Nyårsafton!

Imorse (eller ja, tolv, men det är morgon;P) var jag och Christoffer på gymmet. Jag tränade axlar. Det var skönt och kändes gode rejält ;)

Sen for jag till Linus en snabbis, men hann bara vara där i typ 45 minuter för sen skulle jag hem och äta. Nu har jag ätit och har börjat förbereda mig för kvällen ;) På drygt en timme börjar vi fara mot Piteå där årets nyårsfirande blir. Jag hoppas på en grym kväll, och det kommer det nog att bli! ;D

GOTT NYTT ÅR!

En meningslös lista!

Snodde listan från Jess blogg. Jag har också lite att göra ;)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Joo, rätt mycket faktiskt!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Joo, jag lyckades väl hålla ett par stycken. Men jag bröt många också ;P
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ett par bekanta har blivit mammor :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nää, inte det!
5. Vilka länder besökte du? Danmark och Finland
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Mer tid?
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Hehe, jag har väl ett par datum som jag kommer minnas. Vill inte avslöja allt, haha ;P
8. Vad var din största framgång 2009? Jaaadu, svårt att säga. Jag har blivit starkare! Yeah!
9. Största misstaget? Inga stora misstag tror jag. Många små istället ;P
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkyld hela tiden! :(
11. Bästa köpet? Vet inte.. Kanske killen på krogen i fredags? (En kille sålde sin kompis till mig för femtio öre och gav mig femtio öre när jag sa att jag inte hade råd). RIktigt bra köp alltså! Billigt om inte annat ;)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Det dyraste i år kan kanske ha varit tatueringen. Har nog inte köpt så dyra saker ;O
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaaa, jag är väl nästan jämt glad? ;) Har man världens bästa vänner så är det ju svårt att inte vara glad!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Vet inte.. Är ju periodare när det gäller musik. Ett tag i våras var det country och sedan opera och sen allt annat också, så jag vet inte ;)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare skulle jag väl tro! Har väl haft lite problematiska tider under året, men bara man är positiv så löser det mesta sig! Liksom, allt blir ju ändå bra i slutändan :)
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hade velat ha tid till att göra massor av saker! Men jag är väl rätt nöjd med vad jag har åstadkommit ;)
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tvekat och funderat och överanalyserat. Vi lämnar sånt nu, okej? ;)
18. Hur tillbringar du julen? Vi var hos mormor med kusinerna
19. Blev du kär i år? Kuggfråga ju ;P Jag kan faktiskt inte svara på det eftersom jag itne vet. Antingen blev jag det eller så var jag det hela tiden utan att vilja erkänna det ör mig själv liksom ;P
20. Favoritprogram på TV? Har typ inte sett nå på tv ;P Bara när kompisarna vill se nå xD Men jag har sett Vänner på datorn. Det är nice!
21. Bästa boken du läste i år? Har inte läst nå bra böcker ;P Bara dom på engelskan typ!
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ett mikrofonstativ! Och folk tyckte att jag var konstig som önskade mig det :O Men jag behöver ju det ;)
25. Något du önskade dig men inte fick? Några miljoner kronor och ett par hästar hade väl varit kul att få?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag fyllde år på en måndag ;P Men Linus kom hit och vi spelade piano tror jag.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jaaa, det finns alltid saker som hade kunnat vara bättre, men man måste ju vara med om dåliga skaer för att kunna uppskatta dom bra ;)
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Klänningar på sommaren och koftor på vintern :)
29. Vad fick dig att må bra? Alla gulliga kompisarna :) Och Linus har väl lyckats få mig rätt glad också, haha :)
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, ingen ;P
31. Vem saknade du? Har inte saknat någon hela året ;P Men om nån kompis har varit borta länge som kan man ju sakna honom/henne osv ;P
32. De bästa nya människorna du träffade? Har träffat mycket roligt folk :) Alltid kul med nya vänner!

Onsdag

Igårkväll for jag till Linus för jag ville se klart filmen som vi började se kvällen innan. Grabben i graven bredvid, haha ;P Han såg på hockey och jag sg på svenska filmer. Hann börja se Så som i himmelen efter den första filmen. Den är ju som gullig. Har alltid tyckt om den trots att det inte händer så mycket i den. Men jag antar att det är för att jag är så intresserad av körsång, haha ;)

När Linus for till jobbet sov jag ett par timmar till. Skönt och välbehövligt! Sen for jag hem eftersom morfar var hos oss och han ville träffa mig innan han for vidare. Han är som söt, min morfar.

Sen for jag, mamma och pappa ut på byn. Mamma köpte skor åt mig. Såna där varma vinterkängor så att jag inte ska frysa, haha. Jag, mamma och Erika brukar dela skor, men hon sa att jag ändå skulle behöva egna eftersom jag flyttar nästa år och kanske måste gå mycket eftersom jag kanske inte har någon bil. Kan ju vara bra att ha varma skor att gå i då, så man slipper frysa när det är en massa minusgrader ute :)

Sen for jag till gymmet och tränade biceps. Testade en grej som Christoffer sa att han brukar göra och jag kan lova att det kändes efteråt. Det var längesen jag var så slut i armarna efter ett bicepspass! :)

Imorgon är det nyårsafton och det blir nog gryyymt kul! ;D

Shopping in the Luleå city yeah




Johannas pics!

