Love lift us up where we belong


Matlagning

Här lagas det mat för fullt! Jag kommer inte att behöva svälta den här veckan heller! :)

Två påsar kyckling har jag tillagat. En med indiska kryddor och wokgrönsaker, och en som jag marinerade med soja och sweet chili-sås, samt ett par vitlöksklyftor. Den marinerade kycklingen är i ugnen nu och när den börjar bli färdig ska jag kasta in lite gullök på den.


Sedan har jag kokat några ägg också. Så jag har mycket mat inför veckan! :)


Kycklingwoken med indiska kryddor :)


Veckans första pass

Veckans första gympass var underbart! Bröst och axlar tränades. Det var väääldigt längesen jag kombinerade dessa muskelgrupper i ett träningspass, men det kändes riktigt bra.



Så här såg passet ut:

* Bröstpress i maskin
* Flyes i CC
* Press i freemotion
* Pec dec

* Militärpress
* Drag mot hakan med skivstång
* Sidolyft
* Lyft framåt med medicinboll
* Arnoldpressar i freemotion



Efter styrkan dejtade jag löpbandet. 30 minuter blev det idag. Körde på i 10 km/h hela tiden. Förutom sista fyra minuterna då jag saktade ner. Men det kändes superbra!

Jag ÄLSKAR när man är röd som en tomat i ansiktet efter träningen. Haha, då syns det då att man har tagit i ordentligt ;) Kan dock bli lite jobbigt när färgen inte går ner så fort som man önskar, haha.



Morgonpromenad



Jag vaknade halv sju för att gå ut på morgonpromenad. Jag hade hunnit promenera även om jag vaknat nu, men jag valde att vakna lite tidigare ;) Vi träningsmänniskor kan vara rätt konstiga ibland, eller hur?







Är inne på morgonens första kaffe. Strax ska jag fixa frukosten, packa gymväskan och sedan bege mig iväg mot skolan. Vi har seminarium idag och jag hoppas att jag har lärt mig något, haha. Sedan blir det bröst och axlar + kardio på gymmet och efter det funderar jag starkt på att besöka Gymgrossisten en sväng.


Ryggpass!

Ryggen mosades på gymmet idag. Körde de "gamla" övningarna idag. Alltså från det träningsupplägget jag hade för ett par veckor sedan. Kändes bra! Har saknat IKSU när jag varit i Älvsbyn ;P

När jag tränat ryggen var tanken att jag skulle springa i 30 minuter. Det blev bara 10. Jag fick mjälthugg, haha. Så kan det gå om man är för ivrig på att träna och inte låter middagen sjunka ner innan. Men de där 10 minuterna sprang jag i alla fall på 10 km/h, vilket kändes helt okej till jag blev tvungen att avbryta på grund av smärtan.

Imorgon blir det nya tag. Ny dejt med löpbandet! :)


Back in town

Har inte hunnit uppdatera något idag, då jag ville spendera sista timmarna i Älvsbyn med min älskling och inte med datorn. Men nu är jag hemma i Umeå igen. Kom hit för ca 30 minuter sedan och taggar upp för ett träningspass ikväll. Lagomt pigg sådär efter bussresan, haha. Men träningssugen är jag då ändå!

Ska äta dagens middag nu. Då ingenting fanns i kylen (eller jaa, ni vet basvaror men inte nån maträtt) så blir dagens middag havregrynsgröt och kaffe. Inte världens bästa. Proteiner behövs, och det enda jag får i mig i proteinväg i dagens middag är äggvitan jag har i gröten. Men jag ska handla efter träningen, så det problemet ska jag itne ha fler dagar ;)




Gammal bild på mig och min gröt ;)


Shopping!

Idag har vi varit en sväng till Piteå med syfte att köpa en födelsedagspresent åt svärmor som fyller år på måndag. Vi hittade det vi sökte! Sedan hittade jag såklart lite saker som jag behöver.

Bland annat denna bok:



Har varit sugen på att läsa den och eftersom BODY hade skrivit om den tänkte jag att den MÅSTE ju vara bra, haha. 129 kronor kostade den, så det kändes prisvärt. Ska börja läsa den när jag har läst klart inför seminariet ;P

Har även hittat en kofta/hood som jag ska ha före/efter träningen. Det är alltid kallt när jag går in på gymmet, men sen blir det varmt. Men den där kalla tiden i början är det ju bra att ha en kofta och nu behövde jag en ny. Hittade en basic på Cubus för 149 kr, så det var ju som hittat!

Nya träningsbyxor blev det också. Inte såna som jag i vanliga fall har, utan mer mjukis-style, men som är perfekta för pilates/yoga osv. ånt behövs ju också!

Ett par nya träningshandksar också. Tycker inte om förhårdnader på händerna ;P Visst, det är väl smällar man får ta när man tränar styrketräning, men går att lindra så kan man ju göra det ;)


Tacos!

Vi har ätit tacos till middag hos mina föräldrar. Och guuuud vad mätt jag är, haha. Man får passa på att äta mycket när det är gratis ;)

Ikväll kanske Jess och Wille kommer hit. Annars blir det bara chillkväll för våran del. Blir ju bra vilket som! :)





Känns som att det är lite pensionärsvarning på oss när vi sitter här en fredagkväll och löser Sudoku och sånt, haha ;P


Kolhydrater

Jag halkade in på att äta proteiner och sallad nu efter nyår då älsklingen går på sin diet och det är det enda han äter i matväg. Typ kycklingsallad, chili con carne och sallad, osv. Funkar superbra! Gott, samt mer mättande då man äter lite mer av proteinkällorna istället för en massa onödiga kolydrater som man blir hungrig på dirket ändå. Kan ju nämna att jag tidigare kört på fullkornspasta, fullkornsris och sånt.. Men det blir man ju hungrig på ändå ju! Haha ;)

Lite kolhydrater har jag självklart i kosten, för det behöver jag för att orka träna så hårt som jag gör. Ibland blir det havregrynsgröt till frukost istället för kesella och nu har jag även börjat äta ett knäckebröd till frukost med keso, skinka och grönsaker på. Love it! Sedan en massa frukt också. Såklart. Så jag äter mindre kolhydrater till "de stora målen" men håller mig också mätt längre på det.

(Kan ju erkänna att jag ätit lite mjukt bröd de senaste dagarna också, då mamma skickade med sitt hembakade bröd då pappa kom hit i tisdags, hehe. Men jag har ju inga förbud eller nåt, så jag får äta precis vilka bröd jag vill!)

Godis, fika och sånt äter jag inte just nu. MEN i helgen tänker jag äta precis vad som helst under två dagar. Fredag och lördag ska jag ta en chokladbit till kaffet om jag känner för det, osv. Efter fyra veckor utan känns det som att jag kan unna mig något, haha. Men som sagt; jag har aldrig några förbud. Men jag äter sånt som är bra för kroppen. Känns onödigt att utsätta kroppen för en massa onyttigheter. Men någon gång kan det behövas. Inte för kroppen då, utan mer för att det kan ge.. hmm.. tillfredställelse? Haha.

Det här är ett litet test egentligen. Jag är bra på att köra på allt-eller-inget-konceptet. När jag har varit utan går det hur bra som helst, så nu ger jag mig själv en liten utmaning att ta mig tillbaka till de goda vanorna efter två onyttiga dagar. Nu måste jag bevisa för mig själv att jag klarar av det :)


Bild: Google

Vill jag ha godis i helgen i helgen så äter jag det. (Men när jag tittar på den här bilden ser det bara sött och äckligt ut, haha. Inte alls sugen!)


Hoppas ni som läst inlägget förstår vad jag menar, haha. Känns som att jag flummar iväg lite ibland!


Sovmorgon!



Myspys att sova på älsklingens arm igen!

Min älskling går ju på diet nu
och eftersom jag inte har träffat honom på nästan två veckor så ser jag stor skillnad på honom. Han är så duktig! Han har en stolt flickvän ;) Igår när vi skulle sova och han bara stod i kallingar fick han snurra runt ett par varv så jag fick se, och han är en bra bit på vägen! :)

Imorse steg Linus upp klockan sju för att hinna med bussen till Piteå. (Jag stannade kvar och drömde sött till halv tio^^) Han har bara en föreläsning idag, men när man pendlar och måste passa busstiderna så blir han ju lätt borta rätt länge.. Men jag ska roa mig med att plugga!

Senare idag ska vi träna. Blir nog "hemma-i-källaren"-träning idag. Det känns som att det är dags för axlarna att få sig en till omgång. Samt biceps och triceps.. Skulle nog behöva komplettera det där passet som jag körde tidigare i veckan nämligen ;) Sen får vi se. Vi gör det som går att göra med en skivstång helt enkelt! :)


Nu: Kaffe
Strax: Plugg


Intervaller

Har haft ett riktigt trevligt pass på gymmet, haha. Började med lite styrka. Hamstrings, insida lår och mage. Sedan blev jag ju bara tvungen att se om jag kunde ta fullt magasin i ländryggsmaskinen, och det kunde jag! 3 reps på fullt magasin. Kändes ju kul! :)

Efter styrkan blev det en dejt med löpbandet. I 30 minuter sprang jag där. Först uppvärmning i 10 minuter på 9-10 km/h och sedan intervaller. 40-60 sekunder på 15 km/h och vila på 20-30 sekunder på 7 km/h. Så SKÖNT det var. Känns som att jag är lite back-on-track nu, även om jag inte är på en superhög nivå än, men det går bättre och bättre för varje gång. Härligt!

Jag ska försöka mig på ett långdistans pass någon gång nästa vecka. Men jag tycker att det är sååå tråkigt. Springer mycket hellre intervaller så att man får lite variation. Men ska man bli en duktig löpare behövs distans också! :)

Och nej, jag tänker inte "sadla om" från styrketräning till löpning, men det är ju kul om man kan få lite bättre kondition också! Vill bli bra på att springa :)

 Bättre kondition = bättre syreupptagningsförmåga = bra för styrketräningen! :)



Nu ska jag äta lunch. Chili con carne blir det idag. Och grönsaker till det!


Beroende av en stegräknare

Jag har en liten rosa stegräknare som jag ska ta med till Älvsbyn till min kära pojkvän som går på diet. Bra sätt att hålla koll på om man rör sig tillräckligt mycket i vardagen!

Jag har inte använt stegräknaren sen förra hösten. Jag köpte den för ungefär ett och ett halvt år sedan, men blev tvungen att sluta använda den eftersom jag blev beroende av den.



Hur blir man beroende av en stegräknare?

Haha. Jag gick rätt mycket varje dag i vanliga fall,
men med stegräknaren skulle jag försöka "slå rekord" hela tiden. Jag ville gå fler och fler steg. Inte i något träningssyfte egentligen, utan mer som när man blir beroende av ett dataspel eller något och ska slå rekord. Haha, komiskt. Detta gjorde jag under en sommar, för det tog för mycket tid för att hålla på med när jag skulle gå sista året på gymnasiet. Jag kunde gå 17000 steg en dag och ändå inte vara nöjd, eftersom jag hade ju gått 18000 dagen innan, osv. Så ibland kunde jag gå ut och gå riktigt sent på kvällarna. Typ mitt i natten. Bara för att få några steg till. Det var alltså inte så att jag fick dåligt samvete eller något om jag gick mindre en dag utan mer så att jag blev beroende av att få bättre och bättre siffror på den. Komiskt.

