Pain!

Det gör så ont nu att jag bara vill lägga mig ner och gråta. Men smärtan är självförvållad, så jag får härda igenom den. Det är alltså träningsvärk vi snackar om. Jag hade träningsvärk redan igår från onsdagens benpass, men idag är det värre. Framför allt insida lår. Jag öste på fullt magasin i adductorn och tyckte att det var lätt. Men eftersom jag inte kört den på länge så kanske jag skulle ha börjat liiiite lugnare ändå? Jag kan ju inte ens gå idag!






Normal tjej? Självklart!


I'm moving on

Something, somewhere, that I long to find
I am learning, slowly, one day at a time
That if I loose and fail, I'll be fine

I'm moving on
And I'm gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
And start living my life for me
I believe it finally
I'm moving on!



Tentafest

Hade en helgrym kväll igår! Det var riiiktigt längesen jag var taggad på fest, men nu har suget kommit tillbaka litegrann. Bra? Haha, beror på hur man ser det.

Kvällen började med tentafest hos Therse och Josefine. Det blev ölspel och trevligheter med mina underbara klasskompisar. Sedan gick vi ut på NH, träffade några nollor och levde livet, haha. Mina byxor lyckades spricka där nån gång också. Sedan hade jag mysigt sovsällskap också! Nu har jag alldeles nyss kommit hem.

Jag har faktiskt handlat lite bakismat idag, hehe. Jag är inte bakis. Dricker aldrig så pass mycket att jag blir det. Men det hör väl som till att flotta lite dagen efter en fest? Eller hur? ;) Dagen ska spenderas i soffan. Ska mysa med Dio och göra så liiite som möjligt. Hade planer på att börja skriva lite på ett par projekt vi har på gång, men jag känner att en helledig dag kan behövas. Inga krav och inga måsten liksom! :)
















Inte okej!

Vill ni veta något som är lite mindre bra? Under de här senaste två veckorna har jag gått ner 3,5 kg. Tre och ett halvt kilo. Vad hände där liksom? Jag har ju ändå ätit riktigt bra. Men jag har inte tränat så mycket som jag brukar. Slutsats av det; alla mina muskler är borta!

Känns inte helt optimalt för mitt bulkande haha. Men förhoppningsvis kommer det är ordna upp sig! Nu ska jag ta tag i träningen på allvar. Så mina tappade muskler ska komma tillbaka lika fort! Kul att ha något att kämpa för. Jag ska nog passa på att skriva en lista med lite delmål för träningen också. Har inte haft någon sen i somras, så det är hög tid att sätta upp nya mål. Sånt som jag ska uppnå innan jul kanske? Och fixar jag dem så kan jag ju ge mig själv nån riktigt grym julklapp för att jag kämpat på så bra ;)


Men jaa, tips till alla som vill tappa alla muskler; bad break-up.



Don´t stop me now

Tentan är skriven! Det gick skitdåligt, men ändå över förväntan. Hmm. Men det är så underbart skönt att slippa tänka på den mera nu! Blir det omtenta så är det ett senare bekymmer liksom. Men nu: FRIHET!

Efter tentan drog jag, Therese Mathilda och Emma ner till stan och shoppade loss på systemet. Jag är faktiskt supertaggad på fest nu! Det har jag inte varit på.. ett år? Men jag tror att den här kvällen kommer bli grym! Tentafest med underbara människor kan ju inte bli annat än bra ;)

Jag har även hunnit med ett gympass. Det var rätt kort men effektivt! Ben och ländrygg tränades. Dock blev det varken benböj eller benpress.. Vet inte varför. Jag kände inte för det. Skärpning på den fronten, det är viktiga övningar ju! Det som kördes var benspark, lårcurl, adductor, abductor, vadpress och rygglyft. Gött! Helt "lagom" pass att kickstarta tentafriheten med ;)

Just nu känner jag mig så otroligt lycklig. Helt sjukt. Inget mer tentaplugg! High on life, oh yeees! Det känns som att ingenting kan stoppa mig nu ;)



Do you believe in life after love?

Jag har aldrig känt mig så här stark och självsäker i hela mitt liv. Det är mycket som har hänt de senaste två veckorna. Jag har insett att jag klarar mig själv och att jag kan vara självständig. Jag behöver ingen man i mitt liv för att vara lycklig! Och jag behöver inte hans kärlek. Jag har massvis med kärlek runt omkring mig ändå. I själva verket har jag nog faktiskt känt mig så älskad som jag gör just nu. Jag har så otroligt underbara vänner finns där för mig i vått och torrt och ställer upp till 110%. Det är i såna här krissituationer som man verkligen märker hur många det är som bryr sig! Jag får så otroligt mycket stöd från alla håll. Till och med några av hans vänner har hört av sig till mig och står på min sida i det här.