Igårkväll var Johanna och Christoffer här och vi chillade. Vi sjöng en del och jag var jääääätteseriös. Gjorde egna vackra stämmor hela tiden ;) Och så gjorde vi ju en pizza. Hehe, vi borde bli pizzabagare!

När dom for hem for jag till Linus och sov där. Sov inte så bra inatt eftersom jag var rädd att försova mig ;P Vaknade några gånger av att jag halvsatt upp. Hehe, men jag vaknade i tid iaf! Det blev nästan 6 timmars sömn minus X antal vakningar (=fint ord!).

SKulle vakna före nio idag eftersom min buss gick halv tio. Har varit i stan och shoppat med Reb. Jag tänkte hitta en massa nya kläder och annat fint. Och nya underkläder! Men tror ni att jag hittade nå? Svar nej. Jag hittade inte ett enda klädesplagg jag ville ha. Ett par vantar köpte jag, men det är i allt i klädesväg. Och sen blev det smågrejer. Men jag är nöjd ändå! Köpte ett te med polkagrissmak. Spännande ;) Har druckit ett par koppar av det sen jag kom hem!

Jag hann vara hemma i någon  timme och sen for jag och hälsade på Linnea och några andra friends som är på läger. Kul att träffa dom! Elin pratade om att "det var svårt för han att komma in i hennes hål", och det blev väl en del misstolkningar. Hon pratade inte om det man kanske först tänker på, haha ;P


Benpass

Igårkväll kom Linus till mig efter hockeyträningen och så sov han här. Mysigt! Vi har inte sovit tillsammans sen innan jul ;O Men tänk att jag har lyckats överleva ändå, haha ;)

Idag var jag på gymmet och tränade ben. Det var skönt! Blev helt slut i benen. Skakade litegrann, haha. Men skönt var det! Jag struntade i att ta med handduk till gymmet och gick istället hem och tog ett långt, skönt bad!

Sen har jag bara hunnit äta lunch och kolla runt på lite sidor på internet. Har bestället en prenumeration också. Men mycket mer än så har jag inte hunnit göra ;)


Sööööndag

Idag har det inte hänt så mycket. Jag vaknade tjugo över tolv och pappas släkt kom hit ett. Vi fikade, pratade å så. Dom for hem vid halv fem och halv sex for jag och Christoffer till gymmet och blev starka. När jag kom hem gjorde jag och amiljen tacos och sen har det inte hunnit hända så mycket mer. Så en gode chill söndag! Nu vet jag inte riktigt vad man ska hitta på. Blir väl lite facebook och bloggläsning så att man håller sig uppdaterad ;)


Hemmaträning

Det var kul igår! Det var mycket folk som var ute :) Vi dansade en massa och hade kul. En del försökte ragga upp mig, men det är liksom ingen idé. Jag brukar ha en ring på vänstra ringfingret när jag går ut på krogen och igår var det en som var alldeles för mycket efter mig och var lite äcklig, så jag pekade på fingret och sa att jag var förlovad och då försvann han jättesnabbt ;) Det är alltså effektivare än att knuffas (vilket jag försökte med innan, men det funkade inte ;P). Haha, så alla som vill slippa störande, tafsande killar på krogen borde köra på "förlovningsring". ;)

Sedan hände något oväntat som har resulterat i ett par samtal med polisen. Säger inte vad som hände, men det är då ingen fara för oss. Vi är bara vittnen :P

Gick å la mig kring fem igår och sov inte så många timmar som jag hade velat eftersom vi skulle till Sikfors och hälsa på släktingarna där. Sen kom vi hem vid sex och åt middag. Julmat igen. Men jag är liksom inte less än. Har ätit julmat tre dagar i rad nu, och skulle säkert klara två till :)

Ungefär vid halv åtta tänkte jag att borde skynda mig till gymmet eftersom dom stänger nio. Sen när jag kom fram såg jag att dom bara hade öppet till sju på lördagar och nio alla andra dagar. Och det är lördag idag. Gaaah. Jag brukar inte träna på helgkvällar, så jag hade inte koll på det. Och jag har inte koll på vad det är för veckodag heller eftersom jag har jullov och inte behöver tänka på sånt. Men det var alltså bara att vända. Jag fick träna lite hemma istället, men det funkar ju inte riktigt lika bra. Finns många övningar som jag inte kan köra med vårat hemmagym, och vi har ju inte så stort utbud av hantlar heller. Jag hade planerat tricepsträning, men vi har ju ingen ez-stång hemma, och inget rep till pushdowns och typ inte något annat heller. Så det fick bli axlar, bröst och lats. Ett par övningar för varje och sen fick det räcka. Fanns inte mycket mer som gick att göra med våran hemma utrustning, haha ;P Men imorgon blir det gymmet och då ska jag träna tricepspasset som stod på dagens planering. Sköööönt!

