Ett paket

Väntar med spänning på att älsklingen ska komma hem med ett paket som kommit fram med posten idag. Paketet är naturligtvis från Gymgrossisten! Älsklingen har beställt proteinpulver och jag har beställt en låda med Swebars. Underbart mellanmål! Jag har i princip alltid med mig en swebar i väskan så att jag vet att jag har något snabbt att ta till ifall jag blir hungrig.




Lemon är just nu favoriten. Finns på Gymgrossisten!


Adrenalinkick!

Dagens gympass gick bra! Har träningsvärk lite överallt så jag hade inga skyhöga förväntningar, haha. Träningsvärken sitter ju dock mest i ben, rumpa, mage, ländrygg och bröst. Den i ryggen och axlarna har gått över, och det var ju det som skulle tränas idag.

Istället för att ta en konditionsdag innan jag börjar om schemat på nytt så körde jag på dirket, men dessa tre träningsdagar ska jag köra högreps istället för lågreps. Så kring 10-12 reps låg jag på idag. Funkade riktigt bra och brände på ordentligt!




Gårdagens pass såg förresten ut så här:

* Bänkpress - 5 set
* Hantelcurls - 5 set
* Pushdowns m stång - 5 set
* Skivstångscurls - 5 set
* Pushdowns m rep - 3 set
* Liggande flies - 3 set
* Dips - 3 set


Och dagens pass såg ut så här:

* Axelpress m hantlar - 5 set
* Hantellyft åt sidan - 5 set
* Skivstångsrodd - 5 set
* Drag mot hakan - 5 set
* Latsdrag i CC - 5 set
* Latsdrag med v-handtag - 3 set


Hantellyften åt sidan kör jag min egna specialare på. Först kör jag så många jag orkar rakt ut, sedan en sorts rotations-lyft som jag inte har något namn till, sedan "små" där armarna är i ungefär 90 grader. Blir ungefär som ett triset egentligen, haha. Men att byta lite vinkel gör att man kan orka någon fler, så det är riktigt bra. och det bränner alltid så mycket att man tror att axlarna ska gå sönder ;)




Träningspassen ger ju alltid en adrenalinkick, men den största adrenalinkicken fick jag minsann efter passet. Jag märkte nämligen att det var en spindel på min tröja i träningsbagen. På något sätt lyckades jag undvika att skrika, kastade ut tröjan på golvet, skakade i den, fick ut spindeln på golvet och trampade ihjäl den. Ifall någon undrar så är jag totalt livrädd för spindlar, så även om detta inte var något stort steg för mänskligheten så var det ett stort steg för mig ;)


Godmorgon!

Godmorgon allihopa! Det här med sovmorgon är min kropp inte riktigt van vid.. Vid sex skulle älsklingen vakna för att hinna med bussen. Jag somnade om en stund efter det, men klockan åtta kändes det omöjligt att sova en sekund till. Gav upp försöket att sova till nio och traskade ut på morgonpromenad istället. Kring 40 minuter blev det ute i den friska höstluften! :)

Planerna för dagen är att träna under förmiddagen, vid ett ska jag och syrran fara och hälsa på morfar och ikväll ska jag och Linus umgås med Christoffer och Linnea. Inte jättemycket planer, men det duger då för idag! Måste nämligen lära mig att ta det lugnt och inte ha fullt upp hela tiden. Svårt, men välbehövligt ;)



Tisdag

Under förmiddagen drog jag till gymmet och körde pass nr 1 för dagen. Ett kort magpass. 15 set blev det totalt. Rätt lagom tycker jag, om man nu ska vara typiskt svensk. Det som kördes var hjulet, vilket jag gjorde med en skivstång och ett par viktplattor. Sedan situps, rotation med viktplatta, magmaskin för raka magmusklerna och magmaskin för sneda. Tre set på varje!



Sedan drog jag direkt till Pålsträsk och hämtade upp Jess för att fara en sväng till Luleå. Inga speciella shoppingplaner, bara fara för att kolla lite. Kom hem med ett doftljus, en söt minipresent till Linus och några Swebars (i väntan på att den där lådan jag beställde för några dagar sedan ska komma). På stan träffade vi även Johanna som gick med oss och åkte med hem. Mycket trevlig spontandag i stan med andra ord!

Nu har jag landat hemma hos Linus och funderar på vad vi ska hitta på resten av dagen. Han skulle nog hjälpa svärmor att städa källaren. Hmm. Kan jag smita ifrån det kanske? Haha. Nää, men ett till pass på gymmet väntar ikväll i alla fall! Det ordniarie passet, vilket idag är bröst, biceps och triceps. Vi får se ifall jag får med mig min hostande pojkvän som passare i bänk, annars blir det alternativa övningar.


Vikten har ingen betydelse



Kastar in ett par fruktansvärt osmickrande bilder för eran skull. Om man bara tittar på bilderna, när skulle ni då säga att jag var i sämre form? Den där jag väger 59? Gissade det. Dessa bilder har jag lagt upp för att ni ska kunna se att vikten inte har någon betydelse. Hur mycket du väger säger ingenting om vilken form du är i.

Jag låg kring 58-59 innan jag började bulka. Nu är jag uppe i 64 och om man ska tro på bilderna så har fett försvunnit och muskler byggts under tiden. Det är ju inte så dåligt! Jag känner mig dock långt ifrån superform nu. Magen är nästan ständigt svullen. Men samtidigt så tror jag att den växt lite för att det byggts mer muskler där inne. För jag känner magmusklerna betydligt mer nu än jag gjort tidigare. I like it! Sedan får man ju räkna med att lägga på sig lite fett och vätska också när man bulkar. Det hör liksom till. Men i överlag så har jag kommit i betydligt bättre form nu genom att äta precis allt jag kommer över, haha.

Men det jag vill ha ut av det här inlägget är att det finns en onödig vikthets. Man strävar efter siffror på vågen, får ångest när man gått upp två kilo osv. Är ditt mål att komma i toppform? Jämför med bilder då istället för att stirra dig blind på vågen. De är väldigt missvisande. För ärligt, vad är snyggast: att väga 50 kg utan muskler eller 70 kg med muskler?



Höst

Så underbart skönt det är att sova! Jag har seriöst glömt bort hur mycket jag älskar att sova. Sovandet har snarare blivit ett ångestladdat måste som endast tar tid. Inte okej. Jag SKA bli bättre på att sova. Åtminstone 8 timmar per natt. Håll koll på mig är ni söta ;)

Linus for iväg till Öjebyn för en stund sen och jag tog mig en morgonpromenad. Det är bara 12 grader ute nu, det märks att det böjar bli höst på riktigt. Men på något sätt gillar jag det. Den friska luften, känslan av nystart och att man får sitta inne i stora filtar och koftor med massa levande ljus.



Benträning

Guud vad kvällens pass körde slut på mig! Ben stod på schemat - hatkärlek. Det är så sjukt jobbigt och så sjukt underbart. Samtidigt. Och nu kör jag dessutom marklyften tillsammans med benövningarna. Ytterligare en tung övning som man får kämpa rejält i.

Så här såg dagens pass ut:

* Benböj i smith - 5 set
* Marklyft - 5 set
* Benpress - 5 set
* Benspark -4 set + 1 dropset
* Legcurl - 4 set + 1 dropset

När jag gick ner till maskinavdelningen för att köra benspark och lårcurl var jag helt själv där, så de övningarna supersetades. Tideffektivt! Avslutade med dropset i båda övningar, för att kräma ut det allra sista!



Kvällens gympass



Nu väntar lite kaffe at my parents place, sedan drar vi till gymmet och låter svetten spruta. Det är ett riktigt hårt pass som väntar. Mitt halleluja-moment-pass som innebär benpress, marklyft, benspark, lårcurl och mage. Idag lägger jag även till fem set benböj från början. Hur tungt kommer inte det bli? Grymt skulle jag tro! ;)


Planer

Har varit till banken och fixat ett "spara-pengar-till-bröllop-konto". Wihoo. Det är väl kanske två år kvar innan det blir bröllop, men det ska börjas i tid ;) Vi har redan bestämt brudträna, bestman och sångerska. Det är dock inofficiellt än och vi har inte ens frågat dem ifall de vill!


Idag åker jag med 12-bussen till Piteå där jag först ska träffa Rebecca och surra med henne. Sedan blir det shopping med min älskling. Jag har fått 1000 kronor av honom att shoppa för. Igår var vi i Luleå och jag lyckades göra av med 200. Alltså 800 kvar att handla för idag. Jag tycker att det är riktigt svårt att shoppa nuförtiden. Hittar aldrig något jag vill ha. Men jag ska göra ett försök att hitta ett par tröjor i alla fall!



Vi kör ett till pass ala axlar och rygg!

Mitt träningsschema har blivit helt fucked up nu. Upp och ner liksom. Så därför börjar jag om från början idag! Kör ju ett rullande schema med vila/kondition var tredje dag just nu.

Så här ser mitt nuvarande upplägg ut, ifall någon missat det:

Dag 1;
axlar och rygg
Dag 2; ben och ländrygg
Dag 3; bröst, biceps och triceps

Mage tränas efter de pass då det finns mer tid! Kan bli många gånger under en vecka, ibland bara en. Under den här veckan i Älvsbyn kommer det nog att bli lite mer fokus än vanligt på magen, just eftersom det kommer att finnas en massa tid. Det gillas! Jag räknar med att köra två pass en del dagar. Typ ett pass på förmiddagen med mage och kondition och sedan det "riktiga" passet med Linus på kvällarna. Blir nog superbra!



Söndagmorgon

Första morgonen som jag får sova ut på riktigt idag. På evigheter. Igår blev jag ju tvungen att stiga upp någorlunda tidigt för att plocka upp Linus i Piteå. Men idag har jag haft chansen att sova. Och när vaknar jag? Halv nio. Typiskt! Den där konsten att sova länge kan jag verkligen inte..