After all is said and done, you're gonna be the lonely one.


Jag ser fram emot det här med spänning. Jag har inte levt som singel sedan jag var 17, så det är verkligen ett helt nytt liv som väntar. Ett liv fullt av möjligheter. Det är helt enkelt dags att vända blad och blicka framåt. Jag har nog känt mig rätt så bunden utan att jag själv har vetat om det. Nu känner jag bara en sån otrolig frihet - jag har livet framför mig och jag kan göra precis vad jag vill med det! Jag ska fokusera på att hitta tillbaka till mig själv och klara av att stå på egna ben. Jag ska leva mitt liv för min egen skull! Och vet ni en sak? Jag förtjänar att må bra!


Ett stort tack till alla fina människor som alltid finns där för mig! Jag är så obeskrivligt glad och tacksam över att jag har er i mitt liv!


Livet är fullt av möjligheter!


Gammal bild på finaste gänget!


Godmorgon! Jag hade en helt underbar kväll med bästa vännerna igår!
Massa prat och skratt och trevligheter! Men behöver alkohol för att ha roligt liksom? ;)

Dessvärre hade jag väldigt svårt för att somna sen. Jag hade på mig liiiite parfym igår och jag är allergisk mot parfym - smart brud! Inte lätt att somna när man är allergisk mot sig själv, hehe. Täppt i näsan osv. Men det ordnade upp sig där på morgonkvisten!

När jag vaknade kände jag något helt underbart - träningsvärk i biceps! Wooooow. Ni som följer min blogg vet hur mycket jag får kämpa för att bygga biceps och att jag ALDRIG från träningsvärk i dessa muskler, hur mycket jag än kämpar och hur slutkörda de än är. Igår körde jag typ 1 halvdant set med skivstångscurls bara för att prova på och tjoff! Träningsvärk! Livet är bra skumt ibland ;) Men jag klagar inte! Träningsvärk är alltid trevligt!

Idag lutar det åt ett benpass. Men jag blev lite tveksam nu.. Jag menar ifall jag har så här mycket träningsvärk efter ett set curls, hur mycket kommer jag inte då att ha efter ett redigt benpass? Well well.

Jag vet inte riktigt ifall jag ska fara hem ikväll eller imorgonbitti. Jag befinner mig ju hemma hos mina föräldrar i helgen, och börjar sakna min egen säng. Jag har inte ens kvar mitt flickrum här, haha. Men samtidigt är det ju rätt mysigt med sällskap, och ifall jag kör imorgonbitti slipper jag köra i mörker.. Tål att funderas över! Nu är det i alla fall hög tid att ta tag i tentapluggandet och hoppas på att jag lär mig något denna dag!



Livet är fullt av möjligheter!


I'm fine!

Jag har haft en toppenbra hittills och dagen har bara börjat! Klockan åtta började jag kolla lite inför tentan på onsdag, sedan for jag ut till byn med Johanna. Nu har jag precis kommit hem från gymmet där jag har kört ett träningspass med Christoffer. Och det var så sjuuukt roligt! Jag har varit rätt off på träningsfronten senaste veckan så det var helt underbart att träna idag. Det var längesedan jag var så glad. Träning och en underbar vän som jag kan prata med allt om. Kan det bli bättre liksom? :) Passet var väldigt ostrukturerat. Körde lite på måfå bara. Testade lite och gjorde precis det jag kände för. Ingen press på att jag ska bli starkare eller bättre, utan bara för att det var roligt. Kanske får ta och köra ett par till såna pass nu de kommande dagarna, sedan ta tag i det på riktigt efter tentan. låter som en bra plan tycker jag!

Vet ni en sak.. Jag mår fruktansvärt bra just nu! Jag känner en sån otrolig lättnad och frihet att jag knappt fattar det själv. Idag märkte jag en sak som skrämmer mig en aning.. Jag har inte varit så här lycklig på evigheter!



You'll be cryin over me

I can't figure you out
But a heart must be the one thing you were born without
I've been wastin' my time
I don't know where I'll sleep tonight
You say that you can do without me
Go ahead now try and live without me


Baby save up all your tears
You might need them someday
When the tears start to fall
I won't wipe them away
When you cry in the night
For the love that you need
Baby, save up your tears
'Cause you'll be cryin' over me



Myshelg!

Sitter hemma hos föräldrar och har Idol- och spelkväll. Riktigt mysigt! Massa trevliga planer imorgon också. Kan inte bli annat än en toppenhelg! Hade förstås gärna varit utan tentapluggandet dock, haha. Jag är supertaggad på att dra av ett underbart axelpass på Älvsbygymmet imorgon! Planerar passet i huvudet redan nu, haha. Nu ska jag fortsätta umgås med min underbara familj! Får ta vara på tiden när man inte träffas så ofta!





