Beach 2011




Eftersom jag får en del frågor om lite allt möjligt tänkte jag välja ut några som jag känner för att svara på. Ska även fixa en ny kategori: "Frågor och svar". Vad tycks om det? ;) Bara ställa en massa frågor då så svarar jag på det jag kan!



Dagens fråga:

Hej hej! Du tränar ju rätt mycket, så jag undrar ifall du har några bra träningstips för att komma i form till beach 2011? Börjar känna paniken nu..


Träningstips har jag mycket av! Men först och främst måste jag få fråga varför du känner panik över att komma i form till beach -11? Det är många som vill komma i form för att "våga visa sig på stranden", men för vems skull är det då egentligen som du vill komma i form? är det för din egen skull eller på grund av vad andra tycker?
Jag tycker att man ska strunta i vad andra tycker och bara tänka på sig själv när det gäller ens kropp och hälsa. Träna för DIN skull!

Jag vill ju inte rekommendera att "stressträna" nu för att komma i form på ett par månader, eftersom detta är en lång process om det ska vara hälsosamt. Många hoppar på olika dieter i hopp om att "gå ner 5 kilo på två veckor", osv. Detta är inte hälsosamt på något sätt och kan göra mer skada på kroppen än nytta. Till att börja med kräver hårda dieter ett osunt lågt kaloriintag som dels leder till att träningen blir lidande, men det finns också stor risk att man inte orkar köra dieten mer än ett par dagar och sedan äter man en massa onyttigt för att "man har varit så duktig". Om du går ner snabbt i vikt är det inte heller fett som du tappar i första hand. Det första som försvinner är vätska, vilket går allra fortast om du kör en diet på lite kolhydrater eftersom 1 gr kolhydrater binder 2 gr vätska (i snitt alltså, variationer finns såklart mellan olika människor!). Om du sedan fortsätter med ett lågt kaloriintag och rasar i vikt är det mycket muskelmassa som försvinner.
När du sedan börjar äta som "vanligt" igen tar kroppen åt sig all energi eftersom den snabbt ställer in sig på svältläge när du äter för lite, och du lägger lättare på dig fett. Så summan av det hela är att din muskelmassa minskar och fettprocenten ökar när du börjar leva som vanligt igen.
På grund av detta är det inte rekommenderat att ha en viktnedgång på mer än 0,5 kg i veckan, för att undvika att tappa muskler.
Därför rekommenderar jag inte att köra någon hård diet för att komma "i form till sommaren".


Jag förespråkar att man ska träna året runt och att man ska göra det för sin egen skull. Träningen ska vara rolig och du ska tänka på DINA mål, inte vad andra förväntar sig av dig. 


Jag vet ju inte vad just dina mål är; viktnedgång, synliga muskler, eller något annat? Jag skulle även behöva veta lite med om de förutsättningar du har idag för att kunna ge bättre tips. Men lite grundläggande; du ska träna styrketräning och konditionsträning. Många som vill gå ner i vikt tränar främst konditionsträning eftersom detta bränner mest kalorier under själva träningstiden. Har man mer muskler har man en högre förbränning dygnet runt, eftersom muskler kräver mycket energi för att växa. Ett tips kan därför vara att köra styrketräning varannan dag och konditionsträning de dagar du inte tränar styrka. Vilodagar måste också finnas med eftersom det är viktigt för kroppen med återhämtning. Gå inte ut för hårt, utan lyssna på kroppen!
Morgonpromenader innan frukosten är också ett bra tips! Dels använder kroppen fett som energikälla när du inte ätit något på några timmar, och dels så är det en superbra start på dagen som gör att man blir piggare och har mer energi under resten av dagen!

Kostmässigt är jag emot olika "quick-fix-dieter". En hälsosam kost med mycket proteiner är bra. (Du får i dig proteiner genom kött, fisk, kyckling, ägg, mjölkprodukter, m.m.). Proteiner behövs för att musklerna ska växa!
Ett problem i dagens samhälle är att många äter för mycket kolhydrater. Du behöver inte utesluta dessa helt, men välj fullkornsris, m.m. istället för det vanliga. Detta gör att du håller dig mätt lite längre och blodsockerkurvan hålls på en jämnare nivå!
Det är viktigt att du inte äter för lite. Kroppen behöver energi för att orka göra sig av med energi! Ifall du är ute efter att gå ner i vikt ska du inte ha ett kaloriunderskott på mer än 500 kcal om dagen.

Lycka till!



(Observera att jag inte är utbildad inom kost och hälsa, utan utgår från sådant jag lärt mig genom att läsa böcker, tidningar, bloggar, m.m., samt egna erfarenheter.)


Vilodag

Imorse var det svårt att ta sig upp från sängen kan jag lova.. Låg och snoozade ända till sju innan jag tog mig upp! Oooops! Sen tog jag mig i alla fall ut på en härlig morgonpromenad. Gick till Holmsjön och tillbaka, vilket tog 55 minuter. Härligt!

Idag är det vilodag som gäller. Senaste vilodagen var i lördags och jag har haft fyra ovanligt aktiva dagar sedan dess, så nu behöver kroppen återhämta sig. Återhämtning är A och O för att man ska bygga muskler, det vet ni va? :)






Nu är kaffet färdigt och äggen kokas för fullt! Dags för en efterlängtad frukost!


Punch out





Så hur var punch out???

Superkul!!!


Punch out är boxning med slag och kickar. Man är i par och turas om att slå och att hålla emot. Jag gillar det starkt! Man får upp pulsen lite också och man får kämpa! Jag har inte riktigt fått in tekniken i alla rörelser än, men det kommer väl.. Tror att detta blir ett återkommande pass för mig. Kul med lite variation i träningen ibland, och bra komplettering till all hård styrketräning :)

IKSU har punch out i 55 minuter och tiden bara springer iväg!


Dagens benpass


Nu har jag kommit hem efter föreläsning och ett gymbesök. Idag tränades benen. Hårt och tungt! Precis som det ska vara :)


Dagens benpass:

* Benpress - 4 set
* Benböj - 5 set
* Lårcurl - 4 set
* Stående vadpress - 3 set
* Abductor - 4 set
* Adductor - 4 set
* Jägarvila (med viktskiva i knät)


Hmm.. Tror jag fick med allt nu! Lite svårt att hålla koll för tillfället. Beställde en ny träningsdagbok för typ en månad sen, men den har inte kommit än?!? Jaja. Snart så blir det bättre koll!

Jag tycker att det kan vara riktigt bra att anteckna sin träning för att se framsteg. Dessutom blir man ju lite extra taggad att slå de tidigare sifforna genom att ta lite tyngre hantlar, köra några reps extra, osv.. Så jag längtar efter träningsdagboken nu ;)




Dags för lite matintag. Igen, haha. Måste vara pigg och alert sen när det blir punch out klockan fem!

Fick förresten en fråga om vad punch out innebär.. Jag vet inte riktigt faktiskt, haha. Det är typ boxning. Men jag har aldrig varit på det tidigare, så det kommer lite utvärdering om det ikväll! Jag har länge varit sugen på att testa lite boxning för jag tycker att det är grymt kul, men punch out har jag aldrig lyckats ta mig iväg på förrän nu! Spännande!




Dagens planer

På en timme börjar dagens föreläsning i befolkningsgeografi. Sedan ska jag försöka mig på ett tungt benpass.. Hoppas det går vägen! är lite mör i benen nu efter all kardio som förekommit de senaste dagarna ;) Men jag får väl fara dit och göra mitt bästa! Funkar det inte alls så blir det rygg idag istället och ben till helgen!



Sedan ska jag prova något nytt:



Anna har lockat med mig på lite punch out. Så klockan fem ska jag in till iksu för träningspass numero 2 idag och slåss lite med Anna! Ska bli grymt kul att testa! ;D








Löpning i kyla




Jag har varit ute och sprungit en sväng nu så här på morgonkvisten! Tyvärr är det kallt idag också, ca 15 minus, vilket påverkade löpningen en aning. Svårt att ta djupa andetag, osv. Men jag kämpade på!

Jag sprang i 35 minuter och jag ska ta tid på samma runda en gång i veckan för att se mina framsteg!

Nu: dusch och frukost!


Träningsglädje

Efter att jag lämnade av honey på busstationen for jag till gymmet istället för att åka hem och sörja ;P Bra att få tänka på lite annat! Men på 10 dagar ses vi igen!



Idag har jag tränat lite annorlunda! Först hann jag med 15 set bröst innan jag skulle på spinning. I 40 minuter trampade jag på för glatta livet och svettades som en galning. Efter spinningpasset for jag på ett
core-pass.

Jag brukar ju oftast träna core hemma
, men ibland kan det vara kul att köra ett pass med andra och ha ledare. Lite inspiration till nya övningar fick jag också! Dock tycker jag inte att man blir riktigt så trött i magmusklerna som när jag tränar själv. Det är ju alltid armhävningar och lite sånt inblandat i gruppassen och core-passen är bara 30 minuter. Om jag hinner senare i veckan får jag väl ta å komplettera litegrann! :)




Jag måste säga att jag har verkligen supermycket träningsglädje och motivation just nu.
Helt underbart!


Godmorgon

Jag har varit ute på morgonpromenad i 45 minuter, som vanligt. Riktigt kallt var ute idag. Minus 15. Inte riktigt van vid det nu då det har varit toppväder i ett par veckor.

Nu ska jag äta frukost, sedan krypa ner i sängen hos min älskling som fortfarande ligger och sover så sött. Klockan tio har jag föreläsning i befolkningsgeografi och halv fyra far Linus hem.. Saknar honom redan! Bäst att skynda sig med frukosten då så jag kan gå och pussa på honom sen!




