Promenad med Linn

Jag skulle ju plugga psykologi ikväll och hur tror ni det har gått med det? Inget vidare kan jag lova. Istället har jag umgåtts med Linn. Vi har varit ute å gått, varit å solat och så har vi hunnit prata om en massa. Hehe, det var nice! Och det är klart att man flyr från pluggandet när en kompis vill träffas. Dock så måste jag ju plugga nu, men nu har jag iaf fått göra NÅT roligt ikväll, haha :)

Väldans gammal bild på Linn och Flisan! Typ från 2007, haha ;P


Benträning

Idag tränade jag ben för första gången på flera veckor. Det kndes bra, men jag kände mig ju jättesvag, haha. Kanske kan få lite träningsvärk till och med? ;) Jag körde tio övningar och det gick riktigt bra!

Dagens planer

Nu sitter jag och äter frukost/lunch och ska snart fara till skolan. Dagen börjar med lektion i bas och gitarr. Sen har jag religion och engelska. Och efter skolan ska jag till gymmet! Jag brukar träna innan skolan på onsdagar, men jag kände att det behövde sova, så det blir eftermiddagsträning istället ;)

Stygnen är borta!

Stygnen är borttagna! Eftersom jag hade hört innan från olika folk att det gjorde jätteont samt att det inte ens kändes så hade jag ju ingen aning om hur det vara. Det gjorde ont, men jag tror att jag gjorde det lite värre genom att inte andas. Det blir ju liksom lättare om man tar det lugnt och tar djupa andetag, men jag har svårt för sånt. Är bättre på att bli lite smått hysterisk ;P Men jag måste erkänna att det kändes väldigt bra att ha med Linus, för det hade blivit typ 10 gånger värre annars. Ibland behöver man någon som kan få en att känna sig trygg i situationer där man annars kunnat få panik. Haha, jag har lite fobi för smärta, så det är ju egentligen inte så allvarligt som det låter som. Det är bara jag som är lite knäpp ;)

Hur som helst så är det ganska rött nu och det är som ett litet sår, me det kommer att försvinna på ett tag. Jag skulle kunna sminka över det, men eftersom det kan bli infekterat så känns det säkrast att låta bli. Jag får helt enkelt se lite röd ut ett tag och sen hoppas jag att det ser bättre ut än innan iaf :)


Vårdcentralen

Godmorgon! Jag kom på att jag inte har övat nåt på min sångläxa som jag har till idag. Tio över nio. Haha, så kan det gå! Sitter och lyssnar på låtarna nu så att jag kanske kan få in dom liiiite iaf. Hinner hur som heslt bara ha halva sånglektionen, för sen ska jag till vårdcentralen och ta bort mina stygn. Läskigt! Inatt drömde jag att jag gjorde det, haha. Jag har ingen aning om hur mitt sår ser ut under plåstret! Men jag kommer nog att fortsätta ha plåster ett tag till, för om det är en skorpa så kommer jag ju bara att klösa, och det blir ju inte så bra ;)


Träning idag!

Under kvällen har jag pluggat och när jag inte pallade mer tog jag en promenad till konsum för att köpa tuggummin. Promenader är ju så underbart på hösten! Svalkande och uppiggande! :)

Har ju glömt att berätta att jag tränade idag för första gången på nästan en vecka! Det hade kunnat gå mycket bättre, men jag var så trött, haha. Så med tanke på förutsättningarna gick det väl rätt bra ändå! Hann inte med så mycket eftersom jag inte har nå lång tid på mig på måndagar. Men imorgon blir det mer träning! Då ska jag träna biceps efter skolan. Och då hoppas jag att jag är lite piggare ;) Det blir ju som tusen gånger lättare då man har mer energi :)


Trötter

Usch så trött jag har varit idag! Kunde verkligen inte somna igår trots att jag var jättetrött. Finns det något mer irriterande? Ibland kan man ju ha anledningar till att inte kunna sova, men jag hade ju inte ens det! Har man en anledning kan man ju iaf försöka åtgärda det, men om man inte vet vad det är för fel så är det ju lite svårt. Dessutom är jag fortfarande minus i sömnen sen i fredags, för då sov jag alldeles för lite.

Idag på lunchen for jag hem och vilade i 40 minuter och sen blev jag faktiskt lite piggare. Och sen hann jag vila i 20 minuter till innan middagen också. Så nu kanske jag kan orka plugga lite?


Körsång

Nu har jag varit på körövning. Det känns i halsen att jag har sjungit mycket i helgen. Men det gör inget, för det är ju värt det, haha :) Och vi sjöng så härliga låtar ikväll! Det blir så fint med alla stämmorna. Jag gillar låtar med många stämmor, haha. Tycker att det är så vackert. Iaf när alla sjunger rätt, haha ;P

Imorgon ska jag träna för första gången på jättelänge! Är peppad. Jag hatar att inte KUNNA träna. Det är en sak om man väljer att vila, men nu har jag ju inte kunnat och det är jobbigt. Men nu har jag inget öppet sår längre. Eller jg vet inte riktgit hur det ser ut eftersom jag fortfarande har plåster, men det känns som att det är typ en skorpa nu, och då är det ju bara att träna, haha ;)


Mer sång idag

Det gick hyfsat bra att sjunga igår. Koncentrerade mig mer på spelandet än sjungandet, haha. Men det är ganska skönt att inte tänka på att man sjunger ibland. Jag har ju scenskräck och när jag ska sjunga inför folk så GÅR det inte. Men om jag inte tänker på att jag sjunger så går det ju bättre, haha ;)

Kvällen avslutades med en film hemma hos mig. Filmen var bra, men jag var så trött att jag höll på att somna i slutet. Det var riktigt jonnigt att hålla sig vaken, haha ;P Och när ilmen var slut gick jag och Linnea direkt å la oss och jag somnade typ på en gång. Det var längesen jag sov så mkt en natt. Inte i antal timmar kanske, men liksom den där djupa sömnen.. Den får jag typ aldrig ;O

Anledningen till att vi är vakna nu är att vi ska sjunga idag igen. övning klockan tio. Yäääy. Hade hellre sovit ett par timmar till, men man får inte alltid som man vill ;P


Happy life ;)

Har inte hunnit uppdatera något på hela dagen. Upptagen all the time, och egentligen är jag upptagen nu också, för Linnea och Chris är här :)

Det var jättekul igår! Först var vi hos Cissi och såg Idol och förfestade lite. Vid elva for vi till ICE, men efter ett par timmar var det så tråkigt för det var för lite folk, så vi for vidare till en sportbar i närheten. Där var det SJUKT mkt folk. Och jag blev uppraggad av många, haha. Redan i kön utanför började folk prata med mig. Och sen  fick jag komma in utan att visa leg. Ser jag gammal ut?! Måste ha gjort det, för hälften av alla som raggade på mig var ju typ 30. Lite obehagligt, haha ;P Men kul hade vi!! Måste göras fler gånger!

Vaknade tolv idag och skyndade mig in i duschen, klockan ett kom släkten hit och skulle fira Lina som fyllde år för ett tag sedan. Klockan två kom Linnea och vi for å övade med Emmy. Vi ska sjunga ikväll. Och jag ska spela bas också. Blir nog kul! När vi hade övat for vi å åt på grillen. Känner att det här är en nyttig vecka, haha ;)

Sen kom Christoffer och hämtade upp oss och vi for hem till mig och snart ska vi vidare. Peppar för sången. För ett par dagar sedan kunde jag inte sjunga, men nu börjar det bli bättre ;) Om jag kunde göra sånt som jag gjorde igår så borde jag inte ha några problem med att sjunga, haha ;P


Utgång ikväll ;)

Jag har bestämt att jag klarar av att fara till Boden ikväll! Har fortfarande svårt för att skratta, men har börjat kunna sjunga nu, så det är på bättringsvägen, haha. Tänkte att jag kunde ju ta ett par alvedon innan, men sen kom jag på att det inte är så smart, för då kan man ju dö. Så jag skippar det ;) Får klara mig helt enkelt ;) Mitt mkt sexiga plåster får folk helt enkelt ha överseende med, haha. Finns som inte något att göra åt det! Istället för att vara negativ försöker jag tänka positivt, typ att jag inte har cancer och är utan hår, osv. Haha, jag är knäpp, men ni får lära er att leva med det ;P

Är hur som helst väldigt peppad inför kvällen! Tror att det blir superkul ;D


Hårfärg, Boden, träning

Jag har vaknat och nu sitter jag här med hårfärg i håret. Tyckte att jag började få för mycket utväxt. Och nu hoppas jag att håret inte ska falla av, för att blondera det är ju inte så bra, haha ;) Nästa gång det ska färgas blir det nog nå mörkare. Eller vi får se ;) Är sugen på lite rödaktigt igen, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra.. Men det är ju ett senare problem ;)

Jag hoppas hoppas HOPPAS att jag kan följa med till Boden ikv! Skulel vara jättekul. Mitt största problem nu är att jag inte kan skratta så mkt, för då gör det lite ont. Haha, kan ni tänka er en icke-skrattande Emma? Shit, vad svårt alltså. Aja, jag får väl försöka ;)

Jag är sjukt träningssugen!!! Har inte tränat sedan i tisdags. Det känns som att det är en evighet sen. Men det är fortfarande några dagar kvar innan jag kan träna. På tisdag ska jag få ta bort stygnen och efter det kanske det går att träna? Jag hoppas det! För jag får ju lite abstinens, haha ;P

Musikskolan

Under kvällen har jag varit på ett styrelsemöte för Musikskolans vänner. Mycket intressant faktiskt! Jag trodde att det liksom var kört, men det verkar som att det fortfarande finns hopp kvar. Måste säga att det är riktigt kul att vara engagerad i en sån sak. Musiken är ju jätteviktig för alla!

