevligt!




Roompaaaaah!

Aaoow. Träningsvärk!

Det gör ont i min rumpa idag. Kände det redan igårkväll när jag skulle sova. Träningsvärken kom fort, med andra ord! Är lite mör i framsida och baksida lår, men ingen träningsvärk där. Får se ifall den kommer!

På senaste tiden (senaste tre veckorna?) har jag mest fått träningsvärk i rumpan efter att jag har kört ett benpass. Kanske kan bero på att jag kör lite bredare knäböj och benpress? Men jag tycker ju att jag borde få träningsvärk i hela benen, så mycket som jag plågar dem under ett pass ;)



Nu ska jag bara äta upp havregrynsgröten och sedan far å träna med bästa Jessie! :)


Morgondagens planer

Har haft en lugn plugg- och myskväll. Linus har farit iväg till Magnus för att se Arsenal, så jag ska väl plugga lite till. Man får passa på när man har tid ;)

Imorgon blir det morgonträning med Jessika. Eller jättetidigt är det inte, men att träna klockan nio är jag itne riktigt van vid längre. Har vänt lite på dygnet nämligen ;) Men det blir nice! Man kommer igång riktigt bra när man tränar tidigt! Full av energi hela dagen, och det gillas!

Efter träningen ska vi dra iväg mot Luleå och se vad staden har att erbjuda. Kanske kan hitta något på mellandagsrean eller så? Lite nya kläder skulle ju vara kul att kunna köpa sig nån gång! En munkjacka eller liknande skulle jag också behöva att ha på när jag tränar innan jag blir varm och när jag är klar. Det finns lite grejer som jag kan behöva faktiskt!

Senare på dagen/kvällen kommer kanske Linnea hit och umgås med mig litegranna. Det blir roligt! Har bara hunnit träffa henne en gång sen jag kom upp till Älvsbyn. Lite tjejsnack med henne behövs ibland!


För evigt...


Beeeeeen!

Har kommit hem från ett härligt benpass på gymmet. Folkans gym hade inte så stort utbud, men man får göra det bästa av situationen!

Idag tränades:

Knäböj med fri stång

Utfallsgång med hantlar

Lårcurl i maskin

Benspark i maskin

Benlyft
(Liggandes på mage på en bänk,
sänker benen och lyfter upp dem.
För baksida lår och rumpa)

Benlyft
(Liggandes på sidan och lyfter
ett ben uppåt.
För rumpa och utsida lår)

Höftlyft
(Liggandes på rygg med fötterna på golvet,
knäna böjda, ett ben utsträckt och lyfta rumpan från marken)

Jägarvila



Så har dagens pass sett ut! Vet inte vad övningarna som jag skrivit förklaringar till heter eftersom jag sällan kör dom, men hoppas att ni förstår ;) Sedan avslutade jag med jägarvila. Det var längesen jag körde det och jag orkade inte länge alls för jag var så trött och slut i benen redan. Men bra sätt att klämma ut det sista ur låren! Bara stå i 90 grader tills man faller ihop ungefär ;)




Träningssnack

Har hunnit sitta i en och en halv timme och pluggat in lite anteckningar. Mycket kvar att lära, men har kommit en liten bit på vägen!

Strax ska jag och Linus fara iväg till folkan och träna på gymmet där. Har inte tränat där tidigare, så det ska bli spännande att kolla in utbudet där! Benen ska få sig lite stryk idag. Kanske nån annan muskelgrupp också, ifall det hinns med! Skulle vilja träna lite mer mage, för det blev inte så mycket magträning igår. Tycker att det är så trååååkigt att träna mage. Har alltid tyckt att det har varit tråkigast, haha. Kanske får att man måste göra så många repetitioner när man inte har tillgång till bra maskiner, och för att resultaten inte är lika synliga som exempelvis ben eller biceps där muslekrna faktiskt syns.

För att få magrutor krävs en väldigt låg fettprocent på kroppen. Eftersom kvinnor har mer fett än män (och behöver det) så är det svårt för oss att få magrutor. Visst, det går, men ifall man ska ha en så pass låg fettprocent riskerar man att förlora mensen, osv, så frågan är om det är värt det i längden?

På lördag börjar jag en ny träningsperiod som går ut på mer konditionsträning samtidigt som jag ska underhålla styrketräningen. Detta är för att få en något lägre fettprocent, öka konditionen, få fastare former och för att musklerna ska bli mer synliga. Jag tänker dock INTE gå på någon stenhård diet, för det fungerar inte för mig. Däremot blir det mindre onyttigheter och mer hälsosam mat. Mycket proteiner för att inte tappa muskelmassa, osv. Det ska bli så roligt! Jag längtar! ;)
Kanske låter konstigt att längta efter att plåga sig själv på löpband, spinningcyklar och crosstrainers dagligen? Men inte för mig. Jag älskar känslan efter ett hårt konditionspass!
Man känner sig så levande!



Och förresten, det är inte något nyårslöfte att "bli mer hälsosam" utan det är bara en ny period i träningslivet. Hade lika gärna kunnat börja 1 december eller 1 februari, men nu blir det 1 januari istället. I december måste man unna sig onyttigheter i juletider så att sluta med allt sånt i december skulle vara en ren plåga. Och februari känns så långt bort, för jag vill börja nu nu NU!

 Jag har redan ett nyårslöfte som kommer bli svårt och jobbigt, men som kommer att ge mig så mycket positivt i framtiden - sluta röka. Fler nyårslöften ska jag väl inte behöva plågas med? ;)

En fördel med det är ju också att min kondition kommer att bli bättre. Jag har faktiskt märkt att konditionen har försämrats av allt nikotin. Men nu ska det bli ändring på det! Jag ska bli snabb och utvecklas massor! Detta vet jag att jag kommer att lyckas med och det ska bli kul att känna hur resultaten kommer smygandes i from av att jag orkar springa fortare, längre och allt sånt. Underbart!





Havregrynsgröt

Idag är det två veckor sedan jag kom till Älvsbyn, och inte en enda gång har jag ätit havregrynsgröt. Har varit alldeles för slarvig med frukosten. Det har oftast bara blivit en macka och ibland bara någon frukt. Det beror nog mest på att dygnet är omställt och jag vaknar så sent att det nästan är lunchdags. Men nu är det dags för havregrynsgröt igen! Och jag har LÄNGTAT efter den. Har jordgubbar och blåbär i. MUMS!



Jag gör gröt på en deciliter havregryn och två deciliter vatten. Sedan en massa bär till!
Jag har dock ingen mjölk i, eftersom jag inte tycker om mjölk. Mjölken finns i kaffet, där mjölk nästan är ett måste. Enda gången jag dricker mjölk är med andra ord en liten skvätt i kaffet!


Hockey!

Jag har varit i Luleå och sett min älskling spela hockey. Han var duktig! Men dom förlorade ändå. Egentligen hatar jag att se hockey, men det är rätt spännande att se live, speciellt när man känner någon av spelarna ;)

Blir träningssugen av att se folk röra på sig och svettas. Imorgon ska jag få svettas igen! Ser ut som att jag och älsklingen far till folkan och tränar på gymmet där. Har inte tränat där tidigare, men min svärmor jobbar där, så vi kommer in där gratis. Lika bra att passa på då!

Imorgon ska jag träna ben. Har träningsvärk i nästan hela överkroppen. Lite konstigt eftersom jag inte tränat alla muskelgrupper där de senaste dagarna, men så kan det vara!


Pluggdags!

Ska passa på att plugga nu i ett par timmar. Det blir alldeles för lite plugg nrä jag är i Älvsbyn. Motivationen finns inte. Jag vill träffa folk, mysa, träna och hinna med allt annat. Men nu ska jag ta tag i det här! Ska klara nästa tenta! Förväntar mig inte något toppresultat som på förra, men jag ska klara den i alla fall!




Mina bästa vänner i pluggtider är mina kära överstrykningspennor!


Träningsplanering

Förmiddagen har spenderats på gymmet med Jessika. Vi har tränat axlar och lite mage, men mycket tid gick åt till att prata också ;) Men så måste det få vara ibland! Senare idag eller imorgon ska jag skriva ihop ett träningsschema åt Jessika. Ska även fixa ihop något åt mamma. Och åt mig själv, men det känns så onödigt när jag bara är här i en och en halv vecka till. Jag kör lite efter ett upplägg som jag har när jag är här, men anpassar mig även mycket efter de jag tränar med. Ett nytt träningsupplägg blir det när jg kommer tillbaka till Umeå, för då kan jag göra ett upplägg efter förutsättningarna som finns där. Det blir BRAAAA!


Lite egen-tid och ändrade nyårsplaner

Sitter här och väntar på att fotbollsmatchen ska ta slut. Älsklingen är nämligen hos Mange och ser Arsenal ikväll. När det är Arsenal på tv får inget komma ivägen. Linus får sin egen-tid då. Det får han även när han ser hockey eller spelar hockey. Jag får min egen-tid när jag tränar och pluggar. Men jag saknar honom så fort vi är ifrån varandra.

För övrigt så har vi ändrade planer inför nyår! Vi tänkte fara till Piteå, men istället far vi till Pålsträsk. Jag, Linus, Jessika och William firar nyår tillsammans. Kan ju inte bli annat än bra, roligt och mysigt! ;)


Jessie är en av mina bästaste och finaste vänner. Så det så! ;)


Biceps

Nu har jag varit på gymmet igen! Eftersom jag bara körde en biceps-övning tidigare idag så fortsatte jag nu och pumpade på. Skönt var det! Mina biceps ska växa växa VÄXA! Ohhhhh, yeees!


Träning

Nu har jag varit på gymmet och instruerat. Ska knåpa ihop ett träningsprogram för nybörjare. Dvs mycket maskiner och mindre fria vikter. Det var längesen jag tränade så, så det är lite spännande att göra såna träningsprogram åt någon annan.