Jaja, nu ska jag ragga med mig Linus på morgonpromenad, sedan blir det frukost. Antingen här eller hos mina föräldrar. Längtar efter morgonkaffet, så vi får gå snabbt!

Jag har förresten bestämt mig för en detox-vecka nästa vecka. När jag kommer tillbaka till Umeå. Den 5 september böras det! Men inte så allvarligt, det innebär till exempel en kaffe-fri vecka och lite sånt. Bara för att avvänja kroppen och rensa den lite från sånt den inte tycker om, haha. Men jag skriver mer om det sen!

Ha en bra dag! Njut av söndagen!


Ledig!

Godmorgon! Idag är första lediga dagen på evigheter. Det ska firas i en bil! Jag ska nämligen köra till Piteå och hämta upp Linus där. Sedan vidare till Älvsbyn. Och mina planer för den här kommande, lediga veckan är helt amazing: sova, äta, träna. (Och pussas såklart!)





Total lycka!

Okej, en liten utvärdering av dagen.. Börjar med bodypumpen! Ingen träningsform för mig kan jag konstatera nu. Seriöst, när instruktören säger efter en halv låt: "Nu ska det börja kännas i musklerna..". Hmm? Jag är van vid att det ska kännas direkt. Att kontakten ska finnas från första repetition och att det ska vara aptungt hela vägen. Säkert bra träning för de som vill komma in i träningsvärlden, men jag vill ha mer och tyngre. Svettigt och pulshöjande var det då i alla fall, men styrketräning? Njaa?

Sedan gick jag och Sofia med ångest mot tentasalen där fysiologitentan skulle skrivas. Helt inställd på att skriva omtenta, men tentan var faktiskt lättare än förväntat, så det finns en liiiiiten chans att jag kan ha klarat den. Slipper tänka på den fram tills vi får veta resultaten i alla fall. Underbart att slippa stressen och prestationsångesten för ett tag! Är så otroligt lättad och glad över att den är över!

Sedan gjorde jag upp lite planer med tjejerna. Jag, Sofia och Bea träffas klockan fem och går på systemet en sväg för att köpa ett par öl. Japp, jag ska dricka alkohol ikväll. Fjärde gången i år. Siktar på två-tre öl eller nåt, bara för att vi förtjänar det efter den här pärsen!

Klockan sex möter vi upp fler klasskompisar och har någon form av after work. Det blir middag och sedan drar vi till nån krog eller nåt. Men det blir mest troligt en rätt lugn och tidig kväll ändå!

När jag körde hem ringde jag till Linus för att jag var så otroligt glad över allting. Han frågade direkt: "Är du full?". Haha, tror det var längesen han hörde mig så glad. Har mest varit ångest senaste tre veckorna på grund av allt plugg. Men nej, full är jag inte och det tänker jag inte bli heller. Bara glad! Lycklig!




Livet leker, kära vänner. Livet leker!


Bodypump

Vid elva händer det grejer! Då ska jag och Sofia fara på Bodypump! Jag har inte varit på det sedan förra hösten.. Helt enkelt för att jag inte är så mycket för gruppträningspass, och framför allt inte bodypump.

Bodypump kan vara en bra träningsform för de som inte rör sig alls annars. Liksom första steget ut i träningsvärlden. Sedan kan det ju naturligtvis vara kul också! Men man bygger inte några muskler av att göra samma övning en hel låt. Man tränar uthålliugheten i musklerna, och styrkeökningar i början beror mest på neuromuskulär anpassning.

Sedan tycker jag inte om att de bara har en insruktör per pass. Folk kan ju träna hur fel som helst eftersom instruktören sällan hinner gå runt och korrigera. Sedan finns det övningar med lite skum teknik i också. På skolan har vi bland annat pratat om det där med att knäna inte få vara över tårna i benböj på Bodypumpen. Man lär alltså ut en felaktig teknik för att det är "enkelt" .

Men idag ska vi alltså fara på ett pass och se ifall det är verkligen är så illa, haha. Nej, men jag tycker att det kan vara kul att göra något annat ibland. Att träna med extremt höga repsantal är ju inget som jag gör i gymmet, så lite variation är inte så dumt. Vi får se ifall det här blir sista gången jag far på Bodypump eller ifall jag inser att det inte är så tokigt. Värt ett försök iaf!

Men till alla er som vill bygga muskler - skit i bodypumpen och lyft tungt på gymmet istället!



Sista tentan ska skrivas

Godmorgon! Idag har jag tagit mig en rejäl sovmorgon. Skönt att få sova ut ordentligt efter några veckors sömnbrist. Åtta vaknade jag idag, så jag lyckades till och med få åtta timmars sömn. Yäääy!

Idag blir det ingen morgonpromenad. Regnigt och blött här i Yttertavle. Trist. Jag hade kunnat behöva lite frisk luft, men med min allergi mot luftfuktighet (japp, det är troligtvis det jag är allergisk mot) så känns det ine optimalt att utsätta sig för sånt när jag ska skriva tenta senare idag.


Man blir bra på det man tränar på

Jag har gett upp pluggandet för denna gång. För att minska all stress tog jag mig en lång powerwalk med lite jogginginslag. Det känns verkligen att det var längesen jag sprang nu. Benen kändes tunga och stela, haha. Jag borde verkligen ta upp löpningen lite igen. Det är ju så skönt att fara ut på en liten löparrunda då och då!

När jag springer har jag min runda på 5 km, vilket jag tycker är alldeles lagom. Ett par killar på gymmet sa: "5 kilometer är ju en joggingtur på fyllan!". Håller inte med. Ibland får jag höra: "Du är väl bra på att springa? Du tränar ju mycket!". Men det är ju helt enkelt så att man blir bra på det man tränar. Jag tränar styrketräning, inte löpning. Det är ungefär samma som när jag gick gymnasiet. Jag läste estet med musikinriktning och alla fick för sig att jag skulle vara bra på att rita eftersom jag gick estet. Not really. Jag är i streckgubbe-stadiet och har aldrig varit bra på att rita.

När det gäller styrketräning och löpning så är det både olika energisystem och olika muskelfibrer som arbetar. Styrketräning är anaerobt, löpning (långdistans) är aerobt. I styrketräning är det typ 2-fibrer som arbetar, löpning typ 2-fibrer. Så att man är stark behöver inte på något sätt betyda att man är en bra löpare, cyklist eller något annat. Man tränar på helt olika sätt. Och man blir bra på det man tränar på.










Styrketräningsbrud - Inside out!


We're half way there, ooooh livin on a prayer

Sådär, då var vi halvvägs! En tenta gjord, en kvar. Dagens tenta gick bra! Kändes helt okej faktiskt. Sedan har jag och Sofia hunnit plugga på lite gamla tentafrågor till fysiologitentan imorgon. Slutspurten är här! Några timmars pluggande idag och sen får det gå som det vill imorgon. Inställd på att få göra min första omtenta eftersom den här kursen är så fruktansvärt svår, men jag pluggar så mycket jag orkar nu och sen gör jag mitt bästa :)

Peppar med lite musik. Here we go!


Tenta idag!

Klockan nio har jag första tentan. Anatomi och traumatologi. Det känns ändå helt okej inför den! Men lite smånervös är jag, precis som alltid innan en tenta. Jag har varit ut på en morgonpromenix för att rensa tankarna lite och nu är det dags för frukost innan jag ska träffa Sofia vid IKSU halv nio.

Efter tentan blir det plugg inför morgondagens tenta. Sen får vi se hur det blir med träning. Skulle vara nice att träna lite mage&ländrygg. Kan behövas nu eftersom jag har fruktansvärt dålig hållning när jag sitter och pluggar och får snabbt ont i ryggen.


Rygg och axlar

Idag kördes favoritpasset på gymmet - rygg och axlar! Jag älskar det passet just nu eftersom det är muskelgrupper som måste växa så de prioriteras lite extra. Och de växer! Mer och mer för varje pass känns det som. Like it! Idag bytte jag ut T-bar-row mot sittande rodd. Den tog riktigt bra måste jag säga! Hoppas på träningsvärk imorgon ;)



Kaffet är på gång!

Träningsvärk? Japp! Vaknade upp med en härlig värk i boobsen. Inte så dumt minsann! Hade inte räknat med något annat eftersom jag körde lite andra övningar igår. Det har en tendens att resultera i träningsväk nämligen!

Imorse låg jag faktiskt och väntade på att larmet skulle ringa. Inte för att jag var speciellt pigg egentligen, men för stressad för att somna om. Halv sju gick jag upp, kändes rimligt eftersom jag har "tentaplugga-hemma-dag". Under morgonpromenaden öste Iron Maiden på för fullt. Hög volym, helt inne i musiken. Det behöver man få vara ibland! Och seriöst, Maiden funkar alltid även om de inte är så "inne" längre ;)

Nu är kaffet strax klart. Brygger fyra koppar till frukost idag. lär behövas. Jag ska först plugga hemma ett tag, sedan drar jag och Sofia till gymmet och kör ett pass och efter det kör vi nog en favorit i repris - sätter oss på ett par cyklar och pluggar. Funkade ju bra sist så!


Det här sysslade vi förresten med igår:



Vi har numera likadana tatueringar! Den vänstra är Linus och högra är min. (Jaa, han har fler hål i öronen än mig, haha).


Bröst, biceps och triceps



Idag på gymmet tränades bröst, biceps och triceps. Det blev lite andra bröstövningar än de jag har kört nu på mitt nya schema (lutande hantelpress, bröstpress i maskin). Istället blev det bänkpress, flies i cc och två set pecdec. Bänkpress kundej ag köra eftersom jag tränade med Sofia och hon var snäll å passade åt mig. Kände mig svagare än vanligt i bänk, men det var ju några veckor sedan jag körde det sist, så jag hade väl egentligen inte räknat med något annat.