Active life!

Åhh, vad jag älskar vädret ute nu! Nu när det börjar bli vår kan man ju vara ute och röra på sig mer än när det är 35 minus ute. Nog för att det går bra då också, men hur kul är det? ;)

Vi har varit ute och promenerat. Vi gick till den närmaste bullhållplatsen (som ligger 4 km från min lägenhet) och sedan åkte vi vidare till närmaste affär som ligger ytterligare några kilometer bort. Där handlade vi lite smått och gott. Bananer, hushållspapper, tuggummin.. Sen buss en bit igen och så promenad hem 4 km.

Kort sagt har vi promenerat 8 km ute i det svala kvällsvädret. Så skönt!











Linus tränade lite armar på vägen hem. Ska vi kanske kalla det för matkassepress bakom huvudet och matkassecurls? Låter bra tycker jag ;)


Jag måste säga att jag älskar att ha ett aktivt liv. Man mår så bra av att röra på sig! Bara en promenad på 8 km gör ju mycket för humöret!


Bic/tric

Just nu älskar jag mina bic/tric pass! Får sånt enormt bra tryck i mina biceps och superbra kontakt från första rep. Like it a lot!


Dagens pass:

* Pushdowns med rep - 4 set
* Press m. rep ovanför huvudet - 4 set
* Frenchpress - 3 set
supersetat med
* Smal bänkpress (tricepspress) - 3 set
* Hantelpress bakom huvudet - 5 set

* Bamsecurls - 5 set
* Hantelcurls - 7 set
* Scottcurls - 5 set


Underbart! Lite synliga ådror också, vilket gillas! Sedan kan man ju inte låta bli att bli lite extra taggad när folk tittar lite förvånat på hur tunga vikter man tar! ;)







Måndagmorgon igen!

Tiden går så fort.. Nu är det redan en ny vecka! Snart snart snart är det sommar ;)


Klockan sju tog jag mig upp ur sängen och gick ut och promenerade.
45 minuter i en härlig morgonsol. Underbart! Varför är inte alla ute och promenerar på morgnarna? Finns ingen bättre tid på dygnet ju ;)

Träningsvärken i axlarna håller på att döda mig, haha. Axelpasset igår tog rätt rejält med andra ord! Idag ska jag göra mitt bästa för att träna biceps och triceps. VÄX, MUSKLER. VÄX!



Ett superhärligt axelpass!




Under eftermiddagen var jag på gymmet och pumpade axlar.
Det gick så sjukt bra och var så underbart härligt! Min träning går verkligen bra nu! :)


Så här såg passet ut:

* Militärpress -4 set
* Kyssdrag i cc (baks.) - 4 set
* Drag mot hakan - 4 set
* Framåtlyft med medicinboll - 3 set
* Hantellyft åt sidan - 5 set
supersetat med:
* Mina special-hantellyft - 5 set
* Arnoldpress - 4 set
* Press i fm - 1 dropset


Körde på en hel del! Fler övningar än vanligt, men rätt få set. Eferåt var det en kamp att tvätta håret för det var så jobbigt att lyfta armarna. Det är så det ska vara ;)





Kardio

Wiiihoooo! Jag är som ett barn på julafton!
Varför det? Joo, jag har CYKLAT! Att man behöver gå nästan en kilometer på en väg som är så isig att det kunnat gå att åka skridskor där för att komma fram till den cykelvänliga asfaltvägen gör inget! SÅÅÅ UNDERBART!



Med lite luft i däcken + en dödande träningsvärk i lår och vader blev det lite mer utmaning.
Men superhärligt att få till 45 minuters kardio genom att cykla en söndag i mars. Det gillas!


Dagsformen










Inte på långa vägar så mycket muskler som jag vill ha, men men.. Det tar sig, sa mordbrännarn ;)


Sommartid

Nog blir man väl lite extra glad varje gång det slår över till sommartid? Inte för att man måste vakna en timme tidigare, utan för att det känns som att sommaren verkligen är på väg. Det finns hopp! Det finns i ljus i tunneln ;)

Jag vaknade halv åtta imorse (gammal tid), men låg kvar och myste med älsklingen till åtta innan jag gick ut och promenerade. Riktigt härligt promenadväder var det ute idag!

Träningsvärken från fredagens benpass är värre idag än igår. Riktigt nödvändigt att få igång blodcirkulationen då genom en härlig promenad. Planen var att springa idag också! Vi får se hur det fungerar med träningsvärk och den enorma halka som finns ute på grusvägarna idag. På något sätt ska det väl gå! :)

Annars inga planer för dagen. Vi ska bara ta det lugnt. Sen blir det såklart gymmet för mig lite senare, när älsklingen skulle se på hockey. Dags för axlarna att pumpas!!


Men först: MORGONKAFFE OCH FRUKOST! <3


Myspys!

Våran dag har sett ut ungefär så här:

* Strosat omkring på stan
* Lagat massa mat
* Bio
* Musikspelande
* Filmmys

Hellugn dag and I like it!









Nu ska vi mysa vidare!


Dag 21 - Därför tränar jag

Bloggutmaningen Dag 21
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Har fått lite frågor om jag gett upp den här bloggutmaningen, men nej, jag har bara inte haft tid. Men nu hinner jag fortsätta lite!




Därför tränar jag

Jaa, jag tränar väl främst för att jag mår bra av det. Tråkigt svar? Haha, men så är det. Jag älskar att träna, älskar att pusha mig själv och jag älskar den sköna känslan som träning ger. När jag behöver en paus från vardagen så tränar jag. När jag är glad, ledsen, arg... jaa vilket humör som helst, då tränar jag! Är jag glad går träningen alltid bäst, såklart. Men det kan vara rätt skönt att ta ut sin ilska ibland på vikterna ;)

Förutom att jag tränar för att jag mår bra av det, så vill jag förstås också bygga muskler. Det är ju det största målet med träningen. Jag tycker att det är sjukt snyggt med tjejer som har muskler! Att vara pinnsmal tycker jag är det värsta man kan vara, haha ;)



Mmmm.. Sovmorgon!

Så underbart skönt det är att kunna sova precis så länge man vill! Inga tider att passa, ingen stress i att behöva plugga. Tentan är bortgjord och det ger mig en hel helgs ledighet innan nästa kurs startar på måndag! :) Vid halv sju vaknade jag, eftersom jag är van vid det. Men på något sätt lyckades jag somna om till halv nio. Woooow ;)



Håller på att koka några ägg till frukosten! Blir lite lyxigare frukost idag än det har varit senaste dagarna.. Har ju haft råd att köpa frukt och grönt och skinka och kesella och... jaa, allt sånt som jag brukar äta till frulle ;)



Idag är det ju vilodag från träningen. Känns rätt välbehövligt. Kroppen är rätt mör efter 6 träningsdagar ;) Men en morgonpromenad ska det väl lyckas bli ändå? Måste bara få upp honey ur sängen först!


25:e = PENGAR!!

Har levt väldans fattigt nu de senaste två veckorna. Mer utgifter än vanligt denna månad på grund av två bilfärder upp till Älvsbyn, bröllopspresent, osv. Ingen frukt och inga grönsaker hemma senaste dagarna och jag har ätit dåligt. För lite proteiner och mer kolhydrater än nödvändigt. Men nu är kyl och frys uppdaterat! Har storhandlat på ICA Maxi. Köpte upp all lättkvarg som fanns i hyllorna ;) Nu kan jag få lite struktur på kosten igen! Man behöver mycket proteiner för att bygga muskler :)

Jag har nyss ätit lunch. Linsröra blev det idag. När lunchen har sjunkit ner lite ska jag iväg till gymmet och döda benen :)


Tentadags!

Godmorgon! Jag tog mig en lång sovmorgon och en kort morgonpromenad imorse. Idag är det tenta, men inte förrän klockan fyra. Sex timmar kvar ju! Men träning ska det bli innan, och så ska jag fara och hämta upp Linus på busstationen :)

Känner mig rätt mör i hela kroppen. Det känns att jag har tränat fem dagar i sträck nu. I vanliga fall brukar det innebära vilodag, men jag känner att jag behöver distrahera tankarna lite. Så ett skönt benpass ska jag satsa på idag och sen blir det vilodag imorgon istället! :)


Ryggen är mosad

Nu är jag hemma efter ett amazing ryggpass! Sa åt mig själv att ta det lugnt och inte stressa igenom passet. Har haft en tendens att stressa mig fram och inte kunna koncentrera mig riktigt på träningen den här veckan för att jag har haft så mycket att plugga. Men nu fick det vara nog med det! Ett superbra ryggpass blev det!

Så här såg dagens pass ut:

Latsdrag - 6 set
Rodd (brett grepp) - 4 set
Chins - 6 set
Hög rodd (baks. axl.) - 3 set
Lats i fm - 6 set
Rodd (smalt grepp) - 3 set


Jag är rätt nöjd ;) Fick superbra kontakt!


Ger upp...

Ger upp tentapluggandet en stund och drar till gymmet! See ya there, IKSU-folk! ;D


Tentaplugg

Godmorgon allihopa! Här tentapluggas det för fullt. "Nya" gamla tentafrågor kom upp på kurswebben igår. Fyra har jag plöjt igenom, fyra kvar.

Träning får vi se när jag hinner med.. Kan hända att veterinären skulle komma till gården idag, men vet inte vilken tid. Han skulle kolla på de andra djuren och kanske kunde kastrera lillkatten min samtidigt. Han är ju drygt ett halvår nu! Tiden går..