Har även hunnit träna lite själv på gymmet idag. Några tricepsövningar körde jag. Sedan blev jag väääldigt sugen på att köra bamsecurls så jag gjorde några set biceps också. Höll på att göra PB till och med, men det gick inte riktigt. Nääääära. Så nästa gång kanske?

Hur som helst så ska jag nog tillbaka till gymmet ikväll. Planen är att träna lite mer styrka och sedan kondition ett tag. Känner att jag behöver vänja mig lite inför nästa träningsperiod som börjar 1 jan. Då blir det mer kondition, annat styrkeupplägg, m.m. Min byggarperiod som jag haft under hösten närmar sig sitt slut, med andra ord.


Gymgrossisten

Har beställt lite härliga grejer från GymGrossisten nu. 734 kronor slutade den beställningen på. Skulle egentligen behöva ett par hantlar också, men jag kanske får låna pappas hantlar på 5 kilo. Det är ju bara för att ha alternativ om jag någon gång inte tar mig iväg till gymmet så att jag kan köra hemmaträning. Men det blir bra!


Godmorgon!

Lång och seg sovmorgon idag. Ställde fram larmet en timme när det ringde. Men nu är jag uppe och äter frukost!

Idag ska jag börja om med plugg och träning. Det känns som att mina dagar under hösten i princip bara har bestått av det, och att ha en tre dagars ledighet från det känns konstigt. Pluggandet saknar jag väl inte så mycket, men gymmet saknar jag massor ;)

Nu ska vanorna börjas styras upp igen. Under julen har allt försvunnit, haha. Men nu ska det bli ändring på det!



Träningssugen

Efter tre dagars julledighet från träningen håller jag på att dö av rastlöshet. Imorgon väntar troligtvis två besök på gymmet. På förmiddagen ska jag vara personlig tränare och på kvällen ska jag träna med pappa. Längtar, massor!! 

Har blivit alldeles för mycket godsaker i helgen. För mycket. Inte för att jag är en sån som får ångest av att äta mycket onyttigt och tror att jag ska gå upp 10 kilo eller nåt. No no. Menar snarare att det är onödigt att äta så mycket att man mår illa, vilket jag lyckats med ett par gånger denna helg. Massa julmat, fika, chokladpraliner och annat sånt som man "ska passa på att äta" eftersom det bara är en gång per år. Sen ligger man där och håller på att spricka. Är det bra? Haha.

Nää, vet ni. Jag längtar lite till Umeå. Bara för att jag vet att när jag kommer hem så äter jag hälsosamt (med vissa undantag, of course!), jag har gymkort och jag kan träna precis när jag vill. Här i Älvsbyn kan jag bara träna på gymmet när jag har någon att fara dit med, eftersom jag inte har något gymkort här nu.

Jaja, ska vila ikväll och tagga inför en härlig träningsvecka. För övrigt ska ett nyårslöfte vara att köra mer cardio. Oh, yeeeees.



Annandag jul

Jahapp, då var annandagen här!

Igår var vi ute i Piteå på Normalmia. After X-mas. Träffade en massa bekant folk där, vilket alltid är trevligt! Är dock väldigt trött och sliten idag, men sånt hör väl till? ;P

Idag har vi inte gjort så mycket. Linus har fått ha lite Linus-tid medan jag var på släktmiddag med pappas släkt. Han har följt med på så många släktmiddagar redan, så han kunde få slippa idag ;)

När jag varit hos släkten for jag direkt till Magnus där Linus var och såg hockey. Satt där och fördrev tiden med att sortera alla kort i min börs, osv. Hockey är inte min grej om man säger så. Dock ska jag fara till Luleå och se hockey på tisdag. Men det är bara för att älsklingen spelar då!

Nu är vi här med mina syskon och sitter vid varsin dator för att göra uppdateringar/läsa uppdateringar osv. Sånt är viktigt ;)




Facebook



Jag har gjort en facebook till min älskling! Han har alltid varit emot det, men nu gjorde jag en och då ville han hitta vänner och sånt själv, så han kanske kommer igång med det? ;) Men ni kan ju lägga till honom som vän ifall ni känner honom :)


Juldagen

Haha, det märks att inte många är inne vid datorn på julafton. Min besökarstatistik var ungefär en fjärdedel av vad den brukar vara igår ;)

Vi hade en jättetrevlig julafton! Tomtegröt på morgonen hos Susanne, sedan Kalle Anka och middag hos mina föräldrar och sen direkt till Magnus för att fira med dem och vara med på julklappsutdelningen där. Sedan for vi tillbaka till mina föräldrar och fikade och då var även Linus pappa med. Jaaa, ungefär så såg det ut igår!

Idag ska vi till mina släktingar i Selsborg (typ Sikfors) och äta middag där. Klockan fyra ska vi vara där. Sedan far jag och Linus direkt vidare till Piteå där vi ska träffa mina Piteå-vänner. Förfest hos Sofia och sedan ut på Normalmias After X-mas.

Just Normalmia är lite speciellt för mig och Linus.. Vi var där för snart tre år sedan och det var då vi bytte telefonnummer och började småflörta. Jaase, spännande tider ;)




Fick denna stenen av Linus igår. Blir spegelvänt i webbkameran, men som ni ser står det "För evigt" på den.


Julaftonsmorgon

God jul allihopa!





På en timme ska vi vara hos Susanne för att träffa släkten från Överkalix, samt äta tomtegröt. Det blir mysigt!


God jul!

Tänkte skriva ett litet kvällsinlägg och märkte att det precis har blivit julafton. Trevligt!

Vi har haft uppesittarkväll här med bingolotto, men har tyvärr inte vunnit något. Synd! En resa hade varit nice!

Vi ska väl strax sova så att vi orkar vakna imorgon. Vi sover hos mina föräldrar. Faktiskt första gången jag sover här sen jag flyttade. Hur som helst, sen imorgon ska vi vara hos Susanne kl 10, för då kommer släktingarna från Överkalix. När vi har träffat dem går vi hit igen och ser Kalle Anka och äter middag. Sedan far vi till Magnus och är med på julklappsutdelning, m.m. där. Så lite fram och tillbaka ska vi, men det blir trevligt!


Hårfärgning

Så här ser jag ut just nu:



Hårfärgen är i håret! Röd ska bli rödare och utväxten ska försvinna. Passar ju bra med rött hår till julen ;)

Min älsklingen sitter och surrar med brorsan. Vi ska äta tomtegröt och ha uppesittarkväll här. Jag hoppas att det kan ge lite julstämning! Dagarna går så fort och jag tycker att det nyss var oktober. Plötsligt är det jul. Hinner inte riktigt med ;)


Torsdag!

Känner mig väldigt dålig på att uppdatera, men det får ni räkna med nu när jag är i Älvsbyn. Ett par inlägg om dagen ska det bli i alla fall!

Under förmiddagen var jag och Jessika på gymmet och tränade. Sista passet innan julhelgen ju! Får se om det blir å träning lördag eller söndag, men inget inplanerat. Idag tränades iaf bröst! Sedan sprang vi lite på löpband också. Endast 10 minuter, men vi tryckte på ordentligt. Hög hastighet och lutande band - det kallas jobbigt! Springer jag under en längre tid kör jag inte lika snabbt och inte lika lutande.

Planer för resten av dagen är att gå med älsklingen till byn en sväng. Sedan ska håret färgas och ikväll ska vi på uppesittarkväll hos mina föräldrar. Myyys! Hoppas på att få in julstämningen då, för just nu är den nästan obefintlig. Liksom, är det julafton imorgon?!? Nää, nog känns det att man börjar bli gammal nog!


Nu slutar jag för idag!

Har skrivit mer på mitt PM. Känns som att jag aldrig blir nöjd och det finns alltid mer och mer att lägga till och man kan alltid ge fler exempel och analysera mera osv. Men jag har överskridit maximala antalet ord med nästan 350 nu, så jag får väl försöka nöja mig.

Nu är det en timme kvar innan älsklingen hockeyträning slutar, så jag ska hoppa in i duschen nu och försöka bli lite fräschare. Haha, jag orkar verkligen inte anstränga mig när jag bara är i Älvsbyn och inte gör mycket annat än att plugga och träna. Men nu ska jag raka benen! Nån gång måste man ju göra det med ;)


Jahapp, då vet jag vad jag ska göra ikväll

Tror att det är dags att brygga lite mer kaffe. Har plötsligt fått lite mer att göra. En rapport ska läsas. Den är visserligen inte jättelång, men 73 sidor lär väl ta sin tid ändå.



Måste tagga till lite så att jag orkar fortsätta med pluggandet. Känns så jobbigt att börja nu. Men lite mer kaffe så kanske jag kommer igång? ;)


Siamesiska tvillingar kanske?

Min älskling for för en halvtimme sedan eftersom han fick för sig att se på hockey innan han själv ska spela. Och jag saknar honom redan. Får spendera fyra timmar utan honom ikväll och det känns jobbigt. Tommy frågade tidigare idag ifall jag och Linus satt ihop, och jag tror nästan att vi gör det ;)


Dan före dan före dopparedan

PM:et blev klart för några timmar sedan. Ska kolla lite mer på det. Skulle vilja skriva såååå mycket mer. Men max 1000 ord ska det vara och jag är redan över det. Tur att dom inte sitter och räknar orden då ;)

Har nyss gjort lite julgodis. Får se ifall det blir bra, haha. Läste receptet på en blogg och gjorde något liknande, så det är lite av en chansning.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Älsklingen ska på hockey, så jag kanske kan börja plugga på anteckningarna redan nu? Känns drygt, men lika bra att göra bort det!


Träning och plugg!

Jag höll på att skriva godmorgon, för det brukar jag göra i första inlägget under dagen. Men nu är det inte morgon längre, och jag har hunnit med en massa idag!

