Dagens steg


Dagens steg: 21281

Haha, shit! Har skrapat ihop en hel del steg idag alltså. Första dagen som jag haft stegräknaren på mig hela tiden (igår glömde jag den hemma). Morgonpromenaden blev väl på 6000-7000 nånting, men sen har jag ju sprungit omkring och städat och tvättat som en galning hela dagen! Mer än jag trodde ;P



Nu ligger jag här i soffan med svidande ögon och nyser. Hej pollen!


Axlar




Jag har varit i full gång hela dagen och tiden har bara rusat iväg! Har storstädat lägenheten, tvättat, gjort lite ärenden på stan, tränat och handlat litegrann. Det är först nu som jag tar mig tid till att sitta här en stund :)


Dagens träning blev axlar. Det gick rätt bra! Jag tyckte att jag tog i rätt mycket, men hade inte riktigt den där glöden till att kämpa för livet, haha ;) Men helt okej pass ändå!


Så här såg dagens pass ut:

* Axelpress - 4 set
* Hög rodd - 3 set
* Enarmssidolyft i cable - 4 set
* Arnoldpress - 4 set
* Drag mot hakan - 4 set
* Mina special hantellyft - 4 set
* Lyft frammåt m. boll - 3 set


Det hela avslutades med några set chins. Måste fokusera mer på det om jag ska bli bra på det, så jag kommer att lägga till någon gång lite då och då mellan ryggpassen :)


Hoppas förresten att ni får en trevlig kväll ikväll! Valborgsmässoafton är det ju! Jag har lite olika alternativ, men det lutar åt att fara på Yttertavles lokala majbrasa :)


Dag 26 - Så sover jag


Bloggutmaningen Dag 26
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)



Så sover jag

Jag sover oftast 7-8 timmar per natt, men det händer att jag sover upp till 9 timmar nån natt när jag sover med älsklingen. Då vill man ju bara inte gå upp på morgonen.. Mycket mysigare att sova på hans arm ju!

Min säng är 90 cm bred och i den finns två täcken och fyra kuddar. Jag delar säng med min kisse som brukar lägga sig i mitten på kuddarna så att matte inte får så mycket plats.. Extra trångt blir det när Linus också sover med oss. Men mysigt ju!

Jag sover i trosor och sockar, haha. Fryser ofta om just fötterna! Ibland har jag på mig någon av Linus t-shirtar också :)


Min sömn är rätt orolig. Jag vaknar några gånger under varje natt, och det har jag gjort i flera år. Nu är det främst kissen som väcker mig när han vill ut. Annars vaknar jag för att jag är kissnödig, haha.

Allra bäst sover jag när jag är med Linus. Det beror nog mycket på att jag är så stressad annars, men han får mig att bli lugnare. Då sover jag bättre!




Vi är för övrigt väldigt söta när vi sover! ;)


Gott eller gott?



Imorse lyxade jag till kesellan lite! Riktigt somrigt och fräscht smakade det. Jag har i en skvätt av ICAs lättdryck med flädersmak, en kiwi och så ICAs blandning av frysta hallon och mangobitar. Gött! Toppade det hela med linfrön och solrosfrön.

Sommarfeelings!


Äntligen!

Tjoohoo! Tentan gjordes bort igår, och det kändes faktiskt rätt okej. Jag BORDE ha skrapat ihop poäng till ett godkänt i alla fall! Efter tentan for jag och tjejerna ner på stan och tog oss ett glas på Allstar. Det blev cola light för min del, haha. Men ändå! Kul att få fira lite :)

Morgonens promenad blev en strospromenad. Stuntade i ipod och stavar och gick bara omkring på olika stigar i skogen och tittade på naturen. Det är rätt mysigt, kan jag lova!

Tog även lite bilder ute idag:










Always look on the bright side of life!

Sitter här och är nervös och stressad, som vanligt. Tentaångest? Ojaa. Lyssnar på "Always look on the bright side of life", som alltid innan jag har tenta. Brukar lätta upp humöret lite ;)



Efter lunchen ska jag cykla in till gymmet. Ska köra ett hårt benpass idag, vilket inte hade kunnat passa bättre med tanke på tt jag har träningsvärk i nästan hela överkroppen, haha. Idag väntar benböj, utfall, benpress, benspark och legcurl. Kanske även lite insida lår. Nice nice! Undrar hur det kommer att gå att cykla hem ikväll?? ;)







Morgonpromenad med stegräknare

Godmorgon! Jag tog mig sovmorgon ända till åtta idag. Tänker taktiskt, haha. Har tenta mellan fyra och åtta under eftermiddagen, och när jag vaknar halv sju brukar få en trötthetsperiod vid sju-åtta. Så nu ska jag väl klara av att hålla mig pigg? :)

Har varit ute och promenerat också. Har haft på stegräknare idag och gick drygt 7000 steg. Rätt lagom på morgonen! Undrar hur många steg jag kan få ihop på en dag? Var två år sedan jag använde stegräknare sist. Men det är ju riktigt kul!

Nu väntar jag på att kaffet och äggen ska bli klara, sedan blir det frukost! Ska även hinna repetera lite inför tentan innan jag beger mig iväg till gymmet :)



Nu får det räcka!

Inget mer tentapluggande för mig idag! Ska lägga mig i soffan och bara ta det lugnt resten av kvällen. Och ha lite obligatorisk tentaångest.

Imorgon är sista tentan för denna termin som jag behöver plugga till. Den allra sista tentan är nämligen en hemtenta. Nice!



I helgen ska jag dessutom ta mig tid till att svara på lite frågor som ramlat in, både kommentarer till nåt inlägg och ett par frågor på mejlen. Ber om ursäkt för att ni fått vänta så länge med svar! Tiden har inte funnits till. Men snart så!


Bröst och mage

Nu är jag hemkommen efter ett härligt gympass. Bröst och mage tränades och det gick oväntat bra! Övningar som kördes var: armhävningar, flyes i cc, bröstpress i fm, pecdec, crunches på pilatesboll, magmaskin. Upp till åtta set av varje, färre på en del.


Armhävningarna går rätt tungt nu. Under dagens sista set skulle man göra 36 stycken. Jag klarade det, men nog var det på gränsen! Jag ska kämpa vidare och se hur långt jag kommer :)





Dags för mellis; banan, ägg och loka.
Är alltid så fruktansvärt sugen på loka när det är varmt och soligt ute!


Less!

Fruktansvärt less är jag på att plugga just nu. Vill bara göra bort tentan så att man slipper tänka på den mera. Jag ska ta mig en välförtjänt paus nu och bege mig till gymmet. Bröst och mage ska tränas. Ska dock vara försiktig med pressövningarna, på grund av handlederna som inte är helt återställda än. Fokus på flyes och sånt istället, och så får vi se hur det går! :)

Idag tar jag bilen in till stan. Hade tänkt cykla egentligen, men vissa viktiga produkter (mjölk, keso, m.m) saknas i mitt kylskåp, så jag måste fara å handla. Smidigare med bil då!

Aja, ska packa gymväskan och bege mig iväg nu!



Sovmorgon!

Jag bestämde mig för att ta lite sovmorgon idag. Kändes välbehövligt för att orka plugga idag. Halv åtta ringde larmet imorse, istället för halv sju.

Nu har jag varit ute och promenerat min 50-minutersrunda. Soligt och härligt! Börjar dock få skavsår. Inte oväntat. Mina fötter har en tendens att svälla upp lite när det blir varmt, och då får jag skavsår på två röda sekunder. Men men.. Det går över! :)

Nu är kaffet snart färdigt och jag ska fixa frukost. Sedan väntar plugg hela dagen. Träna ska jag också försöka hinna med!





I wanna grow old with you



Jag saknar mannen min så mycket att det gör ont i hela mig.


Glass



Jag antar att det är många som är sugna på glass i denna värmen. Det är jag också! Men någon glass har jag inte hemma, så jag gör egen.


Lättkesella med en svätt funlight och bär. Sedan in i frysen med det!


Lyckorus!

Åh, vad jag blir lycklig av vädret! Och av att cykla! Solen som steker, de ljumma vindarna i håret och benen som kämpar på så fort det går! Att mina åtta kilometer till skolan kändes som typ en kilometer idag är kanske inte så konstigt? ;)


Under förmiddagen tränade jag rygg. Halleluujaah säger jag då bara! Gick superbra! PB i chins och allt annat flöt också på väldigt bra!



Så här såg dagens pass ut:

* Chins - 8 set
* Rodd (brett grepp) - 4 set
* Smala latsdrag - 4 set
* Rodd (smalt grepp) - 4 set
* Lats i fm - 8 set


När jag var klar fanns det lite tid över, så jag gick ner till maskinerna och körde några dropset för ländryggen!