Ovan molnen är himlen alltid blå, men det kan vara svårt att tro när man inte ser den.

Jag har haft en riktigt riktigt dålig vecka. Jag har väl i snitt sovit 3-4 timmar per natt under hel vecka, vilket inte känns helt optimalt. Två dygn har jag inte sovit något överhuvudtaget. Det kombinerat med massa tentaplugg håller på att stressa sönder mig. Mer stress leder till ännu mindre sömn. Har med andra ord hamnat i en ond cirkel. Men får härda ut några dagar till, sedan skriva så bra jag kan på tentan och därefter ta tag i mitt liv igen!

Det sägs ju att efter regn kommer solsken. Jag undrar bara när jag ska få lite solsken i mitt liv igen? Jag känner att jag behöver ta lite tid till att hitta tillbaka till mig själv. Hela mitt liv har bara varit stress och rutiner alldeles för länge nu. Så efter den här tentan ska jag försöka prioritera mig själv så mycket som möjligt. Då kommer det bland annat att bli mer bloggande och mer träning igen! Det kombinerat med mindre stress kan väl inte bli annat än bra?

Skriver mer på en vecka, ifall jag inte får något infall tidigare och måste blogga!  


Tillfälligt avbrott


Uppe i det blå!

Dagens gympass gick skitbra! Helt klart över förväntan! Det var längesen jag hade ett pass med en sån här "wow-känsla". Jag kunde verkligen ta i och pressa det där allra sista ur musklerna. Det var bröst, biceps & triceps som tränades och hela passet gick superbra!

En gammal favorit som jag körde en del tidigare när jag tränade biceps är rest-pause. Det körde jag idag igen. Guuud vad det svider i musklerna då alltså. Grym kontakt, bra pump och allmänt underbart. Hehe, det känns som att jag är uppe och svävar i det blå nu! ;)


Dagens planer

För en stund sedan kom jag hem från min morgonpromenad. Samma runda som vanligt, 45 minuter. Skönt med en regnfrimorgon ;) Nu ska jag äta frukost, diska, träna och fixa en massa ärenden innan mötet klockan ett angående naturguidningen. Det kommer nog att bli en bra dag!



Långpromenad

Promenaden med Anna och Elin blev riktigt lång! Jag cyklade hemifrån kvart i nio för att träffa dem på våran mötesplats. Tjugo i tolv var jag hemma igen. Nästan tre timmar alltså, haha. Det var riktigt mysigt och trevligt fram tills regnet kom. Men med det här ostabila vädret som är under hösten antar jag att man får vara glad över att det inte regnade ännu mer.



Den här sjön traskade vi runt idag!


Mornin!

Godmorgon! Sitter här och ska äta frukost. Har inte varit ut på någon morgonpromenad än. Ska nämligen träffa Anna och Elin vid nio och promenera runt en sjö. Så dagens morgonpromenad blir efter frukosten.

Idag spenderar jag resten av dagen hemma. Pluggandes. Vilodag från träningen idag. Egentligen står bröst, biceps och triceps på schemat, men jag har fortfarande träningsvärk i brösten, så jag vilar idag och kör det passet imorgon istället. Tror nämligen att jag kommer få ut betydligt mer av det på så sätt! :)



Den här sjön ska vi promenera vid idag!


När det går som jag vill

Efter dagens förläsning drog jag till gymmet och körde ett riktigt bra pass! Det gick verkligen som jag ville den här gången. Den där träningssvackan som jag surrade om igår kanske aldrig kommer, haha. Det handlade kanske mest om att jag kände mig jättesvag i varenda muskel efter förkylningen. Men nu känns det som att jag är back on track på riktigt! När jag skulle ta mig ner till omklädningsrummet var jag lite sådär lagomt yr som man lätt blir efter ett hårt benpass. Benen var slutkörda och jag såg ut som en pensionär eftersom jag fick hålla i ledstången och gå låångsamt  när jag gick ner för trappan. Men det är precis så jag vill ha det!

Övningar som kördes var benpress, marklyft, benspark och legcurl. 5 set på varje, lågreps. Jag försöker ligga kring 5 reps i varje set eftersom målet nu främst är att öka styrkan. Det funkar rätt bra! Speciellt för framsidorna, haha. Den bensparken som jag brukar köra på IKSU kan man som mest ta 130 kg i, och vet ni? Jag är snart där! Hur underbart är inte det?! Får sätta det som delmål för benstyrkan kanske :)



Jaa, jag SKA ta lite nya bilder snart.
Har bara inte orkat!