Men ifall jag hinner efter tentaplugg och veterinär blir det självklart träning idag! Känns viktigare än någonsin att få en paus och rensa tankarna idag :) Tenta imorgon!!


Detta ska jag kunna till morgondagens tenta:



En pärm full av papper som hör till detta moment av kursen och ska tentas av imorgon, ett anteckningsblock fullt av anteckningar från föreläsningar. Och så kurslitteraturen, förstås. Boken Global Shift och så kring 10 kapitel i två andra böcker, och ett kapitel är väl i genomsnitt 30 sidor. Yäääääy. En hel del att läsa!
Har jag förresten sagt att all kurslitteratur är på engelska så jag måste sitta och översätta den för att fatta vad det står? Har inga problem med engelska i chick-lit, men detta akademsika språk alltså.. Going crazyy!!


Booobies!



Nyss hemkommen från skola och gym! Idag tränades bröst. Det gick helt okej, men jag inte påstå att det var det bästa bröst-passet jag haft. Övningarna som kördes var:

* Bröstpress i maskin 
* Dips
* Pecdec
* Flyes i CC

Fyra-fem set på varje övning och 6-10 reps. Sedan körde jag några set axlar också. Lite komplettering till söndagens pass. Axlar är ju det jag ska försöka prioritera mest nu så :)

Ni kanske har märkt att jag återinfört dips i mina bröstpass? Har tränat dips i ett par veckor nu. I vanliga fall brukar jag träna bröst och triceps dagarna efter varandra, och då blir det komplicerat med dips eftersom det tar på både bröst och triceps och jag vill inte trötta ut de muskler jag ska pumpa dagen efter. (Sedan påverkas det ju också av hur brett man håller, ju smalare desto mer triceps kopplas in).


Dags att återgå till tentapluggandet!


Lycka




Klockan är inte ens åtta och jag har redan hunnit vara ute och SPRINGA i den härliga morgonsolen. Vilken lycka! Det är så underbart skönt att bara stänga in sig i sig själv ett tag, låta benen jobba på och samtidigt kunna rensa tankarna. Viktigt med lite tankerensning så här i tentatider ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag äter frukost. Sedan iväg till skolan för föreläsning och tentaplugg med tjejerna. Och så träning på det också! :)


Börjar längta efter sängen nu..

Guuuud, vad jag är slut i huvudet. Har pluggat i princip hela dagen, förutom när Anna var här en sväng och när jag tränade core. och så lite matpauser har det ju blivit också. Men i princip bara pluggande sedan klockan nio imorse. Nu går det inte att få in något mer! Hoppas på att få lite mer kunskaper imorgon! På tre dygn är detta över. Hela helgen är ledig innan nästa kurs börjar på måndag. Vilken lyx att ha en hel helg utan att behöva plugga! :)


Aja. Den här har i alla fall fått sig lite spö idag:





Tog ett par "fina" bilder idag medan jag tränade. Och nej, inga magrutor här inte! Men det ska jag försöka få fram på något år. Först bygga upp lite mer muskler ju ;)


Dagens träning blev åtta övningar där jag blandade crunches (raka och sneda) med plankor, båtar och lite allt möjligt. Varje övning kördes i 1-2 minuter där jag tog ut mig till max.  Alla åtta övningarna kördes i ett sträck, sedan vila och köra alla igen. Tre varv blev det. Plus en extra planka på slutet. Kändes rätt lagomt för idag! :)


Träning behöver inte vara dyrt!

Har haft givande plugg med tjejerna idag. Imorgon väntar mer tentaplugg på skolan och fram till dess blir det mer plugg hemma. Känner mig dock fruktansvärt omotiverad till att plugga just nu..


Kanske ska ta å köra lite core nu innan jag tar tag i pluggandet igen? Hmm. Låter betydligt mer lockande i alla fall ;)

 





För övrigt använder jag bara två redskap vid min coreträning:







En pilatesboll och en abslider!

Förutom dessa redskap arbetar jag med egen kroppsvikt och olika statiska övningar. Funkar superbra! Träning behöver alltså inte kosta mycket. Att investera i en pilatesboll räcker långt! Ifall man tränar hemma behöver man ju dessutom inte ha några snygga träningskläder utan kan lika gärna träna i shorts och t-shirt!

Dock tränar jag sällan något annat än mage och ländrygg hemma. Är i behov av ett stort antal vikter (hantlar, skivstänger, osv) när jag tränar andra muskelgrupper. Har ett par hantlar hemma, men de väger bara 5 kg så det kommer man inte långt med ;) Men man får göra det bra kan helt enkelt! Svårare än så är det inte :)




Nää, nu är det dags att tagga till! På med träningsmusiken och lite träningskläder och sen bara köra! :)


Pluggdag väntar



Det var lite segt att ta sig upp från sängen imorse.. Gick nämligen inte så bra att somna igår, vilket kan bero på att jag drack minst en och en halv liter kaffe under gårdagen. För att kunna vara pigg och tentaplugga alltså ;P

Men jag tog mig upp 06.25 och gick ut på promenad. Nu sitter jag här och ska äta frukost innan jag ska iväg mot universitetet och tentaplugga med tjejerna!

Ha en bra dag!


Jag ska få ett paket!



På fredag kommer honey hit och han har ett paket åt mig från GG. Oooooh, längtar! Både efter Linus och paketet ;)


Let's call it pluggodis!


Ådror ;)

Fick riktigt bra pump på dagens bic/tric-pass. Lite ådror visade sig också! Det var ju kul eftersom de varit spårlöst försvunna i ett par veckor nu ;)


Så här såg dagens pass ut:

Tricepspress i maskin - 4 set 
Pushdowns m. rep - 4 set 
Press med rep ovanför huvudet - 4 set 
Omvända pushdowns* - 4 set 

Bamsecurls - 6 set 
Hantelcurls - 10 set


*Omvända pushdowns = omvänt grepp. Den vanliga är med handflatorna uppåt, omvända med handflatorna neråt. Got it?


Som ni ser så blev det väldans många set med hantelccurls! Fick sånt sjukt bra tryck och ställningen där jag tänkt köra scottcurls var upptagen, så jag pumpade bara på ;) SÅÅÅÅ HÄRLIGT!!!!!


Jag svävar på moln nu! Det är två saker som får mig att göra det: Kärlek och träning, hihi ;)
(Och kärleken till att träna? Japp japp!!)




Toppenstart på veckan!


Vet ni vad jag har gjort? Jag har varit ute och sprungit!! Istället för att promenera imorse bestämde jag mig för att springa. Löpardojjorna åkte på och jag begav mig ut i den friska härliga luften. Vilken lycko-kick!!

Kan inte påstå att jag sprang fort eller långt. Ungefär en halvtimme blev det. 30 svettiga minuter! Och jag är stolt över mig själv för att jag klarade av att springa! Jag är ingen löpartjej och tycker att det är jobbigare att springa ute än på löpband. Så jag är glad över att jag klarade det! :D




Har även hunnit med att ta en långdusch och hämta upp all torr tvätt från tvättstugan. Effektiv morgon ;) Nu börjar det bli dags för frukost och lite fix inför dagen! Har seminarium idag, sedan blir det träning och sen hem och plugga plugga plugga inför tentan!



Svar

Anonym om Dag 20 - Det här åt jag idag:

Sånt här borde du lägga ut oftare! Jag blir inspirerad till att äta rätt när jag läser om hur andra äter :) Bra förresten att äta godis på helgerna! Man kan inte vara nyttig jämt ;) Jag har hört att man kan äta i princip hur onyttigt man vill på helgerna om man äter bra det övriga dagarna.. Stämmer det? :)


Jag kanske kan lägga upp lite "Dagens kost" ibland! Då måste jag ju bara komma ihåg vad jag äter också.. :)
Hmm. Jaa, alltså man kan äta onyttigt på helgerna utan att det gör någon större skillnad på kropp och häsla. Dock inte frossa i onyttigheter fredag-söndag, för det skulle snabbt sätta spår. Men godis nån gång lite då och då fungerar bra! Det är när det blir en vana som man tar in i vardagen som det blir dåligt! Jag anser att man måste kunna unna sig godis i alla fall en gång i veckan. Speciellt om man är hälsosam alla andra dagar ;)


Lovely!

Körde ett skönt axelpass! Träningsglädjen och motivationen var på topp under dagens pass! Den där vilodagen igår verkar ha gjort susen :)


Så här såg dagens pass ut:

* Militärpress - 4 set
* Hög rodd - 4 set
* Hantellyft åt sidan - 4 set
* Mina psecialhantellyft - 4 set
* Arnoldpress - 6 set

På detta körde jag lite mage och ländrygg också. Tills energin tog slut :) Kommer nog att komplettera med lite mer mage och ländrygg på ett par dagar, men några bra set fick jag då till i alla fall!

Förresten så lyckades jag med lite PB i arnoldpressarna också ;) Att min handled vek sig lite så jag tappade greppet lite och vikten for i golvet gör väl inget? Haha, men det var faktiskt efter att jag gjort PB och gått ner en vikt som det hände.




Paus!



Nu tar jag paus i pluggandet! Har suttit i snart sex timmar och försökt få in skillnader mellan internationaliseringsprocesser och globaliseringsprocesser, olika konsekvenser, olika teorier och hur olika kulturer påverkar olika saker.

Dags för gymmet! Mage och ländrygg har fortfarande inte spöats denna vecka, så det blir några set för dem, men jag tänker även pumpa upp axlarna litegranna ;)


Arnoldpressar :)


Söndagmorgon!