Undrar om den har växt något nu? Bilden är drygt en månad gammal, så jag får väl snart fixa lite nya formbilder så ska vi se om det blivit någon skillnad! :)






Mellis och cykling!

Nu ska jag äta mellis för att orka med träning innan lunchen. Jag tänker faktiskt cykla in till IKSU och universitetet idag också. På grund av två extrautgifter denna månad (tandläkaren - 710 kr, strömsladd till datorn - 600 kr) så känns det välbehövligt att spara in pengar på något sätt. Så bilen får stanna hemma och jag ska cykla in till skolan så ofta som möjligt. 16 km blir det ju. Inte så farligt när det är fint väder ute! :)







Godmorgon :)

Åh, vilken härlig dag! Solen lyser och värmer ute och jag har varit ute på morgonpromenad i 50 minuter. Det känns ju nästan som att det är sommar nu! Underbart :)



Har ett väldigt trevligt schema över vad jag ska göra idag också:

* Morgonpromenad - Check!
* Plugga
* Träna
* Föreläsning
* Plugga
* Sova

Hahaha.... Men snart är det tenta och då är allt detta pluggande över! Bara tagga till det! Kommer med andra ord att vara helledig i helgen. Det ska firas med träning, matlagning och bak! :)



Onehundred pushups - Vecka 4

Eftersom jag inte haft mycket tillgång till dator nu så kommer veckans schema på armhävningar upp idag istället för igår. Hoppas att det går bra för er som kör utmaningen!

Följ samma kolumn som ni gjorde förra veckan!




Själv tycker jag att det äntligen börjar bli lite kämpigt! Det känns rätt tungt nu. Det är bra, för det är ju så det ska vara! ;) Börjar dock bli lite orolig över att jag inte ska klara utmaningen.. Men skam den som ger sig!

Jag tänker kämpa på så långt det går! Det är ju meningen att man ska klara 100 armhävningar efter 6 veckor, men jag har satt upp 5 juni som mitt slutdatum, så jag behöver inte klara alla efter 6 veckor. Men jag ska försöka! Går det inte så ska jag lägga upp ett eget schema på ett par veckor och försöka igen. Svårare än så är det inte! :)


Förresten! Om ni inte börjat på utmaningen och tycker att det känns för svårt - börja med att köra utmaningen på knäna! När ni fixar det så är det bara att börja om på fötterna! Det tror jag kan funka jättebra! Har man viljan klarar man det mesta!


Dagens middag






Känner mig lite stolt idag eftersom jag gjort köttfärsbiffar för första gången i mitt liv, haha. Därför får ni ett par bilder på dagens middag.

Supergott blev det! Åt biffarna tillsammans med grönsaker och kesella blandat med kryddor. Gött!



Detta hade jag i biffarna:

Köttfärs
Rödlök
Röd och grön paprika
Tacokrydda
Peppar
En skvätt mjök
2 ägg


Tror det var allt! Mäter aldrig hur mycket jag tar och följer aldrig recept, men nu har ni ett litet hum om vad som finns i iaf!


Man vet inte vad man har förrän man förlorar det.

Rubriken är dagens sanning! Igårkväll dog batteriet i datorn och strömsladden slutade fungera, så den gick inte att ladda. Jag har varit helt handikappad utan dator! Man kanske inte ska ta för givet att dessa teknikgrejer ska hålla hela tiden? Nu är jag 600 kr fattigare, men ägare till en ny strömsladd!

Hur som helst.. Började dagen med en härlig morgonpromenad innan jag for iväg till skolan för att sitta ute i solen och tentaplugga med Elin och Anna. Vi gick igenom lite gamla tentafrågor och det kändes helt okej!




Efter vårat pluggande for jag iväg till gymmet och pumpade biceps och triceps. Det blev ett kompletteringspass, eftersom handleden sabbade helgens bic/tric-pass. Men nu gick det bättre! Det känns lite fortfarande, men det är ingen enorm smärta längre ;)


Dagens pass:

* Pushdowns - 6 set
* Pushdowns m rep - 4 set
* Press m. rep ovanför huvudet - 4 set
* Smala dips - 3 set

* Bamsecurls - 4 set
* Hantelcurls - 6 set
* Scottcurls - 6 set




En kass spännarbild bjuder jag på! Mobilkamera och mörker, haha. Men ni ser ju i alla fall min lilla "bulle" även om det inte syns några linjer och sånt..


Hemma!

Nu är jag hemma i Umeå efter nästan en hel vecka i Älvsbyn. På ett sätt känns det skönt att vara här. Komma tillbaka till rutinerna igen. Speciellt när det gäller pluggandet, vilket känns viktigt eftersom jag har tenta på fredag. Men samtidigt är det alltid svårt att lämna Linus. Lika svårt varenda gång!

Nu äter jag en snabbmiddag ala kesella, banan och frön. Fick bli något snabbt, eftersom jag var för hungrig för att ställa mig och laga något nu direkt.


Jag funderade på att fara å träna på IKSU en sväng, eftersom jag inte hann träna i Älvsbyn. Men jag tror faktiskt att jag ska ta mig en extra vilodag idag. Det känns som att kroppen behöver det, och huvudet också. Blir för stressad om jag ska hinna både plugga och träna ikväll. Så vilodag idag då! Hårdträning imorgon! :)



Födelsedag!

Idag fyller älsklingen år! Hela 22 år blir han! Därför har dagen inletts med att jag har gett honom frukost på sängen. Senare idag ska jag baka åt honom också. Blåbärspaj har han önskat sig! Och jaaa, han får äta sånt på sin födelsedag, trots att han går på diet! :)


Vid tre ska jag tillbaka till Umeå. Längtar litegrann, men hatar att behöva lämna älsklingen här. Som vanligt dåårå! Men snart slipper vi sånt. Till jul är hans utbildning över och då flyttar han ner till mig! :)



Död

Jag dog lite idag på gymmet. Haha, älsklingen körde stenhårt med mig där på slutet när energin egentligen var borta ;) Jag tränade ländrygg och hamstrings idag. En kombination jag inte brukar köra, men blev tvungen att vila handlederna. Övningar som kördes var marklyft, bellyback, ländryggsmaskin och en väldans massa set legcurl. Sedan avslutade jag med lite övningar utan redskap för att trycka ur de allra sista :)

Fick även passa när svärfars kusins man bänkade idag. Det är lite så i Älvsbyn! Alla har någon slags koppling till alla. Och folk är inte lika rädda för att fråga om hjälp som i Umeå! :)


Söndagmorgon!

Godmorgon! Många som är bakis idag? ;P

Jag har hunnit vara ute och gå en sväng med Ludde,
en hund som vi är hundvakter åt nu under veckan. Så fruktansvärt mysigt med hundar alltså! Vi ska skaffa oss en när vi flyttar till hus :)

Nu har jag precis satt mig ner för att äta frukost. Lite ovanlig frukost har det blivit idag:







Havregrynsgröt med hjortron och äggröra med mammas hembakade bröd! Mumsigt!


Man kan om man vill!

Har ingen vidare bra uppdatering här på bloggen nu under påsken. Men jag antar att det är fler som inte riktigt prioriterar datorn, för statistiken har gått ner litegrann, haha :)


Idag var jag och honey på gymmet. Det gick bättre idag än igår. Hade handledsskydden på mig, men fick ändå lite ont där på slutet... Hur som helst så var det axlarna som tränades idag! Ett helt okej pass, faktiskt! Men jag fick anpassa mig och köra övningar som inte belastar handlederna så mycket.

Jag vill säga en sak; Man kan träna om man vill!!

Trots att min handled är helt fucked-up nu så kan jag träna, men jag får anpassa. Ifall det blir värre så kör jag en konditionsperiod. Springa kan man köra utan att belasta handlederna! :) Allt handlar om inställningen!



Sämsta passet på länge

Kom nyss hem från gymmet där jag försökte träna biceps och triceps. Det var verkligen det sämsta passet på länge! Har inte haft ett sånt dåligt pass sedan i höstas någon gång... Det enda positiva var väl att jag lyckades med PB i repsantal på 15 kg i hantelcurlsen.

Varför gick det så dåligt då? Jag kan ju säga att jag var supertaggad och kände mig riktigt laddad av allt påskgodis som jag hittills hunnit förtära (hehe), och när jag började gick det helt okej och jag kände att jag hade riktigt bra tryck. Det som sabbade för mig var min vänstra handled. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag fick avbryta en halvtimme in i passet, för jag klarade inte en enda repetition till.

