Linus diet

Eftersom jag har fått kommentarer på bloggen med folk som undrar över hur det går med Linus diet, samt att många av mina vänner frågar, så har jag nu bestämt mig för att skriva ett litet inlägg om det. Jag tänker dock inte lägga upp några bilder eller skriva ut vikt eller mått utan Linus godkännande.

Den 1 januari påbörjade Linus sin diet. Han kickstartade då med att dricka nutrilett-drinkar i två veckor. Jag anser att man kan göra det om man har många kilon som man vill bli av med. Dock inte mer än två veckor eftersom det inte är hållbart i längden, men det fungerar bra som en extra kick och höjer motivationen eftersom man under denna första period tappar mycket i vikt. Linus gick ner sex kilo på två veckor, dock är ju det mesta av det vätska.

Nästa fas blev att introducera vanlig mat igen. Han fick nu börja äta proteiner och sallad, så som kycklingsallad, köttfärs och sallad, osv. Under denna period drack han fortfarande nutrilett ibland. Typ sent på kvällen innan han skulle sova.

Tredje fasen påbörjades när hockeysäsongen slutade och han började träna på gymmet istället. Fokuset ligger på konditionsträning nu eftersom jag inte rekommenderar styrketräning på ett kaloriunderskott. Då bryts kroppen bara ner på sikt. EN del styrkepass får han köra med mig, men inte i byggningssyfte.
Jag har satt upp ett minimum på att han ska förbränna minst 500 kcal genom träning och promenader varje dag. För att orka träna mer la vi till mer kolhydrater i form av havregrynsgröt till frukost. Nu handlar det inte så mycket om diet, utan mer om livsstil.

Den fjärde fasen börjar vi på måndag. Då kommer han att vara nere i Umeå med mig under några veckor så då ska jag köra hård diet med honom och vara hans "PT". Detta är slutspurten. 7 kg kvar till målvikten och jag ska hjälpa honom i mål så gott jag kan!

När målvikten är nådd kommer vi att kämpa för att hålla den. Man kan inte börja äta skräp igen bara för att man nått sin målvikt, utan det handlar om att föra in goda vanor. Vilket han visserligen har redan idag. Men att kunna behålla de goda vanorna, hålla vikten, må bra och leva ett låååååångt liv med mig!


Hittills har han lyckats gå ner 16 kilo och minskat 19 cm runt midjan. Grymt bra kämpat måste jag säga! Jag är VÄLDIGT stolt över min fina man!







Jag är väldigt glad över att jag har kunnat inspirera honom till att leva ett hälsosammare liv
. Kan ju meddela att det var han själv som tog beslutet att gå ner i vikt och att jag bara hjälper till med mina kunskaper om hälsa, kost och träning. Jag har inga krav på honom om att han måste gå ner i vikt - jag älskar honom precis som han är!


Mornin'

Godmorgon allihopa! Idag unnade jag mig lite sovmorgon. För att fira att jag är ledig liksom! Dock vaknade jag kl 07.07 ändå, haha. Väckarklocka i huvudet minsann!

Jag har hunnit vara ute och promenera. 50 minuter i ett härligt tempo blev det. Men nog känns det att benen fick kämpa mycket igår. 5 km powerwalk, 17 km cykling och 5 km löpning känns i benen ;) Tar därför lite kardiovila idag så att jag orkar med ett sjuuuukt tungt benpass med Linus imorgon! Blod, svett och tårar!




Mmmmmmm. Frukost!!!


Löpning i kvällsolen



Det är strålande sol ute och jag kände att jag behövde fira att min hemtenta är över och att jag är helt ledig. Därför blev det en lugn springtur nu på kvällskvisten. Ingen pulsklocka, inga krav och inga måsten. Bara ut och andas frisk luft och röra på kroppen lite!

Jag är väldigt tävlingsinriktad. Inte gentemot andra, utan mer mot mig själv. Jag vill slå gamla tider, lyfta tyngre vikter och helt enkelt bli bättre hela tiden. Det är bra eftersom det får mig att utvecklas, men det är jobbigt när det känns som ett måste att slå tidigare löptider till exempel. Det kan få mig till att bli otaggad på att springa och jag känner att kraven blir för höga. Därför behöver jag en sån här löprunda ibland. Utan pulsklocka och ingen som helst koll på tider. Jag fick till och med stanna och gå ett par gånger också eftersom jag fick rätt mycket håll. Men vad gör det? :)


Lycka

Nu har jag lämnat in hemtentan! SKÖNT! Äntligen lite ledigt! Hann med ett gympass innan jag drog till universitetet också. Biceps och triceps!


Så här såg dagens pass ut:

* Hantelcurls - 8 set
* Scottcurls - 6 set
* Bamsecurls - 4 set

* Pushdowns - 4 set
* Dips mot bänk - 4 set
* Tricepspress i maskin - 4 set
* Hantelpress bakom huvudet - 4 set


Superbra pass! Härlig energi hela passet igenom. Dessutom lyckades jag med lite PBn också. Hur underbart är inte det?

Haha, hela jag är överlycklig nu över att få vara ledig. Funderar på vad jag ska använda all denna positiva energin till? Ett till träningspass? We'll see.



Utmaningar

Jag anser att det är jätteviktigt att utmana sig själv. Att ha mål och delmål. På en av mina garderobsdörrar har jag tejpat fast ett papper med utmaningar som jag ska uppnå, datum för när det ska vara gjort, samt vilken belöning jag ska få när jag har klarat det. Utav listan som skrevs för någon månad sedan har jag nu klarat två av utmaningarna - och fler finns det som ska bockas av!

Den första utmaningen jag har klarat var att springa 5 kilometer, utan att behöva stanna och gå. Dewtta skulle göras under 30 minuter. Piece of cake när jag väl börjat med lite löpning! Detta skulle jag ha klarat 24 maj, men jag gjorde det redan den 22a. Det visade sig dessutom att om man springer och inte stannar och går så kommer man automatiskt en bit under 30 minuter, haha. Men det kunde jag ju inte veta när jag skrev målen, eftersom jag aldrig sprungit 5 kilometer innan. Belöningen för detta mål är ett nytt träningslinne. Det ska inhandlas så fort jag har lite pengar över.

Den andra utmaningen som jag har klarat är att vara godisfri i två veckor. Jag har nu klarat mig drygt två veckor utan godis och det har faktiskt gått superbra! Jag har ätit nötter istället och vindruvor istället. Jag tycker nämligen om att sitta och plocka, så allt i små bitar funkar väl egentligen bra som substitut! Belöningen för detta mål är en ny tesort. Jag dricker nästan alltid rött te på kvällarna, så nu är det dags för utökning av tesortimentet här hemma!







Ny vecka igen!

Dagarna och veckorna springer bara förbi! Helt sjukt ju!

Idag är det riktigt sommarväder.
Solen skiner, björkarna står i blomning och det doftar underbart av hägg. Min morgonpowerwalk blev med andra ord en riktig fröjd! Det är nästan så att man byta ut musiken i ipoden från In Flames till typ Ledin eller Gyllene Tder eller nåt. Haha, sommarmusik! Men jag tror inte att jag skulle bli så taggad av den sortens musik ;)




Idag ska jag fixa klart det sista på hemtentan. Sedan får jag ledigt i en hel vecka innan jag börjar läsa idrottsmedicin! En veckas ledighet är ren lyx måste jag säga. Har inte varit så länge utan plugg sedan jag började universitetetsstudierna!


Gårdagens middag









Igår lagade vi (läs: jag) en god middag! Det blev kött, sallad, kesellaröra, ägg och marinerade kikärtor. Lite lyxigt så där en lördag när man är student! Äggen blev ett tillägg eftersom jag tyckte att det blev lite protein med bara en köttbit. Proteiner behövs för att hålla sig mätt och för att bygga muskler! Viktig energikälla :)


Sallden bestod av melon, tomater, gul paprika och isbergssallad.

Kesellaröran bestod av lättkesella, minikeso, en vitlöksklyfta, svartpeppar och röd paprika.

Kikärtsblandningen bestod av kikärtor, basilika och lite matolja.




Det blev ett gympass!

Jag hade ju tänkt att bara köra konditionsträning nu medan jag har hemtenta. Tidseffektivt liksom. Men det känns som att jag snart är klar och jag kände ett sådant enormt gymsug efter att inte varit där sedan i onsdags. Det har bara blivit promenader, löpning och hemmaträning senaste dagarna. Starkt behov av lite TUNG styrketräning då alltså! Därför for jag till gymmet när jag hade släppt av Linus på bussen. Axlar blev det idag!


Dagens axelpass:

* Axelpress med hantlar - 6 set
* Specialhantellyft - 4 set
* Drag mot hakan - 4 set
* Hög rodd - 3 set
* Arnoldpress - 6 set
* Framåtlyft med hantlar - 3 set


MYCKET nöjd med dagens pass. Har saknat gymmet, så det var riktigt skönt att få pumpa litegrann. Ifall det finns tid imorgon ska jag träna armar då. Tjoohooo!


Oooops.

Vi vaknade för en timme sen. PANIK. Jag brukar aldrig sova till tio. Känns ju som att halva dagen har gått redan. Hade till och med ställt larmet för att ta mig upp för att skriva på hemtentan innan älsklingen vaknade. Men icke!

Vi hade förresten en trevlig kväll igår också. Först bastade jag tillsammans med Linus, Emil och Lars. Sedan blev det prat och film innan vi begav oss hemåt. De andra drack öl - vi drack cola zero (Jag tycker mer om cola light men det är ju inte tillräckligt "manligt" för Linus ;P).