Tisdagmorgon!

Imorse gick jag ut på min morgonpromenad! Inget regn, men lite halvdåligt väder ändå. Men det gör ju ingenting! Så länge jag får promenera utan att bli blöt så är jag nöjd! 45 minuter blev det. Den vanliga rundan alltså. Riktigt skönt! Men jag måste rkänna en sak.. Jag längtar nääästan lite till vintern. För snöar det en morgon kan jag promenera ändå, regnar det skippar jag min morgonpromenad eftersom jag inte vill bli blöt. Men å andra sidan.. det är mörkt och kallt på vintern. Inte så mysigt det heller ;)

Idag ska jag iväg på föreläsning och sedan ska jag till gymmet. Min träningsmotivation kom faktiskt tillbaka litegrann igår under eftermiddagen då träningvärken i brösten kom smygandes. Finns nog ingen bättre motivation till att fortsätta än när man har träningsvärk! Då vill man bara ha mer, haha. Och mer ska det bli! Jag har bara inte kommit igång på riktigt efter förkylningen.

Idag ska jag träna ben och ländrygg. Eventuellt lite mage också, ifall jag hinner med det. Annars är det de vanliga övningarna; benpress, marklyft, benspark, legcurl. 5 set & 5 reps på varje! Tungt och bra! :)



Axlar och rygg

Efter att ha haft förelsäningar mellan nio och halv två var jag inte direkt supertaggad på att fara till gymmet. Mest trött och less, haha. Men eftersom att jag vet att blir på otorligt mycket bättre humör när jag har tränat så tog jag mig iväg till IKSU ändå och körde ett pass ala axlar och rygg. Det blev ett helt okej pass! Kände dock att jag inte riktigt hade energi till att köra de där allra sista repetitionerna. Ni vet, när man känner att man inte orkar mer så orkar man egentligen liiite till. Men det orkade jag inte pressa ut idag. Aja, det kommer!

Så här så iaf dagens pass ut:

* Rodd i cable - 5 set
* Smala chins - 5 set
* Axelpress med hantlar - 5 set
* Arnoldpress - 5 set
* Latsdrag i CC - 5 set
* Sidolyft i CC - 3 set

Idag körde jag lite andra övningar än jag brukar. Jag körde helt enkelt det som jag var sugen på för stunden. Man måste ha såna pass också ibland. Lite impulsivt! Känner att jag är på väg in i en träningssvacka, så då måste man ha sina knep för att behålla motivationen uppe :)


Ingen morgonpromenad

Jag vaknade klockan sex, tittade ut genom fönstret och såg regn regn regn. Jag kröp ner under täcket och sov en timme till. Känns så onödigt att vistas ute i regnet i onödan när jag nyss varit förkyld. Nu verkar det dock ha lugnat sig, så hade jag haft tid hade jag tagit en promenad nu.

Idag väntar två föreläsningar och sedan ska jag fara till gymmet och köra ett axel- och ryggpass. De passet var mitt favoritpass för ett par veckor sedan, men nu har jag tröttnat, haha. Det varierar mycket det där. Men jag ska försöka klura ut några nya övningar, för det är ju övningarna jag är less på. Ska testa mig fram lite idag :)



Bröst, biceps och triceps

Jag for iväg till gymmet och blev lite förvånad över hur lite folk det är på IKSU vid åtta en söndagkväll. Trodde det skulle vara fullt! Kanske får börja köra mer kvällsträning på helgerna då? Lite variation!

Passet gick halvbra. Riktigt bra kontakt, men lite dålig energi. Övningar som kördes var bröstpress i maskin (hör&häpna, Emma har använt en maskin :O), flies i cc, hantelcurls, bamsecurls och pushdown. Sedan avslutade jag med lite dips. Det gick INTE bra, haha. Trött i musklerna vilket ledde till kass teknik, m.m. Så jag gav upp det och avslutade passet. Men jaa, helt okej ändå med tanke på omständigheterna! :)



Arnold får symbolisera dagens pass!


Sunny day!





Jag hade supermysigt sällskap här igår! Linus, mamma och Lina var förbi på besök över dagen. Vi gick på stan, spelade yatzy och myste. Synd bara att de blev tvugna att fara hem igårkväll. De hade gärna fått bo hos mig i några veckor, haha ;)

Imorse hade jag också besök! Morfar och hans fru har varit på bilsemester i södra Sverige, så det passade på att häsla på mig nu på vägen upp. Trevligt! Tycker om att ha sällskap. Blir lätt lite ensamt att bo så här långt utanför stan!