Jag har haft lite problem med handlederna tidigare, men främst när jag har tränat bröst eftersom det är mycket tryckövningar. Då använde jag handledsskydd ett tag, men bara under bröstpassen. Detta var något år sedan. Under några månader jag har inte använt några handledsskydd alls och det har gått hur bra som helst. Så varför ska min handled paja just nu? Trodde att jag lyckats bygga upp dem rätt mycket så att de skulle hålla. Dessutom har jag ju inte tränat på något annat sätt än förut, och inte utsatt handlederna för något ovanligt i vardagen heller. Gaaah. Hoppas det går över snart! Blir galen om jag inte kan träna ju!





Tummen ner för det!




Skärtorsdagen

Godmorgon! Det blev en riktigt trevlig dag igår. Vi firade skärtorsdagen med olika släktingar. Först for vi upp till Mörtträsk och firade med släkten på svärfars sida. Vi stannade bara över dagen, eftersom det inte fanns tillräckligt snö för att köra skoter.

Sedan åt vi middag med släkten på svärmors sida och umgicks med dem resten av kvällen. Det blev ett par öl till maten också! Jag har inte druckit alkohol sedan i julas, men igår gjorde jag faktiskt det. Jag och Linus har bestämt att vi får dricka på högtider (jul, nyår, påsk, våra födelsedagar, midsommar och halloween) ifall vi vill det. Lätt för mig att hålla, eftersom jag aldrig ens är sugen på alkohol, haha :)

Nu sitter jag här, lite småtrött eftersom det blev så sent igår, och ska äta frukost. Idag väntar tentaplugg och ett besök på gymmet. Sedan kanske vi ska umgås med fler släktingar! :)


Nu fick ni en liten uppdatering, haha :)



Godmorgon!




Jag brygger kaffe och kokar ägg till dagens frukost. Gött!

Idag är det vilodag från träningen.
Har tränat i sex dagar nu, så en vilodag behövs! Det har faktiskt inte ens blivit någon morgonpromenad idag, för vi kände att vi behövde sovmorgon till klockan åtta iaf.

Vid tio åker vi och svärfar (och eventuellt svågrarna också) upp till deras släktstuga där vi ska umgås med  några släktingar som jag aldrig träffat förr. Sånt är ju alltid lite spännande! Planen är att vi ska köra skoter och sånt där, men ifall det är för lite snö så kan det hända att vi far tillbaka till Älvsbyn redan ikväll och umgås med några andra släktingar. Eller så stannar vi i stugan hela påsken. Vi får se vad som händer, helt enkelt! :)



Ett ostrukturerat ryggpass

Nyss hemkommen efter ett härligt ryggpass på Actic! Dagens pass var väldigt ostrukturerat. Jag bara körde på liksom! Men såna pass behöver man också ibland. Ett pass där man bara struntar i set och reps och kör på känsla. Riktigt skönt! Jag klarar dock inte av att göra så jämt. Jag gillar siffror ;) Vill kunna jämföra mot mina tidigare pass och se att jag klarar minst lika mycket, samt se förbättringar.




Det där med motivation..

Pluggmotivationen är i botten idag, men jag måste i alla fall titta på lite anteckningar och försöka lära mig något, eftersom jag gärna är lite pluggfri i helgen när vi ska fira påsk i stugan, med Linus släktingar. Då ska det grillas, köras skoter (om det finns nå snö kvar?) och bara mysa. Inget plugg!

Jag har nyss ätit palt till lunch. Det märks att jag är i Älvsbyn och följer den norrbottniska matkulturen, hehe. Det är ytterst sällan palt förekommer på mitt köksbord hemma i Umeå ;)

Jag ska försöka plugga ett tag till och göra dagens armhävningar (se kategorin- Onehundred Pushups). Sen vid två får jag sällaksp av mina underbara vänner Jessika och Christoffer! Mysigt! :)

Hela dagen ser väldigt lugn ut. Det blir ett gympass med Linus ikväll. Ryggen ska mosas ordentligt. Nu ska den växa! ;)


Sånt som händer i Älvsbyn

Nu är jag i Älvsbyn! Hann inte skriva något igår, för vi hade fullt upp. Jag och älsklingen bytte däck på bilen och tvättade den. Sr ut som en helt ny bil nu ju!

Gårdagens benpass var härligt. Hade mycket fokus på benspark och lårcurl igår. 4 set på vardera ben, för att sedan avsluta med 4 set med båda benen. 12 set/övning där alltså. Sedan även lite annat också. Benböj i smithen till exempel, vilket jag bara kör när jag är i Älvsbyn, och det är väl typ favoritövningen för benen. Bränner rätt rejält ;)


Idag väntar plugg för mig medan honey är i Öjebyn. Sen blir det ett härligt ryggpass! Längtar efter att döda ryggen lite ;)



Tisdag

Godmorgon! Jag hade jättesvårt för somna igårkväll. Misstänker att det var de där kaffekopparna jag drack efter middagen.. Det ledde till att det var lite kämpigt att stiga upp imorse, så jag snoozade ända till sju! Men skönt var det ;)

Nu har jag varit ute och promenerat i 50 minuter. Var egentligen sugen på att springa idag också, men jag fegade ur eftersom jag vill ha energi kvar i benen till ett hårt benpass ikväll! Jag tycker faktiskt bättre om att träna ben på Actic än på IKSU. Varför? Joo, jag har gärna en smith när jag gör mina benböj, vilket det visserligen finns ett par stycken av på IKSU, men de är ju aldrig lediga. På Actic är det så lite folk, så det mesta är ledigt ;)


Vid ett drar jag, Simon och Hannes norrut. Jag tar semester nu, tjoohooo! Ska befinna mig i Älvsbyn och Mörtträsk under en hel vecka :)






Trött och less



Studierna tar verkligen kål på mig just nu! Gaaah. Men alla PM och seminarieuppgifter och presentationer och allt blev färdigt idag. Tenta nästa fredag och jag ska försöka börja läsa lite imorgon så att jag kan få ledigt i påsk.

Men jag börjar se ljuset i tunneln! Det jag har kvar denna termin är två tentor och tre seminarium, med tillhörande PM. Det ska jag nog kunna fixa på något sätt! :)






Kaffekoppen = ett måste!


Bröst

Efter en lång dag i skolan med föreläsning och seminarium for jag till gymmet och tränade bröst.
Det gick helt okej! Hade bra kontakt :)


Dagens pass:

* Armhävningar - 5 set
* Bröstpress i maskin - 4 set
* Flyes i cc - 6 set
* Press i cc - 6 set
* Pecdec - 6 set


Armhävningarna som kördes var alltså efter onehundred-pushups-programmet. 14, 18, 14, 14 och minst 20. Piece of cake ju! Blev som lite uppvärmning innan resten av övningarna :)

Jag hade tänkt köra några set mage också, men energin föll pladask så jag skippade det. Därför gillar jag inte eftermiddagspass, haha. Jag är alltid trött! Men magen får jag väl träna imorgon istället. Värre än så är det inte :)


Bra start på veckan!




Tjoohooo! Jag har varit ute och sprungit intervaller i 35 minuter. Kan man få en bättre start på veckan? Tror inte det! Underbart väder ute dessutom, vilket ger lite extra lycka och glädje!

Det gick faktiskt ovanligt bra att springa idag! Jag känner att jag blir bättre och bättre, även om konditionen fortfarande är under all kritik, haha. Men framsteg gör jag, vilket känns bra! Man kan ju inte vara bäst på allt! ;)


Onehundred pushups - Vecka 3



Tidsinsställt inlägg





Hur går det med armhävningarna? Har inte fått många kommentarer om den här utmaningen. Hoppas att ni följer den ändå ;)


Vi går nu in i vecka tre. Innan vi börjar med denna vecka ska det göras ett nytt test för att veta vilken nivå man ska vara på. Ner på golvet och kör så många du kan!!

Om du klarar 16-20 armhävningar ska du följa kolumn 1. 21-25 st = kolumn 2, mer är 25 = kolumn 3. Got it? :)


 
Här kan ni se hur många som ska göras varje dag:





Och hur går det för mig då? Rätt bra faktiskt. Klarade 35 stycken igår! Ganska rejäl ökning från när jag började! Är dock inte alltför förvånad över att det går så pass snabbt att öka eftersom jag körde ju denna utmaning för ett år sedan och kom upp i drygt 50. Även om jag inte tränat armhävningar sedan dess så har ju kroppen ett så kallat "muskelminne". Lättare att bygga upp det man haft förut än att börja helt från början! :) Sen har jag ju tränat en hel bröst också. Men inte uthållighet, utan jag tränar ju mest med tunga vikter.  