Älsklingen åker hem till sig vid två. Det är det värsta som finns med helgerna. Men som tur är så kommer jag till honom redan på tisdag och sedan kommer vi att spendera i princip varenda dag tillsammans under juni och juli. Så jag klagar inte ;)




För ett par år sedan. Älsklingen är stark och lyfter mig och syskonen.


Lördagslöpning



Nu har vi varit ute på en löptur! 5 kilometersrundan blev det. Tiden blev 24,47 = 5 min/km = 12 km/h = helt okej för en styrketräningstjej och en hockeymålvakt som är rökare och nybörjare på löpning!

Eftersom vi redan är svettiga till tusen så passar vi på att träna lite styrka också!


Lördagmorgon

Godmorgon! Igårkväll for vi förbi yran en stund, men det var så kasst väder så vi orkade inte stanna så länge. Resten av kvällen spenderades hos Harriet tillsammans med Emil, Erik, Lars och Anna istället. Superkul! :)

Nu ska jag äta frukost och skriva mer på hemtentan. Passar på medan älsklingen fortfarande sover, så kan jag umgås med honom sen. Vi ska jag bland annat köra ett hårt träningspass idag! Förhoppningsvis utomhus om vädret håller i sig. Lite bilder kanske ni också kan få :)



Galen i dig





Helt galen, galen i dig
i ditt himmelska leende, i ditt skratt!






Träningssugen

Kickstartade dagen med en härlig morgonpromenad. Sedan har jag suttit med hemtentan hela morgonen och förmiddagen. Men vet ni, jag börjar bli klar med grunderna nu! Hinner nog fixa det idag innan Linus kommer och så har jag lite finslip kvar sen :)

För övrigt så är jag väldigt träningssugen! Jag vill springa, pumpa muskler, åka inlines, cykla... Jag behöver den där adrenalinkicken som man kan få ett riktigt gött träningspass. Men det får vänta till imorgon. En cykeltur blir det nog ikväll, men "riktig" träning blir det imorgon. Funderar på att köra ett hårt pass med Linus ute i skogen. Lite löpintervaller, utfallsgång och annat spännande ute i naturen. Superkul ju! :)



Less



"Så här kan man ligga på matte medan hon läser kurslitteratur!"

Jag har kämpat på bra idag! En fråga helt klar och tre har jag gjort halvklara. Har lite problem med att förstå vad lärarna är ute efter och de är för tillfället lite dåliga på att svara på mejl. Suck. Men jag har arbetat på så gott jag kunnat! Nu ska jag skriva klart en till fråga och sedan hinner jag nog nästan bli klar imorgon. Diskussion med flickorna på måndag, så då lär man väl få lite mer insikt och kunna ändra något.


Just nu ser jag väldigt mycket fram emot imorgonkväll. Då kommer min fina fina älskling hit. Saknar honom massor. Han är den bästa som finns. Han ringer mig väldigt ofta bara för att säga att hur mycket han älskar mig. Underbara älskade Linus!


Paus

Efter en halvtimmes promenad genom de gröna, lugna skogarna i Yttertavle där jag tankade frisk luft och rensade tankarna har jag nu ätit ett mellanmål ala kesella, jordgubbar och nötter. Dags att fortsätta med hemtentan!


Godmorgon!

Halv sju skuttade jag upp ur sängen och begav mig iväg på en morgonpromenad. 45 minuter var jag ute idag, men det räckte för att jag skulle vakna till lite. Väldigt viktigt med frisk luft på morgonen :)

Nu har jag fixat frukosten och ska bara äta och diska innan dagens skrivande sätter igång. Blir lite mindre bloggande än vanligt under de här dagarna. Men något inlägg lite då och då kommer ni att få!



Hemtenta pågår!

Jag har fem tentafrågor som ska besvaras och har börjat med grunderna till första. Diskussion och sånt kvar! Men nu behöver jag en kort paus för att orka fortsätta. Ska ta en 20 minuters promenad och hoppas på att lite frisk luft ska göra susen för huvudet!



Japp. Jag är cool.


Uppladdning!



Fruktskålen är överfull av godsaker!




Kylen är också rätt full!
Massa mejerier och grönsaker har handlats idag. Även cola light, vilket var vääääldigt längesen! (Nej, jag har inte godis i kylen - det är frysta jordgubbar i den!)



Nu börjar jag känna mig redo för hemtentan. Har köpt mat, frukt, grönsaker, kesella.. Jaa, allt möjlig så att jag ska klara mig och så att jag har snabba, enkla alternativ och kan fokusera så mycket som möjligt på tentan - inte på matlagning.

Ska fixa lite här hemma. Diska, städa och så, sedn tillbaka till skolan för att få tentan. Nervös!


Ryggpass!

Dagens pass:

* Chins - 8 set
* Rodd - 4 set
* Latsdrag - 8 set
* Roddmaskin - 4 set
* Omvänd pecdec - 4 set
* Kryssdrag i CC - 2 set


Idag tränades alltså rygg och baksida axlar. Troligtvis veckans sista pass eftersom det är hemtenta som gäller resten av veckan och då kommer jag att ha svårt för att ta mig tid till att fara till gymmet. Istället blir det konditionsträning ala löpning och inlines, eftersom det går snabbt och enkelt. Bara sticka ut liksom.

Dagens pass gick för övrigt väldigt bra. Hade härlig kontakt och så. Dock lyckades jag inte med något PB, vilket jag nästan hade förväntat mig faktiskt. Men men. Nästa gång!



Kasst!

Dagens armpass gick kasst. Eller det som jag gjorde gick gode bra, men som jag förutspådde så var det för mycket folk. Jag gav upp efter ca 4 minuter med endast 5 övningar gjorda, 4-6 set på varje. Hade energi till att köra mycket med, men orkade inte stå och vänta på hantlar, stänger eller kabelmaskiner idag. Nää. Men får ta nya tag imorgon! Då väntar ett spännande ryggpass ;)



Knaster i örat

Funderade på att skippa träningen idag eftersom det har börjat knastra i mitt vänstra öra en hel del. Det är ungefär som när man har lock för öronen och gäspar och locket släpper. Förstår ni hur jag menar? Men efter att googlat lite och pratat med min privata öronexpert (Linus) så verkar det inte vara någon fara. Verkar vara vatten eller vax eller nåt, inte någon kommande öroninflammation. Grejt! Hoppas dock fortfarande att det släpper snart. Det är väldigt irriterande!

Ska dock vänta ett tag till innan jag far iväg till gymmet. Är så fruktansvärt mycket folk där den här tiden. Orkar inte stå och trängas bland hantlarna idag!


Home!

Nu är jag hemma igen! Blev verkligen en snabbvisit i Älvsbyn, haha. Men imorgon är det seminarie som gäller på morgonen, sedan ska vi få hemtentan på eftermiddagen. Gaaah. Har lite tentaångest faktiskt! Känns läskigt. Men liksom.. vi får ju använda all kurslitteratur, så nog ska det väl gå bra! Det enda jag oroar mig över är väl att jag ska översätta litteraturen fel så att det blir knasigt. Tur att Linus kommer hit i helgen och kan hjälpa mig med engelskan :)


Nu ska jag diska, packa upp och fixa. Sedan sticker jag iväg till gymmet. Armarna ska få kämpa idag. Bic/tric på schemat nämligen!
(Förresten, träningsvärken i benen är enorm, så jag latar mig och tar bilen till gymmet idag. Att cykla 16 km känns alltför brutalt en dag som denna!)




Tisdag

Jag måste säga att jag älskar att träna på gymmet med Linus, haha. Igår tränade vi axlar. Man tycker ju att han borde vara starkare än mig bara för att han är kille, men vi körde på samma vikter. I en del övningar orkade han fler reps, men i de flesta orkade jag faktiskt fler. *Stolt tjej*. All hård träning börjar löna sig!

Nu hinner vi dock inte träna nå mer tillsammans den här veckan. Jag ska åka tillbaka hem. Men han kommer till mig på torsdag eller fredag beroende på hur mycket tid jag behöver till hemtentan som jag får imorgon. Då blir det hård uteträning! ;)




Igår tog vi hem lite folk till Linus. Jess, Wille, Linnea, Christoffer och Josefina. Vi hade spelkväll och skrattade oss igenom kvällen. Fick dessutom bevisat att vi tjejer är smartare än killarna ;)


Härlig måndag!

Jag började dagen med att vakna upp med älsklingen. Finns det något bättre än att vakna bredvid mannen man älskar? Don't think sooo. Sedan blev det en liten morgonpromenad innan han drog iväg till Öjebyn. Jag har umgåtts med mamma och systrarna hela dagen.

Nu ska jag möta upp honey som är på väg hem. Vi ska direkt bege oss mot gymmet där axlarna ska pumpas rejält! Tjoohooo!



I Älvsbyn

Igår fick jag för mig att fara till Älvsbyn på lite spontanbesök. Hade sedan fullt upp heeeela dagen. Först några timmar på buss och sen hann jag träffa Christoffer och Linnea i Piteå, hälsa på André och Åsa, tvätta Linus bil, fira Mange som fyllde år, träna och slutligen besöka mina föräldrar innan vi for hem och sov.

Hur som helst, gårdagens benpass med älsklingen känns rejält i benen idag! Vi pressade varandra och skrek litegrann, haha. Men det är bra! Då fick vi kämpa rejält! Benböj, benpress, lårcurl, benspark och utfallsgång blev det!



Bakis?

Antar att många är bakis idag efter att ha hållt igång länge igår. Inte jag, för jag valde att vara nykter! Känner att det är en enorm fördel idag, för jag är pigg och glad och har orkat med att springa nu på morgonen.