Det känns som att tiden bara har sprungit iväg nu. Klockan är ju redan över tio ;O Men jag har fortfarande många timmar kvar att vara vaken :)

Julafton och juldagen

Hade en trevlig julafton igår. Vi var hos mormor och åt god mat, fikade, spelade kort, osv. Och så kom ju tomten såklart ;) Fick många fina julklappar i år! Hade ju inte önskat mig något så jag hade ingen aning om vad jag skulle få :)

For hem till Linus en stund när vi kom hem från mormor. Vi såg på mysteriet på greveholm och så försökte jag spela ett tv-spel som Charlie hade fått. Behöver jag ens säga att det inte gick bra? ;P Haha, man skulle köra bil på nå banor och jag är väl inte världsbäst på det kanske!

Imorse var jag på EFS och sjöng. Det gick faktiskt oväntat bra. Jag var lite nervös typ en halv vers, men resten av sångerna gick ju gode bra. Skönt! Och kul var det :) Ska sjunga igen 28 februari!

Nu ska jag snart hjälpa till att laga lite mat. Vi ska äta julmat här hemma idag. Nice! Igår var mitt första julbord för året och man måste ju äta julmat några gånger för det hör liksom till att man ska bli lite less.

Vid sex ska vi börja fara mot Piteå. Först ska vi till Sofia och sen blir det After Xmas. Det kommer nog bli jätteroligt! Ska ju fara dit med roligt folk så då kan det ju som inte bli tråkigt ;)

Tar inte mkt bilder nuförtiden eftersom jag inte hr någon kamera ;P Men det här var iaf jag och Erika förra julen:


Dan före julafton

Det blir många inlägg idag, haha ;P Jag hade ju inte något att göra och jag är inte bra på att komma på saker att göra hemma. Det är ju liksom tråkigt. Jag hatar t.ex att sitta och se på en film själv. Finns det något tråkigare? Det kan vara kul att se på film med kompisar så man har någon att prata med samtidigt, eller att se film med någon man kan mysa med (läs: Linus). Jag har alltså svårt för att komma på saker att göra själv. Tycker inte om att vara själv ;) Har jag inget att göra blir det vanligtvis pianot som får sysselsätta mig. Det är ju kul ett tag, men inte så länge för då blir man ju less ;P

Hur som helst så for jag till gymmet en sväng. Har träningsvärk i armar, axlar, bröst och lats, så jag tränade ben idag. Det var skönt och jag orkade mycket mer än vanligt! PB i benpress till och med. Och alla andra övningar kändes också lättare. Härligt! Det känns som att jag börjar få tillbaka lite av mina benmuskler som jag vilade bort under perioden då jag skippade bentrningen ;P Men nu är jag tillbaka i spåret igen! Tjooo!

Efter träningen for jag till Linus. Skulle ge honom julklappen från mina föräldrar och så stannade jag där ett tag. Miriam var också där :)

Sen for jag hem för att se bingolottos uppesittarkväll med familjen. Det är liksom tradition. Vi gör det varje år och man får liksom julstämning då! Men nu har alla gett upp ;P Jag höll på att somna. Tror att jag sov lite för lite inatt. Men det är inte mitt fel den här gången! Jag låg intryckt mot väggen hela natten ;P Det brukar ju liksom vara tvärtom, haha.


GOD JUL ALLA!

Smarta citat av mig och andra!

Behöver jag ens säga att jag har lite att göra? ;P Fördriver tiden med att läsa igenom lite gamla blogginlägg från mina gamla bloggar, haha ;P Lägger in lite smarta citat från tidigare år här! Det bjuder jag på, haha ;P

Jag och Johanna var å cyklade i oktober 2007:
Jo: Där är en 90-skylt, här får man bara köra 90.
(Tystnad)
Em: Men om vi cyklar fortare är 90 får vi böter då eller är det bara bilarna som får det? Om vi cyklar typ 100?
Jo: Emma, man kan inte cykla 100!
Em: Eh, nähä.....


Jag tappade bort min telefon i november 2007 och ringde från hemtelfonen för att höra vart den var:
Johanna: Hallå?
Jag: ... Eh, har du min mobi...... nää, vänta nu!
Jo: Eh, okej?
Jag: Du, jag ringde fel nummer! Jag skulle ringa till min mobil! Oj..
Jo: Haha, bra!
Jag provade ringa igen
Johanna: Eh, hallå?
Jag: Hej! Har du min mobil? Eller förresten, vilket nummer ringde jag till? Pratar du i din eller min mobil?
Jo: Haha, det är din!
Jag: Eh, jaha, okej.. Glömde jag den hos dig?


Nu var det inte jag som var osmart iaf:
Jag: "Erika, you're not very clever!"
Erika: "Yes I are!"


Acapellasång (inga intsrument alltså, om ni nu inte kan musiktermer ;P):
Jag: "Ska vi stämma oss? Sjung ett bess!"


Vi spelade spel brjan av 2008:
Erika: Det är ett land! Det är typ ovanför norge! Men det är inte ryssland! Och så finns det hästar som heter så i förnamn!