Men dagens pass gick faktiskt superbra! Det sved ordentligt i musklerna och jag låg på lite högre repsantal än vanligt. Kring 7-8 på en del (vanligtyvis 4-6). Ritkigt härligt!



Fitness gloves från Better Bodies

Jag är en otroligt snäll flickvän, haha. Eftersom min fina älskling har börjat styrketräna så mycket så tyckte jag att han förtjänade någonting träningsrelaterat. Jag ville liksom skämma bort honom litegrann med en spontan present bara för att han är så söt och duktig.

Någonting som han behövt är träningshandskar. Han får hemska sår och förhårdnader i händerna av alla tunga hantlar och stänger och jag tycker så synd om honom. Därför beställde jag ett par träningshandskar från Gymgrossisten åt honom förra veckan och de kom fram igår. Gissa om han blev nå glad? Fick många söta pussar! ;)




Det var dessa handskar jag köpte åt honom. De är från Better Bodies och kostar 179 kr. Sedan finns såklart även dyrare och billigare handskar där, men jag tycker att de här verkar funka bra som "första". Better Bodies brukar ha bra grejer, så det kändes som ett säkert kort!

Träningshandskar tycker jag mer eller mindre är ett måste när man tränar hårt. Innan jag skaffade mina levde jag med förhårdnader i händerna och ibland kunde jag inte pressa ur det sista ur musklerna eftersom det gjorde för ont i händerna. Sedan jag började träna med handskar blev det en stor skillnad och nu är jag totalt beroende av mina, så jag hoppas att Linus ka tycka lika mycket om sina.

Vill du ha ett par träningshandskar? Gå in på: Gymgrossisten och kika runt lite! Finns några olika modeller att välja mellan :)


Benpass

Det blev lite fail idag. Jag var helt och hållet inställd på att eftermiddagsföreläsningen skulle börja ett, så strax före tolv var jag på IKSU för att träna. Som tur var träffade jag några klasskompisar där som meddelade mig att vi började halv ett. Ingen träning hanns med då alltså. Efter föreläsningen pluggade jag och Sofia på idrottsskador och sånt och sedan var jag så sjuuuukt trött att jag bara ville hem och sova.

Trots det bestämde jag mig för att ge träningen ett försök. Och vet ni? När jag drog på mig träningstightsen kom första leendet fram på mina läppar. Jag älskar att träna! Det ger en sån otrolig lycka. Jag fick energi till att köra ett tungt benpass. Lite ländrygg också, men det blev inga magövningar idag. Energin räckte nämligen inte till hela passet, haha. Men det hinns nog med imorgon istället!

Jag är så fruktansvärt glad över att jag tog mig till gymmet, för även om jag fortfarande är trött så är jag betydligt gladare! Tror jag fick till ett PB i benpressen. Jag vet faktiskt inte vad jag tar där. Kastar bara på några viktskivor och orkar sällan räkna hur mycket det är. Men jag gissar på PB, haha ;)


Ny vecka

Jag känner mig som en riktigt dålig bloggerska nu. Finns liksom inte tid. Igår pluggade jag HELA dagen. Eller jaa, 12 timmar av dagen gick åt till plugg, resten till att äta, diska och dammtorka. Det blev med andra ord ingen träning. Jag var jättesugen på att fara till gymmet, springa en sväng, åka inlines eller vad som helst bara för att komma från pluggandet, men jag tog mig inte tid till det. Dumt egentligen. Jag tror att jag skulle plugga betydligt bättre om jag la ner lite tid på träningen också. Kvalitet är bättre än kvantitet liksom.

Imorse har jag hunnit med en morgonpromenad på 45 minuter. Riktigt härligt tempo också! Jag känner mig redo för en ny vecka. Tillbaka till rutinerna liksom. Först blir det plugg hemma (skippar förmiddagsföreläsningen), sedan träning, föreläsning och mer pluggande. Jag tror att jag och Sofia skulle plugga tillsammans idag. Härligt!



Cravings



Ett måste nu är cola light med citron och isbitar. Godare än det låter som ;)


Söndagmorgon

Godmorgon! Jag har precis lämnat av Linus vid bussen. Dags för honom att fara hem eftersom hans utbildning börjar om imorgon. Han kommer dock hit redan imorgonkväll, eventuellt tisdagsmorgon, så vi träffas snart igen.

Jag ska ägna dagen åt att plugga. Känner mig så fruktansvärt otaggad, men det är inte många dagar kvar nu innan de här kurserna är över. Då har jag semester i en hel vecka! Så fruktansvärt underbart! Har stora planer för den veckan; träna, äta, sova. Hehe. Bara chilla med andra ord. Det behövs verkligen!

Mitt träningsschema har ju blivit lite i otakt eftersom jag var sjuk tidigare i veckan. Därför vet jag inte riktigt hur det blir med träning idag. Jag kanske bara kör ett corepass här hemma ikväll. Och så kör jag kanske benpasset imorgon? Hmm. Får fundera på det!



Rygg och axlar

Idag for vi till gymmet en sväng eftersom vi inte har fått igång tv:n här hemma. Linus behövde se en Arsenal-match och på IKSU har man ju egen tv vid varenda konditionsmaskin, så han trampade på en cykel i två timmar medan jag tränade rygg&axlar.

Det gick superbra att träna idag! Bra kontakt, bra tryck och jag lyckades bli så slutkörd att jag inte orkade lyfta min träningsväska sen. Gött! När styrkedelen var över satte jag mig på en cykel bredvid Linus och cyklade en mil medan jag pluggade. Inte speciellt intensiv cykling med andra ord. Men jag lärde mig en del traumatologi iaf. Alltid något! ;)


Drömmar


Det är så underbart gott med grööööt!

Vet ni vad jag drömde inatt? Jag drömde att jag kunde göra massvis med chins. Körde säkert 15-20 stycken med grym teknik och det bara rullade på liksom. Men snart är jag uppe där! För två år sedan kunde jag inte göra en enda armhävning, nu gör jag över 40. För ett halvår sedan kunde jag inte göra chins, så på ett och ett halvt år är jag uppe i.. 40? Njaa, men 15 iaf!

Sedan drömde jag även att vi hade en diskmaskin. Skulle vara nice. Diskberget i köket är nämligen inte litet. Ska se lite söt ut så kanske Linus kan ta hand om det när han vaknar ;)


Helg!

Det är otroligt skönt med helg. Jag tog mig sovmorgon till klockan åtta. Vaknade dock strax innan och kunde inte somna om. Jag har varit ute på en morgonpromenad där ben och rumpa värkte hela tiden. Haha, gympasset igår känns alltså ;)

Nu håller jag på att brygga kaffe och ska äta frukost. Hungrig som en varg! Tror minsann att det blir havregrynsgröt till frukost idag. Och så något med proteiner i också såklart. Ägg kanske? Måste ha protein till varenda mål, annars håller jag mig inte mätt många minuter!



Fredagsmys, om det så är det sista jag gör!



Mysstämningen är på topp här nu!
Vi tog nyss en cykeltur till Holmsund för att handla på konsum. Två mils cyklande alltså. Gode härligt faktiskt. Man mår så fruktansvärt bra att lite frisk kvällsluft!

Nu ikväll ska vi bara vara hemma och mysa. Det som väntar är kvällsfika (äggmackor - mums!), massage och film. Vi har inhandlat ostbågar och choklad. En vanlig hederlig marabou mjölkchoklad på 100 gram. Det är den godaste chokladen, enligt mig. Man blir aldrig less ;)

Jag hoppas att jag ska orka se hela filmen ikväll. Jag blir så rastlös. Jag är superdålig på att se film. Vi skulle se en igår. Efter fem minuter gick jag till köket för att koka ägg och sedan fortsatte det sådär med typ 10 minuters intervaller. Efter en timme blev jag less och gick å la mig. Men ikväll ska jag ge det ett försök till ;)


Tungt och bra!

Jag har träningsvärk efter gårdagens pass. Mest i bröstmusklerna. Känns ganska rejält faktiskt ;) Och jag hoppas på att få minst lika mycket träningsvärk imorgon. Idag körde jag nämligen väääldigt hårt. Började med benpress där jag körde ett par högreppare som uppvärmning innan jag gick på de tunga seten. Fem gånger fem är målet, men ibland blir det 7 reps när jag orkar fler en del set. Benpress kör jag såklart i en "riktig" benpress, inte i en maskin. Tycker att det tar så sjuuukt mycket bättre!

Sedan gick jag vidare och körde marklyft. Tungt där med! En nackdel där var dock att jag inte hade någon spegel framför mig, för det var fullt vid skivstängerna vid speglarna. Jag vill helst ALLTID se vad jag gör. Så att man inte lyfter helt galet. Det finns ju liksom inpräntat hur man gör, men det är skönt att ha stöd av en spegel där man verkligen kan se att man gör rätt. Men jag tror att det blev någorlunda iaf ;)

Efter marklyften gick jag vidare och körde benspark och lårcurl. 5x5 där med. Fyy vad det sved efteråt, hihi. Kunde knappt efteråt. Sista som stod på schemat var mage, vilket idag blev fyra set crunches och två set "hjulet". Sedan var jag egentligen helt klar, men väntade på att Sofia skulle köra sista övningen och hann då köra två set 20:or i hackliften. Bara för att reppa ur benen ordentligt. Gött gött!



Sovmorgon?

