Dag 12 - Min favoritidrott

Bloggutmaningen Dag 12
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Min favoritidrott

Jaa, jag älskar ju styrketräning. Ses det som en idrott eller menar dom fotboll och sånt? Don't know. Men jag sysslar inte med någon bollsport. Är bollrädd ju! Men ifall ridning ses som en idrott så är det väl det jag gillar mest, förutom gymmet då. Har inte ridit på ett par år nu, men det är ju superkul! Var en riktig hästtjej där för några år sedan och tillbringade typ all min lediga tid i stallet eller dagdrömmandes om hästar... Jaase, det var tider det! Skulle gärna ha en häst om det inte var så dyrt och tog så mycket tid. Men nån gång i framtiden kanske?

Man kanske kan kombinera hästar och styrketräning, så som denna tjej gör?:



Jag är ju så stark att jag sääääääkert skulle klara av att lyfta en häst! Hur mycket väger dom? 500 kg? Piece of cake! ;)


Bröst, axlar och cross



Har hunnit med ett skönt träningspass också! Bröst och axlar stod på tur :)

Så här såg dagens pass ut:

Bröstpress
Sned press
Flyes i CC
Pec dec

Arnoldpress
Hantellyft (min specialversion)
Drag mot hakan
Axelpress

Sedan ställde jag min på en crosstrainer för första gången på två veckor. Shit, vad längesen jag har varit utan konditionsträning! Men jag har ju börjat hosta direkt jag gör något som är för pulshöjande. Men nu, äntligen!!

Det blev 20 minuter på crosstrainern idag. Inte mycket alls egentligen, men en bra start! Förhoppningsvis ska jag kunna komma igång mer med konditionsträningen nu. Förkylningen är näääästan helt över. Hatar långdragna förkylningar, men vet samtidigt att jag drar ut på dem genom att träna när jag inte är helt frisk. Men nu verkar det gå bra att höja pulsen lite ;) Ser fram emot morgondagens pass redan! :)


Jag är glad!

Åhh, det är så underbart väder ute och hela jag blir lycklig och går omkring med ett leende på läpparna. Otroligt hur mycket man kan påverkas av vädret! På vintern är jag alltid trött och seg eftersom det är så mörkt ute. Nu lyser solen, himlen är blå, det är plusgrader, vägarna börjar bli snöfria och det droppar från taken. Love it! Vilken positiv energi solen kan ge! :)



Dagens föreläsning blev inställd eftersom läraren var sjuk. Jag har ändå varit till skolan en sväng för att skriva ut och kopiera. 150 sidor har jag att läsa idag. Och en seminarieuppgift till imorgon. Yääääääy. Jag som helst skulle vilja vara ute i solen och promenera hela dagen. Men det känns som att ingenting kan förstöra mitt braiga humör nu. Lika bra att ta tag i pluggandet innan den positiva energin försvinner ;)



Nu blir det kaffe och en banan och sen är jag redo för några timmars pluggande! :)


Lycka!



Har varit ute på min morgonpromenad. 50-minutersrundan. Och jag blir så lycklig! Underbart väder ute. Varmt, soligt och härligt, och fåglarna kvittrar för fullt. Underbart!

Idag väntar föreläsning, träning och plugg. Back to reality!


Här får ni lite bilder från i helgen.
Lördag åkte jag och Linus skridskor, och på söndagen fick vi även med oss mina syskon till ishallen.




Fick hjälp med att knyta skridskorna rätt ;)






Me and my honey




Syster


Linus och Linus


Hemma :)

Det känns som att det alltid blir dålig uppdatering här när jag är i Älvsbyn. Tar mig inte tid till datorn helt enkelt! Men nu är jag hemma i Umeå igen. Och jag behövde inte vara själv i bilen heller! Fick sällskap av Anna, Elvira och Lisa :)

Ikväll finns det så mycket som jag borde göra.. Typ plugga, träna.. Ta igen sånt som jag gjort för lite av i helgen helt enkelt. Men jag har ingen energi alls. Så jag får jobba dubbelt så hårt imorgon! :)

Träningen denna helg har förresten bara blivit promenader och skridskoåkning. Ingen styrketräning på hela helgen och jag längtar efter att få pumpa musklerna. Så det ska jag göra imorgon! :)



Nu saknar jag min älskling så mycket att det gör ont. Känns hemskt att åka ifrån honom. Men jag kan inte göra annat än att blicka framåt. På en vecka kommer han hit. Eftersom hans utbildning är på en folkhögskola har han ju sportlov! Sån lyx har inte jag, men han kan ju iaf vara här i en hel vecka :)


Lördagkväll

Har haft en trevlig kväll hos Peter och Bella i deras nya, fina lägenhet. Träffat massa nytt folk! Alltid kul, även om jag är gode blyg när jag inte känner någon ;P

Nu är vi i alla fall hemma och ska väl gå och lägga oss när som helst. Klockan är ju supermycket! Haha. Vid elva vill jag sova!

Imorgon ska vi till ishallen igen. Linus var en bra PT idag åt mig ;) Han sa åt mig vad jag skulle göra och jag kämpade på. Måste säga att jag är som Bambi på hal is, men jag gjorde så gott jag kunde i alla fall! :)

Imorgon på eftermiddagen bär det av hemåt igen. Usch. Jag vill inte! Vill stanna här med min älskling för alltid och slippa pluggstressen. Men det fungerar inte så. Tiden går ju trots allt fort, så rätt som det är så är jag väl färdigutbildad och har hus, en massa barn och 10 hundar och katter. Och volvo. Fast det har jag iofs redan. Jaja, det är bara blicka framåt och kämpa på med utbildningen och hoppas att livet blir lite lättare sen :)





Älvsbyn

Jag har inte öppnat min dator på över ett dugn, därmed lite dålig uppdatering här.

Hade en supertrevlig kväll hos Jess och Wille igår.
Vi fick med oss Christoffer också! Det är alltid så kul att träffa dom :) Vi satt och pratade om allt möjligt och drack kaffe!

Idag har vi tagit en rejäl sovmorgon. Hade lätt kunnat gå upp klockan åtta, men det är ju så mysigt att kramas med min älskling, så jag tog mig inte upp förrän halv 10. Och han ligger fortfarande kvar och sover. Jag tillät honom lite extra sömn så jag hinner blogga och sånt ;)

När Linus vaknar blir det powerwalk. Senare idag blir det antingen träning på folkhögskolans gym, eller så kanske vi far till ishallen på allmänåkning så jag får visa mina skridsko-skills (har inte åkt skridskor mer än på idrotten under grundskolan och gymnasiet). Jag kanske kan platsa i Linus hockeylag? ;)

Ikväll drar vi iväg till Piteå. Inflyttningsfest hos Peter och Bella! :)


Mina fina älsklingar!


Godmorgon?

Gaaaah. Har kanske fått 4-5 timmars osammanhängande sömn inatt. Katten har busat och sprungit omkring som en galning och hoppat på mig när jag varit nära att somna. Och sen har det varit lastbilar, mjölkbilar och traktorer här ute som stört min sömn. Så ingen morgonpromenad idag. Behövde sova en timme extra.

Jaja. Mellan nio och tolv har vi dagens föreläsning. Sedan ska jag tanka, äta, hämta katten och börja köra norrut. Räknar med att vara på väg vid ett. I Piteå ska jag hämta älsklingen vid fyra, sedan hem till mina föräldrar på middag och sen iväg till Jess och Wille. Fullt upp! :)





Nu hoppas jag att morgonkaffet vill rädda min dag.


Dag 11 - Favoritkonditionsträning

Bloggutmaningen Dag 11
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Favoritkonditionsträning

Woooow. Kan ju börja med att säga att jag är en styrketräningstjej och har sämst kondis i världen. Men jag tycker att det är kul att ta ut sig ordentligt med ett pulshöjande konditionspass också! Dock är jag varken snabb eller duktig då det inte är det jag prioriterar..

Vilken konditionsträning som är favorit varierar. Jag är en periodare när det gäller det mesta, haha. Ibland har jag perioder då intervaller på löpband är det roligaste som finns, men rätt som det är tröttnar jag på det och kör mina konditionspass på en crosstrainer istället. Eller varför inte ta upp mina perioder då jag kör spinning var och varannan dag? Jaa. Det varierar mycket! Just nu är jag supertaggad på löpning, men på två veckor kanske det är crosstrainer som gäller? Don't know ;)




Halleluja moment!