När morfar och Eivor körde vidare cyklade jag till ett naturreservat som bara ligger ett par kilometer från mig. Vi ska göra ett marknadsföringsprojekt om det, så jag for dit och gjorde lite research. Kikade lite, tog lite bilder osv. Var borta i en och en halv timme och promenerade i skogen. Hur mycket som helst! Det borde man helt klart göra oftare! Man får så mycket positiv energi av att vistas ute i solen.






Godmorgon!

Skönt med helg! Och denna dag kommer att bli grym! Jag får nämligen besök av älsklingen, mamma och lillasyster. Mysigt värre alltså! Har städat och ska fortsätta städa så att det blir fint här. Man måste ju liksom ha fint när mamsen kommer på besök, eller hur?

Innan de kommer ska jag även försöka hinna med ett benpass. Sååå. Dagen kan inte bli annat än bra!



Uppvärmningspass



Tror ni att jag klarade mig från att fara till gymmet idag? Nej, inte direkt, haha. Hade alldeles för mycket energi för att göra ingenting. Men jag kompromissade lite med mig själv. Ben stod på schemat, men jag skjuter upp det och tränade axlar istället. Och så tränade jag lugnt. 10 reppare på det mesta. Och det kändes faktiskt helt okej!

I slutet av passet märkte jag dock att jag inte hade samma energi som vanligt. Energin tog liksom slut snabbare än den brukar. Så då fick det räcka för idag! Jobbigt när huvudet vill och är man är supertaggad, men kroppen säger att det räcker. Men det kommer så otroligt många dagar i mitt liv när jag har alla möjligheter i världen till massa superbra träningspass! Idag var det bara lite uppvärmning ;)


Första morgonpromenaden

Godmorgon! Imorse var jag ut min första morgonpromenad på evigheter.. Eller när gick jag senast? Tisdags? Aja, det känns som att det var fruktansvärt längesen i alla fall. Och jag måste säga att det gick över förväntan! Jag började långsamt och småhostade lite innan jag kom igång. Väl uppe i puls och fart gick det hur bra som helst och jag hostade inte mer. Underbart!

Frågan är då; ska man våga fara till gymmet eller inte? Det känns ju som att jag är frisk. Jag är till 96,7% frisk nu. Ska jag våga chansa eller ska jag vänta till imorgon och bli 100% frisk innan jag ger mig på något? Vill inte riskera att bli mer förkyld.. Gaah. Svårt ju. Men jag har ett tag på mig att fundera, så jag kommer kanske fram till något vettigt :)


Myspys med min kisse





Min webbkamera tar fruktansvärt dåliga bilder. Hur som helst så sitter jag här nu med världens mysigaste kisse i knät. Tur att jag har någon som håller mig sällskap när Linus inte är här ;) (Fast delar av Linus är iofs här eftersom min outfit idag har bestått av hans Guns n roses-tröja).

Jag är helt klart mycket piggare idag! Har varit på föreläsning och sedan handlat maaat. Min matlust är tillbaka igen! Underbart. Jag tycker inte om när man måste pressa i sig maten när man är utan matlust och maten inte smakar något. Men man behöver ju energin för att bekämpa förkylningen, så ibland har man liksom inga alternativ.

Nu ska jag äta lunch. Kycklingssallad blir det idag! Har kryddat den med grillkrydda och vitlökspulver. Blir nog helt amazing! Efter lunchen har jag planer på att ta tag i den där städningen som jag inte orkat med när jag varit sjuk. är faktiskt riktigt taggad nu, haha. Och betydligt mindre stressad än jag varit tidigare i veckan. Ni vet när det finns massor att göra, allt man gör tar dubbelt så lång tid som vanlig och man har ingen energi alls för att man är sjuk. Nu ska jag göra mitt bästa för att inte gå ut för hårt direkt ;)


Äntligen!

Vet ni hur otroligt skönt det känns att vakna upp och ha energi? Att inte nysa 10 000 gånger och att inte ens ha ont i halsen. Underbart! Då kanske jag till och med orkar göra något vettigt idag, haha. Typ plugga, storstäda och handla. Gött!

Träning blir det inte, för jag är inte 100% frisk än. Men jag funderar starkt på att ta en promenad ikväll, förutsatt att det inte regnar. Börja lite lågintensivt sådär :)



Förkylningstips!

Det verkar inte bara vara jag som har drabbats av förkylning under den här veckan. Det verkar vara rätt många faktiskt! Och vi har alla våra sätt att försöka driva bort förkylningen för att bli friska så fort som möjligt. Funkar det? Well, ibland kanske. Men huvudsaken är att man TROR att det ska funka, eller hur?



Det här tror jag på:

* Skippa alvedon
så länge det inte är kris. Lindrar tillfälligt, men gör förkylningen mer långvarig istället!