Jag vaknade halv nio och vid nio var jag ute i friska luften. Jag sprang 5 km och idag sprang jag verkligen hela vägen! Guuuud vad stolt jag är över mig själv! Duktigt Emma! Det kan låta lite för en del att springa 5 km, men för mig är det mycket. Har aldrig gillat löpning, men nu har jag börjat älska det ;)

Jag slog förresten fredagens tid idag! Jag råkade dock stänga av pulsklokcan istället för att pausaq så jag har inga exakta, men det var omkring en halv minut bättre tid idag i alla fall!




Svettig????



Nu ska jag ta mig ner till duschen och sedan blir det en lång mysfrukost! Ska nog starta kaffet redan nu, så att jag välkomnas in i köket av kaffedoften. Mmmmmm!


Många händelser i Umeå





Jag ska bara ta tag i ett enormt diskberg och sedan bege mig mot Ålidhem där dagens bravader börjar med att grilla med andra turismare och samhällsplanerare. Det händer mycket i Umeå idag! Har blivit inbjuden till åtskilliga evenemang på facebook. (Haha, vad skulle man göra om inte facebook fanns??).

"Den ultimata och slutgiltiga grillfesten", "Grilla din frilla och chilla", "Kulturnatta"... Listan kan göras lång! Dessutom är det fri entré på Corona ikväll eftersom världen kommer gå under idag, haha. Så en dag full av festligheter väntar! Vi får se hur mycket jag hinner/orkar med. Dock nyktert för min del! Ska skramla ihop sista slantarna och köpa lite cola light som jag kan smutta på. Duger gott och väl för mig!

Let's go!


Plugglyx!



Artikelläsning och hemmagjord isglass på Funlight Peach Passion!


Lördagmorgon!

Skönt med helg! Jag började helgen med en härlig sovmorgon. Ända till nio sov jag. Ovanligt, men välbehövligt. Behövde ta igen lite förlorad sömn så! :)

Nu har jag varit ute och promenerat också. Det blev en runda som jag inte gått sedan i vintras. Mycket mysigare nu när träden är gröna måste jag säga! Jag kände dock att jag är väääldigt trött i kroppen nu. Lite träningsvärk har jag, men jag är mest mör faktiskt. Tur att det är vilodag idag då :)



Tips: Nyttigare sylt!

Är du en som äter havregrynsgröt på morgonen? BRA JOBBAT! Men äter du vanlig sylt till? Inte lika bra. Sylt innehåller massor av onödigt socker. Det bästa alternativet är att äta färska bär eller frukt till gröten, men ifall man älskar sylt så går det att göra egen, som blir lite nyttigare!



Så här gör du:




Börja med att koka upp bär tillsammans med lite vatten. Om bären är frusna behöver du inte lika mycket vatten, eftersom det finns mycket vätska i frusna bär.




Vad du vill ha i sylten är såklart frivilligt, men detta är det jag brukar ha. En halv vaniljstång, några droppar pressad citron, samt sötningsmedel. Sötningsmedlet gör att det blir väldigt sött och innehåller mindre energi än socker. Detta använder jag alltid när jag ska göra något sött åt Linus så att han inte får i sig för många kalorier. Om du struntar i kalorierna kan du ta vanligt socker, men jag rekommenderar sötningsmedel. Sockra efter tycke och smak! Eller stunta i det helt om du vill det!




Vispa ihop allt till en slät röra. Låt den svalna och häll sedan i burkar. Går att frysa!


Slutkörd

Guud vad jag känner mig duktig idag! Började dagen med 5 kilometers löpning, sen har jag även hunnit med att cykla 17 kilometer och köra ett grymt ryggpass. Nöjd? Ja. Dock lite slutkörd, haha. Har verkligen tagit ut mig ordentligt. Den inplanerade vilodagen imorgon känns välbehövlig, minst sagt.


Så här såg dagens ryggpass ut;

* Chins - 4 set
* Rodd i cable - 4 set
* Latsdrag - 4 set
* Rodd i maskin - 4 set
* Lats i cable - 4 set
* Bellyback - 4 set
* Kryssdrag (baks ax) - 4 set


Sedan blev det även 5 set biceps också. Hade inga förväntningar på det, men lyckades med ett PB på 14-kiloshantalrna i repsantal. Tror iaf att det var PB, haha! Svårt att komma ihåg. Inte ofta jag kör högreps, om man säger så. Men det känns som att jag klarade fler nu är tidigare. Nice nice!

Högreps var också temat för resten av passet. Liiiite långtråkigt tycker jag ju att det blir. När jag kör högreps kör jag 9-14 reps per set och det tar ju sån tid, haha. Därför har jag bara kört 4 set på varje övning idag. Det känns lite som att jag kör nautilus-metoden nu.. Fattar inte hur folk står ut med att göra sånt år ut och år in! Jag är less nu efter tre dagar ;)



Övningsbeskrivning - Kryssdrag baksida axlar









Sammanbitet, koncentrerat och tungt!

Superbra övning för baksidan, enlig mig. Du ligger alltså på en bänk i mitten av en cc (cable cross/kryssdragsmaskin). Tänk på att pressa ner axlarna mot bänken under hela övning. Känn att det tar i baksida axlar, så att du inte jobbar för mycket med armarna. Triceps kan kopplas in om man gör fel!


5 kilometer

Blogg.se har gjort lite uppdateringar, så jag har itne kunnat logga in förrän nu. Hur som helst så vaknade jag för ett par timmar sedan och har hunnit vara ute och springa! Äntligen passade det - bra väder, ingen träningsvärk i benen.

Jag sprang 5 kilometer idag också. Och idag sprang jag faktiskt HELA TIDEN (förutom en liten liten kort mikropaus för att knyta skon). Jag brukar alltid behöva gå en stund. I och för sig brukar jag hålla lite högre tempo då också. Köra lite intervaller. Nu blev det jogg hela vägen. Något annat trevligt är att jag blivit 5 minuter snabbare på rundan sedan jag sprang den första gången för ca två och en halv vecka sedan. Jag älskar att vara nybörjare eftersom förbättringarna sker så snabbt! Nu ska jag försöka minska med 5 minuter till, sedan hitta en längre runda. 5 minuter är dock en låååång tid på detta avstånd. Men jag gör så gott jag kan :)



Årets första...





Hjälmen och pulsklockan är på och jag är ready to go!
(Förresten, visst är jag söt i den cykelhjälm jag hade när jag var typ 10 år? Man tager det man haver!)


Jag har nyss kommit in från årets första inlinesrunda! Superskönt! Jag kände att jag behövde rensa tankarna lite, så varför inte ge sig ut i naturen en stund? Bestämde dock redan innan att jag inte skulle vara ute länge. En halvtimme satsade jag på. 27,17 stannade pulsklockan på. Nöjd!

Jag har känt mig lite smått rastlös hela dagen. Velat ut och röra på mig lite. Tror att det är en konsekvens av att det inte blev någon löpning imorse på grund av regnet. Jag måste liksom få min rastlöshet ur systemet ;)


Nu: äta, duscha, hänga tvätt, slockna i sängen.



Middag




Dagens middag blev lax!

Snabbt och enkelt att tillaga! Jag pepprade en laxfilé med svartpeppar och citronpeppar och satte in den i ugnen. Under tiden fixade jag ihop en tzatsiki av lässkesella, minikeso, riven gurka, vitlök, svartpeppar, samt ett par droppar pressad citron. Serveras med grönsallad av gurka, tomat och paprika. Gott och lättlagat!


Superset

Efter dagens seminarie samt lunch med Denise var jag redo att slåss mot hantlarna på gymmet. Idag tränades bröst och triceps. Högreps, precis som igår. (Ska köra det resten av träningsveckan också). Måste säga att det är lite jobbigt mentalt att köra högreps, eftersom man då måste sänka vikterna. Körde till exempel bänkpress på endast 30 futtiga kilon idag. Det känns ju lite klent, men det är bra att köra någon högrepsvecka ibland också!


Så här såg dagens pass ut:

Hantelpress på bänk
(bröst) - 4 set
supersetat med:
Hantelpress bakom huvudet (triceps) - 4 set

Lutande hantelpress (bröst) - 4 set
supersetat med
Dips mot bänk (triceps) - 4 set

Bänkpress (bröst) - 3 set
supersetat med
Frenshpress (triceps) - 3 set

Breda dips (bröst) - 4 set

Pushdowns (triceps) - 3 set
supersetat med
Flyes i cabel - 3 set


När jag tränar två muskelgrupper och kör högreps tycker jag att superset är ett bra koncept! Det är ju nämligen lite mer tidseffektivt än att köra en övning i taget. När man kör superset så går man direkt vidare till nästa övning, utan att vila mellan. När man kört båda övningarna får man vila, sedan börjar man om. 

Som exempel kan vi ta dagens första övningar. När jag hade kört liggande hantelpress för bröstmusklerna hoppade jag direkt upp och tog en lite lättare hantel och körde tricepspressar. Sedan vila ett tag och börja om med bröst. Got it? :)




Usch

Jag var riktigt taggad på att springa idag, men när jag vaknade inatt för att släppa ut lillkissen spöregnade det. Regnet har fortsatt sedan dess och jag tänker INTE springa i regnet. Det är visserligen väldigt skönt och svalkande, men jag har inte tid att bli förkyld nu, så jag skippade det. Får hoppas på sol imorgon då!

Istället för att springa har jag kört lite magövningar på vardagsrumsgolvet. Inte speciellt länge, utan bara för att komma igång lite. Och så har jag varit ner till tvättstugan och kastat in dagens förta maskin. Spännande morgon?



Nu blir det frukost innan jag har seminarie. Sedan blir det träning - bröst och triceps.