Godmorgon allesammans! Antar att några fortfarande sover, är bakis eller allmänt slöa. Söndagar brukar ha en tendens att vara så..

Men jag har varit i full gång sedan halv åtta! Tvättdag och pluggdag är det idag. Andra maskinen tvätt är i, jag har hunnit plugga drygt en timme och nu blir det frukost. Åt en banan och drack kaffe direkt på morgonen, men nu börjar frukostsuget sätta in ;)



Dagens frulle:


Kaffe, 1 rågi med skinka och gurka, 1 rågi med två äggvitor, 1/2 kesella med funlight, kiwi och lite müsli. Gotteligott!


Slut

Orkar inte plugga en sekund till. Har suttit sedan nio imorse. Pauser för att äta och kissa och en 20-minuters promenad. Huvudet är slutkört, minst sagt.

Hade ju tankar på att träna lite mage och ländrygg här hemma idag, vilket inte blivit av än då jag inte gjort annat än pluggat. Frågan är om jag ska ta och tagga upp för träning nu eller låta det här bli en vilodag och pumpa på gymmet imorgon istället? Annars blir morgondagen vilodag.. Har tränat fem dagar i sträck nu så en vilodag idag eller imorgon blir det då.. Vilka problem jag har!! ;)

Äh, jag startar lite taggmusik och ser om jag kommer igång!


Lite kosttips ;)

Om du äter något, och ingen ser dig så innehåller det inga kalorier.

Då du äter en godisbit samtidigt som du dricker en sockerfri läsk, så slår den sockerfria läsken ut godisets kalorier.

Då du äter tillsammans med en vän räknas inte din mats kalorier, så länge du inte äter mer än din kompis.

Mat och godis som intages på bio innehåller inga kalorier eftersom de är en del utav underhållningspaketet.

Delar av kakor innehåller inga kalorier, ty då man delar kakan rinner kalorierna ut.

Nattamat innehåller inga kalorier. Kylskåpets lampa är inte stark nog att visa kalorierna vägen till vad man plockat ut ut kylen

Matrester som finns på skedar och knivar vid förberedandet av matlagning och bakning innehåller inga kalorier.

Mat med samma färg har samma antal kalorier i sig. Exempel på detta är spenat och päronglass samt champinjoner och vit choklad. Choklad är en universell färg och går att byta mot vilken som helst.






Hittade listan på en annan blogg och blev bara tvungen att kopiera. Verkar inte vara så svårt att sköta kosten om man följer den listan ;)


Ingen morgonpromenad idag

Vaknade för ungefär en halvtimme sen och kände mig allmänt otaggad till allt. Ingen som helst lust att gå ut och promenera. Därför stannar jag inne idag. Jag tänker inte tvinga mig ut när jag inte orkar. Jag vet att motivationen kommer tillbaka snart och då blir det fullt ös igen!

Jag kanske tar en promenad senare idag istället, ifall jag är sugen då. Jag tar mig tid till en mysig frukost framför nå tv-nyheter nu istället!

Jag hatar när tentastressen ska ut över min motivation till promenader och träning... Men på en vecka är det över!


Fisksoppa

Tänkte lägga ut receptet på den fisksoppa jag gjorde idag! Jag äter sällan fisk, men improviserade ihop en soppa som faktiskt blev väldigt god!

Du behöver:
* Alaska Pollock
* Morötter
* Purjolök
* Potatis
* Fiskbuljong
* Peppar


Har inte skrivit ned några mängder, då jag inte mäter. Men jag hade i alla fall en potatis och en morot till min portion, sedan tog jag det som kändes rimligt.

Börja med att koka upp vatten och tillsätt sen morötterna och potatisen (hackade, naturligtvis). Sen i med purjolöken och fiskbuljong (jag använde en och en halv). När potatisen och morötterna känns färdigkokade sätter du ner fisken. Jag använde alaska pollock, vilket är som torsk. Sen är det bara att peppra så mycket du vill!



Har tyvärr inga bilder på soppan.. Men den ser ut som en vanlig köttsoppa, fast med fisk istället för kött dårå!


Dag 20 - Det här åt jag idag

Bloggutmaningen Dag 20
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)




Det här åt jag idag

Frulle:
 1/2 lättkesella med jordgubbar, två knäckebröd (rågi). Ett med två äggvitor och ett med skinka och gurka. Och så ett par koppar kaffe.

Mellis:
Banan

Lunch:
Kyckling med indiska kryddor och minikeso. Wokgrönsaker, gurka och paprika. Funlight.

Mellis:
 1/2 kesella

Middag:
Fisksoppa (kan lägga ut receptet senare!)

Kvällis:
 Knäckebröd med äggvitor, skinka, gurka, paprika. (Inte ätit än, men strax!)


Övrigt: Har druckit X antal koppar kaffe. Ikväll blir det även lite smågodis. Det är ju bara fredag en gång i veckan ;)


Ej dagens frukost, men liknande :)


Jag har en dålig dag

Känns som att ingenting går som det ska idag! Omotiverad till allt. Jag for till gymmet utan motivation till att träna, men behövde en paus från pluggandet för tentaplugg var jag ännu mindre motiverad till. Fick till ett någorlunda bra ryggpass, men inget att hurra för direkt!


Så här såg dagens pass ut:

* Latsdrag - 4 set
* Rodd (smalt grepp) - 4 set
* Omvänd pecdec (baks. axl) - 4 set
* Chins - 6 set
* Lats i fm - 5 set
* Rodd (brett grepp) - 3 set

Ingen energi alls. Hade planer på att köra lite HIIT, men tog mig ju knappt igenom styrketräninge.. Aja, såna pass kan man också ha ibland!

Ländryggen ska för övrigt tränas imorgon, ifall ni nu undrar över det. Då blir det core.



Jag vågar för övrigt nääästan lova att ni ska få en färsk spännarbild på ryggen nästa helg. Den ovan är ju för tusan över två månader gammal.


När det känns jobbigt..

... är det extra skönt när man har klarat det!

Jag brukar alltid vara taggad på att promenera på morgonen.
Jag vaknar, klär på mig och går ut. Kan längta efter det redan när jag går och lägger mig. Imorse var jag inte taggad. Det kändes jobbigt att klä på sig bege sig ut i kylan. (Okej, sååå kallt är det faktiskt inte. Men det är inte sommar!).

När jag väl kom ut funderade jag på att gå 15-minutersrundan bara. Men på något konstigt sätt lyckades jag traska på i 45 minuter och även om det var lite jobbigt i början så kändes det jätteskönt efter ett tag. Dessutom måste man ju få bli lite stolt över sig själv när man tar sig ut trots att man inte är sugen på det ;)





Jag hoppas på lite solsken snart. Lyser solen blir promenader mycket roligare! Solenergi is the shieet!


Nu ska jag äta frukost, dricka en halv kanna kaffe och tentaplugga!


Två och ett halvt år <3




Två och ett halvt år av kärlek! Den 17 september 2008 blev vi tillsammans. Det känns som att det var nyss, samtidigt som det känns som att vi har varit tillsammans hela livet.

Kommer tydligt ihåg den 16 september 2008 då vi satt och tittade på MTV och höll varandra i handen. Pirrigt och spännande var det. Allt var ju så nytt. När Linus hade gått hem smsade han till mig och skrev att han ville pussa mig, men han vågade inte. Jag svarade: "Våga det nästa gång! :)".

Dagen efter pussades vi för första gången och därför räknar vi 17 september 2008 som våran årsdag.

Två och ett halvt år senare har vi pussats tusentals gånger och kärleken är starkare än någonsin!



Har dock fått lite konkurrens om att sova på älsklingens arm...



Mina fina pojkar! Massa kärlek!


Bröst och triceps



Bröst och tricpes har tränats idag. Det gick bra! En nackdel var dock att det var lite trångt på gymmet. Inte mycket folk egentligen, men alla verkade vara där jag skulle vara!


Så här såg dagens pass ut:

* Bröstpress i maskin - 4 set
* Flyes i CC - 4 set
* Dips - 4 set
* Pecdec - 4 set

* Pushdowns - 4 set
* Frenschpress - 3 set
* Smal bänkpress - 3 set
* Hantelpress bakom huvudet - 3 set


Frenchpressarna och smala bänkpressen (tricepspressar alltså!) supersetade jag. Var för övrigt längesedan jag körde de övningarna! Får se ifall det ger nå träningsvärk imorgon då!



Nu har musklerna fått sig lite protein och kolisar och jag ska återgå till pluggandet!


Ny morgonrunda



Jag tog mig lite sovmorgon imorse. Är ju ändå "ledig" nu i fyra dagar. Så istället för halv sju gick jag upp kvart i åtta. Big differencooo, my friends!

Dagens morgonpromenad blev bara 40 minuter, men jag gick en lite annan runda än jag brukar. Kände att jag började bli less på att gå samma varje dag ;) Nu fick jag se lite mer hus och lite mindre skog, haha.

Under fyra dagar är jag föreläsningsfri, men har en massa att plugga hemma. Jag har åtta dagar på mig att plugga inför tentan, och det kommer att behövas. Det är en massa som ska pluggas in minsann! Men snart är kursen "ekonomisk och politisk geografi" över!



Nu: Kaffe, frukost, bloggläsning.
Sen: PLUGG!


Dag 19 - Hälsa för mig

Bloggutmaningen Dag 19
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Hälsa för mig

För mig innebär hälsa att må bra fysiskt och psykist. Det innebär att sova bra, äta bra och röra på sig. Hälsa för mig är att äta nyttigt och hälsosamt, men inte alltid. Äter man 90% bra kan man fuska lite på helgerna och unna sig saker. Det tycker jag är viktigt för att man ska må bra. Inga krav och inga måsten.