* Drick MASSOR, gärna med citron i! Jag dricker säkert 3 liter funlight med pressad citron om dagen när jag är sjuk. Citron för att få i mig c-vitaminer, och vätska för att kroppen behöver det.

* Ät mycket! Nu tar jag bara ett random exempel här.. Ifall man har en basalenergiomsättning på 1300 per dag (alltså det man behöver bara för att de inre organen ska fungera och man ska kunna andas och sånt) så ökar den till ca 1700 per dag när man är sjuk eftersom kroppen får arbeta mycket mer. Så trots att man inte är aktiv kan man behöva lika mycket energi som annars. Anledningen till att man inte har någon matlust när man är sjuk är för att "den svage ska dö". Man skulle helt enkelt självdö om man inte är pigg och kry nog för att vara ute och jaga mat med de andra stenåldersmänniskorna, vilket finns kvar än idag.

* Drick rött te! Jag blandar ut mitt te med en lite svätt honung och lite mjölk när jag är sjuk. Honung sägs vara läkande. Om det är sant vet jag inte, men det är ju värt ett försök! Te är ju bra hus som helst eftersom det är varmt, vilket kan vara skönt när man har ont i halsen. Mjölken tillsätter jag för att få i mig extra energi och inte självdö (haha).

* Klä dig varmt! Hellre svettas än frysa! Nu kan man verkligen passa på att krypa in i sin pojkväns stooora mysiga, varma tröja!

* VILA! Ingen träning, så lite aktivitet som möjligt. Kroppen måste få chans att återhämta sig, annars är man sjuk i evigheter.




Min teblandning på rött te, honung, lättmjölk och en skvätt citron!



Godmorgon sötisar!

Här har snörvlandet mer och mer gått över till hosta. Känns som att jag har exakt samma förkylning som Linus, bara ett par dagar efter. Vi kanske ska sluta pussas när en är krasslig? Men det är ju så svårt att låta bli!

Hur som helst. Idag ska jag ta en till lugn dag. Jag har två föreläsningar, men en är bara på en timme, så det ska jag nog fixa! Sedan har jagtvättstugan idag också, så jag har varit ner med första omgången tvätt imorse och hoppas på att hinna slänga in en till innan jag far iväg till skolan.

Jag ska skriva mina förkylnings-tips sen idag. Håll utkik!


Ingen bra dag idag!

Hur mycket tror ni att jag orkade med att städa imorse efter förra inlägget? Svar: Ingenting alls! Känner mig helt död. Kan nu med säkerhet konstatera att det är förkylning jag råkat ut för. Trevligt.. Tur att jag bestämde mig för att skippa gymmet idag. Orkade knappt med våran föreläsning på tre timmar.

När jag gick mot bilen tänkte jag bara att livet är SKIT. Ingenting funkar bra för mig nu! Förkyld, ny kurs (vilket alltid innebär en massa stress innan man kommer in i ämnet), jag saknar Linus så mycket att jag överväger flera gånger per dag att skita i allt och sticka till Älvsbyn. Men sen när jag kom hem kom det där lilla ljuset i mörkret. Tentaresultat från fysiologitentan. Jag vågade först inte öppna det för jag var livrädd för att bli underkänd (i så fall hade min dag verkligen varit körd), men vet ni? Jag klarade det! Inget VG, men ett G och det duger så otroligt bra för mig just nu! Jag blev helt överlycklig över att slippa omtenta!

Nu ska jag försöka hitta energi till att renskriva dagens anteckningar. 25 sidor. Skoj. När det är bortgjord ska jag parkera rumpan i soffan och sträckse några avsnitt av Sex and the city. Det är såna här dagar man skulle ha haft en fungerande TV!


Bestämt mig

Nu har jag bestämt mig. Det blir ingen träning idag. Det är mest troligt en förkylning som lurar bakom hörnet och jag vill inte riskera något. Jag är alldeles för bra på att träna trots att jag är lite småkrasslig, vilket leder till att den där krassligheten aldrig går över. Idag blir det helt enkelt vilodag, och sen får vi se imorgon ifall förkylningen har brutit ut på riktigt.

Ägnar min tid åt att storstäda istället. Har redan hunnit dammsuga hela lägenheten, vilket faktiskt tar längre tid än man kan tro. Igår började jag städa en garderob, så fortsätter jag med det. Fem garderober ska städas. Fyra av dem har jag inte städat sedan jag flyttade hit för ett år sedan. Ooops!


Jobbigt

Jag har haft en riktigt jobbig natt. Riktigt snuvig har jag varit, vilket gjorde det svårt att somna. Håller jag på att bli förkyld eller är det allaergin som spökar? Hoppas att det INTE är förkylning. Har verkligen inte tid att vara sjuk.