Efter en lång dag i skolan var jag trött och seg och ville bara sova, men jag for till gymmet och körde ett superbra ryggpass! Oväntat att det skulle gå så bra med min obefintliga energi. Men ibland lyckas man ;)



Så här såg dagens pass ut:

* Latsdrag
* Rodd (smalt grepp)
* Repdrag i cable (baksida axlar)
* Rodd (brett grepp)
* Chins
* Lats i freemotion
* Ländrygg i maskin

Och det gick superbra!! Wiihooo. Happy girl!

Idag körde jag simpelt med bara fyra set på varje övning, inga konstigheter alls.
Men det tog då bra ;) Veckans hittills hårdaste och bästa pass! Förkylningen börjar försvinna ;)

Imorgon blir det dock vila. Känns lite tråkigt när jag börjar komma igång på riktigt efter förkylningen, men träning kommer inte hinnas med. Föreläsning i tre timmar, bilkörning i tre timmar och sedan myspys med älsklingen och kanske träffa vänner på kvällen. Så fullt upp = vilodag.

Men det känns bra att jag börjar komma tillbaka i träningsform iaf ;)


Godmorgon!

Kan inte påstå att jag var speciellt pigg när larmet ringde 06.15 imorse. Men jag tog mig upp och gick ut och promenerade ändå! 50-minutersrundan idag. Skööööönt. Och jag älskar att det är ljust på morgarna nu! Känns betydligt roligare än att traska i mörker.

Nu ska jag äta frukost. Ett knäckebröd med två äggvitor, kesella med funlight, blåbär, två kiwis och massa kaffe. Så ser dagens frukost ut! Och så ska jag komma ihåg att ta mina vitaminer också. Multivitamin Kvinna och antioxidant-tabletter. Behöver egentligen inte mer c-vitaminer eftersom jag får i mig så mycket genom all frukt jag äter, men jag vill vara på den säkra sidan nu och försöka förebygga förkylningar. Och genom multivitaminerna får man i sig en massa bra ju! :)



Heeeeej, jag ser ut som ett troll!


Armar




Jag börjar känna mig back on track nu! Träningen idag gick bättre än förväntat. Har inte höga krav på mig själv när jag vet att förkylningen fortfarande finns i kroppen. (Men nu är jag snaaart helt frisk och ingen är lyckligare än mig!). Dock gjorde jag något oväntat idag...


PB i hantelcurls!


Oh yeees. Vågade knappt gå och hämta hantlarna som var en storlek större
än de jag brukar ha, eftersom styrkan oftast inte är på topp när jag är småkrasslig. But I did it! Endast två små reps på varje arm blev det. Jag tror egentligen att jag skulle ha orkat mer. Klarar ju 10 reps på hantlarna som är två kilo lättare?

För övrigt så tycker jag att det borde finnas hantlar för varje kilo. På mitt gym finns det hantlar med 1 kg skillnad upp till 10 kilo, men sedan hoppas dom två kilo i taget, vilket jag tycker är lite irriterande eftersom jag på många övningar ligger nånstans precis i mitten ;) Jaa, jag är en komplicerad människa! ;)


Förutom PB i hantelcurls erbjöd dagens pass några andra härliga övningar. Två rest-pause set bara, men de tog där de skulle! ;)

Triceps hade jag dock ingen motivation till att träna idag. Kröde självklart några tricepsövningar ändå, men motivationen för det har liksom helt försvunnit senaste veckorna... Aja. Ibland är det favoritmusklerna är träna. Sånt går i vågor! Men jag ska försöka göra upp någon plan på hur det blir roligare ;)



Nu längtar jag efter ett riktigt pulshöjande pass på löpbandet. Ni vet så där underbart då man tar i så mycket det bara går, benen orkar knappt en meter till och man vill bara skrika men det går inte för att stånkar, stönar och flåsar för mycket. DET längtar jag efter ;)

Hoppas på att kunna springa på några dagar. Än så länge är det tillräckligt pulshöjande med powerwalks, då det leder till en del hostattacker. Men snart så... Snart!!!


Morgonpromenad!

Dagens morgonpromenad blev bara 40 minuter. Sängen kändes nämligen en aning för skön imorse.. Oopsi! Men när jag väl tog mig upp, fick på mig kläderna och började promenera var det superskönt! :)

Idag väntar föreläsning, grupparbete, träning och sedan plugg. Känns som att de gamla vanliga rutinerna kommer tillbaka allt mer nu alltså ;)



Nu ska jag äta min  supergoda frukost och dricka det underbara morgonkaffet!


Förresten: Träningvärk i magen från gårdagens core!


Dag 10 - Då mår jag som bäst


Bloggutmaningen Dag 10
(För tidigare inlägg - se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Då mår jag som bäst







Lite förklaring till bilderna dårå! Jag mår som bäst när jag har kört ett skönt styrkepass, löpning och sedan får mysa med honey. Det finns ingen bättre än den kombinationen!

Sedan mår jag såklart bra av att umgås med mina underbara vänner. Älskar att skratta och ha kul! (Fast vem gör inte det?). Och så älskar jag när jag har gjort bort en tenta och jag känner att det har gått bra. Det har nog hänt ungefär en gång hittills och jag har gjort fem (?) tentor. Haha, men fler bra tentor ska det bli framöver!

Jag älskar när jag slipper stressa och verkligen kan känna allt är lugnt, allt är okej. Sker inte alltför ofta kan jag lova. Stressen och pressen finns alltid. Så därför är det lyx för mig att kunna njuta av att ta det lugnt. Så när jag lyckas med det mår jag bra! :)

Listan skulle kunna göras lång. Finns mycket som får mig på superbra humör :)


Jag är smart

Har varit på dagens föreläsning som varade i tre timmar. Dock glömde jag börsen hemma i en annan väska, så jag har inte kunnat fara till gymmet. Utan börs - inget gymkort - ingen träning. Vi får se om jag tar mig iväg till gymmet senare. Är lite snål med bensinen så här sista dagarna innan pengarna rullar in.. Och det blir ju två mil extra, vilket är mycket för mig nu. Men annars blir det helt enkelt core här hemma på vardagsrumsmattan! :)



Mina biceps och triceps kan alltid vänta till imorgon! :)


Äntligen!





Jag har varit ute på första morgonpromenaden på en hel vecka! 50 minuter var jag ute och traskade och det var helt underbart! Det har börjat vara ljust på morgnarna nu. Redan vid halv sju då jag går ut. Vilken energikick!

Nu hoppas jag att jag ska bli helt frisk. Har bara lite hosta, så det är på gång! Yääääy! Firas med ett bic/tric-pass på gymmet senare idag :)

Nu: Frukost!


Föreläsning på en timme, sedan lunchpass på gymmet och sen hem och plugga. Så ser min dag ut!


Dag 9 - Mina inspirationskällor


Bloggutmaningen Dag 9
(För tidigare inlägg - se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Mina Inspirationskällor

Det som inspirerar mig och min träning är olika tidningar
(som Body, Fitness, Runners world, osv), men även träningsbloggar. Jag älskar träningsbloggar! Tittar runt på ett tiotal olika då och då, men det finns såklart de som jag tycker är bättre än andra. En självklar favorit i träningsbloggsvärlden är såklart Sofi Lindberg! Underbar tjej!





Denna tjej är grym och min allra största inspirationskälla! Jag har följt hennes blogg slaviskt sedan jag hittade den för kanske två år sedan. Läst vartenda inlägg. Så en varning för alla er som börjar läsa den på grund av mig är att den är beroendeframkallande! ;)

Sofis blogg hittar ni här: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.33757


Bröst



Idag efter förelsäningen for jag till gymmet en sväng och tränade lite bröst. Egentligen kör jag ju bröst och axlar tillsammans, men som sagt så är det mjukstart som gäller efter förkylningen. Igår tränade jag lite axlar, så det blev bröstdelen av det vanliga passet idag.

* Bröstpress i freemotion
* Lutande press
* Pecdec
* Bänkpress med hantlar
i superset med
* Flyes med hantlar
* Flyes i CC

6 övningar, men jag körde rätt lätt ändå. Mycket flyes i olika former blev det idag. Mer flyes och mindre pressar än vanligt. Men helt okej!

Lite hostande mellan varje set blev det också. Haha. Längtar grymt mycket efter att vara HELT frisk och kunna ta ut mig själv fullständigt på träningen.