Att vara hälsosam tycker inte jag behöver betyda att man ska träna på gymmet sex gånger i veckan eller lägga ner mer än två timmar om dagen på träning. Man kan vara hälsosam genom att ta promenader till och från jobbet, åka slalom eller busa med sina barn eller syskon i en pulkbacke.

Det är stor skillnad på elitidrott och häsla. Elitidrottare lever inte speciellt hälsosamt egentligen. Att träna flera timmar om dagen trots att kroppen säger ifrån är inte bra för hälsan. Att äta strikt som en elitidrottare är inte heller alltid bra för hälsan (finns ju dock variationer mellan olika idrottare).

Man behöver alltså inte vara något träningsfreak för att att vara hälsosam. Vardagsmotion och en bra balanserad kost kommer man långt med!

Sedan tycker jag förstås att alkohol är dåligt för hälsan, men det kanske ni redan räknat ut? Alkohol är varken hälsosamt eller bra om man tränar mycket.



Dagens middag





Lax med pressad citron och minikeso, samt potatis och morötter tillagade i ugnen. Lovely!


Biceps och vader

Idag körde jag ju en kombination av biceps och vader. Spännande! Passet gick bra och jag hade härligt tryck, precis som det ska vara :)


Så här såg dagens pass ut:

* Bamsecurls - 6 set
* Hantelcurls - 6 set
* Skivstångscurls - 3 set
* Scottcurls - 6 set
* Bicepsmaskin - 1 dropset

* Stående vadpress - 5 set
* Sittande vadpress - 3 set


Nice nice nice!


Biceps och vader

Idag körde jag ju en kombination av biceps och vader. Spännande! Passet gick bra och jag hade härligt tryck, precis som det ska vara :)


Så här såg dagens pass ut:

* Bamsecurls - 6 set
* Hantelcurls - 6 set
* Skivstångscurls - 3 set
* Scottcurls - 6 set
* Bicepsmaskin - 1 dropset

* Stående vadpress - 5 set
* Sittande vadpress - 3 set


Nice nice nice!



Biceps och vader

Idag körde jag ju en kombination av biceps och vader. Spännande! Passet gick bra och jag hade härligt tryck, precis som det ska vara :)


Så här såg dagens pass ut:

* Bamsecurls - 6 set
* Hantelcurls - 6 set
* Skivstångscurls - 3 set
* Scottcurls - 6 set
* Bicepsmaskin - 1 dropset

* Stående vadpress - 5 set
* Sittande vadpress - 3 set


Nice nice nice!






Dag 18 - En fredagskväll unnar jag mig gärna..

Bloggutmaningen Dag 3
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen)


En fredagskväll unnar jag mig gärna...





Mmmm... Ostbågar! Det måste nog ändå vara favoriten på helgerna. Men jag har inte ätit det sedan.. Nyår? Linus går ju på diet så jag kan inte längre köpa en påse och dela med honom. Köper jag en påse själv så äter jag upp hela bara för att det är gott och börjar må illa för jag äter för mycket. Haha, i-landsproblem?

Smågodis är också en favorit. Det är väl det som jag oftast unnar mig på helgerna!

Kladdkaka, cheesecake, morotskaka och annat fikabröd är också gott! Dock tycker jag inte om semlor!


Precis som vanligt

Livet rullar på som vanligt. Har varit ute och promenerat, ska strax äta frukost och sedan iväg till skolan. Idag har vi ett seminarium mellan tio och tolv. Sedan träning och plugg. Precis som alla andra dagar alltså ;) Men jag trivs med rutiner!

Idag ska jag träna biceps och vader. Fortsätter alltså med min variationsperiod då jag kombinerar muskelgrupper jag inte brukar kombinera. Det är både bra och kul med förändringar. Kroppen vänjer sig så snabbt, så vill man ha resultat måste man förändra träningsprogrammet :)


Biceps står på dagens schema!


Äntligen!!

Nu har jag varit på gymmet för första gången på en och en halv evighet. Senaste gången jag var där vr i torsdags och sedan dess har det bara blivit promenader och hemmaträning.



SKÖNT ATT FÅ LYFTA LITE REJÄLT SKROT IGEN!






Axlar stod på schemat idag och dom spöades rejält!
Så här såg dagens pass ut:

* Militärpress - 5 set
* Drag mot hakan - 4 set
* Hantellyft åt sidan - 4 set
* Mina special hantellyft - 5 set
* Lyft framåt med medicinboll - 3 set
* Hög rodd - 3 set
* Arnoldpressar - 4 set

Inga konstigheter idag förutom ett dropset på slutet. Tycker att dropset är perfekt för att krama ur det allra sista ;) Dock blir det ju mer uthållighetsträning än explosivitet. Det säger ju sig självt! Men uthållighet är också viktigt ju :)


Njaee, inte jag på bilden. Lånat den från BODY's hemsida ;)


Cavalera Conspiracy

Har suttit med skolarbete sedan nio imorse. Avbrott för lunch, middag och en kort promenix med Elin och hundarna. Nu får det räcka för idag!

Sitter och taggar upp för träning. Lyssnar på bästa Cavalera Conspiracy. Bästa träningspeppen enligt mig!! Idag ska det tränas axlar. Det är i alla fall planen. Har lite ont i vänstra axeln idag. Kan bero på konstig sovställning eller att jag suttit vid datorn och pluggat hela dagen. Men jag gör mitt bästa! Gör det ont får jag träna något annat :)


Här kan ni lyssna på lite träningspepp:

Cavalera Conspiracy - Sanctuary



I walking on sunshine




Lite duktig känner jag mig allt när jag vaknade halv sju trots att jag inte har några föreläsningar idag. Men det är så skönt att komma igång tidigt!

Jag har varit ute och promenerat och nu börjar magen ropa efter mat, så det är dags att äta frukost! :)

Vid tio kommer Elin hem till mig.
Vi ska skriva klart det där PM:et. Blir kanske någon kortare promenad också, eftersom hon tar med sin hund och jag är hundvakt åt grannarnas hund idag.

När vi är färdiga ska jag in mot gymmet och träna axlar! LÄNGTAR!


En liten inspirationsbild, hihi!


Svar






Hur lång är du och hur mycket väger du?
Jag är 172 cm lång och vikten står för tillfället på 58-59 kg. Dock vill jag upp i vikt och lägga på mig mer muskelmassa, så förhoppningsvis kommer jag ligga på 60+ snart :)

Känns det inte som att en mental kollaps ligger nära till hands ibland? Med tanke på dina studier, ditt distansförhållande och andra aspekter!
Mental kollaps? Jaa, alltså jag är en stressad männsika, det kan jag inte neka! Men än så länge flyter det på helt okej. Ibland blir allt bara för mycket, men jag har inte kollapsat än ;) Studierna tar mycket tid och är en hög stressfaktor för mig. Distansförhållande är jobbigt. Speciellt när jag och Linus har umgåtts i princip varje dag under två år och bara har kunnat träffas under helgerna sedan jag flyttade ner till Umeå. Att ha distansförhållande har dock lett till att jag blivit bättre på att klara mig själv och kunna vara ensam, vilket jag inte tyckte om att vara förut. 


Är det bättre att promenera på morgonen än på kvällen? Blir det någon större skillnad om man äter frukost innan morgonpromenaden? :)
Promenader är alltid bra! Ifall du är väldigt trött på morgonen kanske du inte orkar gå lika snabbt som senare under dagen, och då kan det vara en bra idé att promenera när du har mer energi för att du ska få ut mer av det. Är ditt syfte förbränning är det klokt att promenera på morgonen, innan frukosten. När magen är tom är det lättare att bränna fett. Ifall du är väldigt hungrig direkt på morgonen kan du dela upp frukosten - äta lite före promenaden och resten när du kommer hem.
Jag brukar gå direkt på morgonen, innan frukosten. Detta gör jag inte i något fettförbrännande syfte, utan för att jag tycker att det är en jättebra start på dagen. Man kommer igång och blir pigg. För mig fungerar det inte att äta frukost innan eftersom jag har väldigt lätt för att få mjälthugg/håll. Men mitt tips är att du provar dig fram och ser vad som fungerar bäst för dig! :)


Om man kör bakvänd pecdec ska man ha det när man tränar axlar eller rygg? Jag kör axlar och rygg på olika dagar.
Omvänd pecdec är en övning som tar främst på baksida axlar. Jag brukar dock köra den under mina ryggpass, eftersom jag kombinerar rygg och baksida axlar i ett pass, och sedan ett pass med bara axlar. Det är ett par dagar mellan mina rygg- och axelpass och därför fungerar det bra, då träningsvärken hinner gå över. Ifall du tränar axlar och rygg nära inpå varandra så skulle jag rekommendera att träna omvänd pecdec på axel-passen :)


Hur tunga hantlar brukar du ha? :)
Jaadu, det beror ju helt på vilka övningar jag kör och om jag tränar högreps eller lågreps. När jag tränar biceps har jag ofta 10:or eller 12:or som uppvärmning och ökar ifall jag tränar lågreps. När jag tränar axlar (hantellyft åt sidan) ligger jag ofta kring 8 kg och kör högreps eftersom jag tycker att det fugerar bättre för kontakten i den övningen. När jag tränar triceps (hantelpress bakom huvudet) ligger jag ofta kring 9-10 kg, men vid den övning kör jag ofta pyramidset och går upp och ner i hantelvikterna.
Kort sagt kan man säga att jag ligger på 8-12 kg när jag kör högreps och tyngre när jag kör lågreps :)


Vad pluggar du till?:)
Jag pluggar på Umeå Universitet till kulturgeograf. När jag är klar med min utbildning kan jag jobba som destinationsutvecklare och en massa annat spännande :)


Hoppas ni fick svar på det ni undrade över!