Tekniken och uthålligheten i boobsen börjar med andra ord funka bättre och bättre nu! Ska följa kolumn 3 nu också. Det känns inte helt omöjligt att nå till 100 pushups längre, för nu har jag ju faktiskt kommit en tredjedel :)



Dag 24 - Favoritidrottare


Bloggutamningen Dag 24
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)




Favoritidrottare

Jag ser ju aldrig sport på tv och har väl ingen direkt "känd" favoritidrottare, men denna kille är väl favoriten:




Dålig bild, men det är alltså min bror Linus Karlsson! Superduktig skidåkare som tävlar i skidskytte. Har fått bra placeringar och tävlar runt om i Sverige, Norge och Finland. Tränar jämt och ständigt gör han också. Han är riktigt ambitiös och målmedveten, så han får vara min favoritidrottare! :)


Bic/tric

Jag är glad! Min träning går superbra nu! Bra kontakt, bra tryck och styrkan ökar. Tjoohooo!


Dagens pass:

* Pushdowns - 6 set
* Press m rep ovanför huvudet - 6 set
* Hantelpress bakom huvudet - 4 set
* Extensions i maskin - 3 set

* Bamsecurls - 6 set
* Hantelcurls - 7 set


Förra veckans bic/tric-pass hade jag fokus på biceps, idag låg fokuset på triceps. Och det gick superbra! Körde helt slut på armarna så jag orkade knappt bära min väska sen, haha. Det är så det ska vara! :)


Inspirationsbild:




När mina biceps är lika stora som Fodors, då är jag nöjd! ;)


Törnrosa?

Jag har sovit inästan nio timmar inatt. Kan ju meddela att jag inte minns när jag sov så länge sist. Men skönt var det! Jag brukar alltid vakna tidigt, utan larm, men nu bestämde jag mig för att ligga och dra mig ända till nio. Kroppen blir nog glad, för vila är viktigt ;)

När jag vaknade gick jag ut på en 50-minuters morgonpromenad. Fick lite utomlands-feeling av de varma vindarna ute. Och jag älskar att det gröna gräset tar över det gamla, gula gräset mer och mer, haha. En nackdel är väl bara att jag kommer få lite allergiska reaktioner mot det snart ;P




Frukost och kaffe nu! Sedan iväg till UB för att skriva ut nå papper, sedan träning! :)


Så här ska jag spendera min lördagkväll



Läser om "the second demographic transition". Har haft så mycket på gång nu samtidigt, så det börjar kännas lite panikartat. Måste verkligen ta tag att göra den där presentationen och skriva ett PM om den första och andra demografiska transitionen.. Gaaah.

Hoppas ni får en roligare lördagkväll än mig! ;)


Warface



Warface! Det ska synas att man tar i! ;)
(Även om det inte är så vackert, haha)


Efter att ha lämnat av älsklingen på busstationen for jag till gymmet och pumpade axlar. Den där godispåsen igår märktes idag. Lite extra kolhydrater under gårdagen gav mig ett enormt tryck idag. Det gillas!


Så här såg dagens pass ut:

* Axelpress - 4 set
* Kryssdrag i CC (baks.) - 6 set
* Hantellyft åt sidan - 4 set
* Mina specialhantellyft - 4 set
* Hög rodd - 3 set
* Drag mot hakan m stång - 4 set
* Arnoldpress - 6 set

Sista setet på arnoldpressarna blev ett dropset med tre etapper. Man är inte så kaxig där på slutet kan jag erkänna ;)

Mitt mål var ju att få lite mer bredd och konturer på axlarna under denna vår, och det är på gång!
Är långt ifrån målet, men jag ser i alla fall att det händer saker. Muxlerna växer, sakta men säkert! På tre år kanske jag är i toppform? Att forma kroppen och bygga muskler är ett långt projekt, det får man inte glömma! :)



Är vi normala?

Hur många i 20-årsåldern vaknar halv åtta en lördagsmorgon och börjar baka bröd och ger sig ut på morgonpromenad medan degen jäser? Det har vi gjort. Vi är kanske inte riktigt normala, men jag gillar det ;)

Nu sitter vi här med frukost och morgonkaffe och myser. Vid tolv far älsklingen hem och då far jag iväg till gymmet och pumpar axlar. Sedan väntar bara pluggande resten av dagen och kvällen. Kul sätt att spendera en lördagkväll? Njaa, men det behövs om jag ska hinna göra den där presentationen till på måndag!

Hoppas att alla har fått en trevlig början på helgen och att ni får en fortsatt trevlig helg!



Vardagsmotion!

Vi kom ganska nyss hem från en härlig cykeltur. Vi cyklade in till närmaste affär, som är 8 km bort. Där handlade vi godis (till mig, Linus ville bara ha en nutrilett-bar ;P).

Visst får man äta godis om man tränar så mycket som jag gör? Det nyttiga tar liksom ut det onyttiga ;) Vi säger det i alla fall! Det är ju bara fredag en gång per vecka! :)




Innan vi myser i soffan framför tv:n ska vi kvällsfika. Knäckebröd med äggvitor och skinka har vi. Och te, såklart!

(Jaaa, det är lite pensionärsvarning på oss. Kommer inte ihåg sist vi var ut på krogen, haha!)













Bara för att jag aldrig brukar visa vad jag har på mig!


Core


En sån där fiiin bild ;P


Jag och honey har tränat lite här hemma på vardagsrumsgolvet. Core!

 Vi har kört plankor, crunches, rygglyft, abslider, båten, m.m. Raka och sneda! Tungt men härligt!

Vi höll på i ungefär en timme, haha. Får se om det resulterar i nå träningsvärk imorgon :)






It's friday I'm in love

Efter dagens föreläsning for jag hem till Elin en sväng, men nu är jag hemma med älsklingen igen! Äter lite mellanmål och försöker hitta motivation till att göra en powerpointpresentation om den demografiska transitionen som jag ska presentera på måndag.. Känns dock lite tungt ;)


Idag är det träning som gäller igen! Dock inget gymmande, utan det blir hemmaträning idag. Måste ju få plåga min älskling med lite coreträning ;) Riktigt tungt och hårt ska det bli!




Gamla skor



Jag har varit ute och sprungit i dryga halvtimmen. Varvade jogg med spurter idag. Använder mig lite av reflexpinnarna vid vägkanten och byter tempo vid varje pinne, hehe. Tycker att det är rätt bra, för då har man små delmål efter vägen. Liksom bara ösa på så mycket man kan fram till en pinne och sen när man passerat den så kan man ta det lite lugnt ett tag innan nästa.

Dock fick jag gå sista biten. Testade att springa i ett par skor som jag inte har haft på några år och jag fattar inte att jag nånsin har kunnat använda dem tidigare, haha. De klämde åt på helt fel ställen. Var för stora på längden, men för trånga på bredden. Och jag fick skavsår. Det resulterade i att jag inte kunde springa på slutet, och i själva verket knappt kunde gå i dem, trots att energin fanns i benen. Men men! Värt ett försök i alla fall :)


Nu ska jag ta mig en varm härlig dusch innan jag äter frukost och väcker älsklingen.


Torsdagsmys





Mackor med äggvitor, kiwis och enorma muggar med te! Hälften blev ju dock redan uppätet innan jag hann fota ;) Vi är inte sega på att äta om man säger så!

Nu ska vi se på "Du är vad du äter". Har aldrig sett det förr, men värt ett försök! Undrar vad Skipper skulle säga till mig om jag var med? Haha :)


Dag 23 - Detta skulle jag vilja utöva


Bloggutmaningen Dag 23
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Sorry! Har helt glömt denna utmaning. Inte ett enda inlägg på ett par veckor! Ska skärpa mig :)






* Boxning - Bra träning och grymt kul!

* Poledance - Skulle vilja testa att svinga mig runt en stång. Krävs mycket muskler och en bra bålstabilitet. Bör nämnas att poledance inte har någonting med strippande att göra!

* Löpning - Alltså vara bra på löpning. Kunna springa marathon osv!



Men mest av allt så vill jag förstås utöva styrketräning, haha. Det är bland det bästa jag vet och jag gör det för att jag älskar det! Men samtidigt är jag öppen för nya förslag som lite variation ju. Inget kan ta styrketräningens plats i mitt liv! :)


Äta bör man, annars dör man!





Jag har ett stort behov av att äta var tredje timme för att jag ska fungera. Jag äter mig alltid mätt, såklart, men efter tre timmar måste jag akut ha i mig mer mat för då är jag hungrig igen! Tror att min ämnesomsättning kan vara rätt bra? Haha :)

Idag gick det fyra timmar mellan lunch och mellis och jag blir genast trött, lättirriterad och orkar inte göra någonting. Men efter att jag fått i mig mellanmålet blev jag människa igen ;) Mat är viktigt!

Att äta var tredje timme gör att man håller en relativt jämn blodsockerkurva! Bättre med flera små mål är få stora :) Jag äter oftast sex mål om dagen. Och nån extra frukt också däremellan! Viktigt viktigt!


Morgonpigg?