Sockerutmaning

Jag och älsklingen utmanar varandra lite nu. Inget godis, kakor, chips, glass, m.m. fram till juli. Ett undantag blir det dock - när jag fyller år. Men annars är det nolltolerans. Det kännssom att det är svårast för mig, haha. Linus har ju ändå hunnit vänja sig vid att vara utan sötsaker eftersom han gått på diet ett bra tag nu. Dessutom är det jag som är godisråttan och han är mera kebabmannen, haha.

Men det ska väl kunna gå? Får trixa ihop lite nyttiga godsaker. Till exempel isglass av funlight, hallonglass av hallon och kesella.. Jaa, finns mycket spännande man kan göra! Sen är ju fruktsallad underskattat! Och grönsaksstavar med dipp!

Lite kämpigt blir det ju såklart! Extra jobbigt är det vid sociala tillställningar. Men har man viljan så går det! Och jag tänker inte förlora mot Linus ;)






Någon som vill vara med? Ett onyttigt tillfälle är tillåtet under sex veckor. Vårat onyttiga tillfälle blir alltså någon gång under veckan jag fyller år, vilket är på ungefär två veckor. Lämna gärna en kommentar i kommentarsfältet eller skicka iväg ett mejl till mig om ni vill vara med! :)


Axlar - högreps

Gissa vems axlar som är helt döda nu? MINA! Haha, pumpade på rätt så rejält idag. Har dock bestämt mig för att köra igenom alla muskelgrupperna med högreps den här veckan. Spännande med variation! Idag körde jag alltså 10-14 reps och bara 4 set på varje. Tog ändå dryga timmen att köra igenom alla övningar!


Dagens pass:

* Hantelpress - 4 set
* Sidolyft - 4 set
* Mina speciallyft - 4 set
* Framåtlyft - 4 set
* Hög rodd - 4 set
* Arnoldpress - 4 set
* Drag mot hakan - 4 set
* Chins - 4 set


Som ni ser så la jag till lite chins där på slutet. Gick inget vidare kan jag ju meddela. Var så slutkörd, haha! Men jag lät i alla fall kroppen känna på några set. En fördel med att det gick så dåligt idag är ju att det inte kan gå sämre på ryggpasset när jag ska köra chins "på riktigt" ;)



Mellis



Smoothie och mangobitar!

Jag hade planer på att cykla iväg till gymmet efter mitt lilla mellanmål.
Är dock inte vidare sugen på att cykla i regnet, så jag väntar ett tag och ser ifall det går över. Annars får jag väl ta bilen till gymmet och köra lite kardio inomhus istället för cyklingen!


Morgonpromenad!

Igårkväll hade jag planer på att springa en runda idag också. Men det blev inte av! Förr trött i både huvudet och benen, haha. Det fick bli en morgonpromenad på 50 minuter istället. Rätt skönt det med! Vi får se om jag orkar ta mig ut på en löprunda imorgonbitti. Det känns så KUL med löpning just nu, men jag måste ha energin, för jag tänker inte fara ut och göra ett halvdant pass :)


Nu ska jag ha en liten mysmorgon innan jag börjar plugga. God frukost, kanelkaffe, bloggläsning och nyhetsmorgon i bakgrunden.



Kesella med hallon, jordgubbar och ett par mangobitar. Garnerat med egengjord müsli!




Två rågi. Ett med två äggvitor och lite kaviar. Ett med keso, örtsalt, skinka och tomat.


Kycklinggryta

Till middag har jag ätit en supergod kycklinggryta som har blivit en favorit! Jag improviserade ihop den för ett par veckor sedan och blev sedan tvungen att göra en till, för den är underbart god!


Detta behöver man:

* Kyckling
* Limekrydda
* Peppar
* Wokgrönsaker
* Kokosmjölk light
* Rökt skinka


Enklare kan det väl knappast bli? Börja med att skära kycklingen i små bitar och krydda med lime och peppar. Stek kycklingen i en stekpanna och när den nästan är klar steker du wokgrönsakerna i en annan. Blanda ihop kyckling och grönsaker i en kastrull och häll på en burk med kokosmjölk light. Lrydda lite mer ifall du tycker att det behövs och klipp sedan ner några skivor rökt skinka för en härlig finish!


Ätes med grönsaks-keso-örtsalts-blandning och eventuellt med hembakat bröd också!




Kesosalladen, har tyvärr inga bilder på kycklinggrytan!


Biceps och hamstrings

Efter att ha cyklat den åtta kilometerna till gymmet var jag redan dyblöt av svett när jag kom fram, haha. Bra uppvärmning, minst sagt! Väl framme blev det ett härligt pass för biceps och hamstrings. Inte mycket hamstrings dock, för jag fick lite tidsbrist där på slutet.


Dagens pass:

Hantelcurls - 6 set
Curls i cable - 3 set
Liggande curls i cable - 4 set
Scottcurls - 4 set
Bamsecurls - 6 set

Liggande lårcurl - 10 set


Jag är riktigt nöjd med dagens prestation! Vikterna kändes lätta och jag fick öka på vissa övningar. Nice nice! Jag ska försöka ta kort eller filma när jag kör en del övningar, så ni får se hur jag gör. Måste bara ha någon med mig dåårå!

Nu blir det mellis: ägg, morotstavar och kaffe!


Städat och fint!



Planen var att jag skulle finslipa på en presentation jag ska göra, samt ett arbete som ska lämnas in i samband med presentationen. Gick det bra? Njaee. Men jag har en ren lägenhet nu i alla fall! Kändes nämligen plötsligt väldigt kul att städa istället för att göra skolarbeten.

Nu har jag rensat ut stickade kläder och annat tjockt, varmt och vintrigt från min huvudgarderob och gett lite plats åt sommartunikor istället. Har även dammsugit hela lägenheten, även under sängen, haha.

Nu ska jag äta upp mitt mellis och packa gymväskan. Ska cykla iväg till IKSU och köra lite biceps och hamstrings. Konstig kombination? Well, maybe, men de passen gick inte 100 förra veckan, så jag kör lite komplettering idag.



Morgonrunda



Svettigt och härligt! Jag har varit ute och sprungit litegrann nu på morgonkvisten. Bestämde det redan igårkväll och har längtat hela natten, haha. Måste säga att det gick bättre än vanligt! Det kändes som att jag bara FLÖG fram och jag bestämde mig för att inte ge upp! Jag vet att jag kan mer än jag tror, men det är så svårt att pressa det där sista ibland.. Men idag lyckades jag rätt bra!



Denna runda körde jag idag igen! Drygt 5 km. Jag sprang på 1 min och 37 sek mindre idag än förra gången. Feels good!


Hemmaträning



För ett par timmar sedan körde jag ett skönt träningspass här hemma på vardagsrumsgolvet. Armhävningar, plankor, crunches, abslider och lite lek med 5 kiloshantlarna. Mer komplicerat än så behöver det inte vara!


Hemma!

Jag har spenderat dagen resandes. Bil, lokalbuss, långfärdsbuss, lokalbuss och bil. Så har min dag sett ut! Men nu har jag landat hemma i Umeå.

Hela bussresan satt jag och var träningssugen. Det får dock vänta ett par timmar till, för nu måste jag få i mig middag och den ska hinna landa innan jag ger mig på något. Det lutar åt hemmaträning idag! Lite armhävningar, magövningar och kanske lite lek med småhantlarna som jag har? Låter kul!




Hemmaträning!


Rygg!



Nu har ryggen dödats! Har kört chins, rodd, omvänd pecdec (baks axl), hantelrodd, skivstångsrodd, kryssdrag (baks axl), lats i cable och vanliga hederliga latsdrag. Sedan blev det också bellyback för ländryggen!

Jag har förresten mer träningsvärk i mina kära triceps än jag haft på lääänge! Gött!


Fullt upp!

Igår blev det inte mycket uppdateringar här! Hade fullt upp. Jag umgicks med min gymnasievän Cecilia, pluggade, hjälpte Emil med hans bil och på kvällen blev det fim hos Daniel och Jessica. Trevlig lördag!

Ett tricepspass hann jag också med! Gosh vad mina stackars triceps fick jobba! Arbetade en del med superset där jag varvade lågreps med högreps. Mycket dips mot bänk blev det. Bra övning för att trycka ut de sista!

Idag väntar plugg och träning. Vi ska till Magnus och se fotboll också. Och så ska jag försöka hinna träffa Jessika också. Fullt upp idag med alltså! :)


Vad innebär kardio?

Vad innebär kardio? :)

Kardio kan man helt enkelt förklara som konditionsträning. Kardiovaskulär träning är när när man joggar, springer, cyklar, osv för att komma upp i puls. Huvudsaken är här att pulsen stiger och man blir andfådd. Begreppet "kardio" kommer från grekiskans "hjärta", och man kan enkelt säga att man tränar upp hjärtat genom att röra på sig och därmed kan man bland annat förebygga framtida hjärtattacker. Därav namnet.

Jag ser det så här; kardio är när man tränar för att komma upp i puls och konditionsträning är när man tränar för att bli bättre konditionsmässigt (tex springa snabbare/längre). Det finns lite olika tolkningar på detta!


Lördagmorgon!

Vi hade en supertrevlig kväll igår! Jag&Linus, Jess&Wille och Linnea&Chris var i Pålsträsk och grillade, surrade, spelade spel, sjöng singstar, osv. Superkul!

´Nu på morgonen har jag hunnit promenera och ätit frukost. Dags att ta tag i pluggandet! Senare blir gym och ett rent tricepspass står på schemat eftersom dessa har hamnat lite i skymundnan senaste tiden. Så massa tricepsövningar ska det blir! Och massa träningvärk imorgon räknar jag med!



Axlar





Det blev ett skönt axelpass idag! Fick bra pump i axlarna. jag körde mycket på superset, så det blev ett väldigt tidseffektivt pass. Det gick extra bra med hantelpressarna idag!