Jag och Erik var på konsum, februari 2008:
Jag: Asså jag är jättesugen på konstiga saker! Typ te! Åh, vad gott med te!!
Erik: Eh, Emma, är du gravid?
Jag: Jag tror det! :O
Lite senare
Jag: Jag är sugen på salt! Alltså vanligt salt bara! Oj, jag måste vara jättegravid! :O


Mars 2008;  jag, Christoffer och Johanna spelade spel:
E: - I vilket land uppfanns Riverdance?
C: - Texas!
J: - Men hallå, texas är inget land!
E: - Nää, det är ju typ en världsdel!


Jag och Johanna var ute och gick:
Jag: Oj, jag fallde!
Johanna: Ja, där fall du!



Får se om jag orkar skriva mer smarta citat sen! Nu ska jag till gymmet ;D

Utvärdering av 2009's nyårslöften

Tänkte bara kolla om jag har lyckats hålla något av mina nyårslöften i år. Eftersom jag inte komemr ihåg vad jag hade för nyårslöften så tvivlar jag på det ;) Men jag hittade dom på en gammal blogg där jag skrev upp dem.

* Nyttighetslöfte

Sånt där som man har varje år men som aldrig håller ;P Men jag tror att det höll en bra bit in på våren iaf. Så det gick väl bättre än vanligt!

* Singel
Jag skulle ju vara singel i ett år. Jag antar att det är en sån där sak som är lätt att lova när man nyss avslutat ett förhållande och inte pallar sånt mer ;P Men behöver jag ens säga att jag inte har hållit det?!? Har inte varit singel i många veckor under året. Därför blev jag tvungen att bjuda Erika och Linus på pizza. Det var ju liksom våran deal om vi bröt mot löftet ;P Men dom har ju klarat det båda två. ;P


* Scenskräck
Jag skulle bli av med min scenskräck. Hmm. När jag tänker tillbaka på hur det var för ett år sedan så har jag nog blivit mycket säkrare på scen än jag var tidigare. Men jag tycker fortfarande att det är läskigt ;P

* Spara pengar
Jag sparade många av mina småpengar och det blev 900 kronor på ett år. Imponerande eftersom jag för det mesta handlar med kort ;P

* Göra saker jag inte vågar
Hmm. Har jag gjort det? Säkert!

* Skaffa helgjobb
Har faktiskt sökt och kollat runt lite, men har inte lyckats få tag på något. Men konsumchefen ville att jag skulle komma tillbaka till våren då dom kanske skulle ha nåt ledigt jobb åt mig ;D Han känner ju typ min pappa. Det är praktiskt!

* Bestämma vad jag ska göra med mitt liv
Skulle ju komma fram till vad jag skulle plugga vidare till. Nu är jag nästan 100% säker på att det blir turismprogrammet i Umeå. Det verkar då kul iaf :)

Det känns som att det är kväll

Det känns som att det är kväll redan. Helt sjukt! Det känns som att jag har hunnit med mycket med tanke på att klockan bara är typ halv fyra. Men det kan ju bero på att jag vaknade tidigt ;P Linus började ju jobba nio imorse, men jag låg kvar och sov till halv tio innan jag gick hem. Och då började jag dagen med ett vaaaaaarmt bad, men när jag skulle skölja ur balsamet ur håret var varmvattnet slut. Wihooo.

Sen var morfar här och lämnade julklapparna åt oss. Och så fick han sina julklappar från oss. Han ska få nå ägg-grejer. Typ formar som man kan ha i stekpannan så att man kan steka t.ex. hjärtformade ägg :)

Strax före tolv for jag till konsum med Christoffer och handlade inför fredagen då vi ska på after xmas. Jag är taggad ;) Först ska vi hem till Sofia och det blir nog jättekul där med! Så juldagen kommer bli en bra dag :) Men jagär liksom lite rädd för att det ska börja brinna i normalmia (där after xmas är) för det är ju lite läskigt när det är så mycket folk. Då kommer ju alla att dö eftersom folk kommer trampa ihjäl varandra för att ta sig ut. TUUUUR att jag tänker positivt alltså ;P Vi får hoppas att vi slipper bränder och att man får träffa en massa roligt folk som man känner!

När jag hade varit på konsum for jag hem och hämtade fyra familjemedlemmar (alla utom pappa alltså) och sen hämtade jag Linus. Jag, Linus och Linus gick runt i lite affärer och köpte julklappar. Jag, Erika och Linus har nämligen kommit på att vi ska ge julklappar till varandra, så vi fixade det idag.

Sen for jag och Linus och åt på Okey. Det var gott! Och sen for vi hem till mig och öppnade julklapparna från varandra! :) Vi vet ju inte om vi hinner träffas nå imorgon ;P


Jag har då jullov nuförtiden!

Jag har haft jullov sen igår! Igår hade vi bara terminsuppspelning och sen blev det jullov, haha. Så det enda jag har behövt göra den här veckan är att sjunga en sång inför de andra estetarna och kulturarna och sen lyssna på dom anrda som spelade.