Godmorgon! Idag tänkte jag ta sovmorgon till halv sju. Hur tror ni det gick? Tjugo över sex skuttade jag upp ur sängen, pigg och glad! Orakde inte sova en sekund till! Sedan dess har jag hunniit hämta den torra tvätten i tvättstugan, gå på morgonpromenad och diskat och fixat frukost. Rätt bra gjort innan halv åtta tycker jag.



Jag har ett sånt där ställe dit jag går när jag vill koppla av. Jag gick dit imorse på min morgonpromenad. När jag kommer fram stänger jag av ipoden, lyssnar på fåglarna och vattnet och tar 10 djupa andetag. Det gör verkligen under! En superbra start på dagen!



Min torsdag

Efter att ha en någorlunda hektisk morgon där jag tvättade, diskade och fixade samtidigt som jag tentapluggade, for jag till gymmet och pumpade boobies och armar. Två övningar för varje, 5 set och lågreps för varje övning. Gött! Fick dock byta ut ett par favoritövningar pga att de var upptagna och jag hade inte tid att vänta. Men passets helhet var väldigt bra!

Efter dagens enda föreläsning gick jag och Sofia till universitetet och pluggade. Riktigt bra att ha någon att disskutera med! Vi gick igenom gamla tentafrågor och kom fram till rätt mycket faktiskt. Nu har jag haft en paus för matshopping, middag och kaffe med Linus. Dags att återgå till pluggandet!



Frisk och glad!

Godmorgon sötisar! Den där förkylningen tycks vara som bortblåst. I tisdags nyste jag så mycket att jag hade träningsvärk i magen igår. En hel del alltså. Igår var jag bara lite hängig och nyste inte en enda gång. Skumt? Japp. Idag känner jag mig helt totalt jättefrisk och redo för nya äventyr!

Det känns dock som att det är smart att trappa upp allt steg för steg. Morgonpromenaden blev tex bara 20 minuter istället för 45. Jag tar bilen till skolan istället för att cykla och jag byter ut ben&ländryggspasset på gymmet mot bröst&biceps&triceps. Sedan har jag bara en föreläsning idag också, mellan 13-16. Ingenting på morgonen. Så det blir en bra upptrappning back to life! :)




Ska strax gå och väcka min sovande älskling. Tvättdag idag nämligen! Jag har lyckats ta alla påslakan och ett örngott och gett honom en filt, men det är snart dags att tvätta nästa omgång. Smartast att ta sängkläderna direkt på morgonen, så att de hinner torka innan man ska sova nästa gång! :)


Jämförelse




Den övre bilden är från mars i år, de nedanför är tagna idag. Ser ni någon skillnad?







Själv tycker jag att man främst ser skillnad högst upp. (Men guud vad jag ojämnt jag spänner. Mellan höger och vänster alltså. Har inte riktigt rutin på det där;P). Lite svårt att jämföra när det är olika ljus, men nog har jag blivit bredare! Tjohoo! Det går åt rätt håll! Bredden på ryggen ska jag dock jobba mer på. Lite mer v-form vill jag allt ha. Sedan ska även axlarna byggas mer.

Förutom skillnaden på ryggen så har jag märkt stora skillnader på andra ställen. Låren börjar tex växa till sig ordentligt. Framförallt framsidorna. I like it! Det är nog där som JAG ser de största skillnaderna.
Det är ju svårt att se tex ryggen! Bra med bilder :)

The wind of change!


4 kg kvar

Kollade morgonvikten imorse och jag har lyckats gå upp ett kilo till under sommaren. Yäääy! Tycker att det är skitsvårt att gå upp i vikt, haha. Men nu har jag bara fyra kilo kvar att gå upp och jag hoppas att jag ska lyckas med det innan februari, så att jag kan börja deffa då.

Vissa tycker att det är väldigt konstigt att jag först ska upp 10 kg för att sedan gå ner det igen. Men det är inte så konstigt egentligen. För att bygga muskler måste man ligga på överskottsenergi. Jag måste alltså äta mer än jag gör av med. Det är det jag håller på med nu. Jag försöker gå upp i muskelmassa, men samtidigt lägger man oundvikligen på sig fett och vätska. (Hehe, jag kollade i spegeln för någon dag sedan och tänkte "Shiit, jag ser ju gravid ut!", vilket då är vätska som jag lagt på mig av att äta mer kolhydrater.). Det är lite svårt att veta vad utan viktuppgången som består av muskler, fett och vätska om man inte gör en fettmätning lite då och då. Jag har inte gjort det, utan går mest efter känsla. Jag märker att jag har fått lite mer muskelmassa och är superglad!

När jag sedan ska deffa handlar det om att gå ner i fettprocent, men behålla så mycket muskler som möjligt. Förstår ni? Så det är inte bara att gå upp 10 kg och sedan gå ner dem igen, utan det handlar om att byta ut lite utav vikten. Nästa vår kommer jag alltså inte att ha samma sammansättning som innan jag började bulka, utan mer musklero ch mindre fett.

Jag gör det här för att jag tycker att det är superkul att se vad man kan göra med kroppen! Och nu börjar jag längta riktigt mycket efter att deffa för att se om det finns några muskler där under. Men det gäller att ha tålamod. Jag måste gå upp fyra kg till först. För övrigt så är det ett mål som JAG har satt upp. Man behöver inte gå upp 10 kg för att bulka, men jag tyckte att det kändes rimligt som första bulk. Ett jämnt tal liksom. Och ni anar inte hur roligt det är ;)


Bild från maj. Nästa maj ska vi jämföra med den här bilden och se förändringarna ;)


Godmorgon!

Efter 12 timmars sömn känner jag mig som en människa igen. Faktiskt. Jag känner mig i princip frisk! Men med tanke på hur dålig jag var igår ska jaginte ta ut något i förskott. Det kan ju hände att det jag behövde var sömn. Det är ju inte så konstigt då jag i genomsnitt sovit 6 timmar per natt i två veckor. Kroppen säger ifrån till slut.

Det blir ingen träning idag. Jag vilar och så får vi se imorgon ifall jag är helt frisk. Jag är inte på föreläsningarna idag heller. Men jag ska försöka att plugga så mycket som möjligt här hemma. Får parkera Linus framför hans xbox så ska jag nog hinna lära mig något ;)

Nu väntar morgonkaffet! Har lyxat till det med lite apelsin-choklad-kaffe i det vanliga. Gott med lite smak ibland! :)



Fail

För mycket stress och för lite sömn har bidragit till en härlig förkylning. Jag trodde först att det var min allergi som spökade, så jag var på skolan iett par timmar. Sedan blev det för jobbigt för det enda jag koncentrerade mig på var att inte nysa. Så jag cyklade hemåt igen. Missade en massa i skolan, det blev ingen träning (såklart) och jag kunde ine plugga med Sofia efter skolan som vi hade planerat. Fail.

Istället är jag hemma och försöker plugga lite men det går inget vidare. Energin finns inte. Jag är snuvig och nyser hela tiden. Försöker kurera mig genom att dricka en massa med citron. Blandar pressad citron i allt möjligt. Det är egentligen inte mängden c-vitaminer som har någon betydelse men det är ju inte farligt att överdosera lite. Dessutom hjälper det inte så mycket att c-vitaminchocka när man väl har blivit förkyld. Men jag inbillar mig i alla fall att det har liiiten effekt. Bara för att jag hatar att vara hjälplös och inte kunna göra något. Så jag försöker liksom ändå.

Sedan äter jag mycket också! Det måste man göra när man är sjuk, även om matlusten ofta är kass. Basalmetabolismen ökar när man är sjuk, vilket kort och gott innebär att man har en högre förbränning. Kroppen måste ju kämpa mer i vila än annars, för att bli av med förkylningen. Dörför kan man inte skippa att äta, för då håller förkylningen bara längre.

Vet ni förresten varför man tappar matlusten när man är sjuk? Vi har fått lära oss det på en av kurserna jag läser nu; den svage ska dö. Det finns helt enkelt kvar sedan vi var typ grottmänniskor. Den som är sjuk eller har ont får sämre matlust så att den kan dö ut. Så jag äter extra mycket, för att inte dö liksom ;)


Tungt pass idag!

Imorse råkade jag sova liiite länge. Typ en kvart för länge. Det påverkade såklart promenadtiden, så det blev en kort morgonpromenad idag. Men huvudsaken är ju att man får sig lite frisk luft så att man vaknar till liv ;) Träffade på grannen som hade fyra får som var på rymmen också.

Idag är det skola och plugg hela dagen igen. Och så träning, såklart. Jag ska köra ben, ländrygg och mage idag. Jag både längtar och gruvar inför det. Det är så fruktansvärt tungt, men samtidigt helt underbart. Jag tror att jag hade träningsvärk i rumpan i 4-5 dagar efter förra passet. Hehe. Då vet man att man har tränat iaf :)


Styrketräning

Idag hade vi föreläsningar om styrketräning hela dagen. Jag kände för första gången att jag förstod något, haha. Mitt ämne! Otorligt hur mycket jag har lärt mig om det tidigare genom egna erfarenheter, träningsbloggar och träningstidningar. Nu är det bara att hoppas att det kommer någon fråga om det på någon av tentorna nästa vecka så att jag kan skrapa ihop lite poäng! För allt det andra känns hopplöst. Jag pluggar och pluggar, men det finns alltid massor som jag inte kan. Men jag har inte gett upp hoppet än! Finns mycket tid kvar att plugga!


Chinsen går bra nu!

Under lunchen idag hann jag med ett kort träningspass. Praktiskt att vi i princip har utbildningen på IKSU. Byggnaderna sitter ju liksom ihop. Så även om man bara har en timmes lunch så hinner man köra korta pass.