När jag vaknade hade jag fått ett sms av Jess som ville fara å träna. En kvart senare var vi påväg mot gymmet, så ingen seg morgon för mig, inte ;) Trodde inte att jag skulle vara så alert på gymmet idag, men det gick bra när vi kom igång. Idag tränade vi ben och biceps och jag fick visa några härliga övningar som man kan göra med fria vikter.
Imorgon blir det träning igen! Bröst ska tränas då. Och rygg. Sen blir det vila i ett par dagar. Julafton och sånt, ni vet. Ingen träning för mig de dagarna. Om nu inte jag och Linus tränar lite hemma i källaren...?

Efter vårat träningspass var jag pigg och redo för dagen. Det är fördelen med att träna på morgonen. Jag har inte riktigt samma styrka som senare under dagen, men man kommer igång och får en kickstart så att möta dagen full av energi sen!

Har sedan ägnat min tid åt att skriva PM, och snart är jag klar. Känns underbart! Målet var att bli klar före julafton, och det verkar jag ju bli. Efter julhelgen ska jag ta tag i tentapluggandet!


Triceps och rygg

Vi hade ett grymt träningspass! En timmes träning blev det och vilan var i princip obefintlig. Körde triceps och rygg idag. Mest triceps. Högreps med låga vikter. Finns inte så många alternativ när vi inte har nå tunga vikter. Men riktigt trött blev jag då! I slutet av passet kördes även lite mage.

Nu börjar det bli sent och vi ska sova. Imorgon väntar ytterligare en dag av träning, plugg och mys!


Next: Träning!

Nu har jag och Linus kommit hem igen och ska träna. Blir hemmaträning i källaren idag. Vi har en skivstång, några viktplattor, ett par 5-kiloshantlar, en abslide, ett hopprep och en träningsbänk. Och så kan man förstås göra övningar med egna kroppvikten också. Det duger bra! Man får göra det som går, helt enkelt ;)

För mig blir det rygg och triceps idag. Linus ska köra intervaller med hopprep och sånt.


Jag tycker att jag har varit duktig idag

Vid ett gick jag hem till mina föräldrar för att kunna plugga i lugn och ro. Mamma ha ställt in ett bord åt mig i mitt gamla rum så att jag kan sitta här och plugga. Hon tycker om att ha mig här, haha.

Tycker att det har gått rätt bra för mig idag! Har druckit en massa kaffe för att hålla mig pigg och fokuserad. Samlat in statistik, några diagram har gjorts, har börjat skriva PM, osv osv. Nu blir det en paus! Älsklingen kommer strax hit och vi ska äta middag här. Hörde ju nämligen att det skulle bli korv i ugn, och det tycker vi om ;)






Godmorgon!

Älsklingen for till Öjebyn vid åtta och jag har ägnat morgonen åt att skriva PM. Nu är han tillbaka igen, men jag ska fortsätta PM:a ett tag till och hoppas på att komma fram till något bra. Känns som att den här uppgiften får gå lite som den gör, för jag orkar inte lägga ner en massa tid och energi på den. Får jag godkänt är jag nöjd, haha!

Jess smsade nyss och skrev att hennes bil inte startar, så hon tar sig inte till byn. Med andra ord ingen träning med henne idag. Men då far vi på gymmet imorgon istället och pumpar biceps och ben! Idag får det bli träing med Linus istället. Jag älskar att köra hårt med honom, haha ;)





Kortspel

Har spelat en massa kort ikväll med älsklingen och svågrarna. Riktigt kul har vi haft!
Avslutade kvällen med att spela Chicago. Jag kan vara riktigt tävlingsinriktad ibland, även om jag inte visar det så mycket utåt ;)

Nu ska vi väl snart se klart den där filmen. Reign over me. Sen sova, så att vi orkar upp imorgon! Ska plugga hårt imorgon, och ska förhoppningsvis även orka träna för jag känner mig rätt frisk.
Träning med Jess blir det i så fall! Underbart!


Bild: Google


Dag 17 - Mitt favoritminne

Dag 17 - Mitt favoritminne


Jag har så många bra minnen. Men jag kan ju berätta om en kväll när jag var riktigt riktigt glad och det passar bra så här i juletider eftersom detta faktiskt var en julafton för många många år sedan.

Finns inte mycket att berätta om detta egentligen. Men jag kommer ihåg hur jag på julaftonskvällen fick ett dockskåp (heter det så?) som jag hade önskade mig och jag var jätteglad! När jag skulle sova var jag väldigt förväntansfull inför morgondagen för då skulle jag få leva med mitt dockskåp. Jag hade fyra små dockor i det. En familj var det. Mamman och pojken i familjen var brunhåriga och pappan och flickan var blonda. Det var något som gjorde mig riktigt glad och jag minns känslan den där kvällen än idag.

Oftast är man ju mest förväntansfull kvällen innan julafton, men just det året var min förväntan större inför juldagen för att jag hade fått mitt dockskåp.

Vet inte om jag kan säga att detta är mitt absoluta favoritminne egentligen, men ett bra minne är det då! Det är svårt att sortera bra minnen och få fram det allra bästa! ;)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Reign over me

Hade en trevlig eftermiddag hos mina föräldrar. Nu är vi tillbaka hemma hos älsklingen igen. Sitter här vid varsin dator och är sociala, haha. Jag har försökt göra lite skolarbete, men det är så svårt när jag inte är säkert på att jag har rätt statistik.. Ska man chansa och börja göra diagram och skriva PM och sånt ändå, eller ska man vänta tills man vet mer? Det är frågan..

Lite senare ska vi nog se klart en film som vi började se igår. Blev sent och vi blev trötta, så vi får väl ta resten idag då. Filmen vi börjat se heter Vänner för livet på svenska, men originaltiteln är Reign over me. Superbra är den! Har sett den en gång tidigare och började gråta massor i slutet. Förstår inte vad som hänt med mig?! Förut såg jag på filmer utan att bli så berörd, men nu gråter jag ofta till filmer ;P
Hur som helst, har ni inte se den - se den!


48 av 50

Har suttit med statistikuppgiften i ett par timmar och hittat det mesta. Tror jag. Finns så sjukt mycket, så jag vet inte om jag har rätt statistik, men man kan ju hoppas.

Har även ringt till Margit på expeditionen för att få höra tentaresultatet på förra tentan. Hoppas verkligen att hon sa rätt! 48 av 50. Kan det bli bättre?! Shiiit. Jag är lycklig. Bara det var rätt hon kollade på, vill säga! I så fall visar det sig att mitt pluggande äntligen har lönat sig ;)




Pluggtime!

Nu är jag frisk! Har sovit ytterligare en lång natt och har precis promenerat hem till min bror. Ska dricka kaffe och plugga här. Efter tre i princip helt pluggfria dagar är det god tid att göra den där övningen om jämställdhet. Jag ska vara klar med den innan julafton, det har jag bestämt. Har lyckats göra bort rätt mycket innan jul, så när den här övningen är över har jag bara tentan kvar att plugga till. Plus lite småfix också, såklart, men det räknar jag bort just nu. En sak i taget!







Julmys!

Julmys här!

Jag och älsklingen har spelat schack och sen har vi spelat kort med Charlie. Har även blivit lite spelande av julsånger! Jag på piano och jag och Linus på sång. Kan väl inte bli annat än bra? Haha ;)


Det är tydligen söndagkväll nu..

Just nu känner jag mig i princip frisk. Har fått i mig nyponsoppa och nu är jag bara trött och har lite huvudvärk. Framsteg!

Känns lite hemskt att jag inte lämnat huset sedan fredagkväll. Men vi kanske går en sväng runt kvarteret sen så att jag får mig lite frisk luft! Känns som att det behövs ;)


Hoppas att alla andra har haft en roligare och friskare helg än jag!


Imorgon ska jag ta tag i pluggandet. För jag räknar med att jag mår åtminstone lite bättre då. Och så fort energin finns så ska det pluggas!


Dag 16 - Min första kyss

Dag 16 - Min första kyss

Har hamnat några dagar efter på den här listan igen. Ska försöka ta igen det när jag orkar!

Antar att första pussarna när man var liten inte gills? Haha. Tänker inte avslöja vem det var med, för han kanske läser min blogg. Vem vet?

Hur som helst så kändes det allmänt konstigt. Vi pussades på munnen som vi hade gjort några gånger tidigare, och sedan började han helt enkelt trycka in sin tunga i min mun. Haha. Jag tyckte att det var rätt äckligt då! Var inte alls beredd. Men jag blev väl van rätt snabbt och plötsligt blev det något av en favoritsysselsättning. Kanske för att vi inte hade något annat gemensamt? Men efter några fler kyss-partners (?) så har jag ju insett att det finns bättre kyssar här i världen.

Nu tycker jag att det är underbart med kyssar. Kanske för att mina älskling är så bra på det? ;)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nyponsoppa!

Mamma gjorde nyponsoppa åt mig så att jag har något lättsmält och energirikt att få i mig. Pappa var nyss här och lämnade den åt mig (y).

Det finns så mycklet som jag vill göra, men som inte går när jag är sjuk. Jag vill träna, plugga, umgås med folk, äta riktig mat och mycket mycket annat..

Har läst lite träningsbloggar för lite härlig inspiration. Känns inte riktigt bra att jag inte har kunnat äta så mycket nu. Bara en celementin igår och en celementin, tre köttbullar och lite spaghetti idag. Kroppen behöver mycket mycket mer! Och det första som försvinner när man inte får i sig energi är ju msuklerna. Och mina kär muskler vill jag ju inte tappa! Får träna extra hårt när jag blir frisk helt enkelt ;)



På bättringsvägen

Efter att ha sovit nästan 12 timmar inatt har jag mer energi. Har till och med orkat renskriva lite anteckningar och spela lite piano. Och maten har jag fått behålla i ett dygn nu. Inte för att har fått i mig stora mängder, men ändå.