Ben och mage




Det blev hemmaträning idag! Jag har kört Caroline Nilssons dvd "Ben och rumpa". 17 aktiva minuter med högreppare. Jag hade hantlar också, för lite extra tyngd vid benböjen.

Sedan körde jag lite egna benövningar också. Bra att träna upp uthålligheten i musklerna lite! Går ju inte att köra lågreps utan vikter. Men kul att göra något annorlunda!

Det blev även 18 set mage. Körde någon slags cirkelträning med bara magövningar. Tog ut mig rätt rejält. Allra sista setet på dagens magträning var plankan, och då orkade jag inte ens stå i en minut, haha. Då hade jag visserligen kört 6 plankor innan och diverse andra magövningar, så det är inte så konstigt! :)


Dagens träningsoutfit:







Lila stora mjukisbyxor, vitt linne och min svarta träningshood! Man får ha lite slappa träningskläder när man tränar hemma ;)


Ska försöka svara på era frågor ikväll! Håll utkik :)


Mornin'




Nu börjar en ny vecka! Tillbaka till rutinerna med föreläsningar, träning och pluggande.

Jag har hunnit vara ute på morgonpromenad också. Hade ett superbra tempo och det kändes som att pulsen steg ända till himlen ;) Skönt!

Idag har jag föreläsning mellan 10 och 12. Sedan ska jag och Elin skriva ett PM tillsammans at my place. Träning ska förstås också hinnas med! Kroppen känns riktigt laddad nu efter en hel helgs vila. Längtar efter att trötta ut musklerna och att få träningsvärk ;) Vi får dock se om det blir träning på gymmet eller hemma idag. Det beror på när grupparbetet ska göras. Har inte råd att fara in till stan mer än nödvändigt denna månad. Men jag har en back-up-plan! Core och benträning framför tv:n med en träningsdvd!

Nu ska jag dricka kaffe!


Home again!

Nu är jag hemma igen! Har faktiskt haft lite hemlängtan i helgen när jag har varit i Älvsbyn.. Jag älskar min lägenhet, helt enkelt! Dock hade jag gärna tagit med Linus ner.. Jobbigt att vara utan honom!




Men jag hade i alla fall en trevlig bilfärd hem med Elina! Tiden går sååå mycket fortare när man har någon att surra med. Lite shopping på Willys hann vi också med när vi kom fram. Nu har jag kesella, mjölk, frukt och grönsaker för denna vecka! :)

I helgen har jag ju haft fullt upp, så någon träning har inte hunnits med. Imorgon blir det dock full fart igen! Can't wait! Längtar supermycket efter gymmet ;)


Me yesterday


My best friend is getting married

Ska strax iväg mot Storforsen. Där vankas bröllop! Jag är brudtärna och jag och Linus sjunger och spelar. It's gonna be a great day!


Frågor??



Eftersom jag kommer att vara borta hela helgen och inte ha så mycket tid över till bloggen så kör vi på en liten frågestund! Ställ vilka frågor ni vill! Jag svarar på allt jag kan :)

Svaren kommer upp söndagkväll eller i början av nästa vecka. Passa på att fråga det du undrat över :)





Mentalt jobbigaste morgonpromenaden




Jag har varit ute på den mentalt jobbigaste morgonpromenaden på länge. När jag kom ut genom dörren möttes jag av ett par decimeter nysnö. Marken var ju nästan helt framme och nu går det högt över skokanten. Kul? Neej. Funderade på att strunta i morgonpromenaden och gå och lägga mig igen, men jag var ju redan påklädd och klar så jag gick ut ändå.

Nu är mitt morgonkaffe klart! Kanelkaffe, såklart! Har verkligen fastnat för det :)

Idag har jag föreläsning mellan tio och tolv, sedan ska vi köra mot Älvsbyn där helgen ska tillbringas.
Ikväll får vi se vad som händer. Antingen far vi till Jessika och William, eller så äter vi middag med Linnea och Christoffer. Eller både och. Vi får se hur det passar! :)


Dag 17 - Mitt motto

Bloggutmaningen Dag 17
(För tidigare inlägg se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Mitt motto




Ibland känns allt tungt. Men vad gör det om 100 år? Går träningspasset dåligt, man kuggar på en tenta eller vad som helst.. Keep smiling, keep shining! Försök vara glad ändå. Det är okej att deppa, men är det värt det? Always look on the bright side of life!

Med en positiv inställning kommer man långt!


Veckans sista pass

Dagens gympass var härligt! Bra tryck i musklerna, trots att jag känner mig helt slut i kroppen. Rygg och baksida axlar tränades idag.


Så här såg dagens pass ut:

* Rodd (brett grepp) - 4 set
* Chins - 8 set
* Omvänd pecdec - 4 set
* Lats i freemotion - 4 set
* Hög rodd - 4 set
* Latsdrag - 6 set
* Ländryggsmaskin - 5 set

Som ni kanske förstår av antalet set så har det varit fokus på chins idag. För det SKA jag bli bättre på!

Jag körde inte så mycket konstigheter idag. Sista setet latsdrag blev ett rest-pause, och sista setet i ländryggsmaskinen blev dropset.



Fiiiin bild. Lite mycket fokus på min armbåge, haha ;)

Nu väntar lååååååång vila.
Hinner troligtvis inte träna något alls i helgen. Men kroppen behöver verkligen återhämtning nu, så det blir nog bra med tredagars.


Ny dag - nya möjligheter!



Hoppas att ni alla har sovit gott! Är ni med på att göra denna torsdag till en riktigt bra dag? :)


Jag har varit ute och promenerat. Fasen vad jag vill döda min telefon när larmet ringde kvart över sex.. Kändes som mitt i natten! Men jag tog mig upp, gick ut och traskade och nu känner jag mig pigg och ready!

Idag har vi seminarium mellan nio och tolv. Sedan blir det träning och sen igen till älsklingen. Måste plugga en massa idag också. Två veckor kvar till tentan och jag har inte lärt mig nåt.. Inte okej ;)


Dag 16 - Mitt favoritlivsmedel


Bloggutmaningen Dag 16
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)


Mitt favoritlivsmedel



Japp, kyckling är nog mitt favoritlivsmedel! Supergott och det går att variera mycket. Olika kryddningar, olika tillbehör, osv.

Jag älskar kycklingsallad och kycklingwok, vilket jag äter rätt ofta. Ska jag ha mer kolhydrater till är ris favoriten. Och äter jag ris till kycklingen behövs sweet sour-sås!

Kyckling kan man ju även äta på mackor, osv. Och det är SÅÅÅÅ gott! Kyckling är nog det enda som jag aldrig kan lyckats bli less på, trots att jag ibland äter det varenda dag.


Andra favoriter är: Ägg och kesella

Sedan älskar jag i princip alla frukter också! Frukt är gott! Riktlinjen är väl att man ska få i sig 500 gram frukt och grönt varje dag? Piece of cake!


Triceps

Nu är jag hemma efter föreläsning och träning. Jag märker att kroppen är ovanligt trött den här veckan och egentligen borde jag vila imorgon, men jag planerar att träna rygg ändå för helgen kommer att vara full av annat, så det blir mycket vila och återhämtning då :)

Idag tränade jag triceps och mage, och sedan 10 minuter crosstrainer på det. Hade kunnat crossa längre, men jag orkade inte. Finns inget annat att skylla på än omotivation ;)

Dagens pass:

* Pushdowns m. rep - 4 set
* Press m. rep ovanför huvudet - 4 set
* Hantelpress bakom huvudet - 8 set
* Pushdowns - Dropset

Jag körde på ungefär 8-10 reps på de flesta seten idag, vilket är fler än jag brukar göra. Hantelpressarna tog jag dock lite tyngre hantlar under vissa set och körde bara på 3 reps ibland. Tycker om att variera! :)

Sedan 12 set mage på det! Magen tränades med olika slags crunches, samt den där fällknivsmaskinen. Det brände rejält kan jag lova ;)



När jag tränar triceps älskar jag pushdowns. Pushdowns kan ju köras med stång eller rep, och jag föredrar att använda rep. Jag tycker att det ger mycket bättre kontakt, plus att man kan göra en längre rörelse. Så kör ni pushdowns med en rak stång tycker jag att ni kan testa köra med rep. Jag älskar det, men det är ju olika för alla :)



Kesellan och kaffet är downtown!


Matvrak?





Igår åt jag hela tiden. Fanns inget stopp, haha! Jag är ett riktigt matvrak och kan verkligen äta hur mycket som helst. Bra säger musklerna, dyrt säger plånboken. Jag lägger ut mer på mat än hyra varje månad.. Men vad ska man göra? Sluta träna så att man inte behöver lika mycket mat? No no no!