Idag var det axlar och rygg som stod på schemat. Jag hann inte med sista seten för axlarna, men jag blev då tillräckligt trött i dem ändå. Chinsen gick i alla fall bättre än vanligt idag! Kändes helt underbart. Tog nästan att jag fick till ett par PBn där trots att jag kört två tunga ryggövningar innan med 5 set på varje. Det är inte dåligt minsann! :)

Nu har jag precis kommit hem. Fick sluta lite tidigare idag. Skönt. Då har man mer tid på sig att tentaplugga! Men först mellis :)


Måndagmorgon

Godmorgon sötisar! I helgen har det inte funnits mycket tid över för bloggandet. Jag har jobbat, pluggat och tränat så all tid och energi har gått åt till det. Linus var snäll och körde hela vägen igår så att jag fick plugga. Vilket jag lyckades halvbra med. Blir lätt åksjuk när jag åker bil och läser. Men nånting har nog fastnat!

Imorse vaknade jag strax före sex och klockan sex var jag ute på morgonpromenad. Det var superskönt! Härligt promenadväder idag. Ska även cykla till skolan hade jag tänkt. Mycket lågintensiv kardio blir det alltså idag! Och på lunchen blir det ett gympass. Det är dags för axlar och rygg nu igen. Love it!



Nu ska jag äta frukost och sedan börja trampa mot skolan. Börjar nio idag så jag slipper stressa. Skönt! :)


Godmorgon!

Halv åtta börjar jag jobba idag. Kvällspass igår och morgonpass idag alltså. Men det funkar! Idag slutar jag fyra, vilket Linus också gör. Så då ska vi träna, äta middag och sen sticker vi hemåt. Den här gången är det han som får köra. Jag tänkte nämligen passa på att plugga de där tre timmarna i bilen :)


Skitpass!

Har kört ett skitpass på gymmet. Det gick inte bra nånstans. Kanske för att vi inte ätit frukost innan utan for när vi precis vaknat. Jaja. Kan inte bli sämre imorgon då!


In Älvsbyn



Nu är jag i Älvsbyn med min älskling! Har vilodag från all träning idag. Välbehövligt. Träningsvärk i HELA kroppen. Skönt! Gör dock lite ont att sitta ner på hårda underlag på grund av värken i rumpan. ;P

Vi har ätit tacos hos mina parents och ikväll ska vi bara mysa. Typ film och ostbågar eller nåt :) Imorgon väntar morgonträning innan jag ska jobba hela dagen lång!


Galet?

Klockan sex gick jag upp och ut på morgonpromenad i 45 minuter. Min rumpa plågade mig med träningsvärk hela rundan. Tur att det är en skön smärta ;) Men det var inte det jag tänkte skriva. Idag när jag gick tän kte jag på de förbipasserande bilarna. Vad tänker dom om folk som är ute på promenad klockan sex på morgonen? Folk som vaknar tidigare än de behöver för att få sig en morgonpromenad? Såna där som verkar vara så sjuuukt morgonpigga? Galningar liksom.

Jag kommer ihåg under gymnasiet. Då kunde jag vakna 20 minuter innan skolan började. Bara klä på mig och gå till skolan. Nu vill jag helst ha två timmar på mig innan jag ska ivgä . Minst. Jag vill hinna promenera och äta en ordentlig frukost, för jag vet nu att det får MIG att må bra. En lugn och skön start på morgonen gör mycket för energin och humöret under resten av dagen. Jag har liksom gått från att vara morgontrött till att vara morgonpigg. Och jag älskar det!

Det fungerar ju inte för alla att vakna tidigt och promenera direkt på morgonen. Men för mig har det gjort, trots att jag aldrig hade kunnat föreställa mig det för ett par år sedan. Så det är värt ett försök i alla fall! Ge det en vecka eller två och se om ni märker någon skillnad på energin. Det har jag gjort :)


Träningsvärk



Har en sån enorm träningsvärk i benen att det gör ont varenda steg jag tar. Mest hamstrings och rumpan. Har dessutom lite träningsvärk i rugg och mage. Gött! En sak som jag märker är att dagen efter man kört ett hårt pass med stora muskelgrupper är ämnesomsättningen skyhög, haha. Jag äter hela tiden. Kroppen behöver massor av energi nu för att musklerna ska växa.

Visst vet ni att träning bryter ner kroppen och att det är mat och vila som bygger upp musklerna igen? Det är alltså då som musklerna växer för att anpassa sig till belastningen den utsatts för. Därför kan man inte träna samma muskler för ofta. Då hinner de inte återhämta sig och man bryter bara ner kroppen. Det ska gå MINST två dygn mellan varje pass för en specifik muskelgrupp. Träna andra muskelgrupper under tiden :)



När kroppen säger ifrån.

Nu har min kropp sagt ifrån! Jag har sovit alldeles för lite och stressat alldeles för mycket nu, vilket resulterade i att jag försov mig imorse. Jag måste ha stängt av larmet i sömnen. Det är kroppens sätt att säga ifrån att den behöver mer sömn. Problemet är bara att jag inte tar mig tid till att sova när jag är stressad, vilket leder till att jag blir ännu mer stressad. Inte okej!

Jag hann i alla fall till skolan i tid. Men det blev varken morgonpromenad eller cykeltur till skolan. Jag vaknade, slängde på mig kläder, åt frukost och körde liiite väl snabbt. Hann precis!

Vi har haft förekäsningar från halv nio idag och nu har jag precis kommit hem. Hela min dag har varit ett enda kaos på grund av att jag inte hann vakna till ordentligt imorse. Jag känner att ALLT blir lidande när jag stressar så här. Även träningen. Det enda jag hinner med nu är snabba lunchpass. Idag tränades bröst, biceps och triceps. Hann inte med sista tricepsövningen, men det är ju inte hela världen. Får ta igen det nästa gång bara.

Aja, nu ska jag äta något och sedan ta tag i pluggandet. Ni får intressantare inlägg när jag har ett intressantare liv!


Min dag

Imorse när jag for till skolan var jag så trött att jag hade velat krypa ner under täcket och sova ett par timmar till istället. Minst. Det var nästan skönt att det regnade här imorse för då hade jag en bra anledning till att ta bilen och slippa cykla, haha.

Jag har trots allt överlevt dagens föreläsningar. Underbart med träning under lunchen för att samla energi. Jag körde pass 2 på nya schemat. Benpress, marklyft, benspark, lårcurl och crunches. Det brände ordentligt i benen kan jag lova! Körde 5 set på varje och låg kring 5 reps också. Riktigt tungt ska det vara! och att avsluta passet med crunches blev också bra! Har dock fortfarande lite träningsvärk sedan måndagens magpass, så jag kunde inte köra lika tungt som vanligt. Men kontakten var det iaf inget fel på ;)

Efter sista föreläsningen pluggade jag, Sofia och Bea tillsammans. Jag börjar få hopp om att detta kan gå vägen, men man vet aldrig. Nu har jag precis kommit hem och ska fortsätta kvällen med mer plugg. Kul liv ;)


Godmorgon!

Jag har varit vaken sedan halv sex. Men klev upp klockan sex. Jag har hunnit vara ute på morgonpromenad, vilket var riktigt skönt tills jag fick en massa skavsår. Då önskade jag faktiskt att jag hade kunnat somna om istället. Men när man inte kan det så är det väl lika bra att göra något vettigt av tiden? :)

Nu blir det frukost och packning av dagens mat och mellanmål. Det kommer bli en låååång dag. Börjar nio och har föreläsningar till halv fyra idag. Sedan blir det plugg med Sofia och Bea. Tur då att jag och Sofia har planer på att springa till gymmet och köra ett pass under lunchen. Lite avbrott från allt tänkande och tankning av ny energi liksom.

Dagens pass är det teorietiskt jobbigaste passet i det nya programmet. Det som ska köras är benpress, marklyft, benspark, lårcurl och magövningar. Det är alltså stora muskelgrupper som jag ska jobba med. Därför kommer det att bli tungt. 5 set på varje, lågreps. Spännande att se hur detta känns imorgon ;)


Gammal frukostbild


Tips för att få i sig mer vatten


Bild: Google

Ibland tycker jag att det är riktigt svårt att få i sig så pass mycket vatten som man behöver. Vatten känns helt enkelt tråkigt att dricka, men det är väldigt viktigt. Visste ni att törstkänslorna inte kommer förrän man förlorat 2% av vätskan i kroppen och då har prestantionsförmågan redan reducerats? Med andra ord är det superviktigt att dricka mycket för att orka med vardagen.

För att veta att man får i sig tillräckligt mycket kan man ställa en kanna med vatten i kylen och ha som mål att ha druckit upp hela innan dagen är slut. Då får du i dig en liter. om du dricker det utöver det du dricker vid måltiderna kommer du att fylla ditt dagsbehov. Vid träning ska man självklart dricka mer för att upprätthålla vätskebalansen, men det brukar falla sig naturligt att ha med sig en vattenflaska till träningen.

Att dricka vanligt vatten kan kännas tråkigt, så därför har jag ett tips till er. Skär citronskivor och hyvla gurka med en osthyvel och tillsätt det i vattenkannan i kylen. Det blir genast mer spännande! Jag har sällan färsk citron hemma, så jag brukar sätta i pressad citron (som jag har på flaska) och gurkskivor. Funkar superbra!


Att vända något negativt till något positivt



Jag saknar Linus så fruktansvärt mycket. Jag blir alldeles deppig när jag inte har honom hos mig. Det är svårt, men jag försöker tänka positivt. Jag har någon att sakna och någon som saknar mig. Jag har någon att älska och någon som älskar mig. Det är inte alla som har det, så det är något som man ska vara tacksam över. Jag är förlovad med den finaste mannen i hela världen. Han är mitt liv. Mitt allt.

