Tips på efterrätt!

Jag har bestämt att jag ska börja ge lite tips här på bloggen. Sitter ju inne med en hel del kunskaper om hälsa och träning. Så varför inte dela med mig?

Att gå på diet kan vara jobbigt. Speciellt ifall man är van vid att äta mycket sötsaker. Så här är ett tips till er som går på diet och ändå vill kunna avnjuta en god efterätt eller något gott till myskvällen på helgen. Detta fungerar förstås även bra för er som inte går på diet och bara vill ha ett lite nyttigare alternativ någon gång ibland :)


Cheesecake är gott, eller hur? ;)


Men hur kan man då göra det nyttigt? Mitt recept är inte exakt cheesecake, vilket kanske ni redan listat ut eftersom cheesecake innehåller en massa onyttigt.

Så här ser min version ut:






För att göra en sån här behöver du:

* Lättkesella (eller lättkvarg)
* Funlight
* Jordgubbar
* Digestive

Till den jag gjort på bilderna ovan har jag använt en halv kesella och blandat med funlight strawberry. Sedan hällde jag i lite vätska från jordgubbar (ni vet det som blir rinnigt när dom tinar) och smulat i ett digestivekex.

Ställ sedan in den i frysen, men låt den inte bli stelfrusen. Ta ut den när den har börjat stelna och servera med jordgubbar.


Supergott, enkelt och ett nyttigt alternativ till en vanlig cheesecake! ;)


Kommentarer
Postat av: Christer

Intressant och trevlig blogg

2011-01-22 @ 11:04:23
URL: http://wellnessfight.ninjus.net
Postat av: Smal2011

Det ska testas! mums!

2011-01-23 @ 00:24:30
URL: http://skinny2011.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0