Men nu ska älsklingen få ta över den och så hoppas vi att inte blir beroende av den, för jag tänker inte gå ut och gå med honom mitt i natten ;)

Så här ser min stegräknare ut. Och så här såg min mage ut för ett och ett halvt år sedan, haha:




Kopierade från min blogg. Arkiv: Juli 2009.

Veckans steg:

Måndag: 18326

Tisdag: 14843

Onsdag&Torsdag: 29374

Fredag: 23047

Lördag: 18668



Haha, det rekommenderade antalet steg är 10 000 per dag va?


Mysfrukost!

Sitter här och äter frukost. Har plockat ihop en massa. Älskar när man har tid på sig att göra frukost av en massa "smågrejer" och sedan ha tid att sitta ner och äta länge. Såååå härligt.

Idag har jag inte mycket planer alls. Ingen föreläsning, så jag ska vara hemma och läsa lite. Sedan blir det (of course) ett gymbesök också.

Vid fyra bär det av mot Älvsbyn och honeybunny :)




Man ser ju då vem jag tillhör iaf ;)


Jag längtar efter sommaren



Kom nyss in från en 50-minuters powerwalk och känner mig som en ny människa, haha. Dessa promenader gör verkligen underverk för själen ;)

Det är härligt när kylan biter i kinderna. Men jag måste säga en sak. Jag längtar efter sommaren. Att kunna promenera utomhus i shorts och bikini. Få lite härlig solenergi och bara njuta av värmen. Och att kunna SPRINGA utomhus utan att riskera att halka ihjäl sig, haha.



Det här var första bilden på min blogg och den får representera shorts- och bikinidelen, haha. Bilden är tagen för drygt ett och ett halvt år sedan. Vilken dålig form jag var i då! Alldeles för lite muskler ju. Tänk vad som kan hända på bara ett och ett halvt år..


Vilodag

Igår skrev jag ju att det antingen blir vila eller löpning idag. Packade gymväskan för att kunna ta en springtur på löpbandet efter dagens föreläsning, men när det väl var dags var energin i botten. Åt en Swebar typ en timme innan jag slutade för att kunna få lite energi, men inte ens det hjälpte. Såååå. Vilodag idag. Känner mig själv och vet att det inte är någon idé att tvinga mig själv till att träna. Det är ju inte det som är tanken. Finns inte energin där en dag så gör den bara inte det. Den kommer imorgon istället, och då blir det åka av! :)

Hehe. Imorgon blir det nog hamstrings, mage och kardio. En lite udda kombination för mig, men får göra lite omställningar i schemat på jag för tillfället har träningsvärk i bröst, axlar, triceps och ont i ryggen (vilket nog beror på att jag sovit konstigt.. träningsvärken där har släppt iaf!). Men hur som helst så får det bli lite ändringar i schemat den här veckan. Men det är ju bara kul! :)





Nu ska jag ägna ett par timmar åt pluggandet innan jag ska ut i finvädret och traska en sväng. Niiiiiiice.


Onsdagmorgon




Idag har jag veckans sista föreläsning mellan 9 och 12. Skönt! Sen är det bara att fara på gymmet och springa och efter hem och renskriva en massa anteckningar. Det är väl ungefär det ska göras idag. Plus lite annat läsande också, såklart.


Jag duger som jag är.



Jag har nyss varit ute och promenerat. Bara 20-minuters rundan eftersom pappa kommer hit snart och han ska inte behöva köra 30 mil för att komma fram till en tom lägenhet, eller hur? ;)

Jag har insett hur mycket jag behöver mina kvällspromenader. Även om det bara skulle vara en 15-minuters promenad så är det så otroligt värdefullt. Igår var jag inte ute på någon kvällspromenad och då fanns all stressen kvar i huvudet och jag fick ett mentalt break-down som Linus fick hjälpa mig med.


När jag tidigare har läst om hur negativt stress är för hälsan har jag alltid tänkt: "Tur att jag inte är stressad". Eehm, förnekelse på hög nivå skulle jag vilja säga idag! Jag är hur stressad som helst. Jag har väldigt höga krav på mig själv och jag har alltid haft det.

Kraven jag har på mig själv är främst att prestera bra i skolan. Jag vet att ifall jag skulle kugga på en tenta skulle jag bryta ihop och hela livet skulle kännas kört. Överdrivet? Kanske. Men så är det. Jag pluggar fruktansvärt mycket och om jag inte klarar mig på det känns det som att jag inte klarar någonting. Dessutom tänker jag mycket på hur det skulle bli om jag skulle få göra en omtenta, då dessa ligger under samma veckor som nästa tenta som ska göras. Plugga dubbelt så mycket som jag gör i nuläget? Nej, det går inte. Det finns inte tid och stressen och pressen skulle bli dubbelt så hög.

Eftersom jag nyss slutat röka känns den här stressen mycket påtagligare. Förut kunde jag gå ut och ta en cigg när det blev för jobbigt. Lugna mig lite och sedan börja om med nya tag. Nu fungerar inte det längre. Jag tror att det är just därför jag behöver mina kvällspromenader extra mycket nu. Jag behöver rensa huvudet från allt.





Jag skulle inte klara mig utan Linus. Han är klippan i stormen och det är faktiskt bara han som kan få mig att släppa stressen. Därför går det inte att beskriva hur mycket jag längtar till torsdagkväll när jag äntligen får träffa honom igen. Att få känna mig trygg i hans famn. Känna att allt är okej och att jag duger som jag är. För jag vet att han älskar mig precis som jag är, även om jag inte alltid gör det själv. För honom gör det ingenting om jag kuggar på alla tentor i världen, han älskar mig lika mycket ändå.

Jag saknar honom så att det gör ont. Jag behöver hans kärlek nu, och alltid.


Body

Tar en paus från pluggandet för lite roligare läsning:




Body

Tar en paus från pluggandet för lite roligare läsning:




Lightprodukter



Jaa, hur är det egentligen med lightprodukter? Får ofta höra "Det är lika dåligt som originalen". Tex att vanliga Coca Cola och Cola Light är lika dåligt. Det sägs att de nordiska länderna är de som är mest rädda för sötningsmedel i världen.

Jag ska varken säga att det är bra eller dåligt med lightprodukter. Det finns för- och nackdelar med allt. Påståenden som: "Man blir tjock av att dricka light-läsk" håller jag inte alls med om. I tex cola light finns inga kalorier (eller jaa, 1 kcal per 250 ml står det tydligen här), vilket gör att det i sig inte är värre än att dricka till exempel vatten.

Det som kan leda till viktuppgång är att sötningsmedel kan leda till ett ökat sötsug. Kan man kontrollera detta sötsug är det alltså inte farligt, men ifall cola light leder till att du börjar äta exempelvis mer godis är det inte bra.

Sedan har mängden betydelse. Nu pratar jag inte om light-drycker längre, utan om tex yoghurt. Ett vanligt problem brukar vara att man inte blir lika mätt på lättyoghurt och därför äter mer än man gör när det är en yoghurt med högre fetthalt. Detta är förstås olika, men äter du mer får du kanske inte effekter du önskat av att byta ut den "vanliga" yoghurten mot en light-variant.

Jag dricker ofta cola light, men aldrig vanlig läsk. Det gör jag inte för att jag är rädd för kalorier eller nåt. Tränar man mycket måste man ha ett högt kaloriintag. Jag tycker dock att det är onödigt att dricka kalorier när man kan äta den och bli mätt på dem. Dessutom får man i sig bättre kalorier av att tex äta kyckling än att dricka samma kalorimängd i läsk. Så därför förespråkar jag cola light!

Många i norden är rädda för aspartam som finns i lightdrycker, m.m, men detta är inte farligt om man inte får i sig mängder över 6 liter om dagen. Ingen större risk för en vanlig Svensson med andra ord!




Blev glad när jag hittade dessa idag på Ica Ålidhem. Coca-cola Vanilla är en favoritsmak som jag inte druckit på länge, men nu finns den i Zero. Lovely! Då kommer jag köpa fler såna ;)


Dagens träning


Haha, jag kan inte på något sätt påstå att dagens träningpass gick bra. Det gick inte jättedåligt heller. Ett pass lite under medel helt enkelt. Men det var ju ungefär det jag förväntade mig med tanke på den träningsvärk som infinner sig i mina axlar.

Tränade i allafall biceps och triceps. Blev lite högreps i hammercurls också, på grund av att "mina" hantlar (12, 14, 16 kg) var upptagna. 18 kg vågar jag mig inte på, så högreps på 10 kilos-hantlarna fick det blir. Men det är inte så dumt med sånt ibland. Variation förnöjer, som man brukar säga!

När jag tränat klart armarna gick jag ner till ett löpband och körde lite lågintensivt där. 9 km/h sprang jag på, så ingen högre hastighet här inte. Men det fick duga eftersom jag är ute efter en mjukstart nu efter den lilla överbelastning som skedde förra veckan.

Imorgon blir det nog vila från styrketräningen, men ska försöka köra ett långt, lågintensivt kardio-pass ifall mina knän pallar.


AJ AJ AJ. Så skönt!

Jaa, vad är det som gör så ont men är så fruktansvärt skönt samtidigt? TRÄNINGSVÄRK!! Brukar få träningsvärk efter de flesta passen. Blir ju så när man pressar sig själv hårdare och hårdare för varje pass. Men dagens träningvärk är enorm. Det är såklart axlarna som drabbats av en värk bortom denna värld. Men såååå skönt!

Frågan är bara hur det ska gå med dagens skrotlyftande? Bic&tric står på schemat. Men ifall det blir helt omöjligt har jag back-up-plan: hamstrings och konditionsträning. Så det löser sig hur som helst!

Imorse var jag ute på en härlig morgonpromenad. 40-minutersrundan idag. och nu är det dags för frukost och morgonkaffe. Svälter ihjäl snart ju ;)


Dagens planer:

* Grupparbete
* Gymmet
* Handla på ICA
* Städa

Jag får ju finbesök ikväll, hihi! Pappa ska ha kurs här i Umeå imorgon och på torsdag, så han ska bo hos mig ett par dagar. Och mamma kommer ner imorgon för hon har kurs här på torsdag. Vilket härligt sammanträffande va? Och jag har två gratis alternativ att ta mig upp till Älvsbyn i helgen (y).




Trött och less

Gaaaaah. Så mycket att plugga till nu att jag blir galen. Idag lämnade vi i alla fall in ett grupparbete, så det är bortgjort. Imorgon startar vi nästa grupparbete, på måndag har vi seminarium. Ska svara på frågor inför seminariet och lära mig en hel fucking bok till dess, och denna bok handlar om sånt som vi aldrig gått igenom tidigare. Ska hinna läsa några kapitel i en annan bok också. Och lära mig alla anteckningar.  I'm going craaaazy. Tänkte ju dessutom hinna vara lite ledig till helgen, men det är väl bara att glömma.