Vi har i princip det perfekta förhållandet enligt mig. Det enda som är jobbigt är att vi är ifrån varandra så mycket under terminerna. Annars har vi det så underbart att jag tror att jag lever i en dröm. Jag väntar liksom på att vakna upp, men det händer inte. Det är på riktigt. Helt otroligt. Jag vill spendera resten av mitt liv med honom. Gifta mig, skaffa barn och bli pensionär med honom. Det vi har är äkta kärlek. Vi får helt enkelt härda ut de här svåra dagarna när vi är ifrån varandra. Det är vi mot världen!


Min träning går bra nu!

Alltså min träning har flutit på så otroligt bra nu en period. Jag har vissa pass som känns lite sådär, men inget som har varit riktigt dålig på länge. Idag började jag nya upplägget med 3-splitt. Jag har funderat från och till och klurat på hur jag ska lägga upp det, vad som behöver prioriteras, osv. Jag tror att jag har kommit fram till ett bra koncept, men man kan aldrig vara säker förrän man provat ett tag!

Nya programmet började med rygg och axlar. Eftersom jag körde lite rodd under våren och mest latsdrag och chins av olika slag så ligger roddövningar i fokus under hösten.

Så här ser dag 1 på nya upplägget ut:
* Skivstångsrodd
* T-bar rodd
* Chins
* (Latsdrag i CC)
* Axelpress med hantlar
* Sidolyft m hantlar
* Sidolyft m rotation


Latsdragen är en bonusövning som jag kan köra när jag har tid. Idag hade jag tid, så jag avslutade hela passet med latsdrag i CC. Jag gillar övningen eftersom den ger en grym kontakt och så är den lite motivationshöjande eftersom man står framför en spegel och då ser jag verkligen att jag har ryggmuskler. Även om jag bara ser mig själv framifrån, haha. Sånt ger mig motivation till att bygga ännu mer. Det inger hopp liksom! :)


Morgonpromenad runt Yttertavle

Vem vaknar klockan sex fast man inte har föreläsning förrän halv elva? Well, I do. Har sovit oroligt hela natten. Inte lätt att sova själv när man är van vid att sova med någon! Så klockan sex gav jag upp och gick ut på morgonpromenad. Jag har saknat promenadslingan runt Yttertavle. 45 minuter tar det att gå och det känns väldigt lagom som morgonpromenad. Undrar hur många gånger jag har gått den vägen? Hundratals iaf.

Så en 45-minuterspromenad har jag hunnit med idag och nu blir det frukost. Sedan packning av matlådor och så cyklar jag iväg till gymmet och kör ett pass innan första föreläsningen. Egentligen brukar vi ju börja vid åtta-halv nio nån gång, men nu på förmiddagen har vi löpanalys och är indelade i gruppen. Jag hamnade i sena gruppen. Skönt! :)


Hemmaträning

Jag är riktigt deppig idag. Jag saknar Linus så mycket att det gör ont i hela mig. Skulle behöva en bamsekram av honom just nu! Där ett tag kände jag bara för att ligga under täcket och gråta. Men istället tog jag en kort promenad på 15-20 minuter bara för att rensa tankarna lite. Sedan när jag kom tillbaka hem var jag sugen på att träna. Hade ju planer på att köra ett magpass, och nu har jag gjort det! Det blev ett rätt kort pass, men magen ska tränas igen redan på onsdag eftersom jag börjar köra mitt nya program imorgon.



Vill ni veta en rolig sak som ger mig rejält med motivation till magträningen nu? JAG KÄNNER MINA MAGRUTOR! Dom finns där under fettlagret, haha. Det känns riktigt roligt eftersom magen inte har varit så prioriterad under våren. Musklerna tycks ha växt ändå. Vi får väl se om jag lyckas skrapa fram dem då under deffen. Det är ju några månader kvar till deffstart, så jag ska satsa på att träna mer mage än jag gjort tidigare så kanske det går :)


Kardio

Jag for till gymmet innan första föreläsningen. Har saknat IKSU! Längtar efter att få slita lite i vikterna där. Men idag fick jag nöja mig med konditionsmaskinerna eftersom jag har kardiodag idag. Jag hann bara med 40 minuter eftersom det blev lite tidspress. Under dessa 40 minuter hann jag både med stakning och crosstrainer. Och roligt var det! Tänk att jag kan längta efter kardiodagarna nu? Hehe.

Jag är sugen på att fara ut å springa ikväll. Och så borde jag träna lite mage också, eftersom det var flera dagar sedan sist. Men det är så mycket annat som ska göras. Vi får helt enkelt se ifall det finns någon tid över!



Typiskt

Usch vad det är svårt att sova själv. Har sovit alldeles för dåligt inatt. Somnade väl vid tolv och vaknade sex klarvaken. Hmm. Hur som helst så var jag riktigt taggad på att återgå till alla härliga rutiner som jag har. Morgonpromenad och att cykla de där 8 kilometerna till skolan varje dag. OCH SÅ REGNAR DET. Typiskt. Blir ingen morgonpromenad och jag tar bilen till skolan. Har så dåligt immunförsvar och känner att det inte är värt att riskera något.

Idag är det för övrigt kardiodag. Jag tror att jag ska fara till gymmet en sväng före skolan eftersom jag fick en positiv överaskning igår; sovmorgon till tio! Så jag hinner med typ 45 min kardio eller nåt sånt. Mage borde jag också hinna träna någon gång under dagen. Antingen på gymmet eller så hemma. :)


Längtar efter sängen

Tjoo! Här har ni en tjej som är helt slutkörd. Vid tre for vi till Piteå där jag lämnade av Linus och for vidare hem till Umeå. Lång, seg bilfärd och jag var less när jag var i Jävre. Jag har både längtat och gruvat inför den här dagen. Jag har längtat hem väldigt mycket. Men nu när jag har träffat Linus varenda dag sedan mitten av maj (till och med när han jobbat dygn, för då hälsar jag på honom) så känns det riktigt jobbigt att vara ifrån varandra i fem dagar.

När jag kom hem började jag packa upp en massa grejer. Bara väskan med kläder kvar, vilket jag ska försöka ta tag i nu. Eller imorgon. Sedan har jag hunnit vara å storhandlat så att jag har mat. Det är först nu jag sätter mig ner.

Har inte ens tagit mig tis till att äta för det har varit så fullt upp. Inte bra. Men nu är äggen färdigkokade och håller på att torrosta min egna müsli i ugnen. Supergott!


Avnjuter ett glas cola light i väntan på att müslin ska bli klar.


Träningsprogramsbyte



Har kört ett sista gympass här i Älvsbyn. Har funderat hela helgen över hur mitt nya träningsprogram ska se ut. Från början tänkte jag ju köra samma som tidigare - 5-splitt. Men jag börjar bli sugen på att köra 3-splitt istället och därmed köra allting lite oftare. Nu under några veckor har vi ju kört "bygga-massa-programmet" med 2-splitt, så det känns som ett naturligt steg att gå över till 3-splitt nu med övningar som jag klarar av att köra utan passning. Benböj kommer jag till exempel byta ut mot benpress, och bänkpress byts ut mot bröstpress i maskin och hantelpressar. Kommer att bli bra!

Nu ska vi äta en goood lunch hos mina föräldrar. Kyckling och pommes blir det! Sedan drar vi först till Piteå och går på Dollarstore. Behöver en massa grejer. Tvättmedel, diskmedel, schampo, balsam.. You name it! Sedan lämnar jag Linus i Piteå och drar vidare hem till Umeå.


Sovmorgon

Godmorgon! Vi vaknade för ungefär en timme sen, vilket har sin förklaring i att det blev en till sen kväll på Luleåkalaset igår. Vi gick omkring, lyssnade på musik, åkte karusell, osv. Jag höll på att somna i bilen när jag körde hem. Så trött var jag. Säker chaufför, ojaa!

Nu ska vi äta frukost, packa grejer, träna, äta lunch och sedan sticker jag hem. Blandade känsolr inför det. Jag har inte varit hemma sedan midsommar så jag saknar såklart min lägenhet och allt, men samtidigt vill jag inte lämna alla fina människor här.




Över förväntan!



Dagens pass gick över förväntan! Efter en timme i soffan var jag som en ny människa och redo för träning. Det blev ett hårt pass, som vanligt, haha. Dessutom gick latsdragen mycket mycket bättre idag än sist. Jag körde i cablecrossen idag istället för "vanliga" latsdrag. Jag märkte sist att jag fuskade lite när det blev för tungt, så nu kände jag att jag behövde en spegel för att se till att jag inte fuskar. Och bara man ser vad man gör så brukar fuskandet försvinna. Kände mig dessutom väldigt stark i latsen idag. Har inte kört i CC på några veckor och nu fick jag öka 10 kilo på varje sida. Hur grymt är inte det? :)

Nu har jag duschat, ska kladda på lite smink och göra mig redo för ännu en kväll på Luleåkalaset. Chaffis ikväll igen, vilket jag gärna är eftersom jag inte känner något behov av att dricka. Lika bra att ställa upp för andra som är ölsugna då :)


Bakis?

Usch vad jag mår dåligt idag. Ont i huvudet och trött. Känns ungefär som att jag är bakis, trots att jag inte druckit en enda droppe alkohol. Skumt. Men det beror väl mestadels på lite sömn, samt överdrivet intag av kolhydrater igår. Japp, man kan bli bakis av kolhydrater, ifall ni visste det. Men jag ska lägga mig ner och bara vila ett tag så ska det nog gå över. Sedan räknar jag med megatryck i musklerna under dagens gympass på grund av alla extra kolisar. Sånt gillas ;)



Luleåkalaset

Igår skulle vi köra Peter och Joel från Piteå till Luleå eftersom de skulle på Luleåkalaset. Jag tänkte att ifall det inte är alltför dyrt så kan vi gå in, annars gör vi något annat. Tur för mig då att Joel hade en förköpsbiljett för 250 kr som jag fick köpa! Ännu mer tur att snubben i kassan gav mig fel band så att jag fick ett helgpass istället för bara en kväll.