Jag hade larmet ställt på halv sju imorse, men det ringde aldrig.. Skumt! Det är ett sånt där återkommande alarm, så det är inte jag som glömt ställa det.. Hur som helst så vaknade jag och var hur pigg som helst tio i sju, haha. Jag har nog någon liten inställd väckarklocka i huvudet skulle jag tro :)

Jag har varit ute i solen och promenerat i 50 minuter. Skön start på dagen! Solen ger otroligt mycket energi! Tänk om man kunde tanka sig själv med solenergi istället för med mat? Vad mycket pengar man skulle spara ;)

Idag har jag två föreläsningar så jag kommer att befinna mig i skolan mellan 10 och 15. Matlåda och mellis ska alltså packas med! :) Sedan blir det lite snabbhandling på ICA. Keso, mjölk och ägg är snart slut ju, och det går ju inte att leva utan!




Jag har förövrigt vilodag idag! Tråkigt, men välbehövligt. Kroppen är trött och mör!


Happy face!



Har blivit i princip med en seminarieuppgift idag! Känns skönt. Bara en befolkningsprognos och en massa tentaplugg kvar då.

I'm takin' it step by step!


Nu ska jag strax iväg och hämta honey på busstationen. Ska bara städa bort det värsta här hemma först! :)


Cyklat 16 km




Vardagsmotion är väl ändå för härligt? Cyklade till gymmet och universitetet idag istället för att ta bilen. 16 km blev det tur och retur. Och jag kämpar alltid som en tok där på cykeln så jag är dyblöt av svett när jag kommer fram, haha. Jag kör liksom mina egna "spinningpass" där jag varvar tungt, långsamt trampande med lätt, supersnabbt trmapande. Jag står upp, sitter ner och varierar hela tiden. Det måste ju vara roligt ;) Sedan är ju de första kilometerna rena rama berg-och-dal-banan och det är nog oundvikligt att kämpa, även om man försöker cykla lugnt ;)


Aint no mountain high enough, aint no valley low enough!




När jag kom fram till gymmet fick jag fundera lite
. Vilka muskelgrupper skulle jag köra? Kom på att jag redan kört igenom alla musklerna under denna "träningsvecka" som började i fredags. Skulle alltså egentligen ha haft vilodag idag, men hade helt glömt det. Vilodag får det bli imorgon istället!

Idag tränade jag då de muskelgrupper som jag för tillfället inte har träningsvärk i; biceps, hamstrings, rumpa. Några set på varje! Blev förresten lite stolt idag när jag pumpade mer i hantelcurls än en tjej som tävlar i fitness som tränade biceps bredvid mig idag. Tjoohooo! Jag kanske har lite muskler nånstans ändå? :)



Det kommer bli en bra dag idag

Jag startade dagen med en härlig promenad på 50 minuter. Precis lagom temperatur ute idag! Hade egentligen lite planer på att springa istället för att gå imorse, men energin fanns inte till det. Men 50-minuters promenad är ju inte heller fy skam :)

Idag ska jag nog cykla in till stan. Ska till gymmet och sen en sväng förbi UB för att kopiera lite. Det är ca 8 km från mig till IKSU, vilket ger 16 km gratis cykelmotion! Att jag dessutom sparar bensin och parkeringspengar är ju toppen!

När jag kommer hem ska jag försöka skriva ett PM. Sen hämtar jag älsklingen på busstationen vid sju. :)





Nu väntar min supergoda frukost på mig! Mmmmmmmmmm! :)


Sugen


Av någon anledning är jag fruktansvärt sugen på fisk nu.
Lite skumt eftersom jag inte är något stort fan av fisk i vanliga fall.. Men röding eller lax skulle vara så sjukt gott nu!!


Får dock nöja mig med knäckebröd med äggvitor, päron och te ikväll. Men det är ju också gott!



Promenad och brödbak

Har varit ute på en skön promenad på ca 45 minuter. Blev less på att plugga och kände att jag behövde rensa huvudet och få lite frisk luft en stund :) Det känns som att det är så otroligt mycket skolarbete som ska göras nu. Ett par PM, texter som ska läsas inför seminarium, böcker som ska läsas inför tentan, osv osv. Men just ikväll ska jag vara helledig, så det så!



När jag kom hem slängde jag ihop en "gröt" inför lite brödbak imorgon. Blev grymt sugen på att baka mer bröd, trots att jag har en del hembakat kvar i frysen.

När jag bakar bröd blandar jag först ihop en "gröt". Jag blandar havregryn, rågmjöl, solroskärnor, linfrön och ibland lite müsli (om jag har det hemma). Sedan häller jag på kokande vatten och rör ihop det och låter det svälla. Efter några timmar, eller dagen efter, blandar jag i vetemjöl, matbröds-jäst och vatten. Jäsning och sen in i ugnen. Superenkelt och supergott! Nyttigare än köpta bröd dessutom :)




Jag saknar min älskling! Men imorgon kommer han hit eftersom han inte jobbar nästa pass förrän söndag. Nice nice!


Mellis och pushups




Har nyss ätit ett gott mellanmål på kvarg, funlight, blåbär och solroskärnor. Och så ett par koppar kaffe till det såklart!

Nu ska jag göra dagens armhävningar innan jag fortsätter med pluggandet. Så här ser dagens set ut enligt Onehundred Pushups: 14, 14, 10, 10, minst 15. Bara köra då alltså! :)


Ryggpass och jogg




Tjoohooo! Hann inte skriva något här imorse eftersom jag hade en tidig föreläsning och det blev lite stressigt, haha. Men efter föreläsningen har jag i alla fall varit på mitt favoritgym (IKSU) och tränat rygg!


Så här såg dagens pass ut:

* Latsdrag - 6 set
* Rodd (brett grepp) - 4 set
* Chins - 8 set
* Rodd (smalt grepp) - 4 set
* Hög rodd (baks. axl.) - 3 set
* Latsdrag i fm - 4 set

* Belly back - 4 set
* Ländryggsmaskin - 3 set


I min nya träningsdagbok är detta det andra antecknade ryggpasset och det har faktiskt skett lite ökningar i latsdrag och chins sedan förra veckan. Inte mycket, men någon extra repetition har jag fått till! Detta behöver ju dock inte betyda att jag blivit starkare, utan tidpunkt på dygnet, mat och vätska och allt sånt där är ju också avgörande faktorer. Men ändå, jag är nöjd!


När ryggen var slutkörd sprang jag lite på löpband. Jag brukar ju mest köra intervaller där jag springer så fort jag bara kan och sedan vilar genom powerwalk när jag springer på löpband. Idag tänkte jag köra lite annorlunda, så det blev 3 km jogg på 10 km/h. Utan pw-pauser, haha. Sedan blev jag lite less. Måste bli bättre på distanslöpning, men jag tycker att det är lite långtråkigt ;) Gillar att variera hastigheten! Även om det är lite tuffare med intervaller så är det lättare för mig att hålla på lite längre då, eftersom det händer något nytt hela tiden.



Kärlek på Actic i Älvsbyn i helgen :)


Onehundred pushups - Vecka 2


Hur går det för er med armhävningarna? Någon som hakat på utmaningen? :)

För mig går det superbra! Lite svårt att komma ihåg att göra dem bara, haha. Får väl ställa larm på telefonen eller nåt. Dock känner jag att jag kanske börjar på en för låg nivå. Känns ju inte ens utmanande ;) Men Det kanske blir bättre nu när vi går in i vecka 2.





Så här ser alltså vecka 2 ut! Tre dagar med armhävningar, 5 set på varje. Hur många reps ni kör beror (precis som förra veckan) på hur många ni klarar. Följ kolum 1,2 eller 3 och kör på! ;D

If you believe it, you can achieve it!




Bänkpress

Nu är jag hemma igen! Blev en trevlig bilfärd med Anna! :)


Jag fick med mig pappa till morgonens gympass. Perfekt, eftersom jag tränade bröst idag. Kunde få lite hjälp med bänkpressen. Har inte kört bänkpress sedan förra sommaren, haha. Men det gick helt okej ändå! Startade på 40 kg och sedan lekte jag lite med "skräpvikter" (5 kg, 2,5 kg, osv). Har inte vågat testa vad jag maxar på dock. Får testa det! För nu har jag ingen aning..

Efter att brösten pumpats blev det några set mage också. Lite snett, lite rakt, lite blandat :)





v. 15




Nu har en ny vecka börjat och jag kickade igång den med en morgonpromenad med älsklingen.
Nu sitter jag här och äter frukost och när den har sjunkit ner ska jag iväg till gymmet här i Älvsbyn en sväng innan jag far hem till Umeå. Ska även äta lunch med älsklingen när han har rast från jobbet vid tolv.