Jag blir hemma från skolan imorgon också. Ska nog ut på kvällen om det känns bättre då, men jag behöver sova för jag fortfarande trött, och att ha lektion tio över åtta imorgon känns alldeles för krävande just nu. Så jag ska vila och se hur läget är imorgon och så kanske det blir krogen på kvällen. Men ska jag dricka med sugrör då?!? Haha, får lösa det där på nåt sätt!

Datakunskap

Jag har gjort klart hela moment 1 i datakunskapen nu :) Bara fyra moment kvar. Får se om jag gör moment två idag eller imorgon. Det är tre uppgifter i moment 2 och det verkar vara rätt lätt. Så det blir nog inga problem :)
Jag har även börjat skriva ett eget slut på "Of mice and men". Behöver inte vara klar med det förrän vecka 43, men om man gör bort det nu så slipper man ju sen. Nu har jag iaf kommit en liten bit på vägen :)

Sen har det inte hänt så mkt mer. Har sett på ett par avsnitt av sex and the city och ätit riskakor. Rätt härligt måste jag säga ;)

Jag känner mig itne riktigt lika svullen nu längre. Jag hoppas att det har gått över imorgon, för då ska vi på krogen. I boden, haha :)


Dagens läge

Idag ser det ut som att jag har gjort en läppförstoring eller nåt. Är helt svullen, haha. Och så är det lite svårt att prata. Ganska skönt att vara hemma, haha ;)

Jag har mixat lite yoghurt med frysta hallon och gjort typ egen glass! Supergott :) Det är ortfarande itne så lätt att äta, men jaf försöker så gott det går!

Jag tänkte göra första uppgiften i datakunskapen idag. Känns som att det kan vara bra att börja ;P

Kvällsmys

Jag är sjukt trött efter dagen :P Så det har blivit en riktigt lugn kväll. Har läst alla blogginlägg som jag har missat medan jag varit borta. Kan lova att det är en hel del ;) Hade 88 olästa, men orkade inte läsa alla. Sen har jag sett Idol å så. Riktigt lugnt och skönt :) Sånt kan ju behövas ibland :)


Hemma (:

Nu är jag hemma igen! Det var lite smådrygt att åka buss ner igår. Och bussen från piteå var ju typ full! Eller alltså det satt en+väska på varenda tvåplats som fanns på bussen. Jag satte mig längst bak mellan två killar, haha. Men i skellefteå gick det var lite folk och då bytte jag plats, haha.

När vi skulle sova kom mamma och la sig bredvid mig i min säng, haha. Hon sa att hon kände sig så ensam och ville prata och så berättade hon om när hon gick universitetet i umeå osv. Fast eter ett tag skickade jag tillbaka henne till hennes egen säng, haha ;P

Idag har jag gått runt på universitet och på stan med ett plåster på läppen, haha. Ska ha kvar det i en vecka, men sedan är jag fri ;) Har lite svårt för att äta, dricka och sjunga nu, men det går väl över antar jag :)

Jag shoppade lite idag. Lite smågrejer. Fast faktiskt typ bara saker som jag behöver :)


Redo för en lång bussresa!

Nu är jag hemma! Har haft lite lektioner å så har jag varit och tränat. Har även hunnit vara på biblioteket och lånat boken: "The other side of the story". Jag har läst den tidigare, men det är en sån där underhållande bok som man kan läsa flera gånger. Dessutom fionns det ju inte något stort utbud av engelska böcker på biblioteket i Älvbsyn, så det fick bli den :) Behöver ju ha något att göra på bussen!

Jag for förbi pärlfoto också och tog ett foto till körkortet. Nu är alla papper inskickade också :) Snart får jag mitt riktiga körkort, haha. Måste ju vara lite större känsla än att ha ett papper ;)

Nu ska jag snart börja fara. Jag ska fara å köpa en tidning innan också. Och kan lite godis, haha. Jag brukar inte äta godis mitt i veckan, men hur ska man annars överleva bussresan? ;P

 

Buss i fyra och en halv timme

Godmorgon!

Min första lektion idag är sång med A-G. Tror ni att jag är taggad? Hmm. Nej. Men jag ska försöka överleva!

Sedan ska jag till gymmet och efter det har jag två lektioner till innan jag slutar för dagen. Då ska jag hem och packa med mig nåt att äta under min bussfärd på fyra och en halv timme. Haha, fattarinte varför det ska ta så lång tid?? Kör man bil till Umeå tar det ju högst tre timmar, så varför ska det ta fyra och en halv med buss? Aja, jag ska ha med mig musik att lyssna på, tidningar att läsa och sen får man väl försöka stå ut helt enkelt!


Måndag

Idag har jag varit trött. Men så brukar det ju vara på måndagar ;P Men jag har väl haft en rätt bra dag ändå! Morgonen började med engelska B och för en gångs skulle så gjorde vi nånting på lektionen. Det kändes ju lite mer givande att vara på skolan då. När vi itne göra något hade man ju lika gärna ha sovmorgon ;)

Sedan for jag till gymmet. Idag blev det lite biceps. Dock inte så många övningar, men rätt lagom. Har träningsvärk i axlarna sen igår och det känns ju superbra, haha! Det är inte så ofta jag har träningsvärk i axlarna. Inte så ofta jag har träningsvärk överhuvudtaget, faktiskt. När jag har haft uppehåll från träningen i typ en vecka får jag mkt träningsvärk sen när jag börjar om.

Eftermiddagen bestod av musiklektioner. Lite tjafs med en lärare. Gaaah, man kan då bli galen på henne! Hon förstörde mitt humör under de sista två lektionerna!

Vidsel

Idag skjutsade jag för första gången vuxna som inte tillhör familj/släkt när vi skulle till Vidsel. Det var ju lite spännande, för då har ju dom haft körkort i typ 100 år och är helt bra på att köra bil. Men enligt Maria körde jag "perfekt!", haha. Tyckte att det var snällt :)

Hur som helst så gick det bra att sjunga! Det var en låt som blev lite ostadig eftersom min röst vad nära att brista på de höga tonerna. Blir lätt så när jag har sjungit mycket och rösten är trött ;P Men det gick rätt bra ändå, lite svagt och inte jättestabilt, men det gick! Och sista låten gick superbra! Det var "Footprints in the sand" av Leona Lewis. Sjukt fin låt och härlig att sjunga. Like like like :)

Morfar var där och lyssnade! Haha, han är så gullig. Det var en som sa: "Vilken söt morfar du har!!". Hehe, I'm lucky to have him :) När vi hade sjungit fick vi en massa kramar av flera och dom sa att vi var duktiga. Det är ju alltid kul att höra. Och kramar är alltid kul att få också. Jag är en kramig människa, haha :)

Aja, nu blir det kvällsfika med syskonen!


Axlar och lite triceps

Har varit en sväng på gymmet och måste säga att axlarna är helt SLUT! Hehe, skönt. Körde även lite triceps, men inte alls mycket. På nästa triceps&axlar-pass ska jag fokusera mer på triceps och mindre på axlar. Tror att det bli på tisdag. Och imorgon blir det kanske biceps och nåt mer. Vet inte riktigt vad än ;)

Tisdag åker jag ner till Umeå och jag tänker ha en liten paus från träningen resten av veckan eftersom jag misstänker att jag inte kommer orka träna efter. Och så kommer jag igång måndagen om jag känner mig piggare då. En paus från träningen kan ju behövas ibland, och när man inte KAN träna så behöver man ju inte ha dåligt samvete över att man inte tränar ;)


Kul kväll igår!