Årets hittills grymmaste axelpass!

Jaa, rubriken säger väl det mesta? Hade ett GRYMT axelpass på gymmet idag. Och magen tränades också på slutet. Det finns pass som är bra och det finns pass som är UNBELIEVEBLE.

Jag trodde att kontakten skulle störas av träningsvärken
i rygg- och bröstmusklerna, men icket. Bara lite i militärpressen, sedan no more.


Så här såg dagens pass ut:

* Militärpress
* Drag mot hakan
* Sidolyft
* Sidolyft-a la-Emma-special
* Lyft framåt med medicinboll
* Arnoldpressar i freemotion

* Hängande benlyft
* Crunches
* Bålrotation med boll


Helt amazing. Ohh, yeeees!










Godmorgon!



Jag har hunnit vara ute och promenerat. Sov jättedåligt inatt, men jag antar att jag får skylla mig själv när jag hade sovmorgon till tio igår. Svårt att somna i rätt tid då!

Men halv åtta lyckades jag vara ute i friska luften. Kändes jobbigt från början, men när jag väl kom igång var det hur härligt som helst, precis som jag förutspådde. Och jag kan lova att jag tio gånger piggare nu än vad jag hade varit om jag sovit de där 50-minuterna istället.



Nu ska jag äta frukost. Kesella, kiwi och ett hårdbröd med keso och skinka. Jag tycker att frukost är helt klart bästa målet på dagen! Ska även fixa min matlåda som idag komemr att bestå av kyckling och wokgrönsaker, då mina "vanliga" grönsaker råkades ta slut igår. Men det är inte så dumt det heller!

Idag har jag en föreläsning, sedan grupparbete och på eftermiddagen/kvällen någon gång ska jag träna. Axlar och mage idag. Får se hur det går, då träningsvärken för tillfället infinner sig i rygg och bröstmusklerna. Ska försöka få så mycket kontakt som möjligt, helt enkelt!


Aja, nu: FRUKOST!


FITNESS vs BODY



Dessa två tidningar läser jag. Superbra inspiration! Men vilken är bättre?

Jag skulle säga att det beror på vad man är ute efter.
Det syns ju rätt tydligt redan på omslagen att Fitness Magazine inriktar sig mer mot tjejer och Body Magazine har killar som sin primära målgrupp.

Ur styrketräningssynpunkt tycker jag att Body är grym! Man kan lära sig något av att läsa Body, men jag måste säga att jag inte riktigt gillar att nästan alla studier de har med är gjorda på män. Hallå, vi kvinnor kan också styrketräna?!? Det är väl nackdelen med Body, men jag tycker ändå att det är intressant läsning. I januari-numret stod det tex om rest/pause, vilket är ett koncept jag tränar med lite då och då, men nu fick jag lite större inblick i vad det är och varför det är bra, osv.

Fitness Magazine lär jag mig sällan något ifrån, men jag tror helt klart att det kan vara mycket lärorika texter för de som nyss börjat träna. Jag läser främst Fitness för att få inspiration till mer än styrketräning. Här testa de olika träningsformer, m.m. Sedan finns också snygga träningskläder, m.m. som är gjorde för tjejer.

Bra recept anser jag finns i båda tidningarna! Dessutom gillar jag läsarfrågorna som besvaras i både Body och Fitness. Det brukar ofta finnas något som man kan känna igen sig i eller så kan man lära sig av andras misstag ;)

Men dessa två rekommenderar jag starkt. Jag är ett stort fan, hihi. Jag vill dock inte rekommendera tidningar som ToppHälsa, m.m. Det känns som att de hoppar på varenda liten trend som finns, osv. Men sådant har vi förstås alla olika åsikter om.


Hur mycket tar du i bänkpress?



Idag har jag tränat bröst och liiite triceps på det.
När folk ska "mäta" styrka frågar de ofta hur mycket man tar i bänkpress. För det första kan man ju inte mäta styrka på det sättet, eftersom alla har olika förutsättningar. För det andra JAG TRÄNAR INTE BÄNKPRESS. Varför inte? Jag har ingen som passar åt mig, då jag oftast är själv på gymmet. Har jag en passare så kör jag bänk, men inte annars.

Kör ju såklart andra pressövningar. I freemotion och med hantlar och sånt, då det inte känns lika riskabelt att träna själv.

Anyway, jag hade ett skönt pass idag. Förstod först inte varför jag hade så lite energi på slutet, men sen kom jag ju på att det berodde på att jag hade möblerat om passet lite. Ett exempel är flyes i CC som kördes som andra övning, men i vanliga fall brukar vara på slutet. Där tog jag mer än vanligt, men självklart ledde ju det till att jag tog mindre än vanligt i andra övningar. Men helt slut i musklerna är målet vid varje träningpass, och det lyckades jag ju bra med ;)




 

Nu har jag fått i mig ett gott mellanmål. Ett knäckebröd med keso, skinka och tomat, samt en halv kesella. Mumsigt värre! ;)


Mornin'



Har sovit riktigt gott och riktigt länge. Vaknade egnetligen halv nio men tänkte ligga och dra mig. Och när vaknade jag nästa gång? Joo, 10. Sköööööönt!

När jag vaknade märkte jag genast av en välkommen smärta i hela ryggen. It's called träningsvärk! Inte så där olidligt mycket, men precis lagomt och jag ÄLSKAR DET!!!


Träna hela kroppen!



För några dagar sedan läste jag något i Stora boken om styrketräning som jag inte har tänkt på mycket tidigare, men som stämmer rätt bra. Så här stod det:

"Fråga 100 killar på gymmet vilken muskelgrupp de lägger mest krut på - och de flesta svarar bröst. Fråga lika många tjejer vilken muskelgrupp de oftast hoppar över - och svaret blir troligen detsamma"



Jag tror dock att detta är typiska nybörjarmisstag. Att överträna en muskelgrupp eller hoppa över någon helt. Ju mer seriös man är med sin träning desto mer inser man hur viktigt det är att träna alla muskelgrupper.

När jag började träna var jag kanske 15 år. Something like that. Jag hade inte mycket koll på styrketräning och trodde på mycket som jag läste. "Få platt mage på två veckor genom att göra dessa fem övningar varje dag". Jaa, då provade jag det. För platt mage vill man ju ha. Såna artiklar gör ju att man tror att man kan punktförbränna och jag vill inte bränan bort mina bröst. Alltså ingen bröstträning för min del under första tiden jag tränade.



Dock fungerar det INTE att punktförbränna vilket jag ganska fort lärde mig. Jag fick inte platt mage av att köra en massa magövningar. Det fungerar inte så. För att få platt mage krävs en massa konditionsträning och rätt kost, inte 100 situps om dagen. Att träna en massa mage kan faktiskt få magen att bli lite större istället för platt. Och varför det kanske ni tänker nu? Joo, för att du bygger muskler under underhudsfettet. Dessutom vill jag poängtera att man INTE ska träna magen varje dag. Jag tycker att man ska MINST en vilodag mellan varje gång man tränar en muskelgrupp.

Nu känns det som att jag hamnade lite på ett sidospår här. Det jag vill ha ut av detta inlägget är att det är viktigt att träna alla muskelgrupper. Du kan inte prioritera bort någon. I nuläget tycker jag inte att det är roligt att träna mage. Jag tycker att det är tråkigaste muskelgruppen att träna om jag ska vara helt ärlig. Allt annat är kul. Men betyder det att jag kan hoppa över att träna magen? Svar: NEJ. Magmusklerna behövs för att kunna vara stöd för ryggen. Jag har en ganska stark ländrygg, men den behöver ändå stödet av magmusklerna. Förstår ni hur det hänger ihop.

Så dagens tips till er är alltså att TRÄNA ALLA MUSKELGRUPPER!
(Och tro inte på allt ni läser!)


Kvällspromenix!



Nu har jag varit ute och promenerat. En skön 40-minutare blev det. Lagomt varmt, lagomt svettigt ;) Väldigt skönt att komma ut en stund i friska luften.


Comeback

Min comeback (om man nu kan kalla det efter en dags vila?) på gymmet var GRYM! Ryggen i fokus och sedan två övningar biceps och två mage på det.



Så här såg dagens pass ut:

* Rodd (brett grepp)
* Latsdrag
* Rodd (smalt grepp)
* Skivstångsrodd (stående)
* Lats i freemotion
* Ländryggsövning i maskin

* Bamsecurls
* Scottcurls

* Fällknivs-maskin
* Crunches




Ett lååååångt pass blev det. Många övningar, 3-5 set på varje (4 på de flesta). I ländryggs-maskinen tog jag nästan fullt magasin. Ska prova nästa gång, för jag tror att jag klarar det. Idag kördes 6 reps på två viktplattor från fullt. Så 1 rep på fullt magasin borde ju gå? ;)

Efter ryggträningen blev det bamsecurls. Kände att jag var ovanligt svag i mina biceps, men det är ju inte så konstigt då dessa kopplas in i flera ryggövningar. Men det gick bra ändå! Bara sänka vikterna lite och pumpa så gott det går!


Ryggen ska mosas!

Nu ska jag bege mig mot gymmet! Har längtat supermycket! Ingen träning sedan i torsdags och då gick träning skit, så vi kanske kan säga att det inte har blivit någon träning sedan i onsdags. Ingen bra träning i alla fall.



Idag ska ryggen tränas! Jag älskar ryggpassen. Men liksom, vilka pass älskar jag inte? ;)

Eftersom jag har ett nytt upplägg nu så har jag lagt till två biceps-övningar och två mag-övningar till ryggpassen. Ska bli spännande att se hur mycket energi jag har över till de övningarna när jag kört slut på ryggen ;)

Det blir dock ingen kardio idag. Mina knän ska få vila mer och återhämta sig med. Men jag räknar med att kunna vara back-on-track på måndag. Håller tummarna!



Tips på efterrätt!

Jag har bestämt att jag ska börja ge lite tips här på bloggen. Sitter ju inne med en hel del kunskaper om hälsa och träning. Så varför inte dela med mig?

Att gå på diet kan vara jobbigt. Speciellt ifall man är van vid att äta mycket sötsaker. Så här är ett tips till er som går på diet och ändå vill kunna avnjuta en god efterätt eller något gott till myskvällen på helgen. Detta fungerar förstås även bra för er som inte går på diet och bara vill ha ett lite nyttigare alternativ någon gång ibland :)


Cheesecake är gott, eller hur? ;)


Men hur kan man då göra det nyttigt? Mitt recept är inte exakt cheesecake, vilket kanske ni redan listat ut eftersom cheesecake innehåller en massa onyttigt.

Så här ser min version ut:






För att göra en sån här behöver du:

* Lättkesella (eller lättkvarg)
* Funlight
* Jordgubbar
* Digestive

Till den jag gjort på bilderna ovan har jag använt en halv kesella och blandat med funlight strawberry. Sedan hällde jag i lite vätska från jordgubbar (ni vet det som blir rinnigt när dom tinar) och smulat i ett digestivekex.