Imorse for jag förbi Linus och väckte honom en stund innan han skulle på jobbet. När han for till jobbet for jag till gymmet. Idag blev det ett mixpass eftersom det kommer att bli knepigt med träningen nu under juldagarna ;) Jag ska vara leeeeedig från träningen, så idag blev det biceps, bröst och mage. Några övningar av varje :)

Sen for jag och fikade med Erik. Det var kul! Mysigt att sitta på café och prata om en massa :) Jag, Erik och några fler ska till piteå på juldagen på after xmas. Ska nog bli grymt kul ;)

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll. Har pysslat lite och sjungit julsånger å sånt, men nu börjar få slut på fantasin. Får väl se om jag och Linus hittar på nå roligt ikväll!

Helgen :)

Tjoooo! Jag har inte varit hemma på hela helgen. Eller jo, litegrann. Jag har faktiskt sovit hemma och duschat och bytt kläder. Men that's it liksom. I lördags var jag, Linus och Miriam och shoppade julklappar i Luleå. Ikväll ska jag slå in alla julklapparna ;) Julstämning då kanske? :)

Lördagkväll var vi i Kisträsk och igår var jag i skellefteå. Först var vi på konsert och sen for vi till mina kusiner och åt middag där. Nice nice!

Har nyss pratat med Erik i telefon i nästan en timme, haha. Han har kommit tillbaka från fjollträsk och jag ska nog träffa honom imorgon! Kuliiigt ;D

Bilkväll

Min kväll har gått ut på att skjutsa Tommy och Magnus lite överallt. Kom hem vid halv fyra och det kndes skönt att slippa köra mer, för då hade jag säkert somnat ;) Blir ju lite enformigt att köra bil efter ett tag. Lite småtråkigt liksom!

Nu ska jag se lite på vänner innan jag ska sova. Kom precis på att jag har varit vaken i 21 timmar nu, hehe. Och det lär bli 22 innan jag tar mig i säng. Inatt sover jag själv, för gubben är i kisträsk. Tråååååkigt. Tycker inte om att sova själv ;P Mycket lättare att somna när man har någon som håller om en!

Imorgon far jag, Linus och Miriam och julshoppar! Wohoo! Kan behövas. Har bara köpt en julklapp än ;) Men det blir inte mycket shopping imorgon, för på drygt en vecka ska jag och Reb fara å handla på mellandagsrean. Då ska ag shoppa mycket ;)

Genomtänkt?

Igårkväll såg jag och Linus "Barnhemmet" på tv. Den är läskig! Vi såg den förra hösten på bio, och det var itne läskigt nu som då. Fast jag såg en del saker igår som jag inte kommer ihåg och jag gissar att det var för att jag blundade lite mycket förra gången ;)

Imorse vaknade vi typ halv nio. Hehe, man sover ju så länge man kan, eller hur? Klockan nio var gubben på jobbet och jag på gymmet. Jag tränade med Rebecca idag. Jag tränade triceps och hon tränade biceps. Det var skönt! Men jag glömde förstås att ta med mig en tröja att träna i. Det är nog första gången det händer tror jag :O Så jag tränade i linnet jag hade på mig och resten av dagen fick jag gå runt i enbart kofta, men jag fixade till den med lite nyckelringar så att det inte skulle synas att jag inte hade något under, haha ;P Man måste ju ha lite knep!
Sen fick jag veta svenskabetyget. Fick MVG på nationella! Hehe, kändes bra, för jag tyckte inte att det gick nå bra att skriva. Och så tyckte han att jag hade ett genomtänkt slut. Tänkte jag på det när jag skrev? Njaee? Jag bara skriver det första jag tänker på och jag hade väl en del upprepningar, men det var tydligen bra för det gjorde att jag kopplade tillbaka till ämnet trots att jag skrev om ett ganska brett område och ganska mycket. Och jag hade skrivit en av de längsta, haha. Nästan tre sidor. Han frågade om jag hade hållit på länge, men jag var ju klar efter typ en timme. Sen satt jag och ritade på paint och undrade liksom om det fanns nå mer jag skulle skriva. Så genomtänkt var det inte, men kul att Tommy tyckte det iaf :)

Sen hade jag min sista psykologilektion. Kommer att sakna psykologin! Och Lena! Sjukt bra lärare och vi har alltid så roligt på lektionerna! Kommer inte ens att ha henne i religion nästa termin eftersom religionen också tar slut.

Julcafé ikväll

Ikväll blir det julcafé med Accent och storbandet. Det ska bli kul! Tredje året vi har det nu :) Jag hoppas att det blir fler år, men om musikskolan lägger ner kanske det inte blir nå mer?! Inte med storbandet.. Så vi får hoppas att vi får ha kvar musikskolan! :)


Ännu en skoluppgift klar!

Wiiihooo! Nu är religionen inskickad! Gjorde ju halva provet förra veckan och de fyra sista frågorna idag. Grymt skönt att vara klar med det innan jul :) Orkar inte vara stressad över det under jullovet. Nu har jag bara svenskan kvar (fortfarande 300 sidor att läsa innan torsdag, haha ;P) och så en psykologiuppgift. Ska intervjua någon och sammanställa det osv. Kan väl inte ta mer än ett par timmar? Tjohoo, vad skönt det känns!