Just nu längtar jag efter ett HÅRT ryggpass och löpning tills benen viker sig!


Ny vecka - nya tag!



Godmorgon alla solstrålar! :)

Jag har inte varit ut på morgonpromenad idag för jag är fortfarande småkrasslig. Satsar på att klara av dagens förelsäning och sedan ett kort, lätt träningspass ifall jag orkar med det. Prioriteringar! Men imorgon räknar jag kallt med att det ska gå att både promenera och styrketräna. Jag kanske äntligen kan få tillbaka mitt gamla vanliga liv? :)

För övrigt så har jag min pappa på besök här igen. Han ska skriva tenta här i stan idag!


Jag är en lycklig tjej!

Jag har varit på gymmet!! Wihooo!

Körde ett mycket lätt axelpass.
Fyra övningar bara. Och så en övning för latsen, bara för att jag älskar den övningen!  Och jag gick ner en viktklass på alla hantlar. Mjukstart! Men jag är ändå lycklig. Blir så glad bara över att vistas i gymmiljön!

I vanliga fall hade jag lätt kört dubbelt så många övningar och pressat mig själv hårdare. Men jag tänker inte utmana ödet efter drygt en veckas förkylning. Förväntar mig att vara back on track på ett par dagar :)

ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA TRÄNING!


Idag ska jag träna!

Är jag helt frisk? Nää. Fortfarande lite krasslig, men tillräckligt frisk för att kunna dra iväg till gymmet och köra ett LÄTT träningspass. Åååååååh, jag längtar så obeskrivligt mycket! Har blivit tvungen att vila i nästan en vecka. I måndags körde jag sista träningspasset. Så nu är det verkligen på tiden! :)



Jag tänkte köra ett lätt axelpass idag. Love it!


Taggad

Om jag är lika frisk imorgon som jag känner mig just nu ska jag träna. Ett lätt träningspass. Men jag ska träna, så det så!


Brödbak

Jag känner mig som en tråkig och dålig bloggerska den här veckan. Men det blir bättre, I promise!

Idag har jag ägnat mig åt att baka.
Matiga, proteinrika muffins har det blivit och nu håller jag på att baka bröd. Kan tyvärr inte lägga ut nå recept då jag inte går efter recpet när jag bakar bröd utan bara kastar i lite allt möjligt i lagoma mängder så att det det blir en bra deg. Men jag börjar alltid med att blötlägga linfrön och havregryn och göra det till en gröt innan jag blandar i lite vetemjöl, müsli, m.m. Nyttiga och mättande bröd ska det vara! :)

Medan degen jäste var jag dessutom ute på min första promenad sedan i tisdags. Blir så rastlös av att vara inomhus hela dagen, haha. Men mjukstart blev det så att förkylningen inte blir värre. 20-minutersrundan bara. Och jag försökte gå saaaakta för att inte promenaden skulle göra mer skada än nytta. Och hur gick det? 20-minutersrundan gick på 21 minuter. Men jaaa, 1 minut saktare än vanligt i alla fall ;)

Nu är bröden i ugnen och jag ska roa mig med att läsa lite träningsbloggar en stund :)


Lördag

Hade en supertrevlig kväll igår med vännerna! Singstar, spel, prat.. Massa trevligheter! Vid elva for jag hem för då skulle dom andra ut på krogen. Det kändes rätt lagom för mig och min förkylning.

För övrigt så har mitt halsont gått över i nysande igen. Denna förkylning är skum alltså.. Det var ju nysande som allt började med. Ska det börja om nu eller är detta första och sista fasen på förkylningen? Hmm.

Idag är jag rastlös! Har ingenting att göra på hela dagen, ingenting att plugga och ingen Linus hos mig. Jag skulle vilja fara och träna bort hela dagen, haha. Men det går ju inte.. Kanske blir en lugn promenad senare idag. Det tycker jag att jag borde klara av.. Hoppas hoppas hoppas att denna förkylning är över snart så att jag kan träna. Kanske ett lätt pass redan imorgon? Håller alla tummar och tår jag har för det! Träningssugen så att det skriker om det!




Wihoo, matlusten är tillbaka!

Jag är ju fortfarande förkyld, men nu har i alla fall min matlust dykt upp igen! Har ätit fruktansvärt dåligt (lite) de senaste dagarna då matlusten inte alls funnits och jag mest känt mig illamående då jag ätit något. Men nu är jag SUGEN på mat igen! Detta firas med en Swebar som mellanmål, och senare blir det chili con carne till middag. Mums!



Nu ska jag ta det lugnt tills jag fara en sväng till Frida. Känns som att jag inte blir där allt för länge, då jag fortfarande inte har mycket energi. Men en stund ska jag dit. Klassfest är ju inte varje helg ;)

Måste fundera ut vad jag ska ha på mig och vad jag ska dricka.. Lutar mot att dricka en cola light och en loka, haha. Alkoholfritt är då en självklarhet i alla fall. Men något ska jag dricka ändå, så att jag kan delta i diverse drick-spel. Jag lär väl bara bli kissnödig medan alla andra blir flummiga, men det gör inte mig nåt! :)


Gårdagens tenta

Tentan igår gick skitdåligt. Men jag hade inte förväntat mig något annat. Förkyld, ont i kroppen och helt energilös. Ett par pluggdagar gick ju dessutom bort precis innan tentan eftersom jag var sjuk. Funderade på att skippa tentan igår och göra den vid nästa tillfälle, då jag förhoppningsvis är frisk. Men nästa tillfälle att göra tentan är när det är omtenta, och jag kände att det var lika bra att fara dit igår och göra mitt bästa och sedan ändå få göra omtentan. Två tiopoängsfrågor av fem hade jag ingen aning om. Redan där känns det det ju väldigt kört. Resten svarade jag på, men allt blev osammanhängande och allmänt dåligt.. Men jag for dit i alla fall. På två veckor får jag veta hur det gick, men när jag räknar ihop hur många poäng jag borde ha fått kommer jag i alla fall inte över 20. Så jag kommer väl att få göra min första omtenta då. Känns jobbigt, men jag hade ju inte förväntat mig något annat. Förbannade förkylning!!!

Jaja, i helgen blir det inge plugg i alla fall. På måndag börjar nästa kurs och omtentan är itne förrän på en månad. Och jag vet att jag egentligen borde ha tillräckligt mycket kunskaper för att klara den. Så det börjar jag inte plugga till förrän på ett par veckor.

Hade planerat att ha en riktigt träningshelg den här helgen. En gång i månaden har jag en helg då jag är helt ledig, och det är helgerna efter tentorna och då vill jag satsa stenhårt på träningen eftersom jag inte har någon pluggstress. Men nu är jag sjuk och kan inte träna... Dock känner jag att träningssuget börjar komma nu. Tidigare i veckan har jag inte alls varit sugen på att träna, för jag har knappt haft energi nog till att duscha, diska, äta, osv. Så träning har det inte funnits en endaste tanke på. Men nu längtar jag efter träning och hoppas kunna träna på söndag. Sex vilodagar. Inte likt mig, haha! Men det behövs. Var verkligen längesen jag var så här sjuk. Om man räknar bort magsjukan veckan innan jul, men den gick ju över på typ tre dagar. Kul att denna h-vetesförkylning ska inträffa precis vid tentan så att den går skit och så att jag inte kan utnyttja min enda lediga helg...




Jaja, inge mer depp nu! Ifall jag orkar senare idag ska jag dra ner på stan och köpa mig nå nya jeansleggins. Lillkissen har en tendens att klösa sönder mina. och ikväll är det klassfest, så ifall jag orkar ska jag dit en sväng också. Självklart ingen alkohol för min del, och ingen utgång heller. Men jag kanske orkar fara dit och vara social i ett par timmar i alla fall.

Nu ska jag ta det lugnt och äta frukost framför nyhetsmorgon!


Dag 8 - Min favoritmat


Bloggutmaningen Dag 8
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Min favoritmat



En bild säger mer än tusen ord, eller hur?

Min favoritmat varierar.
Har en tendens att äta det jag gillar superofta för att det är så gott, och sedan blir jag less. Men kyckling fungerar alltid!

Min kyckling brukar jag marinera i soya och sweet chili-sås, samt en massa svartpeppar och chilipeppar. Sedan kastar jag in den i ugnen. Efter ett tag slänger jag dit lite wokgrönsaker också. Jag använder faktiskt ingen olja eller något när jag gör min kyckling.