Har nyss ätit 3 köttbullar och spaghetti till det. Så vi får se hur det går! Energi behövs ju i alla fall..


Magsjuka

Jag har lyckats bli sjuk, därför har bloggen blivit lidande. Kände inatt hur magen bara vred sig och krampade så gick upp och hämtade en hink som behövdes bara några minuter senare. Kommer inte ihåg när jag senast hade magsjuka.

Det är tur att jag har min älskling. Han har tagit hand om mig hela dagen och varit hur gullig som helst!

Idag har jag mest legat och halvsovit. Det är först nu som jag har klarat av att vara uppe i mer är 10 minuter. Är trött och energilös. Det jag har fått i mig idag är i princip bara vatten. Har även druckit Sprite som Linus for och köpte åt mig så att jag kunde få i mig energi. Och nyss har jag ätit en clementin. Det tog en timme. Det är all energi jag har fått i mig idag!

Hoppas verkligen att jag är frisk imorgon. Magsjuka brukar väl vara kortvarigt? Pallar inte att må så här. Behöver plugga. Hade planerat in en pluggdag idag, men får ta det när jag blir frisk. Det är stressande att inte kunna plugga när jag behöver det, men jag klarar knappt av att se på tv idag. Har ju mest legat i sägen.

Jaja. Hoppas att alla andra är friska! Jag håller mig i karantän här hos Linus så att jag inte behöver smitta någon!


Dag 15 - Mina drömmar

Dag 15 - Mina drömmar

Drömmar som jag drömmer om natten eller framtidsdrömmar, haha? Tar väl lite framtidsdrömmar. Hur skulle livet vara om det var perfekt liksom?

Hmm. Det hade ju varit gode nice om jag fick nå bra jobb inom turism. Och sen att Linus också får något superbra jobb! Så att vi kan tjäna massa pengar och köpa ett drömhus. I vårat hus ska vi ha ett musikrum med en massa instrument och så ska vi ha ett träningsrum/gym med en massa träningsgrejer. SÅ vill jag att MIN framtid ska bli! Och Linus håller med, så det är ju tur ;) För han är min framtid!


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Datorer är socialt!

Nu är vi hemma hos mian föräldrar och har ätit middag. Köttfärspaj blev det!

Vi ska vara kvar här en stund innan vi far tillbaka till Linus. Där ska det tränas! Vi ska få låna ett par hantlar av pappa. 5 kilo väger dom. Inte mycket, men det går att träna med i alla fall ;)

Nu sitter jag, syskonen och Linus med varsin dator här i vardagsrummet och är ytterst sociala mot varandra, haha. Dagens ungdomar alltså!







Julklapparna är fixade!

Har varit i stan och köpt alla julklappar nu. Skönt att ha det bortgjort! Köper inte mycket julklappar i år. Till föräldrarna, syskonen, älsklingen och svärmor. Sen får det räcka! Som fattig student är julen inte lätt ;)

Nu har vi i alla fall kommit hem och lite senare kanske vi far till mina föräldrar och äter middag. Ett träningspass på det också! Ska träna axlar idag och Linus ville träna ben, så vi får göra nån kombination. Blir grejt!

Ikväll blir det bara myskväll hemma. Imorgon kanske vi hittar på något med några vänner, ifall det är någon som är ledig. Imorgon är även en pluggdag för mig. Ska parkera Linus framför tv:n så han kan se några matcher, och så kan jag plugga under tiden. Blir bra det!


Love is all you need

Yääy, bloggen ser normal ut igen! Hinner dock inte skriva mycket nu.

Sitter och kastar i mig frukost och ska strax fara till Piteå. Vi ska köpa lite julklappar! Är inte ute i så god tid i år ;)

Aja, ha en bra dag allihopa! Uppdateringar kommer senare!




All you need is love.
Love is all you need.


Varför går det inte att logga in?

Dom har ändrat Blogg.se nu så det kommer upp en massa annonser, men det finns ingenstans där man kan logga in!? Jaja, får väl blogga från telefonen tills vidare då! Idag har jag umgåtts med min fina fina vän Jessika! Vi var på gymmet och tränade. Mest triceps idag! Fick visa Jess lite övningar som hon kan köra :) sen for vi hem till henne en stund också :) Nu är jag hos Älsklingen igen. Han och tommy ser hockey så jag ska väl roa mig med att plugga eller nåt då! Har en massa att läsa, uppgifter att göra och anteckningar att renskriva. Kändes dock väldigt segt att börja. Men när man väl kommer igång brukar det ju gå lite bättre ;)

Träning i Älvsbyn idag

Godmorgon!

Eller det är inte morgon längre. Jag har varit vaken i några timmar redan (y). Har hunnit läsa lite kurslitteratur, duscha och lite sånt. Nu ska jag läsa lite mer innan jag och världens finaste Jessika ska fara å träna. Dags att kolla in om gymmet i Älvsbyn har förändrats något sen sist ;P


Älvsbyn

Yees. Nu är jag i Älvsbyn.

Mamma har bjudit på kyckling och ris! Supergott!

Nu sitter jag på en säng bredvid Linus som mår dåligt. Har tagit tempen på honom och han då inte feber i alla fall, så jag hoppas att det ska gå över snart!


Oh, happy day!

Nu har jag haft föreläsning och ätit lunch. Dags att börja packa in allt i bilen och säga hejdå till mitt hem. Känns lite tråkigt att jag inte kommer att vara här på nästan en månad.. Men det ska bli kul att komma till Älvsbyn!

På drygt tre timmar är jag med min älskling! Och på fyra timmar är vi hemma hos min familj. Underbart!


Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?


Glömde den här listan igår, så jag gör det idag istället. Men igår hade jag på mig jeansleggins och en svart tunika. Idag har jag på mig det här:


Dålig bild. Har ingen kamera, så denna är från webbkameran.

Hur som helst så är koftan från H&M, linnet från Gina Tricot och mina jeansleggins är från Cubus. En massa blandat, haha. För övrigt så älskar jag billiga butiker. Som student har man inte råd med så mycket kläder ;) Hoppas på att få lite pengar över den här månaden som att jag kan köpa en ny tröja eller nåt. Skulle vara nice!


Örhängena är gamla. Tror dom är från Glitter, men kommer inte ihåg.


Sedan har jag förstås det här armbandet på mig!

Armbandet har jag fått av min kära pojkvän. Det är samiskt, och det är han också. Inte helt, med delvis. Vi har varsitt armband som är nästan likadana, men han har ett smalare i herrmodell.
Detta armband har jag alltid på mig. Utan det känner jag mig naken. För mig spelar det ingen roll ifall det inte passar till alla kläder jag har på mig, för armbandet symboliserar inte något mode eller så för mig - det symboliserar kärlek.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Sista dagen i Umeå

Usch vad seg jag var när larmet imorse. Men när jag kom på att jag ska till Älvsbyn blev jag lite mer taggad på att ta mig upp ;)

Idag ska jag på föreläsning, sedan packa in allt i bilen, äta lunch, ta med katten och köra mot Älvsbyn, med första stopp Öjebyn för att plugga upp honey. Sen ska vi äta middag hos mina föräldrar.
Det kommer bli en bra dag!




I'm dreamin' of a white christmas

Yees, julmusik här hemma hos mig! Och visst, jag vill ha en vit jul, men måste det var så här fruktansvärt kallt? Usch usch. -21 är det tydligen här nu.

För övrigt så går tiden väldigt fort! Nyss var det "bara en månad" tills jag skulle till Älvsbyn, men nu är det plötslig imorgon. Dagarna och veckorna bara springer förbi!

Ser fram emot att träffa älsklingen, familjen och vännerna igen. Det var en månad sen jag var i Älvsbyn sist, så jag saknar alla! Sen är det ju jul också! Och Linus jobbar inte julafton, så vi kan fira HELA julafton tillsammans istället för halva. MYS PÅ HÖG NIVÅ!



Bara tio dagar kvar till julafton nu, ifall någon missat det. Som sagt, tiden går fort!


Tisdageftermiddag!

Tjohoo! Jag har packat nästan klart (behöver lite blå ikea-kassar från bilen, men det är så kallt att jag inte har tagit mig ut än^^), slagit in paket, läst ett halvt kapitel i kurslitteraturen (ett kapitel är 70 sidor, så det tar ett tag).

Börjar med andra ord snart bli redo för att fara till Älvsbyn. Wiihoo, det ska bli så skönt!
 Pratade med Chris som ska till Thailand imorgon och sa att det skulle bli skönt att komma bort ett tag. Och det tycker ju jag också, även om mitt "bort" är Älvsbyn.


Lunchtime!

Livet känns underbart! Trots kylan ute går jag omkring med ett leende på läpparna. Jag tror att det är för att stressen börjar släppa. Det känns att julen närmar sig och det känns som att jag har det mesta under kontroll.

Efter dagens föreläsning gick jag och Elin och skickade in abstraktet till konferensen. Så då var det gjort! Nu behöver vi inte tänka mycket mer på den förrän efter jul.

Sedan tränade jag på IKSU för sista gången på evigheter. Det var nice, men lite nostalgiskt. (Jaa, jag blir lätt nostalgisk!)

Har även hunnit handla lite (en liter fil, 500 gr jordgubbar, julklappspapper och tuggummin för att vara exakt) och tankat för dygt 500 kr. Shiiiet vad det går pengar alltså.
Har levt utan mjölk i kaffet i en vecka för att jag anser det som "onödigt" och sparar in lite pengar på det. Jag har ätit morgongröten utan jordgubbar också, m.m. Inget bröd eller pålägg har jag haft heller. Så jag unnade mig en liter fil idag, och det blir dagens lunch, morgondagens frukost och morgondagens lunch! Yäääy, vad varierat jag äter ;)




Godmorgon!

Hoppas alla har sovit gott!