Ställ sedan in den i frysen, men låt den inte bli stelfrusen. Ta ut den när den har börjat stelna och servera med jordgubbar.


Supergott, enkelt och ett nyttigt alternativ till en vanlig cheesecake! ;)


Chili con carne

Idag har jag lagat en supergod chili con carne till middag. Jag satte i både vita bönor och linser. Sedan majs, grön paprika och lök också. Blev mumma! Riktigt starkt ska det vara också. Jag föredrar när det finns en liten underton av tacokrydda också mitt i all chilin. Och det lyckades jag med! Wiihooo!



När den kallnat ska den in i matlådor i frysen!

Känns perfekt inför långa dagar på skolan.


Sånt som händer i mitt liv idag

Idag har jag varit på föreläsning, vi har gjort klart grupparbetet (lite finjustreringar som sidnummer och sånt kvar bara), jag har handlat lite mat, jag har fått mitt frysskåp och nu sitter jag här och ska ta det lugnt några minuter med eftermiddagskaffe!

Senare ska jag laga en massa mat och frya ner i matlådor, tvätta massor (två veckors tvätt ligger i min tvättkorg nu..), eventuellt färga håret och sedan bara ta det lugnt efter en stressig vecka.

Så där, nu vet ni vad som händer i mitt liv ;)


Ofrivillig vila




Idag har jag en ofrivillig vilodag. Just på grund av det så är ju det enda jag tänker på: TRÄNA. Det är så pass allvarligt att jag just nu funderar starkt på att hoppa ner på golver och köra 3 RM armhävningar. Haha, men jag ska lyssna på kroppen och vila idag. Imorgon ska jag nog kunna köra ett lättare ryggpass.

Jag känner av knäna idag också. De nådde verkligen översträngningsgränsen igår. Men ifall det känns bättre senare idag kanske det blir en promenad. Känns det inte bättre blir det mera vila. Svårare än så är det inte!



Började ju tänka på armhävningar nu. Eller pushups som det heter på engelska (vilket jag för övrigt tycker är ett bättre ord, för armhävning.. liksom, vad häver man?). Det finns ju ett program som heter onehundredpushups som går ut på att man ska klara av 100 repetitioner.

Förra våren följde jag detta program. Kom upp i 50 tror jag, sen fick jag avbryta för att högra axeln var överansträngd och det kändes ju förstås när jag gjorde pushups. Men att klara 50 stycken tyckte jag var tillräckligt bra, för jag tränar sällan uthållig styrka, mest explosivt. Så det visade att jag hade lite uthållighet iaf! :)


Skolrelaterat

Jag var lite deppig när jag skrev det tidigare inlägget, but no more!

Ikväll har jag suttit med seminarieuppgiften i ungefär en timme,
och det får räcka med plugg för idag! För man ska inte ha mer än 8 timmars arbetsdag, right? ;)

Planerar att få arbeta mer inför seminariet i helgen, samt läsa lite kurslitteratur. Har fem kapitel som ska läsas. Så sånt ska jag syssla med under min lediga tid (Y). Men detta är för att jag troligtvis åker till Älvsbyn redan torsdag nästa vecka och där vill jag vara så ledig som möjligt. Bara mysa med honey och umgås med vänner. Så jag gör bort så mycket som möjligt nu i början! :)


Skitpass!

Dagens träningspass gick skit. Verkligen.

Ben och axlar skulle tränas. Det gick så sjukt dåligt att det är inte sant. Jag fick avbryta benträningen efter en övning eftersom jag fick en enorm smärta i mina knän. Jag vet att det är för att jag har tränat mycket kardio senaste tiden. Nu säger kroppen ifrån.

Efter den dåliga starten tänkte jag att jag i alla fall kunde träna de axelövningarna som var planerade. Det gick helt okej, faktiskt. pressade på så gott det gick. Men energin? Var fanns den?

Kan inte påstå att det är konstigt att det gick dåligt att träna idag. Knäna säger ifrån för att kroppen är övertränad och behöver vila, jag har sovit ungefär fyra timmar inatt och jag är helt slut i huvudet efter sju timmars grupparbete i skolan.

Jag vet att jag behöver ta det lugnt. Jag måste vila mer, för nu protesterar verkligen kroppen. Jag ska se hur kroppen känns imorgon. Antingen blir det vila då, eller så blir det ett lugnt pass. Bara styrka. Ingen kardio, då knäna inte ska belastas. Men en sak som är säker är att jag måste lägga till en till vilodag denna vecka. Fredag, lördag eller söndag.

Det känns riktigit jobbigt för mig att behöva vila mera. Varför? Joo, för att jag behöver träning för att kunna stressa av och släppa allt skolarbete för ett tag. Men jag får lösa det på annat sätt ett tag framöver. Köra minst två vilodagar i veckan tills kroppen känns på bättre humör ;)



Nu ska kroppen och huvudet få vila!


Planer inför torsdagen

Jag har sovit pissdåligt inatt. En kompis sa att man kan göra det när det är fullmåne... Undrar om det är det som påverkat min sömn?

Sedan när jag vaknade fick jag PANIK för datorn ville inte starta. TIll slut fick jag igång. Det är bara att försöka tillräckligt många gånger liksom. Men jag hoppas att det var en engångsgrej, för jag har inte råd att köpa en ny dator.

Idag ska hela (?) dagen spenderas på skolan. Grupparbete! Min matlåda består av kycklingsallad (suprised??). Efter att vi är klara/ger upp ska jag iväg till gymmet och pumpa.

Idag står ben och axlar på schemat. Planen är att fokus ska ligga på benen eftersom det är bara en gång under mitt nya fem-dagars-program som jag tränar dem. För axlarna ska det bli 3-4 övningar, högreps. Vi får se hur det känns! Jag är taggad, trots lite sömn ;)



Gissa vad jag har gjort?









Har varit ute och powerwalkat i fullmånens sken. Underbart med lite frisk luft så här på kvällskvisten, speciellt med bra musik i öronen. En salig blandning av Megadeth, Dio och Jorn Lande. Good shit!

Hade två bra anledningar till att ta mig en kvällspromenad:

1. Det blev ingen kardio idag på gymmet pga tidsbrist
2. Behövde rensa huvudet från alla tankar på pluggandet

Kroppen ville gå mer mer MER och hade en massa energi, men huvudet sa "Emma, du hinner inte, du måste ju sova snart!". Haha. Men 40 minuter blev det iaf, och nu ska jag tagga ner lite så att jag kan sova snart!


Armar it is.

Dagens träningspass var kort men intensivt. Ingen kardio hanns med, men desto bättre gick det med styrkan!

Biceps och triceps tränades och så här såg dagens upplägg ut:

* Bamsecurls
(Pyramidset)
* Curls i cable
(med krokig stång)
* Skivstångscurls
* Hammercurls


* Tricepspress i maskin
* Hantelpress bakom huvudet
* Kickbacks
* Dips


Lite variation, framförallt på triceps, där jag ofta kör pushdowns och hantelpress med rep ovanför huvudet. Idag körde jag istället kickbacks och sedan hann jag inte så mycket mer, haha. Men ett skönt pass blev det och jag var rejält trött i armarna sista seten. Just like it should be! :)






Working nine to five. Och lite till.

Har varit i skolan från nio till fem idag. Först en föreläsning på tre timmar och sedan grupparbete. Och tar det slut där? Icket! Kvällen ska ägnas åt att läsa boken till seminarieuppgiften, samt försöka besvara någon av frågorna inför seminariet.Imorgon blir det en till heldag i skolan. Då är det grupparbete som gäller all day long. Man blir lite slut i huvudet ;)

Men jag har faktiskt hunnit träna idag också. Vi hade ju lunch i en timme och sedan introduktion till excel, vilket jag kände att jag inte behövde eftersom jag har OpenOffice på min dator. Så då smet jag iväg en stund! Ett rätt kort pass och jag hann inte med någon kardio på grund av tidspressen, men biceps och triceps tränades i alla fall! Mer om det kommer i ett senare inlägg.



HEJ DÅ LIVET!!!


Godmorgon!

Det blev ingen morgonpromenad idag. Jag har sovit så dåligt, så jag behövde den extra timmen av sömn på morgonen idag.

Idag väntar troligtvis en heldag på skolan. Åtminstone några timmar, sedan får vi se om vi börjar med ett grupparbete.

Efter att jag varit på skolan ska jag träna. Det känns som att det var evigheter sedan jag tränade, trots att jag bara har haft en vilodag. Tokigt! Idag ska jag träna biceps och triceps. Det är SÅÅÅ KUUUL! Hihi! :)


Börjar dagen med en kaffekopp, som vanligt ;)


Träningskläder

Jag är sugen på att göra en stor, fet beställning från gymgrossisten. Denna gång är det nya träningskläder jag är ute efter. Man kan aldrig har för mycekt träningskläder, eller hur? ;)

Här är lite överdelar som jag är intresserad av:











Plugg

Jag har varit i skolan hela dagen. Tre föreläsningar - fem timmar sammanlagt. Fem timmar där vi bara får fakta fakta fakta. Sedan ska man hem och lära sig allt det, läsa en bok till seminariet och imorgon får vi introduktion till en övning som ska in på en vecka. Hela veckan kommer att vara rätt hård när det gäller plugget. Så jag får väl säga hej då till livet ett tag. Och mina planer för helgen är klara - plugga!


Tisdagmorgon

Det blev en skön morgonpromenad! Powerwalkade på i ungefär 45 minuter. Rätt lagom så här en tisdagsmorgon ;)

Idag är det vilodag från träningen. Känns tråååkigt. Men jag har tränat hårt sex dagar i rad och kroppen är trött och jag har träningsvärk lite överallt. Egentligen brukar jag träna fem dagar och sedan vila, men på grund av att jag hade mer tid igår var förutsättningarna för träning bättre då än idag, och därmed blev det en extra dag på träningsveckan.

Nu ska jag äta frukost, sedan iväg till skolan!


Vad gör vi? Nu kör vi!


Måndagkväll









Bilderna är för att visa sminket som jag fick under kvällens modellande. Verkar som att jag får vara ansiktsmodell fler gånger! Trevligt!

Det var älsklingen som önskade lite bilder, och det var honom jag pratade med i telefonen, haha ;P

Sminket syns inte så mycket på bilderna,
men desto mer i verkligheten. Känns som att jag är redo för fest ju! Men istället ska jag tvätta bort sminket strax och krypa ner i sängen.


Kycklingsallad

Nu har jag ätit kycklingsallad. Åttonde dagen i rad jag äter det till middag, haha. Men det är gott, går snabbt, är enkelt att göra och nyttigt. Jag skulle kunna äta det varje dag hela livet! ;)

På ungefär en halvtimme ska jag vara ansiktsmodell. Dom ringde och frågade förra veckan om jag ville, och eftersom jag inte har något annat för mig så ställer jag upp. Gratis sminkutbildning på det också! Sånt har inte jag något emot, även om jag sällan använder mer än mascara :)



Dagens träning

Nu är jag hemma igen och ska äta mellanmål (en halv kesella med jordgubbar i. Och kaffe, såklart!). Sedan börjar pluggandet!