Halv sju vaknade jag, som vanligt, och gick ut på min supersköna morgonpromenad. Måste erkänna att det var lockande att stanna kvar i sängen och kramas med Linus, men jag behöver ju mina morgonpromenader för att fungera som en människa under dagarna. Vill han ha en pigg och glad flickvän måste jag ut och promenera ;)




Dag 15 - Då tränar jag allra helst

Bloggutmaningen Dag 15
(För tidigare inlägg, se kategorien Bloggutmaningen - Träning)



Då tränar jag allra helst

Hmm. Jag brukar vara mest taggad på att träna ett par timmar efter frukost, precis innan lunchen. Perfekt tid för mig! Styrketräning klarar jag inte av att köra innan frukosten eftersom jag har för lite energi för att ta ut mig rejält då. Promenader brukar det ju bli direkt på morgonen, men styrketräningen sker senare på dagen. Nu brukar jag anpassa efter mina föreläsningar så att jag inte behöver fara flera gånger in till stan. Jag tränar efter föreläsningarna om jag har föreläsningar på morgonen och före föreläsningarna om dom är på eftermiddagen. Jag har sällan mycket träningsenergi på kvällarna. Jag är mest peppad under dygnets ljusa timmar :)



Dagens träning



Idag tränades bröst! Det var inget superbra pass, men helt okej ändå. Man kan inte ligga på topp jämt ;)


Så här såg dagens pass ut:

* Bröstpress i maskin - 4 set
* Flyes i CC - 6 set
* Press i freemotion - 4 set  
* Sneda pressar - 3 set
* Pecdec - 6 set

Sedan kördes även lite hamstrings! Endast liggande lårcurl idag. Benen är lite för trötta för att köra riktigt hårt just nu!



När man tränar bröst är det viktigt att tänka på att sänka axlarna. Ha axlarna nere mot underlaget när du kör bänkpress eller press med hantlar. Jag kör dessutom oftast hantelpressar på sned bänk. Då kan man snegla lite i spegeln och se så att man lyfter lika snabbt och går ner lika djupt osv på båda sidorna. Praktiskt! Kroppen är bra på att fuska om den får chansen, och en sida är ju oftast starkare än den andra.

På tal om det så är mina armar lite intressanta. Biceps är starkare på högra och triceps är starkare på vänstra... Skumt ;)



Godmorgon!

Har haft en mysig kväll och natt med min älskling. Han ligger fortfarande och sover, men jag har varit ute och promenerat. Nu är det frukost som står på schemat, och sedan en massa plugg.



Ska även hinna med ett träningspass på gymmet idag. Bröst och hamstrings ska tränas, ifall det fungerar trots all träningsvärk. Sedan får vi se om det blir någon kardio på det.. Körde ju löpintervaller i söndags och crosstrainer igår, så vi får se hur benen pallar :)




It's called träningsvärk




Har enorm träningsvärk i axlarna idag.
Dom fick verkligen jobba under gårdagens pass, och kvittot på det har kommit nu ;) Har även lite träningsvärk i låren efter gårdagens löpintervaller. Brukar inte få träningsvärk av löpning. Brukar bli lite mör, men inte dirket träningsvärk.. Men nu har jag det, och jag klagar inte!
(Tur att Linus kommer hit på ett par timmar och kan massera mig!)

Dock kunde jag inte köra det jag hade planerat idag. Bröst och hamstrings (som sagt så kör jag väldigt annorlunda kombinationer denna vecka). Istället fick det bli biceps och ländrygg! Bröst och hamstrings får jag köra imorgon istället :)


Så här såg dagens pass ut:

Bamsecurls - 6 set
Hantelcurls - 6 set
Scottcurls - 8 set

Bellyback - 5 set
Ländryggsmaskin - 3 set


Idag lekte jag lite med mina biceps. Körde lätt varvat med tungt, dropset, pyramidset... Lite allt möjligt i en enda röra, haha! Till nästa pass ska jag köra nån ny övning. Känns som att jag har fastnat lite i dessa tre, men de är ju favoriterna så. Men som sagt, variation förnöjer! ;)


Måndagmorgon



Godmorgon allihopa! Jag vaknade halv sju och gick ut på min morgonpromenad. Kan lova att benen fick jobba ordentligt idag! Det blir halkigare och halkigare för varje dag som går, haha. Och inatt har det snöat, så man såg inte isen. Men det är inget hinder för mina morgonpormenader, det är en utmaning! Och den är det ju bara bra att de inre magmusklerna får jobba lite för att man ska hålla balansen också :)



Kärlek



Imorgon kommer han hit. Äntligen!

Trots att vi snart varit tillsammans i två och ett halvt år fylls jag av glädje när jag tänker på honom. Och jag får fjärilar i magen när vi ska träffas. DET, mina vänner, det är kärlek!


Dag 14 - Favoritmellis


Bloggutmaningen Dag 14
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaning - Träning)


Favoritmellis






Jag brukar blanda en halv burk kesella med funlight. Sedan äter jag det med jordgubbar och det är så himmelskt gott! Proteiner får man i sig genom kesellan, då denna är mer proteinrik än tex fil, yoghurt, osv. Kolhydrater genom jordgubbarna. Och funlighten gör det lite mer smakrikt, samt sötare då den innehåller sötningsmedel. Fett finns också med, men ifall man vill ha mer fett i mellanmålet kan man köra på en vanlig kesella istället för lättkesella. Så det här är ett enkelt mellis och man får i sig mycket bra grejer! :)


Love it!

Kom precis hem från gymmet. Ett superduper nice axelpass har jag kört idag! I vanliga fall brukar jag ju kombinera axlar och bröst, men variation förnöjer! Så lite omställningar blir det i schemat denna träningsvecka.

Så här såg dagens pass ut:

* Axelpress i maskin
* Hög rodd
* Drag mot hakan
* Sidolyft
* Sidolyft (egen variant)
* Lyft framåt med medicinboll
* Arnoldpressar

Behöver jag ens säga att jag skakade när detta var över? Love it! Idag körde jag fyra set på varje övning. Ingen större variation där alltså. Men sista setet på arlnodpressarna blev ett dropset för att få ut det allra sista ur mina stackars axlar ;)



När axlarna har plågats klart blev det intervaller på löpbandet! GRYMT KUL! Varvade löpning i 15-15,6 km/h med gång i 7 km/h. Jag sprang då i 40-60 sekunder och gick i 30-40 sekunder. Underbart! Svetten bara rann, halsen var i torraste laget på grund av allt flåsande och hela jag bara njöt! Det är så det ska vara! :)


I'm walkin on sunshine

Godmorgon! Tog mig sovmorgon idag också. Hade dock ställt larmet för att ta mig upp i någorlunda tid. Helgen är slut nu och det är dags att ta tag i pluggandet igen, så då finns ingen tid till att sova bort hela dagen :) Halv nio stod larmet på, men jag vaknade vid åtta och låg klarvaken och väntade, haha.

Jag har varit ute och traskat också! Det är superhärligt väder! Klarblå himmel. Dock ännu halkigare än igår, så det tog sin sin att gå den där 50-minutersundan idag. Men de små, inre musklerna får ju jobba lite extra. Bara bra! :)

Nu ska jag äta min supergoda frukost!



Det här är min standardfrukost! En halv kesella med massa jordgubbar och två kiwis. Ett knäckebröd (rågi) med två äggvitor, ett knäckebröd med rökt skinka och paprika och så kaffe förstås!



Sedan ska jag få i mig det här också. En c-vitamin-brustablett, två omega 3, två antioxidanttablettet och två multivitaminer. Detta är jag lite mindre sugen på, men jag känner mig friskare och piggare när jag har fått i min lite mer vitaminer :)


Trevlig dag med familjen

Har haft föräldrarna och syskonen på besök här idag. Första gången som hela högen har kommit samtidigt! Dom kom hit vid lunchtid, så jag hade lagat mat till alla. Mjölkstuvade makaroner och stekt korv stod på önskelistan, så det fick det bli! :)

Sedan drog vi ut på stan. Älvsbyborna måste ju få uppleva storstan, haha ;) Jag köpte bland annat hårfärg, eftersom jag måste färga håret någon gång de närmaste dagarna. Stora planer nästa helg ju, så då gäller det att inte att ha en massa utväxt ;) Sen blev det inte så mycket mer. Hudfärgade nätstrumpbyxor som jag också behöver nästa helg. Och så en lite present till min älskling som kommer hit på måndag.

Medan resten av familjen shoppade loss placerade jag och mamma oss på ett café och drack kaffe. Mysigt!

Lite familjebilder:














Nu är jag själv här hemma igen. Blir en lugn kväll. Taggar för plugg och träning imorgon! Har ju haft en hel dag utan både plugg och träning idag. Längtar efter träningen, men inte efter pluggandet ;)


Sovmorgon!

Så otrolig skönt att få sova ut! Jag vaknade åtta imorse, men låg kvar och drog mig till halv nio. Tänkte att det kanske skulel gå att sova liiiite längre ändå, men icket! Jag var klarvaken och redo för dagen ;) Skönt att vakna av sig själv, och inte av larmet :)

Jag har hunnit vara ute och promenera i 50 minuter också. SUperhärligt med sol ute, men det blåser fruktansvärt mycket. men det ger bara lite extra motstånd, så det har jag ingenting emot ;) Dessutom fick dom inre musklerna jobba lite på dagens promenad eftersom det var väldans halkigt. Men det är ju också bara bra :)



För övrigt så har jag träningsvärk i magen idag. Jag har ju träningsvärk i nån muskelgrupp varenda dag, men just magen älskar jag att ha träningsvärk i :) Jag tycker inte om att träna mage, men jag älskar träningsvärken.. Det brukar vara min peppning när jag vill ge upp: "Ger jag upp nu kommer jag ju aldrig att få träningsvärk". Haha ;)

Idag är det vilodag från träningen. Lite tråkigt är det ju, men väldigt välbehövligt. Min senaste hela vilodag var förra fredagen.. Fast jag har bara tränat styrka 5 dagar i rad, förra helgen blev det ju bara skridskor och promenader.


I miss you so much.

'





Nedräkning pågår! Tre dagar kvar till måndag då han kommer hit.


Core

Tjohooo! Dagen flyter på och jag är på bra humör!