Idag känns det i alla fall bättre. Har varit ute på morgonpromenad och det gick hur bra som helst! Jag ska vänta ett par timmar och se hur jag känner mig då. För jag har inte bestämt än om jag ska köra mitt benpass idag, eller vänta tills imorgon och på så sätt vara säker på att det inte är förkylning.. Hmm. We'll see!


Dagens pass!

Idag fick jag mig en ordentlig uppvärmning när jag  cyklade till gymmet i blåsten. Det gick riktigt tungt, haha. Väl framme fixade jag ett nytt IKSU-kort och körde ett riktigt bra pass. Vissa övningar gick bättre än andra, men så är det ju alltid. Det går i perioder liksom.


Så här såg dagens pass ut:

* T-bar row - 5 set
* Sittande rodd i cable - 5 set
* Latsdrag - 5 set
* Axelpress med hantlar - 5 set
* Drag mot hakan - 5 set
* Militärpress - 5 set
* Latsdrag i CC - 5 set

Väldans massa set alltså! Sista övningen blev en bonusövning eftersom jag hade kvar en massa tid. I vanliga fall försöker jag ligga kring 15 set per muskelgrupp när jag kör axlar och rygg. Man är rätt slutkörd efter det, om man tar i ordentligt kan jag lova ;) Men det är ju det som är meningen!

Jag hade bra tryck i musklerna idag. De där extra kolhydraterna i helgerna gör väl sitt, haha. Lite ådror visade sig också. I like it!



Detox-vecka

Efter att ha haft en semstervecka där dagarna flyter ihop och det är "lördag-varje-dag" så hamnar man snabbt i sockerfällan. Det blir något sött och sliskigt nästan varje dag och sötsuget ökar. Men jag ska ta mig ur sockerfällan nu genom att starta den här terminen med en mini-detox.

Under den här veckan blir det inget kaffe, inget socker och så rena matvaror som möjligt. Det allra svåraste blir nog kaffet. Direkt när jag kom in från min morgonpromenad vad jag på väg mot kaffebryggaren, haha. Liiite beroende av mitt morgonkaffe kanske? Men under den här veckan blir det te istället.



Svettigt värre!



Godmorgon sötisar! Jag är nyss hemkommen från en svettig morgonpromenad. När jag kom ut kände jag att det blåste supermycket, men sedan tänkte jag inte mer på det och skulle ösa på i mitt vanliga tempo. Guud, vad kämpigt det var stundvis. Att powerwalka i motvind i uppförsbackarna är faktiskt inte det lättaste! ;)


Sysselsättning

För någon timme sedan kom jag hem till Umeå. Skönt att vara hemma, men jag saknar min älskling så otroligt mycket. Det spelar ingen roll ifall vi ska vara ifrån varandra i ett dygn eller 20, det kommer alltid tårar när vi ska skiljas åt. Vill inte vara utan honom en enda sekund! Tur att jag i alla fall har delar av familjen med mig - våran fiiina kisse Dio. Mysigt med sällskap!


Myspojken!

För att inte behöva tänka så mycket har jag sysselsatt mig med att packa upp en massa grejer, koka ägg och göra egen sylt. (Japp, jag gör sylt själv. Jag är en äkta norrlänning!). Hur jag gör min sylt kan ni läsa här: Tips: Nyttigare sylt!  . Idag gjordes sylten på jordgubbar och hallon. Riktigt god kombination tycker jag!




Cause I am leaving on sunday morning

Det blev en senkväll igår, vilket har resulterat i en sen morgon idag. Två kom vi hem, tio vaknade vi. Och idag är det ingen bra dag. Jag ska hem och måste lämna min älskling här. 12 dagar kommer det att gå tills vi ses igen. En och en halv evighet ju!

Ingen träning idag heller! Imorgon kickar jag igång igen på IKSU. Har tvekat lite på ifall jag ska köpa nytt IKSU-kort eftersom mitt har gått ut, eller ifall jag ska byta gym. Men det lutar åt att träna på IKSU några månader till i alla fall, sedan kanske byta gym i samband med byte av lägenhet!







Från noll till hundra

Den där förkylningen var mest troligt bara allergi, för den var över på någon timme. Istället för att bli en soffdag framför TV och dator (vilket jag avskyr) så har det här blivit en dag full av roliga aktiviteter. Först en heldag i Luleå. Vi följde med mamma och syrran eftersom de skulle in till stan och shoppa. Jag shoppade diskmedel, kryddor och eluttag!