Dagens träningspass gick bra. Axlar och mage! Fick ett skönt tryck i axlarna, trots att jag har lite träningsvärk i bröstmusklerna och dessa muskler samarbetar i en del övningar. Men jag lyckades få bra kontakt ändå. När jag tränar mage får jag ofta kontakt väldigt fort. Jag älskar en maskin som fungerar ungefär som övningen "fällkniven" (ni vet, där man ligger på golvet och ska upp med benen och överkroppen samtidigt). I den här magmaskinen sitter man ner, men benen ska lyftas samtidigt som magen ska kämpa med att pressa fram överkroppen. I love it! Den tar superbra.

När jag tränar mage brukar jag ofta ligga på högreps. Jag brukar köra så pass tungt att jag orkar 12-15 ungefär. Jag tycker att det fungerar bäst så.

Såna här kanske jag skaffar mig en vacker dag, men det är inte målet nu:



Efter styrketräningen blev det crosstrainer (som vanligt, hihi) i 30 minuter. Tycker att det är den roligaste formen av kardio, faktiskt. Det blir liksom så mjuka rörelser om man jämför med att springa på löpband. Men löpbandsträning ska det också bli. Jag ska ju satsa mer på löpning till våren/sommaren när det går att springa ute, men det är ju bra att ladda upp på löpbandet innan. För hur ska man bli bra på löpning om man inte löper? ;)


Måndagmorgon!

Nu är det måndag igen, och alla är pigga och glada. Right?

Jag dricker mitt morgonkaffe och försöker vakna till så att jag är redo för dagen.
Vi ska ha kursintroduktion och registrering idag inför kommande kurs. Sedan ska jag iväg till gymmet. När jag vaknade tänkte jag "Yeees, idag ska jag träna rygg!" men då kom jag på att jag skulle ju byta till mitt nya schema idag, och det innebär att dagens träning blir axlar och mage. Spännande och kul att se hur det går den här veckan! :)

Efter kursregistrering och gym ska jag fara och handla lite mat och tanka bilen. Sedan Får vi ska se vad som händer. Kanske är duktig och börjar plugga redan idag? :)





ROCK! Love it.


Stora boken om styrketräning



Det var något år sedan jag läste den här boken sist, men nu har jag plockat fram den igen. För mig fungerar den bra som inspirationskälla. Det står inte mycket jag inte redan vet om styrketräning, men det är ändå kul att läsa om sitt favoritintresse ju ;) Dessutom finns många övningar i den, så när man känner att man är less på sitt träningsprogram kan man kika lite i den här boken och se om det finns något intressant. Den här boken kan alltså fungera superbra som inspirationskälla, men jag tycker även att den verkar vara en bra nybörjar-bok. Det står väldigt mycket grundläggande om styrketräning i den. Så vill du börja styrketräna är den ett bra tips ;)


Booobies!

När jag hade lämnat av Linus på busstationen for jag iväg till gymmet. Idag tränades bröst! Kände att energin och humöret inte var på topp när jag kom till gymmet, men när jag väl började köra fick jag grym kontakt! Från första repetitionerna. Sånt gillas!

Efter bröstpasset ställde jag mig på en crosstrainer och trampade på där i en halvtimme. Skönt var det!


Vi tog lite formbilder idag! Dock dåligt ljus och mobilkamera, så jag tycker att mina muskler syns lite dåligt. Men nu har lite koll på dagsformen iaf!




Känner mer och mer att jag bör skaffa mig en vanlig digitalkamera. Ska göra det när jag har råd, och då får ni fler formbilder, hihi!


Beeeeeeeeen!

Nu är vi hemma igen!

Hade ett superskönt benpass idag på gymmet!
Körde högreps som planerat, och det kändes riktigt kul med lite omväxling. Tog ju dock lite längre tid än när jag kör 4 reps på varje set ;)

Övningarna som kördes idag var:

Liggande benpress (brett)
Sittande benpress (smalt)
Lårcurl
Benspark
Abductor
Adductor

4-5 set på varje, 12-20 reps. Benen skakade när jag var klar!



Tänkte ju köra kardio också,
men tydligen är det populärt att träna på lördagseftermiddagarna eftersom VARENDA crosstrainer och löpband var upptagna. Och jag kan ju meddela att det finns en hel på IKSU. Har aldrig hänt förut. Men vad göra? Jag kör lite extra kardio imorgon istället och tar vilodag från kardion idag helt enkelt!



Någon som är intresserad av att veta hur våra morgonvikter såg ut imorse då? Kan ju meddela att älsklingen har varit riktigt duktig! 6 kilo på två veckor har han tappat. Stolt över min babe!

Själv hamnade jag på futtiga 59,6. Inte mycket alls till mina 172 cm och jag kan inte minnas sist jag låg under 60. Brukar hålla mig kring 62-63. Men jag klagar inte! Dock får jag inte gå ner så mycket mer. Det betyder - ökat intag av kolhydrater! Jag ska hitta en balans :)


Sånt som ska göras idag

Nu ska vi bara dricka kaffe och sedan drar vi ut på stan. Har inga planer på att köpa något, men lär väl komma hem med något litet ändå (a).

Vid fyra stänger butikerna (tror jag?) och då ska Linus parkeras på Allstar framför valfri match så att jag kan fara och träna. Tycker att han också borde ha gymkort här ju, men det är ju en lite onödig kostnad då han bara är ca 1 gång i månaden. Men men!

Jag ska iaf träna ben. Funderar på att köra högreppare idag, för ovanlighetens skull liksom! Variation förnöjer. Sedan kardio på det.

Halv sju ska vi se Arsenal, sedan hem, gå ut på promenad, dippa morötter och se nån film. Vi har ett gode härligt liv! ;)









Formcheck!

Jag har en säng som är 90 cm bred, och på den finns en madrass som är 80 cm bred. Jag rekommenderar inte att sova tre stycken på 80 cm. Men jag börjar bli pigg och redo för frukost, morgonpromenad och allt vad dagen har att erbjuda!

När Linus tar sig upp ur sängen ska vi kolla våra morgonvikter. Han har ju gått på en hård diet sen 1 januari och jag har också minskat mitt intag av främst kolhydrater, ökat proteinintaget, tränat mer kondition.. You name it! Bör dock nämna att jag får i mig dubbelt så mycket (om inte mer, hihi) kalorier än Linus nuförtiden. Så vi får se om det är någon skillnad på oss helt enkelt :)


Tyckte att den här var jättesöt. Men jag kan lova att jag aldrig kommer få så låga siffror på vågen. Till mina 172 cm har jag satt upp en egen undre gräns på 58 kg. Lägre än så ska jag aldrig gå! :)



Det kan även hända att vi tar lite formbilder idag.. Vet inte om det är något jag kommer lägga ut här, men kanske. Det är ju mest för att vi själva ska kunna se hur vi förändras. För som jag nämnt i ett tidigare inlägg - jag litar inte på vågen. Säger inget om kroppssammansättning, m.m. Så ifall jag väger 90 kg och har en massa fett eller 90 kg, hård och med en massa muskler så är det stor skillnad. Förstår ni? :)


Trött

Här sitter jag och är trött. Vid elva brukar jag vanligtvis gå och lägga mig. Ikväll kan jag inte det. Varför inte? Jooo, min älskling kommer hit tio i ett. Han åker kvällsbussen eftersom han skulle vara och fira min svärfarafar på 65 årsdagen. Jag hade också velat vara med! Men man kan inte vara överallt.

På mindre än två timmar är jag med min kärlek. Så mysigt! Vi får mindre än två dygn tillsammans, så vi får ta vara på dem väl. Ta hand om varandra och mysa och må gott! :)


Jag älskar dig. Du är mitt allt!


Axlar och mage

Så skönt att vara på gymmet utan att vara stressad! Nu pumpade jag på för fullt med hantlar, stänger, freemotion, CC och maskiner. Hihi, så härligt!!

När jag pumpat axlarna tillräckligt övergick jag till magen. Men jag tränar aldrig lika många övningar eller set när jag tränar mage. Det brukar räcka bra ändå!

Efter styrkedelen blev det kardio. En halvtimme på en crosstrainer. Underbart! Jag älskar när benen bara skakar när man går av den. Då känns det att man har kämpat bra ;)


Skön..t

Nu har jag varit ute på min promenad. En timme blev det, men det kändes som en kvart, haha. Underbart att bara gå, ha bra musik i öronen, känna den friska luften och tappa bort sig i tid och rum. (y)

Nu ska jag sitta ner en stund och äta mellanmål/lunch (?). Knepig tid, så jag vet inte riktigt vad man ska kalla det för. Två morötter, en Swebar Pepparkaka och ett glas cola light ska intas iaf.



Sedan städa undan lite här hemma. Fixa och dona. Och sen ska jag TRÄNA! Axlar och mage blir det idag. Såååå skönt. Sedan kardio i någon form på det. Bestämmer aldrig kardion i förväg, utan när jag tränat styrkan klart så hoppas jag på den masikninen som känns roligast just då. På senaste tiden har det blivit crosstrainer. Tycker att det är superkul helt enkelt! Kanske blir cross idag också. Men jag ska även försöka hinna med lite löpning nån gång i veckan. Och nästa vecka kanske jag tajmar så att jag kan köra ett spinningpass efter styrketräning?
 Hihi, finns så mycket roligt att göra! Hur ska man ha tid till allt? ;)






Heminredning

Var ute och slängde soporna för en stund sedan och det är sååå härligt väder ute. Lite lagomt kallt och uppfriskande. Jag vill ta en långpromenad! Dock går det inte så bra nu, eftersom jag måste hålla mig hemma och vänta på frysen. Ifall den ska komma mellan 10 och 12, när kommer den då? 13? Säkert.

Jaja, frukost nu! En halv burk kesella blandat med Funlight Strawberry (vilket är favoritsmaken i kesellan för tillfället!), med jordgubbar och lite solroskärnor i. Lovely!

Har förresten fått upp en hylla nu på morgonen:



Och nej, den är inte sned. Det är bara bilden som är det ;)
Doftljusen kommer från IKEA. Det ljusaste doftar kanelbulle, det mellersta doftar kola och det mörkaste är choklad. Lite hemtrevliga dofter liksom! Lite känsla av nybakat här i köket.


Sovmorgon

Godmorgon på er allihopa! Jag har tagit mig en rejäl sovmorgon idag eftersom jag är ledig. Inte förrän klockan nio vaknade jag. SKönt att få sova ut lite. Kroppen och huvudet behöver lite extra sömn ibland.

Nån gång mellan 10 och 12 idag ska mitt frysskåp komma. Underbart! Jag har bara ett frysfack för tillfället, och det klarar jag mig inte långt på. Blir superbra med ett helt frysskåp, så att jag kan göra storkok och frysa in matlådor.