Det är väl ungefär det jag ska göra idag. Väl hemma i Umeå ska jag fara iväg och storhandla och fylla på kylen rätt rejält, för den står rätt tom nu. (Intresseklubben antecknar!)


Nämen, ha en bra dag allihopa!


Bic/tric

Under eftermiddagen tränade jag biceps och triceps, med fokus på biceps idag. Fick rätt bra pump och bra kontakt med musklerna :)




Dagens pass:

* Curls i cable - 4 set
* Hantelcurls - 8 set
* Bamsecurls - 6 set
* Skivstångcurls - 4 set

* Pushdowns - 4 set
* Press m. rep ovanför huvudet - 4 set
* Hantelpress bakom huvudet - 4 set







Söndagmorgon!

Godmorgon! Jag började dagen med en härlig morgonpromenad på ca 40 minuter. Sedan en lååång mysfrukost med en massa gott! Lyxigt :)

Under eftermiddagen ska jag iväg till gymmet och pumpa biceps och triceps medan älsklingen jobbar. Vi får se om benen pallar någon kardio också med min träningsvärk i benen. Det skulle vara skönt iaf!



Axlar!

Har varit på gymmet och pumpat axlarna lite. Ett lite segt pass blev det. Kände att energin inte riktigt fanns där. Men jag pumpade på så gott det gick!


Så här såg dagens pass ut:

* Axelpress i smith - 4set
* Drag mot hakan m skivstång - 4 set
* Hög rodd - 4 set
* Baksida axlar i cc - 4 set
* Arnoldpressar - 4 set
* Mina specialhantellyft - 4 set
* Omvänd pecdec - 6 set
* Sidolyft - 3 set


Det gick väl helt okej med kontakten och så, men som sagt så var det lite dåligt med energi. Men men! Man kan inte vara på topp jämt!

Avslutade med 10 min på en crosstrainer. All träningsvärk i benen gjorde att det blev lite tyngre n vanligt, haha.


Inga bilder idag eftersom jag har Tommys dator.


Lördagmorgon!

Sovmorgon ända till åtta. Sååå härligt! Vaknade av träningsvärk i rumpan, hehe. Finns nog inget bättre! Senare idag blir det ett axelpass och mest troligt lite kardio också.

 Men först är det lite pluggande som gäller.. Känner mig dock fruktansvärt omotiverad och vet inte riktigt vad jag ska plugga på.. Knepigt ;)


Vilodagar. Hur ofta?






Hur ofta har du vilodag?

Jag ser till att ha en hel vilodag MINST en gång i veckan. Under vilodagen kan jag dock promenera och så, vilket jag inte ser som träning utan mer som vardagsmotion. Men ingen styrketräning eller konditionsträning är det som gäller då.

Vilodagar är viktigt! Det är under vilan som musklerna återhämtar sig och växer. Ett klassiskt nybörjarmisstag i gymmet är att träna mer och mer för att få resultat, medan det som man i själva verket gör fel kan vara att vila för lite.

Styrketräningen bryter ner musklerna, och det är under vilan som de växer!

Som sagt så vilar jag minst en gång per vecka, men ibland oftare när jag känner att jag tränat ovanligt mycket eller att kroppen är ovanligt trött. Man måste lyssna på sin kropp och lära sig att tyda signalerna på när man behöver lägga in en extra vilodag :)



Friday

Har inte hunnit uppdatera något idag eftersom jag inte öppnat datorn något. Jag började dagen med en härlig morgonpromenad och hade lite tid att fundera på ett nytt kost- och träningsupplägg åt Linus så att han kan bli av med de sista kilona till sitt mål. Han är väldigt duktig, det måste jag säga! Men han har hamnat på en platå nu där han står still och jag använder mina kunskaper till att hjälpa honom lite på traven :)

Jag har även hunnit luncha på byn med Jessika och Josefina. Alltid lika kul att surra bort tiden med dom! Och lite girltalk är ju aldrig helt fel ;)




Efter ett par timmars lunch for jag och älsklingen iväg till Actic för att träna. Ben stod på träningsschemat idag. Mosade dem rätt rejält. Benpress, knäböj, utfall, benspark och lårcurl. Fokus på basövningar. Några set på varje!

Sedan blev det även 12 set mage. Riktigt tungt, riktigt härligt och riktigt brännande!





Chillin in Älvsbyyn.

Tjoo! För ett par timmar sedan kom jag fram till min semesterort/avkopplingsort Älvsbyn.
Har pussat på min älskling, men nu har han farit iväg på jobb. Medans han är borta äter jag middag hos mina föräldrar och pluggar lite. Sedan mer mys med honey ikväll!


Ikväll ska jag även komma ihåg att göra de där armhävningarna som ska göras under dag 2 på Onehundred Pushups-utmaningen. Skulle vara skönt med en liten kvällspromenix med älsklingen också. Hann ju inte ens gå ut på min morgonpromenad imorse och är lite så där smått rastlös efter att ha suttit på en buss hela dagen. Hade egentligen velat fara till gymmet och pumpa lite, men har ju vilodag idag, så det är uteslutet. Gym blir det imorgon!



Mannen i mitt liv!


Godmorgon!




Idag är det vilodag som gäller.
Träningsvärk lite överallt faktiskt! Imorgon blir det nog till att träna ben. Wiiieee! Dock inte på mitt vanliga gym. Ska nämligen till Älvsbyn nu till älsklingen, så vi tränar tillsammans på Älvsby-gymmet imorgon ;D


För övrigt så tycker jag att det är VÄLDIGT jobbigt att vara ifrån Linus. Varför kan inte våra utbildningar vara på samma ort? Gaaaah. Men till jul är han klar med sin utbildning och flyttar hit till mig! Can't wait!




Som ett lyckopiller!


Svetten rinner ner för ansiktet och droppar ner på styret. Benen är nära mjölksyregränsen. Pulsen är på topp. Jag ler. Jag är lycklig!



Det blev ett spinningpass idag efter styrketräningen, på ren impuls. 40 minuter trampade jag på för glatta livet och svettades som bara den. Åååååååh, så skönt!

Jag har en liten hatkärlek till spinning. Jag tycker att det är alldels underbart och jag älskar att utmana mig själv och att köra helt slut på benen. Men det blir lätt lite långtråkigt, haha. Så 40 minuterspassen ger mig faktiskt mer än de på 55 och 70 minuter. För på 40 minuterspassen sitter jag inte och tittar på klockan hela tiden. Jag hinner inte bli uttråkad och jag trycker på till max, hela tiden. Underbart!


Styrkedelen blev lite kortare än jag ville idag eftersom jag skulle hinna till spinningpasset. Men jag hann då döda ryggen rätt så bra ändå! Hade dock velat ha lite fler set med rodd..

Så här såg dagens ryggpass ut:

* Latsdrag - 6 set
* Rodd (brett grepp) - 4 set
* Chins - 8 set
* Rodd (smalt grepp) - 4 set
* Latsdrag i fm - 6 set



Träningsglädje!

Lägger all befolkningsstatstik åt sidan ett tag och beger mig istället till gymmet. Ska träna rygg idag. Love it! Hoppas att chinsräcket är ledigt så jag öva lite på det.. Sen blir det ju även latsdrag, rodd och baksida axlar. I olika varianter och former!

Varje morgon när jag vaknar längtar jag efter att få träna! Jaa, redan när ett pass är slut längtar jag till nästa faktiskt. Hihi. Jag hade aldrig pallat att hålla igång så här mycket om jag hade sett träningen som ett måste. Nää, det är snarare så att jag UNNAR MIG ATT TRÄNA. Tar mig nån paus från studierna varje dag och beger mig ut ellet till gymmet. Vardagslyx kallar jag det för ;)




Mellis!




Har haft Elin här på besök ett par timmar. Fixat lite inför en befolkningsprognos som vi ska göra osv. Nu blir det mellis i form av Swebar och ett par koppar kaffe innan jag återgår till befolkningsgeograin.. Många PM som ska skrivas och mycket statstik som ska hittas!

Senare idag ska jag till gymmet och mosa ryggen. Kanske även ska boxas lite med Anna? Måste kolla! Skulle vara grymt kul i alla fall! :)


Run run run!




Godmorgon! Idag sprang jag istället för att gå morgonpromenad. Hade en puls mellan 170 och 187. Känns ju rätt okej ;)

Förra veckan sprang jag samma runda på ca 36 minuter och idag var målet att slå den tiden. 30,12 stannade klockan på. Man kan säga att jag öste på rätt så rejält då! Att slå förra veckans tid med 6 minuter är inte illa ;)

Nu är jag dock helt döööööd! Sitter här och samlar krafter att orka ta mig ner till duschen, haha. Men en härlig start på morgonen blev det ju då i alla fall!


Dagens bröstpass

Nu är jag hemma efter ett härligt bröstpass!