Nu ska jag börja promenera till älsklingen. Ikväll kan jag vara vaken läääääänge, för vi har friskvårdsdag och jag och Reb ska på gymmet klockan ett. Härligt! Linus börjar klockan nio. HAHAH! Skadeglädje - jag har ju blivit tvungen att gå upp ett par timmar före han i två dagar nu ;P

Aja, ska packa gymvskan och vandra iväg nu!



Puss på min snygging!

Tjoohoooo (jag är bra på rubriker alltså)

Ibland kan man känna sig väldigt omotiverad till att gå upp ur sängen och gå till skolan. Skulle ju hellre ligga kvar och kramas ett par timmar till ;P

Dagen började med att vi samlades i musiken och sjöng igenom ett par låtar och sen skulle vi sjunga på gymnasiet. Hade kunnat behöva lite mikrofoner å sånt, men annars funkade det vl helt okej. Jag sjunger alt i skolkören och stod längst ut i altstämman så jag hörde inte dom andra stämmor nå mycket, men jag hoppas att vi hade en någorlunda bra balans iaf :)

Sen blev det gymmet! Idag tränade jag triceps och det var skönt som vanligt! Hade långt tid på mig etersom vi inte hade någon engelska. Sen blev det ensemble och efter det hade vi skapande verksamhet. Så det har bara varit musik idag! :)

Ikväll ska jag följa med Lina på ett till luciatåg. Ska bli roligt! Hon är så söt och det är så mycigt med luciatåg! Man får ju lite julstämning ;) När vi kommer hem ska jag försöka göra bort en psykologiuppgift. Sen är det inte mycket skolarbete kvar! Har 300 sidor kvar att läsa till på torsdag då vi ska prata om böckerna vi läst. Men eftersom alla har olika böcker gör det nog inget om man inte har läst slutet ;) Man kan ju ändå inte avslöja hur allt slutar, och om Tommy Berg undrar kan mn ju bara komma på nåt. Tror ju inte att han skulle läsa boken ändå, haha ;) Vi har väl gooooode olika smak när det gäller böcker. Och allt annat också för den delen ;P
Sen är det religionen och psykologin, men det kan jag lämna in efter jul om jag vill, så det känns rätt lugnt. Blir inte så mycket pluggkvällar nu före jul eftersom det är så mycket annat som händer. Andra veckor passar jag på att plugga medan Linus jobbar på kvällarna, men nu har jag inte tid ;)

Världens sötaste lucia

Igår var ju typ ALLA mina kompisar borta eller hade saker inplanerade för kvällen. Eftersom det inte blev någon utgång för oss eftersom det var några som inte kunde, så visste jag inte vad jag skulle göra. Trodde nästan att jag skulle bli tvungen att sitta hemma en lördagkväll och göra ingenting. Kul ens! Men då for jag och Miriam till Kisträsk och fick umgås med dom som egentligen skulle ha grabbkväll. Det var roligare än att bara sitta hemma ;) Vi var några som bastade och Acke tyckte att jag skulle gå ut och rulla mig i snön, men det var för kallt ;) Gick ut och kände på snön, men tänker inte riskera att vara förkyld under julen!

Inatt sov vi hemma hos mig och imorse blev jag tvungen att gå upp tio över tio för att hinna hjälpa Lina som skulle vara lucia klockan elva. Hon var då den sötaste lucian jag har sett! Awwww. Blev riktigt glad över att den lilla sötsaken är min lillasyster. Hon ska vara med i ett luciatåg imorgon också, men då ska hon vara tärna. Jag ska följa med och hjälpa henne då också. Mamma är i Östersund nu i en vecka, så då får jag ta hand om min gullunge!

Sen har det faktiskt inte hänt så mycket. Linus har varit här och vi har spelat musik å så. Och på ett par timmar ska jag iväg på körövning. Sen blir det väl en lugn kväll skulle jag tro. Och så har jag lite sovmorgon imorgon. Börjar tjugo i tio med köööör. Har bara musiklektioner imorgon. Yäy ;)


Frasses i Älvsbyn

Idag vaknade vi vid åtta och jag for till gymmet och Linus till jobbet. Idag blev det bara konditionsträning. Det kändes i benen efter gårdagens benpass ;) Härligt!

Sen for jag till Konsum för att samla ihop namn till musikskolans vänner. Jag var klar där halv tolv och då for jag och åt på Frasses med några. Helt okej! Man fick JÄTTEMKT strips! Ingen av oss orkade alla strips, haha ;P Men kul med ett frasses i älvsbyn :)

Enda lektionen idag var psykologi. Det är alltid så roligt, mysigt och intressant! Tycker att vi har en jättebra psykologigrupp och jag kommer att sakna psykologin nästa termin eftersom jag inte läser b-kursen. Är ju faktiskt lite sugen på att läsa den, men jag har ju redan 2850 poäng (om inte mer :P) så det känns lite onödigt att lägga till mer nu. Men vi får se!