Nu ska jag bara dricka upp morgonkaffet och sedan plocka undan i hallen och köket så att det går att ta sig in här med en frys :)



Mina älsklingar


Mitt nya träningsupplägg



Detta ska jag alltså börja med nästa vecka. Kommer bli underbart!

Helt nytt koncept motför tidigare. Minst två muskelgrupper varje pass. Ska se hur det upplägget fungerar för mig. Testar ett par veckor, funkar det inte så är det bara att ändra som känns fel.


Nytt upplägg?

Eftersom jag har mycket tid till övers idag ska jag sitta och knåpa ihop ett nytt träningsprogram. Det program som jag kör efter nu ser ut ungefär så här:

Dag 1: Rygg
Dag 2: Bic/tric
Dag 3: Axlar/mage
Dag 4: Lår/vader
Dag 5: Bröst

Detta har fungerat superbra! Dock känner jag att det är dags för axlarna att få lite mer prioritering. Dom behöver växa ju!

Jag ska köra på mitt gamla program veckan ut. Tränade ju bic/tric idag så imorgon blir det axlar och mage. Jag har även tänkt försöka få in ett bodypump-pass någon gång lite då och då. Varje vecka? Varannan vecka? Don't know yet. Men det känns viktigt eftersom jag behöver den uthålliga styrkan också. Just nu kör jag mest på 4-8 reps. Så lite variation till det för att chocka kroppen lite ibland!






Heather Mae French

Underbart fin kropp! Lagomt stora muskler. Precis som jag vill ha det! Men notera att hon än väldigt nerdeffad här eftersom det är tävling. Jag tänker inte ligga på en så pass låg fettprocent som hon har här, men musklerna skulle jag inte tacka nej till ;)


Nu är det över!

Tentan är över! Kan inte påstå att det gick jättebra för mig, men när jag kom ut därifrån... vilken lättnad!!

Jag for direkt till gymmet och pumpade. Biceps och triceps. Och det kändes helt underbart att träna utan att ha den där stressen gnagande inom mig. Jag kunde träna längre och ta i mer. Underbart! Ska ta vara väl på den här helgen och få fler såna pass ;)

Efter träningen gick jag ner till stan. Från där jag parkerar tar det drygt en halvtimme att gå till stan. Alltså drygt en timme tur och retur. Vardagsmotion minsann! :) Och när jag kom dit strosade jag omkring litegrann och köpte sånt som jag behöver. Underbart att kunna gå på stan utan att känna sig stressad och bara vilja komma hem för att ta tag i mer pluggande. Love it!

Var in på GymGrossisten också en sväng. Jag fick två GoodLife-bars gratis. Hehe, jag är ju nästan stammis där så ;P


Mintchoklad är det! Och riktigt goda är dom också :)

Nu ska jag göra mer saker som jag har längtat efter. Jag ska måla, slipa konsoller, sätta upp hyllor, inreda... You name it! Ska även ta mig tid för att spela piano, gitarr och sjunga. Jag är en rätt konstnärlig själ jag ;)


Godmorgon!

Jag tog mig upp imorse! Kvart över sex stod första larmet på och jag snoozade till halv sju innan jag blev tvungen att vakna och sätta in mototrvärmaren. Tyckte att det var rätt bra jobbat att vakna då med tanke på att jag inte kunde somna igår och har sovit rätt lite inatt..

När jag ändå var ute tog jag mig en kort promenad på 20 minuter för att vakna till, och det funkade nog litegranna ändå. Känner mig inte alltför trött just nu iaf. Nu ska jag äta frukost och sedan bege mig mot tentasalarna och skriva den sista tentan på den här kursen. Skönt att få det bortgjort! Jag struntar nästan i hur det går nu, bara jag blir av med den, haha.

Efter tentan ska jag träna. (Suprised?!?) Bic/tric står på dagens schema. Det ska bli sååå skönt att trötta ut armarna lite ;) Sen har jag planer på att gå ner på stan en vända. Och handla på Ica Maxi också.



Eh, jaaa? Skål på er!


Nu ger jag upp!

Orkar inte plugga mer. Orden blir suddiga och när jag försöker skriva något blir det bara fel. Orden och bokstäverna flyter liksom bara ihop. Tentan imorgon får gå som den vill, helt enkelt! Problemet är bara att jag känner en viss press på mig eftersom jag fick så pass bra resultat på förra tentan i den här kursen, så det känns som att jag måste prestera bra på den här också. Typ för att lärarna förväntar sig det av mig eller nåt. Men nää, jag orkar inte mer. Jag kommer ändå ine lära mig något mer nu än det jag redan kan. Så jag ger upp!


Ska ta mig lite lugn tid nu innan jag ska sova. Kanske läsa lite bloggar, se nån serie.. Vad som helst, bara för att få stressa av lite.

Larmet står på halv sju imorgon. Får se ifall jag tar mig upp den tiden. Eftersom vi har tenta klockan nio vill jag vara pigg. Då är frågan ifall man blir piggast av att sova lite längre, eller av att vara aktiv ett par timmar innan och vakna till lite? Aja, we'll see. Beror på hur jag sover inatt.


Home again!

Nu är jag hemma efter en lång dag. Det gick bra på gymmet! Tränade rygg och sedan crosstrainer i en halvtimme. Very nice!

Sedan konferens i drygt fyra timmar. Kan ju lova att alla var rätt trötta på slutet ;) Men våran del av konferensen gick helt okej ändå. Hoppas vi blir godkända!

Nu skriker magen efter mat. Ska fixa ihop en god kycklingsallad och sedan blir det tentaplugg hela kvällen. Tenta klockan nio imorgon. Känner tagget. NOT!



Godmorgon!

Halv åtta gick jag ut på min morgonpromenad imorse. Jag känner mig inte riktigt van vid dessa tider än, men det kommer väl snart antar jag ;) I 50 minuter promenerade jag med hög musik i öronen. Lovely!

Nu ska jag äta frukost och sedan plugga en stund innan jag far till gymmet. Idag ska jag träna rygg och sedan kardio, förstås! :)


Den friska luften väntar på mig!

Nu får det vara färdigpluggat för idag! Är helt slut i huvudet. Ska bege mig iväg på en promenad för att rensa tankarna.

Jag förstår mig inte på de som inte tränar. Hur överlever dom? Jag har vilodag idag på grund av förkylning och är så rastlös att det inte är klokt. Nu mååååste jag ta en promenad. I lugnt tempo. Men ändå. Jag måste få röra på mig. Annars blir jag bara seg och trött. Träning ger energi ju. Extra viktigt nu under vintern när det är mörkt och många blir tröttare på grund av det och går in i sina vinterdepressioner.

Visst, ibland kan jag känna för att bara stanna inomhus under en filt och se en serie på datorn, men jag vet att jag mår så mycket bättre och får så mycket mer energi av att ta en promenad. Det kan kännas jobbigt att ta sig ut, men när man väl är igång är det underbart. Man får sin egna tid och en paus från all stress. Det är väldigt viktigt för mig, i alla fall! :)

Har längtat hela eftermiddagen och kvällen efter att få bege mig ut i den friska luften. Nu kör vi!




Dags för tentaplugg!

Nu är jag hemma igen efter lite planering med Elin inför morgondagens konferens (vem säger vad/hur/när, tyyyp) och en sista föreläsning innan torsdagens tenta. Dags för tentaplugg!

Massa kaffe har jag. Och en halv ask med vindruvor. Då klarar jag väl ändå av att plugga i några timmar? :)



... eller så kanske Dio kan plugga åt mig??


Godmorgon!




Har haft en jobbig natt. Täppt i näsan och slut nässpray. Men det var planen, eftersom jag blir beroende av nässpray alldeles för fort och jag har använt det varje natt i några veckor nu.

Vaknade vid sju strax innan larmet och började nysa en massa. Icket bra. Hade jag gått gymnasiet nu hade jag nog stannat hemma från skolan, så illa är det ;P Men nu har jag inte tid med det!

Blir dock ingen träning idag. Tar vilodag idag istället för imorgon. Och hoppas att jag är på gång imorgon igen. Det blev inte heller någon morgonpromenad idag, utan jag ställde om larmet till nio för att jag behövde vila mera. Men vi får se om jag har energi till att gå en sväng sen idag! :)




För dig som tränar hårt

Det har inte blivit något mer pluggande. Energin fanns inte till det. Och varför sitta och läsa när man inte lär sig något?

För en stund sedan var jag ute på en 20 min-promenad. Bara för att få rensa tankarna lite innan jag ska sova. Skönt att komma ut i friska luften. Värsta vårvärmen här i Umeå ju!

Nu ska jag läsa lite i en av favorittidningarna, och sedan sova.



BODY - För dig som tränar hårt!

Och jag tränar väl rätt hårt? ;)


Plugg och stress

Jag har pluggat lite mera nu. Och ska strax fortsätta. Behöver pausa ibland, för annars fastnar ingenting. Jag hoppas att tentan är enkel. Blir väl en del ordbajsande. Funkade ju tydligen bra på den förra tentan i alla fall! ;)

Allt känns stressigt nu. Har varit stressad hela julen och stressen bara fortsätter. Längtar till helgen. Eller till torsdag efter tentan. Då blir det en hel lugn helg. Underbart!


Rastlös

Jag är fruktansvärt rastlös och kan inte sitta still och plugga. Varför? Nikotinbrist. Men jag står emot. Målar hyllor, monterar ihop bord, lampor och allt möjligt för att slippa tänka, haha. Och så dricker jag en massa kaffe och cola light. Det resulterar dock bara i att jag blir kissnödig, vilket blir ännu en bidragande faktor till att jag inte kan sitta still.



Nää, vet ni, nu ska jag försöka återgå till pluggandet. Tenta på torsdag. Och jag får inte faila på den.


I love it!

Fick bra tryck idag på gymmet. Och grym kontakt! Brösten kommer nog värka en del imorgon ;) Men superskönt att få pumpa lite. Låga reps blev det. Förutom sista övningen då jag pressade det sista på ungefär 12 reps.

När bröstmusklerna var tillräckligt trötta gick jag ner till en av konditionsavdelningarna och sprang på en crosstrainer i en halvtimme. Underbart! Dock kändes det att jag tränade ben igår ;P Bara lite träningsvärk i rumpan och insida lår faktiskt, men nog känns det betydligt mer när man står där på crosstrainern ;)


Måndagmorgon!

Har varit vaken sedan halv åtta. Morgonpromenad har också hunnits med. Dock ingen lång promenad idag. 40 minuter kanske. Men det får duga!

Nu är det frukost, sen packa upp mer grejer från igår och efter det ska jag på gymmet och pumpa brösten. Kardio ska också hinnas med. Love it!



Kaffekoppen är min bästa vän på morgonen!


Söndagkväll

Hade ett kort men skönt benpass på gymmet! 6 övningar tror jag det blev. Och 4-5 set på varje. Det fick duga för idag, helt enkelt!