Det blev ju en väldigt trevlig lördagskväll! Planerna för kvällen blev itne av, så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Det visade sig att Morgans planer inte heller blivit av, så vi bestämde oss för att göra ingenting tillsammans, för det är ju lite roligare än att göra ingenting själv, haha. Vi tänkte se film å så, men vi hamnade hos Miriam istället. Maja följde också med en sväng, men hon drog vidare sen. Så det blev en rätt lugn och nice kväll med Morgan, Miriam och Linus. Vi spelade "Sanning eller konsekvens" - spelet, körde "Jag har aldrig...", osv. Det var kul :)
Jag var hemma strax efter fem inatt, haha. Då var jag lite smått död och trodde att jag skulle somna direkt, men när jag la mig ner i sängen kände jag hur det bara snurrade. Haha, jag som trodde att jag var nykter! Och sen trodde jag att det låg en fjäril på mitt golv, men när jag vaknade såg jag att det var damm, haha ;P

Mår dock väldans bra idag! Lite småtrött, men helt okej! Jag kommer att ha fullt upp i princip hela dagen. Och ikväll ska jag sjunga i Vidsel. Ett möte för föredetta alkoholister och narkomaner. Man känner sig lite malplacerad när folk presenterar sig: "Hej, jag heter Anders och jag är narkoman" och alla ska säga: "Hej Anders!". Haha, men det är iaf kul att sjunga på såna möten, för dom uppskattar det verkligen :)

Piteå

Eftersom jag inte hade något att göra idag och var sjuuukt uttråkad så fick det bli en tripp till Piteå. Första gången jag kör dit utan att mamma sitter med i bilen, haha ;) Grymt skönt! Dock blev ju min skiva med härliga gamla poplåtar rätt så dissad. Why? ;)

Hur som helst så köpte jag ju lite grejer. Förstås! Tänkte köpa en kofta, men blev snål och köpte en mössa istället, haha. Kändes som att det kunde behövas någonting höstigt för att komma i stämning nu. Köpte även vantar, för det behövs på kvällarna nu och ibland även på dagarna. Och så köpte jag en parfym å nå trosor. Så jag är nöjd :)

Sedan åt vi på Blå Ängeln. Jag åt samma pizza som jag alltid äter när vi är där. Det är en barnpizza som heter "Mums-mums" och det är nog den godaste pizzan som finns i Piteå iaf :)

Sen när vi körde genom ut från stan vevade dom ner rutorna och höjde musik. Jättecoolt att köra omkring i en gammal volvo med "This sex is on fire" som spelas genom högtalare som nästan sprängs av överbelastning. Haha, men kul var det ;) Och så tävlingskörde vi lite med två killar på moppe. Haha, jaase, tänk att sånt kan vara underhållande!


Lördagmorgon

Imorse vaknade jag till och tänkte: "Hmm, klockan är nog typ nio nu", och då var den 09.03! Hur stora är oddsen egentligen? Haha ;) Nästa gång jag vaknade var klockan halv elva, haha.

Har haft en riktigt slö morgon! Har kollat runt på internet, msn:at, sms:at, seplat piano, ätit frukost osv. Men nu undrar jag vad man ska hitta på resten av dagen? Det händer inte ofta att jag inte har planer, så jag får ju lite smått panik när jag inte vet vad jag ska göra ;P

Vistträsk-planer

Jag håller på att bränna en skiva som jag ska ha i bilen, haha. Måste ju ha något kul att lyssna på ;)

Ikväll blir det vistträsk, idol, godis, osv. Så det blir nice :) Och jag ska köra till vistträsk, haha. Har bara kört på byn än så länge (sen jag ick körkortet alltså ^^) så det blir kul att köra nån annanstans :)

Ny lärare

Vi har fått en ny psykologilärare och det SUGER! Tyckte ju om förra läraren jättemkt! Det är sällan man har en så pedagogisk lärare så att det är INTRESSANT att lyssna en hel tvåtimmarslektion. Nu var det mest drygt. Så det sög ju. Men för övrigt har jag haft en bra dag, haha ;)

Friidaay

Jaa, det blir inte alltid som man har tänkt sig. Men det kan ju bli bra ändå, haha ;)

Vid elva har jag planerat att vara på gymmet. Vi får se hur mycket jag orkar idag. Jag har faktiskt ingen träningsvärk, men jag är ganska slut i musklerna ändå ;P Men om det blir för jobbigt med styrketräning så kan man ju träna lite kondition istället. Det är ju rätt viktigt det med ;)

Jag har två lektioner idag. Svenska och psykologi. Hörde att vi inte skulle ha någon lärare på svenskan idag så vi får jobba hemma om vi vill, men det känns som att det kan vara bra att vara på lektionen så att vi år något gjort. Visst Reb? Vi har ju bara den här veckan och nästa vecka på oss, och jag kanske är borta torsdag och fredag nästa vecka. Så det är väl lika bra att jobba nu :)


 


Simma!

Det var jätteskönt att simma! Vi simmade i en timme och i slutet började det verkligen kännas i armarna. Hehe, härligt! Jag tränade triceps och axlar idag på gymmet, så jag var ju redan rätt slutkörd i musklerna. Kanske till och med lyckas få träningsvärk imorgon? Man kan ju hoppas ;)

Simma ska jag helt klart göra oftare! Det är ju skönt, avslappnande och samtidigt bra träning. Och jag tror att jag höll lite högre tempo än vanligt idag eftersom jag simmade med Chris och han är ju lite snabbare än mig, haha. Så jag försökte att inte simma så sakta att han blev uttråkad iaf, även om jag kanske inte var jättesnabb, haha ;)

Duschade med Cissi för hon hade varit på gymmet och då sa hon att vi måste börja med datakunskapskursen innan den här veckan är slut, för annars blir vi IG-varnade. Skriftligt. WTF? Vi skulle ju ha ända till jul på oss att bli klara och skulle jobba i eget tempo. Men men, jag antar att det är lika bra att göra nån uppgift ikväll då :P 

Hemma!

Nu är jag hemma efter ytterligare en dag med skola och träning! Hehe, härligt härligt :) Det känns som att jag har massor att plugga nu, men jag vet inte vad, haha. Känns ju smart. Har redovisning på måndag, ska göra den där uppgiften om boken vi läst på engelskan, ska skriva projektplan till mitt projektarbete.. Men det är ju inget som är akut. Det känns som att jag har glömt något. Shit, jag hatar den känslan!

Är sugen på att köra bil, haha. Men jag har ju ingenstans att köra så det känns lite onödigt ;)

Simning ikväll!

Godmorgon! Inatt har jag sovit bra, haha. Ingen stress som stört min sömn iaf! Mycket skönt måste jag säga. Nu har jag nyss mejlat till två av styrelserna som jag är med i och planerat lite inför kommande styrelsemöten. Haha, jag känner mig lite engagerad ibland. Jag vet inte om jag ska vara med i gymnasiestyrelsen i år också. Har varit med där i två år, men är inte säker på hur det blir i år. Det räcker nog för mig att vara med i två styrelser ;)

Idag har jag två lektioner och sedan ska jag till gymmet. Ikväll ska jag och Chris fara å simma. Det var grymt längesen jag gjorde det! Hade velat simma mer i somras, men jag vr ju smart och tatuerade mig i juli och fick inte simma på sex veckor. Hehe, I'm so bright! Men nu har tatueringen läkt och är jättefin, så nu blir det simning igen :)


Jag lever än

Under kvällen har jag varit på medlemsmöte för musikskolan. Mamma var också med, för hon är också lite engagerad i det där med musik. Efter att ha suttit i en och en halv timme blev jag less och hade ont i rumpan av de hårda trästolarna, så då fick jag ta mammas kort och bil och fara till Konsum och handla åt familjen. Så jag körde bil med HÖG musik och kände bara att jag levde, haha. Grymt nice alltså! Sedan for jag till återvinningsstationen med sopor också eftersom mötet inte var slut när jag hade handlat klart. Haha, ibland kan man får vara lite vuxen ;)

Nu har jag börjat samla ihop lite låtar till en popskiva att ha i bilen, haha. Måste ju ha en massa gamla låtar att sjunga högt till när jag kör bil ;D


Körkort :D

Vet ni, det fanns en anledning till att jag vaknade vid tre imorse, haha. Jag hade mardrömmar om vänstersvängar och rondeller och sånt. FÖR IDAG KLOCKAN TIO HADE JAG UPPKÖRNING!!!!

Imorse hade jag ont i magen och mådde allmänt dåligt. Jag var jättenervös och skakade. Jag blir ofta nervös, men inte SÅ nervös. När jag stod framför spegeln och hade borstat tänderna sa jag högt till mig själv: "Du kan det här, Emma! Det här kommer att gå bra! Ta det bara lugnt. Andas! Om jag inte hade varit redo hade inte Anki låtit mig kör upp. Det går bra! Kom igen nu!". Osv, haha. Jag blev faktiskt liiiite lugnare. Men jag kan lova att nerverna gjorde sig påminda rätt mycket ändå.

Precis innan jag skulle köra ringde jag till pappa. Det var inte många som fick veta när jag skulle köra upp, men pappa visste eftersom han betalade räkningarna och där stod datum och sånt. Så jag ringde till honom och jag skakade som bara den, och jag började nästan gråta för att jag var så nervös. Jag var så säker på att jag inte skulle klara det.