Gjorde en övning lite annorlunda idag också! Drag mot hakan kördes med rep i cable istället för med fri stång, som jag brukar köra annars. Kul att variera lite och det funkade riktigt bra! Bra övning för att svetsa till axlarna :)


GLAD!

Är på superbra humör idag! Av flera olika anledningar...

* Jag har bestämt att jag ska läsa idrottsmedicin
* Våra förlovningsringar är redan färdiggraverade och Linus ska hämtas dem idag/imorgon
* Snart klar med ett par seminarieuppgifter
* Ikväll ska vi grilla med Jess&Wille och Linnea&Chris!


Kan det bli bättre? Tjoohoo! Ska försöka använda mitt braiga humör till att plugga. På ett par timmar blir det träning med älsklingen! Gymmet kommer göra en bra dag ÄNNU bättre ju! :D






Godmorgon!

Sitter här någorlunda pigg och glad trots att det blev rätt sent igår (pga en incidens med en råtta som en av katterna drog med in). Vaknade vid halv sju och tog mig en promenad. Nu väntar jag på att frukostäggen ska koka så att jag kan få mig nå att äta!

Idag är jag hemma för "vård av sjukt barn". Det är lillasyster som är sjuk, så jag umgås med henne medan jag pluggar. Sedan ska jag försöka smita iväg till gymmet också nån gång. Axlarna ska tränas!

Ha en bra fredag allihopa!


Idrottsmedicin



Nu har jag bestämt mig; jag ska läsa ett par kurser i idrottsmedicin under sommaren! :D





Det känns verkligen superkul!
Det är någo som jag är intresserad av och något som jag verkligen vill veta mer om! Dessutom kommer jag att ha semster i mitten av sommaren. Vecka 26-31 för att vara exakt!

Jag och Linus har kollat ihop våra scheman, och det verkar funka superbra! Han är hos mig i början av sommaren, för då har han semester, sedan är jag hos honom när jag har semester.


TAGGAD!


Vilodag



Det blir tydligen en vilodag idag! Hade egentligen planerat att träna axlar idag och triceps imorgon, men det får bli förskjutet en dag. Har haft fullt upp idag med förelsäning och pluggande (vilket jag MÅSTE prioritera nu). Strax kommer jag att befinna mig på en buss till Älvsbyn och eftersom det tar så fruktansvärt lång tid att åka buss så är jag inte framme förrän halv nio ikväll. Gymmet stänger nio. Och tydligen hade pappa frågat min älskling igår ifall vi kunde vara barnvakta Lina ikväll, så det blir fullt upp ikväll också!

Imorgon blir det nya tag! Axlarna ska spöas ordentligt och jag ska mest troligt hinna få med lite kardio också! Det var någon vecka sedan min senaste löptur nu. är ju alltid så trött i benen nu när jag cyklar flera mil i veckan, men i helgen blir det cykel-vila och kanske jag kan springa? :D


Morgonkaffe



Sitter här med kaffekoppen och en god frukost. Kaffe är aldrig så gott som på morgonen! Extra gott blir det om man har varit ute och promenerat också ;) Morgonens promenad blev bara 45 minuter, men det är ju bättre än ingenting!

Idag har jag en föreläsning mellan tio och tolv, sen ska jag hem och snabbpacka lite grejer och åka med bussen till Älvsbyn. Saknar min älskling så fruktansvärt mycket! Varje sekund utan honom känns som ett år..


Som en häst..

Jag har verkligen ätit som en häst idag! Har räknat ihop till fem mellanmål hittills, haha.
Och så frukost, lunch och middag också. Äter så att jag blir proppmätt, men ett par timmar senare är jag sugen på mellis igen. Jag äter mycket annars också, men idag har det varit JÄTTEMYCKET. Musklerna blir då glada i alla fall. De behöver enrgi för att växa! Men jag tycker ändå att det är lite jobbigt de dagar då jag verkligen är bottenlös. Jag måste ta med mig en massa mellanmål när jag far till gmmet och skolan. Annars brukar det räcka med två-tre mellanmål på en dag, vilket känns lite mer rimligt, haha. Att jag dessutom måste snåla med pengarna nu för att klara att betala hyran under två månader utan inkomst gör ju inte att det känns bättre ;) Men men, så kan det vara ibland!

Efter gårdagens tunga ryggpass (som förresten känns rätt så mycket idag ^^) och ett hårt armpass idag + allt cyklade och morgonpromenaderna så är jag inte förvånad :)



Negativa hantelcurls



Oskarp bild med mobilkamera, men det får duga!


Dagens gympass var helt underbart! Arbetade mycket biceps. Lyckades inte med några ökningar, tyvärr. Men trycket var enormt! Det var några veckor sedan jag hade så sjukt mycket tryck i biceps! Något som jag funderar över är dock varför jag får mer ådror på ena armen? Skumt när jag lyfter lika tungt..

Idag jobbade jag lite med negativa hentelcurls. Det funkar ofta bra för mig när jag vill öka. Man liksom vänjer musklerna vid lite tyngre vikter. Vad är då negativa hantelcurls? Joo, man hjälper till med andra armen lite på uppvägen, sedan när man sänker hanteln använder man bara den armen man arbetar med. Och så sänker man långsamt. Musklerna är starkare i den fasen av övningen. Sedan försöker jag att hjälpa till mindre och mindre på uppvägen. Till sist klarar man ett par reps och har ökat hantelvikten. Har funkat bra för mig tidigare, så nu fortsätter jag på det! Dock är ju inte alla set negativa, utan jag kör lågreps på hantlar där jag som mest orkar 4-6 stycken de flesta seten.

Efter bicepsövningarna körde jag åtta set triceps också. Triceps ska ju som sagt tränas mer senare i veckan, men jag blev så sugen på att köra liiiiiite ;)


Nu ska jag börja cykla mot gymmet





Ljusgul tröja - Sommarkänslorna flödar!


Nu beger jag mig iväg till gymmet för att pumpa biceps och triceps.
Fokus på biceps idag, eftersom jag planerar att köra ett pass med enbart triceps senare i veckan! Idag ska jag satsa mycket på tunga vikter och låga repsantal.


Godmorgon!

Åååh, vad det var skönt att sova inatt! Nästan lite jobbigt att stiga upp halv sju för att promenera. Men jsg lyckades få till en promenad på 45-50 minuter i alla fall.

När jag ätit frukost ska jag försöka plugga ett tag. Sedan cyklar jag iväg till IKSU och kör ett armpass innan jag har föreläsning klockan 13. Kvällen kommer också bestå av plugg. Funderar dock på att köra en inlinesrunda, ifall jag hinner. Det var längesen sist!




Nu är det dags för frukost! Mmmmm. Helt klart godaste målet på dagen!


Onehundred pushups - Vecka 6

Nån som klarat sig så här långt? Sista veckan nu innan sluttestet!

Klarar du 46-50 - kolumn 1, 51-60 - kolumn 2, fler än 60 - kolumn 3. Om du inte klarar 46 så kör du vecka 5 igen tills du klarar det!




Jag tog mig ju en vilovecka från den här utmaningen förra veckan, så jag ska komma igång igen nu! Vet dock inte riktigt vad jag ligger på nu, men vecka 4 eller 5 ska jag väl börja om på. Kanske vecka 4 för att låta det vara lite lätt ett tag innan det blir för tungt, haha :)


Dagens ryggpass

Att cykla 16 kilometer kändes rätt rejält i mina stackars ben. Träningsvärk! Hehe, men då känns det ju att man har gjort något i alla fall!

Ryggpasset gick bra. Lite repsökningar, bra kontakt och bra flyt. Så här såg passet ut:


* Chins - 8 set
* Rodd - 4 set
* Latsdrag - 7 set
* Pullover - 4 set
* Roddmaskin - 5 set
* Lats i cable - 2 set


Ryggen känns helt slutkörd och mosad. I like it! Jag ska försöka köra chins någon mer gång i veckan också. Nu ska det gå! :)



Pluggpaus



Stålande väder och jag har en massa arbeten att göra. Tur då att artikelläsning funkar bra att göra utomhus! Senaste timmarna har jag dock suttit här inne vid datorn och skrivit och gjort diagram och grejer.

Nu ska jag ta mig en paus och cykla iväg till gymmet. Jag undrar hur det kommer gå för mina värkande ben att cykla, men jag behöver få igång blodcirkulationen i dem, så det kommer väl kännas bättre efteråt, även om det blir kämpigt! Det är förresten ryggen som ska tränas idag. Ryggpassen är nog mina favoritpass just nu! Superkul :) Jag har faktiskt lyckats bygga upp styrkan lite och kör rätt mycket chins, så snart borde det väl ändå gå att göra några stycken?


Ryggen

Slutet av mars:




Början av maj:








Jag ser inga större skillnader faktiskt. Önskar att jag hade något bättre att fota med än mobilkameran, för det är så svårt att se detaljer nu. Och detaljer är viktiga, vet ni! Men jag tycker i alla fall att det känns som att axlarna har vuxit till sig lite, även om ryggen står rätt still. Men större ska allt bli! Tjoohooo!

Kul att ta bilder att jämföra med så att man kan se om man utvecklas. Nu är det ju inte så många veckors mellanrum mellan dessa bilder, så skillnaden är marginell, men det är ändå roligt. Det är så svårt att se på sig själv att man utvecklas, så bilder är superbra!


(Att jag är kass på att spänna mig är ju en annan femma)


Tidigt en tisdagsmorgon

Imorse vaknade vi halv fem. Måste säga att det kändes tungt att ställa larmet på 04.30, men det kändes ännu tyngre att vakna sen, haha. Älsklingen skulle med en omänskligt tidig buss in till Piteå så han hinner till skolan. Själv for jag hem och sov en timme till innan jag begav mig ut på en 45 minuters promenad.