Idag har jag en föreläsning, sedan ska jag och Elin kolla det allra sista till våran konferens och sen ska jag träna. Idag blir det nog lite blandade muskelgrupper. Sista gången på väääldigt länge som jag får träna på IKSU ju.

Övrigt som händer är plugg och packande.

Inte jätteintressant dag med andra ord, haha!


Dag 13 - Den här veckan

Dag 13 - Den här veckan

Har inte så mycket planer för i veckan, men kan ju berätta lite om det jag ska göra och redan har gjort (idag alltså).

Måndag:
* Föreläsning
* Grupparbete
* Träning
* Plugg

Tisdag:
* Föreläsning
* Sista på grupparbetet
* Träning
* Städa
* Packa

Onsdag:
* Föreläsning
* Köra bil till Älvsbyn
* Middag hos föräldrarna

Torsdag:
* Plugga medan Linus jobbar

Fredag:
* Eventuellt fara till stan med honey och köpa julklappar

Lördag:
* Inga planer

Söndag:
* Inga planer

Övrigt som ska göras varje dag är förstås att plugga!

Men som ni ser, kära Älvsbybor, är jag än så länge ledig under helgen. Så hör av er om ni vill hitta på något då!





Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Skööööön... t

Har läst klart kapitlena i boken som vi gått igenom hittills, samt det som vi ska gå igenom imorgon. It feels good!

På 44 timmar är jag med min älskling.
Ska plocka upp honom på hans jobb i Öjebyn på vägen mot Älvsbyn.
Och sen ska vi fara till mina föräldrar och äta middag hade vi tänkt. Så mamma, om du läser det här, laga mat för två till på onsdag ;D

Nu ska jag renskriva anteckningarna från dagens föreläsning. Lika bra att göra det medan jag kommer ihåg vad vi gått igenom, för jag ser verkligen inte vad jag skriver när allt går så fort. Bokstäver hoppas över och ibland blir det dubbla bokstäver där det inte ska vara det. Och jag märker ju när jag skriver hur fel det blir, men det finns ingen tid till att ändra. Så nu ska det renskrivas, så att jag förstår något när jag ska börja plugga på alla anteckningar.


Grymt ryggpass!

Nu har jag kommit hem. Efter grupparbetet for jag till gymmet och körde ett GRYMT ryggpass. V-form önskas. Inte mycket, men litegrann skulle vara nice ;)

Idag körde jag flera olika roddövningar. Sittandes i maskin, stående med stång, i freemotion.. You name it! Hade energi kvar efter de övningar som jag brukar köra, så jag testade en ny också och den ska helt klart få vara en del i mina ryggpass! Me like! Dock kommer den inte att kunna göras i Älvsbyn, så det är en månad kvar innan jag kan köra den nästa gång.. I Älvsbyn blir det ett helt annat upplägg. Där får jag göra det som går helt enkelt. Men det är bara bra med lite variation!



Ryggmuskler, oh yeah!


Paus

Siiter här på skolan och gör grupparbetet. Känns som att vi börjar närma oss slutet. Skönt, för imorgon måste vi vara klara!

Ska ta en liten paus nu. Elin har gått och köpt kaffe åt oss och jag sitter kvar och "vaktar bordet".

Tröttheten smyger sig på, men nu ska vi göra det här! Kom igen, kom igen!

Måndag igen!

Har vakit vaken sen halv åtta. Har hämtat min torra tvätt osv. Och nu är det dags för frukost!

Dagens planer:
* Föreläsning 10-12
* Grupparbete
* Träna
* Plugga
* Städa


Inte superfullt schema, så det känns bra!




Dag 12 - I min handväska

Dag 12 - I min handväska

Jag har en ganska liten handväska. I alla fall den som jag använder mest. Där kan man just nu hitta en börs, ipod, tuggummin, fyra pennor (wtf?!) och en tändare. Ett par ringar finns i innerfacket också. När jag har väskan med mig nånstans finns självklart telefonen och nycklarna där också.

När jag är i skolan har jag ofta en större väska för att rymma anteckningsblock, matlåda, osv.


Det här är min lilla handväska. Kass bild, I know.


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Matlagning

Lyckades tagga till och få ett hyfsat bra träningspass! Efter att jag tränat bröst blev det två triceps-övningar. Lågreps körde jag idag. Det är såååå nice, hehe!



Nu ska jag laga en massa mat. Matlådor ska fixas, laxen som jag inte har hunnit äta ännu måste ugnas eftersom den bara kan vara i kylen ett dygn.. Osv osv. Kommer nog inte behöva laga mer mat under de kommande tre dagarna som jag är kvar i Umeå ;)


Träning på gång!

Jag skulle ha tränat imorse, för nu är jag trött, haha. Men det är bara att göra det bästa av situationen! Ska börja bege mig mot gymmet nu och förhoppningsvis kommer jag igång när jag väl är där. Bröst ska tränas, och triceps också om orken finns efter bröstövningarna.


Sitter här och taggar nu med Cavalera Conspriacy - Sanctuary.

Här har ni låten: http://www.youtube.com/watch?v=OLj_MjenmYw

Vet dock inte om versionen är bra, eftersom jag lyssnar på spotify. Youtube-klippet är från en livespelning. Men superbra låt att tagga till tycker jag. Man får lite go och power i sig!





Mary Kay

Har varit på Mary Kay-partyt nu. Kul att få prova alla dessa olika produkter! Skulle vilja ha allting, men har inte råd att lägga ut flera tusen för det. För visst, allt är bra, men det är rätt dyrt. Det kan säkert vara värt pengarna, men som student har jag inte råd att lägga ut så mycket på hudprodukter.

 
Jag funderar faktiskt på att börja sälja Mary Kay-produkter. Jag pratate med återförsäljaren idag och hon sa att hon bara jobbar söndagar och måndagar. Man får välja sina egna arbetstider osv. Det gör ju att jag, till skillnad från andra jobb, kan välja att ta ledigt veckan jag ska ha tenta osv, så att jag hinner plugga också.

Får se hur det blir med det! Skulle vara nice att tjäna lite extra pengar ju. Då kanske till och med jag kan ha råd att köpa nåt från Mary Kay? ;)


Träningsvärk

Har lite träningsvärk idag. Dock itne i biceps som jag tränade mest igår, utan i magen. Haha, komiskt. Men jag får sällan träningsvärk i biceps. Hur mycket jag än tränar och hur slut musklerna än är efter ett träningspass så kommer aldrig träningsvärken. Skumt. Så har det alltid varit. Men mina biceps ser ju ut att växa en del ändå, så jag är inte bitter, haha.

Senare idag, kanske ikväll, ska jag träna bröst. Och kanske lite triceps ifall det finns ork till det också. Försöker kombinera ett par muskelgrupper åt gången nu när jag inte har så många dagar på mig att träna här i Umeå. Känner mig riktigt taggad för träning idag och hade kunant fara iväg nu, men på en timme ska jag på Mary Kay-partyt, så jag hinner inte. Well well. Kanske lika bra att kunna tagga länge? ;)




Nu: Back to plugg och tvätt!


Hej söndag!



Har tvättdag idag. Har bara hunnit börja på första maskinen än, för jag blev lat och behövde sovmorgon ;)

Övrigt som händer idag är förstås plugg och träning. Och klokcan ett ska jag vara med på ett Mary Key-party hos Annica. Det blir trevligt!


Dag 10 och 11

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag


Hemma-plugg-dag så jag har inte lagt mycket tid på kläderna, haha. Drog på mig ett khaki-grönt linne och ett par mjukisbyxor och när jag började frysa tog jag på mig älsklingens skjorta som egentligen inte alls passar till linnet. Men vad gör det? Ingen ser mig nu ;)


Eftersom det inte finns mycket att skriva om dagens klädsel så tänkte jag skriva dag 11 också. och förresten så är det ju den elfte idag, så jag ligger ändå en dag efter!

___________________________________________________________________________________


Dag 11 - Mina syskon

Jag har tre syskon; Erika, Linus och Lina.

Här ni en gammal bild på mig och Erika när vi kör en klassisk fjortis-pose, haha. Seriösa har vi väl aldrig varit?



Jag är äldst i syskonskaran, men Erika är näst äldst. Hon är 17 år och pluggar på gymnasiet i Älvsbyn. Teknikprogrammet går hon. Hon är oftast glad och sprallig och flamsig. Men får många att skratta!
Hon tycker om musik också. När vi var små brukade vi alltid ha konserter för våra släktingar. Vi brukade sjunga och mima till Carola och liknande som vi lyssnade på på den tiden. Men roligt var det! Undrar om släktingarna tyckte samma sak? ;)



Här har ni en bild på Linus:



Linus är 16 år och har som ni kanske redan vet samma förnamn som min pojkvän, vilket kan göra det svårt för folk att förstå vem jag pratar om. Därför kallas han oftast för "brorsan" och pojkvännen kallas för "älsklingen". Bara så ni vet!
Linus är lite av en träningsnarkoman. Tränar jämt och går skidskyttegymnasiet i Boden. Tycker inte riktigt om att han är starkare och längre än mig nu ;)
Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva. När han var liten samlade han alltid på pinnar! Och när jag och Erika hade våra konserter fick han vara fruktförsäljare, osv, i publiken. Så han var också med på ett hörn!



Här har ni Lina:



Lina är yngst. 10 år är hon. Hon är min lilla prinsessa som jag får vara "extramamma" åt ibland när mamma är borta osv. Dock inte så ofta numera eftersom jag bor 30 mil bort.
På bilden har hon sin söta kanin Strumpan som hon tycker om mycket och busar med. När jag är i Älvsbyn tycker jag att Strumpan är mer inomhus än inne i sin bur. Liten bortskämd kanin ;)
Enligt många av mina vänner är Lina lik mig. Kommer ihåg en kompis som glömt bort Linas namn och kallade henne för Lill-Emma. Det var ju några år sedan, men ändå lite kul!