Denna kycklingwok äter jag sedan tillsammans med grönsaker som gurka, tomat, paprika.. Det som finsn hemma helt enkelt! Och lök brukar jag också hacka ner i salladen. Till detta har jag minikeso.

Love it!









Man behöver en MASSA mat för att bli lika stor och stark som jag! ;D


Pain

Efter en lååång natt känner jag mig lite piggare och hoppas att jag ska klara av att skriva tentan idag. Dock har jag jätteont i kroppen. Känns ungefär som att jag har rullat ner för ett par trappor.

Jaja, taggar för tentan och försöker få i mig något ätbart!


Det var ju lyckat..

Det blev en riktigt tidig kväll igår. Klockan nio låg jag i sängen. Sedan har jag vaknat ungefär varannan timme fram till halv sju då jag har intagit halstabletter, m.m. Hur lyckat är det att bli sjuk när man behöver plugga som mest?!? Tenta imorgon ju.

Idag har vi sista föreläsningen, som är lite repition på det vi gått igenom. Ska försöka ta mig dit. Sedan hem och varva pluggandet med vila. Imorgon blir det en lååååång sovmorgon så att jag ska orka göra tentan.



Nu ska jag göra mitt bästa för att få mig frukost. Har ingen matlust, men det är viktigt med energi om man ska bli frisk.


Sjuk igen

Förmiddagen spenderades på skolan då det var tentaplugg med tjejerna som gällde. Tanken var att jag skulle fara och träna efteråt, men icket! Ont i halsen och hela jag känns liksom bedövad. Haha, svårt att förklara! Men jag skippade i alla fall träningen och får nog skippa den imorgon också. Jag är bra på att börja om att träna för tidigt när jag är förkyld. Så nu blir det väl ett par dagars vila.. Känns stressande då jag har tenta på torsdag och behöver träna för att tänka på annat.. Men det får lösa sig på något annat sätt!  För på torsdag måste jag vara frisk!


Crazygirl







Lite galen är jag ibland. Bara en sån sak som att vakna 06.15 när jag inte har något inplanerat förrän klockan 9 är ju lite galet, haha. Men halv sju gick jag ut genom dörren på en morgonpromenad. 50-minutersrundan traskade jag idag på 48 minuter. Och har jag sagt att det var 26 minusgrader ute så ögonfransar frös ihop och det var svårt att andas? Hehe.


Jag vill ha mitt liv tillbaka!

Nu får det vara nog för idag!

Jag har haft fullt upp hela dagen och sovit för lite, så det är ingen bra kombination.
Kvart i sex vaknade jag imorse bredvid min hostande älskling. Sedan buss i fyra och en halv timme då det pluggades. Framme på skolan halv tolv och pluggade mer innan redovisningen klockan ett. Sedan sista fixet på en övning som jag lämnade in.

Efter det blev det gymmet. Biceps och triceps tränades. Tänkte springa också, men som vanligt vid fyra tiden så var alla konditionsmaskiner upptagna. Gick istället upp till gymmets café och satt där och pluggade tills Annica kom och hämtade mig.

Väl hemma har jag pluggat fram till nu. Nu är hjärnan död och behöver sömn!





Imorgon väntar mer tentaplugg + träning.

Kan inte beskriva hur mycekt jag längtar till torsdagkväll då tentan är över. Gaaaah. Jag vill ha mitt liv tillbaka!
Kan lova er lite intressantare blogginlägg sen också. Har varken tid eller energi över till så mycekt bloggande nu.


Alla hjärtans dag!

Hoppas att alla har fått en bra start på alla hjärtans dag! :)

Själv vaknade jag upp med min älskling,
sedan iväg till bussen som gick 06.50. Blir kvar på bussen i ca en och en halv timme till. 11.15 tror jag att jag skulle vara framme. Har varit duktig och pluggat, men nu märkte jag ju att det fanns gratis internet på bussen ;O Haha.

Träningsvärk i ryggen har jag också. Och annan värk i ländryggen, vilket känns mindre kul. Men det lämnar vi nu och fokuserar på den härliga träningsvärken istället. Trodde itne att jag skulle få någon eftersom jag tyckte att jag tränade så lugnt igår, men tydligen tyckte kroppen annorlunda ;)

När jag kommer fram till Umeå far jag direkt till skolan och gör en redovisning. Sedan träning och efter det bär det av hemmåt för tentaplugg.


"Du har ju blivit ett matvrak"

Helgen har varit lugn. Plugg och mys har varit prioriterat! Idag hann vi med ett träningspass på folkhögskolan också. jag känner mig fortfarande lite småkrasslig, men tränade lugnt. Rygg blev det idag. Latsdrag, rodd, osv.. Inte stort utbud av hantlar på folkans gym, haha. Tyngsta var väl typ 4 kilo? Så ingen hantelrodd eller sånt idag. Men sittande och stående rodd + en lite roligt ryggövning som går att köra där. Det är en ställning som är uppsatt mot en ribbstol och man ligger på en planka och ska dra sig upp. Svårt att förklara, men riktigt kul! Sedan blev det lite crunches på en pilatesboll och brutalbänk också på det :)

Sedan åt vi födelsedagsmiddag hos min föräldrar. Släktmiddag för syrran som har fyllt år. Och älsklingen sa till mig: "Du har ju blivit ett matvrak!" när jag hämtade min andra portion, haha. Men jaaa, jag äter mycket. Massor skulle väl vissa säga. Men ifall man vill växa så är det viktigt! Och då menar jag förstås att växa i muskler! ;)



Mina muskler är alldeles för små! Så det är äta äta äta och växa växa växa som gäller ;)


Ofrivillig vila

Ingen träning för mig idag. Nyste som en galning hela morgonen, och även om det gått över nu så är jag fortfarande snuvig. Tråååååkigt.


Lördag

Igårkväll var jag först hemma hos mina föräldrar och firade min syster som fyllt år. Över 40 pers var där! Jag satt mest och pratade med dom andra "pensionärerna" (jaa, 19-21-gruppen, haha). Det var trevligt! Träffar inte dom så ofta nu när jag bor i Umeå.

Sedan skulle jag fara och hämta min älskling i Öjebyn, men vi blev utlockade till Kalles, så det blev en oväntad utekväll i mina promenadvinterkängor, haha. Rätt kul var det, för det var längesen jag var ute. Citronvatten drack jag, ifall någon undrar ;) Sedan skulle vi skjutsa hem folk lite överallt, så vi var inte hemma förrän halv fyra. Planerat? Njaaee. Jag brukar ju gå och lägga mig vid elva, så jag var trött! Sov till halv elva imorse, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig.

Idag har vi inte så mycket planer. Jag ska plugga, som vanligt. Och så ska vi se fotboll och träna. Rätt lugn dag med andra ord!


Jag saknar min kisse! Hasr för första gången lämnat honom i Umeå över helgen. Kattvakter har jag ju, såklart. Men det känns ändå lite hemskt att lämna honom..


Godmorgon!

Dålig uppdatering igår, men jag hade helt enkelt inte tid att starta datorn något under eftermiddagen och kvällen.

Kan ju berätta att gårdagens träning blev axlar och hamstrings, som planerat.
Till och med PB i lårcurl och arlondpressar. Inte dåligt! Och sedan tänkte jag ju också köra lite cardio ifall det fanns tid över, och 25 minuter hann jag med! Cross blev det igår. Härligt härligt!


Nu är jag i Älvsbyn och har en pluggdag framför mig. Ska försöka uppdatera här lite då och då, men det finns alltid mindre tid när jag är här. Men jag gör mitt bästa ;)

Idag blir det ingen gymträning eftersom jag inte har gymkort här. Lite core på vardagsrumsmattan kanske? ;) Imorgon och på söndag ska jag dra med mig älsklingen och kanske någon av svågrarna till folkhögskolans gym där svärmor jobbar. Hat man inte tillgång till något IKSU får man göra det bästa av situationen ;)

Nu: Frukost och plugg plugg plugg!


Powerwalk i 24 minusgrader

Imorse var jag ute och promenerade som vanligt. 24 minusgrader var det, men jag knatade på i 50 minuter med ipoden och gångstavarna som sällskap. Ögonfransarna frös ihop, men jag måste säga att det känns ju liiiite bättre när man kommer hem igen och känner att man klarade det trots kylan. Det blir liksom en större utmaning än att gå när det är varmare och soligt..