När vi skulle börja så skulle jag göra HELA YTTRE KONTROLLEN. Dom lesta får göra inre, och oftast bara typ bromsarna. Så jag var inte beredd på att behöva göra yttre och när jag öppnade motorhuven såg det ju inte alls ut som i bilen hemma. Jag tänkte: "SHIIIT!" för jag var nästan säker på att jag skulle kugga på kontrollen, och det känns ju rätt onödigt att kugga innan man ens fått börja köra. Jag sa typ: "Eh, jag tror att det här är batteriet. Det borde vara det. Är det det?". Och uppkörningsmannen sa bara: "Jaadu, det kan jag inte svara på". Då sa jag: "Okej, men då säger vi att det är batteriet!" osv, haha.

När vi körde gjorde jag väl lite småfel, men inte något allvarligt och inte många fel. Och om jag gjorde något el såg jag till att rätta till det så att han fick se att jag kunde bättre, haha. Och ibland försökte jag glänsa lite med att säga varför jag gjorde en del saker, osv. Och jag kollade ispeglarna hela tiden och jag körde sakta förbi korsningar och kollade riktigt ordentligt åt alla håll. Samma med bostadsområden, uppfarter och allt sånt.

När vi kom tillbaka sa han bara: "Grattis." Jag blev förvånad och JÄTTEGLAD! :D Trodde itne att jag skulle klara det för jag var så sjukt osäker!

När jag berättade det för mamma började jag gråta. Haha, snacka och känsloöverladdad. Inte ofta det händer, haha ;)

Nu har jag kört lite själv, och jag lever än. Grymt kul alltså! Jag skjutsade nyss Lina till buggen och nu ska jag och mamma fara på nå möte för musikskolan. Så då får jag köra lite mer. Måste vänja mig vid våran bil. Den är lite speciell, haha ;)

MEN JAG ÄR GLAAAAAAAAAD! :D

Idag har jag min första gitarrlektion

Godmorgon! Jag har varit halvt vaken i sex timmar nu. Har verkligen inte kunnat sova bra sen jag vaknade 02.50 :P Har halvsovit lite och vaknat, halvsovit, vaknat, osv. Men eftersom jag somnade vid tolv igår så har jag iaf sovit bra i tre timmar. Och när man ligger och vilar så får man ändå 80% av den energin som man hade fått om man sovit. Så jag klarar mig ;)

Idag ska jag ha min första gitarrlektion! Jag har filat ner naglarna jättemycket. Det känns läskigt. Jag brukar ju alltid ha så långa naglar, så nu känns de nästan obefintliga. Men vad gör man inte för musiken? ;) Tycker att det kan vara kul att kunna spela gitarr för det är ju som lätt att ta med osv. Det är ju inte så lätt att ta med ett piano överallt ;P Basen är lätt att ta med, men hur kul är det att sjunga till bara en bas? Därför ska jag börja spela gitarr :)


Lycka



Vilken underbar höstkväll! Var nyss ut en sväng och det är ju hur mysigt och härligt som helst. Det är rätt varmt, men ändå finns det där svala höstlika med på ett hörn. Det känns liksom så fräscht. Fräscht och nytt. Och jag har bestämt mig för en nystart i livet nu, haha. Jag ska bli lyckligare än någonsin ;) Haha, vi får väl se hur det går! Men om man bestämmer sig för att man vill vara lycklig, då blir man det. No matter what. Man kanske inte har någonting av värde och livet känns skit, men om man ser allt ur en positiv synvinkel och nöjer sig med det man har så kan man bli lycklig ändå. Man behöver inte ha en massa materiella saker för att vara lycklig. Man behöver bara trivas med sig själv och sin omgivning. Mer lycka åt folket!

Of mice and men

Läste nyss ut boken "Of mice and men" av John Steinbeck. Det är en bok som vi läser i Engelska C. Hela kursen handlar ju typ om litteratur ;P Jag bestämde mig för att läsa ett kapitel per dag tills jag hade läst ut den, men idag läste jag två kapitel för de sista kapitlena var så korta. Typ bara 15 sidor, så det gick ju snabbt. Men jag måste säga att det var ett rätt oväntat slut. Hmf. Hade inte trott att den skulle sluta så! Men vi har ju fått som uppgift att skriva ett eget slut på boken, så då kan jag ju få den att sluta lite bättre, haha ;)

Kanske kan se filmen också? Fast jag tror att vi skulle göra det på nån lektion...

Mer konditionspass?

Idag har det varit en bra dag! Det känns som att det mesta har gått bra, haha ;D Träningen gick superbra! Tränade biceps imorse och det kändes som att det tog på rätt rejält. Jag har känt mig helt svag i armarna resten av dagen, haha. Och sen hann jag med att springa i en timem också. Eller jag gick en del också. Men det var skönt! Blev gode jobbigt. Jag tror att jag ska börja köra löppass oftare. Nu kör jag bara någon gång lite då och då när jag känner att jag har tid, men jag ska nog börja köra typ två timmar per vecka. Jag skulle ju verkligen behöva få upp konditionen lite! Så mer konditionspass från och med nu ;)



Resten av dagen har också varit bra! Hade körlektion idag och det gick jättebra! Anki var jättesnäll och pratade och skojade massor! Det brukar hon aldrig göra annars. Blev ju lite förvånad, haha. Hon kanske är glad över att hon snart får bli av med mig? Hahaha ;) Men vi får väl se hur det blir med den saken! Jag känner mig lite säkrare nu på allt detta bilkörande, men jag tycker fortfarande att jag är för osäker och oförberedd för en uppkörning ;P Men det löser sig!

Tisdag

Nu sitter jag här och äter frukost. Ska strax cykla iväg till OK för att köpa ett nytt lås till cykeln, för mitt har slutat funka. Det går varken att stänga eller öppna. Man kan ju undra hur man lyckas med det, haha. Så ett nytt lås får det bli, för cykeln måste ju gå att låsa!

Sedan ska jag till gymmet Idag blir det biceps :) Ska bli kul!

Jag har två lektioner idag och så en körlektion mitt i allt, så jag har två halva lektioner, haha. Men det blir nog bra! Gruvar lite inför körlektionen bara. Det känns verkligen att uppkörningen börjar närma sig och jag är ortfarande osäker på typ allt. Så vi får väl se hur det går ;)


Måndagen

Usch vad trött jag har varit idag! Har gäspat typ hela tiden. Men jag lever iaf, så det är ju positivt ;)
Dagen började med engelska. Vi gjorde inget vettigt. Satt ute i en soffa och surrade hela lektionen. Men seriöst, vem orkar jobba en måndagsmorgon?!?

Efter engelskan for jag till gymmet. Gymmade själv idag, för dom andra hade en kurs då som inte jag läser. Jag trodde att det skulle bli stressigt och svårt att hinna, men det gick jättebra! Jag tror att jag var lite extra effektiv eftersom jag trodde att det skulle bli svårt att hinna, och det resulterade i att jag hann göra lite mer övningar än jag trodde! Grymt skönt måste jag säga :) Nästa pass för triceps och axlar blir på fredag :)

Sedan hade vi skolfoto. Tror inte att det blev nå vidare, haha. Lyckas alltid göra nå konstiga miner på skolfotona. Har nog inte sett normal ut på ett enda foto. Fast det kanske beror på att jag inte är normal?! Orka vara normal när man kan vara sig själv ;)

Sedan hade vi musik. Jag, Hanna, Emmy och Jocke sjunger "The Phantom of the opera". Hehe, lite höga toner ibland, men det går om man vågar ta i, haha ;)

Dagens två sista lektioner utgick eftersom A-G inte var på skolan idag. Hon ska vara borta imorgon också så jag får sovmorgon, hehe :) Och jag behöver inte plugga på sångläxan ikväll. Känns skönt att ha en sak mindre att göra!

Dagen slutade med en körlektion. Jag fick göra "Lilla uppkörningen" idag för att kolla vad jag måste öva mer på. Jag gjorde en massa småfel hela tiden eftersom jag blev lite stressad och därmed osäker på mig själv. Men jag har en lektion imorgon och då ska vi öva på alla de där grejerna som jag var osäker på och som gick mindre bra. Och sen får vi se hur det går ;) Har inga förväntningar på mig själv. Tror att jag kommer faila, men känner att det inte är hela världen om jag gör det. Huvudsaken är att jag klarar det inom två månader, och det borde jag ju göra :)


Dagens planer

Godmorgon! Det känns som att det här kommer att bli en stressig dag. Har massor att göra. Men jag ska försöka att inte stressa så mycket iaf, för det brukar ju knappast göra situationen bättre ;)

Tio i åtta ska jag vara utanför kommunhuset och bli fotograferad av PT, tio över åtta börjar skolan, efter en lektion ska jag försöka hinna gymma, byta om och allt på en timme innan nästa lektion börjar. Men efter det behöver jag nog inte stressa mycket mer. Sen har jag bara lite musiklektioner. Ensemble, Skapande verksamhet och kör.