Och så ett svar på en fråga som många ställer; varför heter jag Nyman och mina syskon Karlsson?
Jaa, ni som varit med "från början" vet att jag hette Karlsson fram till 2009 då jag bytte namn till Nyman. Mina föräldrar är gifta, men mamma valde att ta tillbaka sitt flicknamn Nyman eftersom det kändes mer rätt. När jag blev 18 bytte jag också namn till Nyman för att jag var less på att heta Emma Karlsson eftersom det fanns så många som hette det. Emma Nyman är väl inte heller jätteovanligt, men iafinte lika vanligt som Emma Karlsson. Och jag trivs superbra med Nyman. Känns som att jag har hetat det hela livet!



Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Årets första julklapp

Har fått årets första julklapp. Den är från mina söta grannar/hyresvärdar. Dom är så gulliga! Då måste jag ju komma på något att ge till dem också. Men jag har mina idéer ;)

Och nyss kom Sofia hit med en påse bullar! Myskväll, med andra ord!



Bild: Google


Träningssnack

Idag tränade jag biceps + 8 set mage. Mycket skönt! Dock kände jag tröttheten och segheten genom hela passet. Varför är jag så trött hela tiden? Kanske välbehövligt med ett litet juluppehåll från skolan för at återfå glädje och motivation? I guess.

Men hur som helst så pumpade jag på rätt bra ändå.
Så jag är nöjd. Körde förresten en övning för ländryggen på slutet också. Men det gör jag ju rätt ofta, så jag antar att ingen är förvånad? ;)

Igår satt jag och knåpade ihop ett nytt träningsupplägg. Ska utveckla det lite mer, men har i alla fall en början nu! Har slarvat lite med tidigare upplägg under hösten. Ibland har jag till och med inte planerat alls utan bara gått till gymmet och tänkt; jag kanske ska träna bröst idag?
Inte bra ;) Måste ha lite bättre planering så att alla muskler får chansen att växa lika snabbt ju!




Dags för träning!

Nu känner jag mig för omotiverad till att fortsätta läsa, så jag far till gymmet istället och samlar energi. För visst, man gör av med energi när man tränar, men man får en ny slags energi. Det gillas!

Jag saknar gymmet.
Har inte varit där sen i tisdags. Och det, mina vänner, det är en väääldigt lång tid för mig. Så nu ska jag dra iväg och bygga muskler!


Tourism; change, impacts and opportunities

Det går så segt att läsa. Ett kapitel har tagit två timmar. Drygt 30 sidor, men nog borde det väl gå snabbare ändå? Aja. Dubbelt så mycket att läsa innan den här dagen är slut. Har planer på att inte behöva läsa så mycket i Älvsbyn nämligen..



Godmorgon!

Igår bestämde jag mig för att ta sovmorgon idag. Och när vaknade jag? Joo, halv nio. Men jag lyckades somna om till tio, så jag är glad :)

Dagens planer är att plugga och träna. Men först ska havregrynsgröten intas! ;)


Lite allmäna tankar under fredagskvällen

Har en pysselkväll för mig själv ikväll. Försöker vila bort huvudvärken. Tror inte på alvedon ;P

Det känns som att Älvsbyn verkligen börjar närma sig nu. På onsdag drar jag norrut i detta avlånga land. Innan dess ska jag hinna med några härliga träningspass på IKSU, lite plugg, göra färdigt ett grupparbete och ha föreläsningar mån-tis-ons. Sen ska det packas och tvättas och sånt också.

Ska bli riktigt skönt att komma till Älvsbyn igen. Har inte råd att besöka folket där så ofta. En gång i månaden har det blivit nu på sistone. Så jag saknar alla där. Ska bli kul att träffa alla igen!

Även om jag trivs superbra i Umeå så är det alltid kul att vara i Älvsbyn ibland.


Nu lite mer av detta härliga gäng:


Alla verkar ju förresten se idol ikväll. Men inte jag. Har fortfarande ingen tv. Och känner itne att jag bryr mig speciellt mycket heller. Sist jag såg idol var det väl 8 kvar eller nåt. Så jag har ingen koll på vem som är bäst ikväll eller vem jag vill ska vinna. Många av mina vänner håller dock på Jay och av det lilla jag hört så hade han en härlig röst. Så vi får väl se hur det går! Lär vara många statusuppdateringar på fb ;P


Önskelista

Insåg att det bara är två veckor kvar till julafton nu! Kanske dags att skriva en önskelista till tomten då?

Detta önskar jag mig i år:

* Presentkort på IKEA
* Stavmixer
(för att göra smoothies)
* Kaffebryggare
* Ett stort klösträd till katten
* Hantlar

(7 kilo skulle vara perfekt, för då går alla mina hantelövningar att göra även om några blir med massvis av reps.)


Så kära tomte, nu vet du vad du kan ta med till mig på julafton ;)


Dag 09 - Min tro

Dag 09 - Min tro



Tro kan betyda mycket.
Det första som jag tänker på är att tro på Gud. Vara kristen. Men tro betyder för mig också många andra viktiga saker. Tron på kärleken, tron på mig själv och tron på andra människor. Jag anser att det är viktigt med tro. Framför allt tycker jag att det är viktigt att tro på sig själv, för om inte jag tror på mig, vem ska då göra det? Man behöver tro på sig själv för att kunna åstadkomma olika saker i livet. Tänk om alla stora vetenskapsmän (typ Einstein) inte trott på det de gjorde? Då hade ingen annan gjort det heller. Bara ett exempel, men ni kanske förstår lite hur jag menar.

Jag anser att tro, hopp och kärlek är viktiga grundstenar här i livet. Vad skulle man göra och vad skulle man vara om man inte hade någon tro på något, inte hade hopp om något och inte kunde uppleva kärlek?



Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


It's friday!!

Vi har fått mycket gjort på vårat arbete idag. Förhoppningsvis blir vi klara på måndag! Ska fixa en powerpoint, göra en till intervju och sammanställa lite. Sedan är vi helt klara. Skönt!

Jag hade tankar på att träna efter att vi hade arbetat färdigt idag.
Men jag kände att orken inte fanns. Igår var jag jättetaggad inför att träna idag, men idag känner jag mig på gränsen till för förkyld. Typiskt. Har ju redan haft två vilodagar, och har bara fem dagar på mig att träna på IKSU innan jag ska vara i Älvsbyn i en månad. Men jag får väl vila upp mig lite och köra stenhårt imorgon, ifall förkylningen och kroppen känns bättre då. Inser ni hur mycket energi och träningsglädje jag kommer ha efter hela tre vilodagar?  Kommer bli magiskt!



Här brukar Dio ligga medan jag arbetar på datorn.
Han får inte vara uppe på köksbordet, så han lägger bara upp huvudet så han kan se vad jag gör ;)


Fredagmorgon!

Godmorgon på er allihopa! Skönt med lite sovmorgon! Jag har sovit till halv nio idag. Underbart! Är dock lite seg ändå, men det beror nog mest på att jag hr varit snuvig och nyst en massa nu under morgonen. Hoppas att det går över, för jag har inte tid att vara förkyld! Men lite intressant är det ju att jag inte blivit riktigt förkyld under hela tiden jag bott i Umeå.. Kanske är allergisk mot Älvsbyn? ;)

Halv elva ska jag träffa Elin för grupparbete. Idag borde vi kunna göra lite mer! Tur det, för på fem dagar sticker jag till Älvsbyn, så innan dess måste vi vara färdiga.


Hemma från Haparanda

Har haft två trevliga, men trötta dagar på exkursionen med klassen. Igår var vi en stund i Luleå och hade föreläsning, sedan vidare mot Haparanda för att lyssna på när en kvinna pratade om samarbetet mellan Haparanda och Torneå, osv, osv. Har även varit på ett shoppingcenter i Finland, och självklart IKEA.
Har köpt lite till mig själv, samt julklappar till mamma och svärmor.

Orkar inte skriva så mycket mer om exkursionen nu. och ni orkar säkert inte läsa heller ;) 



Nu behöver jag sömn och dusch. Och nånting att dricka. Har varit törstig hela dagen, men har försökt att inte dricka så mycket eftersom vi har åkt buss så länge och jag vägrar busstoaletter. Haha, där fick ni veta något om mig som ni kanske inte visste ;)


Dag 08 - Ett ögonblick

Ytterligare ett tidsinställt inlägg medan jag är på exkursion.

Dag 08 - Ett ögonblick

Oj. Det var en svår. Ett ögonblick skulle kanske kunna vara någon härlig stund med Linus? Eller när jag vågat sjunga solo inför en massa folk? Eller när jag gjort personbästa på träningen? Eller när jag klarade första tentan? Eller..? Det finns så många ögonblick i mitt liv. Vilket ska man då ta?

Hmm. Väljer nog ett "återkommande" ögonblick. Varje gång som jag och Linus träffas efter att ha varit borta från varandra i en-två veckor och vi kramas och jag vill bara gråta av lycka för att han finns och för att han är med mig. Det är ögonblick i livet som är återkommande eftersom vi lever så här jämt nu. Men det är underbara ögonblick. Att ha saknat varandra så mycket och sedan träffas känns helt otroligt!

Det får vara mitt ögonblick för den här gången. Ser på listan att det finns fler ögonblick att berätta om också. Och favoritminnen och allt möjligt. Så ni får ta del av fler ögonblick i mitt liv också ;)


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Dag 07 - Min bästa vän

Tidsinställt inlägg, så att ni har något att läsa medan jag är borta ;)


Dag 07 - Min bästa vän
Jag kan inte säga att jag har EN bästa vän. Jag har så många superbra vänner så det är omöjligt att välja vem som är bäst. Antar att det blir så när man blir gammal, haha. Det är inte på samma sätt som när man var 10 och hade en "bästis" som man gjorde allt tillsammans med.