Nu har jag ätit frukosten! Äter i princip samma frukost varje dag, men jag ÄLSKAR det. Haha, när jag går och lägger mig på kvällarna längtar jag efter att bli hungrig och få äta frukost, hihi!


Denna underbara skapelse finns alltid med i frukosten!


Jag har inte föreläsning förrän klockan ett idag. (Och ändå vaknar jag halv sju? Craaaaazy!). Ska plugga ett par timmar och sedan fara iväg till gymmet. Ben och axlar blir det idag! Och kardio om jag hinner. Löpband eller cross!

Slutar fyra idag, ska hem och äta middag och sedan iväg mot Älvsbyn :) I helgen väntar myspys med älsklingen, och så firande av lillasyster som fyllt 18 och dessutom hunnit ta körkortet!


Dag 7 - Favoritövning


Bloggutmaningen Dag 7
(För tidigare inläg - se kategorin Bloggutmaningen - träning)


Favoritövning

Oj. Detta varierar så enormt mycket.
Jag kan inte säga att jag har en speciell favoritövning. Jag gillar ju alla övningar jag kör! :) Men en som jag återupptagit i mitt träningsprogram de senaste veckorna är bamsecurls! Just eftersom den är "ny" så tycker jag lite extra om den just nu.. Och så har jag ju börjat köra arnoldpressar i freemotion istället för hantlar och jag tycker att det är grymt kul! Men är det mina favoritövningar? Don't know. Men bra är dom då iaf och dom bränner rätt rejält i mina små muskler ^^.

Ifall det finns intresse kanske jag kan börja lägga upp "Veckans övning" eller något här på bloggen då jag visar med bilder, film eller text hur man kör en övning varje vecka i typ ett år? Det blir 52 övningar, så då har ni en egen liten övningsbank på min blogg.. Hmm. Vi får se vad som händer!




En sån där vilodag

Är numera hemma från skolan. Grupparbetet är klart och inskickat! En stressfaktor mindre, med andra ord. Har bara den individuella skriftliga delen kvar på arbetet. Började skriva på den imorse. Eller jaa, jag skrev till och med 47 ord mer än vi skulle ha, men jag ska ändra lite så jg får med det allra viktigaste. Prioritera och prioritera bort. Sen är det fokus på tentan som gäller!!

Det känns konstigt att fara hem utan att svänga förbi på gymemt och träna först, haha. tråkigt med vilodagar, men ack så välbehövligt!






Imorgon blir det nya friska tag på gymmet! Benen ska tränas och det blir högreps denna gång. Sedan lite axelövningar också med rest-pause, dropset och annat skojsigt!


It's called POWERWALK






Jag har varit ute och knatat samma gamla runda. Byter håll lite då och då, men det finns inte så mycket variation här i Yttertavle ;) Idag blev det dock lite skillnad motför mina vanliga rundor eftersom jag promenerade med stavar! Shiiiit vad det var längesen jag gjorde det. Men härligt! Det känns som att jag får upp farten YTTERLIGARE då.

Nu är benen trötta. Hela kroppen är trött. Det är inte konstigt eftersom jag har tränat hårt i fem dagar nu. Alltså står det vilodag på dagens schema. Tråkigt, men välbehövligt :) Hoppas på att ha en massa ny energi till att träna hårt imorgon!



Nu har jag en och en halv timme på mig att äta frukost och plugga. SKÖNT med en lång morgon! Sedan väntar dagens föreläsning mellan 10 och 12 och sen blir det grupparbete där vi ska göra bort det sista. Alltså finslip, bestämma vem som ska redovisa vad på måndag, osv, osv. Skönt att få det bortgjort redan nu eftersom jag far till Älvsbyn imorgon :)


Dag 6 - Mål med träningen


Bloggutmaningen Dag 6
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Mål med träningen

En bild säger mer än tusen ord!



Just kidding. Mitt mål är inte att ha en fysik som Iris Kyle, även om jag är grymt imponerad av henne! Tänk alla miljontals timmar i gymmet och allt slit som finns bakom en sån kropp! Målmedvetenhet är viktigt om man ska lyckas med sånt!

Mitt mål är som sagt inte Iris Kyle's fysik. Men som alla mina trogna bloggläsare kanske redan märkt så är målet att bygga muskler! Jag älskar styrketräning och jag älskar att se att jag utvecklas. Just nu har jag hamnat på en platå där det inte händer så mycket. Förstår att all stress är en bidragande faktor. Jag äter mer än nånsin tidigare för att musklerna ska få energi. Och vad händer? Jag går NER i vikt. Och vad bidrar det till? Inte är då muskeltillväxt i alla fall. Längtar till nästa helg då första tentan på den här kursen är över och stressen sjunker med stormsteg, för DÅ räknar jag med att detta ska återställas till det normala ;)

Nog om det!
Inom styrketräningen har jag inga jättekonkreta mål förutom mer synliga muskler, osv. Men jag måste erkänna att det är liiiite frestande att testa body fitness nån gång i livet. Dock inte närmaste åren, då jag har för mycket annat att fokusera på som tar mycket tid (läs: universitetsstudierna). Men det skulle vara grymt kul. Bara för att ha gjort det liksom!

Sedan ska jag sätta mig någon dag och formulera lite styrke-mål. Typ att jag ska göra X antal chins utan assist innan året är slut osv, osv. Har haft såna mål tidigare och det är ju en motivation till att träna och utvecklas. Målmedvetenhet is the shit!


Jag tycker att det är lättare att sätta upp mål för konditionsträningen. Det blir liksom lite mer konkret, till exempel i form av att jag ska klara av att springa en halvmara nästa sommar. Någon gång i livet ska jag klara ett helt marathon. Och kanske ett Vasalopp också? (Blir dock svårt då jag aldrig åker skidor och inte har någon som helst vana av det, men det går väl att träna upp?). Skulle vara kul med något triathlon också...

Haha, det finns en lång lista med grejer jag vill göra innan jag dör ;) Men kort sagt: Mitt mål med träningen är att bygga muskler!





Anna-Maria Lacatus. Behöver jag säga mer? Haha. Underbar fysik!

Måste ju säga att det är såååå mycket snyggare att ha muskler än att vara pinnsmal!
Och har man inte muskler ska man ha lite kurvor! Men muskler är ju det allra bästa. Eller hur? ;)


Pushdowns och sånt



Idag har jag tränat triceps, eftersom jag inte hann med det i gårdagens pass. Några härliga övningar blev det! Pushdowns med stång och med rep, tricepspress med rep ovanför huvudet, hantelpress bakom huvudet och sen avslutade jag med tricepspress i maskin. Tycker inte om många maskiner, men det finns en maskin för triceps som är helt wonderful!

Efter att armarna fått sitt körde jag några set mage och ländrygg. Vanliga hederliga situps blev det idag. Och så bellyback. Inte mer avancerat än så ;)


Nu blir det mellanmål:





Tror minsann att Dio också är lite sugen på en proteinbar ;)


Tisdagens planer



Har varit ute och traskat som vanligt. 50-minuter. Som vanligt. Det var riktigt skönt och jag LÄNGTADE ut inatt. Beror både på att det är helt underbart att komma igång ordentligt på morgonen och på att jag hade en massa ångestdrömmar inatt. Stress stress, press press. Och ändå är det drygt en vecka kvar till tentan. Men det känns inte som att jag har lärt mig nånting och jag vill gärna känna mig rätt säker på allt några dagar innan, vilket icke kommer ske denna gång!

Jaja, skönt var det att komma ut iaf. Minskar stressen!



Ska försöka hinna med lite plugg nu innan jag ska till skolan. Och frukost såklart!

Vi har en föreläsning idag och sedan ska jag och Elin fila på grupparbetet. Vi skriver om hur IKEA har påverkat den ekonomiska utvecklingen i Älmhult, hur IKEA har påverkat samhället vid kriser (som i början av 1990-talet) osv osv. Rätt intressant är det!

Efter några timmar i skolan ska jag till gymmet och pumpa upp mina triceps. No cardio today. Benen är slutkörda efter gårdagens spinning + alla dessa promenader ;)




Dag 5 - Favoritmuskel

Bloggutmaningen Dag 5
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Favoritmuskel

Hmm. Detta kan ju tolkas på olika sätt. Favoritmuskel att träna eller de muskler jag är mest nöjd med?