Tååååkigt

Jag har trååååkigt. Borde plugga, men orkar inte ;) Har ju redan hunnit plugga lite idag och jag känner mig sjukt omotiverad nu. Aja, men Linus kommer väl snart hit så vi kan hitta på nåt roligt. Han for till Mange för å kolla på hockey. Tråkigt ;)

Jag har färgat håret idag! Samma färg som tidigare :) Har haft så mycket utväxt, men nu är den borta! Och medan jag hade färgen i håret spelade jag och Linus "Geni" och JAG VANN!!! Hahah, det trodde han nog inte ;)

Bra sömn inatt!

Inatt har jag sovit så sjukt bra. Det var längsen jag sov så bra! Grymt skönt! Jag vaknade till och trodde att klockan var typ två, men då var det redan morgon för jag hörde att Susanne var vaken. Jag brukar alltid vakna en miljon gånger varje natt, men inte nu ;) Och sen när Linus larm ringde trodde ajg fortfarande att det var mitt i natten. Åh, så skönt att sova bra!! Och sen när Linus for till jobbet låg jag kvar å sov ett tag till. Jag brukar gå upp samtidigt och fara till gymmet, men idag hade jag ju ingen skola så det kändes onödigt att tvinga sig till gymmet så tidigt.

Eller lite skola hade jag ju. En extrakörövning. På måndag ska kören sjunga på skolan klockan tio. Lite julsånger och lite annat. Så vi kände att en extraövning skulle vara bra eftersom det var lite nytt som inte sitter till 100% än. Men det blir nog roligt :)

Sen har jag varit på konsum och samlat in namnunderskrifter till Musikskolans Vänner. Vi har fått ihop massor av underskrifter :) Jag ska ta med en lista till skolan så att fler kan skriva på :)

Nu sitter jag och knaprar på lite riskakor och funderar på om det är dags att ta tag i lite skolarbete. Vill ha så mycket som möjligt bortgjort innan jullovet!


Onsdagkväll

Jag har hunnit göra tre frågor på religionsprovet idag. Gode skönt att få det gjort. Det var ju inte svårt heller :) Sen har jag läst lite i "Young wives' tales" och så har jag sjungit lite singstar med Lina. Mer än så har jag faktiskt inte hunnit. På ett tag ska jag fara till Linus. Han är hos Magnus å ser fotboll, men kommer hem typ elva. Så jag får väl mysa med katterna tills han kommer då ;)


Gym gym gym

Tjoooo! Har börjat bli förkyld igen, så jag har varit vaken en del inatt och även hållit min stackars Linus vaken. Men efter nån timme kunde jag somna igen. Dock blev det lite stressigt imorse eftersom vi snoozade lite länge, hehe. Han skulle till jobbet nio och jag for på gymmet då. Idag blev det att träna axlar och sedan springa. Måste säga att det redan känns massor i axlarna. Det var längesedan jag körde ett sådant rejält axelpass, brukar bara göra ett par axelövningar när jag tränar biceps eller triceps. Hehe, men det var skönt! Och så fick jag ju använda min nya träningsdagbok som Cissi köpte på fitnessfestivalen i helgen. Jag är faktiskt sugen på att fara dit nästa år. Låter ju som nice! :)

Sen har det väl inte hänt så mycket. Har haft engelskaprov i engelska b. Som vanligt var det rätt lätt ;) Men det var nå om Germanic english och sånt som jag inte hade någon aning om, haha. Men lite chansningar är väl aldrig fel? ;)

När jag kom hem började jag med religionsprovet. Kan vara skönt att göra bort lite av det :) Har då gjort första frågan nu iaf.

Money money money

Det har varit en chill dag idag. Började med sånglektion klockan nio och vid tio for jag på gymmet. Sen har jag bara haft religion, för det blev ingen engelska idag. Blir ingen engelska på torsdag heller, för det är några som ska skriva prov då. Så på torsdag ska jag bara vara med på en extra körövning på skolan. Vi ska sjunga på måndag på gymnasiet.

Efter skolan idag for jag och mamma till banken. Hon skulle ta ut pengar och jag skulle sätta in pengar. Under året har jag satt alla mina småpengar i en pringles-rör och det har hunnit bli fullt. Mest enkronor och femmor eftersom jag är fåfäng ibland och solar för mina tior ;) Men det blev ändå 898 kronor :O Blev ju lite överraskad. Hade räknat med typ 300. Hehe, ska helt klart göra samma sak nästa år. Annars hamnar småpengarna bara överallt och då går man ju mist om typ 900 kronor ;) Men nu ska jag nog spara tiorna också, haha. Då blir det ju ännu mer!

Halv sex ska kören öva med storbandet. Vi ska ha julcafé nästa onsdag, så vi ska öva ihop lite. Har bara två låtar som vi kör tillsammans, men det blir nice!


Läsning

Idag började jag tio över åtta och var ungefär så pigg som jag brukar vara på måndagar. (Dvs inte pigg alls). Men det har väl gått bra ändå. Blev dock ganska trött efter dagens träning. Då var jag ju liksom både trött i huvudet och kroppen, haha. Men det gick bra ändå!