Idag på gymmet tränade jag mage och ländrygg! Mest mage blev det :)

* Crunches på pialtesboll
* Situps
* Fällkniven
* Sneda magmuskler i maskin
* Belly back

Massa set och reps! Jag börjar faktiskt tycka att det är liiiite roligare att träna mage nu. Tur det, för jag ska satsa på magrutor nästa år ;)

Efter styrkan trampade jag på en crosstrainer i 30 minuter. Först höll min träningsvärk på att döda mig, men när blodcirkulationen väl kom igång gick det superbra! Det var dock med väldigt skakiga ben som jag gick därifrån sen ;)



Thank god it's friday



Här sitter jag med min kaffekopp! :)

På en timme ska jag och Elin hålla i en presentation.
Vi får väl se hur det går, haha! Ett PM ska också lämnas in dag. SKönt att bli av med det, även om det kanske inte är det bästa PM:et som finns ;)

Räknar med att vara gymmet före lunchtid idag. Ska träna mage och ländrygg! Och kondition ifall benen inte dödar mig. Jag tycker att det är skönt att få igång blodcirkulationen i benen när man har träningsvärk, men oftast är promenader plågsamt nog ju! Så vi får se hur det går :)

Övrigt som jag måste göra idag är att städa. Hela min biologiska familj kommer på besök imorgon. Trevligt trevligt! Alla utom brorsan har varit och hälsat på mig. Tycker att det är på tiden att han också gör det, för jag har ju bott här sen i augusti ;)


Personlig tränare

Jag måste säga att det är riktigt kul att ha en svärfar som är utbildad till personlig tränare. Pratade nyss med honom i telefon, och varenda gång vi pratar så kommer vi in på ämnet träning, haha. Ett intresse som båda har! Han ger mig lite tips, osv. Kul med inspiration!

Dessutom är jag själv väldigt sugen på att utbilda mig till personlig tränare. Men det får jag göra sen när ekonomin tillåter. Först ska jag gå klart den här utbildningen (mindre än två och ett halvt år kvar nu!), jobba och tjäna pengar, och sen ska jag bli personlig tränare!! Hinner ju lära mig massor under den här tiden innan jag börjar utbilda mig. Genom att träna och exprimentera lär man sig mycket. Dessutom hjälper jag ju andra redan nu. Ger tips, idéer och gör lite träningsupplägg, and I love it! :)



Jag ska bli en lika grym tränare som Jillian! Passa er ;)


Chins

Dagens ryggpass var kort, men intensivt! Hade lite bråttom hem för att kasta in en ny tvätt i maskinen. Måste hinna tvätta massor idag!

Men ett härligt ryggpass fick jag till iaf!


Så här såg det ut:

* Rodd (brett grepp)
* Latsdrag
* Rodd (smalt grepp)
* Chins
* Hög rodd (baks axel)


Några set på varje blev det! Enda skillnaden motför annars var väl att jag inte tränade nå ländrygg idag. Men det tänker jag göra imorgon istället! Då ska jag köra lite core-träning. Och då ska jag även köra ett konditionspass, om benen håller. Haha, kan knappt gå idag efter gårdagens benpass! Känner mig som en pensionär ;) Men det är så det ska vara, eller hur?!


Jag ska försöka prioritera chins lite mer. Vill bli bättre på det! Just nu klarar jag två utan assist. Inte okej! Men mycket sitter i tekniken, så det är den jag försöker jobba upp nu :)


Btw


Föressten, träningvärk i benen? Öhhh, jaaaaaaa!!!!!


KAFFE!

Har varit vaken i ungefär en halvtimme. Har börjtat tvätta, eftersom jag har tvättdag idag, men någon morgonåpromenad har det inte blivit. Jag behövde sova! ;)

Nu har jag bryggt kaffe också. Det doftar så ljuuuuvligt! Jag har dessutom börjat sätta lite kanel i filtret. Det är lite spännande och supergott! Risk för beroende ;)

På en halvtimmme ska jag börja fara mot skolan, så nu är det dags för frukost. Jag har en föreläsning idag, mellan 8 och 10, sedan måste vi göra klart ett grupparbete eftersom det ska presenteras och lämnas in imorgon. Efter det blir det träning och sedan hem och plugga. Alla dagar är ungefär likadana i mitt liv!


Problem med blogg.se

Nu är de nå fel på sidan igen. Men jag kunde logga in nu iaf!

Skrev ett inlägg tidigare idag om dagens träningspass, men det blev aldrig publicerat för sidan laggade ihop. Men jag tränade i alla fall ben, som planerat! Sedan några set mage också. Helt slut i hela kroppen! Me like! :)

Sedan har jag ju en annan positiv nyhet: Jag klarade tentan!!! Hade aldrig kunnat tro det. Jag var ju sjuk dagarna innan och sov mer än jag pluggade. Helt utan energi. Funderade på att sjukskriva mig, men gick dit ändå för ifall jag stannat hemma för att jag varit sjuk hade jag ju fått göra tentan då dom andra gör omtenta. Så jag gjorde ett försök. For dit och kände att jag varken hade energi, koncentration eller kunde tänka logiskt på något sätt. Funderade på att lämna in blankt. Men jag skrev litegrann ändå. Allt blev osammanhängande och dåligt, men på något konstigt sätt lyckades jag ändå! :D




Sovmorgon! :)

Idag är min enda "lediga" dag denna vecka. Inga föreläsningar, men massa att plugga hemma. På grund av att jag inte har några tider att passa kunde jag ta mig en sovmorgon! Ända till åtta sov jag och det var såååå skönt att få vakna pigg och utvilad :) Nästan åtta timmars sömn ju! Det är inte illa :)

Har hunnit vara ute och promenera också! Och det är så varmt och härligt ute :) 50-minutersrundan blev det, som vanligt dåårå. Kommer bli lite kortare morgonpromenader (om det ens blir någon) de närmaste två dagarna eftersom jag måste börja fara mot skolan halv åtta då. Och jag tvingar mig inte upp halv sex för att hinna gå ut och gå ;)

Idag väntar massor av plugg. Plugg plugg plugg hela dagen lång. Men även träning, såklart! :)


Hade tänkt träna lite sånt här idag:



BEEEEEEEN! Det var längesen jag körde ett hårt benpass. Benen har varit så trötta efter all kardio. Dom är rätt trötta nu också, men jag ska göra mitt bästa och jag LÄNGTAR efter att vara så skakig att jag knappt kan stå. Och jag ser fram emot träningsvärken imorgon ;)


Dag 13 - Mitt bästa kosttips


Bloggutmaningen Dag 13
(För tidigare inlägg, se kategorin Bloggutmaningen - Träning)



Mitt bästa kosttips

Har en massa bra kosttips! Men ett som ni garanterat har hört tidigare ska ni få höra igen: MELLANMÅL! Jag ser till att äta var tredje timme. Ibland oftare. Mellanmål är superbra för att hålla en jämn blodsockernivå, vara pigg, glad och undvika sötsug. För sötsug beror ofta på hunger.

Jag förespråkar att äta mycket och ofta, haha ;) Det är superviktigt att fylla på med energi, speciellt när man tränar mycket. Jag har märkt stor skillnad sedan jag blev mer noga med att äta ofta.


Ifall jag vet att jag ska vara borta i tre timmar eller mer är det inte ovanligt att jag tar med mig nåt sånt här:



Mellis a la Emma! :)

Smoothie gjord på kesella, lite mjölk och bär. En Goodlife-bar, fast oftast äter jag Swebars. Godare!
Och så en termos med kaffe.

Är jag bara borta ett par timmar tar jag bara med min en banan eller liknande och äter mer när jag kommer hem. Men jag har i princip ALLTID med mig något ätbart när jag far någonstans. Hatar att vara hungrig, och det behöver jag sällan vara eftersom jag äter precis innan hungern sätter in :)


Historiskt ögonblick!

Idag på gymmet hände något historiskt, haha! Jag tränade biceps och triceps. Fick enormt bra tryck i biceps. Så bra att det kom fram lite ådror. Yääääääy. Har aldrig tidigare hänt när jag har tränat biceps, så jag är glad ;) Nu händer det äntligen grejer igen! :)

Så här såg dagens pass ut:

Pushdowns med rep - 4 set
Press med rep ovanför huvudet - 4 set
Hantelpress bakom huvudet - 8 set

Bamsecurls - 6 set
Hantelcurls - 4 set
Scottcurls - 6 set


Underbart!!

Sedan hoppade jag på en crosstrainer och körde hårt i 20 minuter.
Om jag slipper hostattacker inatt blir det mer och längre konditionsträning imorgon :)


Godmorgon!



Godmorgon allihopa! Idag var det kämpigt att vakna, vilket inte är så konstigt då jag sovit för lite i tre nätter nu. Men jag kämpade mig upp och gick ut på promenad ändå :) 50-minutersrundan som vanligt. Jag har ju inget krav på mig att jag MÅSTE fara ut och gå på morgnarna, men jag tycker att det är så underbart att promenera på morgonen. En helt annan energi hela dagen! Men idag var jag liiiite sugen på att stanna hemma i sängen, för den var otroligt skön, haha :)

Nu ska jag äta frukost och sedan bege mig mot skolan där ett seminarium väntar. Efter det ska jag träna bic/tric. Sedan får vi se om det blir någon konditionsträning idag. Jag vill. Men jag vaknade inatt och hostade som en galning. Skumt. Jag har ju känt mig helt frisk nu under dagarna.. Men men.. Vi får se hur det känns när jag tränat klart styrkan helt enkelt :)


RSS 2.0