Det jag tycker bäst om att träna just nu är axlar. Detta varierar dock väldigt mycket. Jag tycker att i princip allt är lika kul, och frågar ni mig på en vecka har jag säkert ett annat svar ;) Älskar att träna alla muskelgrupper!

Muskler som jag har lätt att bygga är framför allt framsida lår. Dessa muskler växer så att det knakar, haha! Har lite paus från benträningen och sätter in ett par övningar i andra pass just nu, då jag känner att benen växer för fort i jämförelse med övriga kroppen som inte riktigt hänger med. Men underhållsträning blir det såklart ändå! Man kan ju inte bara strunta i att träna något ;)

Jag vet inte vilka muskler jag är mest nöjd med egentligen. Lättare att säga vad jag vill utveckla ju ;) Men jag är rätt nöjd med kroppen som helhet faktiskt. Blir allt mer nöjd i och med att musklerna växer!

Något som jag däremot inte tycker om är mi rumpa som jag tycker är alldeles för stor, haha. Den ska bli lite mindre och tajtare. Men å andra sidan.. Min rumpa är en av Linus absoluta favoitdelar på min kropp, så allt för mycket kanske jag inte ska förändra den? ;P


Jag har gjort något ovanligt

Efter fyra timmars grupparbete och en föreläsning på två timmar var jag inte speciellt taggad på träning. Ville hem och sova och äta, haha. Men jag vände de negativa tankarna till positiva och körde ett GRYMT pass. Jaaa, så kan det gå ibland!



Hade drygt en halvtimme på mig att träna styrka. Egentligen brukar jag ju träna biceps och triceps samma dag, men idag blev det bara biceps och det blev tillräckligt stressigt. Träffade på en gammal arbetskompis också så det blev lite surr där innan jag kom igång. Men jag hann köra scottcurls, hantelcurls och 21:an. Körde riktigt effektivt med många tunga set, plus rest-pause. Lovely! Armarna var då helt utpumpade när jag var klar. Skakigt till och med!



Anledningen till tidsbristen var att jag bokat in mig på SPINNING. Cykel 55 heter det och är alltså spinning i 55 minuter. Det är väldigt ovanligt att jag cyklar. Konditionsträning för mig brukar innebär löpning eller crosstrainer, men jag kände för ett riktigt svettigt spinningpass idag eftersom jag inte kört det sedan i höstas.

Var det jobbigt? Öhh, jaaaaaa! Men så f*cking underbart! Hehe. Svetten rinner, mjölksyra i benen och bara köra på tills det känns som att man ska dö. Det är grejer det ;)




Trots att cykling inte är den roligaste konditionsformen jag vet så längtar jag tills snön har smält bort och jag kan börja cykla till skolan. 1 mil är det in till stan från mig. Brukar ta ungefär en halvtimme att cykla till universitet. Kilometertid på det? Haha, vågar inte ens tänka på det - men jag skyller på att det är en massa tunga backar första tre kilometerna! ;)


Godmorgon!





Har varit ute och promenerat i 50 minuter, och nu har jag BRÅTTOM! Frukosten ska ätas, matlådan fixas osv...


Dag 4 - I min träningsväska

Bloggutmaningen Dag 4
(För tidigare inlägg, titta under kategorin Bloggutamningen- Träning)


I min träningsväska

I min träningsväska finns lite allt möjligt som jag behöver på gymmet!
Träningshandkar, handledsskydd, träningsipod, vattenflaskor, träningslinne, träningstights, , löparskor, handduk, schampoo, balsam, duschcreme... En hel del kan man hitta där i! Ett gäng hårsnoddar också, eftersom jag hatar att glömma att ta med det och träna i utsläppt hår. Så för några veckor sedan kastade jag in en massa hårsnoddar där :)


Såna här träningshandskar har jag. Bilden är dock från google.
180 kr på Intersport!


Shampoo och balsam är ofta från Just Glow. Påstår inte att det är det bästa för håret, men det är bra förpackningar för träningsväskan!



Ett par såna här träningstights från Casall har jag. Tycker att dom är riktigt bekväma att träna i!

Har en massa träningskläder från alla möjliga ställen. Köper mest på sportbutiker, men en tränings-outfit är från H&M faktiskt. Har både lite dyrare och lite billigare. En massa blandat!


Mina älsklingspojkar








Ser ni skillnaden på lillkissen? Första bilden är från oktober och andra togs igår. Nog har han växt en hel del! Min fina fina Dio.

Och medans Dio har växt för fullt så har älsklingen krymt. Minus 10 kilo på fem veckor, och 9 cm mindre runt midjan (mätt över naveln för att ha bra utgångspunkt). Riktigt duktig är han! Och pushar och peppar för fullt. Inte för att jag har krav på honom att bli smalare rent utseendemässigt, för jag älskar honom oändligt hur han än ser ut. Men han vill leva mer häslosamt och jag hjälper honom med det så att han kan ha ett låååååångt och lyckligt liv med mig! :)







Jag älskar mina fina pojkar!


Bröst och axlar

Igår frågade Linus mig: "Vad tycker du är tråkigast att träna?"

Jag svarade: "Mage. Grymt drygt, massa repetitioner om man gör klassiska magövningarna och det tar bara tid"

Sen frågade han: "Vad tycker du är roligast att träna?"

Jag svarade: "Hmm. Axlar är kul. Och biceps, och triceps, och bröst, och rygg och.."

Linus: "Allting med andra ord?"


Hehe, jaa, det är väl så det är . Allt utom mage är kul ;) Dock måste jag säga att jag just nu ÄLSKAR att träna axlar. Känns helt underbart. Får enormt bra kontakt, härligt tryck och en massa träningsvärk efter varje pass!

Idag tränades bröst och axlar. Så här såg passet ut:

* Bröstpress i maskin
* Pecdec
* Lutande pressar
* Flyes i CC

* Drag mot hakan
* Sidolyft
* Sidolyft-a la-Emma-special
i superset med
* Lyft framåt med medicinboll
* Arnoldpressar

Helt, totalt, fruktansvärt, underbart slutkörd blev jag i musklerna! Jag körde rest-pause i pecdec och det tog på rätt rejält må jag säga. Hade ingen styrka kvar till flyesen i cable sen. Eller vad sägs om en 7:a som bäst på 17,5 kg? Haha, inte okej!

Axelträning tog också slut på mig rejält. Som ni ser så blev det ingen militärpress idag, vilket jag oftast brukar börja med i vanliga fall. Tänkte att det kan vara bra med lite variation, även om jag såklart tycker att det är en grym övning (Annars skulle jag väl inte köra den? Daaaah;P).




Söndag!



Söndagar har ju en tendens att bli slappardagar. Och vi har haft en riktig slappardag! Började iofs morgonen med en morgonpromenad som vanligt, men sedan har vi bara varit inne och spelat gitarr och sjunigt och sånt. Myspys!

(Förresten så var det extra härligt att gå imorse, eftersom jag kände träningsvärken i rumpan vartenda steg jag tog! Hihi, utfallen igår tog på minsann!)

På ett par timmar far älsklingen hem till Älvsbyn och då far jag iväg till gymmet för att dränka mina sorger med träning. Vissa gör det med alkohol, jag gör det genom att PUMPA. Ohh yeees.

Idag ska bröst och axlar få sig en omgång! Jag hoppas att det inte är så mycket folk på gymmet idag. Har varit väldigt mycket folk senaste helgerna. Så mycket att man får köa för att få sig rätt stänger, hantlar konditionsmaskiner, osv. Det gillas INTE! Men alla dessa nyårlöftes-tränare borde väl försvinna snart? ;P






Dag 3 - Ett fint idrottsminne


Bloggutmaning Dag 3
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen)


Ett fint idrottsminne

Hmm. Svårt! Har väl inget speciellt minne som är extra bra. Men ett som jag tänker på är då jag upptäckte att mina biceps kunde skymtas då jag spände dem, haha. Jag gick runt till alla och sa: "Känn, jag har muskler!". Nu är mina biceps en aning större än vad de var då, men det var ett stort ögonblock då jag inte varit någon träningsmänniska tidigare och inte haft några synliga muskler. Så det var riktigt kul faktiskt!

Ett annat träningsminne var väl när jag klarade av att göra min första chin-up utan assist. Det var riktigt kul det med! Dock har jag inte tränat så mycket chins. Jag har styrkan, men något blir ofta fel i tekniken, haha. Men jag kanske kan ha som mål att göra 20 chins innan året är slut? ;)


Bild: Google

En sån fysik hade jag inte tackat nej till!