Kvällen var helnykter för mig och Linus. Den innehöll dock en hel del onyttigheter ändå, haha. Vi åt langos för första gången sedan förra sommaren, vilket var mycket flottare än jag minns. Jag blev mätt efter en halv. Eller inte mätt utan mer liksom "äter jag en tugga till så spyr jag" för att det var för mycket fett för mig helt enkelt. Min kropp är inte van. Sedan blev det även godisremmar, vilket är ett måste när man är på festival. Och sen avslutades kvällen med att jag och Linus delade på en stripsmeny, haha.


Vi var inte hemma förrän vid tre, så vi vaknade inte förrän vid halv tio och har legat i sängen och dragit oss. Jag, Linus och Dio. Familjemys! Nu längtar jag efter en goood frukost och en massa kaffe! Behöver lite uppladdning för att orka träna, haha. Fortfarande träningsvärk och gruvar lite för de tunga böjen idag. Men det brukar gå bra när man väl kommer igång!



Ikväll ska vi se Mustasch!


Ideal

      


Vi har alla olika ideal. Vi vill se ut på ett visst sätt och vara på ett visst sätt. Vi vill alla vara perfekta, men har olika föreställningar av vad ordet "perfekt" innebär. Om ni tittar på bilderna här ovanför. En bild på Anna-Maria Lacatus och en på nån random modell.. Vilken av tjejerna tror ni har min drömkropp? Anna-Maria såklart! Jag tycker att hon har typ Sveriges hetaste kropp. Andra tycker kanske att modellen ser bättre ut.

Jag förstår ifall det är många tjejer som inte förstår varför man vill ha muskler. För mig känns det numera självklart att man vill se ut så, men jag vet att alla inte delar mina åsikter. Många av er som läser kanske vill se ut som modellen. Skinn och ben. Varken muskler eller fett på kroppen. Jag förstår inte hur man kan vilja se ut så, men jag accepterar andras ideal. Jag tycker att man får se ut precis som man vill, så länge man är nöjd med sig själv och inte svälter sig eller överäter eftersom det kan leda till stora problem med hälsan.

På samma sätt ber jag er att förstå mina ideal. Jag vill bygga muskler och leva hälsosamt. Jag tycker att det är fruktansvärt snyggt med muskler. Alla behöver inte tycka samma sak, men alla måste förstå att vi tycker olika, har olika målbilder och kunna acceptera att det är så. :)


Svammel

Nu har jag packat ner alla kläder i väskor. Pluggrejerna också. För nej, jag tänker inte plugga mer nu. Får ta smällen på måndag och slita stenhårt i tre veckor sen, för nu vill jag ha lite ledigt :)

Men alltså.. Jag är träningssugen. Jag är öm och trött i hela kroppen, men ändå sugen på att köra ett litet pass. Känner mig så rastlös när jag inte får träna. Det är ju min höjdpunkt på dagarna. Men jag får klara mig tills imorgon. Då blir det hårdkörning igen!

Jag märker stor skillnad på hur kroppen reagerar på konditions- och styrketräning. Jag får knappt träningsvärk av styrketräningen nu trots att jag kör så tungt jag orkar. Jag blir såklart trött i musklerna och känner av dem dagen efter, men den där huggande smärtan som man kan få om man inte är van har jag inte haft på ett par veckor. Kroppen vänjer sig helt enkelt. Men nu när vi cyklade 10 mil inom ett dygn så känns det, för det är kroppen inte van vid. Kul att chocka och variera ibland! :)



Oh. My. God.

Godmorgon! Jag har nätt och jämnt lyckats ta mig upp ur sängen. Jag tror att jag har träningsvärk i varenda muskel som finns i kroppen. Känner mig ömtålig som en porslinsdocka och klumpig som ett kylskåp. Nice kombo!



Otroligt välbehövligt med en vilodag idag! och det är inte bara vila från styrketräningen, utan vila från ALLT. Jag brukar hata vilodagar för att det är så fruktansvärt långtråkigt, men idag känns det faktiskt skönt att inte träna. Jag har till och med skippat morgonpromenaden nu på morgonen. Det blir säkert någon promenad senare, men mer fysiskt aktiv än så är förbjudet idag ;)

Jag ska ägna denna fredag till att packa alla grejer. På söndag far jag hem igen! Nu har ju jag varit i Älvsbyn hur många veckor som helst och jag saknar min lägenhet och hela stan väldigt mycket. Jag har dock lite separationsångest eftersom jag inte vill vara utan Linus. Vi har ju umgåtts varenda dag nu sedan mitten av maj, förutom när han jobbar dygn. Men då hälsar jag på honom på jobbet, haha. Nu ska vi klara oss utan varandra i fem dagar. Känns tungt, men vi har ju klarat det förr så det ska nog funka!


Nää, nu är det dags för frukost! Frukosten smakar ju ALLTID godare när man har varit ute och gått, sprungit eller åkt inlines direkt på morgonen. Det blir liksom en helt annan smakupplevelese, haha. Kanske för att man har fått längta och hunnit bli lite hungrig? Får se hur frukosten smakar idag då, utan kardio. Jag tror att den är god ändå. Tror inte ni det? :)



Slutkörd på riktigt


Warface på hög nivå, haha. Den bjuder jag på! Från måndagens pass tror jag..

Vid åtta for vi till gymmet för att köra ut det allra sista ur oss. Benspark, axelpress, marklyft, bicepscurls, sidolyft och tricepspress väntade. Jag fick sänka vikter i de flesta övningarna, haha. Det bara biceps och triceps som jag kunde lite i. Slutkörd? Javisst! Tur då att jag vet vad bristen på styrka berodde på, haha. Vi var redan rätt trötta när vi for till gymmet, men att skippa passet var aldrig något alternativ eftersom vi måste hinna med två pass till innan jag sticker hemåt på söndag och imorgon behöver vi ha en vilodag. Både för kroppen och tidsmässigt!

Anledningen till att vi måste hinna med båda passen innan jag åker hem är att jag inte kan köra det här programmet själv. Det är helt enkelt för riskabelt då man MÅSTE ha passning till alla de tunga övningarna vi kör. Annars går det liksom inte. Så jag vågar inte fotsätta på samma när jag kommer att träna själv. Istället återgår jag till gamla programmet med 5-splitt och så kanske vi kan köra det här konceptet de helger jag är i Älvsbyn. Blir säkert bra! :)


Cykeläventyr!


Laddar upp för dagens fysiska aktiviteter


Styrkepass! 



Vänstra axeln strulade, vilket gjorde att jag fick sänka vikterna i latsdragen. Inte roligt!


Efter styrkepasset hann vi vila ett tag och sedan började vi cykla mot Boden. 5 mil från dörr till dörr var det. Tungt? Japp. Jobbigt? Ibland. Efter ett par mil började det verkligen brinna i benen i varenda uppförsbacke. Vi fick ta diverse pauser för att dricka vatten efter vägen.


Paus i Vändträsk, drygt 3 mil från Älvsbyn.


Energipåfyllning!


En recoverybar fick det också bli :)


Efter vårat mellanmål for vi vidare och kämpade på de sista milen. Inser ni hur underbart det var när vi kom fram till Boden? När vi kom till brorsans lägenhet hoppade vi in i duschen och sedan skulle vi äta middag. Vi kollade utbudet i skåp, kyl och frys. Hmm. Nudlar och pizza fanns det gott om! Vi gick en sväng till Coop och köpte kyckling, yoghurt, ägg och bröd så att vi skulle överleva.


Middagen! Kycklingklubbor och varsin paket nudlar ala hot&spicy. Supergott!

Efter middagen for vi iväg för att träffa vänner. 10 stycken var vi som hängde under kvällen. Vi spelade volleyboll, badade och satt i bubbelpoolen och myste. När det började bli kallt for vi iväg till Max eftersom några ville äta hamburgare. Vi följde med som sällskap. Vi hade ju restan köpt kvällsmat som vi blev tvugna att äta upp och så orkade vi inte slösa pengar på att äta ute. Är man fattig student så är man. Men vi fick lite strips av de som inte orkade äta upp allt. Haha, vaddå snåla? ;)

Efter att ha sovit och vilat upp oss ordentligt cyklade vi hem under förmiddagen idag. Hemvägen gick betydligt tyngre. Vi var redan trötta i benen när vi började, haha. Vi fick stanna och gå flera gånger i uppförsbackarna eftersom jag var supernära mjölksyra hela tiden och jag vet att om jag väl får det så är det i princip kört. Då går det inte att cykla många mil ;)



Vi stannade i Vändträsk och åt årets första kulglass på ett supermysigt café!


Min fina älskling är trött, men nöjd över att han fått glass!


Cykelplaner



Klockan tre idag börjar ett miniäventyr. Jag och Linus ska cykla till Boden. Vi ska träffa vänner där och sova över hos brorsan. Brorsan har ju cyklat mellan Älvsbyn och Boden några gånger och enligt honom och hans gps och andra tekniska prylar så är det fem mil från dörr till dörr. Jag hade hoppats på fyra, haha. Men det blir bra!

Vi har aldrig cyklat 5 mil i sträck förut. På en dag har vi ju självklart cyklat det sammanlagt, men aldrig sammanhängande. Så det blir en liten utmaning. Vi tar med mellanmål så att vi kan stanna efter vägen och fylla på energi. Sedan blir det mer mellanmål när vi kommer fram så att vi överlever tills vi kan gå å handla mat. Jag tycker att det är superkul att göra sånt här, men nackdelen är ju helt klart maten! Jag måste ju äta hela tiden för att inte gå minus när vi gör något sånt här. Jag ska ligga på plus varenda dag under bulkperioden. Då gäller det helt enkelt att få i sig supermycket.