På ett sätt skulle jag kunna säga att Linus är min bästa vän. För jag står närmare honom än någon annan. Vi pratar verkligen om ALLT. Men vi har ju en annan slags relation än bara som bästa vänner eftersom vi har varit tillsammans i två år. Det är ju viktigt i ett förhållande att man inte bara är kära, utan att man också kan umgås som bästa vänner. Men jag tycker inte att Linus gills sm min bästa vän eftersom han är min pojkvän.

Istället för att skriva om alla mina vänner visar jag bilder på de som står mig närmast här i livet.













Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Godmorgon!

Alla är pigga och glada den här tiden på dygnet. Eller?

Tror faktiskt att jag lyckades somna vid tio igår
, men vaknade ungefär varannan timme och trodde att jag skulle upp, så det var som att jag hela tiden låg på spänn och kände att det var dags att vakna men att min larm inte ringde osv. När larmet sedan ringde klockan fyra hoppade jag upp ur sängen för att skynda mig att he i motorvärmaren. Tur att det finns någonting som kan driva en upp ur sängen i alla fall ;)


Ser ni tröttheten i mina ögon?

Jag ska börja fara mot skolan senast kvart över fem för att hinna med eventuella bilköer (misstänker dock att det är rätt lugnt den här tiden på dygnet, men man vet aldrig!) och hinna gå från IKSU till Lindelhallen. Med andra ord hade jag kunnat vakna typ fem om jag inte hade behövt sätta in motorvärmaren minst en timme i förväg. Men men.. Jag hinner förhoppningsvis vakna till i alla fall!


Dag 06 - Min dag

Dag 06 - Min dag
Idag har jag inte gjort speciellt mycket.. Tränade ben imorse, sedan grupparbete med Elin och hem efter lunch. Hemma har jag pluggat ytterst lite, städat lite och inte gjort så mycket vettigt alls egentligen.

Haha, kul dag att skriva om. Verkligen ;) Men jag skriver ju ofta om det jag gör på dagarna, så ni vet ju det ändå ;)



Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Trötter

Nu är jag trött. Kanske är ett bra tecken? Kanske kan ta mig i säng i tid och sova några timmar innan jag ska upp? Larmet är ställt på fyra. Då hinner jag snooza ett par gånger innan jag måste upp. KUUUUL!
 Inte alls taggad för bussen imorgon. Jag kommer vilja sova, men istället ska vi ha redovisningar under vår sex timmar långa bussresa. Tur att vi stannar i Luleå. Har ett par föreläsningar där innan vi drar vidare mot Haparanda och Finland och överallt dit vi ska.

Under eftermiddagen har jag inte gjort mycket alls. Städat lite, rensat kattlådan, packat lite inför morgondagen, läst ett kapitel i nya kursboken, kollat upp lite om morgondagen och torsdagen osv.. Väldigt lugnt!

Ska strax gå till Anders och Annica och ge lite info om kattmaten osv. Dom ska vara kattvakter åt mig när jag är borta. Det är bra, för min lilla bebis behöver mat ;)


Den här boken har vi börjat med nu


Lugnt och skönt!

Nu är jag hemma igen. Grupparbetet går bra, men vi kan inte göra något mer förrän vi fått svar från några (hemligt vilket företag vi valt, haha). Skickade mejl till åtta olika idag och hoppas att vi har fått svar från minst en på fredag, så att vi kan köra igång på allvar.

Nu blir det en lugn eftermiddag och kväll. Känns rätt skönt att ha tränat och gjort bort allt annat redan nu. Lite plugg kvar som ska göras. Men det är sällan jag känner mig så här avslappnad! Skönt! :)



Dio vill också vara med!


Tisdag

Sitter på skolan med Elin och jobbar med vårat grupparbete. Hon har sprungit iväg på toa, så jag passar på att blogga.

Har varit och tränat upp mina ben litegranna. Körde en "ny" övning idag. FUnkade helt okej, men håller mig till mina gamla! ;)


Godmorgon!

Jag har redan varit vaken i drygt en timme. Ställde klockan på halv sju. Och varför gjorde jag det när jag inte har något inplanerat förrän halv elva? Joo, försöker vända tillbaka på dygnet till imorgon då jag måste vakna senast halv fem. Börjar dock tvivla på om det här är någon bra strategi.. Har stigit upp tidigt två morgnar i rad, men är ändå inte trött förrän vid tolv när jag vanligtvis brukar lägga mig.. Så istället för att vända tillbaka dygnet kanske jag bara har tre dygn med för lite sömn?

Idag är planerna att fara å träna på morgonen.
Idag ska det tränas ben! Kommer inte hinna träna något imorgon och på torsdag eftersom vi är i Haparanda då.. Men två vilodagar kan vara bra ibland! Sen är det bara att köra stenhårt fram till nästa onsdag då jag ska till Älvsbyn.

Halv elva idag ska jag och Elin fortsätta med vårat grupparbete.
Även om det är stor uppgift på 30 poäng så tror jag att vi ska hinna göra klart den innan nästa onsdag!




Motion


För att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

 - Nalle Puh




Dag 05 - Vad är kärlek?



Jaa, vad är kärlek?
Kärlek kan vara så mycket. Det första jag tänker på när jag hör ordet "kärlek" är självklart världens underbaraste pojkvän Linus. När jag är med honom är jag så full av kärlek att jag bara vill krama och pussa på honom hela tiden. Jag kan helt enkelt inte låta bli. Jag älskar honom så fruktansvärt mycket. Det finns otroligt mycket kärlek mellan oss!

Kärlek kan också vara kärleken till mina vänner och min familj. Och min söta lilla kisse Dio. Jag har även kärlek till musiken, kärlek till livet.. Massa kärlek helt enkelt!


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Nu har allt börjat om!

Nu har allt börjat om! Nya föreläsningar, ny kurslitteratur och en massa att göra igen. Men tur att vi får en helt ledig helg varje månad, helgen efter tentorna. Annars hade jag inte pallat det här ;)

Efter dagens föreläsning började jag och Elin på vårat grupparbete. Det gick lite segt eftersom vi inte hittade en fungerande dator. Det finns hundratals med datorer, men de var upptagna eller icke-fungerande. Men vi har börjat iaf! Brainstormat lite och så. Imorgon kör vi igång på allvar! Tar nog med datorn då så vi vet att vi har en fungerande ;)

Har även hunnit vara på gymmet. Idag tränades axlar. Älskar att träna axlar! Dock är jag väldigt svag i axlarna. Åtminstone förhållandevis. Därför ska axlarna proriteras lite mer närmaste veckorna! ;)




Måndagmorgon

Tycker att det känns fruktansvärt tidigt att vara vaken nu, haha. Men det kan ju bero på att det var vääääldigt längesen jag ställde larmet på kvart över sju. Anledningen är att jag måste vrida tillbaka dygnet lite till på onsdag då jag räknade med att behöbva vakna halv fem (beroende på hur lång ifrån bussen jag måste parkera bilen).

Idag väntar föreläsning 10-12, sedan grupparbete och sen nån gång ska jag träna också. Det är väl ungefär så min dag kommer att se ut ;)



Saknar min diskare! ;)


Vita bönor

Ägnar mig för tillfället åt att koka vita bönor till morgondagens middag - chili con carne! Gjorde köttfärsen tidigare idag och visste att jag hade vita bönor, men hade inte koll på att det var såna som skulle stå i vatten i 8 timmar för att sedan kokas, så jag gör det nu helt enkelt. Hoppas att det blir gott!

Jag har inte gjort så mycket ikväll faktiskt. Sett på Vänner, läst bloggar och pratat en massa med Linus. Det är väl allt!

Längtar som en galning efter julen nu! Bara kunna slappna av. Mitt problem då är att jag lätt blir väldigt rastlös eftersom jag är superstressad i vanliga fall. Men jag ska lära mig att ta det mera lugnt. Kanske kan vara ett av mina nyårslöften? Att stressa mindre. Skulle nog behövas! ;)


Söndagkväll, all alone!

Det är jobbigt att vara själv nu. Vänjer mig snabbt vid Linus sällskap. Men jag har varit själv i hela tre och en halv timme, och än så länge lever jag! Har tränat, ätit middag och börjat lite med en redovisning som vi ska ha på onsdag i bussen till Haparanda.

För övrigt ska det bli kul att fara på exkursion, men det jobbiga är att vi far klockan sex på morgonen och jag måste hitta nånstans där det är säkert att ha bilen i ett och ett halvt dygn.. Men det ska säkert lösa sig!

Nu funderar jag på vad jag sysselsätta mig med för att slippa tänka på Linus, för jag saknar honom alldeles för mycket nu! Men på 10 dagar träffas vi igen. Och då får vi vara med varandra ända till 10 januari.
Vi får fira jul och nyår tillsammans. Underbart!


Dag 04 - Det här åt jag idag

Hemma efter att ha lämnat min älskling på busstationen och tränat. Kör "Dag 04" nu då, så jag kommer nån vart med det här. Känns som att jag missar var och varannan dag ;)

Det här åt jag idag:
* Frukost - Havregrynsgröt med jordgubbar
* Lunch - Pyttipanna, grönsaker
* Middag - Palt (som kokas nu, så snart har jag ätit palt!)
* Kvällsfika - Macka eller yoghurt eller nåt. Det som jag är sugen på då helt enkelt ;)


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Söndag

Vi är rätt nyvakna. Eller jaa, vi vaknade strax innan tio. Har inte så mycket planer för dagen. Vi får se vad vi kan hitta på, helt enkelt. Linus buss går 16.15, så vi har några timmar på oss i alla fall :)

Sen ska jag fara å träna. Biceps. Och nån annan muskelgrupp också. Har blivit lite konstigt i schemat i veckan, haha. Men biceps måste köras, för det var väldigt längesedan!