Sedan for jag till älskade ICA Maxi och handlade. Kom hem med en massa frukt och grönt. Och kesella, cola light och funlight också, såklart! Kyckling och sånt har jag redan, så imorgon till middag blir det någon trevlig kycklingsallad :)

Hade tänkt plugga en stund nu. Eller egentligen bara läsa igenom lite, haha. Men det är en dag imorgon också, och då kommer jag hinna plugga mer :)


Umeå!

Här har jag inte skrivit något idag. Har inte haft tid helt enkelt!

Dagen började en morgonpromenad med älsklingen, sedan for vi till mina föräldrar för att lasta bilen med en massa. Lunch blev det där också. Sedan for jag iväg mot Umeå. Landade här för någon timme sedan och har haft fullt upp med att bära grejer. Shiiiit, vad mycket jag hade med mig alltså.

Kvällens planer är att packa upp så mycket som jag orkar. Sedan far jag till gymmet om jag hinner det innan de stänger. Och sen ska det självklart handlas! Kylen är tom. En flaska funlight och kattmat finsn där. Så maaaaaat behövs ;)



En sista myskväll

Sista kvällen i Älvsbyn nu. Känns tråkigt. Jag saknar Umeå, men när jag far kommer jag sakna min älskling, mina vänner och min familj här uppe i Älvsbyn. Önskar att Umeå var lite närmare. Eller att bensin var lite billigare, så jag hade råd att fara hit oftare. Men men, har iaf haft en bra jul här uppe i norr!

Jag och älsklingen har haft våran sista myskväll. Efter styrketräningen badade vi i badkaret. Med vaaaaarmt vatten, trots att Linus inte tycker om när det är så varmt. Och sen har vi sett en romantisk komedi. Trots att Linus inte tycker om såna filmer egentligen. Men han gör det för mig. Och jag älskar honom såååå mycket att det inte går att beskriva. Kärlek.


Tacos!

Hade en trevlig dag i Piteå med Rebecca, Christoffer och Linnea. Hann även hitta den "speciella klänningen". Fin var den och halva priset dessutom. Så den kostade bara 300, fynd! :)

Nu har jag och älsklingen precis ätit middag. Tacos blev det! Eller jaa, tacoköttfärs och grönsaker. Inga bröd eller chips här inte! ;)

När maten har sjunkit ner ska vi träna. Jag ska träna axlar och mage och Linus ska träna mage och rygg. Längtar efter att få köra slut på musklerna. Finns det nå bättre? ;)


Bild: Google

Vi hade köttfärs, tomater, gurka, paprika och en dipp gjord på lättfil.


Godmorgon!

Vaknade vid nio imorse. Framsteg! Känner att det är dags att få in rutinerna igen innan alla föreläsningar börjar om.

Vi har precis kommit in från en skön morgonpromenad som började frysandes och slutade svettandes, haha. Kan vara svårt att veta hur mycket kläder man ska ha på sig när man går ut på promenader. I början tyckte jag att jag borde klätt mig mer, men i slutet kändes det som att jag hade alldeles för mycket kläder. Det är sällan det blir perfekt! ;)

Sitter här nu och äter en supergod havregrynsgröt med en massa jordgubbar i. Underbart! Och strax ska jag fara iväg mot Piteå för att träffa Rebecca. Vi kanske hinner träffa Christoffer och Linnea på stan sen också :)


Bic/Tric

Dagens träningspass blev bic och tric som planerat. Dock med bara hantlar, stång och egen kroppsvikt som hjälp.

Färre övningar än vanligt,  men massa set!

Dessa övningar kördes:

Biceps:
* Curls med stång (30 kg - negativa)
* Curls med stång (lätt, högreps)
* Curls med hantlar

Triceps:
* Hantelpress bakom huvudet
* Dips mot stol
* Tricepspress (smal bänkpress)
* Frenschpress

Saknar dock mina bamsecurls och pushdowns. Det är ett par av favoritövningarna under bic/tric-passen. Men kör man hemmaträning i Linus vardagsrum finns ingen CC ;P






LOVE LOVE LOVE! Underbart med bic/tric-passen juuuuh!




Mini-deff

Under snart en vecka har jag kört min "mini-deff". Jag känner att jag har tappat lite vätska från kroppen, men det är ju inte så konstigt. 1 gr kolhydrater binder 2 gr vätska och med minskat intag av kolhydrater (dock inte helt uteslutet) så tappar man fort vätska. Men det är ju inte heller så konstigt att det går fort att tappa vätska när kroppen har vant sig vid allt julgodis, m.m. som intagits senaste tiden. När den knappt får något sött alls (förutom frukt och bär) så försvinner vätska.

Men trots att jag vet att vätska försvinner väldigt fort så måste jag lägga till lite mer kolhydrater i kosten för att inte tappa så mycket fett eller muskler. För det är ju inte det som är målet. Mitt mål är snarare att "rensa kroppen" från allt onyttigt en period. Sedan ska jag försöka minska lite i fettprocent och samtidigt behålla musklerna. Sådant tar lång tid.

Ifall man har som mål att gå ner massor i vikt kan det fungera att gå på stenhård diet, men då försvinner musklerna. Det är också svårt att bygga msukler och tappa fett samtidigt. Ifall man då har som mål att behålla musklerna och minska fettprocenten något krävs därför mycket noggrann planering och ifall man tittar på vågen ska man inte gå ner mer är ett halvt kilo per vecka.

Dock tycker jag att vågen är väldigt missvisande. Vikten säger ingenting om kroppssammansättningen. Alltså kan någon med mycket muskler väga mer än någon med mycket fett, trots att den med mycket muskler ser mycket smalare ut. Muskler tar mindre plats än fett. Jag brukar sällan väga mig utan går efter hur kroppen känns istället! 
 


Promenix

Vi har varit ute och gått i nästan en timme, men nu har vi pausat hemma hos mina föräldrar för att skruva ner lite hyllor och sånt. Och dricka kaffe! Sedan fortsätter promenaden!

Dagens träning blir nog på folkhögskolan. Känns mig dock inte riktigt kry nu. Sitter här och nyser en massa, men förhoppningsvis ska det gå över snart :)


Godmorgon!

Har varit vaken sedan 10. Blir sena kvällar och sovmorgon i princip varje dag nuförtiden ;)

Nu sitter jag här och mumsar på min kesella. En halv burk lättkesella, jordgubbar och en halv banan blandas. Perfekt på morgonen, eller som mellanmål, eftersom det är enkelt och samtidigt väldigt gott! ;)

Idag ska det tränas som vanligt. Bic/tric blir det! Sedan blir det såklart promenad med Linus och ikväll ska vi eventuellt umgås med några vänner.


Träningsinspiration




En sån där torsdagkväll

Idag har vi ätit middag hos mina föräldrar. Sedan har jag pluggat och druckit kaffe medan älsklingen for iväg till Magnus för att se på hockey.

Nu orkar jag inte plugga längre, och ska istället ge mig ut på en långpromenad. Behöver rensa tankarna lite från allt plugg och stress. Bara få slappna av i tankarna i någon timme.  Kvalitetstid, underbart!



Känner mig för övrigt fin idag helt ofixad och i älsklingens tröja. Men det är så det ska vara när man är ledig ;)





Dagens ryggpass

Precis hemkommen från ett par timmar på gymmet. Ryggen tränades och sedan blev det en halvtimme på löpbandet också.

Dagens ryggpass såg ut så här:

Stående rodd med skivstång

Sittande rodd (brett grepp)

Latsdrag

Omvänd pec dec

Sittande rodd (smalt grepp)

Chins

Bellyback

Maskin för ländrygg



Helt okej pass var det! Bra fokus, hyftsat bra styrka och väldigt trötta muskler (efteråt alltså^^). Ibland har jag dagar när jag är extra bra på att tagga mig själv, och så var det idag.


Next: Gymmet!

Ska iväg mot gymmet nu för ett härligt gympass. Ryggen ska tränas! Massa härliga roddövningar plus ländryggen. Me like! Sedan ska jag träna cardio också, såklart! Det ska bli såååå skönt.


Lättkesella

Har blivit en lång natt. 8 timmars sömn har jag nog nästan samlat ihop! Så nu sitter jag här och äter frukost. Kesella med jordgubbar i! Helt underbart det. Som en egen yoghurt, fast med mer protein!



Kan användas till bakning, matlagning, mellanmål, m.m. Möjligheterna är många och det är såååå gott att blanda med bär! Har ätit en massa kesella tidigare, men som fattig student är det inte alltid lätt!



Jag ska börja dagen med pluggande. Sedan blir det promenad och träning! Det kan hända att vi far iväg och åker skridskor också! Har man en hockeyspelare som pojkvän så.. ;)


Powerwalk

Kom precis hem från en skön powerwalk. Linus drog iväg med mig i ett väldans tempo. Han ville ju hinna till Arsenal-matchen, så han kan gå riktigt riktigt snabbt när det väl gäller. Nu sitter jag här lite röd om kinderna och varm i kroppen trots de 20 minusgraderna utomhus. Så länge man klär på sig går det hur bra som helst att promenera, även om det är 30 grader ute!

Nu ska jag ta mig en Swebar för att orka med sista pluggandet. Fudge Crisp är favoriten just nu! Som godis ;)




Vilodag

Idag är det vilodag från träningen. Kroppen behöver vila, även om det inte var planerat egentligen. Men jag har kört stenhårt i fyra dagar med både promenader, kardio och styrketräning så träningsvärken och den möra kroppen kanske inte var en överraskning egentligen? Det kommer i alla fall att bli en långpromenad med honey snart. Men det är all träning som sker idag! Får ladda upp inför morgondagen och köra hårt då helt enkelt ;)



Har lite planer på att avsluta dagens promenad på konsum. Behöver uppdatera cola light-lagret nu! Och frusna jordgubbar är också viktigt! :)

Är även väldigt sugen på något sött! Typ godis. Men icket! Kanske hittar nå frukt så att det går att göra en fruktsallad eller så? Vi får se. Annars skulle morötter vara gott att knapra på...


Pluggdag

Dagens enda plan är att plugga. Tenta nästa vecka och det känns inte som att jag har lärt mig nånting än. Så jag måste verkligen ta tag i det här!

Ett par koppar kaffe och sen kör vi!!


En kväll med mina fina vänner

Inte mycket uppdateringar från mig här idag!

Träningspasset med Jessika gick bra! Vi tränade ben och sedan blev det även tre bröst-övningar. Bara för att. När styrkedelen var över blev det konditionsträning på crosstrainer för mig och på löpband för Jess. En halvtimme sprang vi! Tungt och skönt! :)

Eftermiddagen och kvällen har spenderats i Piteå. Jag, Josefina, Jessika och Linnea var först och bowlade. Det gick inget vidare för mig, men det hade jag inte räknat med heller ;) Sedan for vi till Golden Dragon och åt middag. Kvällen avslutades på Nodo med ett par koppar kaffe. Trevlig kväll med bästa vännerna! :)

Nu är jag hos älsklingen och snart är det läggdags. Imorgon ska jag plugga en massa. Så mycket som möjligt! Ska även hinna med att städa ut mitt gamla flickrum lite mera. Allt ska rensas ut så att lillasyster får ta över rummet. Hon är glad och ivrig över det i alla fall!