Imorgon cyklar vi hem igen. Om vi överlever sträckan dit, vill säga. Men nu ska vi först ta oss i väg till gymmet. Efter gårdagens halvvila är jag supertaggad på benböj, bänkpress och allt annat skojsigt som ska göras! Mmmm, I like it!



När allt ska göras samtidigt

Jag är rätt dålig på att slappna av. Tex nu när jag tänker att jag har en lugn frukoststund. Märkte nyss att det inte är så lugnt som jag har trott, haha. Äggen och kaffet kokade, vilket gick superbra. Under tiden satt jag här och kollade bloggar, facebook, chattade. Glömde att jag även hade havregrynsgröt på gång, så den kokade över.

Sedan när jag sitter och äter alltihop så läser jag bloggar, kollar facebook och svarar på alla underbara läsarmejl samtidigt. Hmm. Kanske ska testa att äta frukost utan dator i några dagar och se ifall det går? Kanske behövs för att verkligen blir lugn?



Aktiv dag väntar



Godmorgon! Idag blir det en riktigt aktiv dag. Den har börjat med den traditionella morgonpromenaden på 45 minuter. Nu ska vi äta frukost, och när den har smält beger vi oss till gymmet för att köra slut på varenda muskel i kroppen. Eller njaa, hälften av musklerna i kroppen. Andra hälften är imorgon ju! Under eftermiddagen ska vi cykla. Mer om det senare! :)



Mina systrar ville att jag skulle länka deras bloggar: Lina, Erika.


Kolhydrater





Laddar upp inför morgondagen med lite extra kolhydrater. Vaniljyoghurt med en clementin och några vindruvor. Pumpa- och solroskärnor som pricken över i:et.

Vad som händer imorgon får ni veta då!


Extra magpass!


Satt och knåpade ihop ett litet magpass som vi körde på gymmet. Bra som ett extrapass om man har en otränad mage, haha :)


För övningen "hjulet" satte vi fast ett par vikter på en vanlig skivstång eftersom vi inte har något som är speciellt anpassat för den övningen på Älvsby-gymmet.


Linus kör "hjulet"






Plankan!


Pass 1 avklarat!



Idag är det kardio&mage-dag. Detta blir uppdelat på två pass. Nu har jag precis kört första passet som bestod av stakning och cykel. Senare ska jag och Linus köra ett stenhårt magpass.

Jag for iväg till gymmet lite halvtaggad. Ville mest komma bort en stund eftersom jag inte hittade fler ursäkter att inte skriva en kravanalys som ska lämnas in snart. Jag tänkte att en kvarts stakning och en kvarts crosstrainer skulle bli lagom. Från början var jag fruktansvärt seg och första fem minuterna av stakningen gick rätt dåligt, men sedan kom jag igång ordentligt och det var superkul! Efter 15 minuter var jag mer än redo för mer kardio, fast i annan form eftersom mina armar var trötta sedan gårdagens pass och inte pallade mycket mer stakning. Crosstrainern i källaren var upptagen och helt random kom jag på att jag var sugen på att cykla! Det är inte ofta jag cyklar inomhus. Något spinningpass på IKSU ibland bara, men ytterst sällan.

Planen var att cykla i en kvart. Jag tog en Topphälsa-tidning från tidningsstället och parkerade rumpan på en cykel. Jag blev rätt inne i tidningen och glömde bort tiden. När jag kollade på klockan visade den 23 minuter. Oops. Jag tänkte att det är lika bra att köra i halvtimme. Jag vill liksom ha jämna tider, haha. 10, 15, 20, 30, 40 osv. Jag kan inte sluta på 23 eller 25 minuter. Så en halvtimme fick det bli på cykeln och det var riktigt roligt!

Nu sitter jag här och mumsar på en stor banan för att få i mig lite snabba kolhydrater. Ska hoppa in i duschen och på en timme väntar lunch ute på byn med mamma och systrarna. Tjejlunch ala thaimat! :)


När förbrukas kalorierna bäst?








Jag har läst din blogg en tid och jag har en fråga till dig: spelar det någon roll om man äter det som innehåller många kalorier på morgonen eller på kvällen? Alltså ... är det "sämre" om man äter det onyttiga på kvällen än på morgonen? Förbrukas kalorierna effektivare om man äter på morgonen istället för på kvällen?

Man brukar säga att det är bättre att äta mer på morgonen än på kvällen, speciellt när det gäller kolhydrater. Kolhydrater behöver man för att hjärnan ska fungera bra och för att man ska orka träna. En bra frukost är därför superviktigt för att man ska orka göra sitt bästa under dagen.

På kvällen behöver man inte äta sånt som innehåller mycket kalorier, eftersom kroppen förbrukar mindre i vila än under dagen. Det finns något som kallas för basalmetabolism, vilket är när vi befinner oss i vila i en rumstemperatur som inte påverkar energiomsättningen och vi inte har intagit någon föda de senaste 8-12 timmarna. Då är energiomsättningen som allra lägst. På dagen förbrukar man alltså mer kalorier, även om man inte motionerar eller tränar.

Det här betyder dock inte att ALLA ska äta mindre på kvällarna. Ifall man till exempel kör ett sent träningspass är det superviktigt att äta efter träningen för att kroppen ska kunna återhämta sig. Det sägs att "om man inte äter något inom 30 minuter efter avslutat träningspass är det som att slänga bort halva passet". 

Såå..  det är bättre att äta mer kalorier på morgonen än kvällen eftersom man förbrukar mer i vaket tilltånd än när man sover. Men detta är inte något som man alltid behöver ta hänsyn till. I slutändan handlar det alltid om kalorier in - kalorier ut-ekvationen. Ifall man har ett stort överskott av kalorier överhuvudtaget går man upp i vikt oavsett vilken tid på dygnet man äter. Samma sak gäller om man har ett stort underskott, man går ner i vikt.

Jag tycker att man kan känna efter lite själv. Ifall jag vet att jag ska upp tidigt morgonen efter och därför behöver somna tidigt undviker jag kaffe och kolhydrater sent på kvällen eftersom jag upplever att jag somnar bättre då. Men i vanliga fall äter jag precis vad som helst, när som helst, haha. Det gäller helt enkelt att testa sig fram och hitta en livsstil som fungerar, eftersom detta är olika för alla.


Förändring


Ny hårfärg!

Godmorgon allihopa! Inatt har Linus jobbat och jag passade på att sova över hos mina föräldrar. Jag har sovit i mitt gamla flickrum som nu är fyllt med affischer på Justin Bieber och Rihanna. Japp, yngsta systern har tagit över rummet! ;)

Nu har jag varit ute och promenerat och kaffet är på gång. Dags för frukost! Idag har vi vilodag från styrketräningen. Men ingen totalvila. Det är kardio och lite magövningar som gäller! Jag funderar på att sticka iväg till gymmet en gång själv och sedan en gång till med Linus när han slutar jobba. Allt för att slippa plugga, haha ;)


My love, I'm forever by your side




Beställa?

Min söta pojkvän har ju gått å blivit en riktig gymråtta nu på senare tid. Och det har börjat synas. Inte bara på kroppen, utan även i händerna. Japp. Lyfter man tungt så får man lätt förhårdnader i händerna. Jag har lyckats minska mina förhårdnander genom att använda mina underbara gymhandskar. Nu funderar jag på att göra en liten beställning från Gymgrossisten och ge min älskling ett par grymma handskar för att han är så fruktansvärt duktig! Måste dock komma på mer grejer att beställa först. Beställer man över 500:- får man ju frakten for freeeee. Problemet är bara att jag inte behöver något än.




199:- får man betala för dessa.


Grymt tryck!

Har nyss kört dagens gympass och jag kan inte säga annat än att det gick superbra! Började passet med PB i benspark. Supergrymt alltså! Även Linus kirrade PB där! Sedan fortsatte passet med marklyft, militärpress, sidolyft, skivstångscurls och tricepspress. Och guud vilket tryck jag fick i axlarna idag! Efter de två axelövningarna var musklerna helt enorma, haha. Tänk om det kunde vara så stora alltid? Hade varit något. Men snart är jag där! Ska ju bulka 5 kilo till så nånting lär väl hända på vägen? Ska blir kul att se skillnaden nästa sommar :)



Ska ladda in lite nya bilder sen när jag har min dator. Skriver från Tommys nu nämligen.

Fick en fråga om jag skulle tävla på Fitnessfestivalen i år, men nää, det ska jag inte. Jag ska bara dit och tanka träningsmotivation. Men jag ska tävla nån gång, det kan jag lova er! Det blir dock inte förrän på några år. Jag ska bygga massa muskler först. Sedan har jag och André surrat om att delta i nån tävling tillsammans. Jag i bodyfitness och han i classic bodybuilding. Än så länge har jag alldeles för lite muskler för att ens tänka tanken, haha. Men det kommer. Jag siktar på att stå på scen innan vi kommer i "skaffa-barn-tänket" iaf. Har ju liksom större chans att få en grym kropp innan man föder en massa barn.


Taggad till tusen!


Morsning korsning

Ooopsi, vad hände? Tänkte stiga upp klockan nio. Var helt klarvaken då, men så kom lillkissen våran och ville mysa. Och Linus ville mysa. Så på något sätt somnade jag på Linuis arm och vaknade strax före elva. Hmm. Men det kanske behövdes lite extra sömn idag :)

Nu ska vi ut på morgonpromenad, sedan blir det seeen frukost, gympass och klokcan fyra far älsklingen till jobbet för att jobba dygn igen. Då får vi se vad jag ska hitta på. Umgås med någon, träna igen, plugga?


RSS 2.0