Dagsfärsk formbild på ryggen

För tre veckor sedan:




Idag:



Ser ingen större skillnad, men det är ju bara tre veckors mellanrum på bilderna. Men nu fick ni en dagsfärsking iaf!


Utomhusträning!

Jag och Linus har kört ett träningspass utomhus. Lite löpintervaller blandat med utfallsgång, samt armhävningar och crunches. Och så fick Linus göra lite knäböj med mig på ryggen också.

Sedan gick vi in och lyfte lite hantlar och så. Ett allroundpass har det blivit ett dag. Inte många set för varje muskelgrupp. Men jag måste säga att det var riktigt skönt att träna utomhus!








Lördags-powerwalk!

Imorse blev det en rejäl sovmorgon! Halv tio klev vi upp. Jag vaknade åtta och var pigg, men det är ju så mysigt att ligga och kramas på älsklingen på morgnarna!

När vi vaknade sprang jag ner till tvättstugan och kastade in en tvätt. Tvättdag idag. Sedan tog vi en härlig powerwalk på 45-50 minuter. En väldigt social sådan också, då båda hade ipod med hög musik i öronen, haha. Vi är musiknördar ;)

Haha, lite lagomt fina bilder från våran powerwalk:









I det här huset bor jag! Alltså i en lägenhet i huset :)


Dag 2 - I mina öron när jag tränar


Bloggutmaningen - Dag 2
(Se tidigare inlägg samt vad som komma skall under kategorin Bloggutmaning)


I mina öron när jag tränar

Jag skrev ju ett inlägg om min träningsmusik
för bara några dagar sedan. Scrolla ner på bloggen så hittar ni lite mer exakt vilka låtar som spelas. Men jag kan ju skriva lite kortfattat nu också..

Artister och grupper som finns i mina öron när jag tränar är Dio, Jorn Lande, Megadeth, Cavalera Conspiracy, Meshuggah, Airbourne.. Tror till och med att det finns ett par låtar med Europe! Hehe. Och så några låtar med Foofighters finns också. Funkar ju dock bäst till lugna promenader då det inte är lika mycket power i dom låtarna (Jämför ex Cavalera Conspiracy och se skillnaden;)).

Jaja. Det var väl allt jag hade att skriva idag! Är ni mer nyfikna får ni kika på det jag skrev för några dagar sedan :)




Kan förresten rekommendera en sån här liten ipod från Apple. Jättepraktisk att ha när man tränar! Man kan klämma fast på den bh:n eller linnet och sedan bara köra på! Den tar knappt nån plats och är därför inte ivägen. En nackdel kan vara att det inte finns någon display. Men vem tusan har tid att syssla med sånt när man tränar? ;)


Lats!



Känner att det är dags att börja ta lite nya formbilder, haha. Kanske gör det i helgen!


Har iaf tränat rygg idag. Och baksida axlar (eller baxida akslar om man vill stava det så^^ Nää, nu ska jag vara ltie seriös!). Det gick helt okej. Bra kontakt med latsen i de flesta övningarna, men en del funkade mindre bra idag så jag fick sänka vikterna på dem och köra på högreps med fokus på att hitta kontakten.

Dagens pass:

* Lats i freemotion
* Hög rodd
* Omvänd pecdec
* Skivstångsrodd
* Latsdrag
* Chins
* Sittande rodd

Tror jag fick med alla nu! :) Ingen ländryggsträning idag då den fortfarande är trött från onsdagens pass. Men den får jag köra hårt med senare i helgen då träningsvärken är över!

Liiiiite kardio blev det också. Tänkte springa fem kilometer, men gav upp innan. Hade ingen energi kvar. Vilket både berodde på att jag inte riktigt vaknat till (dom där morgonpromenaderna ÄR viktiga för mig för att vakna) och att jag var hungrig då klockan var ett och jag inte ätit lunch. Men men.. Nya tag senare i helgen! Då ska jag springa MER än 5 km, hihi! Kompensera lite ni vet ;)


Thank god it's friday

Idag har jag haft sovmorgon. Istället för att vakna halv sju vaknade jag åtta. Skippade morgonpromenaden för att få sova lite längre. Känner mig dock tröttare nu än jag brukar göra den här tiden, haha. Morgonpromenader är verkligen superbra för att vakna till!

Känner mig inte lika hungrig heller. Men jag äter ändå, för frukost är superviktigt!

Idag väntar en föreläsning, sedan träning, plugg och sen kommer Linus hit. Kommer att ha fullt upp tills älsklingen kommer, men ikväll ska jag bara slappna av. Myspys!


Bloggutmaningen

Jag kikar ju runt på massor av olika träningsbloggar och hittade nyss den här. En 30-dagars-bloggutamning för träningsmänniskor. Påbörjade ju någon sån här förut, men som inte handlade om träning.. Men den måste jag ha glömt bort? Haha. Har inte märkt det förrän nu.

Men den här ska jag försöka fullfölja! För träning är ju KUL att skriva om! Gör kanske en egen kategori här på bloggen för svaren på dessa? Håll utkik!


1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt motto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att



Dag 1 idag då!


Min träningbakgrund

Jag har väl testat lite av varje egentligen.. När jag var liten (typ lågstadiet?) var jag med i sån där kvartersfotboll. Lite handboll hann jag också med där ett tag. Men bollsporter har egentligen aldrig varit min grej. Jag har inget bollsinne och jag är rädd för bollar. Så bollsporter - njaeeeee.

Sedan dansade jag bugg också under ett par år. Det var roligt! Älskar dans och musik. Anledning till att jag fick sluta dansa var att det var för många tjejer och för få killar i våran grupp. Vi tränade ju tillsammans och bytte danspartner typ varje låt. Ingen avancerad bugg med tävlingar och fast danspartner alltså. Så när det blev för lite killar skulle man ragga upp någon som kunde börja så att man kunde fortsätta.. Och ingen av mina killkompisar var taggade på dans.

Sedan började jag rida! Spenderade 4-5 år i stallet, 5 dagar i veckan. Sköthäst hade jag också. Tävlade lite i hoppning och nån dressyrtävling också.. Detta slutade jag med för att det tog upp för mycket tid. Det var i slutet på högstadiet jag slutade rida. En annan anledning var ju att min sköthäst skulle säljas.. Men ridningen har nog hjälpt till lite med att skapa mina starka benmuskler ;)

Ungefär ett år tränade jag ingenting. Det blev väl lite promenader och eventuellt några situps lite då och då hemma. Och så skolidrotten också.

För övrigt har jag aldrig gillat skolidrotten! Eller jag har tyckt om när vi har haft cirkelträning, hinderbanor, m.m, men mitt minne av skolidrotten är typ fotboll och innebandy.. Inga bra minnen för mig som är bollrädd. Ingen passade till mig osv, men jag kan inte klandra den, för jag är kass på bollsporter.

I nian började jag träna lite på gymmet. Kan inte påstå att det var jätteseriös styrketräning. Jag var ju rädd för att få stora muskler, haha. Och så körde jag efter samma program i typ ett halvår. Samma övningar och helkroppspass. Men är man ung och dum och nybörjare så är man!

Har börjat träna mer och mer sen dess. För något år sedan (kanske två år sedan?) växte intresset för styrketräning supermycket och jag läste allt jag kom över för att lära mig en massa. Men jag har såklart haft mina nedgångar också då motivationen varit i botten. Men senaste halvåret har jag tagit tag i träning på RIKTIGT och utvecklats massor.


Jaaa, jag vet inte om det finns så mycket mer att skriva om.. Jag har åkt slalom sen jag var riktigt liten. Jag var en sån där liten unge som vuxna nybörjare är avundsjuka på, haha. Fem år kanske jag var när jag började åka? Och så åker jag bräda nu också. Men jag ser itne sånt som träning. Forsätter träna och har säkert en massa mer att skriva om på några år, haha :)


En sån där torsdagkväll

Jag känner att jag inte har så mycket att skriva om här när jag har vilodagar från träningen. För vad gör jag annars? Pluggar. Inte speciellt kul för er att läsa om hur mycket jag har att plugga, haha. Men kan ju meddela att jag skriver en egen kursbok. Fattar inte något av kurslitteraturen vi har eftersom allt är på engelska, och inte nog med det, det är fruktansvärt akademisk engelska. Vanlig amerikansk-film-engelska är ju inte några problem, men det här... Aja, hoppas jag förstår något från min egen bok då! ;) Vill ni lära er något om ekonomisk och politisk geografi kan ni ju få köpa min egengjorda bok, hihi!