Mamma kommer hem i eftermiddag! Ska bli skönt, för då slipper jag vara barnvakt och jag slipper laga mat varje dag. SÅnt har jag ju faktiskt inte tid med jämt! Men Lina är ju världens gulligaste flicka så det är inga större problem att ta hand om henne, det är bara att man blir lite begränsad eftersom man inte kan göra vad som helst. Haha :)

...

Ibland kommer stunder när man tänker tillbaka på olika stunder i livet och vill tillbaka dit. Man saknar det man en gång hade. Man önskar att allting bara hade kunnat fortsätta vara bra. Att ingenting skulle förstöras. Men allting kan inte vara bra jämt. Ibland känns livet som en dans på rosor, men ibland är allt bara så hårt. Jävligt hårt. Det är svårt, men man måste gå igenom dessa hårda stunder också. Om livet alltid var lätt skulle det ju inte vara någon utmaning att leva. Istället för att deppa ihop allt för mycket så får man väl se tillbaka på det som en gång var och minnas glada stunder, men inse att livet är annorlunda nu. Framtiden väntar. Man kan inte påverka det förflutna, men framtiden kan man påverka. Om man vill vara lycklig måste man bestämma sig för att bli det.  

Musik å sånt

Under kvällen har jag varit på körövning. Första gången med Kerstin som körledare! Det var kul och det är ju så grymt mycket lättare att bara sjunga än att leda kören. Så det här blir nog bra! Mycket mindre press på mig iaf, haha :)

Nu ringde Inger och sa att jag skulle vara utanför kommunhuset tio i åtta imorgon. Jag är med i styrelsen för "Musikskolans Vänner". Jag vet egentligen inte vad det innebär. Tror att vi ska försöka rädda musikskolan eller nåt. Jag har inte hunnit vara med på något styrelsemöte än, så jag har ingen aning om vad vi håller på med, haha. Men tydligen ska Piteå-Tidningen fotografera oss imorgon tio i åtta så jag ska dit då och vara på nån bild. Känns ju grymt tidigt att vara där tio i åtta, men jag ska nog överleva det ;)

Jag kom på nu att A-G gav oss i läxa att hitta nå Youtube-klipp som visade att kroppshållningen påverkar rösten vid tal och sång. Jag har itne hittat nåt. Kan inte påstå att jag har letat speciellt noga heller, men ändå. Men jag kan ju alltid skylla på att min dator är trasig. Jag ska ju faktiskt lämna in den nån gång nu i början av veckan. Visserligen är det typ bara strömsladden som det är fel på, men ändå ;P


Mage och biceps

Kom nyss hem från gymmet. Idag blev det mage och biceps! Mest biceps, haha. Anledningen til latt det blev just de muskelgrupperna är för att jag fortfarande har träningsvärk i framsida lår, så att träna ben känns väldigt uteslutet. Och imorgon ska jag träna axlar, triceps och bröst. Så därfr fick det bli mage och biceps idag. Jag har ju ett bicepspass på tisdag också, så muskelrna hinner inte vila i 72 timmar, men iaf i 48 timmar så det får gå bra ;)
Idag körde jag med låga vikter och ganska många reps. Det kändes som att jag fick bra kontakt och i slutet var musklerna helt slutkörda. Sånt gillar jag, haha :)

Mitt mål är att se ut som Greg Valentio! (SKOJA BARA ;P)


Godmorgon!

Inatt har jag nog sovit nästan åtta timmar! Händer inte ofta, haha. Nu är jag pigg och glad! ;)

Klockan tolv blir det träning med Chris och Alice. Det blir nog kul! Träffade Alice på gymmet förra veckan och då tränade hon för första gången efter sin skada i ryggen. Kul att ryggen är bättre så att hon kan träna igen :)


The ugly truth



Kom precis hem efter en SJUKT ROLIG KVÄLL! Haha, det är inte alltid man skrattar så här mykcet under en kväll! Det var kul från början till slut! Vi lyckades skämma ut oss en del, folk stirrade på oss och trodde typ att vi var galna, vi pratade kanske en aning för högt när vi satt och åt om saker som man kanske inte ska prata om när man äter, haha. Och sen så var filmen sjukt kul också! Visserligen lite förutsägbar, men det var längesen jag skrattade så mycket till en film, så den var verkligen bra! The ugly truth hette den. Handlade om en kvinna som arbetade massor och inte hade mycket tid över till kärleken. Så får hon en ny granne som är läkare och perfekt på alla punkter på hennes lista över hur en man ska vara. Han är jättesnäll, trevlig och hon blir förstås kär i honom. Samtidigt börjar en ny kille på hennes jobb. Han är en äkta "bad guy" som hon avskyr. Hon är själv typ kontrollfreak och han är en sån som som har med dirty talk i typ varannan mening och dom matchar verkligen i början. Men i slutändan blir det förstås dom ändå. Det är ju typ alltid så. Det finns killar som är sjukt snälla mot en och det finns killar som är sjukt heta. Och vem faller man för? ;P

Hur som helst så var det en helt amazing kväll! Måste göras om ;D

Kvällens planer

Nu ska jag snart fara till Luleå. Blir hämtad klockan sju :) Kvällen kommer att bestå av mat och bio. En äkta dejt, haha ;) Dock med vänner. Känner att jag behöver vara singel ett tag nu, och då är det ju perfekt att dejta vännerna :)

Städ- och pluggdag

Nu har jag städat! Klädhögen är borttrollad, soporna tömda, golvet dammsugat och i princip allt är dammtorkat! Känns rent och fräscht! Och nu ska jag ta en dusch så att jag också blir fräsch, haha :)

Sen ska jag plugga. Jag har prioriterat bort mycket för att plugga körkortsteori, så nu har jag en del att ta igen. Lika bra att göra det nu, för annars blir det ju bara ÄNNU mer. Och det är ju inte så roligt ;)

Träningsvärk!

Jag har nyss vaknat och jag har träningsvärk i benen! Framförallt framsida lår och så lite i rumpan. Visserligen var det längesen jag tränade ben, men jag körde faktiskt bara fyra benövningar igår så jag trodde ändå inte att jag skulle få träningsvärk. Positiv överaskning!

Idag har jag vilodag! Försöker ha två vilodagar per vecka. Ibland blir det bara en, men oftast två. Jag hade ju vilodag i onsdags också, så i veckan blir det två. Imorgon ska jag nog träna med Chris! Det ska bli kul! Då ska jag visa honom vad jag brukar köra för övningar, haha :)


Jag vet att jag är sjuuuukt normal, hehe ;)


Syster-kväll

Ikväll ska jag vara med Lina. Vi har varit på ICA och handlat godis och så ska vi se på Idol. Ovanligt lugn fredagkväll, haha. Jag var ju faktiskt hemma förra fredagen så jag tänkte ju göra roliga saker idag. Typ umgås med folk. Men det får jag göra imorgon, för då är Lina hos morfar. Så ikväll blir det en syster-kväll ;)

Aja, nu börjar Idol!

Lång skoldag?

Imorse hade jag ju körlektion! Det gick bra. Vi finslipade på lite grejer och jag är godkänd på allt. Nästa gång blir det "Lilla uppkörningen" och efter det ska vi öva på saker som jag är osäker på. Jag tycker att jag är osäker på allt och skulle vilja ha minst fem lektioner till, men det är väl bara att köra på och hoppas på det bästa ;)

Idag fick vi prova studentmössor. Känns lite tidigt att göra det nu när vi nyss börjat skolan, men då lär dom ju komma i tid iaf ;)

Det blev inte mycket lektioner idag. Vi hade svenska men behövde inte vara där eftersom det var inspark för ettorna. Men jag och Reb tänkte att det var lika bra att jobba på med vårat arbete ändå. Fast man kan ju inte påstå att vi fick så mycket gjort under lektionen ;P Och sedan skulle vi ha psykologi i två timmar, men lektionen var inställd så jag hade egentligen kunnat vara ledig idag, haha :)

Hårt träningpass

Idag blev det ett superbra träningpass ;D Tränade stenhårt i lite drygt en timme. Typ inga pauser, haha. Så jag hann med mycket! Det blev många övningar och set för triceps, några övningar för axlar och sen lite ben också. Det märktes verkligen att jag inte har tränat ben på ett tag, för jag hade inte samma styrka som jag brukar ha. Men jag körde så tungt jag orkade och det gick bra! Det var i alla fall skönt att träna benen lite!