Nu sitter jag här med frukosten uppdukad. Kaffe, kesella och knäckebröd med diverse tillbehör, precis som vanligt. Gött! När den har hamnat i magen ska jag ta tag i ett par migrationsarbeten. Ska försöka göra bort så mycket som möjligt, för torsdageftermiddag eller fredagmorgon sticker jag iväg till Älvsbyn.



Detta blir en utmaning! Blir kanske bara i Umeå i två dagar till och har liiiite frukt som jag måste hinna äta upp! Tur att det är gott ;)


Core och armhävningar

Dagen har bara sprungit förbi! Nu på kvällskvisten fick vi till ett litet träningspass. Core och armhävningar tränades idag! Jag tog mig en vilovecka från OHP och idag körde jag ett eget armhävningsschema med drygt 20 set och 30 sekunders vila mellan seten. Före armhävningarna och under vilan tränades mage och rygg. Det blev ett gode härligt pass ändå! Väldigt intensivt, med superset och så.

Linus for även ut och sprang en sväng, men mina ben ville inte följa, haha. Som förutspått har träningsvärken kommit mer och mer nu under dagen. Men det är en skön smärta ;)




Förresten, våra ringar är inlämnade nu. Jag är utan förlovningsring igen, men när de kommer tillbaka kommer det att stå "Linus" i min ring och "Emma" i hans. Lika bra att göra det nu när det är gratis ;) Och vi är fortfarande lika förlovade, ifall det nu är någon som undrar när vi är utan ringar!


Ny vecka!

Veckorna bara springer förbi! Nu är det redan måndag och en ny vecka. Tre och en halv vecka har jag kvar av den här terminen, om jag har räknat rätt. Det kommer ju att gå superfort!

Under morgonens promenad var jag lite seg i benen. Inte konstigt, med tanke på gårdagens benpass. Träningsvärken har dock inte kommit än, men om jag känner min kropp rätt så dyker träningsvärken upp ikväll och håller i sig under morgondagen ;)




Idag har vi inte så mycket planer. Jag har föreläsning mellan ett och tre. Någon gång på eftermiddagen ska vi träna mage, och så blir det eventuellt en löptur om mina ben håller. Vi kanske även ska fara å lämna in förlovningsringarna. Om vi vill ha dem graverade (?) så är det gratis att göra det nu. Det tar 1-2 veckor, men det känns ju rätt värt det ändå. Så det kanske vi också gör :)




Benpass!

Har ett par gånger försökt skriva ett inlägg om dagens benpass, men blogg.se verkar inte vilja samarbeta med mig. Hur som helst så var det ett härligt pass där jag körde på så gott jag orkade och lite till. Blev lite yr efter passet, men det är ju så det brukar vara efter benpass! Det är väldigt energikrävande och hur bra jag än äter och dricker tidigare under dagen så får jag ofta en enrgidipp efter ett benpass. Men det är ju ett kvitto på att jag tar i iaf! :)


Ta vara på dagen!

Söndagar brukar vara såna där dagar när man gör i princip ingenting. Denna söndagen har vi tagit vara på det underbara vädret och cyklat iväg till Nydala för lite picknick. Drygt en mils cykling då alltså! Skönt med lite vardagsmotion :)




Picknickväskan!




Vi åt bröden jag bakade imorse med skinka och gurka. Gött!




Hetare man finns inte i denna värld! <3





Vi har legat och solat på våran picknickfilt. Dock ingen längre stund, på grund av ömsesidig rastlöshet, haha. Men att kunna ligga vid sjön och sola i linne känns somrigt!

Nu hinner vi mysa en stund innan det är dags för fotboll respektive gym. Nice! Undrar dock hur tusan jag ska lyckas med det där benpasset idag? Forfarande träningsvärk i rumpan ju! Men det SKA gå. Har man viljan så kommer styrkan ;)


Söndagmorgon!

Godmorgon! Trots att det blev rätt sent igår så vaknade jag klockan åtta och var pigg. Redo för dagens äventyr! Jag har hunnit göra en bröddeg som ska få jäsa medan vi är ute och promenerar. Bröd ska bakas inför en liten picknick som vi tänkte göra idag. Vi ska försöka leta reda på den där stora lekparken som finns nånstans vid Nydala. Man måste ju få ha barnasinnet kvar liksom ;)

Under eftermiddagen blir det ett benpass för min del medan älsklingen ser på fotboll. Sen finns inte så mycket planer, utan vi tar dagen som den kommer!



Happy girl!


Nu ska Linus väckas så att vi kan gå ut på morgonpromenad!


2011-05-07 <3



Den 17 september 2008 blev jag tillsammans med världens underbaraste människa. Vi har gått igenom så mycket tillsammans under de här åren. Kärleken växer sig större och starkare för varje dag. Jag älskar honom så otroligt mycket att det inte finns ord som kan beskriva det.

Idag, den 7 maj 2011, fick jag en ring av min älskling. Vi är inte längre bara pojkvän och flickvän, utan fästman och fästmö.



Jag älskar dig. Alltid!



Vi förlovade oss på en fin restaurang där detta jazzband spelade medan vi åt. Mysigt!



Efterätten gjorde jag hemma. Vaniljkesella med fruktcocktail och kokos, som fick stå i frysen ett tag. Gott! (Lite nyttigare alternativ också, eftersom Linus fortfarande går på diet. Men lite måste man ju få lyxa till det!)



En vacker röd ros fick jag också av älsklingen!

Under kvällen har vi även varit på bio för att mysa till det lite extra på våran dag. Dock ingen romantisk komedi, utan "The fast and the furious 5" (Linus val). Den var sjukt bra faktiskt!

Nu blir det mys framför tv:n som en härlig avslutning på en underbar dag!




Tack alla som ringt och gratulerat, samt alla grattis vi fått på facebook :)


Lagligt?




Är det ens lagligt att vakna klockan sju en lördag? Känns inte riktigt som det. Men jag låg kvar i sängen till halv nio iaf, och kramade på min sovande älskling.

Idag har jag ju en extra vilodag. Ingen träning! När jag klev upp bestämde jag mig också för att inte ens ta en morgonpromenad, för benen måste vila från alla kardio-aktiviteter, även promenaderna idag, för att jag ska orka köra ett stenhårt benpass imorgon. Det känns lite som att benen aldrig hinner bli helt återställda, för de är ständigt i rörelse på ett eller annat sätt. Men idag blir det vilodag från allt!

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och älsklingen ska få sova någon halvtimme till :)


Kärlek



Jag har världens finaste man hos mig nu! Vi ska bara mysa ikväll. Imorgon drar vi ut på stan en sväng. Middag och bio står på schemat!


Axlar och triceps

Vill ni veta något roligt? Det regnar ute. Åtta kilometer fick jag cykla i regnet, vilket tog nästan en halvtimme eftersom det var motvind också. Men vad kan man göra åt det? Ingenting. Innan jag cyklade hem i regnet fick jag i alla fall till ett bra gympass. Axlar och triceps, med fokus på axlar.


Dagens pass:

* Axelpress - 8 set
* Hög rodd - 4 set
* Sidolyft - 4 set
* Drag mot hakan - 4 set

* Pushdowns - 4 set
* Press med rep över huvudet - 4 set


Det var inte så många övningar och inte många set heller, men jag körde på stenhårt, så jag var helt slut ändå! Hade velat köra lite mer triceps egentligen, men energin dog. Funderar på att köra ett pass enbart för triceps nästa vecka, för det känns som att de har hamnat lite i skymundan senaste tiden..





Helg!

Jag har läst och städat och fixat hela förmiddagen. Det börjar kännas som att det dags att ta helg från pluggandet nu och fortsätta läsa på måndag..

Har nyss satt i mig ett rätt rejält mellmål. Kesella och mina hembakade bröd med ägg på. Tre stycken åt jag faktiskt, hehe! Nu är jag laddad och taggad för ett träningspass. Ska cykla iväg till gymmet och pumpa axlar och triceps. Feels good, my friends!





Idag har jag på mig en tröja som pappa köpte åt mig i USA. Och mjukisbyxor till det! Jag bor i mina mjukisbyxor när jag är hemma ;) Men nu ska jag byta om till träningskläderna och sticka iväg!


Peach Passion





Funlight Peach Passion = Sommarkänslor på hög nivå!

Jag dricker MINST en kanna (1liter) av denna varje dag nu. Svårt att motstå ju! Gott, fräscht och somrigt. Ett måste nu när colen och värmen smyger sig på allt mer!




Godmorgon!

Jag hade ju planer på att ta en lååång morgonpromenad idag. Den blev lite längre än vanligt, men inte mycket. Frukosten och kaffet hemma kändes för lockande ;) Men 70 minuter traskade jag omkring i morgonsolen i alla fall!

Idag ska jag läsa, träna, läsa lite till och sen kommer Linus hit! Då blir det myskväll :)




Frulle!


Aqua Power



Hur underbara är inte dessa enorma temuggar som jag fått av svärmor? Love them!


Det blev ett skönt kvällspass på IKSU!
Först cyklade jag dit, som uppvärming, haha. Sedan Aqua Power i en timme med Anna, Josefine och Therese. Skönt och kul! Efter det blev det ytterligare lite kardio i form av cykling hem :)

Någon som funderar på vad Aqua Power är för påhitt? Det är träning i vatten. Typ vattengympa fast lite hårdare. Här använder man hantlar och varvar konditionsträning med styrketräning i vattnet. Det blir ju lite extra tungt när man har vattenmotstånd också. Jättejobbigt kan jag inte påstå att det är, utan jag gör det mest för att det är kul och annorlunda! Vattnet gör ju också att det är en skonsam träningsform.