Så här såg dagens pass ut:

* Bröstpress - 4 set
* Pecdec - 6 set
* Flyes i CC - 4 set
* Press i fm - 4 set
* Armhävningar - 5 set

* Stående vadpress - 5 set

Klämde in en vadövning där också på slutet!


Armhävningarna som skulle göras idag (enligt onehundred pushups) var ingen match, trots att jag pumpat bröstmusklerna rätt rejält innan. Jag kanske börjar på en för låg nivå? Men det är i alla fall bättre än att gå ut för hårt på en gång. Sista setet skulle man göra maxantal, minst 9 reps. Jag klarade 15, så jag kanske inte ska vara så kaxig, haha. Men det var ju allra sista setet bröst jag körde idag, så musklerna var rätt trötta :)

10 min crosstrainer blev det också!



Världens godaste mellis (kvarg med jordgubbar) är nu i magen och jag är redo för nya äventyr. Vilket för tillfället innebär att läsa kurslitteratur ;P


Onehundred pushups



Är det någon av mina kära bloggläsare som följer programmet onehundred pushups, har gjort det tidigare eller funderar på att börja?


För ett par år sedan orkade jag knappt en armhävning.
Inte okej! Förra våren testade jag att köra onehundred pushups och kom upp i 50-60 stycken (kommer inte ihåg exakt antal). Fick avbryta på grund av problem med en axel.

I min träningsdagbok som jag fick hem igår finns en sida där man ska ta mått och göra tester för att se sina framsteg. Man skulle bland annat göra armhävningar. Jag klarade 23 stycken idag. Inte lika mycket som jag klarat tidigare, alltså. Men helt okej, med tanke på att jag aldrig tränar armhävningar nuförtiden. När jag tränar bröst brukar jag ju köra tuuuungt. Så den uthålliga styrkan och tekniken för att klara många armhävningar har jag helt klart tappat.

Nu är jag lite sugen på att köra igång det här programmet igen och se ifall jag kan lyckas!


Så här ser vecka ett ut:



Det finns alltså tre kolummer och man väljer utefter hur många man klarar på första testet. Eftersom jag klarade 23 tar jag kolum 3 (11-20 pushups). Egentligen kanske jag borde börja på vecka två istället, men det känns som att det är lika bra att börja lugnt och bygga upp musklernas uthållia styrka steg för steg.

Man kör alltså 5 set armhävningar tre gånger under vecka två och ska klara så många reps som det är angivet. Vilotiden mellan seten är också angiven.



Såååå, nån som är med??? Nu kör vi!!





Jag ska iväg till gymmet och träna bröst nu, så jag passar på att köra dag 1 idag!


Morgonpromenad med pulsklocka



Kom nyss in från en skön morgonpromenad på en timme. Eller jaa, 59,52 hamnade pulsklockan på ;) Grymt kul att få inviga pulsklockan idag! Har itne haft någon koll på vilken puls jag ligger på under mina promenader. Förutsatt att jag har en maxpuls på 200 (har inte gjort något maxpulstest) så låg jag idag på 70-75% av maxpulsen under promenaden. Lite lagomt svettigt och härligt så där ;)

Nu är det dags för mitt efterlängtade morgonkaffe! Har längtat efter kaffet hela promenaden, haha. Klarar inte av att dricka det innan, för jag blir så kissnödig ;P


Alltid lika trevlig med paket..



Alltid lika trevligt att få paket hem i brevlådan! Pulsklocka och träningsdagbok. Me like!


Hur man kommer igång med träningen




har du något tips på hur man ska komma igång när man vill träna men verkligen inte får tummen ur ??
Gärna lite tips på hemmaträning oxå


Det är viktigt att inte gå ut för hårt från början. Ifall du till exempel aldrig har tränat tidigare och börjar med 10 pass i veckan känns det lätt för jobbigt och det är lätt att ge upp. Börja istället med 2-3 pass i veckan, så blir det ingen stor omställning och du har större chans att fortsätta träna. Sedan lägger du på fler pass när du känner att 3 pass i veckan är för lite.

För att ta sig iväg till träningen är det en bra idé att ha en träningskompis. Då kan man peppa varandra att ta sig iväg när det känns motigt. Det är dock viktigt att träningskompisen också är motiverad till att träna, så att det inte blir du som får släpa med honom/henne varje gång, för då är det lätt att man blir less. Hitta någon som har ungefär samma mål som du, så blir det lättare! Se dock till att träna mer än prata ;)

Ett annat bra tips är att blogga om träningen. Det hjälper mig jättemycket! Ibland är jag omotiverad till att fara till gymmet, men då tänker jag: "Jag skrev ju faktiskt imorse att jag skulle träna rygg idag" och då gör jag det för att jag känner att jag inte bara sviker mig själv, utan lurar alla andra också. (Inte för att jag tror att mina bloggläsare skulle bli så besvikna egentligen, men det är lättare när man sagt till nån annan att man ska träna att hålla det).
Skriv blogg eller dagbok eller något och planera vilka dagar och tider du ska träna. Sedan utvärderar du varje pass och ser dina förbättringar! Att blogga tycker jag håller motivationen uppe!

För att tagga till träning brukar jag kika runt på olika träningsbloggar och lyssna på peppande musik. Fixa ihop en låtlista med låtar som ger dig energi och som gör dig glad. Träningen blir såååå mycket roligare när man har bra musik i öronen!



När det gäller hemmaträning är jag ingen expert, eftersom jag oftast tränar på gymmet. Men jag har en pilatesboll, abslider och ett par hantlar och det anser jag är alla redskap man behöver för att få till ett träningspass! På pilatesbollen kan du köra crunches, rygglyft, armhävningar, m.m. Funkar till de flesta muskelgrupperna och ger lite utmaning eftersom man måste hålla balansen. När du tränar på ojämnt underlag arbetar du även med de inre musklerna!

Utan redskap kan man ju alltid träna till exempel crunches, armhävningar, rygglyft, benböj, plankan, jägarvila... Finns mycket! Om du vill ha vikter kan du fylla vattenflaskor med sand för lite extra motstånd. Annars kan gummiband vara bra att införskaffa. Jag har aldrig testat att träna med band själv, men har hört mycket positivt om det.

En boost för hemmaträningen anser jag är att skaffa en träningsdvd. Caroline Nilsson (Gymglam.se) har gjort ett par stycken. Denna glada tjej gör att man tar i lite mer. Det är som att vara på ett gruppass ungefär, fast man är hemma själv i vardagsrummet. Hennes dvder är rätt korta, en kvart ungefär, så om man införskaffar ett par olika kan man köra dem efter varandra. Det finns även ett stort utbud av pilatesfilmer och aerobicpass som man kan köpa som dvd. Det kan vara bra investeringar!

Konditionsträning är ju lätt att köra utomhus. Hitta en backe och spring lite intervaller, eller ta en runda på cykeln. Inlines är också superbra träning, som snart kommer fungera bra (när all snön är borta). Det är bara fantasin som sätter gränser!


Hör gärna av dig om du vill ha mer konkreta tips; [email protected]

Lycka till!


Bic/tric

Idag pumpade jag upp mina armar lite. Det gick superbra!


Så här såg dagens pass ut:

* Pushdowns - 4 set
* Hantelpress bakom huvudet - 4 set
* Kickbacks - 2 set
* Press m rep ovanför huvudet - 4 set
* Tricepspress i maskin - 3 set

* Curls i cable - 4 set
* Hantelcurls - 8 set
* Scottcurls - 6 set


Och sen några set mage på det också!


Det blev lite PB idag också! Vid mina bicepscurls med hantlar tog jag de hantlarna som fanns lediga i min viktklass; 12 och 14 kg. Det blev högreps med dessa och PB i repsantal. Veeeery nice! Trodde inte att jag orkade så många. Jag brukar ju ha tyngre hantlar och ligga kring 3-4 reps, så det var lite intressant att köra med lätta hantlar och högreps! 20 kg känns inte så långt borta nu! :)


Efter styrketräningen hann jag med 20 minuter på crosstrainern också innan jag fick skynda mig att byta om och dra till föreläsningen. Körde rätt tungt där också. Lite "intervaller" mellan olika motstånd blev det. Tyngsta var dock nivå 15, för benen är fortfarande rätt slutkörda. Men lite kardio fick jag ju till så det känns bra! :)





Nu ska jag knåpa ihop ett inlägg om hur man kommer igång med träningen och lite hemmaträningstips!


Ny vecka - nya möjligheter!