Gick förbi Linus och hämtade min bok så att jag kan läsa den ikväll. Vet inte riktigt när vi skulle ha läst klart böckerna, men det är väl lika bra att börja. Och jag hoppas att det inte gör något att min bok är på engelska fast det är en svenskauppgift att läsa boken, haha. Men översatta böcker blir ju typ aldrig lika bra som orginalen, så jag läser hellre på engelska :)

Ikväll ska jag alltså läsa. Har ändå inget att plugga på, så det blir läsning tills älsklingen slutar jobbet klockan nio :)


Sångdag

Idag har det blivit sång i princip hela dagen. Det började klockan tio när Accent skulle träffas för uppsjungning och snabbgenomgång av låtarna. Vi sjöng klockan elva. Jag kom hem vid ett och då övade jag och Linus på Stad i ljus, som vi kanske ska spela in i studion. Vi provad olika tonarter och den som vi har nu passar Linus röst, men blir aningens hög för mig. Inte lätt att få fram starka, klara toner på höga G :S Men det löser sig!

Halv tre bar det av mot storforsen där Accent sjöng igen. Först var det lite repetition av låtarna och sedan kom publiken vid fyra. Det var riktigt kul! Linus var med och lyssnade. Inte ofta man lyckas få med honom på sånt, så det var kul ;)

Sen jag kom hem har jag sjungit och spelat piano. Har övat på resten av låtarna som jag ska spela in (nu har jag ca 12 låtar, vet inte om jag ska lägga till eller ta bort nån ;P) och så har jag kollat lite förslag till när jag ska sjunga på juldagen.

Det är i princip allt jag har gjort idag. Sång hela dagen ;) Till och med i bilen. Fast jag MÅSTE sjunga när jag kör bil. Det är ju så tråkigt annars ;P

Flickan som lekte med elden

Igårkväll var Christoffer, Rebecca och Matilda här. Och Johanna var här en stund också. Vi sjöng lite singstar å så. Och så for vi å hyrde en skräckfilm. Det blev "The uninvited". Den var faktiskt rätt bra. Lite lagom läskig och den hade en oväntat slut. Jag skulel vilja se den igen bara för att se om man kan misstänka något under filmens gång när man vet hur den slutar.

När Chris, Reb och Matilda åkte hem for jag till Linus och sov där. Och så kom Fluff och skulle mysa med mig. Han la sig på min kudde så jag fick en massa hår i ansiktet. Mysigt? ;P

Idag har jag varit på kalas. Min lilla kusin Alva fyllde två år igår, så vi var där och fikade och träffade släktingar. När vi hade varit där var det dags för bio. Såg "Flickan som llekte med elden". Har inte sett någon av de filmerna tidigare, men det var bra!


Inte mycket pluggande kvar nu!

Idag hade jag bara en lektion och den lektionen var i ungefär en halvtimme. Vi hade engelskaprov och det tog inte så lång tid. Skönt att ha det bortgjort! Nu har jag inte så mycket kvar! Ett prov i engelska B, men dom proven pluggar jag aldrig mycket till. Bara man kollar igenom lite vilka glosor det är så går det ju finfint! Provade göra glos-testet på Read&Proceed nyss och på andra försöket hade jag alla rätt. Svårt? Njaee, inte alls! ;)
Sen blir det religionsprov och prov/arbete i psykologi. Med andra ord är det inte mycket kvar nu och det känns grymt skönt!

Dagen började med ett härligt gympass. Jag tränade biceps och sen sprang jag. Det var skönt!


Julsånger

Imorse gick jag upp gode tidigt. Var på gymmet typ halv tio med Reb. Idag tränade jag ben igen. Blev peppad efter förra veckans benpass ;) Idag blev det lite vader också. Skönt!

Efter dagens trummor-bas-gitarr-lektion satt jag och Rebecca å spelade och sjöng en massa julsånger. Vi hade en hel bok med massor av fina sånger. Jag tycker att man behöver lite julsånger för att få julstämning. Mmmm. Härligt med jul alltså!


Trääääning

Imorse skulle jag ha sånglektion tio över nio, men Ellinor var sjuk. Då for jag på gymmet istället och hann träna lite mer än vanligt. Blev både lite styrka och kondition idag. SKÖNT! Älskar känslan av att vara helt slut i kroppen, för då känns det att man har tagit i allt man orkar. Och speciellt bra känns det när man är nära att ge upp med pushar sig själv med tankarna: "Lite till! Kom igen nu! Du vet att du orkar mer, så sluta svamla!" och sen bara kör man på tills man klarar målet. Då känner jag alltid efteråt att jag är så duktig som klarar att fortsätta när jag egentligen vill ge upp. Och när man klarar något en gång vet man att man kan klara det igen. Och då är det bara att köra på. Och när det inte känns tungt och jobbigt längre kan man öka och börja om från början ;) Haha, det låter som att jag tycker att det är plågsamt att springa ;P Det är klart att dt är lite småjobbigt ibland, men för det mesta är det bara skönt, och även om det går extra tungt nån dag så är det värt det när träningspasset är över för den känslan är ju nästan obetalbar ;)

RSS 2.0