Med middag i magen

Jag har nyss ätit middag. Laxsoppa idag igen, för den var så fruktansvärt god! Måste ta upp mer lax från frysen, hehe! Men liiiite variation kanske skulle vara bra? Lax och ungstekta rotsaker nästa gång kanske?

På nån timme ska jag trampa iväg mot gymmet. Ikväll är det Aqua Power som gäller, med tjejerna! Jag har inte varit på det sen i höstas. Då brukade jag och Jennie fara några gånger, men nu var det längesen. Ska bli kul att köra det igen!



Orkar inte

Idag har jag en sån där dag då jag känner mig energilös, deppig, omotiverad.. Händer någon gång då och då, och det finns ett samband. Det inträffar när jag inte har träffat Linus på länge. Men imorgon kommer han hit, så då kommer jag att skina som en sol igen! Det är faktiskt mer påfrestande än man tror att inte kunna träffas jämt. Nu är det dessutom nästan två veckor sen jag var hos honom, och det sätter sina spår i mitt humör!

Jag behöver kärlek. Kramar, pussar och lite söta ord. Det gör mig lycklig!



Så här ser vi för övrigt alltid ut när ingen ser på!



Jag kom nyss hem från gymmet. Egentligen skulle jag ha tränat ben idag, men det fanns inte en chans i världen att det skulle gå. Efter att kardio är träningsvärken ett faktum!

Istället körde jag ett pass med de muskelgrupper som jag för tillfället inte har träningsvärk i; bröst och biceps. Det gick helt okej! Pumpade på rätt bra faktiskt. Orkar dock inte skriva så ingående om det nu.

Planen är att köra axlar och triceps imorgon, kasta in en extra vilodag på lördag och köra ben stenhårt på söndag, för då borde de vara helt återhämtade! :)


AJAJAJ!

Haha, när jag vaknade imorse hade jag så ont och var så stel att det kändes som att jag hade träningsvärk i hela kroppen. Det kändes fruktansvärt jobbigt att gå ut på morgonpromenad, men när jag väl började röra på mig så släppte stelheten och jag märkte att träningsvärken inte var så farlig ändå. Mest ryggen ju!

Dagens morgonpromenad blev 45 minuter. Rätt lagom en morgon när man känner sig segstartad, haha. Funderar dock på att ta mig en lååång morgonpromenad imorgon. Lite omväxling!


Nu måste jag skynda mig att äta frulle. Sedan iväg till skolan för en tre timmars lång föreläsning. Efter det blir det gym!







Mmmm... Morgonkaffe!


Dag 28 - Där tränar jag helst


Bloggutmaningen Dag 28
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Där tränar jag helst

Jag har under ett par år tränat på Nautilus, som nu bytt namn till Actic. Det är lite som mitt andra hem, haha ;) Sedan i höstas har jag tränat på IKSU, vilket helt klart är favoritgymmet! Speciellt nu när det är varmt ute och rätt folktomt på gymmet (jämfört med under vintern iaf) så man slipper trängas bland vikterna.

Jag föredrar IKSU eftersom det finns ett stort utbud av allt där! Jag trivs verkligen superbra där. Men samtidigt är Actic rätt mysigt. Litet och man behöver inte trängas med lika mycket folk som på IKSU. Svårt att bestämma ett gym ju ;)




Maskinavdelningen på Actic




Styrketräningsavdelningarna och konditionsrummen på IKSU.
(Finns en massa gruppträningssalar också!)


Laxsoppa




Detta åt jag till middag idag! Riktigt gott måste jag säga :)



Det här slängde jag i soppan:

* En stor potatis
* En morot
* Purjolök
* Grön paprika
* En laxfilé
* Räkor


Börja med att koka upp vatten och tillsätt en fiskbuljong. Sedan ska potatisen och moroten kokas så att de blir mjuka. Sätt i purjolöken efter ett tag. När dessa nästan är färdiga sätter du i laxen, skuren i tärningar. Du ser på laxens färg när den börjar bli färdig, och då tillsätter du lite grön paprka och räkor.
Krydda sedan efter behag! Jag har i limepeppar, svartpeppar och pressad citron. '

Ätes med hembakat bröd, såklart!








Ryggpass!



Ryggen har mosats idag på gymmet! Ska försöka ta nya formbilder i helgen, så kan vi se ifall den har lyckats växa nå de senaste två månaderna :)


Dagens pass:

* Latsdrag - 4 set
* Rodd (brett grepp) - 4 set
* Chins - 8 set
* Roddmaskin - 4 set
* Lats i cable - 8 set
* Kryssdrag i cable - 4 set
* Pull over - 2 set


Det gick superbra! Jag hade en helt underbar kontakt från första repetitionen och hela passet igenom! Dessutom har jag blivit starkare. Jag ökar något i repsantal nästan varje gång nu! Det går verkligen superbra med träningen. *Happy face*.

Som ni ser så körde jag en roddmaskin idag. Jag tycker rent generellt inte om maskiner utan kör helt med fria vikter eller i cable. Men denna maskin var faktiskt riktigt bra! Kändes rejält i både lats, trapz och baksida axlar. Den kommer jag nog att köra fler gånger, faktiskt :)






Nu väntar jag på att äggen ska koka klart! Mellis känns välbehövligt! :)


Mornin'



Halv sju ringde larmet imorse! Då var det bara att dra på sig kläderna och ge sig ut på promenad! Det kändes lite småsegt idag, för benen är rätt trötta efter gårdagens löpning, cykling och kickar under boxningen. Men 45 minuter fick jag till i ett bra tempo i alla fall!

Idag har jag föreläsning mellan tio och tolv, sedan blir det träning. Idag ska ryggen mosas. Det känns som att det var en evighet sedan jag tränade vanlig hederlig styrketräning, men det var bara två dagar sen, haha. Men jag längtar!

När det är avklarat ska jag handla massa mat och sedan hem och läsa mera migration.


Jag är GRYM!


Jag skiter i jantelagen och säger följande: Jag är grym, bäst och helt amazing! ;D


Jag har tränat sjukt mycket idag.
Först löpning 5 km, core och armhävningar 40 min, cyklat 16 km och boxning i två timmar. Sammanlagda träningstiden har väl blivit ungefär fyra timmar, haha. Idag har jag KÄMPAT!

Ovanligt att jag tränar så mycket på en dag. Löpningen och mage + armhävningar var det ända planerade, men sen ville tjejerna ha med mig på boxning, så jag cyklade till gymmet och boxades i två timmar med Josefine, Anna och Therese. Grymt? Jaaa!

Kan ju dock meddela alla som tänker; "det där ska jag testa" att detta inte funkar i längden. Att träna så mycket en dag funkar, men det håller inte i längden, då blir det inte hälsosamt. Men nån gång ibland måste man kunna testa sina gränser ;)


Nu ska jag ÄTA! Det är väldans dyrt att ha träning som hobby, livsstil, intresse.. you name it, när man INTE vill gå ner i vikt, för jag äter som en häst! Två hästar kanske? Aja, massor i alla fall! Tur att jag gillar mat ;)





En gammal snöig bild får ni idag!


Mellis!






Jag kom nyss hem från dagens föreläsning och sitter här med eftermiddagsmellanmålet. Kesella och ägg! Mums! Kaffe på det också, såklart :)

Eftermiddagen ska spenderas i soffan, läsandes. Måste läsa en bok på gammelsvenska som jag sedan ska koppla till olika migrationsteorier. Men det är ju faktiskt rätt intressant, så det ska nog gå bra!


Idag blir det ingen gymträning. Istället blir det Punch Out ikväll! Omvädret håller i sig ska jag cykla in till IKSU där jag sedan ska boxas lite med tjejerna! Skojsigt :)

Jag har redan hunnit "mini-hemträna" idag på förmiddagen, haha. Gjort lite armhävningar och plankor bara. Men armhävningarna gick superdåligt! Det sa verkligen tvärstopp och efter 35 orkade jag inte mer. Motivationen sjönk i botten, men jag ska ta nya steg! Kanske behöver en vilovecka från Onehundred Pushups-utmaningen? Det börjar kännas som att resultaten ger vika för att jag kör armhävningar varannan dag, nämligen. Musklerna måste ju hinna återhämta sig ordentligt!  Men vi får se hur jag gör! Ska försöka på nytt imorgon och se hur det funkar innan jag bestämmer mig :)



Run run run!



På kartan ser ni vart jag har sprungit! Den blå pricken är där jag bor, och den röda har jag ingen aning om vad det är ;P

Denna sträcka är 5,154 km enligt Eniro. Nice! Och backar finns det gott om, så det är verkligen 5 tunga kilometer! Men jag ska ta tid på den sträcka och försöka göra framsteg i tid å så. Kul att ha en utmaningen och ett mål! :)

Kanske borde testa att springa senare under dagen nån gång? Kanske kan få lite mer energi till att pressa hårt då? Lite svårt att ha full energi när man sticker ut direkt på morgonen förefrukosten. Men vi får se vad jag hittar på!


Hur blir man av med sötsuget?




Hur blir man av med sötsuget?

Jag har själv haft väldigt mycket sötsug så länge jag kan minnas. Nu har jag äntligen blivit av med det! För mig blev det en stor vändning i början av det här året när Linus påbörjade sin diet och jag började äta mindre kolhydrater. Pasta, ris och potatis äter jag ytterst sällan nu. Bröd och frukt äter jag dock dagligen, så helt utan kolhydrater är jag ju inte! Men grejen är att jag ersatt kolhydraterna till huvudmålen med mera protein. Istället för att äta kyckling och ris äter jag mera kyckling. Detta funkar superbra för mig och jag äter mer än nånsin, men även bättre! Tidigare kunde en middag till exempel bestå av ett paket nudlar eller havregrynsgröt. Inte konstigt att blodsockerkurvan är ojämn då och att man blir sötsugen! Så för mig har mera mat och bättre mat varit nyckeln till att bli av med sötsuget!