Imorgon kommey honeybunny hit. Saknar honom. Min fina fina älskling. Ska bli så mysigt att få kramas med honom igen. Det är ju det bästa. Att kramas. Underbart!


I denna pågår en enorm träningsvärk just nu:






Blev ju tvungen att lägga upp en bild från sidan också för att flasha lite med min fiiiina tauering! :)


Torsdagmorgon



Är hemma från min morgonpromenad nu. Det var svinjobbigt från början, men efter ett tag gick det bra, haha. Men jag kände att det hade varit mycket skönare att sova ett tag till. Fått för lite sömn hela veckan ju! Så vi får se hur det blir imorgon. Morgonpromenad eller sovmorgon.

Idag väntar en lång dag på skolan. Först föreläsning, sedan grupparbete. Och ikväll blir det mer plugg. Yääääy, mitt liv är roligt just nu.

Dessutom har jag ju vilodag idag. Blir extra jobbigt med skolan då eftersom jag inte kan koppla bort genom att träna ett par timmar. Men det får gå bra ändå. Behöver vila. Kroppen skriker snart på mig ;)

BTW, träningsvärk i magen idag! Och ländryggen. Och armarna. Men det har börjat gå över i axlar och bröst!


Time to say...


Imorgon: Vila

Imorgon blir veckans vilodag från träningen. Stod mellan att vila imorgon eller på fredag, och det blir imorgon eftersom det passar bättre med mitt övriga schema då. Att jag dessutom har träningsvärk i armar, axlar och bröst, och förhoppningsvis kommer ha en del träningsvärk i magen imorgon är förstås också bidragande faktorer till varför det passar bra med en vilodag. Benen har jag inte träningsvärk i, men dom är trötta ändå efter all kardio.

Så imorgon = vilodag.

Morgonpromenad blir det förstås ändå! är för rastlös för att klara mig helt utan motion ju ;)



Från fredag börjar en mördar-helg, haha. På fredag ska jag träna rygg och löpning. Sedan kommer Linus hit och jag har planerat att vi ska köra ett STENHÅRT fyspass ute i snön på lördag. Hihi, jag ska pressa honom såååå hårt!


Mage, rygg och löpning

Dagens träning gick helt okej! Mage och ländrygg tränades. Både raka och sneda magmusklerna fick kämpa. Passet kändes gode bra, även om jag är alldeles för svag i magen. Enligt mig själv då alltså. Men man blir bra på det man tränar på! Funderar på att lägga till ett par magövningar i slutet av några pass per vecka. Typ bara 8 set mage varannan dag eller något under en period. Och inte något helt magpass, för då blir jag less ;)

Målet med min magträning är ju inte magrutor eller nåt. Inte än i alla fall, får se hur jag känner inför det i framtiden. Men magen måste vara stark för att avbelasta ländryggen, samt för hållning, balans... You name it!

Men men, nog om det. Löpning stod ju också på schemat idag! Istället för att gå efter klockan så gick jag efter sträckan. 5 km blev det. Känns rätt lagom för mig just nu. Läste tips igår om att öka med 500 m varje vecka. Kanske kan vara något för mig? Så jag kör 5 km den här veckan, 5,5 nästa vecka, 6 veckan efter osv osv. En mil ska jag då klara!

Har även lite mål inför nästa år. Tanken är att jag ska klara en halvmara då. Jag har aldrig sprungit något lopp, men det skulle ju vara så grymt kul! Dessutom får man ju något att se fram emot och träna till. Det gillas!


Nästa år kanske jag är en dessa? :)


Onsdagmorgon



Har varit ute och promenerat. Ovanligt? Haha. Idag blev det dock bara 40 minuter på grund av tidsbrist (jaa, jag råkade snooza ett tag ;P). Men 40 minuter är sååå mycket bättre än inga minuter alls!

Idag på gymmet ska lillmagen få STORSTRYK. Måste verkligen ta tag i det här med magträning. Jag tycker att det är helt klart tråkigaste muskelgruppen att träna, men ack så viktigt.. Så idag väntar 20 set mage och åtta set ländrygg. Hihi, jag kommer vara döööööööd.



No mercy!


Träningsmusik




Nu ska ni få ta del av vad som kan finnas i en träningstjejs ipod! Hoppas ni kan hitta något ni gillar att ta med till era träningspass! För livet blir bra mycket bättre med lite insprierande musik i öronen - så är det!

Styrketräning:
* Sanctuary - Cavalera Conspiracy
* Must kill - Cavalera Conspiracy
* Terrorize - Cavalera Conspiracy
* Re-Inanimate - Meshuggah
* Entrapment - Meshuggah
* Shed- Meshuggah
* Tears don't fall - Bullet for my valentine
* Your betrayal - Bullet for my valentine
* Wait and bleed - Slipknot
* Duality - Slipknot



Kardio
* No way but the hard way - Airbourne
* Blonde, bad and beautiful - Airbourne
* It aint over till it's over - Airbourne
* Rainbow in the dark - Dio
* King of fools - Edguy
* Lavatory love machine - Edguy
* Navigator - Edguy
* Sex, fire, religion - Edguy
* Lonely are the brave - Jorn Lande
* Man of the dark - Jorn Lande
* Bridges will burn - Jorn Lande
* Christine - Jorn Lande
* Angry again - Megadeth
* Sweating bullets- Megadeth
* Peace sells - Megadeth


Nedvarvning/stretch
* I dont want to miss a thing - Aerosmith
* Bed of roses - Bon Jovi
* Hollow years - Dream Theater
* The answer lies within - Dream Theater
* I'll cry for you - Edguy
* Sweet child o' mine - Guns n' roses
* While your lips are still red - Nightwish
* Key to the universe - Timo Tolkki





Träningsgalen rockbrud - inside out!


Bic/tric

Kom nyss hem från gymmet där biceps och triceps pumpades. Lovely! Det är nog absoluta favoritpasset faktiskt. Och resultaten syns ju också ;)


Så här såg dagens pass ut:

* Scottcurls
* Hammercurls
* Curls med skivstång
* Bamsecurls

* Pushdowns med rep
* Tricepspress ovanför huvudet
* Tricepspress i maskin


Helt underbar kontakt genom hela passet! Och enormt tryck. Speciellt biceps. Började med uppvärming på lätta vikter, sedan rest-pause i scottcurls. Har aldrig kört rest-pause i scottcurls förut, men GUUUUUD vad härligt det var. Och jobbigt. Men det är ju det jobbiga som gör det härligt, haha ;)






Det blev ingen löpning idag! Har bestämt att jag bara ska springa 3-4 gånger i veckan. Blir svårt eftersom jag är sååå supertaggad på löpning just nu. Men jag vill inte att benmusklerna ska bli för slitna igen, så jag får ta det lite lugnt nu. Jag har perioder då jag älskar att göra något och då vill jag göra det hela tiden, och just nu är det löpning. Men det är inte speciellt hållbart i längden. Får starta lugnt och sedan utöka löppassen mer och mer helt enkelt. :)


Dio tycker om att pussas :)


Godmorgon!



Knasig som jag är vaknade jag halv sju igen för att fara ut och promenera. Kan erkänna att stegen var tunga i början, men så fort jag hade vaknat till gick det hur bra som helst, som alltid. Det gäller bara att komma förbi de första minuterna ;P

Jag träffade Fanny och sa att det var ju så härligt att se hur dagen kom närmare och närmare. När jag börjar gå är det MÖRKT ute. Så mörkt att jag måste ha reflexer för att synas. Men sedan blir det ljusare och ljusare. Förväntar mig att gatlamporna ska hinna släckas vilken dag som helst nu när jag är ute. :)



Nu ska jag dricka kaffe och göra mig redo för dagen. Frukost och bloggläsande ska det förstås också bli innan jag beger mig iväg till skolan för dagens föreläsning.

Efter föreläsningen blir det träning, som vanligt. Sedan plugg när jag kommer hem och ikväll kommer pappa hit igen. Han kommer bo hos mig tisdag-torsdag i tre veckor eftersom han har kurs här. Kul med lite sällskap! :)


RSS 2.0