Nu har vi precis landat hemma hos Linus. Han ska bjuda mig på bio och efter det ska vi spela poker hos Mange. Massa trevligt på gång alltså! Dock ingen träning idag. Fytusan vad tråkigt det är med vilohelg ;)


Lördagar = Förkylning?

Vaknar, nyser och är glansig i ögonen. Förkyld? Eller kan det vara så att det bara är allergi? Jag är överkänslig mot luftfuktighet och det har ju regnat i natt. Guud vad jobbigt! Vänter och ser ifall det går över på ett par timmar! Hade ju så här förra lördagen också. Inte roligt nånstans.



Dagens andra pass




Dagens ordinarie pass = bröst, biceps och triceps.
Det gick inte speciellt bra.. Gick rätt dåligt faktiskt! Men jag vet vad det beror på. Alltid bra att veta orsaken till varför det går dåligt! Men dåliga pass behövs också, för att man ska kunna uppskatta de bra! Så är det. Bara tänka positivt!

Middag har vi ätit hemma hos mina föräldrar. Pizza blev det! Inte ofta jag äter det faktiskt. Men det är gott ibland! Ikväll blir det ännu mer onyttigt. Vi har laddat upp med både godis och ostbågar. Passade på att handla det när vi var i Boden under eftermiddagen!

Jag funderar faktiskt på att ta tvådagarsvila nu. Totalvila från träningen lördag och söndag. Tror att min kropp behöver det. Har kört hårt i 6 dagar nu, haha. Så nu blir det mest troligt vila till måndag!


Första passet avklarat!

Nu har jag kört dagens första gympass. Det blev ett kort pass för magen, men jag kastade även in ett par axelövningar. Är nämligen så tråkigt att ha setvila när man är själv, så jag supersetade med axelövningar ibland, haha. Funkade bra!




Mmmmm morgonkaffe!

Godmorgon! Jag har tagit mig till mamma för att dricka morgonkaffe med henne. Trevligt! Sedan har jag planer på att köra två pass idag. Ett magpass på förmiddagen och ett bröst&biceps&triceps på eftermiddagen. Magpasset körs väl med samma koncept som förra gången tror jag. Ett kort "bonuspass" på typ 15 set. Det gav då rejäl träningsvärk förra gången ;) Kunde inte skratta på ett par dagar!







Det kommande passet

På någon timme drar vi till gymmet. Jag ska köra ett tungt ben-/ländryggspass och Linus ska springa på löpband eller crosstrainer eller nåt. Vaddå ombytta roller? Vi är inte riktigt som andra tjejer och killar, haha.


Så här ska jag köra idag:

* Benböj i smith - 5 set
* Benpress - 5 set
* Marklyft - 5 set
* Legcurl - 5 set
* Benspark - 5 set

I vanliga fall brukar jag ALLTID köra bensparken före curlsen. Vet inte riktigt varför. Har liksom bara blivit en vana. Därför kör jag tvärtom idag. Lite variation liksom. Dessutom är det ju högreppare som gäller idag. 10-12 reps per set. Fokus på kontakt och brännande muskler ;)

Räknar med rejäl träningsvärk imorgon! Nice!




Storkok


Gammal bild.


Japp, jag har drabbats av semesterrastlösheten. Ingenting att göra, inga planer. Då kom jag på den briljanta idén att laga mat, så nu har jag startat ett storkok här. Lagar massor av matlådor som jag kan ta med mig hem. Praktiskt! 1 kg köttfärs och 2 kg kyckling, sedan får vi se ifall jag hinner något mer innan jag ska till bilbestiktningen halv fyra.

Jag lagar ALLTID mycket mat. Jag tycker nämligen att det är så fruktansvärt tråkigt att ställa mig och laga mat bara åt mig själv när jag kommer hem på kvällarna. Då är det mycket enklare om man har något färdigt i kylen eller frysen som man bara kan värma upp. Söndagar brukar vara min matlagningsdag i vanliga fall. Kan stå i köket hela dagen och laga mat och baka bröd. Fylla frysen inför den kommande veckan.


Semester?



Godmorgon! Här är det frukost som gäller! Det är sååå skönt att verkligen kunna sova tills man inte orkar sova längre, haha. Vakna av sig själv, inte av larmet. Och att kunna slappa på morgonen. Äta frukost lääänge innan man behöver ta tag i dagen. Men samtidigt börjar jag bli lite rastlös. Saknar redan rutinerna litegrann. Det här mned semester kanske inte är något för mig?

Idag väntar ett ben + ländryggspass. Högreppare. Guuud vad det kommer att bränna i musklerna. Längtar! Har precis blivit av med gamla träningsvärken i rumpan och nu ska jag fixa lite ny till imorgon ;)


RSS 2.0