Planer för dagen ;)

Godmorgon! Jag vaknade till och med en halvtimme före klockan ringde imorse! Händer inte ofta kan jag lova ;) Fast ändå låg jag kvar till larmet ringde (och snoozade en gång också, hehe). Nu äter jag frukost och ska snart cykla upp till trafikskolan. Idag har jag körlektion och jag hoppas att jag blir godkänd på de sista grejerna idag, för nu är det verkligen inte många lektioner kvar innan uppkörningen. Så vi får väl se om jag klarar det :)

Efter körlektionen har jag planerat ett hårt träningpass, hehe. Idag blir det triceps och axlar. Och kanske även lite ben, för det var ju ett tag sedan sist. Jag är sugen på att vara så slut i benen att jag knappt kan gå. Ni vet när benen liksom bara skakar ;)


En lugn stund

Det känns som att jag har haft fullt upp hela dagen ju! Men nu ska jag slappna av med te, fruktsallad och SATC. Skönt att få en lugn stund också, haha. Men jag gillar att ha mycket på gång. Blir så lätt uttråkad om det inte händer något ;)

Imorgon har jag körlektion klockan nio. Sedan har jag inga lektioner förrän klockan ett så jag ska till gymmet nån gång mellan tio och ett. Om jag orkar kan jag ju köra ett låååångt träningspass, haha. Men vi får se hur musklerna känns imorgon :)


Fortfarande glad, haha ;)

Jag känner mig grymt effektiv idag! Det tog bara två timmar att fara till skolan för att hämta böcker, träna, byta om, handla på apoteket, handla på konsum och cykla hem. Och jag stressade inte ens!

Dagens träning gick bra! Blev lite omotiverad till att stå och lyfta vikter precis innan jag skulle fara till gymmet. Jag hade ju så sjukt mycket glädjeenergi i kroppen att jag hade kunnat springa ett helt maraton och då kändes styrketräning lite för stillsamt, haha. Men så fort jag kom igång så var det jätteroligt ;D

Eftersom jag kom hem rätt tidigt så hann jag göra bort det mesta av psykologin redan innan jag började laga middagen. Dagens middag blev förresten fisk och potatis. Gott gott!

Klockan sju är det styrelsemöte, så jag hinner läsa klart kapitlet i psykologin innan jag far iväg. Och Erika ska ta hand om Lina ikväll. Det var ju bra, för då slipper hon vara med på styrelsemötet :)


JAG KLARADE DET!!

Alltså shit vad nerverna gjorde sig påminda idag. Satt seriöst och skakade. Och så fort jag var lite osäker så blev jag lite illamående och tänkte att det var kört. Jag kollade igenom alla frågorna två gånger efter att jag svarat på dom. Jag vågade knappt trycka på "Avsluta"-knappen för jag var nästan säker på att det var kört. Men jag klarade det!!! Ni anar inte vilken lättnad det var! Jag blev så sjukt glad och det var så sjukt skönt! Nu behöver jag aldrig mer plugga körkortsteori!! (Eller jo, på ett par år kanske jag ta mc-kortet, men det är ju ett tag kvar så det är inget jag behöver tänka på nu).

Nu är det bara uppkörningen kvar! Och den har jag varit mycket mer orolig för än för teorin. Fast jag borde ha varit lite mer orolig över teorin, för det var svårt. Och ändå har jag pluggat massor och trodde att jag var säker på i princip allt. Så man behöver kanske plugga lite mer än man tror, om man inte vill chansa ;)

Inom två månader räknar jag med att ha tagit körkortet! Om jag kuggar på uppkörningen gör jag om den tills jag klarar den. En uppkörning om det så behövs ;) För om jag inte klarar det inom två månader så tänker jag INTE göra om teorin, haha ;)

Morfar bjöd mig på mat på Okey när vi kom hem. Han är alldeles för snäll, haha :)

Nu ska jag till skolan, gymmet, apoteket, konsum och säkert på nå mer ställe också. Mycket som ska göras! Och sen ska jag hem och laga mat, plugga psykologi (läxa till imorgon som jag prioriterat bort pga av körkortsteorin), sen blir det styrelsemöte (egentligen har jag två styrelsemöten ikväll, men jag hinner ju bara fara på ett eftersom dom krockar) och sen ska jag och Emmy öva på nå låtar. Vi ska sjunga i Vidsel nästa söndag på ett möte för föredetta alkoholister, drogmissbrukare, osv.

Så det är vad jag ska göra idag ;) Rätt fullt upp och ingen vila, men det är så jag vill ha det! Och nu behöver jag inte ha stressen över körkortsteorin heller. Skönt!

I feel great ;D Happy happy happy ;D
 


Blandade känslor

Blandade känslor inför dagen. Gaaah. Ska försöka äta mycket frukost nu så att jag orkar ;) Och så ska jag försöka hålla mig lugn. Om jag klarar av att vara lugn så kommer det nog inte att bli några problem.

Träningssugen till 100%

Jag är jätteträningssugen! Det är faktiskt jobbigt att ha vilodagar, haha. Jag känner att jag vill ut och röra på mig lite, för annars blir jag så seg och så tror jag att jag är trött, fast jag egenligen bara är uttråkad. Knepigt! Men jag har ju faktiskt bestämt att jag ska ha en vilodag idag så att musklera får sig lite återhämtning. Inte bra att överträna!

Imorgon blir det träning igen! Och vi får väl se om jag blir peppad och full av en massa glädjeendorfimer eller om jag är sur och får ta ut min ilska på vikterna på gymmet. Haha, hoppas på det första alternativet ;) Men jag är ju rätt glad och positiv för det mesta och det märker jag när jag tränar. De flesta av träningspassen tänker jag mig en glad röst som säger: "Kom igen! Det här går ju jättebra! Kör hårt! JA!". (Tänk typ ledare för aerobicsklass, haha). Men ibland när det går segare blir det mer: "Måste orka. Fan. Jag måste orka...". Och då blir passen aldrig lika bra. Om man kämpar sig igenom ett träningspass bara för att man känner att man måste, men är utan motivation så känns det sällan lyckat sen heller. Fast som tur är så händer inte det så ofta, haha ;)

A life without happiness is not worth livin' ;)



Körkortssnack

Det var kul idag på halkbanan! Och lärorikt. Första gången bilen sladdade var det lite läskigt, men efter ett tag lärde jag mig att sladda liiiite mer kontrollerat, haha. Det var då iaf väldigt lärorikt! Det är bra att veta hur det kan vara i halkigt väglag, osv.
Och så fick vi ju volta med en bil och ta oss ur när den var upp och ner! Haha, det var faktiskt jättekul! Men det är nog inte lika kul om det händer i verkligheten. Då skulle jag få panik!
Vi fick även se några filmklipp. Det var en kvinna som hade bråttom, körde snabbt och körde över ett barn. Och folk som körde på älgar. Och så fick man se vad som händer om man voltar utan säkerhetsbälte. Usch så hemskt! När jag hade sett dom där filmerna var jag itne alls sugen på att ta körkort. Det är ju jättevanligt med trafikolyckor och om jag skulle t.ex. köra över ett barn så skulle jag aldrig aldrig aldrig kunna förlåta mig själv. Även om det kanske inte är mitt fel. Och dom riskerna finns ju när man kör bil.
Börjar känna nu att det är inte är någon panik om jag inte klarar teorin och uppkörningen, för jag vet knappt om jag vill ha körkort längre, haha. Men vi får väl se hur det går!




När vi kom tillbaka till Älvsbyn gjorde jag och Johanna lite faser. Det gick bra! Känner mig rätt säker på teorin nu och vill bara göra bort provet NU! Jag pratade med morfar och han sa att han ville skjutsa mig och Cecilia till Piteå där vi ska skriva. Han är så söt :) Men ibland är han lite för snäll för sitt eget bästa, så jag vågar inte be honom om så mycket för ibland kan han ta på sig mer än han egentligen klarar och när han har mycket att tänka på kan han bli lite tjorvig ;) Men han ville verkligen skjutsa oss, så jag år väl låta honom göra det. Han är den som körde bil med mig när jag var liten. Då satt jag i hans knä och fick styra :) Och det är han som kommer att betala mitt körkort!!! Så han är minst sagt delaktig i allt det här :) Och han är världens bästa och sötaste morfar :)

Idag blir det halkbanan!