Jobbigt

Det känns lite jobbigt nu. När Linus kom hit i onsdags tänkte jag att vi skulle ha hur mycket tid som helst på oss att mysa och bara ta hand om varandra. Och visst, det har vi gjort. En massa. Men det har gått alldeles för fort. Imorgon far han igen. Det är sista kvällen och sista natten han är här nu. Och det är alltid lika jobbigt. Jag borde lära mig det, men det kommer nästan som en chock varje gång när jag inser att han eller jag måste fara.


Rygg

Åh, vad härligt det var att träna idag! Älskar ryggpassen. Kör många övningar för latsen och oftast bara en eller två för ländryggen. Idag blev det bara en, men med 5 set eftersom jag kände att jag klarade det. Har inte haft lika ont i ryggen senaste veckorna. Skönt att slippa det! Men jag är försiktig när jag tränar. Kör ofta högreps. Lägsta reps på ländryggen är ofta 8-10, och ofta ligger jag på 15-20.

Nu ska vi har en mysig hemmakväll som börjar med kortspel :)


För övrigt så är vi väldigt normala! Ifall nu någon tvekade på det ;)


Underbara lördag!

Vi har haft en lugn och skön förmiddag. Har precis ätit lunch och livet känns underbart! Inget plugg, älsklingen är här och snart ska jag fara å träna medan Linus får se fotboll på Allstar.

Idag ska jag träna rygg. Hade vilodag igår. Tänkte egentligen träna igår också, men det kändes för stressigt. Inte för att jag gjorde så mycket innan tentan, och i vanliga fall brukar jag tycka om att träna innan så att jag får tänka på något annat ett tag, men igår kändes det bara jobbigt och mer stressigt att fara till gymmet. Och då ska man inte göra det. Det ska vara KUL att träna, inte kännas som en belastning eller ett måste.

Men nu är jag supertaggad för ett härligt ryggpass. Och fördelen med att ha vilodag igår är att jag kan träna imorgon också, när jag egentligen tänkte vila. Och det kan jag behöva för jag kommer bli deprimerad när älsklingen far hem, så då är det uppmuntrande med ett härligt gympass! ;)




Älsklingen diskar ;)


Godmorgon!

Hade superkul igår! Var hemma hos Erika och drack och pratade och skrattade. Trevligt! Sedan skulle alla ut på krogen. Eller jaa, olika krogar. Vi var med gänget som skulle till Origo. Men det var superlång kö så jag, Linus och Elin for hem efter ett tag. Och då var klockan ändå kring ett, så vi hade inte haft så mycket tid inne på krogen om vi orkat vänta i kön heller. Men kul var det ändå! :)

Nu är jag vaken och jag vet inte varför.
Kommer inte ihåg senast jag kunde vakna själv och inte av larmet. Idag har jag ingenting att plugga och ingenting planerat så jag tänkte ta lååååååång sovmorgon idag. Och vad gör jag? Vaknar före nio. Men jag ska strax krypa ner hos älsklingen igen. Han kunde inte somna igår för jag snarkade (oooops) och han ville inte väcka mg för han tyckte att jag förtjänade att sova. Söt är han då! Så nu har jag gett honom sovmorgon, för han förtjänar ju också att sova ;)


It's over. So over!

Tentan är avklarad! Vet inte hur det gick, men det känns helt okej. Hoppas att jag slipper omtenta! Hur som helst så är det vääääldigt skönt att det är över!



Älsklingen hade diskat, städat och stekt köttfärs medan jag var borta. Man kan ju undra vem av oss som har mest potential till att bli hemmafru? ;)


Dags för dusch och fix! Men ölen är sprättad! ;)


Dag 03 - Mina föräldrar

Orkar inte plugga mer nu. Kommer inte lära mig mig än jag redan kan. Så nu får det bära eller brista!

Kanske ska fortsätta lite med bloggutmaningen? Har inte hunnit senaste två dagarna, men nu behöver jag tänka på något annat än tentan.


Dag 03 - Mina föräldrar

Min mamma heter Anna och min pappa heter Rolf. Mamma är 44 år och pappa är 46. (Tror jag?). 

Mamma är lärare på Älvsbyns gymansium på BF-programmet, men ska nu börja undervisa i turism också eftersom BF läggs ner i Älvsbyn. Litet sammanträffande där att vi hamnade på samma inriktning - turism. Men då har man någon att bolla lite idéer med, förutom mina classmates då. 

Pappa är vägarbetare. Eller han är typ platschef på Peab tror jag.. Det var genom honom jag fick jobb på ABL (Peabs asfaltsbeläggning). 
Pappa spelar gitarr också. Det är nog från honom jag har fått min musikalitet ifrån. Ibland spelar vi musik tillsammans också! 

Jag vet inte riktigt hur mycket jag ska berätta. Vill ju inte skriva för mycket om någon annan på min blogg, så vi kanske lämnar det så!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04
– Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Tenta idag

Godmorgon! Har sovit skitdåligt, så jag tog mig sovmorgon till klockan nio. Men inte hjälpte det. Ändå väldigt trött. Men jag vet ju i alla fall varför jag har sovit dåligt inatt - tentan! Jag drömde till och med att gjorde den och att det gick jättedåligt.

Äh, dags att peppa nu istället! Ska repetera en massa nu och hoppas att allt sitter. Ingen idé att försöka lära sig något nytt så här nära inpå.


Tomten är far till alla barnen

Lite myskväll har vi här nu. Ser på Tomten är far till alla barnen. Haha, vilket härligt liv dom har! Blir inte långtråkigt i alla fall ;)


Tentaångest - OJAA!

Nu har vi tränat, ätit middag (palt, faktiskt! Första gången jag äter det Umeå!), och jag har fortsatt plugga medan älsklingen rorar sig med att diska och kolla vilka olika ljud jag har på keyboarden osv.
Lite dåligt samvete har jag över att jag inte har mycket tid till att umgås med honom - men jag resten av helgen kommer det att finnas mer tid. Lite panikplugg nu innan tentan, trots att jag har pluggat mycket innan. Man hinner aldrig lära sig allt.

Ska läsa lite mer i boken nu. Igen. Vet inte hur många gånger jag har läst, men ingenting från kurslitteraturen vill fastna. Eller jaa, nästan ingenting iaf. Nånting har jag väl lärt mig.. Hoppas jag!


Min personliga assistent

Tjooo.
Tentaplugg idag. Jobbigt.
Men det underlättar lite när jag har min personliga assistent/pojkvän här.


Jag: "Jag fryyser"
Linus: "Här har du en tröja, gumman!".

Jag: "Jag är lite sugen på kaffe.."
Linus: "Jag kan koka kaffe åt dig!"


Haha, jag har knappt behövt lämna soffan.
Och så har han förhört mig lite också. Känner mig inte lika stressad inför tentan nu som jag gjorde igår. Men fortfarande en del plugg kvar!


Nu ska vi köra lite core här hemma i vardagsrummet. Haha. Man får göra det man kan när älsklingen inte har gymkort här! :)


Godmorgon!

Jag ställde larmet på halv nio för att ta mig upp och plugga. Känns dock som att jag har pluggat inatt, för vad tror ni att jag har drömt om? Joo, tentan och anteckningar osv.

Hur som helst är jag uppe nu och ska plugga stenhårt till jag väcka Linus på nån timme, för då ska vi fara å handla. Kylen är tom. Igen. Åtminsotne tom på frukt och proteiner. Och det är viktiga grejer ;)

Aja, tentaplugg var det!


Pigg och gla', kexchokla'! Och borstat håret har jag också gjort. NOT!


Gonatt!

Nu är älsklingen här - LYCKA, GLÄDJE, KÄRLEK!

Vi ska strax sova. Båda är trötta. Lika bra att gå och lägga sig i tid nån gång, så jag orkar upp imorgon för mer tentaplugg. Och Linus har erbjudit sig att städa medan jag pluggar. Hehe, man har det bra ibland! Har inte haft mycket tid att städa senaste veckan. Skolan har tagit upp så mycket tid. Men snart så. På två dygn är jag klar med tentan. Och den 7 januari får jag göra omtenta. Kanske. Om det går som jag tror att det kommer gå :P


Aja, gonatt på er allihopa! Nu ska jag sova på älsklingens arm och jag kommer att sova SÅÅÅÅ bra! :)


Lugnet i stormen

Ska bege mig mot busstationen för att hämta upp min älskling.


Jag behöver honom nu - han är lugnet i stormen, ljuset i mörkret.


'

Hur skulle jag klara mig om jag inte hade dig?


Tentaplugg!

Nu är jag hemma! Har haft en trevlig pluggdag på skolan med Elin, Anna och Sara.
Här även fått veta att vi ska ha 40 sidor till att lära oss till tentan på fredag. Sammanfattningar på 14 böcker. Kul kul.
Tur att man kan få sån information genom facebook när lärarna är dåliga på att informera!

Har med andra ord lite att göra innan jag ska hämta min darling på busstationen klockan nio.




Just ja! Har tränat också. Tänkte ju träna bodypump och spinning idag, men varken tiden eller energin fanns för att träna två timmar, så det blev bara bodypump idag. Kommer ha tid att träna mer efter tentan, så att det bara blev bodypump idag stör inte mig. Så kan det vara ibland ;)


Äntligen!

Har varit utan internet i mer än ett halvt dygn och höll på att få panik. Det stämmer rätt bra det där med att man inte vet vad man har förrän man förlorar det. Hade behövt internet när jag pluggade. Kolla upp lite saker på Google, och slå upp ord som jag kan betydelsen på, samt kolla om det kommit upp något nytt viktigt på Cambro. Men det kan jag göra idag istället!

Halv tio ska jag träffa Elin och Anna för plugg.
Jag hoppas att vi lär oss en massa idag! Känner att det behövs. Känns som att jag inte kan nånting. Hårt liv!


RSS 2.0