Godmorgon allihopa! Hade ni lika svårt för att ta er upp imorse som jag? Haha, låg och snoozade i 20 minuter innan jag tog mig ut på en 45-minuters morgonpromenad. Det började för övrigt regna mer och mer under min morgonpromenad.. Blött! Men jag är inte bitter... Det håller ju på att bli sommar! ;)

Nu ska jag äta frukost och skriva ett PM. Dagens föreläsning är mellan ett och tre, så jag ska nog hinna med träning innan föreläsningen också. Biceps och triceps blir det idag! Och sen får vi se om det blir lite kardio också.

Senare idag ska jag även skriva ett inlägg om hur man tar tag i träningen och lite tips på hemmaövningar, eftersom det var en tjej som efterfrågade det igår. Håll utkik! :)


Deltoideus




Nu har jag kommit hem från gymmet! Axlarna har tränats idag. Funderade ju på att köra några set mage också, men energin dog efter att jag pumpat axlar i ca en timme. Så mage blir det antingen här hemma ikväll, eller så imorgon!


Så här såg dagens pass ut:

* Stående militärpress - 4 set
* Drag mot hakan - 4 set
* Kryssdrag i CC (baks. axl.) - 5 set
* Hantellyft åt sidan - 4 set
* Mina specialhantellyft - 4 set
* Hög rodd - 3 set
* Arnoldpressar - 6 set


Som ni ser så körde jag stående militärpress idag istället för sittande som jag brukar göra annars. En fördel med att stå är att man kopplar in lite mer inre balansmuskler, eftersom det är svårare att hålla balasen stående. Övningen blir dock mer isolerad sittande, om man utför den rätt. Så det beror ju lite på vad man är ute efter! Men bra att göra lite olika!

Jag hade tänkt springa idag också, men benen är helt döda efter all kardio denna vecka. Därför skippade jag löpningen idag och hoppas att benen ska vara utvilade imorgon :)





Delmål



Fråga:


vilken snygg rygg du har fått till, tänkte på headern. Den är ny va?Skitsnygg iaf :)

Vi älskar delmål! Har du något mål på G?


Vill börja med att säga TACK! Såna kommentarer värmer, ska du veta! Och jaa, headern är ny, fixade den för ett par dagar sedan :)

Delmål är superbra, både inom träningen och i övriga livet. Det är viktigt för motivationen att ha en tydlig målbild med sin träning. Då menar jag att man ska kunna se sig själv lyfta 100 kg i bänkpress, stå på fitnesscenen, komma i de för små byxorna, m.m. Om man har en tydlig målbild blir det lättare att kämpa på, även när det känns svårt.

Delmål är ganska lätt att sätta ut ifall man till exempel har som slutmål att väga 10 kilo mindre. Då kan man ha som delmål att gå ner två kilo i taget, osv. Det är superbra! Och när man lyckats med ett delmål tycker jag att man ska belöna sig själv med något. Man kanske kan köpa det där träningslinnet som man så länge längtat efter?

Mitt mål med träningen är ju att bygga mycket muskler. Jag vill ha synliga muskler. (Och sen skulle det ju vara roligare om jag kunde bli starkare än pojkvännen, haha;)).
Jag har fått fundera ett par dagar nu efter att jag fått din kommentar. Vad har jag egentligen för delmål?

För tillfället handlar mina delmål om att lyfta tyngre vikter och orka mer. Jag vill till exempel klara av 6 chins utan assist. Jag klarar nu en och en halv (jaa, jag kommer bara halvvägs upp på andra ;P), men jag klarar lätt 8 chins med ytterst lite assist. Jag tror därför att det sitter mycket mentalt. Man skapar lätt mentala begränsningar som gör att man inte klarar av något som man kanske egentligen inte är så långt ifrån. Så det är ett delmål! Komma över den mentala biten och klara av att göra chins utan assist.

Ett annat delmål är att pumpa biceps med 20 kg-hantlarna. Här handlar det inte om den mentala biten, utan ren styrka. Med lite vilja och kraft vet jag att jag kan fixa det. Inte än, men målet är ju att bygga upp styrkan så att jag klarar det.

Liknande mål när det gäller styrka har jag även i andra övningar och muskelgrupper. Till exempel plankan i 5 minuter. Det skulle vara rätt grymt! Jag har inte världens bästa bålstyrka, och denna ska byggas upp. Ett mål gör att det blir lättare att kämpa för det!

Konditionsmässigt är målet en halvmara nästa år, och just nu har jag inte några tydliga delmål för det, men ska sätta mig och skriva ner lite utmaningar till mig själv. Det kan handla om att springa i 12 km/h i 30 minuter, osv.


Mitt tips till alla är att skriva ner vad du har för delmål och skriva ner en belöning du ska ge dig själv när du nåt varje delmål. Det är en superbra boost för motivationen! Du kanske längtar efter att få köpa en ny telefon, en bok, nya gardiner, nya kläder eller att fara iväg och resa någonstans. Det är du själv och din plånbok som avgör vad belöningen ska bli när du når ditt delmål, huvudsaken är att det är något eftersträvansvärt som du verkligen vill ha.

Lycka till! I know you can do it!





If you believe it, you can achieve it!


Sunday without the sun

Fruktansvärt dålig uppdatering här igår! Jag hade nämligen finbesök hos mig av barndomsvännen Erik som numera är bosatt i Stockholm. Inte varje dag vi träffas numera! Trevligt trevligt! :) Sedan blev det middag med Simon och efter det for jag vidare till Helenas födelsedagsfest fest. Härligt lördag, minst sagt!


Idag tog jag mig lite sovmorgon. Halv nio var jag dock alldeles för pigg för att ens ligga kvar och snooza en minut till, så då klädde jag på mig och gick ute och traskade i det blöta vårvädret. 45 minuters morgonpromenad blev det idag.

Nu väntar frukost och plugg innan jag ska iväg till gymmet och pumpa axlarna. Lite mage tänkte jag också få med under dagens pass! :)


Senare idag tänkte jag skriva ett inlägg om vikten av att ha delmål i sin träning. Håll utkik!



Mornin'



Morgonens promenad blev 45 minuter och jag hade ett bra tempo. Kanske för att jag hade In Flames i öronen? ;)

Idag väntar plugg och träning. Sen ikväll ska jag till Helena och fira henne eftersom hon fyllde 20 tidigare i veckan :)


Dagens outfit, haha:


Dag 22 - Min favoritfrukost

Bloggutmaningen Dag 22
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Min favoritfrukost



Bilder ovan visar det jag äter till frukost varje dag. Blir aldrig less, haha!

Det är alltså en halv kesella med hallon (här gode mycket "hallonsås" från hallonen eftersom det var sista i burken), och en kiwi. Ibland har jag lite linfrön i kesellan också, ifall jag är sugen på det.

Två rågi blir det alltid också! En med skinka och gurka/paprika (beroende på vad jag har hemma) och en med två äggvitor.

Ett par koppar kaffe med mjölk är också ett måste på morgonen!


Ryggpass och intervaller




Nu har ryggen dödats ordentligt! Tjoohooo vad bra det gick! Kontakten fanns hela tiden och styrkan var på topp! Kan man bli annat än överlycklig?


Dagens pass:

Latsdrag - 5 set
Rodd (smalt grepp) - 4 set
Lats i fm - 6 set
Chins - 8 set
Skivstångsrodd - 3 set


Lovely lovely lovely!


Sedan hoppade jag upp på ett löpband och körde intervaller.
Började med att jogga 9-10 km/h i fem minuter som uppvärmning innan jag körde intervaller på 15 km/h med vila på 7 km/h. 26 minuter blev det sammanlagt innan jag var helt död :)

När jag gick av löpbandet var jag helt skakig och illamående. Pressade i mig en banan och då gick det över. Skumt. Brukar få så ibland när jag tränar hårt direkt efter en föreläsning och inte hunnit få i mig något rejält mellanmål, men idag har jag ätit bra hela dagen.. Jaja, nu känns allt bra i alla fall!  


Mot gymmet



Beger mig mot gymmet. Lillryggen ska få ordentligt med spö idag! Längtar supermycket efter att få köra lite chins, latsdrag, rodd och allt sånt! Ryggpassen är underbara!

Efter styrketräningen ska jag försöka mig på lite intervaller på löpband. Får se hur pigga benen är på det, med tanke på den träningsvärk och stelhet som ännu inte släppt. But hey, let's give it a try!



Helg!

Inga föreläsningar förrän på måndag, vilket firades med sovmorgon. Kvart i åtta vaknade jag. Lyx!

Nu har jag varit ute och promenerat.
Ganska exakt en timme blev det idag! Skönt att få igång blodcirkulationen i benen, eftersom de är ännu stelare idag än igår, från onsdagens benpass. Jag undrar hur det ska gå med de där intervallerna jag planerat att springa på löpband idag.. ;)



Dags för frukost och sedan ska jag ta tag i lite pluggande.
 Massa litteratur att läsa till denna kurs!


RSS 2.0