Idag ska jag fara på halkbanan. Har typ bara hört positiva saker om den, så jag tror inte att det blir några större problem, haha. Och sen så är ju Johanna med också, och det känns ju alltid lite roligare om man känner någon :)

Jag har packat med en dubbelmacka och frukt. Man får köpa korv där till lunch om man vill, men jag äter INTE kokt korv. Har inte ätit det på flera år och jag tänker inte utsätta mig själv för det nu heller. Så egen matsäck får bli bra ;)

Ikväll ska jag ta hand om Lina. Jag ska följa henne på hennes buggträning osv. Min söta lilla flicka :)

Idol och en framtid som hemmafru

Jag har nyss sett på Idol. Det är ju rätt kul att se idol-auditions. En del är riktigt bra och en del är väl.. hmm.. mindre bra. Men det var ett par tjejer som sjöng idag som hade riktigt härliga röster! Det skulle vara kul att ha lite speciell röst. Jag tycker att min röst är alldeles för vanlig, haha. Men vad kan man göra åt det? Kedjeröka eller äta kritor är inget jag skulle föredra ;)

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag nog äta fruktsallad. Jag handlade med pappa på Konsum idag. Han sticker på älgjakt imorgon, så nu är jag "mamma" fram till måndag/tisdag och ska fixa hushållsarbete och ta hand om mina småsyskon. Är väl inte det roligaste man kan göra. Jag skulle nog inte bli nån bra hemmafru, för jag pallar inte att vara hemma och göra grejer när man kan vara ute å träffa kompisar eller nåt istället. Haha, men på 50 år blir jag säkert en sån där typisk hemmafru ändå. Som bakar bullar å sånt jämt. Jaja, vi år väl se ;)


Höst!

Nu tycker jag att det börjar bli ett faktum att hösten har kommit. Därför har jag ändrat lite i min design. Istället för blommor blev det höstlöv istället. Haha, bra fantasi? Men det är bara tillfälligt. TIlls jag kommer på något bättre. Så ni får stå ut med det ett tag ;)

 

I am stronger than yesterday

Idag tränade vi som sagt biceps. Jag tänkte vara stark och tog hantlar som var ett kilo tyngre än mitt PB. Jag orkade, men klarade bara 4-5 reps per set. Men jag är nöjd! Det är bara att kämpa så går det nog ännu bättre nästa gång!

Det känns att jag tränade axlar igår. Jag har lite träningsvärk, men det känns bara när jag använder musklerna. Kan vara lite jobbigt, för det påverkade ett par övningar på dagens träningspass, men så kan det vara ibland! Imorgon blir det vilodag så att musklerna får en chans att återhämta sig :)

Haha, nu började jag tänka på Britney Sprears låt "Stronger". Måste nästan lyssna på den för det var X antal år sedan jag hörde den, haha ;)

 

Godmorgon!

Imorse vaknade jag klockan sju. Mamma är nämligen i Cypern, så jag skulle hjälpa Lina på morgonen. Men när Lina for iväg till skolan gick jag å la mig igen och sov till tjugo över nio. Skönt!

Idag har jag två lektioner och efter det ska jag och Rebecca gymma. Idag blir det biceps! :)

Nu ska jag klä på mig, haha :)

Snart är det över!

Ikväll har jag pluggat körkortsteori. Som vanligt, haha. Men snart är denna plåga över ;) Idag har jag läst lite i körkortsboken och spelat Linus körkortsspel litegrann. Men jag blev lite less när dom bara sa saker som jag redan kunde, haha. Men då kunde man göra ett teoriprov med 65 frågor och det var uppbyggt som ett vanligt. Och jag blev godkänd! Börjar känna mig säkrare och säkrare nu. Men man kanske får ett jättekonstigt teoriprov när det väl gäller och så kanske jag kuggar ändå. Det vet man aldrig!

Jag hade en liten paus mitt i pluggandet i typ 20 minuter då jag telefonerade med Rebecca. Bra med lite avbrott då man får tänka på lite annat, för annars tar energin slut så snabbt ;P

Nu ska jag läsa ett kapitel till i boken och samtidigt lyssnar jag på låten som jag har i sångläxa till imorgon, för den måste jag ju lära mig så det är lika bra att göra det samtidigt, haha ;)


Triceps och axlar

Det blev ett riktigt skönt träningpass idag! Tränade triceps och axlar. Det var en kille med enorma armuskler och massa tatueringar som frågade om han fick köra mellan mina set. Tog ju lite längre tid då när man turas om, men det var ju kul att ha nån att prata med, för jag tränade inte med Rebecca idag. Så det var trevligt :)

Det känns som att jag ökar hela tiden i triceps-övningarna. Det är jättekul! Jag hatar när man kommer till platåer och inte ökar på ett tag. Det är så tråkigt och omotiverande, men som tur är så händer det inte ofta för mig ;)

En bra dag :)

Det blev en tidig morgon imorse. Jag vaknade kvart i sju. Hade nämligen körlektion klockan åtta. Det gick jättebra att köra idag! Känner mig faktiskt rätt säker på det mesta nu och det är skönt. På onsdag blir det halkbanan!

Jag har hunnit ha en halv lektion i skolan idag. Engelska C. Sedan skulle jag till tandläkaren. Det gick bra där med! Hon tog lite bilder å sånt bara. Och på ett par veckor ska jag tillbaka dit för att sätta plast i nån grop. Hon sa att det var lika bra att plasta eftersom det var nåt ställe där det är lätt för att få hål i framtiden, och om jag plastar nu så slipper jag få hål där :)

Fick veta att A-G är sjuk idag. Det betyder att jag missar sista två lektionerna och då hinner jag ju fara å träna istället. Tänkte träna ikväll, men eftermiddagen brukar vara en bättre träningstid för mig :)

Idag är det en bra dag :)


Extra träningspass

Jag behövde ett avbrott och lite ny energi för att kunna plugga ikväll, så jag for till gymmet och körde ett "extrapass". Egentligen skulle jag ha haft vilodag idag, men jag orkade inte, haha. Men jag vilade ju igår. Idag blev det ett mixpass. Jag brukar oftast köra många olika övningar för samma muskelgrupp och köra helt slut på den muskelgruppen. Idag körde jag lite biceps och lite mage. Och så lite trapz också. Det var skönt! Även om det inte var något jättetungt träningspass så är jag nöjd. Och jag har märkt att jag har blivit mycket starkare i några övningar. Nästa gång ska jag köra tyngre hantlar ;) Det känns ju jättebra! Då blir man ännu mer träningssugen och motiverad! Jag längtar redan till morgondagens pass ;)

Idag var det riktigt fullt på gymmet! Så nu vet jag att jag inte ska fara å träna vid fem på söndagar om jag vill att det ska gå snabbt och effektivt. Det var en till tjej som var där och så var det massor av killar. Av någon anledning brukar det ofta vara så, haha.


Gårdagen

Känner att jag inte har uppdaterat på ett tag ;) Haft fullt upp hela tiden! Igår i stan hittade jag massor, hehe! Jeans, jeansleggins, tre tunikor, en t-shirt, örhängen och en jättesöt bh :) Det var mycket välbehövligt, för jag har nästan inga kläder som jag använder. Men nu har jag ;)

Sedan for vi hem en sväng och åt lite innan vi for vidare till Lillstrand för att sjunga med kören. Vi var där typ från sex till halv elva och sedan for vi till Ingrid och Linnea och var där resten av kvällen. Det var kul! ;)


Shoppingplaner!

Inatt har jag sovit riktigt bra! Det behövdes verkligen :)

Idag ska jag till Luleå. Ska shoppa! Känns mycket välbehövligt! Jag har inga byxor. Och jag kan ju inte gå omkring i shorts eller kjol/klänning hela vintern, så idag ska jag gå på jeans-jakt!Tycker att det är lite jobbigt att prova jeans, för dom brukar vara så olika stora trots att det är samma storlek. Och jag vet inte ens vad jag har för storlek. Så då år man väl chansa och hoppas på det bästa!

Ikväll ska jag sjunga med kören på Lillstrand. Och sen ska Linnea sova hos mig :)

Nyklippt!

Under kvällen har min personliga frisör (mamma, haha) fått klippa mitt hår. Det var så fruktansvärt nött! Kommer inte ihåg sist jag klippte mig, och eftersom jag klagar på mitt hår i princip varje dag så tänkte jag att det är lika bra att göra något åt det. Så nu har mamma fått klippa mig! Inte lika bra resultat som hos en frisör, men det funkar. Över förväntan i alla fall! Om man jämör med sist hon fick klippa mig så blev det faktiskt bra nu, haha :)

Nu blir det kvällsfika! Te och mackor! Mys :)

Hemmakväll!


Nu har jag varit på ICA och köpt godis. Jag behöver en myskväll men typ film, godis, musik och annat lugnt och skönt ikväll :) En kompis ville att jag skulle festa med honom och hans kompisar, men jag känner att en nykter hemmakväll är mycket mer givande för mig i dagsläget (y).

Stress, press och sömnbrist

Det blev inte många timmars sömn inatt heller, men det känns som att jag börjar bli van. Är nog lite härdad. Men jag kom precis på en sak! Jag ska LOVA mig själv att jag ska bli bättre på att sova. För om jag sover bättre så fungerar jag ju mycket bättre också :)

Hur som helst så blev det morgonträning idag! Klockan åtta började vi träna! Idag blev det triceps, axlar och bröst. Det blev ett riktigt härligt träningspass! PB i bänkpress också! Jag har som mål att klara av att lyfta min egen vikt. Så vi får väl se hur det går ;) Tänker satsa på att öka sakta med säkert så att man verkligen orkar!