Sedan har jag alltid varit lite "allt eller inget". Men nu äter jag godis fredag eller lördag (jaja, ibland både fredag och lördag!) och det funkar hur bra som helst. Är inte sötsugen under veckorna, men klarar av att unna mig på helgerna.



Här kommer några mer konkreta tips:


1. Ät mer mat!
Jag tror att den "vanliga" maten är ett problem för många. Främst för tjejer, vilket leder till ett ökat sötsug. Varför? Joo, det är inte riktigt accepterat för tjejer att äta mycket mat. Tjejer ska vara "små i maten". Att äta sötsaker är dock i dagens samhälle helt okej. Vad leder detta till? Att man äter för lite och att blodsockerkurvan stiger och sjunker och man äter sötsaker istället för mer mat. Känner du igen dig? ät mer mat! Och mer proteiner, eftersom det är mer mättande än de snabba kolhydraterna!

2. Ät mellanmål!
Brukar du bli sötsugen på eftermiddagen? Ät mellanmål precis innan du vet att sötsuget sätter in. Det håller sötsuget i styr!

3. Träna!
Ett aktivt liv leder ofta till bättre val även när det gäller kosten. Dock kan det ju även bli tvärtom, så att man överskattar träningen och vardagsmotionen. Ett exempel kan vara "nu har jag promenerat i 30 minuter, så nu kan jag äta en pizza till lunch".

4. Drick vatten!
Blir du sötsugen efter middagen trots att du nyss ätit och egentligen är mätt? En kryddstark mat kan trigga igång sötsuget, men det kan ofta handla om att man behöver dricka mer. Äter man kryddstarkt behöver man vatten!

5. Ha inga onyttigheter hemma!
Rensa kylskåp och skafferi! Bort med kakor och annat som du går och småäter. Finns det inte så blir det betydligt lättare att stå emot! Ha istället alltid färsk frukt hemma som du kan äta när du är sugen på något sött!

6. Ha inte några förbud!
Sätter du upp förbud får det lätt motsatta effekt; att du blir extra sugen på sött och bryter dina "regler". Detta kan i sin tur leda till att man känner sig misslyckad, och det är ju aldrig bra!

7. Unna dig något!
Man måste kunna unna sig lite sötsaker ibland också! Jag äter alltid godis på helgerna. Det blir så mycket godare om man inte äter det varje dag! Men för en del funkar det skippa det helt. Gör det som känns bäst för dig!

8. Testa dig fram!
Det som funkar för mig behöver inte funka för dig! Jag vet de som dricker ett glas vatten och borstar tänderna när de är sötsugna, och en annan vän dricker te. Detta har dock aldrig funkat för mig, men det kanske är något för dig?




Vilodag



Idag har jag vilodag från träningen. Kändes välbehövligt och välförtjänt! Dock lika tråkigt som vanligt, haha. Jag gillar att ha ett aktivt liv ju :)

Nu har jag i alla fall kommit hem från en föreläsning och kvällen är planerad - läsa en bok som jag ska skriva ett PM om. Handlar om migration.


Jag ska även skriva ett inlägg sen om en fråga jag fått på mejlen. Hur man blir av med sötsuget! Antar att det är fler som undrar det, så därför svara jag här. Har ni något annat ni undrar över så är det bara att fråga! Svarar i mån av kunskaper och tid ;)


Nu ska jag parkera mig i soffan med mellis och hoppas på att få lite migrations-kunskaper!


Onehundred pushups - Vecka 5


Nu börjar det närma sig slutet här! Två veckor kvar, sedan dags för sluttestet!

Den här veckan ska du titta på resultatet från förra veckans armhävningar. Hur många klarar du? 31-35 så ska du följa kolumn 1, 36-40 = kolumn 2, och om du orkar mer än 40 stycken så ska du följa kolumn 3!





Jag klarade ju 41 stycken igår. Jag skulle alltså kunna fortsätta på kolumn 3, även om det inte är så stor marginal. Jag testar, helt enkelt! Vad är det värsta som kan hända liksom? Att man inte klarar det? Jaa men då är det bara att köra om veckan från början tills man fixar alla! :)


Ifall du klarar mindre än 31 stycken nu så är det bara att köra vecka 4 igen. Hur schemat ser ut för den veckan kan ni se under kategorin "Onehundred pushups". Om ni inte har börjat och är sugna på att testa så finns alla tidigare veckors scheman där också!

Lycka till!


Konstig natt

Guud, vad jag har sovit konstigt inatt! Kunde inte sova igårkväll och sen vaknade jag mitt i natten av att jag hade ramlat ur sängen. Haha, skumt! Det har inte jag gjort sedan jag var liten ju ;P


Nu har jag varit ute och promenerat. 5,6 km enligt eniro! Gött! Var lite småseg från början, men jag kom igång efter ett tag! Det blev iaf en skön start på dagen, som vanligt.



Morgonkaffe!


Dag 27 - Detta klarar jag mig inte utan

Bloggutmaningen Dag 27
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)



Detta klarar jag mig inte utan




Kärlek!
Can't live if living is without you!


Bic/tric

Idag har jag tränat biceps och triceps och det gick sjukt bra! Fick riktigt bra tryck i musklerna! Beror nog på de extra kolhydraterna igår (lördagsgodis, hehe!).


Så här såg dagens pass ut:

* Pushdowns med rep - 6 set
* Press m rep ovanför huvudet - 6 set
* Hantelpress bakom huvudet - 6 set

* Hantelcurls - 8 set
* Bamsecurls - 6 set
* Liggande curls i cable - 4 set


När jag skulle köra hantelcurls var "mina" hantlar borta.. Ingen använde dem och de låg inte i något ställ. Tråkigt, eftersom jag hade planer på att fortsätta satsa mot 20 kiloshantlarna. Istället blev det många set med högreps på 12 kg, och musklerna brände rejält efter det! Hoppas dock att det finns lite tyngre hantlar nästa gång, så att jag kan köra lägre repsantal. Det tar ju så lång tid med högreps ;)

Liggande curls i cable är för övrigt min benämning på övningen där man ligger på en bänk, med huvudet mot cable-ställningen och tränar biceps genom att dra en stång från övre trissan. Blev ni nå klokare av det? Haha. Vet inte riktigt vad alla övningar jag kör heter, så ibland har jag lite egna namn! Hur som helst så har jag bytt ut stående curls i cable mot liggande. På prov ett tag iaf! Får se hur det funkar, men det verkade då funka bra idag ;)



Kombinera styrketräning och konditionsträning?






Det är väl ändå inte bra att träna så mycket konditionsträning om man vill bygga muskler? För visst var det ditt mål??


Konditionsträning och styrketräning är inte optimalt att kombinera om man vill bygga muskler, det har du helt rätt i. Det är nämligen så att konditionsträningen är muskelnedbrytande och kan sabba musklernas återhämtning efter styrketräningen. En fördel med konditionsträningen är dock att den förbättrar syreupptagningsförmågan, samt härt- och lungfunktionerna.

Om man vill spara på musklerna och inte är ute efter fettförbränning så är det klokt att separera passen. Att köra kardio direkt efter styrketräningen ger inte den bästa återhämtningen för musklerna, vilket blir negativt för muskelbyggande. Det är därför bättre att lägga passen på olika dagar. Man skulle kunna köra ett koncept med styrketräning varannan dag och kardio varannan. Men det beror ju helt på vad man är ute efter för resultat!

Generellt sett brukar de som är ute efter fettförbränning träna mycket konditionsträning, medan de som går in hårt för att bygga muskler skippar konditionsträningen. På sikt kan den som bygger muskler ändå få en hög fettförbränning, eftersom musklerna kräver mycket energi. Men, som sagt, det beror på vad man har för mål med sin träning! Muskler eller fettreducering?


Så varför tränar jag konditionsträning om jag vill bygga muskler? Joo, så här är det! Muskler är det synliga resultat som jag vill uppnå, men för mig är det viktigaste att träningen ska vara rolig! Jag tränar för att jag älskar det och jag tränar vad jag vill. Ifall det tar lite längre tid att bygga muskler på grund av mina morgonpromenader och kardion som ibland körs efter styrketräningen så får det göra det. Huvudsaken är att jag har kul på vägen till mina mål! Att jag varierar träningen gör ju dessutom att jag inte tröttnar.

Hoppas du fått svar på det du ville!


41 pushups

Jag kämpar på för fullt med armhävningarna! Idag gjorde jag dag 3 på vecka 4. Det såg ut så här: 29, 33, 29, 29, minst 40. Nog börjar det bli kämpigt! Trodde inte att jag skulle fixa 40, men jag pressade på och gjorde 41,5. (Haha, sista var lite tveksam och inte allt strikt, därav bara en halv). Kändes grymt att klara det!

Snart halvägs till 100 ju! Nog fixar jag väl det innan 5 juni? Tagga tagga tagga!



Godmorgon?

Oj, klockan är redan elva! Jag har varit vaken i ett par timmar redan och har varit ut på en härlig morgonpromenad på drygt en timme. Sedan har jag varit nere i tvättstugan och hämtat upp all torr tvätt. Nu sitter jag äntligen ner och har tid att käka min supergoda frukost! :)

Jag har för övrigt en ny favorit på frukostbordet! Jag brukar ju alltid äta en halv kesella med bär i och två knäckebröd, varav ett med äggvitor och ett med skinka. En frukost som jag alridg tycks bli less ;) Men nu har jag börjat ha minikeso och örtsalt under skinkan. Underbart gott!



RSS 2.0