Godmorgon!

Lång och skön sovmorgon idag! Tänkte sova till halv tio, men ställde om larmet till tio. Förhoppningsvis var det det jag behövde för att vara lite piggare idag!

Klockan elva ska jag vara på gymmet med Jessika. Idag ska benen tränas! Jag älskar att träna ben. Får se hur dagens benpass går. Kanske får minska lite vikter eftersom benen är rätt trötta redan. Men jag gör så gott jag kan! :)


Sovmorgon



Ungefär har jag sett ut i ett par timmar nu!

Imorgon väntar träning med Jessika vid elva. Tror att jag ska ta mig en rejäl sovmorgon innan. Jag får dåligt samvete när jag sover länge, för det känns som att jag sover bort dagen. Istället sover jag ca 6 timmar per natt och är för trött för att orka göra mycket vettigt på dagarna. Så jag ska sova lite längre imorgon. Se ifall jag kan bli lite piggare. Ha en lugn morgon innan jag far och tränar. Och sen blir promenaden efter träningen istället, eller på kvällen, beroende på hur mitt och Linus schema stämmer ihop!

Imorgon ska benen tränas. Om jag klarar det, haha. Dom är rätt trötta efter löpning och promenader. Men jag får väl göra så gott jag kan!


Städar

Är hemma hos min familj nu och städar ut mitt gamla rum. För vad ska jag med det till egentligen? Min lillasyster vill flytta ner, så jag får rensa bort allt som blev kvar när jag flyttade. Det är en hel del, haha. Har fått sortera en massa noter, tidningar, smink, m.m. som jag inte behöver och inte använder. Nån dag måste jag städa ur garderoben också, för där finns en massa kläder som jag inte tycker om längre, men inte vill slänga eftersom dom passar och en del är rätt fina, men dom är helt enkelt inte min stil. Kanske mer stilen jag hade för tre-fyra år sedan. Så sånt ska ut nu!

Men nu blir det inget mer städande ikväll. Jag ska promenera till älsklingen på en stund!


Kafferast!

Har pluggat nu under eftermiddagen. Tenta nästa vecka och jag kan ingenting. Det går bra för mig?

Älsklingen har farit iväg till folkan för att träna och jag har för tillfället kafferast. Kaffe och mango, det är grejer det! Ska strax fortsätta med pluggandet. Måste samla lite energi först så jag orkar med den här kvällen!



Trött och seg är jag! Både i huvudet och i kroppen. Hoppas kaffet gör susen för huvudet iaf ;)


Att sätta upp mål

Har hunnit vara en sväng till gymmet. Bicpes och triceps pumpades hårt. Lågreps. Det gick bra! Började med PB i bamsecurls, så det gav positiv glädje och energi till resten av passet ;)




Efter styrketräningen sprang jag på löpbandet. det blev bara en halvtimme idag med. Mina ben är trötta och möra nu eftersom de är lite ovana vid all konditionstrning. Så då gäller det att lyssna på kroppen. Pressa sig liiiite mer än man orkar, men sedan känna när det inte går längre. Man får inte gå ut för hårt i början. Att trappa upp tid och hastighet steg för steg r det bästa konceptet, för man orkar mer och mer för varje gång. :)

Jag är dålig på att springa. Det är jag verkligen. har alltid varit duktig på det och har aldrig klarat av att spring länge eller snabbt. Det r delvis drför jag kör min konditionsperiod nu. Konditionen ska bli såååå bra och jag ska klara av att springa en mil utan att behöva stanna. Det är ett mål som är långt bort nog för mig just nu. Och jag ska klara det, även om det kanske tar lite tid!

För att kunna sätta upp mål och klara dem måste man veta sina förutsättningar och sätta upp realtistiska mål. Tex ifall jag skulle vilja springa 5 mil i sträck och lyfta 130 kg i bänkpress.. Då kan jag inte ha som mål att klara det efter två veckor, för det är inte realistiskt utifrån förutsättningarna. Det är mål som man måste kämpa med länge och lägga ner mycket tid på för att kunna klara. Sedan finns det alltid platåer i träningslivet. Allt stannar till och förbättrade resultat lyser med sin frånvaro.

Dessa faktorer kan leda till att träningsmotivationen försvinner. Man når inte de målen man tänkt inom en viss tid för att de inte är realistiska och man hamnar i en period där man inte märker några resultat av träningen. För att undvika att motivationen försvinner helt är det viktigt att ha kvar hoppet. Man måste kunna hoppas, vilja och tro att man ska nå sina mål. Detta kan göras genom att man stter upp delmål.

Ett delmål kan vara att springa en mil utan pauser. När man nått det målet sätter man upp fler och fler delmål och till slut når man sitt slutgiltiga mål, som i detta exempel var att springa 5 mil i sträck. Det blir lättare att behålla motivationen om man har delmål som är lättare att uppnå och man känner sig duktig när man klarar dem, för då vet man att man är en bit på vägen.

När man uppnått ett delmål kan man belöna sig med något. Då har man något att se framemot. För mig kan det vara att köpa en bodylotion som jag länge velat ha men som jag har varit för snål för att köpa. Vad man vill belöna sig med är olika, men det ska vara något som ger motivation till att klara delmålet!



Morgonpromenad?

Vet inte om man får kalla det för morgonpromenad när man börjar gå vid tio, haha. Men det är morgon för oss nu när det är "jullov". I en timme och 45 minuter var vi ute. Men en kvart eller nåt spenderades på Konsum där vi inhandlade Cola Light, kattsand, m.m. Så en och en halv timmes promenad kanske det blev? Och riktigt skönt var det :)

 


Ikea och träning!

Blev en heldag på IKEA. I ca 6 timmar trampade vi omkring där och hittade en hel del! Jag hittade en byrå, ett bord, två lampor, några ljus och lite grejer till köket och allt gick på ca 1200. Älska IKEA; billigt!

Nu är jag hemma hos älsklingen och har rivit av ett härligt träningspass. Tänkte träna bic/tric idag eftersom det står på schemat, men kom på att jag vill göra det på gymmet. Där finns mer variation!
Istället blev det axlar och mage idag. Tycker att det funkar superbra att träna axlar bara man har en skivstång, fria viktplattor och hantlar. Högreps har det blivit också! Har för lätta vikter ;P
Magen tränades genom situps, abslide och plankan. Plus lite annat statiskt också. Very nice!



Morgonpromenad

Här sitter jag, pigg och glad! Jag vaknade av larmet halv åtta imorse. Liiite tidigt med tanke på att det blev sent igår. Men jag tog mig upp och gjorde mig redo för en morgonpromenad. Den sträckan som jag tidigare har gått på ca 70 minuter tog bara 62 minuter idag. Jag hade med andra ord ett bra tempo och tryckte på rätt bra ;)



Ibland har jag perioder när jag älskar att gå ut och gå på morgnarna, men det är mest på somrarna. På vintrarna blir jag trött och sover hellre någon timme längre. (Kanske för att det känns som att man borde sova när det är mörkt ute??) Men när jag väl börjar promenera vill jag inte sluta ;)

Jag behöver sova ungefär 8 timmar varje natt, men ibland blir jag faktiskt piggare av att sova en timme mindre och powerwalka i en timme. Man får en helt annan energi och man kan möta dagen pigg och glad!


Morgondagens planer

Klockan är strax över elva och jag börjar bli väldigt trött och sugen på att sova. Haha, allt är i sin rätta ordning med andra ord! Igår var vi vakna till efter tre och det r inte likt mig. Vid tolv brukar jag vara dööööd.

Imorgon ska jag fara med mamma till IKEA och kolla in utbudet där. Ska handla lite för min julklappspengar. En ny byrå skulle jag behöva. Och lite annat smått och gott också! Ska sätta upp lite tavlor, hyllor, m.m. så sånt måste också inhandlas! Plus ljus och andra mysiga saker att ha på hyllorna.

Imorgon bitti ska jag upp tidigt för att hinna med en timmes morgonpromenad innan vi sticker mot Haparanda. Och på kvällen ska jag träna i älsklingens källare när han r på hockeyträning. Hinner inte till gymmet innan de stänger, för vi lär vara borta ett bra tag. Men biceps och triceps ska tränas! Och så lite intervaller med hopprep för att få in konditionsträningen. man tager vad man haver ;)

 


En sån här byrå skulle jag vilja ha! I svartbrunt (som på bilden) eller eventuellt en vit.
Men det kan ju hända att jag hittar något ännu bättre! ;)


Det börjar ju rätt bra!

Träningsåret 2011 har börjat! I 10 veckor ska jag fokusera mer på kondition än styrka. Om jag vill köra i tre månader gör jag det, men 10 veckor är den planerade perioden. Sen blir det mera muskelbyggande! Jag kommer självklart träna styrka nu också. Det klarar jag mig inte utan ;)

Idag på gymmet hade jag lite tidspress. Kan bli så när man inte har eget passerkort ;) Men jag hann i alla fall träna lite rygg. Olika rodd-övningar. Ländryggen har jag inte hunnit träna, men det får jag göra imorgon!

När jag hade tränat ryggen lite körde jag intervaller på löpbandet i en halvtimme. Nästa gång blir det längre tid! Men jag kämpade på riktigt bra den där halvtimmen. På slutet hade jag 3 graders lutning på bandet och körde 12-15 km i timmen. Och ååååååhhh vad jag älskar att svettas ;D

Sedan har jag och älsklingen hunnit promenera också. Drygt en timme ute i kylan blev det! Mina ben är för tillfället frusna som is, men snart får man väl upp värmen ;)

Kosten har också skötts bra idag. Till lördagsgodis delade vi på en mango ;)



Saknar dock sommaren! Tänk att kunna springa här istället för på ett löpband!


Nyårslöften

Vet inte vad man ska tycka om det här med nyårslöften. Jag har alltid en massa löften och det var länge sedan jag höll ett nyårslöfte. I år blir det inte mycket nyårslöften. Bara ett. Och det är att sluta röka. Det känns redan lite jobbigt och jag är röksugen, trots att jag inte varit vaken i mer än ett par timmar. Men jag får kämpa! Har stöd av älsklingen som går igenom samma sak. Och tillsammans kan vi klara det! :)


Tjugohundraelva

Nu är det ett nytt år! Igen.. Känns som att förra nyår var för bara ett par månader sen. Tiden går fort! Och varje nyår har jag sagt "det här året kommer blir det bästa året hittills". Och har det det? Många gånger tror jag faktiskt att det har det.

Har haft ett superbra år! Jag har tagit studenten  från gymnasiet, börjat plugga på universitetet i Umeå, flyttat, skaffat katt, för första gången på våra drygt två år tillsammans bott 30 mil ifrån min älskade Linus.

Jaa, mycket har hänt och jag väntar mig att det här blir ett lite lugnare år med inte lika mycket omställningar. Inget flyttande till nya städer, inget skolbyte, bara fortsätta på det som är. Men det blir bra! Bästa året hittills kanske det blir? ;)


RSS 2.0