Sedan cyklade vi upp till trafikskolan. Vi gjorde några faser och sedan hade jag körlektion. Det gick bra, även om jag körde med läraren som jag tycker minst om. Vi passar inte ihop, helt enkelt. Men idag satsade jag på att prata och säga varför jag gjorde allting. Typ: "Här kör jag sakta eftersom...", osv. Och det kändes som att det var bra, för nu vet hon hur jag tänker. Det känns alltid som att hon tycker att jag är jättedålig på att köra för hon ger aldrig beröm, bara kritik. De andra lärarna säger vad man gör bra. Därför får jag alltid så dåligt självförtroende innan en lektion med henne och när jag inte känner mig säker så går det ju automatiskt sämre. Ond cirkel, det där ;)

Sedan hade vi två lektioner. Svenska och psykologi. Jag tycker att psykologin är jätteintressant! Man börjar fundera på hur man reagerar i olika situationer och jag tror att man kan lära sig massor om sig själv som man inte visste innan. Och så har vi ju en jättebra grupp och en jättebra lärare! Vi är sex tjejer som läser kursen och alla känner varandra åtminstone någorlunda, så det är ju superbra förutsättningar för givande diskussioner!

Nu är jag i stort behov av en lugn kväll. Jag har stressat så mycket hela veckan och har liksom aldrig funnit nån inre ro. Haha, låter kanske konstigt? Men om man säger som så, jag har sovit 4-5 timmar per natt och jag har bara lyckats hamna i riktigt djup sömn ett par nätter. Sover jätteoroligt och inatt drömde jag till och med och körkortsteorin. Håller på att stressa sönder mig över den och år samtidigt dåligt samvete över att jag inte tar itu med resten av skolarbeten så därför blir jag ännu mer stressad. Men jag ska försöka lösa det!

Nu blir det TACOS ;)


Imorgon blir det morgonträning!

Nu har jag slutat plugga. Känner att jag behöver koppla av lite innan jag ska sova. Mamma kom och gav mig en stor kopp med te. Hon är gullig :)

Nu ska jag fixa nåt att äta, läsa bloggar, se ett par avsnitt av sex and the city och så ska jag försöka att för en gångs skull lägga mig före tolv. Ska nämligen upp sju imorgon. Träning klockan åtta med Reb ;) Tidigt, men det får funka, för det var enda tiden som går imorgon eftersom dagen är fullbokad från halv elva. Och om man tränar på morgonen så år man ju som igång kroppen och blir pigg på ett annat sätt :) Skönt!


Teori

Gör en liten paus i pluggandet för ett snabbt blogginlägg!

Det har varit en bra dag idag! Men jag har varit trött. Senaste två-tre veckorna har jag sovit ovanligt dåligt. Sover liksom oroligt och vaknar flera gånger varje natt. Jag kommer seriöst inte ihåg senaste gången som jag som RIKTIGT bra. Men jag överlever!

Dagen har bestått av skola, träning, pluggande på körskolan och nu pluggar jag hemma. Linus kom förbi med ett spel där man lär sig körkortsteorin. Superbra! Det blir ju liksom lite roligare och så är det lite mer varierat än de vanliga faserna. Börjar bli lite less på fas-frågorna nu, för dom flesta har jag gjort väldigt många gånger.

Nu ska jag fortsätta med pluggandet! Inte mycket ledig tid här inte ;)

Godmorgon!



Idag känner jag mig ovanligt utvilad! Skönt! Jag börjar skolan halv elva och slutar ett. Sedan blir det gymmet och efter det har jag bokat en dator på körskolan. Så det blir ändå en rätt lugn dag!

Nu ska jag svara på lite mejl. Har fått frågor om sångframträdanden i slutet av septemeber. Och så har jag två styrelsemöten samtidigt nästa tordag, så jag måste skriva till någon styrelse att jag inte kan vara med. Hmm.

Filning, ommålning och SATC :)

Nu ska jag ta hand om mina naglar! Dom ska filas och målas om! Och medans ska jag se på Sex and the city. Ibland känner jag mig verkligen som en "typisk tjej", haha. Men sånt är livet ;)

Inlinesåkning

Eftersom jag var helt slut i huvudet av allt pluggande och tänkande så kände jag att jag behövde rensa huvudet lite. Och när man redan är slut i huvudet är det väl lika bra att köra slut på resten av kroppen också? Det gjorde jag genom en inlinesrunda. Jag åkte i ganska precis 60 minuter tror jag. For kanske fem över åtta och kom hem typ tio-kvart över nån gång. Och det var sjukt underbart jätteskönt!!

Jag tycker om att träna på gymmet, men just konditionsträning är underbart att köra utomhus. Promenader och inlinesåkning är liksom så livsgivande. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Men  det blir liksom en helt annan känsla! Jag får energi av att komma ut i friska luften och jag får liksom en ström av glädje genom hela kroppen när jag är ute och motionerar och rensar tankarna. Jag får liksom lite tid till att verkligen känna efter vad jag tycker, känner och hur jag mår. Och oftast så slutar det med att jag tycker att livet är underbart!

Sedan när man känner att man är så trött i både kroppen och huvudet att man skulle kunna lägga sig ner mitt på vägen och sova, då har man tagit ut sig rätt mycket. Och om man håller på att snubbla över sig själv, då är läget inte stabilt, haha ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen!


Mage&Rygg idag :)

Nu är jag helt slut. Har pluggat typ hela dagen känns det som. Har bara haft en lektion i skolan idag, men jag har pluggat teori på körskolan hur mycket som helst!

Och så har vi hunnit med att träna också. Mage och ländrygg blev det idag! Det var inte riktigt lika bra som förra veckans pass, men nästan. Förra veckans mage&rygg-pass gjorde ju att jag hade träningsvärk i flera dagar! Det räknar jag inte med att få nu, men det var ändå ett helt okej pass och jag ökade både vikt och reps i några övningar. Sista övningen gav jag allt och tog i med mina sista krafter. Precis som förra veckan så började vi med samma övning som vi slutade med. Tog samma vikt båda gångerna. I början orkade jag 25 reps och i slutet 10 reps. Man kan säga att mina magmuskelr var rätt trötta! Så egentligen var det väl inte så tokigt. Det var nog bara känslan som inte fanns där ;)




Snart ser jag och Rebecca ut så här! Eller nästan iaf, vi är ju inte inte män ;) Och jag vet inte om jag vill ha riktigt så här synliga muskler, haha.

Pluggonsdag!

Inatt vaknade jag av att det regnade. Inte kul! Men nu verkar det ha lugnat ner sig. Tur! Jag har oftast inte något emot regn. Tycker att det kan vara riktigt mysigt ibland. Men man vill ju inte vara alldeles blöt när man kommer fram till skolan!

Vid tio ska jag vara på körskolan. Reb har körlektion och jag tänkte passa på att plugga lite. Sedan vid elva ska vi ner till skolan och äta lunch och halv tolv har vi trummor&bas-lektion. Efter den lektionen blir det gymmet, sen har vi engelska och sen blir det körskolan igen och mer pluggnade!


Jordgubbsbad

Efter ett par timmars pluggnade känner jag att jag behöver ett bad! Så nu håller jag på att tappa upp badvatten med jordgubbs-badskum! Det luktar helt underbart ;D


Konditionsträning och styrketräning idag!

Idag blev det både konditionsträning och styrketräning. Konditionsträning bestod av några pass på Stairmastern och sedan cykling i 20 minuter. Sammanlagt 40 minuter kondition, vilket inte var så mycket, men jag hade itne tid med mer, så det fick duga. Men jag är väldigt nöjd över 5-minuterspassen på stairmastern! Var så slut efter varje pass att jag blev tvungen att sätta mig ner och dricka massor. Otroligt hur mycket man kan lyckas ta ut sig på fem minuter ;) Jag älskar när man har klarat igenom ett sånt pass där det är så jobbigt att man känner att man kan dö vilken sekund som helst. Det är jobbigt under träningen, men efteråt är det så underbart att det är värt varenda sekund ;) Jag älskar att kunna känna att jag verkligen har gett allt!

Dagens styrketräning gick också bra! Tränade biceps idag. Kände att jag hade kunnat ta i liiiite till. Men jag är ändå nöjd, för jag ökade vikt i två övningar, och reps i två andra. Så inte ska man klaga ;) Hade bara önskat lite mer kontakt i de andra övningarna! But I'm happy!


Mitt tidsfördriv!

Kan inte påstå att jag är glad på A-G som placerar min sånglektion tio över nio när jag annars hade haft sovmorgon till tio i tolv. Men jag antar att man år göra det bästa av situationen. Kan ju typ fara till gymmet eller nåt! Det är ju nära, bra, härligt och tidsfördrivande. Haha :)

Sen har jag två lektioner. Tror att det är engelska c och religion som står på schemat idag. Nice!


RSS 2.0